Kondomkaoset på SVT

11:24 27 Jul 2016


Foto: SVT

Nu är det moralpanik på barnteve igen. Detta efter att SVT igår sände ett inslag i ”Sommarlov” om hur man tillverkar den skotska korven haggis. Bara en sån sak som att frivilligt tillaga haggis och sedan äta det är ju tillräckligt provocerande för att man ska bli arg, men det som hände under själva tillagningen var ännu mer oförlåtligt och fick flera föräldrar att ”rasa på Facebook”. Aftonbladet rapporterar:

”I tisdagens avsnitt av ”Sommarlov” i SVT demonstrerar den återkommande karaktären Bon hur det går till att laga den skotska korven haggis. Han förklarar att man förr i tiden använde gristarmar som behållare för köttet.

Men någon grismage finns inte i studion. I stället plockar Bon fram en kondom och skrider till verket.

– Mormor brukar ha saker i sin väska…det kanske finns nåt man kan använda. Ballonger! Det går lika bra, sa han.”

Kondom eller gristarm, samma sak om ni frågar mig! Vet inte hur många som använder en gristarm när de har slut på kondomer hemma, men det är ju en annan historia. Detta har iallafall fått hela sommar-Sverige att RASA!

”– Barn är nyfikna och märker allt. De ser att det inte är en ballong och frågar vad man har den till. Det är väldigt provocerande att de tror att det inte ska märkas. De frågorna ska inte ens komma från ett barn, det är helt fel. Man blir riktigt förbannad”

Jag tycker det är så löjligt. Det är väl jättebra att ens barn i tidig ålder intresserar sig för säkert sex! Då slipper man kanske en tråkig tonårsgraviditet några år senare.

”Sitter och tittar på Sommarlov och programmet Bon som i dag lagar Haggis och använder en KONDOM som ballong då det ej fanns en fårmage. VAD SYSSLAR NI MED? !?? Äckligt, oetiskt och högst olämpligt!”

Om jag känner Sveriges Kränkta Föräldrar rätt så hade de blivit provocerade om de visat upp en fårmage också. Det är ju ett DÖTT DJUR! Äckligt! Tänk på BARNEN! Oetiskt, barnen borde inte få se sånt!

Personligen så tycker jag det finns värre saker att visa upp i tv än en kondom. Okej om den hade varit använd, men det är ju faktiskt bara ett plastfodral. Tanken är ju inte heller att det ska handla om sex på något sätt, utan bara om haggis, världens osexigaste maträtt. Det hade varit viss skillnad om de haft vinkeln ”sexiga kinky maträtter på 15 minuter”.

Hur kass fantasi har man egentligen som förälder om man inte kan komma på någon bortförklaring till vad det är för något? Det är ju bara att säga det är en konstig ballong och sen gå vidare med livet. Plus uppmana barnen att aldrig äta haggis.

Mmmmmmmm haggis!!!!!

8 kommentarer | “Kondomkaoset på SVT”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Första gången jag såg en kondom var det nog på SVT. Vet ej vilket program, men jag var väl ca 7-8 år. Det var någon som skulle vara rolig som stod och blåste upp en svart kondom. Jag som aldrig hade sett svarta ballonger innan, upplyste min mamma om att de där ballongerna skulle man kunna ha som begravningsballonger (jag hade nog aldrig varit på begravning heller). Påmindes om detta nu, ska genast uppdatera mitt vita arkiv om hur jag vill ha min begravning och ni andra är fria att använda er av min idé.

  2. Hannah skriver:

    Men ja herregud, det är väl bara säga att det är en sån ballong clownerna använder för att knyta ballongdjur. Om inte barnet sett en kondom förut och vet vad kondomer används till så kommer den lögnen funka finfint!

  3. Thomas skriver:

    Jag skiter i barnen. Jag kom just tillbaka från Skottland och käkade en del Haggis till frukost. (En lång historia….)
    Undrar hur den var tillverkad, de slänger ju in lite av varje…..

  4. Anna-Lena skriver:

    Haggis är gott!
    I synnerhet man snapsar med whisky i Skottland till det.Och även fått den innan inburen på silverbricka av söta kiltbärande gossar som spelar säckpipa!
    Mums…

  5. Karolina skriver:

    Hahaha det här är så fantastiskt! För det första är du skitrolig, och för det andra önskar jag att ALLA dessa rasande föräldrar fick läsa detta + att jag fick se om de blir extra arga och kränkta efteråt eller om de faktiskt inser hur löjliga de är! Kom igen liksom!

  6. Ulrika skriver:

    Haggis må vara det vidrigaste man kan komma på i matväg. Typ hur kan vi göra inälvor och annat guck mer äckligt? Jag vet! Vi lindar in det hela i en fårmage, nu jävlar ska de få så de tiger!

    Som förälder kan jag allvarligt inte fatta moralpaniken?? Vad säger de när barnen börjar undra hur de kom till (för det gör de tidigare än vad som är bekvämt för någon inblandad)?

    Älskar grejen med svarta ballonger på begravning, helt logiskt i ett barns värd! Jag trodde för övrigt att även skilsmässor skedde i kyrkan men då hade alla svarta kläder på sig. Typ man skred fram till prellen och ba ”sorry, det funkade inte nu vill vi skiljas”.

    1. L skriver:

      Haggis är ju jättegott! Det är nästan likadant som pölsa, fast det kanske folk inte gillar nuförtiden..

  7. s skriver:

    Om de föräldrarna nojar över att behöva förklara kondomernas primära användningsområde, undrar jag genast när/om de förklarar hur man fått fram innehållet i just den där kondomen och inte minst HUR denna förklaring skulle kunna se ut? En sanningsenlig beskrivning av ovannämnda lär vara väldigt mycket mer traumatiserande än att säga att vuxna har sex med varandra för att de tycker det är najs. mvh veganmamma, 26.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer