Inflation på systerskap!

15:00 5 Feb 2017

Cissi Wallin:

cissi cissi2

Åh, Cissi skriver exakt det jag tycker och tänker om ”systerskap”.
Jag får ofta höra att jag borde ägna min blogg åt att höja kvinnor – oavsett vad de ställer till med – medan samma princip absolut inte ska appliceras på mig, trots att även jag är kvinna.

Jag kommer höja de som förtjänas att höjas – oavsett kön.
Ledsen om det sticker i ögonen på någon men så jobbar jag.

33 kommentarer | “Inflation på systerskap!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. AL skriver:

  Håller med! Är feminist ut i fingerspetsarna och av just den anledningen tror jag inte på det där med att höja andra kvinnor till skyarna oavsett vad de gör. Kommer ihåg när jag på min tidigare medelstora blogg för många år sedan skrev något halvdåligt om Linda Rosing varpå två ”feminister” ägnade ett helt inlägg åt att smasha mig (ironiskt va?!) o sa att det fanns en särskild plats i helvetet för mig. För att jag inte gillade Linda Rosing. Haha….

 2. Anonym skriver:

  Det klart att man ska kunna kritisera även kvinnor, det finns många kvinnor som jag tycker är helt dumma i huvudet. Men det är inte för att dom är kvinnor, utan människor som gör och säger skit. Av samma anledning ser jag ingen mening med att lyfta kvinnor enbart för att vi är kvinnor utan för att vi säger och gör någonting bra. Sen får man absolut inte glömma att kvinnor och män fortfarande inte har samma rätt och möjligheter att synas och höras så därför behövs systerskap och att vi håller varann om ryggen också. Men det förlorar sin mening om man låter sig bli förblindad av kön och avsäger kvinnor allt ansvar.

 3. Matilda skriver:

  Fast nu bottnar detta i att Cissi fick (befogad) kritik för hur hon uttryckte sig om Charlotte perelli. Visst, kan hålla med om att systerskapsretoriken inte går hem hos mig heller men uttalandet i sig var ett klart övertramp som jag ser det.

 4. Linn skriver:

  Jag håller med helt och hållet. Att inte kunna vara kritisk mot någon just för att hon är kvinna är så otroligt löjligt.

  1. L skriver:

   Håller med!

 5. Lady Dahmer skriver:

  Tänker att systerskap, utöver det Cissi skriver, också kan vara att cut women some slack ibland. Kvinnor blir så jävla kritiserade och hatade ändå. Ibland kan man välja att låta bli helt och ibland får man tänka ett varv till hur man uttrycker sig. Är det en viktig sakfråga så kan man försöka kritisera utan att gå till personangrepp. Säga ifrån utan att vara elak.

  Också att systerskap också innefattar att man inte bidrar till att skapa mobbar eller att man ej uppmuntrar skitkastning vilket är skitsvårt när man har många följare. Tex att man tar ansvar för sitt kommentarsfält och inte upprättar utrymme för andra att sitta och hata och spy och hacka på enskilda kvinnor. Man kan tex inte förespråka feminism och systerskap samtidigt som man är helt ok med att andra hatar på kvinnor. Tycker jag då.

  OBS är själv skyldig till misslyckande på detta område. Det är skitsvårt ibland. Men man får ju sträva efter att bättra sig och efter lite självrannsakan.

  Sen finns det ju de som tycker det är osysterligt att ge kritik till kvinnor oavsett hur jävla sakligt man framför den. Det är det såklart inte. Även att raljera lite tycker jag är ok så länge det inte ballar ur.

  1. The real Hmm skriver:

   ?

  2. X skriver:

   Så är det ?

  3. Em skriver:

   Så bra skrivet! ??

 6. Lollo skriver:

  Camcam eller någon – varför går det inte att gilla kommentarer längre? Har varit borta härifrån ett par dar. Tyckte den funktionen var väldigt bra…

  1. Jennie skriver:

   Det är något tekniskt fel på den. Den kommer säkert upp när folk på div IT-tjänster är tillbaka i morgon.

  2. Andy skriver:

   Gilla-funktionen har alltid försvunnit hos mig då jag har haft ad-blocker igång. CamCam sa att funktionen krockade med en annan vilket gjorde att de tog bort den men att den snart kommer komma tillbaka.

   1. Lollo skriver:

    Tack snälla Jennie och Andy för svaren! Då får vi bara vänta lite till då.

 7. Deo skriver:

  Precis! Själv ogillar jag skarpt kvotering, det ska vara lämpligast/bäst person på plats oavsett kön färg läggning osv.
  Sen ska ju alla ha ett öppet sinne och inte stänga någon dörr för någon pga uråldriga traditioner.

 8. Andy skriver:

  Jag har bott majoriteten av mitt liv i en liten stad där majoriteten även är muslimer. Jag har på grund av detta haft så sjukt svårt att skaffa kvinnliga kompisar, eller kompisar överlag för att ingen ville vara vän med mig på grund av att mina föräldrar är katoliker och jag själv är icke troende. Systerskap har jag aldrig upplevt utan mer ”broderskap” för att alla riktiga vänner jag har haft har varit killar.
  Men, jag står upp för kvinnor ifall jag ser att de blir dåligt behandlade men står lika mycket upp för män. Jag skulle aldrig gulla med mina kompisar, spelar roll vad de identifierar sig som. Om jag tycker att en kompis överreagerar eller att hen hånar någon så säger jag till dem, även om de är mina vänner. Dock är det tur i sig att mina vänner är väldigt lika mig och jag har aldrig upplevt dem vara sexistiska eller att de har gjort narr av någon.

 9. Tatiana skriver:

  Ar det inte en självklarhet att man ingriper eller sager ifran eller gör något om man ser nagon, oavsett kon, bli utsatt for vald, hot eller liknande? (Om man kan).
  Jag har öppnat käften ett flertal ganger när jag har sett saker och ting som helt enkelt ar fel.
  Det har inget att gora med om man ar kvinna, man eller feminist – det ar det ratta att gora. Medmänsklighet kallas det.
  Sen ar det skillnad pa konstruktiv och destruktiv kritik. Nat vissa har inte vet betydelsen av.

  “People like to think the worst. They like to have hushed gossip sessions and point their fingers at someone’s problems that are more obvious than their own.”
  ― Marcia Lynn McClure

  “Strong minds discuss ideas, average minds discuss events, weak minds discuss people.”
  ― Socrates

  Har jag pratat om andra? Absolut. Försöker dock halla mig till någorlunda befogad kritik.

 10. Ananasfrillan skriver:

  Snälla snälla snälla sluta skriv om Cissi Wallin!!

  1. Sandra skriver:

   Gilla!!!

  2. Anonym skriver:

   Varför då? Är inte mycket för henne, men har inget emot att CC skriver om henne.

  3. M skriver:

   Varför? En motivation hade suttit på sin plats, inte bara en uppmaning.

  4. Bloggbevakning skriver:

   Varför?

 11. Ananasfrillan skriver:

  Personligen för att jag tycker hon är så jäkla tråkig. Hon påminner mig om en kompis jag hade när jag var liten som vad man än sa eller gjorde så hade hon gjort samma sak. Samt för att det märks att CamCam gillar CW mycket eftersom hon endast får postitiva ”hålla med” inlägg.

  1. Moa... The real, real Moa skriver:

   Cissi är bäst!

   Älskar hennes vassa humor och självdistans.

   Hon bjuder på sig själv och skäms inte för sitt liv eller synen på det hon har. Det lyckas hon bra med utan självhävdelse eller att skryta.

   LD är på samma nivå. Så målar hon som en Gudinna också.

   För övrigt, varför skriver man att någon inte ska skriva om någon utan att ange ett vettigt skäl?

   Moa

   1. Ananas skriver:

    För man skriver från mobilen och intw orkar bli långrandig.

  2. Cissi Wallin skriver:

   Och jag hade en kompis med ananasfrilla som liten. Har fortfarande mardrömmar.

   1. Moa... The real, real Moa skriver:

    Det är ju det jag säger…

    Du har skön humor och ber inte om ursäkt för dig!

    Fortsätt så!

    Moa

   2. K skriver:

    Bra. Kritisera utseenden Cissi.Det är fräscht.

    1. Elsa skriver:

     Öh, personen i fråga kallade sig själv för Ananasfrilla. Det är inte att gå på utseende. Tyckte Cissis svar var roligt! Heja Cissi!

  3. M skriver:

   Så om jag uppfattat det rätt så tycker du alltså att CamCam ska sluta skriva om Cissi för att CamCam tycker om henne samt för du tycker att Cissi är tråkig. ?

   *går och dividerar med mina krukväxter ist*

  4. Prusseluskan skriver:

   +1

 12. Anonym skriver:

  Applåderar och håller med! Så löjligt när en del, så fort de får kritik eller mothugg, skriker ut ”kvinnor borde/ska lyfta varandra” och att ”det finns en särskilt plats i helvetet för kvinnor som inte stöttar varandra”… Men samma kvinnor kastar själva skit på andra kvinnor vid tillfällen så det blir lite dubbelt..och löjligt! Usch för dubbelmoralen! Men visst ska kvinnor stötta och lyfta varandra, och män stötta män, och män stötta kvinnor och kvinnor stötta män… Men kan känns lite svårt att lyfta/höja/stötta personer som gör dumheter och elakheter, oavsett kön. Sen anser inte jag att kritik eller mothugg är samma sak som hat. Punkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla