Katrin Zytomierska släpper roman och Vi som aldrig skrev prosa ser fram emot det!

10:13 10 Feb 2016

En stor litterär händelse som sker i juni är att Katrin Zytomierska släpper en roman! Hon skriver på den just nu! Vad kommer den att handla om? Att leva med psoriasis? Uppbrottet från Bingo (hoppas!)? Jag hoppas på en skvallrig bok om typ tiden då hon var gift med Alex Schulman. Åren kring 2008 är verkligen en blind fläck i den svenska litteraturhistorien, precis som året 2002. Plus jag vill ha lite drama bland de medelålders mediemänniskorna, inte bara att de poddar och åker på semester.  Gud vad jag förresten tror att den här boken kan bli bra?! Kommer ihåg att jag läste Katrins blogg back in the days och att den var riktigt rolig. Hoppas hon skriver nåt liknande nu! Bloggprosa <3 <3

Screenshot_2016-02-10-17-48-42

Fy fan Katrin, we feel you angående att skriva prosa! Jag håller också på med det nu och jag skrev lite om det här. Jag har i alla fall kommit en bit nu, rösten, formen och storyn sitter, det är väl typ det som krävs! Men så ska man skriva skiten också! Ett tips, om du tröttnar för att boken aldrig blir så lång som en bok ”ska” va, så gör massa radbrytningar och kalla det för diktsamling :) Det är inte fusk utan bara vanligt sunt förnuft.

Lycka till!! <3

/Anna

3 kommentarer | “Katrin Zytomierska släpper roman och Vi som aldrig skrev prosa ser fram emot det!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jeppe Leeloo skriver:

    Tjena Vi som aldrig skrev prosa (VSASP)

    uppskattar det ni gör, skitbra jobb, att någon faktiskt tar lite jävla ansvar för poesin i sin helhet (glimt i ögat men obs seriöst)

    en fråga
    dock
    det snackas om publishing houses, alt-lit, projekt hit o dit, nånslags nånting som rör sig nånstans.

    har dålig koll

    har ni tips
    vart man kan vända sig om man, säg skulle ha en eller två diktsamlingar/liknande – och kanske vill ge ut mer kreativt, inte de gamla stora vanliga förlagen, inte nödvändigtvis tryckt? några kanaler som är lite mer nytänkande.

    eller så har jag fattat allt fel. man kanske måste komma på ett eget sätt?

    1. Vi som aldrig skrev prosa skriver:

      Hej!!!
      det finns en hel del svenska DIY-e-boksförlag som bland annat Ett av Sveriges Största Förlag (bra namn, eller hur!) och Fame Factory (som jag och Anna på VSASP driver, kolla upp på Facebook) som ger ut pdf-diktsamlingar för gratis nedladdning, detta är ett alternativ som är snabbt och får bra spridning (för att vara poesi) (förutsatt att man skrivit nåt som förlagen vill ge ut dvs) (man får dock inget betalt pga dessa förlag drivs helt ideellt, likt en fanzinekultur). sen finns det ju en uppsjö mindre/halvstora förlag till vilka man kan skicka manus den klassiska vägen (sadura, clp, ellerströms, osv), afv press i norge har gett ut chap books på danska svenska norska senaste åren och har väl en koppling till alt lit-rörelsen (vad den nu är), vet dock inte om de tar emot manus för tillfället, fk ultra tidigare kadaver kan va värt att kolla upp, också face forlag på facebook, ja kolla upp norska och danska literära scener, sen finns det ju extremt mkt alt lit tidskrifter (nät och fysiska) och chap books-förlag och antologier och bloggar om man har text/dikt på engelska, mycket går att hitta i facebook-gruppen this literary community https://www.facebook.com/groups/356498811186025/?fref=ts, annars är mitt tips att skicka in dikter till floret, ordkonst, tydningen, 10tal osv, ja spamma alla med dina texter, twittra och följ poeter på twitter, starta ett eget förlag eller en blogg och ge ut dig själv om ingen nappar, sen kanske storförlagen fattar och vill ge dig en liten slant om några år eller nåt men man kan liksom inte vänta på dom som du skriver, lycka till kör hårt /elis

  2. Jeppe Leeloo skriver:

    Wow. Exakt vad jag ville ha. Tack!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp