Nu räcker det!

3:05 21 Maj 2016

Jag tänker faktiskt sätta ner foten angående Anna Book nu. Det här har vuxit sig större än vad jag först hade tänkt mig, och det handlar inte längre om vad det gjorde från början.

Hela dagen igår på Periscope så pratade Anna om mig. Osammanhängande rants och utläggningar om hur patetisk jag är och att mina föräldrar borde skämmas och och att jag är smutsig och att Charlotte och Pernilla minsann inte får skit för sin matlagning men att Anna får det hela tiden… Ja ni hör ju själva.

Allt kulminerar på kvällen när Anna lägger upp den här bilden på Instagram. Jag har ingen aning om var hon fått alla skällsord ifrån, men jag skulle aldrig kalla henne för någon av sakerna däruppe. Jag har ingen aning vad andra människor har skrivit, men det är ju knappast något som jag kan hållas ansvarig för.

Det är uppenbart att det här inte längre handlar om vad det gjorde från början. Det enda som är säkert är att jag helt klart trampat på en öm tå och att det har utlöst en känslostorm från Annas sida. Det enda jag gjort är att syrligt ha konstaterat att hennes pasta förmodligen inte var hemlagad. Sen har det bara eskalerat.

Nu blir det ingen mer Anna Book-bevakning här på ett tag. Det är uppenbart att hon inte mår bra. Ni är många som har hört av er till mig på mejl och twitter och instagram osv och det är jag glad för, men den här situationen är inte hållbar.

Jag kan inte ha en folkkär kändis som gormar på mig på internet i flera dagars tid. Jag kommer kväva det här nu och lägga locket på från min sida, och det hoppas jag ni har förståelse för.

Skriv ingenting till Anna och hetsa henne, och ställ inga frågor om mig till henne. Igår så frågades det gång på gång och hon blev bara argare och argare. Lämna henne ifred så att det här blåser över innan nästa melodifestival.

40 kommentarer | “Nu räcker det!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna-Lena skriver:

    Bra skrivet Frans.
    Hoppas att det lugnar ner sig.
    Peppar peppar ta i trä.

  2. Madelene skriver:

    Absurt att det skulle bli så här och att hennes följare verkar tro att du är någon jäkla mobbare (och avundsjuk, ett ord som alltid dyker upp vid sådana här tillfällen). Men som du säger, hon verkar inte må bra. Skönt att du är den större människan här! Ser fram emot underfundiga texter om andra i det svenska kändislivet.

  3. Sofie skriver:

    Bra skrivet, Frans! Det var ju inte ens som att du var den första att ta upp det där med pastan, det var ju massvis med folk som kommenterade det innan du skrev ett inlägg om det. Hon mår inte bra, och jag kan inte fatta att folk i hennes omgivning inte hjälper henne eller får henne att sluta göra en massa märkliga livesändningar.

  4. Ell skriver:

    Även om de första inläggen du skrev var hysteriskt roliga tycker jag det här är ett bra och moget beslut! Någonstans fastnar ju skrattet i halsen när det blir såhär.

  5. Sara skriver:

    Bra skrivet Frans. Som du säger mår hon uppenbarligen inte bra och det är ju onödigt att lägga ner bränsle till den brasan. Lite obehagligt att hon går på som hon gör dock :/

  6. Hannah skriver:

    Frans, jag tycker att både du och din ATB-bevakning är grym! Tycker absolut inte att du har gått över någon gräns (till skillnad från vissa andra…). Men jag förstår hur du tänker, tur att vi har nya härliga kungabarn att prata om istället! ;)

  7. Bisa skriver:

    Klokt av dig att bryta här. Förmodligen kommer hon inte att göra detsamma för hon brukar ju älta allting in absurdum.
    Du står för vad du skriver och låter allting finnas kvar medan hon skrikskriver och tar bort, hela tiden.
    Hon är uppenbarligen inte helt frisk och skulle kanske behöva ta lite hjälp. Inte utan att man undrar hur hennes familj har det.
    ”det är synd om människan” sa Strindberg och i det här fallet så är det uppenbarligen det.

    1. Anna skriver:

      Hallå! Inte okej att felcitera Strindberg… ”Det är synd om människorna”

  8. Ebba skriver:

    Bra skrivet och jag hoppas verkligen att det här löser sig så snart som möjligt! Keep the spirit up!

  9. sara skriver:

    Jag är så himla nyfiken, kan någon snälla berätta för mig vad en fettokopiator är för något? Aldrig hört detta förut!

    Annars, bra inlägg och bra att du har huvudet på skaft och vet när det är dags att avbryta. Ska erkänna att jag kommer sakna dessa rapporter och jag tycker väl inte personligen att det du skrivit har varit så farligt, men samtidigt så verkar människan inte må helt bra om hon inte ens kan skratta lite åt att någon skämtar om operakällaren.

  10. Sofie skriver:

    Om man tar så illa upp på grund av lite harmlösa skämt om vin i glaset och pasta och annat trams så kan man inte må speciellt bra. Du har skämtat helt harmlöst. Inga personangrepp alls! Enbart lite harmlösa skämt som en frisk människa som mår bra skulle ta med ett skratt. Det är absolut inget allvarligt skrivet av dig. Hade nån skämtat så om mig att jag säger att det är hemlagat hade jag skrattat och skämtat tillbaka. Herregud det handlar om PASTA!! Helt absurt. Hon är knappast den enda kändis som det skämtas om. Det skämtas precis likadant om andra offentliga personer och ingen reagerar som hon. Det är ju något fel. Om man reagerar så extremt starkt på grund av struntsaker och dessutom ältar och inte släpper det. Ta inte åt dig eller tro att du gjort nåt fel Men kanske bra att du lämnar bevakningen av henne. Hon behöver hjälp och någon borde förbjuda henne från att använda speciellt Periscope.

  11. Carro skriver:

    Detta är helt sjukt! Hela det inlägget är ju solklart skrivet med glimten i ögat, och helt och hållet på en rimlig nivå. Jag har kollat endel på Annas periscope dessa dagar och skämskudden har åkt fram mer än en gång kan jag säga, haha. Din blogg är den bästa ever, keep up the good work! :) <3

  12. Roppe skriver:

    Folkkär? Tillåt mig skratta.

  13. Ingela skriver:

    Så tråkigt att du blir så drabbad, du har inte skrivit något som rättfärdigar sådana utbrott från hennes sida. Klokt av dig att inte skriva mer, innan hon självantänder av ilska :/

  14. Bokhuset skriver:

    Nivån har varit helt rimlig och på en lagom humoristisk nivå, du har inte gjort några övertramp. Hon mår uppenbarligen inte bra, så det är nog ett bra beslut. Men jag tycker inte du har något ansvar i måendet, så ta inte den bördan på dig.

  15. Sasssyy skriver:

    Något är inte bra med A helt klart. Verkar instabil dom fn och lätt narcissist. Hon skrev för något år sedan om sin uppfriskande promenad på 12 km som tog 60 minuter och tokflippade när folk ifrågasatte…hur lätt hade det inte varit att säga ”hoppsan jag såg fel på klockan”?
    Hon har hybris som fasen och tror nog själv att hon är större än Carola…vilket hon ju är rent kroppsligt.
    Tycker det är tragiskt att media tillåts att fortsätta utnyttja hennes mentala ohälsa men det är klart att det säljer ju.

  16. Anna skriver:

    Jag är ledsen men dom här inläggen hon skrivit är i rent raseri. En människa som inte har humor och inte har självdistans kan inte ta din typ (vår) av humor. För är det någonting kändisarna i Sverige inte kan göra är just: ATT TA KRITIK.
    Sorgligt.
    Du e dock grym som alltid.

  17. Anna skriver:

    Vad synd att du slutar med din AnnaBookbevakning!
    Det kommer säkert hon också tycka eftersom det leder till mindre uppmärksamhet för hennes del ?.
    Jag hade aldrig gått in på hennes instagram om det inte varit för dig!
    Eller än ni i maskopi, känns ju som att man måste skaffa periscope bara för att kolla in henne ???

  18. Kuuuul skriver:

    Bra skrivet. Hon är uppenbarligen galen och det här är bara sorgligt. Hon behöver hjälp och du kan ju istället dricka tex cava och skärskåda andra svenska ”kändisar”. Du är bäst!

  19. Helen skriver:

    Du har helt rätt, hon mår inte bra. Det stavas emotionell instabil personlighetsstörning.

    1. Tove skriver:

      Ehm, som en person som lever med borderline: Sluta slänga runt med diagnoser som du inte vet något om (eller även om du vet något om diagnosen för den delen) – det hjälper ingen och förvärrar stigma för oss som faktiskt lever med dessa diagnoser. Tack på förhand.

  20. Anna skriver:

    Bra skrivet av dig Frans, du har verkligen inte gjort något övertramp utan det är ganska uppenbart att det är en instabil människa du har att göra med. AB behöver helt klart någon form av hjälp för hennes beteende är inte bara onormalt – det är skrämmande.Fortsätt vara ditt soliga jag!

  21. Emma skriver:

    Jag älskar dig!!

  22. Kim skriver:

    Oj vilken överreaktion! Men hon mår nog inte så bra i sig själv så det är nog bäst att göra som du säger och lämna henne ifred. Hon behöver hjälp och du har inte gjort något fel.

  23. Lina skriver:

    Såg livesändningarna igår och blev så chockad över hennes rants som kom upp då och så. Det gick från: ”Frans? Vem är Frans? Han som var med i melodifestivalen?”till ”Han är SMUTSIG som använder ett nickname i sociala medier men sedan när han är med i radio är det ok att ha ett för- och efternamn.” Förstår att hon tog åt sig och blev sårad men det är 1. Hennes skyldighet att ta ansvar för de känslorna 2. Det ger henne ingen rätt att använda skälsord gentemot dig.

  24. JTG skriver:

    För hennes väl och ve så gör du klokt i att lämna henne ifred. En människa som är så passivt aggresiv mår inte bra. Kollade på hennes pericope och den var väldigt obehaglig. Hon krystar fram ett skratt, gråter en skvätt och är arg på alla möjliga. Blockar och skärmdumpar hej vilt. Hon går på som en tonåring om en massa olika karaktärer från något tv-program. Gäspar, äter och ser allmänt ointresserad ut. Hoppas att hon läker sina själsliga sår och inser att det inte bara alla andra som det är fel på.

  25. Gutterflower skriver:

    Hoppas att du inte tar åt dig av hennes helt orimliga uppförande. Du har inte gjort nåt fel. Ta hand om dig!

  26. A-K skriver:

    Nu har hon droppat hallonjuice på sitt finger och golvet och säger att det är blod. Blod är inte rosa. Och bilden innan på hennes insta visar att hon dricker en hallondryck. Hon är verkligen inte klok. Tyvärr har jag inte insta – annars hade jag kommenterat det för att få igång henne igen!

    1. Sofie skriver:

      Ha ha ja tror jag dör! Hon spårar helt. Man blir nästan rädd. Det är bara en tidsfråga innan nån kommenterar det och så bryter helvetet loss igen. Jag saknar redan din bevakning Frans! :) Hallondrycksaffären hade blivit nästa :)

      1. Sofie skriver:

        Var inne och kollade nu. Visst är det hallondrycken. Det är ju helt rosa. Det ser ju vem som helst! Och så har hon skrivit ”Så mycket blod..”. Jag döööööör!! :) Har inte heller IG annars hade jag kommenterat. Vem ska våga säga nåt?? :)

        1. A-K skriver:

          Ja, det ser helt klart ut som saft från hallon. Så brukar det se ut när man tinar bär och saften som då blir. Visst kan det vara ljuset om man är riktigt snäll, men är det gäller den här damen så tror jag vad som helst!! :-)

  27. F skriver:

    Men jisses vad hon borde sitta ner i båten?!? You do you Frans, ytterst orimligt från hennes sida att gorma om saker som du aldrig ens nämnt. Folk alltså. Man vill ju bah carpa allt diem och dricka cava med dig tills himlen ramlar ner.

    Nu: googla ”fettokopiator”

  28. Johanna skriver:

    Frans, du är bäst <3

  29. Simon skriver:

    #TeamFrans. *Styrkekram*

  30. KärleksFredrik skriver:

    Leave Anna alone!! Hon är en genuin och varm människa som vill väl till skillnad från dig din elaka och opportunistiska lilla råtta. #TeamAnna

  31. Anna skriver:

    Var är Sarorna? Kan inte alla släppa det här med Anna Book nu och gå tillbaka till att analysera Frans kärleksliv?

  32. Anton skriver:

    Om det är någon som är, frivilligt eller ofrivilligt, opportunistisk så är det väl ändå Anna Book? Hoppas hon inte sätter sina genuina lösnaglar för hårt i ryggen på dig när hon ger dig en varm kram, KärleksFredrik.

  33. Sofia skriver:

    Kollade på några av hennes periscopesändingar pga blev så nyfiken och blev bara rädd. Förstår att du slutar skriva om henne. Hoppas allt (eller ja, hon) lugnar ner sig snart så det kan fortsätta vara fokus billig cava, barcelonaresor och din nya kille (!).

  34. Julisfulis skriver:

    Men SUCK! Du är bäst Frans!

  35. Andrea skriver:

    Klar överreaktion från hennes sida, men förstår att du inte vill provocera ytterliggare där. Hoppas dock att du aldrighelt slutar med dina kändisbetraktelser :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg