Annons
Annons
9:33 20 Jul 2016

Avsnitt 111 guleed

 

Hej!!

I det här avsnittet är det bara Petter som pratar, eller inte bara, han har nämligen åkt till Malmö och intervjuat Guleed. De pratar om just Malmö, om att växa upp på Möllan, vad som verkligen betyder något inom musik, och om Guleeds kommande mixtape 50 grader i februari. Idag släpptes videon till det mixtapets första singel, Samma spår och den kan ni se här:

 

OBS! Vi har för tillfället ingen studio, så om ni har ngt tips om var vi kan spela in i stockholmsområdet, skriv till oss på fb eller maila. Men vi hörs snart igen, det lovar vi.

Whatever?! xoxo

 

 

Ljud:

Podbean
Apple / Itunes
Acast
RSS
Soundcloud (äldre avsnitt)

Sånger från avsnittet:

1. Guleed – Ingen annan prod. av Durimkid (länk)
2. Guleed & Ozzy – Samma spår prod. av Durimkid
3. Guleed & Adam Aden – Energi (länk)

Några av sångerna finns i spotify-spellistan med alla sånger från alla avsnitt!

MERCH! vbdfr.tictail.com.

1:38 17 Jul 2016

Skärmavbild 2016-07-17 kl. 13.34.49
Skapar spellistor.

Hallå där Q3 och fuck off Q2!

Q3 hit och Q2 dit. Vad snackar jag om egentligen? Jo det ska jag berätta. Q står för quarter och det är engelska för kvartal. Kanske världens mest underskattade tidsenhet. Så mycket bättre än världens mest överskattade tidsenhet (veckor). Hursom.

Jag ska va ärlig och berätta att jag inte riktigt är mentalt redo att smälta att vi just nu befinner oss inuti kvartal 3. Halva året har gått nånstans efter sommaren, anser jag. Man kan ju argumentera emot det med fakta, påstå att Q2 tog slut sista juni och Q3 började första juli. Men det känns inte så.

Nog om det. Jag har lyssnat på skitmycket bra musik i år. 25-60% av det jag hörde under Q1 finns i denna spellista på Spotify. Och nedan har jag samlat uppåt 65% av den bästa musiken jag stött på i spellistan 2016 grejorna Q2. Resterande 35% ca finns inte på Spotify idag, eller fanns inte vid det tillfälle jag sökte. Eller så heter artisten annorlunda på olika tjänster och jag har inte orkat söka (ni vet som hur VBDFR-favoriten Tu5en heter Tu5en på Youtube och nånting helt annat på Spotify).

En parantes här: På Tidal Facts Sweden har Tu5en inte ens ett namn utan deras musik hittas genom en ny datatjänst där du betalar Tidal Fact Sweden 499kr per kvartal och så gissar deras datorer att du vill höra deras musik baserat på data om dig som de har köpt från bland annat Facebook, Swish, Pornhub, Tinder, LunarStorm, PokemonGO, Tesla, Fleshlight, Willys och IKEA. Om du tror att du vill höra Tu5en men Tidal ändå inte visar sångerna betyder det att du inte passar in i deras varumärkes målgrupp såsom den är definierad genom upprepade workshops. Workshopsen handleds av så kallade digital natives, personer som lever inuti tech-bubblan som befinner sig inuti en UberX-Rock-n-Roll som befinner sig inuti Spotifys-garage just nu. Om du trots allt vill höra Tu5en så är det enklaste sättet att förändra dig själv och ditt beteende som konsument, pröva att cykla istället för att åka spårvagn eller att göra mer varierade sökningar på Pornhub. Du får helt enkelt prioritera ner sådant konsumentbeteende som gör dig kåt och välja att bete dig på ett sådant sätt passar den musikgrupp du vill höra.*

Vet inte hur vi kom in på det där. Men men, här är några stycken sånger från Q2 jag har hört. Och under det hittar du några sånger från Q3 som jag hunnit höra. Den spellistan kommer att utökas kontinuerligt under tre månader tills det är dags att säga fuck off till Q3 och hej till Q4.

God lyssning:

 

 

/Hugo

*Intressant nog har Tu5ens varumärke exakt samma kodning som bastusex, teve-serien Boys och ishockey. Så det finns förbättringsmöjligheter för de där workshops-skaparna, men tror de jobbar agilt så det ordnar sig nog!

5:17 11 Jul 2016

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 23.42.24

 

”I would never live in Baton Rouge again” – Boosie

Citatet ovan är från en intervju med Rolling Stone från förra sommaren. Boosie snackar mer om Baton Rouge problematik i den här intervjun. Även om han främst snackar om sina egna rätt specifika erfarenheter med rättsväsendet* så är rasism och korruption bland polis och rättegångs-folket något som drabbat och fortsätter drabba hela staden.

I Baton Rouge begås otroligt mycket brott. I Baton Rouge begås otroligt många mord. I Baton Rogue missköter sig polisen. Rappare som Boosie, C-Loc, Young Ready, Kevin Gates, Nussie, She Money, Young Bleed, Spitta med flera har gjort musik om det (som ni bl a kan höra genom våra inlägg här på bloggen). Baton Rouge är en våldsam stad.

Första gången jag fastnade för Baton Rogue rap var när jag ramlade över Max Minellis musik för 10 år sen. Sen dess har jag följt rapscenen och på något sätt tagit till mig staden. Jag har flera LSU-plagg hemma. Jag efter år av skrivande om musiken flera internet-vänner i staden. Förutom allt jag har sett från svenska medier så har jag fått följa en stad i uppror genom från denna drös människor. Det är en skakad stad.

Folk är frustrerade och förtvivlade.

Häromdagen ventilerade Max Minelli några av sina tankar i sången Say His Name (Alton Sterling). Lyssna här:

 

 

Döm de där jävla mördarna nu.

/Hugo

*pga sin profil som framgångsrik rappare blev dömd till flera års fängelse för ett innehav som vanligen inte bringar max-straff. Efter att bl a ha nämnt rättegångs-folk vid namn i sin musik.

12:42 30 Jun 2016

avsnitt 110

 

Hej!!
Den här gången är det bara Petter och Sanna som pratar. Sanna pratar tex om att en död kompis inte räcker för att imponera på Montana of 300 (läs intervjun Sanna pratar om). Petter känner att han behöver prata lite mer om Bröderna Bennet AKA TU5EN AKA Svenska The Clipse. Sanna har seriösa funderingar kring genren ”Trap-N-B” och Petter spelar en oseriös låt om din mamma.

Whatever?! xoxo

 

Ljud:

Podbean
Apple / Itunes
Acast
RSS
Soundcloud (äldre avsnitt)

Sånger från avsnittet:

1. Montana of 300 – Dad used to be the plug
2. Montana of 300 – Land of the dark
3. TU5EN – Garanti
4. New Age Muzik – Da Beat
5. New Age Muzik – Watch Out
6. Neisha Ne’Shae ” DONT PUSH ME ”
7. Neisha Ne’Shae feat. Payroll Giovanni ”The Plug”
8. NLA – Hard
9. Kayla Brianna – Work For It Ft. YFN Lucci
10. J-Soul – Mula
11. Derrick Milano – Dick Down Ya Mom
12. Oh Boy Prince – Bring it down Pick it up
13. Rae Sremmurd – Look Alive

Några av sångerna finns i spotify-spellistan med alla sånger från alla avsnitt!

MERCH! vbdfr.tictail.com.

4:46 14 Jun 2016

avsnitt 109

 

 

Shoo grabbar!

Det här är grabb-podden. Dvs podden där Petter och Hugo för första gången nånsin spelar in tillsammans utan Sanna. Hur det gick? Lyssna så får ni höra!

Om ni lyssnar får ni t ex höra oss fira att Gucci Mane är frigiven genom att spela gamla Gucci-favoriter. Hugo har letat reda på sitt första starka minne från Guccis musik och Petter har hittat lite gammalt Gucci-mörker.

Sen rullar det bara på ut av helvete med ny go musik. Musik med mörker, glädje, tårar och danser. 15 bitar hinner vi med.

Nog om det. God lyssning.

Whatever?! xoxo

 

 

 

Ljud:

Podbean
Apple / Itunes
Acast
RSS
Soundcloud (äldre avsnitt)

 

Sånger från avsnittet:

1. Gucci Mane – First Day out the FEDS
2. Gucci Mane – The Truth
3. Gucci Mane – Call me
4. Gucci Mane feat. OJ Da Juicemane – Make The Trap (Ayeee)
5. Yasin feat. Jaffar, Z.E & Dree Low – Mina Trakter
6. Yung Gordon – Bobble
7. Yung Gordon – Is you dumb
8. Yung Gordon – All I do is sauce
9. Yakki feat. 21 Savage – Pockets
10. Jose Guapo feat. Shy Glizzy & Boosie Badazz – Run it up Remix
11. Hoodrich Pablo Juan feat. Wicced – I Need Mo
12. Lil Uzi Vert – Money Longer
13. T.E.C. & Maine Musik – Up There
14. Rayface feat. Master P – Bout It remix
15. Webbie feat. Boosie Badazz – Dumb way

Några av sångerna finns i spotify-spellistan med alla sånger från alla avsnitt!

MERCH! vbdfr.tictail.com.

Annons