”Ät mindre, snart är det badsäsong”

13:00 18 Maj 2017

Terése Alvén:

”Ät mindre snart är det badsäsong” – vad är det för uruselt budskap?! Du duger inte som du är så nu ska du få gå hungrig för att känna dig snygg på stranden?//Terése

 Träningsbloggaren och författaren Terése Alvén ryter till på sin blogg mot matföretaget Picard som använder sig av kroppshets för att sälja minipizzor.

Den här reklamen går lite hand i hand med Aftonbladets träningsinlägg om hur man går ner 10 kilo på sex dagar och slipper stå och skämmas i vassen i sommar.
Beach 2017 – här kommer vi!!?

Eh, ja! Jag har en kropp OCH en ny bikini så jag är redo för beachen!
Det hade jag visserligen varit även i min gamla bikini men min kropp – den är alltid redo. (Haha…det där lät som att jag föreslår någonting helt annat men ni fattar!)

Skäms, Picard för den här hjärndöda reklamen! Skäms!

Uppdatering:
Picard ber om ursäkt för kampanjen till några av de som kontaktat dem.

 

 

 

29 kommentarer | “”Ät mindre, snart är det badsäsong””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  Skriv gärna om det här, granska och diskutera.

  ”Fast förstår du nu varför dina läsare blir frustrerade. VARFÖR är du inte bara ärlig? Du har ju ingen balans i livet, det är väl därför du har skiljt dig. Balansen är inte ditt framgångsrecept, balansen är just för att någon annan har tagit hand om dina barn, nämligen din man. Jag försöker inte vara taskig, däremot begär jag transparens. Du har blivit framgångsrik pga. du jobbar med ett team som vet vad de gör, inte för att DU vet vad du gör. Och jag tycker inte att det är rimligt att du tar åt dig äran för något så många andra gör åt dig. Du får det att låta som en framgångssaga medan andra sliter åt dig. Ja, du har gjort ett grymt jobb med bloggen men även där har du fått hjälp. Du målar ju upp en helt osann bild på dig själv som att du är en reklampelare för balans i livet, men det är just det du INTE har.

  Varför inte göra en ärlig intervju, där du skriver: min framgång är för att jag jobbar med ett bra team. Eller att du lyckas det du gör för att du har/hade en man som stötte dig igenom det när barnen var som minst. Att du har lyckats för att du har hittat en bra partner att jobba med. Alltså VAR ÖDMJUK inför din egen framgång så kanske du slutar få så mycket hat.”

  Det är en kommentar som inte har godkänts av Bella. Och NEJ det handlar inte om att hon är kvinna, jag är lika skeptisk mot män som skriker framgång utan att tacka alla runt omkring, alla som har byggt dom.

  Om det är något vi bör diskutera så är det bloggarnas transparens.

  1. Anna skriver:

   Jag fattar inte, kommer citatet från någon blogg? Vem har skrivit texten och vem handlar den om?

   1. Anna skriver:

    Ahaaa, om man läser till slutet så fattar man… Det var inget. Trevlig helg!

  2. Laura skriver:

   Bra att den där kommentaren inte godkändes av Bella.

  3. Järnridå blogg skriver:

   Fast huruvida hon är en reklampelare för balans måste väl var och en avgöra för sig själv? Om Bella själv anser att hon har en toppenbra balans i sitt liv så finns det ingen anledning fär henne att säga motsatsen bara för att du tycker något annat. Det är ditt eget ansvar att avgöra om du kan identifiera dig med det påståendet, och ditt förhållningssätt behöver inte delas av alla.

  4. Sara skriver:

   Hon skriver ofta om hur bra hennes anställda och kolleger är så jag förstår inte problemet. Hon hyllar även sina delägare ofta. Måste hon nämna varenda person med namn så fort hon uttalar sig om sina företag? Hon ÄR frontfiguren, det är så de har lagt upp det och har varit så från starten

  5. Anonym skriver:

   Då tycker jag att vi tar och kopierar detta och skickar till alla framgångsrika män och kvinnor i Sverige. Hur många tror du har byggt upp sitt företag och tagit hand om sina barn helt ensamma?

 2. Lillamy skriver:

  Hoppas verkligen de pudlar offentligt med den där reklamen! Helt oacceptabel.

 3. 🏊🏼‍♀️ skriver:

  Men reklamen är ju ett skämt…. ”Ät mindre” dvs ät deras MINI pizzor och så en bild på flera mindre pizzor. Med andra ord, är flera små pizzor, inte en stor….

  1. Emma skriver:

   precis…det är ironiskt…tycker den är lite roligt

  2. Jojo skriver:

   Exakt! Tyckte också den var lite rolig… Du kan äta mycket av mindre 😉

 4. Anonym skriver:

  Äter ofta picard mat och det är snarar så att man går upp i vikt än ner av det, rekommenderar tonfiskpizzan, cannelloni med spenat och ricotta och till efterrätt frukttiramisu.

 5. Harmagedon skriver:

  Men hjälp! Det är en ordvits som driver med smalmat. Typ som Delicatoreklamen.

  1. 1 skriver:

   Tänkte också på delicatoreklamen. ”Se till att äta från hela kostcirkeln” eller vad den nu säger. Oxh så ligger alla olika bakverk där på ett fat, olika färger och former och innehåll.

 6. Anonym skriver:

  När jag läser detta ligger jag i hängmattan med en skål chips och en öl. Som tur är fick jag inte ett dugg ångest när jag påmindes om beach 2017 🌞

  1. i skriver:

   Åh fy fan vad härligt det låter 😀 Ja, jag är brutalt avundsjuk, haha!

 7. Anonym skriver:

  Ja hjärndöd reklam, vilket jäkla budskap som om man måste vara smal för att vara på beachen hmm knäppt.. men tyvärr är det ju så att många som är överviktiga eller gått upp i vikt inte är bekväma med att visa sig i badkläder, som jag själv t.ex. Men som jag beundrar dem som trots stor övervikt och massa celluliter ändå visar sig i badkläder och på beachen, Bra och Ja det ska vara en självklarhet jag vet men det är ju tyvärr inte så för alla och tyvärr påverkar ju sån här reklam och media det. Men som du säger har man bikini och en kropp så är man redo för beachen, om man vill.

  1. Bannanana skriver:

   Jag själv är fet. Följde en tjej på insta där det bara blivit mer och mer kroppshets. Jag avföljde när hon visade en träningsvideo på sig själv där hon undrade om hon skulle slippa gömma sig i vassen i sommar.
   Jag skrev att jag inte kommer att gömma mig i vassen, trots att jag är tjock. Sen avföljde jag.

   Något gott kom ut hennes kroppshets iaf, JAG bestämde mig för att inte ursäkta mitt utseende eller skämmas för det. Jag ska ligga i solen och njuta av att inte ha behövt hetsa mig till en smal kropp för att våga visa mig på stranden.

  2. Jojo skriver:

   Ni har dock missuppfattat reklamen.

 8. Järnridå blogg skriver:

  Det kritiska tänkandet verkar ha tagit ledigt hos många. Jag har sett reklamen och den promotar ett veritabelt frossande i många goda minirätter. Picard har ingenting att skämmas för här. Camcam, Terése och några kommentatorer däremot…

  1. Bloggbevakning skriver:

   Picard har dragit tillbaka sin reklam och bett om ursäkt. Så helt fel ute var vi kanske inte ändå?

   1. Järnridå blogg skriver:

    Sverige är de räddhågsna pudlingarnas förlovade land – en pudling betyder ofta inte att man gjort fel, enbart att drevet varit för indignerat och de kränkta skrikit för högt för att det ska vara värt att stå på sig. Reklamen var ljuvlig.

    1. M skriver:

     Så sant! 👏🏻

    2. 🏊🏼‍♀️ skriver:

     Håller med, känns som att alla missförstod med flit.

   2. 🏊🏼‍♀️ skriver:

    Jag hittar inte ursäkten någonstans, vad skrev de?

    1. Bloggbevakning skriver:

     Jag har publicerat det längst ner i inlägget.

     1. Cecilia skriver:

      Jag har sett deras reklam ett antal ggr på tv ikväll med just den sloganen. Tv-reklamen har de inte dragit tillbaka iaf

 9. A skriver:

  Dom drog ju tillbaka reklamen pga kritiken från personer som inte fattade reklamen. Den går ju ut på att man ska äta deras minirätter men anspelar ju såklart på att många säger att man ska äta mindre inför sommaren. Jag tyckte snarare den var fyndig!

 10. Hann skriver:

  ”Fettskamma”

  Är det en 19-årig influencer som är ansvarig för deras kundtjänst?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla