Kärlekspoesi, releasefest för ‘Om detta sjunger vi inte ensamma’ ikväll, liten bonuschatt om ‘Året efter Min kamp’, och min enmansturné börjar imorgon

2:05 18 Feb 2016

Jag noterar att kärleken är inne att dissekera och analysera ur ett sorts poetisk perspektiv den här veckan, bland annat av killar som heter Kristofer eller Kristofer (bra och fina texter killar, kärleken är verkligen underskattad intellektuellt, förhoppningsvis uppstår en komplex och liderligt innerlig/innerligt liderlig trend som håller i sig inom konsten och teorin, en som behandlar kärleken). En poet som skriver oerhört bra, om än superhemlig, kärlekslyrik för tillfället är Alicia Hansen. Man kan också, med hårt bitterljuv förtjänst, läsa Arazo Arifs I väntan på dig från senaste Floret: ”I VÄNTAN JAG / KOMMER KORSA ELLER KROSSAS JAG / BÄR FYRA LAGER NAGELLACK MEN INGET / HÄNDER KOMMER TILLBAKA DU / KOMMER INTE TILLBAKA JAG / VÄNTAR”  

Annars vill jag tipsa om releasefesten i Stockholm ikväll för antologin Om detta sjunger vi inte ensamma. Antologin som ges ut av Bokförlaget ETC, den som kurerats av Charlotte Qvandt och Anna Jörgensdotter. Jag ska dit, i alla fall. Tidigare nämnda Arazo Arif kommer att läsa, hela kollektivet (!?) CE(N)SUR kommer att läsa och jag har även hört att Iman Mohammed ska framföra sin dikt, vilket känns mäktigt. Det är verkligen inte varje dag man får möjligheten att lyssna till hennes geni i huvudstaden dessa dagar, så passa på. Det är fri entré, i ABF-husets nya fräscha restaurang (som känns väldigt lite som ABF, kebab-stället som var där innan kändes mycket mer som ABF, alltså jag pratar aura), och väl där kan man passa på att köpa hela boken, vars innehåll jag och Anna Axfors tänkte chatta om inom en snar framtid (snar framtid ≈ om några timmar). Håll utkik på er favoritblogg Vi som aldrig skrev prosa.

Vad har hänt mer då, sen sist? Förutom Roland Barthes-febern (läs Kärlekens samtal, fragment, eller figurer, så jävla bra genre!) och en härlig SVT-repris av Året efter Min kamp?

(BONUS: här är ett utdrag från min chatt om Året efter Min kamp som jag gjorde med tidigare nämnda Alicia Hansen, som för övrigt utgör ena halvan av New Level of Pornography:

”… Elis: ja så gulligt att han bara: jag tar med mig Yngve och Asbjörn (?) till New York för de kan ha kul

Alicia: men är de gulligt

shit va ja tänkte på det

?????????

Elis: haha ja asså så lol

Alicia: dom får bara stå brevid

han har roligare

??

Elis: jag skoja ba han e sjuk i huvudet och de verkade så lama

Alicia: men hur jävla kul har yngve

Elis: ”de kollar upp konserter”

Haha

Alicia: jag tänkte på en sak

Elis: Lite äldre lite fulare

Alicia: tar yngve ledigt från jobbet?

betalar k det

??

typ du får lön??

Elis: ja d klart

Alicia: så inte bara gratis resa utan betalt?

tror du?

Elis: ja sån veckopeng

Alicia: jag tkr knaus verkar rätt snål

typ vi har en miljon

men jag envisas med en billig termos och ett helt sjukt fult arbetsrum

fullt av mina egna böcker

Elis: haha ja och tar med mina barn på en skogspromenad

Alicia: i nån jävla skitstuga i norge

när dom kan softa på typ aruba

Elis: han köpte iofs två par skor

I new York

Det hade inte ”John fosse gjort”

Alicia: hahaha

de va kul

Elis: kanske e en norsk grej?

Alicia: OCH

HAN HAR SÅ JÄVLA SOPIG STIL??

Elis: Han e ändå fåfäng???

Alicia: jaaa

sjukt fåfäng

Elis: ganska snygga skjortor tröjor ändå eller?

Alicia: men hur kan man va så jävla fåfäng och ändå ha ful stil???????

Elis: Där när han gråter

Alicia: ja

den stickade tröjan

fin

men de e den enda…”)

default_title

Här är från Knausgårds besök på Biskops-Arnö, fick sån ångest när jag såg hans bil köra in på den där ön! Haha.

Min bok har kommit från tryckeriet! Sjukt (och den går tydligen att köpa, fast det är release först om en månad, välkommen). Jag ska åka till Göteborg imorgon, man kan säga att min sorgliga enmansturné har smygpremiär, jag ska läsa på Stadsbibliotekets trappscen klockan 18:00. Kom gärna dit! Grymma Theodor Hildeman Togner och My Roman Fagerlind ska också läsa. Jag känner inte så många i Göteborg och det är en hemsk stad (skoja), så hjälp mig. Sen ska jag supa mig full och maila mycket på tågresan hem, samtidigt, se upp för min simultanförmåga. Andra turnéstopp hittills (säg till om du vill boka mig, maila!): Poesimässan i Stockholm, Tranan och Prag. Turnéns arbetsnamn är kanske ”och jag fortsatte att tjata om min diktsamling” eller ”karismasamhället”. Det där sista läste jag i en debattartikel-rubrik som handlade om den här kirurgen som är sjuk i huvudet men sjukt karismatisk. Sånt är så spännande. Mer karisma och kärlek och kirurger i poesin!

Cbfck9MXEAEq6k_

Påsken kom tidigt i år!

Jag hoppas någon ger en fin liten diktsamling till Sten Nordin i födelsedagspresent, då kanske 60-årsfesten inte blir lika beige.

/Elis

 

UPPDATERING, P.S!: Missa inte andra upplagan av MALMÖTXT på Skånes konstförening, Kristofer Folkhammar och Sanna Hartnor läser och mikrofonen är öppen för dig och din text!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG