Frans tipsar: 10 eurovisionfavoriter

2:28 14 Maj 2016

Idag är det Eurovision, och för FÖRSTA GÅNGEN NÅGONSIN så ska jag dela med mig av mina favoriter till er!!! Fram med anteckningsblocken och ett glas cava! Eftersom jag har grav beslutsångest så presenterar jag tio bidrag i slumpmässigt utvald ordning eftersom det är omöjligt att välja.

Jugoslavien 1990. Hajde da ludujemo, med Tajci. Jugoslavien existerar visserligen inte längre som land, men den här låten är ODÖDLIG!!!

Ukraina 2009. Be my valentine, med Svetlana Lobodan. Ukrainska Christina Aguilera bjuder på SHOW!!!

Tyskland 2003. Let’s get happy, med Lou. Den här låten är STARK!!! Och tjejen som sjunger är typ Anne-Lie Rydé fast på crack.

Spanien 1990. Bandido, med Azucar Moreno. Två raffiga spanjorskor som ylar och vrålar ikapp till en dramatisk liveorkester. Allt jag behöver här i livet.

Luxemburg 1973. Tu te reconnaitras, med Anne-Marie David. Det här kan jag knappt lyssna på utan att börja STORGRÅTA!?! Jag brukar dessutom tolka den fritt i duschen.

Armenien 2009. Jan jan, med Inga och Anush. Det här är typ ungefär som Armeniens motsvarighet till Rebecca och Fiona. Två coola härliga tjejer som gör sin egen grej!

Serbien 2010. Ovo je Balkan, med Milan Stankovic. Förutom att Milan är min eviga stilikon, så har han även en heeeelt fantastisk sångröst. Varje ton sitter PERFEKT!

Turkiet 2003. Everyway that I can, med Sertab Erener. Alltså, om jag måste välja en favorit bland de låtar som faktiskt har VUNNIT Eurovision så skulle jag välja Everyway that I can. Den har ALLT! Plus att 2003 var det första året av ESC som jag ärligt kan säga att jag har några minnen ifrån. Jag var 10 år gammal och magdansade i Gävle.

Grekland 2004. Shake it, med Sakis Rouvas. Alltså, Sakis!!!! Han har varit mitt frikort i samtliga relationer som jag har haft sedan 2004.

Norge 1985. La det swinge, med Bobbysocks. Den enda värdiga avslutningen på vilket medley som helst. Det behövs ingen motivering. Skål!

12 kommentarer | “Frans tipsar: 10 eurovisionfavoriter”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Felicia skriver:

    Grekland 2002 är min absoluta favorit genom alla tider!! Koreografin är fantastisk!

    1. Caroline skriver:

      Precis det jag tänkte säga. Bästa låten ever. Besviken att ”Shake it” made it till top 10 men inte S.A.G.A.P.O. https://www.youtube.com/watch?v=qEkSRJmRswc

  2. Anton skriver:

    Så många starka stunder! En annan stark låt är Maltas Chiara med låten Angel samt What If we.

  3. Johanna skriver:

    Du glömde dock underbara Koldun ??

    https://m.youtube.com/watch?v=OMIOYQXoWDQ

  4. Emma skriver:

    Älskar att du har med Let´s get happy! Det är nog min absoluta favvo-eurovisionlåt genom tiderna :D (eller ja, så länge som jag kan minnas, är född -91)

  5. Elin skriver:

    Ruslana med Wild dances (ryssland) var min absoluta favorit, tätt följd av Frankrikes Sebastien Tellier med Divine!

  6. Helin skriver:

    LANE MOJE!!!!!

  7. Jessica skriver:

    My Star med Brainstorm, Lettland. Sååå bra!

  8. Sofia skriver:

    Men JAAA vilket bra inlägg. Alltså, let’s get happy… Vilken låt! Vilka bakgrundsdansare! Och Jan Jan har varit min och min bästa kompis partyjam sedan länge. Och så La det svinge. Perfekt.

  9. Mathilda skriver:

    Hej, jag undrar bara om du läst detta? http://www.expressen.se/noje/eurovision/carolas-ilska-efter-mans-diss-pa-scenen/ Tänkte bara på dig och din blogg när jag läste! Hihi

  10. jonas skriver:

    Du glömde ju bästa Deen med In the Disco fr 2004 – true classic !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=23h__RssJQo

  11. Ida skriver:

    Född i f.d Jugoslavien, du anar inte hur glad jag blev att du har Tajci med på listan : ) min barndomsidol haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg