Lagercrantz, Lantz och Olssons fantastiska Sommar i P1

8:53 29 Jun 2016

Hallå alla glada semesterfirare.

Haha, jag har bara haft betald semester en gång i mitt liv och det var förra sommaren och jag har aldrig varit så stressad. Kändes som mitt liv skulle ”hända” då, jag skulle skriva massa och umgås med massa men alla jobbade eller var nånstans? Kände ”nu har jag tre veckor på mig att ha det bra”, ”nej nu är det två veckor”, osv… Tacka vet jag att inte jobba alls. Visserligen sitter jag, eller rättare sagt ligger, i en pytteliten lägenhet och sover ca 18 timmar om dygnet för jag har inte råd att vara vaken för då måste man äta, dricka öl etc och det kostar ju pengar… Hade nog varit missnöjd med mig själv om det inte vore för att jag provat på det där med att ha ett jobb och få semester och det var inget för mig!

Nu ska jag recensera sommarpraten, de som varit och som jag hittills lyssnat på.

Vi börjar med David Lagercrantz sommarprat.

David Lagercrantz med sin midsommarcrantz ;) 

ÄNNU en bild på David Lagercrantz med midsommarcrantz! David, du gillade verkligen det där med crantz! ;)

Ja, han tillhör ju släkten Lagercrantz. En släkt som tyvärr mått väldigt dåligt genom åren och många har tagit livet av sig, får vi veta. Tack och lov att David och hans syster Marika, som tidigare fått äran att medverka på denna blogg, lever! Så vi får ta del av sådana fantastiska begåvningar <3. Olof har ju skrivit boken Jag är Zlatan (kan det inte komma uppföljare till den, typ Jag är Jason, Jag är Tomas Ledin, alla i samma ”anda”?! Skulle älska! Och att serien aldrig slutar precis som Margit Sandemo-serien) och, inte att förglömma, den ovärderliga fjärde Millennium-boken som vi alla läst och älskat! Nej, finns inte mycket mer att säga om detta sommarprat än att fortsätt med det du gör, David, Sverige behöver dig. P.S. Du låter väldigt rik när du talar!

Sen har vi Annika Lantz sommarprat.

Annika Lantz med midsommarkrantz men ingen lantz… ;)

Detta blonda yrväder (?) som följt med oss i etern sedan året då Bill Clinton blev president (ja, jag googlade mig fram till den referensen). Hennes röst betyder lika mycket för ens barndom som jordgubbar med mjölk och grädde och ens egna föräldrar. I detta sommarprat gör hon något väldigt modigt. Hon pratar om mens. Detta fenomen, och detta ord, som man knappt får uttala. Men hon gör det. Hon säger det ordet, mens. I radio! Det har aldrig någon gjort i radio förut och speciellt inte i Sommar i P1. Nu hoppas man på en våg av feministisk mensaktivism och att folk gör konst där de doppar tamponger i röd färg och hänger i öronen och ritar serier om mens osv osv, det kommer bli kvinnans slutliga frigörelse <3

Jag fascineras ju ofta av svenska ”äldre” komiker (gör sånna ”” kring ordet äldre för vet att folk i femtioårsåldern fortfarande känner sig unga och vill inte kränka dem) för att de inte är roliga? Detta är inte menat som näthat mot just Annika Lantz för INGEN så kallad komiker i den ”fåran” är rolig. T ex Robert Gustafsson eller Henrik Schyffert eller nån sån. Men de kanske är roliga för de som är i femtioårsåldern, säger inte att jag har nån som helst vetorätt när det gäller detta. Men t ex när Annika Lantz sa nånting om Zara Larssons självförtroende, typ ”[nånting hände] innan Zara Larsson ens hade fått självförtroende”. Känns som att hos yngre feminister är det självklart att en offentlig kvinnlig artist eller artist överhuvudtaget måste ha självförtroende för att klara sig så det är inget man ens orkar skämta om, eller det är liksom ej ens nåt som är kul att anmärka på. Inte heller upprörade utan typ: jaha. Men sådana skämt har de där komikerna hela tiden i ”rockärmen”.

Jaha, vad har vi här då, är det inte Johan Olssons sommarprat?

Duktiga Johan Olsson, har du fått den? :)

Johan, du är fantastiskt på alla sätt och vis, och jag beundrar din framgång men… Jag vet inte vem du är. Men du säger att du skapat din egen framgångsspiral och det tycker jag låter väldigt smart. Varför sitta och deppa eller vara arbetslös när man kan skapa sin egen framgångsspiral. Du berättar vidare att du spelade i popband i din ungdom och att det lät bedrövligt. Jag säger bara haha! Alla har ju någon en liten pinsamhet från ungdomen men du är bara för härlig som bjuder på dig själv och vågar berätta. Du bjuder även på anekdoten om när du blev ihop med din fru, du var så jobbig så till slut blev hon ihop med dig bara för att hon tyckte synd om dig. Fniss. Alla heterosexuella kärlekshistorier är ju så fruktansvärt rörande så det spelar ingen roll om de samtidigt är lite creepy. Du säger även att din fru tagit fullt ansvar för era barn och hem osv genom alla år och att det borde varit hon (som heter Anna, samma som jag! :D) som fått alla de där medaljerna. Varför fick inte hon medaljerna istället för honom, sitt ner och diskutera i smågrupper.

Johan, ditt sommarprat fortsätter och fortsätter, jag lagar mat, diskar och sånt (som du kanske inte vet vad det är) för att få tiden att gå men du bara pratar och pratar och du har samma läge på rösten hela tiden och säger samma saker hela tiden (att du älskar din fru och att du är framgångsrik) så ibland vet jag inte om det har börjat om från början utan att jag märkt det. Men såklart är det svårt att sommarprata, speciellt om man är, som du själv säger, okontroversiell, vad ska man då prata om liksom? Du är ju bara en helt vanlig kille från Norrland! Du säger att om man googlar på okontroversiell får man upp ditt ansikte. Jag googlar på okontroversiell och får upp detta ansikte:

iq-en-kontroversiell-historia-svt-play-dokumentar

Johan, jag vet att du är väldigt framgångsrik och att din fru tycker att du alltid är glad och rolig och en fighter och att du gjort något som alla trodde var omöjligt (orkade inte skriva upp alla grejer du sa) men du är inte Einstein!

Fortsättning följer. 

11 kommentarer | “Lagercrantz, Lantz och Olssons fantastiska Sommar i P1”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. F skriver:

    Clara Henry pratade massor om mens i sitt sommarprat förra sommaren. Finns att lyssna på än idag. Lantz är inte den första att prata kring det ämnet :))

    1. K skriver:

      för att inte tala om Liv Strömquists sommarprat från 2013 som i princip bara handlade om mens! <3 http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/203028?programid=2071

      1. S skriver:

        Rungande ironi ang detta om mensen I presume. Gällande övrigt också förresten :)

  2. kb skriver:

    haha kul ju, ser fram mot resten

  3. Bill skriver:

    Ang mens så kan det ha varit just det hon menade..

  4. Gilda Radner skriver:

    Håller med, komiker brukar tappa känslan runt 40. Men vad ÄR det med 25-åringar som inte vet vilka folk är? Hela dagarna omges jag av 25-åringar som aldrig hört talas om en enda människa, levande eller död, utanför deras eget åldersspann. Möjligtvis med undantag av Zara Larsson.

  5. K skriver:

    HAHAAHAHAHAHAH ÄLSKAR DIG

  6. L skriver:

    Du måste uppenbarligen ha missat Liv Strömquists geniala sommarprat!!! Grattis, då har du något att se fram emot <3

  7. Stella skriver:

    Lyssna Maja från The Sounds sommarprat om du inte vill bli besviken. <<<—tips

  8. Paunchy skriver:

    50-åriga komiker à la Louis CK är väl ett typexempel på hur dåliga humorister blir när de blir gamla. Oerhört usel komiker de senaste åren, otroligt rolig och ung på 90-talet. Bill Burr är ett annat exempel: sämre för varje år som går. Ställ dem bredvid Full patte-duon och de bleknar till ett gubbigt staffage, en fond för Bianca och Tiffanys geniala och fräscha buskis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG