Carl Philip och Sofia har fått barn!

9:57 20 Apr 2016


Foto: Kungahuset.se

Igår hände det äntligen. Prinsessan Sofia och Carl Philips barn gjorde entré! Helt rätt att vänta ett tag efter Camilla Läckbergs förlossning för att inte hamna helt i skuggan. Det finns ju gränser för hur många barnafödslar Sveriges journalister klarar av att hantera.

”Kommuniké från riksmarskalken//Announcement from the Marshal of the Realm Riksmarskalken har glädjen att meddela att H.K.H. Prinsessan Sofia tisdagen den 19 april 2016 klockan 18.25, fött ett friskt och välmående barn på Danderyds sjukhus. Såväl mor som barn mår bra.”

Det här var det första beskedet som kom. Ett barn”! Chocken! I några timmar trodde jag att Sofia fött en ickebinär person, innan Carl Philip lite senare på kvällen avslöjade att det blivit en pojke. Namnet är ännu okänt och kommer tillkännages imorgon på en konselj. Det kommer troligtvis inte att heta Polly, som Camilla Läckbergs barn.

Hur var förlossningen då? Jo, såhär sa läkaren:

Hon var väldigt naturlig. En fantastisk insats. Hon var väl förberedd och peppad.”

Ja, vem är inte ”naturlig” på sin egen förlossning? Något annat hade faktiskt varit jättekonstigt. ”Peppad” är väl också en grundförutsättning när man ska föda barn? Har man gått runt och burit på ett barn i nio månader är det klart att man vill få ut ungen så fort som möjligt. Vad jag vet är det inte så vanligt att kvinnor går in med en opeppad inställning när de ska föda, och bah ”suck, orkar inte, vi tar en fika istället”.

Hörde även på nyheterna imorse att läkaren hade beskrivit Sofia som ”spontan” under förlossningen. SPONTAN!!! Vad ska det ens betyda?

Carl Philip var såklart också stolt. I Aftonbladets webbsändning pratades det om ”prinsens stora framgångar” de senaste åren, och det visade sig att de syftade på hans framträdande i Hellenius hörna för ungefär ett år sedan…

”Barnets farmor, drottning Silvia, befann sig i FN-byggnaden i New York när hon fick beskedet om födseln under ett framträdande.
– Det var någon som försökte berätta för mig med sina handrörelser att nu är det på gång, säger drottningen till Expressen.”

Okej. Någon försökte alltså berätta för Silvia genom ”handrörelser” att förlossningen var ett faktum. Skulle gärna vilja ta del av hur det såg ut.

I vilket fall som helst, stort grattis till Carl Philip och Sofia! Hoppas de ställt barnet i kö till förskola redan, för det är faktiskt jättesvårt att få plats i innerstan.

 

11 kommentarer | “Carl Philip och Sofia har fått barn!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. MLI skriver:

    http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/letsdance/article22666908.ab

    ”Linda Lindorff slogs blodig under ”Let’s dance”-repet! Danslyft gick fel – får läkarvård Varning för starka bilder!”

    Väntar med spänning på ett inlägg om detta trauma!

    1. Sandra skriver:

      Hon grät, hon tyckte det var ”tufft”.

  2. Charlotte skriver:

    Hahahaha!!! Vore underbart att få se dessa ”handrörelser”…

  3. ellen skriver:

    Tihi:) Har du läst det senaste i expressen om barnklädesexåertens utlåtande av bebisens filt?! Mkt intressant läsning….

  4. Fofanonnony skriver:

    Åh så mycket frågor!!!
    Har tänkt mycket på allt detta! Spontan?? Handrörelser?? (Och har drottningen inte lärt sig att sätta mobilen på ljudlös? Hon sa att hon inte brukar ha mobilen med sig på konferens. Någon måste lära tanten så att hon får se bilder på sina framtida nyfödda barnbarn!!) Oh herregud vilken energiutsugare detta BARN är. O ack så intressant.

  5. F skriver:

    Kan du inte skriva om prinsens filt?! Det viktigaste i nyhetsflödet idag!!!

    Från Expressen:
    ”På bilden ligger den nyfödda prinsen under en stickad filt. Barnklädesexperten Johanna Engberg tycker att det ser ut som att det är en kabelstickad filt från butiken Floralin som ligger i varuhuset NK i Stockholm. Hon menar att det ser ut att vara en filt från deras eget märke som heter ”Doris”.
    – Stickningen ser ju exakt likadan ut. Och alla på Östermalm handlar en filt därifrån, man äger en eller två sådana filtar alltid per barn. Så därför känns det som att det borde vara den, säger hon.
    Hon berättar att det går att få barnets namn broderat på filten.
    – Fast nu kan ju inte de ha hunnit brodera in namn, säger hon.
    Prinsen har också på sig vad som ser ut som en vit mössa.
    – Vitt brukar betyda att man inte tittat efter kön innan, säger Johanna Engberg

  6. Anna skriver:

    Jag skrattar så jag gråter för jag kan inte sluta tänka på olika sätt att vara spontan under förlossningen, typ knipa istället för att krysta, stå på händerna, bjuda in lite vänner på tacos, stämma upp till allsång, byta frisyr…

    1. Sandra skriver:

      Jag skrattar så jag gråter när jag läser din kommentar. :D

  7. Malin skriver:

    Läckberg har ju dock gett dem sin blessing att döpa barnet till det som var deras pojknamn – Frankie!

  8. sara skriver:

    Har precis hittat hit till din blogg och hahaha din sarkastiska och dryga humor får mig att skratta så mycket.

  9. Therese skriver:

    Tror inte dom menar att Sofia var spontan utan att förlossning startade spontant. Dvs typ värkar och att vattnet går. Det kallas spontan förlossning. Alltså att förlossningen inte behövde sättas igång på medicinskt vis.
    Men annars klockrent inlägg som vanligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer