När får man tröttna?

18:00 17 Maj 2017

Lady Dahmer:

En morgon då jag hatar livet. Tydligen gör Juno också det eftersom att han skrikit hela natten och vägrat låta sig tröstas. Och som en slags bonus så fortsätter han skrika nu när vi klivit upp. Han skriker till och med nu när jag skriver detta. (med en hand) ”Men herregud trösta honom då” utropar ni nu men nej tyvärr min empati och ork tog slut nån gång vid tre i natt så jag pallar inte. Och så går det ju inte. Han vill skrika. //Lady Dahmer

Kommentarerna är en blandning mellan ”goda råd” och de som precis förstår vad hon menar med denna morgon och en mamma tipsar till och med om att sätta på sig hörselkåpor för att stänga ute oväsendet.

Får man ruttna som förälder? 
Det närmaste jag kan komma i förståelse är när Tjocka Hetsätarkatten vänder på dygnet och tycker att han håller på att svälta ihjäl och börjar skräna kl 12.04.
Tänk er att han sitter på armstödet till soffan och låter som en blandning mellan får och fiskmås kombinerat med mistlur. I timmar.
Det kan liksom vara fyra timmar kvar till middag men när han fastnar i det där modet så har jag två alternativ.
1. Ge honom mat.
2. Stäng in honom på toaletten.

Nu föreslår jag ju så klart inte att Lady Dahmer ska stänga in sin son på toaletten – för det får man väl inte? – men jag förstår om hon vill göra det.
Nu har jag ju lyxen av att kunna göra det med min katt eftersom han har både kattsäng, vattenskål och kattlåda där inne men hade jag inte kunnat det så hade hörselkåpor varit ett alternativ. Att slänga ut honom på tomten är inte heller ett alternativ då han fryser ihjäl på fyra sekunder om det inte är 20+ ute och strålande sol. Att han sedan försöker rymma genom golvbrunnen av ren och skär hungerdesperation är ett problem som kräver ett helt eget inlägg.

Men visst måste man få tröttna på sina barn ibland som förälder?
Eller? Ska man ha en ängels tålamod som oavsett brist på både sömn och koffein pratar mjukt och lugnt och felsöker det arma barnet likt ett buggande dataprogram hos SÄPO?
Har ni det?
Eller kommer ni också till den punkt där hörselkåpor känns som ett bra alternativ?

74 kommentarer | “När får man tröttna?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Harmagedon skriver:

  i den bästa av världar har mammor oändligt med tålamod och ork. I den här världen är mammor människor.

 2. ida från kramphult! skriver:

  Man ska ju inte tröttna men det gör man ju ändå då och då. Vi hade en helt värdelös dag igår, enda gången det var någorlunda lugnt var precis efter att jag ballat ur och svärande rusat ut ur sovrummet där jag precis försökt lägga dom i en timme. Då var det lugnt tills det gick över på en kvart. Jag försöker acceptera att det är så det är och felsöka vad jag kan göra för att få ett bättre tålamod. Så andra vabdagen idag så såg jag till att va mätt, aktivera bättre och som tur fick vi besök av mormodern. De där dagarna då varken barn eller föräldrar orkar med varandra kommer, jag tycker det viktigaste är att reflektera varför och inte vara långsint mot sina barn. Och va snäll mot sig själv, sänka kraven och bara göra det nödvändigaste.

 3. X skriver:

  Camill, dina inlägg är lite långa och babbliga. Jag tror du skulle vinna mycket på att korta ned dem lite, satsa mer på kvalitet än kvantitet helt enkelt.

  Tips i all välmening :).

  1. Anonym skriver:

   Håller med! Nu känns det som om alla inlägg är långa, kanske skulle du blanda upp dem mer? detta skulle du tex kunnat förkorta ordentligt genom att ta bort allt som har med katten att göra. Jag kommer liksom ur rytmen när det blir en massa nonsens mitt under själva diskussionsämne.

   1. Anonym skriver:

    Jag håller inte med, tycker om såna här längre inlägg. Och orkar även läsa dem från början till slut.

  2. Anonym skriver:

   För långa och babbliga? Här finns en sida som gillar motsatsen http://8sidor.se/kategori/blogg/

  3. 1 skriver:

   Håller verkligen med! Det är inte längden per se, utan just babbligheten i dem. Det är såpass att jag slutat läsa den här bloggen. Jag läser bara kommentarerna. 😄

 4. K skriver:

  Har använt hörselkåpor x antal ggr 🙋 Så absolut okej att göra det 👍🏻
  Och tröttnar på honom i princip varje kväll när det tar 1 timme att få honom att somna, trots att han är supermegatrött….

  1. Felicia skriver:

   Och här sitter jag med hörlurar och har försökt få min dotter att somna i 45 minuter nu. Så dåligt samvete att man blir SÅ frustrerad att man kokar så detta kändes bra att läsa. Man är ju faktiskt inte ensam 🙂

 5. Karin skriver:

  Jag var den som tipsade om hörselkåpor, för mig är det en räddning ibland när det bara skär i öronen och inget verkar hjälpa.

 6. Anonym skriver:

  För mkt Lady Dahmer. Please!! Så ointressanta inlägg.

 7. Nadia skriver:

  Något för dig Camcam som gillar nagellack 😀 https://www.youtube.com/watch?v=ckrFdLRU0Os

 8. Diana skriver:

  Fyfan vad taskigt mot katten :/.
  Att skaffa husdjur är på gott o ont, inte bara gott.
  Klarar du inte av det onda så gå ut istället! Låt katten få vara i sitt hem utan att vara inlåst, bara för att du tycker det är jobbigt…

  1. Anonym skriver:

   ZZZZZZZZZnark

  2. Deyndra skriver:

   Hittade den enda personen i världen som är perfekt och som tror att en katt mår dåligt av att vara i ett rum med stängd dörr, där den har tillgång till allt den behöver, en liten stund. Well done perfect person.

  3. Anonym skriver:

   Mitt i natten? Vad är rimligheten i det? Det är en katt.

 9. O skriver:

  Jag har en trotsig 1,5 åring som plötsligt har förlorat förmågan att gå och kryper efter mig ylandes som ett exotiskt djur. Vart jag än går. Hon hittar något intressant att pyssla med men ylandet fortsätter men lite lojt ist för passionerat. Jag ger henne mat men lägger korven fel och tallriken flyger iväg, jag råkar sätta mig på hennes snuttetäcke och det är en kränkning utom denna värld, katten vägrar äta russinen hon erbjuder och det resulterar i ett raseriutbrott. Jag ska tydligen välja mina fighter men vilka av alla 300 ska jag ta? Det är helt bisarrt. Men sen så plötsligt tystnar hon och blir helt överlycklig över något och då är allting värt det. Hon är underbar.

  1. Sacha skriver:

   Så tänker jag också ibland, vilken av alla miljoner fajter ska man ta och vilka inte? Typ som att dra en lott 🙂

   1. O skriver:

    Tänker på spelet på det gamla spelet minesweeper, är det någon som egentligen vet hur man gör?

    1. Susawoo skriver:

     Jag vet!

     Börja i högra hörnet, förhoppningsvis tar den ut många rutor. Siffrorna visar hur många bomber som rör den rutan. Har du flera bredvid varandra med en etta är det lätt att räkna ut vilken som är bomben, högerklicka på den och gå vidare, nu vet du att de vilka runtom som är säkra 🙂 haha, ända sedan sambon förklarade vinner jag varje gång!

     1. O skriver:

      Haha, hade varit fint om den taktiken kunde föras över på en toddler

 10. Jao kvinnan skriver:

  Tråkigt med barn- och familjefrågor…

  1. Malin skriver:

   Jag tycker det är intressant!

 11. E1 skriver:

  Jämför du på allvar din KATT med LDs son?

  Om nej: då har du tagit skämtet för långt och det är inte roligt längre

  Om ja: …du vet att det är skillnad mellan katter och barn va?

  1. Susawoo skriver:

   Har du ett husdjur?

   Om ja förstår jag inte hur du Kan uttrycka dig så klumpigt.

   Om nej: för många med djur blir djuret en familjemedlem. Jag skulle lätt ta ut vabbdagar för min katt om jag fick.

   Bonus: du kanske har missat att människor är djur? Och att 80-talet nog ha sina åsikter tillbaka med ”människor är bättre än djur”

   Människan är inget annat än en intelligent apa. En del i alla fall.

   1. E1 skriver:

    Ja, jag har ett husdjur som jag älskar till döds. Ja jag har ett barn som jag älskar till döds. Om jag bara fick rädda en av dem om det brann skulle jag ta min dotter under armen å springa det fortaste jag kunde.

    Frågor på det?

    1. Susawoo skriver:

     Jag ifrågasätter inte det valet. Jag ifrågasätter ditt något klumpiga sätt att uttrycka dig, och tendensen till trångsynthet.

  2. L skriver:

   Ja, att katter är betydligt intressantare än ett dödstrist litet barn?
   Husdjur är bättre än barn…

 12. Sara skriver:

  Hörselkåpor? Nä men Blocket 😄 men det går över rätt snabbt eftersom jag fortfarande har alla 3 kvar här hemma 👌

 13. hK skriver:

  Hur gammal är denna Juno?

  Oftast när sonen får utbrott är det för att han är trött… När han har gapat, skrikit och kanske även försökt smälla till mig (3 år) och jag sagt åt honom ”på skarpen” ett antal gånger, så brukar jag sen snabbt byta metod. Drar in honom i famnen och pratar jättemjukt och säger att det inte är någon fara, att mamma inte är arg, att jag vet att han är trött osv.
  Då lugnar han ner sig direkt! Funkar 99% av alla gånger faktiskt. Det är uttröttande och inget roligt att vara arg liksom..

  1. Anonym skriver:

   Juno är typ ett halvår tror jag. Lite mer kanske

  2. ML skriver:

   11 månader

   1. Mudkip skriver:

    så… ett år? föräldrar och deras förmåga att alltid beskriva barnets ålder med exakta månader…

    1. Anonym skriver:

     Nej, 11 månader. Säger du att klockan är 14 när den egentligen är 13:50? Eller att det är maj när det egentligen är slutet av april? Gott nytt år i november? Det är inte svårare att säga den korrekta ålder än att runda av och i den åldern är det skillnad på månader.

     1. Mudkip skriver:

      Herre min gud. Hoppas ni återfår er egen identitet efter att barnen har flyttat ut. Ni vet när barnet är 216 månader.

     2. Anonym skriver:

      Mudkip, Du är ett bittert troll.

    2. Alexa skriver:

     Ett år har tolv månader. När barnet fyllt tolv månader är det ett år.

     You’re welcome 🙂

    3. Jo skriver:

     På ett barn är det stor skillnad mellan 10, 11 månader och ett år vilket du kommer märka när du väl får egna om du vill/kan få det. Förresten är Juno inte 11 mån förens den 25 maj, som min dotter 😅😂

  3. two of a kind skriver:

   Låter klokt! Lågaffektivt bemötande är en fras som används mkt när det handlar om autism/adhd etc, men jag tänker ofta att alla föräldrar borde läsa på lite om den metoden. Tror att man skulle stävja många konflikter då istället för att bara trigga …

  4. Andj skriver:

   Hahahah använder samma lugnande taktik på överstimulerad hund och det funkar också 👌

 14. Sacha skriver:

  Jag tror inte tröttna är den rätta bemärkelsen. Men när man provat allt, inget funkar. Så blir man (jag) uppgiven och det finns inte mycket mer att göra än att prova igen det man redan provat med jämna mellanrum.

  1. Emma på Öland skriver:

   Precis, en börjar om från början, försöker igen samtidigt som, i alla fall hos mig, så blir självkänslan sämre för varje nytt försök. Och – efter några timmar av skrik/trots/tårar (från både barn och mamma) så är jag redo att säga upp min tillsvidareanställning som den ömma modern. Fast, sen somnar den lilla huliganen till slut, och jag får aaaandaaas i långa härliga tag. Kikar ner på det sovande knyttet där i sängen och kan för mitt liv inte komma ihåg vad det var som var så jobbigt förut. I ett sådant här fall så är glömskan en välsignelse ❤.

 15. Kattis skriver:

  Jag är så sjukt less LDs gnäll. Tror hon att hon uppfann trötthetskänslan eller? Folk sliter väl överallt med arbete, sjukdom, smärta, dålig ekonomi, stress o allt jävelskap.Utan att tigga pengar av andra el ens ha en partner att dela vardagen med.

  1. Anna skriver:

   Instämmer
   +100

 16. ML skriver:

  Sällan jag tröttnar på dem, blir mer arg på att deras pappa jobbar jämt ;(
  Sen tappar jag ofta tålamodet men på något sätt brukar det bli lättare sen. Men jag håller oftast bara ihop till pappan är hemma. Då ammar jag och sen sticker jag på långpromenad och tar bilen till Maxi ensam. Ljuvligt. Får mig att ladda om.

  1. L skriver:

   Varför välja att skaffa barn med en pappa som jobbar jämt?

 17. Petra skriver:

  Please please camcam🙏 kan du inte ge oss historien om THK och golvbrunnen 😁 jag skulle behöva ett gott skratt!!

 18. Anonym skriver:

  Hörselkåpor var en life saver när lilla hade kolik och skrek v.a.r.j.e kväll mellan 16-22. Med undantag för ett pars sekunders tystnad då och då för att hämta luft. Och resterande tid av dygnet var det skrik/gnäll/gråt varvat. Gubben och jag turades om att vara i ett rum med stängd dörr och hörselkåpor på, kvällstid. För att inte bli helt knäpp i huvudet. Och så ett äldre barn på det.
  Nä då var hon billig och hade kunnat säljas på blocket vilken dag som helst! 😉

  1. Anonym skriver:

   Vi bor i lägenhet och grannens bebis har kolik och en fantastisk förmåga att liksom veta när vi försöker sova. Ungen är typ synsk

   1. Anonym skriver:

    Vi bor i hus annars hade vi lätt blivit vräkta 🙈 Kolik går ju som tur är över, men de tre-fyra månaderna är lååååååååånga…..

 19. Anonym skriver:

  Min pojke på 3 år är en guldklimp, men visst har han gått mig på nerverna ibland. Brukar hjälpa att gå till sovrummet och skrika i kudden i 10 sekunder – bokstavligt talat.

 20. Anonym skriver:

  Haha, hörselkåpor hade jag också rekommenderat. Det var otaliga gånger som jag ville sätta ut min skrikande bebis på blocket.

 21. Jennifer skriver:

  Hörde till och med en barnläkare som rekommenderade öronproppar vid problem med skrikiga bebisar för att föräldrarna inte ska skaka/göra illa barnet pga man blir fan galen efter flera timmar skrik. Det är tortyr med skrikiga barn, helst om man ej fått sova!

  1. Minime skriver:

   I en babybox jag fick inför förlossningen låg det öronproppar 🙂

  2. Anonym skriver:

   När jag var förskollärare hade jag öronproppar ibland. Inte så det blev helt tyst så klart, men som tog de värsta tonerna. Hörselkåpor hade varit skönt vissa dagar när 30 ungar sa ”fröken fröken fröken frökenfrökenfrökenfröken” åtta timmar om dagen, haha. Jag älskar dom små liven, men ibland alltså…

   1. Kendo skriver:

    Jag arbetar som usk inom äldrevården, undra om jag också hade fått lov att sätta i öronproppar när ”Asta” fortsätter att ropa på hjälp trots att jag gjort allt vad jag kunnat för att hjälpa henne…
    Nej, det hade jag inte och hade aldrig fått för mig att göra heller trots att ork och tålamod tryter!

    1. Hehe skriver:

     Men jämför du gamla med barn? Det är ju inte samma volym Hela dagarna som på ett dagis. Jobbar själv inom äldrevården. Visst finns det famla som ropar mycket och kan ha en hög ljudnivå men inte i den utsträckningen som på ett dagis.

     1. Kendo skriver:

      Ljudnivån är garanterat lägre på en förskola än äldreboende, men följdfrågan är då om en Juno låter lika mycket som 23 ”Asta”.

     2. Kendo skriver:

      Förlåt, ljudnivågrejen skulle givetvis vara tvärtom. Förskola låter mer än äldreboende.

    2. Anonym skriver:

     Brukar Asta springa runt med sina kompisar, dra dig i byxbenen, slänga sina skor på dig, försöka klättra upp på dig när du delar frukt samt gnäller för att Bengt tittade konstigt på henne?

     Jag har jobbat inom äldrevården också och ljudvolymen är helt annorlunda. Visste du förresten att de yrkesgrupper med flest hörselproblem, som tinnitus och liknande, är förskollärare och musiker? Det säger väl en del, kan jag tycka

 22. X skriver:

  Helt OT men jag såg bilden som Kenza lagt upp i senaste inlägget på bloggen och jag tänkte fan, hon ser ju ut som en hybrid mellan Leona Lewis (ja, alla har redan konstaterat det) och Analeigh Tipton (To Model och Crazy Stupid Love, tror jag)

  https://www.google.se/search?q=analeigh+tipton&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj6uMr6xffTAhWGEiwKHcb1AegQ_AUIBigB&biw=1366&bih=626

  Någon mer som ser likheten?

 23. Emma skriver:

  Vad skönt ändå att läsa alla dessa kommentarer! Annars på sociala medier får man mest känslan av att allas barn är helt perfekta, aldrig skriker och att allt är rosenskimrande. Och så känner man sig som sämsta mamman ever vars tålamod tryter varje dag. Så vill bara tacka för att ni får mig att känna mig som en helt okej mamma ändå ❤

 24. Sofia skriver:

  Har tack och lov inga barn, men med tanke på att man tröttnar på andras vrålande ungar på typ två sekunder så kan jag inte tänka mig annat än att föräldrarna själva får ärkekrupp till slut. Jag är hellre magsjuk i tre dagar än att lyssna på skrikande barn i några timmar. Finns inget värre ljud!

  1. Hehe skriver:

   Går inte att jämföra andras barn med ens eget. Man får en annan ork.

   1. Alexa skriver:

    Jag tycker tvärtom – att höra andras barn skrika och gnälla är typ ljuv sång för mig. Det är ju inte mitt! Så jag behöver inte göra något, haha

 25. Anonym skriver:

  Att läsa dessa kommentarer får mig verkligen att uppskatta hur lätt jag har det. Missförstå inte, jag bryr mig inte det minsta om ni har öronproppar, hörselkåpor eller vad som. Men jag har en 21 månaders som sovit hela nätter sedan 4 veckors ålder, som är en fröjd att natta (visst, det kan ibland ta en timma men han skriker aldrig då utan ligger bara fromt och väntar in sömnen), han äter bra och vid samma exakta tidpunkter varje dag, han gråter i stort sett aldrig och gjorde inte det som liten bäbis heller. Tänker att jag har en sjuhelvetes jobbig period att ta mig igenom senare… typ treårstrots from hell 😭 Jag sätter hörselkåpor på minnet tills dess!

  1. Anonym skriver:

   Oroa dig inte, när han fyller 14 tar han igen allt skrikande ni gick miste om 😛

   1. Anonym skriver:

    Ja blir väl nåt sånt misstänker jag! He’s lulling us into a false sense of security… hur det nu sägs på svenska (sorry bor i UK och svenskan är rostig ibland) åh, men neeej nu kommer jag tänka på detta istället för att sova. ”Vaggar en in i en falsk känsla av säkerhet”??? HAHA. Försökte precis googla den meningen för tänkte att Google säkert fattar och ger mig det korrekta uttrycket men den gav mig en sida från Trafikverket om säkerhet i tunnlar 😂

  2. My skriver:

   Sådan var vårt första barn, men nu har han börjat 2års trotsa, har idag fått smällar skrik och sparkar.. däremellan är han snäll, och han beter sig alltod annanstans men hemma får jag och pappan höra och se det mesta 😀

   födde dottern för 4 månader sedan och hon är extremt mycket skrikigare, sover max en timme i streck , sedan är hon ju trött resten av dagen och sover 5 min här och 30 min där.. och gråter pirrar och har sig 😒 turvar sover hon okej nätter , vaknar 2-5 gånger, beroende på..

 26. Malin skriver:

  Det är klart man får tröttna som förälder ibland… har hon ingen partner som kunde tagit bäbisen ett par timmar innan jobbet i morse så hon fått samla lite ny kraft?

  Oavsett så får jag ont i magen av att tänka på den lilla bäbisen som uppenbarligen inte känner sig helt hundra, inga bäbisar skriker för att jävlas. Sätt honom i sjal och ta på hörselkåpor kanske, men låt honom få känna att hon ändå finns nära.

  Det är pissjobbigt att ha barn ibland, men har man satt fan i båten får man ro honom iland 😉

 27. Rebecca skriver:

  Alltså, jag älskar katter, och har två egna som jag är besatt av. Men tycker att dina inlägg där du spårar ut och babblar om THK är såååååå tråkiga. Scrollar bara förbi. Vem bryr sig liksom

  1. Li skriver:

   Jag bryr mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla