Anna Book i Arga Snickaren

10:47 12 Feb 2016


Foto: Kanal 5

I förrgår så sändes äntligen avsnittet där Anna Book fick besök av Arga Snickaren. Redan nu en modern tv-klassiker, med så mycket gråt och kroppsvätskor att man skulle kunna bevattna Sydsudan en hel sommar. Jag som varit hemma hos Anna Book innan renoveringen, tycker dock inte att det var så fruktansvärt hemskt och vidrigt som tv-produktionen försökte få det till.

Arga snickaren går t.ex. till attack mot att Anna Book har stökiga garderober och källarförråd. Man ba wow!!! Ungefär som att Anna Book var ensam i hela världen med att ha oreda i sina förråd? Arga snickaren får det att låta som att Anna Book har begått ett krigsbrott och borde ställas till svars hos FN-tribunalen i Haag för att det är bristande framkomlighet i klädkammaren. Anna börjar såklart gråta, och Arga Snickaren får ett raseriutbrott på Annas 13-åriga son för att han har ”händerna i fickorna” och inte hjälper till. 13-åringar som brukar vara så arbetsvilliga och ansvarstagande i hemmet!

Man förstår snabbt att Anna har problem med att slänga saker. Det är egentligen det som är det största problemet. ”Hon är en hamster” som Arga Snickaren konstaterar. Alla förvaringsutrymmen i hemmet är överbelamrade med gamla löpsedlar och Allers-tidningar där Anna Book varit med i ett korsord. Jag kan faktiskt förstå det. Om jag var på omslaget av Allers så hade jag också velat spara det. Problemet är väl bara att hon har slängt in dem i en garderob och inte organiserat upp det från början.

Ett annat problem som löper som en röd tråd genom programmet är den dåliga ekonomin hos familjen Book Toledano. Tvättmaskin och torktumlare är sönder, elen är feldragen i badrummet (eluttaget är ihoplimmat med tejp) och i handfatet så har det varit en spricka sedan 2009 som inte har blivit fixad eftersom Robertos mamma dog precis när Anna Book skulle lyfta luren och ringa efter en hantverkare. ”DET ÄR SEX ÅR SEDAN!” vrålar Arga Snickaren, och Roberto säger att familjen befunnit sig ”i en svacka” sedan dess. Arga Snickaren påpekar att Anna Book inte är den enda personen i hela världen vars mamma har dött.

Anna mår stundtals väldigt dåligt i programmet. Hon säger själv att hon inte vill vara hemma i onödan, och får en ångestattack när hon går in i matsalen för att det är så fula stolar och ovälkomnande atmosfär. Ingen i familjen pratar med varandra. Allt är misär!

Men säg den ångest som inte går att ordna med nya köksluckor och en köksö!!!! Arga Snickaren stormar in med ett team av hantverkare från Tullinge, och fuskrenoverar köket genom att lackera befintliga luckor och slå ner en vägg för att skapa en köksö. Anna Book rensar förråden och slänger ett par gamla pjäxor. Starkt. Altanen blir inoljad och Anna gråter ännu mer, men den här gången är det av lycka!!!

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till programmet. Det kändes stundtals för privat, och nästan lite olustigt. Anna Book börjar storböla över sin döda mamma medan Arga Snickaren skriker på henne, och 1 meter bort står en hantverkare från Tullinge med minen ”vad fan är det som pågår?”. Det känns som att det mesta borde ha kunnat lösas bakom stängda dörrar.

Det var jättehärligt för Anna att få en köksö och lite mer ordning i källarförrådet, men jag ställer mig tveksam till familjeterapin med Arga Snickaren på bästa sändningstid. Jag är inte direkt någon moraltant, men det kändes konstigt att Kanal 5 gav Anna Book en ny torktumlare i utbyte mot att hon bölade lite.

 

9 kommentarer | “Anna Book i Arga Snickaren”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Haha, detta var ju faktiskt ett väldigt bra inlägg! Älskar hur nyanserad du är. Känns himla fint att annabookgate lett till en ödmjukare Frans men utan att du tummar på humorn och vassheten ?

  2. Frida skriver:

    Jag hittade din blogg för ett litet tag sedan när jag läste annabookgate. Sedan dess har jag varit fast, jag älskar din humor! Egentligen skulle jag skriva hemtenta nu, men som den förstaklassiga prokrastinerare jag är tänkte jag att jag skulle läsa din blogg innan jag tog tag i böckerna. Nu måste jag såklart titta på arga snickaren innan jag börjar hemtentan, hur ska jag annars kunna koncentrera mig?! Fortsätt som du gör, jag älskar det!

  3. S skriver:

    Haha usch skällprogram som det där, lyxfällan osv… går ju ut på att nån är elak mot dem o så ska de bryta ihop o inse sina fel o ändra sig… sjuk underhållning egentligen!

  4. Mija skriver:

    Hej! Underhållande som alltid att läsa din blogg! Något jag undrar är om de får alla dessa saker gratis?? Enligt Anna hade de kasst med stålar… Någon som kan bringa klarhet i detta??

  5. haajen skriver:

    Kan vi inte få ett inlägg om Kikki avsnittet också? Vem är mest tragisk, Anna lr Kikki, d e frågan?

  6. Cecilia skriver:

    Kan det vara så att Odd Spångbergs karriär som bloggare är över? På flera veckor är det ingen som har kommenterat hans inlägg. De är slarvigt, hastigt ihopskrivna med mängder av autocorrect:ade ord som skapar lätt komiska meningar (han bloggar uppenbarligen via mobilen). Dessutom är innehållet inget speciellt för läsaren Svensson som scrollar vidare och byter webbadress. Frans, det skulle vara kul om du kunde reflektera över denna Odds nya situation! :)

    1. Anna skriver:

      Ja, håller med. Men jag tror att den är över, såg när jag var inne sist att han fått nåt slags toppjobb på tv4 (??). Mycket märkligt det hela, trodde han ville bli melloartist i SVT och kränga vin?

      Åh, Frans, jag älskar din blogg!

  7. Anna skriver:

    Jag brukar inte se arga snickarn så det kanske alltid är ”koka soppa på en spik”.
    Skälla om stökiga gaderober hos en familj på 5 personer som bor i lägenhet….

    För övrigt kändes det som lite för mycket? Visa upp sig själv, sitt hem och sina känslor för lite nya tapeter och torktumlare…….

    Jaja, var ju tvungen att se det efter att du skrev om programmet samt sett allas kommentarer.

  8. Arja Marja skriver:

    Grinandet har enligt Aftonbladet fortsatt. Books vitvaror har ej fungerat korrekt efter Arga Snickarens framfart! Jag hoppas på ett avsnitt om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG