Edward Blom vs Sveriges Radio

3:05 21 Jul 2016

Ingen sommar är komplett utan lite drama kring en sommarpratare. I år verkar det som att Edward Blom fick ta på sig ansvaret. Expressen rapporterar:

”Enligt Blom ansåg Sveriges Radio att han talade allt för förhärligande om alkohol.

– Bara timmar innan var det någon som fick kalla fötter, eller någon upptäckte något som de inte sett innan – och kom fram till att det tydligen strider mot svenska statens sändningstillstånd med Sveriges Radio, att säga att man blir glad av vin, säger han”

Det känns inte speciellt förvånande att det är just Edward Blom som råkar ut för detta. Jag kan dock känna att SR borde ha sett det här komma tidigare. Bjuder man in en person att sommarprata som har SOM JOBB att skriva och föreläsa om mat och vin så borde det inte komma en chock att personen kommer vilja prata om mat och vin i sitt sommarprat. Direkt efter samtalet twittrade Edward att han kände sig ”yr och illamående” och att hela situationen var väldigt jobbig.

”Efter en diskussion tvingades Edward Blom ändra i sitt manus för att lägga in en brasklapp.

– Vi kom fram till en lösning. De har bestämt att de inte klipper bort, utan att de i stället lägger till en liten aspekt om att alkohol kan medföra dåliga saker också.

Men han fick slåss för sin sak, in i det sista ville SR helt klippa bort hans berättelser innefattande alkohol, berättar han.”

Rimlig kompromiss. Låt Edward prata om att vin är härligt i en timme och släng därefter in ett kort meddelande om att chardonnay kan orsaka skrumplever och i värsta fall döden. Alla är nöjda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG