GUIDE: Skiathos

4:43 1 Jul 2016


*bild snodd från Google*

Ja som ni kanske redan läst så var jag på semester förra veckan i Grekland. Närmare bestämt på Skiathos, en av öarna där de spelade in Mamma Mia-filmen 2008!!! Jag har inga problem med att erkänna att det var en av de största anledningarna till varför jag åkte dit!

Åkte dock inte ensam. Var där med familjen på charter i en vecka. Jag har varit såå skeptisk de senaste åren till hela grejen med charter och bara tänkt att det skulle vara massa skrikande barn och reseledare som gillar att *showa*, men det var inte alls så! Alltså, det blir verkligen vad man gör det till, och det beror ju lite på resmålet också, men jag tyckte att det var jätteskönt.

Kan faktiskt verkligen rekommendera Skiathos. Nedan har jag gjort en lista med för- och nackdelar med ön!

FÖRDELAR: 

-Allt är lika fint som ett vykort och man känner sig som Amanda Seyfried när hon sjunger Honey Honey exakt hela tiden.

-Fin mysig *stadskärna* med massa restauranger och barer, lagom stort för att man ska kunna gå överallt utan problem. Eftersom jag är en tant så uppskattade jag även det stora utbudet av butiker som sålde keramik och olivolja….. men så är jag ju bögarnas motsvarighet till Gudrun Sjödén också.

-Såg inte så många barn på ön….? Alltså, klart att det fanns några stycken, men den absoluta majoriteten av turister var mogna brittiska medelklasspar som sippade på rosévin och luktade Molton Brown. Det var så skönt!

-Lätt att ta sig runt! Jag hatar ju sand och stränder så jag följde inte med så mycket, men om man gillar att bada så kan man ta badbussar runt hela ön som går varje kvart från Skiathos stad.

-Allt känns relativt småskaligt…? Alltså, det finns inga enorma resorter och stora höghuskomplex med timesharelägenheter liksom. Allt är avskalat och petit och väldigt familjärt. Självklart så finns det turistfällor, men som vanligt så ska man inte äta längs huvudgator osv… Det är som på vilken stad som helst, oftast behöver man bara gå in på en tvärgata för att hitta mycket bättre ställen.

NACKDELAR: 

-Svårt att få tag på mousserande vin på restauranger och barer??? Fruktansvärt! Enda alternativet var typ att beställa en flaska Moët för 1000 kronor, och det kändes ju inte så aktuellt. Allt jag ville ha var ett glas cava, men det var typ omöjligt:(

-Grekland kanske grundade den västerländska civilisationen, men det är faktiskt jättejobbigt att behöva slänga bajspappret i en papperskorg bredvid toan istället för att spola ner det.

Jag skulle rekommendera Skiathos till den som vill åka till en lite mindre ö och bara *äta gott*, sippa på vin och NJUTA i en vecka. Det kändes verkligen som semester! Jag vet att det fanns nattklubbar på ön också och jag har knappast sett allt som finns, men mitt intryck var iallafall att det framför allt är en lite mer mogen NJUTDESTINATION! Ingen klamydiapool på hotellet och inga hysteriska UNGDOMAR. Kan tänka mig att många som kallar sig för *foodies* åker dit!

Avslutar med en bild från mitt favoritögonblick i ca hela livet! Gick på utomhusbio och såg Mamma Mia. Satt mest och grät hela filmen eftersom jag blev så berörd men här kände jag ba *ahhhhh LIVET*. Det var de bästa 10€ jag någonsin spenderat!

2 kommentarer | “GUIDE: Skiathos”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Johanna skriver:

    Jag ska snart åka till Skiathos och är mycket intresserad exakt var du åt gott? Har researchat järnet och tycker det verkar svårt att hitta annat än turistfällor. Har du några tips?

    1. Frans skriver:

      Fanns massa bra! Tyckte mest om Lo&La, Marmita var också bra och tro det eller ej men Windmill var faktiskt också bra (trots att den är lite dyrare än typ allt annat på ön). Gillade även 1901! Hoppas detta hjälpte litegrann iaf:))))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer