Är det här kul verkligen?

12:00 19 Mar 2017

Tyra:

Don't forget to laugh ?

A post shared by Tyra Sjöstedt (@tyra_sjostedt) on

Don’t forget to laugh?

Hur fan kan Tyra – som den självutnämnda djurvän hon är – tycka att det här är roligt?
Man behöver inte var någon Ceasar Milan för att fatta att den här hunden mår allt annat än bra och att personen som håller på och hetsar med den förtjänar ett fett jävla hugg i handen.

Herregud, om det är så här hon behandlar sina djur där hemma så borde hon bli av med dem omedelbums!

Tack för tips!

56 kommentarer | “Är det här kul verkligen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. ? skriver:

  Så får hon massiv kritik för inlägget också med rätta.

 2. Nathalie skriver:

  Finns ju en gammal film när dom leker med kotten och han är allt annat än nöjd. Om jag inte missminner mig så lyfter dom han i frambenen?

  1. Em skriver:

   Ja hon bara slänger runt med honom! För stt det ska vara kul.. Hatat sånt ?

 3. Anonym skriver:

  Knyter sig i magen när jag ser detta. Tycker inte det här är det minsta roligt 🙁

 4. Emma skriver:

  Tyra har ju hund och borde kunna hundens kroppsspråk. Väldigt märkligt. Ännu märkligare är att hon tycker det är jätteroligt, när hon många ggr skrivit om vilken enorm djurvän hon är som inte ens kan döda en fluga.

  1. Hyckleri skriver:

   Men kött från djur dödade av någon annan kan hon mumsa i sig utan samvetskval… Alienerad much!

   1. Lisa skriver:

    Ge dig. Den här diskussionen handlar inte om det så sluta fylla alla inlägg med kött-hat.

    1. Hyckleri skriver:

     Det är inte kötthat det är ett konstaterande om selektivt medvetande och empati. Det som kallas kognitiv disonans och speciesism! ?

     1. Sandra skriver:

      Suck! Get a life!

     2. E skriver:

      Är det Danny Saucedo bakom spakarna här eller?

     3. Matilda skriver:

      E! Hahaha??

     4. grnejkges skriver:

      Du kör med termer du inte hanterar.

      Kognitiv dissonans (tja Danny S!) använder du felaktigt. Rätt vore om du t.ex. skrivit att du upplevde att Tyra förändrar sina åsikter p.g.a. kognitiv dissonans. Nu drar du en märklig parallell mellan det begreppet och ”selektivt medvetande” som inte hänger ihop.

      Vad gäller selektivt medvetande antar att du syftar på selektiv perception vilket du inte kan anta är grunden för hennes val att äta kött. I det fallet är det väl snarare så att hon har uppmärksammat samma sak som dig men att hon inte tycker det är problematiskt. D.v.s. ingen selektivitet utan bara andra värderingar.

      Vad gäller empati och speciesism så tror jag att många köttätare är empatiska men tycker till syvende och sist att en människa är värd mer än ett djur.

      0/4 rätt till dig

     5. Morotsvän skriver:

      Men att mörda grönsaker…. det går bra för dig! Bara för att de inte har ögon betyder det inte att de inte har liv. Allt som växer lever – ändå sliter du bort bär från grenar och massmördar grödor i en Wok-panna.

      Stoppa dessa mord! Våga stå på er.

      #Rädda grödorna

    2. G skriver:

     Fast om någon ”inte kan döda en fluga” så borde den inte heller tycka att det är okej att betala andra att döda djur åt dom? Någon som äter kött kan inte vara en djurvän, hur mycket ni än vill tro det.

     1. Hyckleri skriver:

      Hur sjuk kan nån vara som skriver att människor (som är djur) är mer värda än djur? Patetiskt resonemang. Hur som helst…

      Som svar på varför jag ”spammar er med kötthat” (vilket jag inte gör men ni är uppenbarligen överkänsliga) så är det enkelt: Tyra kan inte döda en fluga ens för hon är en såååååån djurvän men hon kan alltså stödja köttindustrin full av djurplågeri och sen äta nermalda djurkroppar. Logiskt! Not.

     2. Lisa skriver:

      Vilken stor idiot du är – förlåt men det är du. Jag äter kött men jag är världens djurvän. Jag vill inte äta kött men jag måste men det betyder inte att jag inte älskar djur och det finns många med mig som är likadana. Så kom inte och säg att man inte kan vara en djurvän även om man äter kött.

      Och kom inte med din man-behöver-inte-kött ideologi för du vet ingenting om mig.

     3. G skriver:

      Lisa: kan inte svara på din kommentar, så svarar på min och hoppas att du ser det. Vill du berätta anledningen till att du måste äta kött? Har aldrig hört någon med ett riktigt argument för att vara ”tvungna” att äta kött tidigare (är ofta sånt som att människor är gjorda för att äta kött osv), så skulle vara intressant att höra ditt.

     4. Lisa skriver:

      G: Nej det tänker jag inte göra för det är något som enbart rör mig. Jag känner inte dig och öppnar inte upp mig för främlingar enbart för att du sedan ska kunna använda det argumentet för att motbevisa mig och verkligen poängtera att du har rätt och jag har fel. Jag kan sådana som du.

     5. G skriver:

      Du ”kan inte sådana som mig” då du inte vet hur jag är. Att du säger att jag inte får skriva saker till dig för att ”jag inte vet hur du är” blir ju lite pinsamt när du själv antar hur jag är. Får väl googla om det finns riktiga anledningar till att behöva äta kött, och få kunskap från det. Synd att du inte kunde hålla en trevlig ton, försämrar tyvärr dina chanser att få folk att hålla med dig. Särskilt som du inte har stöd för vad du säger, tex att jag är en idiot samt att du vet hur jag är. Står därför fast vid min åsikt att man inte kan vara djurvän och äta kött, oavsett hur ens situation ser ut.

     6. Lisa skriver:

      G: Genom det faktum att du googlar bevisar ju det jag menar. Du googlar för att hitta ett argument som bevisar att du har rätt – vad någon annan än säger. Och Google har inte gett mig diagnosen. Och en sak till: jag är trevlig mot dem som är trevliga mot mig och som inte trycker sin ideologi i halsen på andra. Toodles!

     7. G skriver:

      Som sagt så vet du inte hur jag är. Jag googlar för att få information, för att se saker ur flera vinklar. Det är därför jag inte äter kött, för att jag ser det ur djurens perspektiv. Jag ville kunna se det ur ditt, och de med samma anlednings, perspektiv för att få förståelse för dom valen ni gör. Jag trycker inte ner en ideologi i folks hals genom att göra ett enkelt resonemang. Man kan inte vara djurvän när man betalar för att någon ska döda djur. Det är inte en ologisk koppling som det verkar som att du försöker få det till. Återigen tycker jag att det är synd att du antar saker och hoppar på minsta sak jag skriver som att jag vill misskreditera dig, för det stämmer inte.

     8. G skriver:

      Som sagt så vet du inte hur jag är. Jag googlar för att få information, för att se saker ur flera vinklar. Det är därför jag inte äter kött, för att jag ser det ur djurens perspektiv. Jag ville kunna se det ur ditt, och de med samma anlednings, perspektiv för att få förståelse för dom valen ni gör. Jag trycker inte ner en ideologi i folks hals genom att göra ett enkelt resonemang. Man kan inte vara djurvän när man betalar för att någon ska döda djur. Det är inte en ologisk koppling som det verkar som att du försöker få det till. Återigen tycker jag att det är synd att du antar saker och hoppar på minsta sak jag skriver som att jag vill misskreditera dig, för det stämmer inte.

      (OT, Vet någon varför det kommer upp att jag redan skrivit denna kommentar när jag försöker skicka? Ser ingen liknande)

     9. G skriver:

      Såg nu att den postats redan!

     10. Susawoo skriver:

      G: jag är allergisk mot baljväxter (jordnötter, soja, bönor etc.) och kan därför inte äta de flesta helvegetariska alternativen. Däremot ersätter jag det jag kan med annat: quornfärs, quornfileer och de bönor jag kan äta. Annars äter jag kött just för att råbiff är gott, och det finns inget vegetariskt eller veganakt alternativ.

      Så, det kan vara en anledning att en människa inte kan göra samma val som du.

     11. G skriver:

      Susawoo: tack för ett svar på varför. Jättebra att du försöker ersätta kött för bättre produkter. Det jag argumenterar är att man inte kan äta kött och vara en djurvän samtidigt, då det säger emot sog själv. Allergier och sjukdomar påverkar absolut vad man kan äta, och då får man göra vad man kan. Att däremot välja att döda djur för egen njutnings skull är något jag aldrig kommer att förstå.

 5. Annan Anna skriver:

  Jag trodde att det bara var de som inte gillar djur som skrattar åt djur som triggas igång av någon idiot för att få till ”roliga” klipp. Tyra är ju världens största djurvän enligt henne själv, så det är väl i så fall Tyra och alla djurhatare som skrattar.

  1. Anonym skriver:

   Det kan ju vara naiva människor som jag också, som inte kan något om djur och bara antar att djurens ägare aldrig skulle göra något som djuren inte mår bra av…

  2. Annan Anna skriver:

   Sant. Ser att jag uttryckte mig lite otydligt. Det jag menade var att om man SER att ett djur mår dåligt och ändå skrattar så måste man vara en djurhatare. Tyra har enligt egen utsaga väldigt god kännedom om djurs kroppsspråk och då bör hon självklart ha sett det uppenbara i filmen.

   Saknar man kunskap så är det självklart en helt annan sak.

 6. A-K skriver:

  Hon är väldigt omogen för sin ålder, känns mer som en ung tjej än kvinna.

 7. Hanna skriver:

  Såna här klipp är så otroligt provocerande! Jag har full förståelse för att människor som inte har så stor kunskap om djur kan skratta för att hunden ”ler” och att det ser ”kul” ut, men en person som själv har hund? Då blir man ju att undra hur hon gör med den om hon är så ignorant för hundens signaler att den inte vill. Ännu en sak som gör mig arg med alla dessa klipp som sprids: hunden är duktig som visar tydligt att nej, jag vill inte men människorna är så förbannat dumma och fortsätter och om då hunden faktiskt skulle hugga, ja då jävlar är den farlig och ska avlivas. Fy fan för människor utan tankekapacitet alltså.

  1. Anonym skriver:

   Kan inte ens se den. Går aldrig in på Facebook längre för det är BARA videos och ofta där man har roligt på djurs bekostnad. Typ katter som nyser extremt mycket eller en rolig apa i kläder eller en get på ”tjack”. Det e inte kul, inga djur beter sig så om de inte var tvingade eller om de var friska men det fattar ju inte folk

  2. Matilda skriver:

   Det här känns så typiskt för småhundrar för att de är ”ofarliga” så tycker folk typ det är kul att provocera dem, förmodligen för att de inte fattar. Ingen skulle få för sig att provocera min pitbull på det viset. Så jävla fruktansvärt när hunden tydligt visar att den är obekväm istället för att bitas. Usch, Tyra borde verkligen veta bättre. De hundar som markerar på det sättet vill verkligen inte bitas så hoppas att de inte blir provocerade att göra det.

   1. Anonym skriver:

    Med större starkare hundar finns däremot filmer där de ‘vaktar’ små ägare (söta kvinnor/barn) från för tittaren ofarliga människor (pojkvän/pappa/annan karl) och de som delar tycker det är SÅÅÅÅÅ gulligt. Synd att de inte fattar att det är livsfarligt för alla andra att uppmuntra sådant ägandebeteende hos hund.

  3. A skriver:

   Jag tycker det genom åren har synts väldigt tydligt att Tyra faktiskt inte har någon större kunskap om just hundar. Mycket har man sett hon gjort som varit både moraliskt fel och onyttigt för hunden.

 8. Anonym skriver:

  Hundar är ju mitt hjärtedjur sas så det här gör mig vansinnigt arg! Sjuka människor, och att Tyra tycker det är roligt och värt att dela av den anledningen är ju sjukt! Det som är ”bra” med det är väl att folk faktiskt påtalar vad fel det är så att fröken Sjöstedt mfl får sig en tankeställare…

 9. Isabel skriver:

  Blir så förbannad på människor. Hur i hela friden kan man som djurvän sprida detta klipp vidare? Stackars hund, stackars djur som tvingas leva ihop med människor som vägrar lära sig basic kunskaper om hur de kommunicerar. Usch 🙁

 10. Andy skriver:

  Detta är typ det tråkigaste jag har sett som någon har ansetts vara kul.

 11. Cornelia skriver:

  Jag fick upp denna video i mitt Facebook-flöde för ett par veckor sen då en av mina ”vänner” kommenterat eller gillat den. Började titta på den men var tvungen att stänga av den efter en stund då jag blev så illa till mods. Hur kan man göra såhär mot sina djur och ha gott samvete? Usch ?

 12. anonym skriver:

  O vad länge dom håller på. Vad ska man säga saknar ord.

 13. M skriver:

  Jag tycker att Tyras (och många andra hästägares) hundhantering är fullständigt bedrövlig och är inte ett dugg förvånad över att hon tycker detta är kul.
  Hur ofta har man inte sett hunden jaga runt efter hästarna i hagen eller inne i ridhuset när hon rider? Den springer även lös och bjäbbar runt benen på hästarna när de tas in och ut ur hagen och när de ska lasta. Den har även varit med i ridhuset när hon har strulat med Corvara. Jag har ofta haft hjärtat i halsgropen när jag tittat på dessa klipp, så himla omdömeslöst!
  Dessutom tillåter hon att hunden jagar katterna vilket jag tycker är nedrigt.
  Det är ett smärre mirakel att den hunden har överlevt genom åren. Det räcker med en spark eller ett tramp så är den död. Har sett många sådana olyckor i mina dagar.
  Snälla, var rädda om era djur!

  1. Johanna skriver:

   Har haft hästar hela livet och inte sett det du påpekar en enda gång. Tycker tvärtom att hundar som ägs av hästägare lever ett fantastiskt hundliv med mycket utevistelse och motion.

   1. M skriver:

    Då har du och de du känner kanske haft hundvett – och lite tur. Håller med om att många hundar lever ett toppenliv i stallmiljö. -Men, många hundar lever väldigt farligt i densamma.
    Jag har haft hästar i snart 40 år och sett ett tiotal hundar bli ihjälsparkade, ihjältrampade och en t.o.m bli ihjälbiten av hästar som den jagade i en hage. Många hästbloggare, ryttarkändisar och random hästklipp på i.g gör mig mörkrädd när jag ser hur hundarna tillåts springa runt överallt.

 14. Hanna skriver:

  Har någon sett Saga Scotts senaste video på snapchat mystory? Tänkte väldigt mycket på den när jag såg det här inlägget. Saga och hennes pojkvän stressar upp hunden så mycket att den börjar göra utfall och dem sitter och skrattar åt det som om det vore gulligt…?!? Blir så jävla arg.

 15. Anonym skriver:

  Jag har lite blandade känslor över detta. Har själv hund, vi brukar säga att hans mamma aldrig lärde honom när man ska morra och inte morra. Han morrar hela tiden, leker man morrar han (behöver absolut inte vara aggressiva lekar, kliar man honom på magen kan han morra, när man kommer hem och han hälsar på en kan han morra. Självklart försöker jag inte få fram att morra inte behöver betyda att hunden är arg men jag anser att man ser alldeles för lite av situationen för att kunna skrika djurplågeri. Bakom kameran gör kanske matten något som hon vet kan provocera fram ett morr, vilket inte behöver vara negativt, det kan vara något som hunden förknippar med lek. Dessutom håller hon ju inte fast hunden annat än om nosen, vad jag kan se iallafall. Hunden kan alltså enkelt ta sig loss om det vill. Sen vet jag inte om hunden är så nedbruten psykiskt efter flera års misshandel så den vågar inte dra sig undan. Eller så tycker den själv att det är kul. Vill bara få in en liten annan synvinkel.

  1. The real Hmm skriver:

   Ja även valpar morrar på varandra när de leker tillsammans och som vuxen hund så kan den börja morra när den går långt in i leken med matte eller husse.

   (jag gör inte uttalande ang detta klipp)

   1. TP skriver:

    Vet inte riktigt vad meningen men din kommentar var, kanske inte ens var någon mening med den annat än att upplysa haha ? Men ja precis, många hundar morrar vid lek, både med människor och andra hundar. Eftersom man inte ser någonting annat en ansiktet på hunden måste de som är kritiska endast utgå från morrandet vilket jag inte anser är tillräckligt av ovan nämnda anledningar. Men därav inte sagt att hunden är överlycklig. Precis som du lägger vill jag inte kommentera just videon då jag anser att man har för lite att gå på. (Såg att jag glömt mitt alias i förra)

    1. The real Hmm skriver:

     Inte för att informera utan för att ge bifall med fler exempel. 🙂

 16. Majs Krok skriver:

  Att älska djur och att vara djurvän är 2 helt skilda saker. Jag känner många som älskar djur men inte respekterar djur det minsta. Jag kanske tycker att de borde hålla sig till mjukisdjur, de tycker sig vara djurvänner.

 17. Emma skriver:

  Minns en video på Kotten när hon håller honom i framtassarna så han bara hänger och slänger.. Ska väl se ut som att han dansar? Du kanske kan leta reda på videon!

   1. Em skriver:

    Ja.. Fyfan. Allt på hundens bekostnad ??

 18. Anonym skriver:

  Ungefär samma humor som många verkar ha i USA

 19. Karin Maria skriver:

  Typ 90% av alla djurvideos som delas på sociala medier är helt förjähävliga, antingen far djuren illa eller så uppmuntar videon till farlig djurhållning. Det finns så himla mycket bilder och videos på folk (och barn!) som kramar hundar tex, trots att majoriteten av hundar INTE gillar att bli kramade. Har man otur i en sån situation så kan man bli biten i ansiktet. Var ju inte så länge sen det hände med en av familjen Obamas hundar tex, den bet en av döttrarnas kompisar när hon försökte krama den. Hon var tvungen att sys efteråt.

 20. J skriver:

  Tycker inte det här var så hemskt faktiskt. Har sett så många hemska videon där hundar på riktigt misshandlas, så är väl lite avtrubbad. Den här hunden har säkert ändå ett trevligt hem med mycket kärlek, trots såna här mindre incidenter.

 21. Elin skriver:

  Får en klump i halsen av den videon… Den hunden är TYDLIG med att den inte gillar det. Det är saker som detta som gör att en hund tillslut kan markera genom bett.
  Den säger ifrån utan att människan lyssnar. Vad skall den gör för att få människan att sluta?

  Klart att det finns saker som är värre gällande allt, men man kan inte alltid jämföra varenda liten sak med ”det finns värre”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla