Jag tycker inte heller om bh.

10:00 19 Okt 2016

Lady Dahmer:

Edit – inlägget handlar givetvis inte om de elvaåringar som faktiskt behöver bh utan om de som stoppar upp sina med papper och strumpor och allt vad de kan hitta..

img_3579

N hade en kompis här häromdagen. Jag satt i vardagsrummet med bebisen när kompisen kom in. Efter en stund frågar hon plötsligt ”Har du aldrig BH  på dig?”. – Lady Dahmers blogg.

Dagens barn och ungdomar slutar verkligen aldrig förvåna mig och då menar jag inte förvåna på ett positivt sätt utan på ett ”låt barn få vara barn-vis”.
Sen när reflekterar barn över bh’ar?
Lady Dahmer fick nämligen den frågan av Ns kompis häromdagen när hon var över för att leka.
Jo, det kan jag svara på – barn reflekterar över saker som bh’ar när deras unga förebilder lägger upp bilder på sociala medier som elvaåringar och skriver om hur de stoppat papper i bh’n för att fylla ut den.
Som elvaåringar!

Lady Dahmer svarade krasst att hon inte tyckte om att ha bh på sig och man kunde verkligen se hur kugghjulen började snurra där inne i det lilla huvudet. Hon klurade rejält på saken vilket kanske kan komma att leda till att N får en fråga om bhar som hon i sin tur behöver fundera på.

Jag anser inte att elvaåringar ska fundera på saker som hur bröst ska se ut för att vara så normativa som möjligt och tankar på bh borde inte komma förrän senare i livet men som sagt – barn på sociala medier pressar dessa gränser längre och längre ner i åldrarna på ett sätt som talar om för små barn att även den minsta av kroppar ska sexualiseras. Varför skulle annars en elvaåring stoppa papper i bh’n och lägga ut bilden på nätet?
Då är det vårt ansvar som vuxna att pressa tillbaka den gränsen uppåt i åldrarna för att stoppa den här sexualiseringen av unga barn som kommer av ett klimat där man absolut inte duger som man är.
Man ska tydligen inte längre vara 11 när man är 11 – man ska gärna vara 15 när man är 11.

Jag tycker inte heller om att ha bh på mig.
Det skaver och jag får typ andnöd. Å andra sidan gillar jag inte heller att gå utan för jag tycker det gör ont så jag har löst det hela med den mest icke-sexuella bysthållaren ni kan tänka er.
99 cent kostar de på AliExpress och jag har säker 20 par i olika färger.

De försöker sexa till den lite på sidan men tro mig – det finns inget sexigt med den – inte ens med armarna över huvudet blir den speciellt het eller erotisk..

bra3

16 kommentarer | “Jag tycker inte heller om bh.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Alexa skriver:

  Har det verkligen bara med sociala media att göra? Jag är född 88 och minns att de coola tjejerna i klassen började köpa bh redan i fyran/femman och stoppade dessa ganska friskt med papper. Tycker inte det känns så nytt?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det har mycket med sociala medier att göra. De coola tjejerna i din klass nådde kanske ut till en handfull. De tjejerna jag pratar om når ut till hundratusentals genom en enda bild.

  2. Lee skriver:

   Det gjorde mina tjejkompisar också, även om de knappt hade bröst. För att ”forma” tuttarna påstod de? Själv är jag blessed med små tuttar och använder helst inte BH.

  3. Eli skriver:

   Ja, jag är född 1991 och minns det som att det var jättevanligt både i min klass och i de över. Nog för att sociala medier gör att saker kan spridas snabbare, men det fanns ju vittomfattande trender även innan.

   1. Mia skriver:

    Jag är också född 91 och det var en stor trend även där jag bodde. Barn vill väl aldrig vara barn, eller? Trodde att det varit så i alla tider då det även va så när min mamma var ung, och hon är född på 50-talet

 2. Sus skriver:

  Fast det finns elvaåringar som behöver BH. Jag fick mens när jag var 11, då hade brösten redan börjat utveckla sig. Visserligen hade jag en gammal hederlig training-bra, eller ”topp” som vi kallade det. En BH man trär över huvudet som ser ut som en BH utan bygel och skit.

  Men stoppa upp BH med papper och strumpor… Gör det inte, kära barn!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Givetvis.. mitt inlägg handlar så klart inte om dem..

 3. I skriver:

  Men funkar de där om man har större än typ liten B-kupa? Har provat två olika och efter nån timme hade tyget töjts ut så brösten hängde i midjehöjd.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag har 80 H och de funkar utmärkt..men kan måste typ tvätta dem efter en dag så de drar ihop sig igen.. därav det stora antalet i min ägo.

 4. Anonym skriver:

  Tycker att Nellie har lagt ut mer o mer inlägg på sistone som tyder på att inte ens hon själv längre tycker att det är ”okej” hur hon blev offentlig som 9-åring och på vilket sätt.

  Senast igår ifrågasatte hon om hon verkligen har valt offentligheten i och med att hon började blogga när hon var 9 och att nu är det för sent att ta sig ur offentligheten. Antar att hon syftade på att en 9-åring inte förstår konsekvenserna och nackdelarna med att vara offentlig.

  För ett tag sen ifrågasatte hon föräldrar som lät sina barn köa till skandal-dokusåpakändisar, för några år sen stod hon och posade i bikini, klackar och brun utan sol tillsammans med dessa skandalkändisar.

  När folk påpekade då att det inte kändes okej och att det kunde få konsekvenser så tyckte hon och hennes föräldrar att folk var sååå elaka och hemska. Undrar om hon ens förstår att hon numera verkar ha samma uppfattning som dessa ”hemska och avundsjuka” människor som varnade henne.

 5. Anonym skriver:

  VAD HETER BH:N?

   1. frida skriver:

    Vad har du för storlek på din Camilla? 🙂 Jag har nämligen F 80 så jag antar att vi på dessa bhar ska ha samma storlek

 6. Anonym skriver:

  Hahaha, jag är precis som du! Kan ha med min fibromyalgi att göra, men bh är så obekvämt och sitter så hårt.. Får så sjukt ont av det. Så jag kör också på såna där osexiga (men djävulskt sköna!) hemma. Och ska jag ut och flänga tar jag på mig den hemska bh;n, haha.

 7. Gisela skriver:

  Åh jösses … nu kommer minnen fram från när jag fyllde 10 år och hade övernattningsfest. Två tjejer börjar gorma att tjejer faktiskt MÅÅÅSTE börja använda BH i vår ålder, speciellt när man sover. Annars får man hängiga bröst när man blir gammal! Det hade den ena tjejens mamma sagt till sin dotter. Det blev sjukt dålig stämning för hälften av gästerna höll med och andra hälften var på mig och min bästis sida att det bara var trams. Så satt man där, som 10 åring och tjafsade om man måste ha BH. SUCK.

  Använde själv inte BH förens jag blev 14. Hade inte alls reflekterat över att mina bröst växt, tills en kille i min klass var bara tvungen att ropa ut ”Varför har ****** ALDRIG BH PÅ SIG?? MAN SER FAN HENNES NIPPLES!! VAD SNUSKIGT!!”
  Önskar att jag hade struntat i hans kommentar, istället för att panikslaget tvinga morsan med till lindex för att prova BH första gången. Usch. Blir irriterad när jag ens tänker på det.

 8. Anonym skriver:

  Precis samma fenomen i början på åttiotalet när jag & kompisarna fick bröst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla