RECENSION: Charlotte Perrellis bubbel

11:49 18 Jul 2016

I helgen så hände något fantastiskt. Jag fick tag på en flaska av Charlotte Perrellis rosébubbel Mil & Uma Noites! Att få tag på en flaska Mil & Uma Noites är tyvärr lättare sagt än gjort om man inte vill beställa den. I skrivande stund finns flaskan på 10 systembolag runtom i landet. Bland annat i ”Boden” och ”Åhus”. Ja ni hör ju själva, det är omöjligt, enda ljuspunkten var att Systembolaget i Vällingby också hade fått in några flaskor.

Detta upptäckte jag sent i fredags kväll, vilket naturligtvis ledde till en sömnlös natt och rädslan att bubblet skulle hinna ta slut innan jag hann ta mig dit morgonen efter. Ställde därför klockan tidigt så att jag skulle vara på plats vid öppning klockan 10, och såhär i efterhand kan man kanske säga att jag överskattat intresset för Charlottes bubbel eftersom hela hyllan var full av det. Mission accomplished alltså, och jag rusade hem som om jag bar omkring på kronjuveler. La den därefter snabbt på kylning och läste Svensk Damtidning med darriga händer, förväntansfull inför kvällen.

Några timmar senare så var det dags för att öppna flaskan. Jag hade tänt massa porriga ljus, queuat Charlottes alla fyra hits på Spotify och var allmänt redo. Här kommer recensionen:

DESIGN: Snygg, stilren flaska som ser dyr ut! Minuspoäng för att det inte finns någon bild på Charlotte på etiketten, men hon kanske hade en dålig hårdag eller vill att vinet ska stå i centrum och inte hon själv. Betyget blir fyra av fem Gooh-rätter.

SMAK: Charlottes vin är alltså ett portugisiskt rosébubbel, och har därför en något bärig smak som dock inte tar över helt och hållet. Jag har aldrig varit någon fantast när det gäller rosébubbel och har inte druckit sådär jättemånga andra, men Charlottes är iallafall lättdrucket. Jag tycker inte om själva konceptet med rosébubbel över huvud taget, och tycker faktiskt att man får bestämma sig om man vill dricka rosé eller vanligt bubbel. Inte någon konstig blandning av båda! Om man enbart kollar på färgen tror man att det ska smaka ungefär som hallonsoda, men det gör det INTE! Med det sagt så tycker jag ändå att Charlottes bubbel är TREVLIGT, och får därför tre och en halv av fem Gooh-rätter.

PRIS: 69 kronor. Väldigt prisvärt. Misstänkte tidigare att vinet skulle vara äckligt eftersom kändisviner oftast brukar vara dyrare än andra viner av samma standard eftersom kändisen också vill ha sin intäkt, men Charlottes vin motbevisade min teori. Det är faktiskt prisvärt, och man får mycket för pengarna. Fem av fem Gooh-rätter i betyg!

NÄR SKA MAN DRICKA MIL & UMA NOITES? Jag tycker att Mil & Uma Noites känns som ett väldigt SOCIALT vin! Jag skulle gärna bjuda på det som fördrink nu på sommaren med en fräsch aptitretande isbit till. Charlotte gillar att dricka det vid poolen i Djursholm, och det känns verkligen som ett sånt vin man dricker mitt på dagen i solen! Lite sådär halvt blaskigt men ändå gott!

Sammanfattningsvis skulle jag alltså rekommendera Charlottes vin, och om man kommer över en flaska är det absolut ett bra köp. Det kanske inte är värt att skapa ett konto på Systembolaget för att kunna beställa det, men om det finns i butiken så tycker jag det är en stabil investering. Det sammanlagda betyget blir 3.5 av 5 Gooh-rätter.

7 kommentarer | “RECENSION: Charlotte Perrellis bubbel”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Utförlig recension! Jag kanske tom provar den.
    Såg att Pernilla Whalgren också har ett vin (det kanske hon haft länge)??.
    Hade varit kul om du recenserade det också.

    1. cinnamon skriver:

      Rosebubbel är den ultimata produkten ?

  2. Ce skriver:

    ”Charlottes alla fyra hits” hahaha! Du borde bli hovskrivare eller nåt, en försäkran om att din genialitet är uppskattad och tryggad inför framtiden. Sen borde ju svensk dam (min favorit tidning) göra fler samarbeten med dig om de hade vågat..

  3. bella skriver:

    det sammanlagda betyget blir 4 rent matematiskt

  4. ab skriver:

    Blir det inget inlägg om Victoriadagen, eller snarare om Estelle på Victoriadagen? :)

  5. Vilma skriver:

    Älskar hur du skriver ”Boden” och ”Åhus” med citat-tecken runt :D

  6. sandra skriver:

    När jag läste att du använde ”gooh-rätter” för poängsättningen satte jag min jordgubbssmoothie i halsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG