Gift vid första ögonkastet-deltagarnas öppna brev till SVT

2:03 30 Jun 2016


Foto: SVT

Vi var många som följde Gift vid första ögonkastet på SVT i våras, där främmande människor fick gifta sig med varandra och därefter leva ihop som äkta makar. Utfallet av programmet har gått ”sådär”och inget av paren som blev ihopmatchade lever tillsammans idag.

Nu söker SVT deltagare till en ny säsong, något som har fått de tidigare deltagarna att rasa! De har till och med skrivit ett öppet brev, där de förklarar vilken dålig idé det skulle vara att göra en ny säsong. Här ska ingen få gifta sig med en främling hur som helst igen! Aftonbladet rapporterar:

”Flera av deltagarna har sjukskrivit sig efter tiden i programmet och några menar att SVT inte gett tillräckligt stöd.

När kanalen nu går ut och söker efter nya deltagare för en tredje säsong sätter de tidigare deltagarna därför ner foten.

– Det är helt absurt att man går vidare med en ny säsong när så många farit illa. Så fort de slutade filma försvann allt stöd, säger den tidigare deltagaren Matilda.”

Alltså, vad förväntar man sig om man ställer upp i en dokusåpa? Det är väl inte så konstigt att SVT slutar att höra av sig ”så fort de slutade filma”? Liksom, vad trodde deltagarna själva? Att SVT skulle ringa och kolla läget dagligen även efter att de slutat spela in programmet?

Själva syftet med tv-program är väl att man spelar in dem under en begränsad tid och sen är det tack och hejdå? Jag tycker faktiskt inte det är så konstigt. Ställer man upp i en dokusåpa så borde man rimligtvis förstå att TV-bolaget inte kommer finnas vid sin sida även efter att inspelningen är över.

”Efter två säsonger av totalt misslyckade matchningar, lögner och förtal från produktionen och flera sjukskrivningar hos oss deltagare kräver vi nu att SVT lägger ner programmet”

Om man sökt till ett program där man gifter sig med en främling tycker jag det är konstigt att vända sig till TV-bolaget efteråt och gnälla när det inte blir bra. Liksom, vad trodde du själv? Du gifte dig med någon du aldrig träffat förr, klart som fan att det inte blev bra. Att anta något annat är ju bara naivt önsketänkande.

Man kan tycka vad man vill om Gift vid första ögonkastet, men jag tycker inte att tidigare deltagare har rätt att stoppa programmet bara för att deras medverkan inte blev som de hade tänkt sig. Det är faktiskt en dokusåpa, och man kan inte räkna med att SVT ska lösa alla ens problem i livet även efter man medverkat.

13 kommentarer | “Gift vid första ögonkastet-deltagarnas öppna brev till SVT”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Jag tycker att de ska tarmen de gamla deltagarna och ge dem en revanchomgång. De lägger sina vigselringar i en skål och drar en ny partner. De kan ju ha några jokrar med också…från ex on the beach.

    1. Ingela skriver:

      Underbar idé!

  2. Anna skriver:

    Inte tarmen, ta med såklart. Dumma telefon.

  3. Tania skriver:

    Håller med fullständigt .Alltså. .det är vuxna människor dessutom och inga fjortisar .

  4. C skriver:

    Nja jag håller med till 50%. Om en tv-produktion påverkar deltagarna negativt till den grad att de behöver fysisk eller psykisk läkarvård efter är det väl knappast värt det för lite underhållning? Om man läste Berts blogg som var med i första säsongen så fick man ju veta om produktionens fulspel och hur styrda de är av ett format, inte att de egentligen bryr sig om deltagarna. Sen är det ju såklart vuxna människor som själva kan söka stöd och vård och ta ansvar för sina beslut. Men att de varnar andra från att delta är väl ett tydligt tecken på att produktionen bör läggas ner? Den största skillnaden mot andra dokusåpor är vän att Gifta.. ska vara på riktigt, de ska leva med varandra för resten av sitt liv. Inte spendera några veckor på en ö tillsammans. Det är deras egna hem, släkt, vänner och känslor som filmas. Jag tror man tar det mkt hårdare än att ha gjort bort sig i PH som yngling eller inte fått en ros av en bachelor..

    1. Anna skriver:

      Fast vad hade deltagarna förväntat sig… Att allt skulle vara en dans på rosor och de skulle leva lyckliga i alla sina dar? Tycker de borde fatta att ställer man upp i en dokusåpa så kommer inte produktionsbolaget ta hand om en varken under eller efter, de tar hand om en så länge det hjälper de att nå deras mål – bra tv! Förstår faktiskt inte hur man kan tro något annat…

  5. Anne skriver:

    Senaste säsongen verkade ”experterna” ha drabbats av nån jävla sjuk hybris. ”Ha ha han säger att han vill ha en sån kvinna och hon säger att hon inte alls vill ha en sån man. Det är ju helt fel! De måste kunna utmana sig själva. Vi gör precis tvärt om i stället!!!” Så parade man ihop en grovarbetare med en fisförnäm golfkärring.
    De är ju experter och VET bäst! Skitprogram; lägg ner. Blir illamående.

    1. Anna skriver:

      De vill hellre göra bra tv än att någon faktiskt ska hitta sin ”perfect match”. Vilken överraskning!

  6. Ellen skriver:

    Håller med dig… De som eventuellt söker för säsong 3 får väl skylla sig själva när statistiken hittills för programmet är så skruttig (Noll är idag gifta av 6 par). Kan dessutom vara livsfarligt att vara med, i den amerikanska versionen matchade de sk experterna ihop en av tjejerna med sån psychokille som sen har nordhotat henne och hennes familj efter skilsmässan. Så eh… Man kanske inte blri jättesugen på att söka, eller???

    http://hollywoodlife.com/2015/12/02/married-at-first-sight-death-threats-tape-ryan-de-nino-jessica-castro/

    1. Anna skriver:

      Fy vad vidrigt! Man tycker ju att ”experterna” borde sålla bort sådana psykfall!

  7. Anna skriver:

    Fast grejen med detta program är ju att det förpackas som seriöst i och med att präst och psykologer är med. Trots att idén är befängd och som gjord för att inte fungera så tittade jag på första säsongen. Jag trodde dock inte att det skulle bli en säsong 2, det känns som att detta koncept bara håller för en omgång. Jag tittade inte på alla avsnitt säsong 2 för att det var olidligt att se hur deltagarna skulle tvinga fram känslor de inte hade, påhejade av ”experterna”.
    Idén håller inte för en säsong till. Och ingen vettig människa som sett de första säsongerna kommer söka vilket gör att bara ”ovettiga” kommer söka och då är vi på ex on the beach nivå men understött av statlig television….

  8. Erik skriver:

    Helt obegriplig att de inte fokuserar mer på sex. Den svenska upplagan av programmet är så himla tråkig. I den amerikanska får deltagarna hjälp av en sexolog, vilket verkar sätta krydda på de flestas äktenskap. Jag säger inte att sex löser allt, men man kan heller inte förneka att det är en viktig aspekt i ett äktenskap. Sätt Linn Heed i panelen så det blir lite drag. Vidare är det konstigt att klass inte verkar spela någon större roll i det svenska programmet. Klass spelar ju jättestor roll! Hur ofta ser man en rörmokare få till det med en Östermalmstant?! Nej, just det. Vi är alla mer eller mindre snobbar. Det är bara kontraproduktivt och löjligt att förneka att vi inte tänker på klass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG