Ett icke-kommersiellt syfte?

13:30 13 Okt 2016

Angelica Blick:

angie

Vi tog dessa på Ben Youssef och där får man inte fota för tex tidningar eller för reklam ( vilket vi såklart inte gjorde ) men med vår superåroffsiga kamera är de ju lätt att tro de, så väl på plats när vi började fota dessa bilder så blev vi tillsagda och fick följa med en man in i ett rum till managern och berätta att vi till 100% inte fotade för något sånt.//Angelica

Stopp och galopp här nu men alltså VA?
Du skriver ”Vi tog dessa på Ben Youssef och där får man inte fota för tex tidningar eller för reklam ( vilket vi såklart inte gjorde )” och sen fyller du hela inlägget med adlinks för kläderna du har på dig?

Jag säger som jag tidigare sagt:
Är hon så här dum på riktigt?!!?!?!?!

Vad är adlinks om inte reklam? 
Vad var syftet med dessa bilder om inte för att visa upp kläderna du har på dig så du kan publicera adlinks och tjäna pengar?

Herregud, jag vill bara ta den ena dumma bloggaren och slå med den andre..
Ridå.

Tack Amanda för tips!

11 kommentarer | “Ett icke-kommersiellt syfte?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. mia skriver:

  men seriöst… antingen är hon bara sjukt osmart?? eller så försöker hon ge oss tipps om hur man bryter lagen ” Så om ni åker dit, så se till att ni är noga med de 🙂 ” ……………

 2. Antonia skriver:

  Klart Angelica visste att de tog bilderna i kommersiellt syfte men att hon valde att spela dum för att kunna fortsätta att fotografera.
  Samma gör en del i Cape Town där det också är skillnad på turistbilder och kommersiell fotografering. En del låtsas som att de tar bilder för privat bruk för att slippa skaffa formellt fototillstånd.
  Ibland går det att bluffa. Särskilt om man är ung och söt förstås.

 3. Wyy skriver:

  Jag kunde inte bry mig mindre om detta men betyder inte adlink advertisement link?

  1. Sanna skriver:

   Annonslänk

 4. A skriver:

  Haha vilken dum jävel.

 5. Johanna skriver:

  Hur tänker människan? Hur dumma tror hon att hennes läsare är? Riktigt efterblivet. Och att ljuga managern rätt upp i ansiktet på det viset, snacka om hybris…sorgligt.

 6. Emma skriver:

  Hon har gett svar på tal i bloggen nu.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Haha.. som att hon skulle börja diskutera adlinks med en kulturmanager i Marocko.. tillåt mig småle.. =)

  2. Em skriver:

   Hennes svar är ju helt stört. Menar hon på riktigt att adlinks INTE är reklam? Bara för att hon inte får betalt på förhand för att skriva om dem, utan får betalt i provision?

   Som att någon som jobbar på provision inte skulle vilja betala skatt. ”Asså jag LÖNEARBETAR inte, jag får ju inte fast betalt, så därför ska jag inte skatta. Jag får ju betalt i efterhand i provision, men jag LÖNEARBETAR inte.”

   Jag brukar inte reagera när bloggare skriver knäppa saker, men just nu känner jag bara herregud….

   1. Em skriver:

    CamCam, förtjänar inte hennes svar ett eget inlägg?

   2. Mia skriver:

    Haha fast ni har ju inte riktigt fattat adlinks. Angelica tog bilderna i syfte att visa outfits i bloggen, sedan att hon lagt till länkarna har inget med reklamsyfte att göra för sådana fall skulle hon fått betalt för inlägget och behövt samarbetsmärka det. Att man måste märka adlinks är det lag på för man KAN tjäna pengar men är inte en garanti.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla