Som flugor till koskit…

18:00 17 Feb 2017

Camilla Läckberg/Anna Book/GabJoss:

Skärmavbild 2017-02-17 kl. 14.53.26

Emojimissbrukarna samlas verkligen till samma inlägg på ett sätt som får mig att tänka på en varm sommaräng full av kossor och …..
Den enda som saknas här är Daddy Fitness för att göra den här bilden komplett men han är nog för upptagen med att sätta ihop nya budskapsteckningar till sitt egna konto än att tävla här om utrymmet.

Tack för tips, Evelina.

47 kommentarer | “Som flugor till koskit…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Hur liten säng har Gabriella egentligen? Hundarna är väl i stl som katter och tar ju ingen plats. / mvh hon med 50- kiloshunden

  1. hej skriver:

   Är nog superJ som tar all plats. Samsover själv med en snart 2 åring. Jag och min man ligger halvt utanför sängen medan kiddo brer ut sig som en liten stjärna

  2. Kattis skriver:

   Alltså jag förstår inte hur det rent fysiskt är möjligt men min 3 kilos hund tar fan mer plats i sängen än min 35 kilos. Det är helt galet hur en sån lite kan bre ut sig!

  3. ? skriver:

   Min 3 kg hund ligger på rygg och helst mittemellan mig och min sambo. Självklart ligger hon inte där när vi somnar men alltid när jag vaknar på natten så ligger hon på rygg med alla ben särade mellan mig och killen. Hon tar all plats 🙂

 2. Anonym skriver:

  Förstår inte hur man kan tycka att någon som annamat Anna Wahlgrens sova hela natten kur är en bra förälder. Får rysningar…

  1. L skriver:

   Har du läst Natacha Peyres senaste inlägg i hennes blogg, inlägget med rubriken”Planering”. Vill hon ens vara förälder, undrar jag?! Stackars baby.

  2. Anonym skriver:

   Jag vet inte vad ”sova hela natten-kur” är för något. Såhär gör vi i alla fall med våran snart 3-åring:

   Läggdags vid 20. Får oftast lite varm mjölk (efter kvällsgröt). Lägger honom i egen säng som står i vårt sovrum, dubbelsängen står med 1 meters avstånd. Vi brukar prata lite kort om vad vi gjort idag – vilka han lekt med på fsk, vad vi ätit, om vi varit ute, hälsat på någon osv. Vi bäddar om mjukdjuren han har i sängen med filtar. Bäddar om pojken och säger ”puss, godnatt, mamma älskar dig”. Säger att jag är i köket bredvid och städar (köket är bredvid sovrummet), diskar undan och plockar smågrejer. Om pojken inte somnar så nattar jag honom igen, ibland ligger jag eller sambon i sovrummet tills han sommar. Om han vaknar på natten och är ledsen så får han komma över till dubbelsängen (ibland sover han där från start, men 9 av 10 gånger sover han i den egna sängen bredvid dubbelsängen). Har inte tillämpat någon metod, detta fungerar för oss. Hoppas det inte är fel? 🙁

   1. Yolo typ skriver:

    Klart det inte är fel, låter ju jättebra. Huvudsaken är egentligen att alla sover bra tycker jag.

   2. Anonym skriver:

    Tycker att det låter jättebra och kärleksfullt ?

  3. Sabrina skriver:

   Har en snart 2åring som sover i eget rum och egen säng. Hon vill ha sin välling i sängen, medans jag sitter bredvid & så har hon en speldosa i en nalle spelandes. När hon ätit färdigt säger jag alltid ”godnatt gumman, sov gott, mamma älskar dig!” och går därifrån. Hon somnar enbart i sin säng, mörkt & tyst. Får aldrig de där myset att hon somnar i famnen eller kan somna i vagnen eller sova en stund om vi är borta. Inte ens dela säng, hon blev t.o.m störd & kunde inte sova när jag hade hennes säng i mitt rum medans hennes renoverades. Hon sover även hela nätter med ibland blöjbyte bara. Får väl tillägga att vi umgås hela dagarna också så hon är väl tillräckligt trött på mig för o vilja vara ensam när hon skall sova ;’) hehe. Nä men är jag en dålig mamma eller vadå?

   1. Anonym skriver:

    Googla på Anna Wahlgren och läs lite så förstår ni. Det handlar inte om att barn som sover av sig själva. Det handlar om att ignorera barn som gråter efter närhet, ensamma i ett mörkt rum, tills de ger upp och somnar för de vet att det inte kommer komma någon. Vet att läckberg tillämpat detta då det finns filmer på när Anna Wahlgren är hemma och instruerar hur man gör då hon och Martin melin fick barn

    1. Anonym skriver:

     Usch vad hemskt att ignorera sitt barn!
     Små barn förstår ju inte på samma sätt. Det är en kort period av ens vuxna liv som man har små och ”hjälplösa” barn, för min del gör det ingenting om jag missar 15 minuter av något skräpprogram på TV.
     Ibland kan jag höra pojken sjunga ”imse vimse spindel” eller prata med sin mjukisräv en stund innan han somnar, men det ser jag inte som ett rop efter närhet (”räven sover med blåa filten”, ”täcket har många stjärnor” etc). För det mesta är han en god och glad pojke, som nu börjar göra entré i den underbara trotsåldern. Bara le och vara glad, han är ju i alla fall söt 😉

     Alla småbarnsföräldrar, kom ihåg: små barn – små problem, stora barn – stora problem.

     1. Usch skriver:

      Precis det där som händer när ett barn blir otryggt. Fick ont i magen av att läsa det det där.

      Annas metoder ska man bara kasta i soporna. Usch!

     2. Hmm skriver:

      Min mamma lät alltid oss gråta oss till sömns. Jag tycker inte jag blivit värst påverkad av det alls, sen skulle jag själv aldrig göra så om jag själv väljer att få barn. Min partners mamma smiskade honom med träslev (var lagligt i England på mitten av 80talet) och hon tycker jag ska göra så om jag får barn – min mamma rörde aldrig mig på ett dåligt sätt och var den mest underbara mamman jag kunde haft.

      Det finns de som blir ärrade och de som inte blir det

     3. skriver:

      Absolut hmm! Men är det värt att chansa nu när man kan på ett helt annat sätt än förr se biverkningarna?

     4. Ati skriver:

      Jag lämnar ingen åsikt om Sova Hela Natten-metoden däremot, om du nu ska lämna en länk om hur hemsk Anna wahlgren är så varsågod. Men ingenstans i den länken står om hur dålig SHN skulle vara och det blir vilseledande av dig att länka på det viset.
      Med det inte sagt något om vad jag anser om metoden utan bara att din länk inte heller gör det.
      Var sak har sin plats och här höll du dig inte till ämnet.

    2. S skriver:

     Anna Wahlgren är en stor idiot! Hennes ”metoder” borde ingen gå på. Herregud!!

     1. Anonym skriver:

      Nej, hennes enda ”merit” verkar ha varit att föda många barn. Helt sjukt att hon setts som en guru i sammanhanget …

   2. Joline skriver:

    Låter som att hon har en släng av autism…

  4. Alexa skriver:

   Sova-hela-natten går väl ut på att ha tydliga rutiner för mat och sömn, få barnet att äta mycket om dagarna och trösta barnet på plats i sängen för att signalera att sängen är trygg, bra och mysig. Ingenstans i den metoden säger den att man ska lämna ett barn själv eller ignorera det när det gråter.

   1. Nadia skriver:

    Precis!! Är så trött på folk som blandar ihop AW med 5-minutersmetoden. Och även trött på alla föräldrar som skriver saker i stil med ”vi läser saga och myser tillsammans i sängen sen går jag ut därifrån och så somnar mitt barn. Ush och fy för er som använder AW”. Hade de som använt AWmetoden haft barn som varit så lättnattade hade de väl för bövelen inte använt någon metod för att försöka få barnet att somna!

    1. Anonym skriver:

     Jag har haft ett lättnattat och ett svårnattat barn men har inte använt någon metod någonsin mer än närhet och kärlek. Barn är individer och man kan aldrig ta en ”metod” och applicera på alla svårnattade barn. Mitt ena barn fick svåra sömnproblem efter en operation som höll i sig i ett halvår och jag låg med henne i sovrummet 2 timmar varje kväll eftersom hon ville ha sin hand på min kind. Nu ta hon sin nalle och går in i sovrummet själv och så sjunger vi lite och jag klappar en stund på hennes kind och sen somnar hon efter ett tag. Finns det ”metoder” som man kan applicera på sin fru, man, kollega, vän eller annan? Nej, ha samma respekt för barn.

     1. Nadia skriver:

      Du har helt rätt i att alla metoder inte funkar på alla barn. Vi provade t.ex AW men det funkade inte alls på vårt barn, så då slutade vi. Jag vill dock tillägga att jag inte tycker att du har ett svårnattat barn om barnet varit nöjd att du legat bredvid hen i sängen i ett par timmar. Prova att ha ett barn som vägrar ligga ner, som skriker vid nattning oavsett vad du gör. Vi har samsovit sen barnet var några månader men inte ens det hjälper. Mitt barn är tryggt och ett väldigt glatt barn men när det kommer till att sova tar det timmar av skrik och bråk då barnet inte kan komma till ro. Det är ett svårnattat barn.

     2. Lisa skriver:

      Men Nadia, sluta jämföra på det sättet. I jämförelse med en jag känner låter ditt barn som ett lättnattat barn så du har inte heller något svårnattat barn enligt många andra. Känns det bra att höra det? Är det någon tävling för dig att ha det mest svårnattade barnet av alla? Lite ödmjukhet skulle inte skada Nadia.

     3. Anonym skriver:

      Ja Nadia, det var så mitt barn var efter operationen. ( och även mitt lättnattade barn kunde ha såna kvällar) Hon fick panik av sängen och var livrädd för att vakna själv, hon hade nattskräck och sov ett par timmar i stöten. Det blev bättre med tiden och nu sover hon bra utöver nattskräck ett par gånger i veckan. Hon somnade med handen på min kind och så länge jag låg kvar så kunde hon sova, jag sa inte att mitt barn var svårast i världen men det var svårt för oss att se henne lida så, därför kan jag inte förstå att man utsätter ett barn för ”metoder” helt frivilligt och lämnar skrikande och gråtande barn så att dom känner sig övergivna.

     4. Emma skriver:

      Så bra skrivet!

     5. Nadia skriver:

      Lisa: Självklart finns det grader i helvetet och mitt barn kan såklart ses som lättnattad av de som har det ännu värre. Det jag ville komma fram till är att om man har ett barn som är nöjt med att ligga ner lugnt och stilla bredvid en förälder i ett par timmar, i mina ögon, inte är ett svårnattat barn och således tycker JAG att man i de fallen inte behöver ta till någon metod, och att man således inte ska klanka ner på de som tar sig till metoder för nattning i förhoppning att slippa flera timmars gråt och skrik varje dag.

 3. Camimami/Mamselamsen skriver:

  Känner att jag snart måste skriva ett inlägg hos mig, om föräldrar/mammor och deras första barn… med dess rutiner. Ibland baxnar jag.
  Men inte ikväll… för ikväll dricker jag rosé.

  1. Alexa skriver:

   För rutiner är…dåligt? ?

  2. ? skriver:

   Hur menar du då? Vad är det att baxna över? Ska bli spännande att läsa ditt inlägg, hoppas du länkar det i denna blogg då jag inte följer dig.

   1. Camimami/Mamselamsen skriver:

    Japp, det tänker jag.

  3. Anonym skriver:

   Och sedan ändras ju tiden också … min mamma har många åsikter om föräldraskap, men alla är inte så uppdaterade. Att vara nedlåtande mot förstagångsmammor är inte så trevligt, ”baxna” bör man bara göra när någon skadar sitt barn. Vi kvinnor/ mammor ska vara schyssta mot varandra och komma ihåg att alla är nya någon gång.

   1. Alexa skriver:

    Love you.

    Jag ”baxnar” på tanter som gnäller på den yngre generationen och särskilt de som ser ner på förstagångsföräldrar och tycker de är dåliga och gör fel.

 4. Anonym skriver:

  Anna Book har nu blivit sviken BIG TIME av Danderyds Djukhus och gråter ut på Insta men inte skriva vad som hänt. #nollomtanke #pengargårförst #göralltsvårtfördensombehöverhjälp

  1. Anonym skriver:

   Och jag kollar på hennes live på peri och hon berättar hur hon inte målar sina ögonbryn alls. Eh.

   1. Anonym skriver:

    Ahahahahah! Dagens lögn! Det är hon och Trump liksom…

 5. Hanna skriver:

  La den här kommentaren på Dessies blogg efter lite efterforskningar, lägger den här också i fall Dessie tycker den träffar lite väl nära sanningen…

  ”Om du och Lifestyle nu har samarbete med Mercedes, hur kommer det sig att Mercedes inte nämner vare sig dig eller Lifestyle eller er fotografering, bilder och artikel på sin Instagram? Du taggar ju dem i varenda bilbild men de verkar ignorera dig totalt…. varken Mercedes International eller Mercedes Sverige nämner dig eller Lifestyle på sin Instagram. Och om ni nu har samarbete, varför är ni inte i deras pop-up store vid NK? Och varför har ni inte varit på bilmässan i slutet på januari? Mercedes Sverige var ju där med utställning. Vad för sorts samarbete har ni egentligen? Ni verkar ge Mercedes all uppmärksamhet medan de totalt ignorerar er. Hur främjar de ert varumärke eller deras? ”

  1. Anonym skriver:

   Och varken Ukko, företaget hon ska vara ”ambassadör” för, eller tidningen Lifestyle nämner något samarbete med henne. Jag tror hon helt enkelt fått agera modell för Ukko för att vara med i annonsen. Hennes namn står inte med i annonsen på något sätt och hon nämns inte på deras hemsida heller.

  2. Anya skriver:

   Min gissning är att Mercedes Benz har SPONSRAT dem med en provbil till deras testkörning och photoshot, men inte ingått något samarbete.

 6. M skriver:

  Jag jobbar med gamla och satt på en föreläsning en dag när föreläsaren beskrev hur vi som vårdare skulle behandla våra äldre på det nya boendet som byggdes. Varenda en i publiken blev skitförbannade och tyckte det var helt jävla galet hur de äldre skulle bli behandlade, ren misshandel. Folk reste sig upp och skulle anmäla föreläsaren och företaget och hela boendet pga missförhållandena de äldre planerades utsättas för.

  Det var dock inte så. Föreläsaren beskrev AW’s metoder tagna ur hennes bok. Applicera det som beskrivs att göras mot ett barn på en 98-årig dement tant och man ser det omänskliga i det ganska tydligt. Bestämde mig där och då att aldrig metoda en annan människa, någonsin.

  1. Anonym skriver:

   Tack, tack, tack! Det är så viktigt att man aldrig glömmer att barn ska behandlas med samma respekt som vi förväntar oss själva.

 7. ML skriver:

  Gör som gabriella ALLA gånger. Tids nog är de så stora att de aldrig vill mysa och sova med en något mer *sentimental*.
  Jag fattar inte hur man kan låta ett otroligt barn söva sig själv. Ta ert ansvar som föräldrar och finns till för era bebisar när de behöver er. Blir sorgsen!

 8. Moa skriver:

  Men AW:s metod och 5-minutersmetoden är ju fullständigt omänskliga. Det är bara västerländska barn som sover i egen säng från att de är små. I de flesta andra kulturer och i djurvärlden sover ungen hos mamman. Det är för mig en gåta hur vissa föräldrar klarar att låta sina barn gråta sig till sömns. Å andra sidan förklarar det varför världen är som den är.

 9. Anonym skriver:

  Läs på om Bowwlbys anknytningsteori, ungen vinner ingenting positivt på att inte bli tröstad när den gråter i sängen, då de inte vänjer sig av rätt anledningar, de förlorar förtroendet för föräldern bara. Finns risk för desorganiserad anknytning om man inte heller är konsekvent med ”gå in när barnet gråter” fenomenet. I grund och botten ska man de första levnadsåren se till att barnet får en trygg anknytning, alltså att man är där när barnet behöver det. Upprepning: Barnet lär sig INTE att sluta skrika för de magiskt kmr på att det är onödigt. De lär sig sluta skrika för de gett upp på att föräldern finns där för den och skapar otrygg anknytning.

  1. Usch skriver:

   THANK YOU! ❤

 10. Sanningssägaren skriver:

  Kan det här vara anledningen till att Catrin Hedlund plötsligt tränar så mycket? Tänker hon gå i den här mannens fotspår:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/BalPG/sol-och-vararen-carlitto-hittar-sina-offer-pa-gymmen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla