Så nu passar det?

06:00 23 Maj 2017

Elaine Eksvärd:

För er som vill läsa in er på ämnet kan klicka här så ni fattar vad det här inlägget handlar om.

Eftersom Elaine är så sjukt intresserad av vad jag tycker om hela det här debaklet som hon ställt till med så ska jag försöka svara på det så sakligt jag bara kan.

Jag tycker att Elaine har gjort bort sig något så monumentalt.
Exakt allt det som hon anklagar mig för att göra, gör hon själv här med en förevändning om att vilja stå emot vikthets och vara någon slags bra förebild.
Hon hade kunnat göra allt det utan att hänga ut Emelie Hollsten med namn och bild men valde att leka någon slags ”Bloggbevakning” men helt utan att stå för det eftersom hon ansåg sig ha tolkningsföreträde i frågan eftersom hon själv hetsade när hon var gravid med Evelyn.

Och min definition av saklig kritik?
Ja, det är då inte att anklaga en vitt främmande människa för att både ha en ätstörning och att sprida osunda ideal via sociala medier.
Det är heller inte att anklaga henne för att inte ta hand om sig själv i något missriktat försök att vara den där ”storasystern på nätet” som hon döpt sin blogg till. Ja, en storasyster som spottar och kränker sina syskon möjligtvis men det är nog inte det hon menar.

Att hon ens försöker försvara sig får mig att tappa den lilla uns respekt jag hade kvar för den här kvinnan. Det hon håller på med här är så skenheligt att jag blir mörkrädd.
Hon är inte ett dugg bättre än mig eller den här bloggen som hon hängt ut till höger och vänster för att syssla med mobbing, den stora skillnaden är att jag står för det jag skriver och ber om ursäkt om jag känner att jag gått över gränsen. En sådan ursäkt har ju till och med Elaine själv fått och publicerat på sin blogg.

Det hon försöker göra här är att pudla och be om ursäkt samtidigt som hon vägrar erkänna att hon startat en häxjakt på den här gravida kvinnan utan bara menar på att hon är saklig. 
Samtidigt vill hon starta en diskussion om saklig kritik vs häxjakt i ett sätt att distrahera läsarna och få dem att rikta fokus var som helst än på hennes klavertramp.
I en liten lista i punktform skriver hon bland annat så här om hur man är saklig och inte går till personangrepp:
”Förlöjliga eller förvräng inte andras åsikter för att få klick.”
Hur är det inte att förvränga Emelies ord – om att inte gå upp i vikt trots att hon äter massor men är tacksam för att i alla fall vara smärtfri – att anklaga henne för att ha en ätstörning och för att sprida osunda ideal.
Det är ju EXAKT det Elaine gjort. Hon har förvrängt Emelies åsikter och ord å det grövsta.

Du gjorde bort dig, Elaine.
Stå för det och ta ditt ansvar och sluta försöka få den här diskussionen att handla om allt annat än att du faktiskt gjort exakt det du ”förfasas över” gällande mig.
Och när du ändå är i farten, kliv kanske ner ett snäpp från den där höga pedistalen du balanserar på när du skriver om den här bloggen.
För du är inte ett dugg bättre själv när det väl kommer till kritan.

Jag antar att det inte riktigt var det här du var ute efter när du bad om min åsikt så en kindpuss på nästa event är kanske uteslutet?
Men det är en risk jag är beredd att ta – in the name of saklighet.

Tillägg: Nu har hon även taggat Lady Dahmer från ingenstans på Instagram. Jag antar att hon behöver sin vapendragare hon skaffat sig i kampen mot mig att försvara hennes ack så dåliga beslut gällande Emelie Hollsten. Släng in Cissi Wallin på en tagg också så är trion komplett. 🙂

150 kommentarer | “Så nu passar det?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Den där J skriver:

  Lite hårt, men sant.

  1. Anja skriver:

   Inte alls elakt.

   Elaine vill att allting ska gå hennes väg. Her way, or no way. Är hon verkligen så korkad att hon inte inser hon inte ska fortsätta elda på läget? Hon om någon borde väl (med sin bakgrund) inse det. Hon om någon sysslar med en häxjakt. Hon om om någon ändrade sin hållning om Bloggbevakning lika snart som hon kritiserades, men när alla andra kritiserades var det skitkul.

   Tyvärr Elaine, det är inte alltid din väg. Bloggbevakning for the win – And you can’t bring her (eller hennes små fans, som du så fint kallar oss) down.

   1. Anonym skriver:

    Hon skrev ju inte att det var elakt heller.

    1. Anja skriver:

     Jag var tveksam till om hon skrev elakt eller hårt, men eftersom min mobil hängde sig vågade jag ej scrolla upp 😂

 2. Ƭĥe real Hmm skriver:

  Fast nä CamCam det har du inte bett om ursäkt för. Du bad om ursäkt för att du ”missuppfattades” och du har ju fortfarande inte ”förstått” vad kritiken gick ut på mot dig.

  Sen passar du nu på att svara på något som inte efterfrågades, men det kan du ju så klart göra om du vill.

  För mig ser det dock mest ut som ett tillfälle där du passar på att rentvå dig själv.

  Om du dessutom får det till att Elaine ”förlöjligande” Emmeli i din process med det gör det mer uppenbart var du vill vända detta till. Du som själv driver samma ”kamp” här på din blogg mot vikthettsen.

  Men, men..

 3. Ƭĥe real Hmm skriver:

  Det är alltså det här som du kallar att förlöjliga någon och där du drar likhetstecken med vissa av dina inlägg som har mött hård kritkt tex dem om Tyra….

  ”Jag tänker inte på min växande mage, jag tänker på mina växande biceps.” Så sa jag 2015 när jag var gravid med Evelyn. Något var trasigt i min skalle då och jag är tacksam över feedback jag fick då. Vi influencers har ett ansvar. Nu tänker jag på fitnesstjejer som @emeliehollsten och andra som räknar kalorier och kallar 3.8 kilos uppgång efter 28 veckor något att vara ”tacksam över”. Fitnessgraviditeter oroar mig. Inte träning och sund mat men just den där vikthetsen och kaloriräknandet. 😞 Mer om detta på bloggen.”

  Hur skiljer sig detta mot dina hånfulla ord ”Inte aaaaalla” igår? Bättre? Sämre?

  1. Julia skriver:

   ”Mer om det på bloggen” ja, där hela inlägget börjar med meningen ”Jag börjar tro att det finns en hel del fitness och träningstjejer därute med ätstörningar deluxe” och så strax under en skärmdump på Hollsten. Fattar att du vill försvara Elaine men jag tycker du verkar spela lite ovetandes nu? CamCam sitter väl knappast på särskilt höga hästar utan står för det hon skriver, du må tycka att hon går över gränsen ibland med ex. Tyra men CamCa tycker uppenbarligen inte själv det och står för det. Hon låtsas inte vara någon slags storasyster på nätet vars identiska beteende med personer hon ”förfäras över” viftas bort som något med goda intentioner och därför helt okej. Jag tycker det är skillnad, främst på grund av skenheligheten.

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Jag kan inte tycka att det är samma nej. Jag försvarar inte att Elaine skrev innan hon visste hur det ligger till, jag är dessutom själv rätt trött på hela den här debatten, utan hur det gjordes. Man kan inte jämföra Elaines oro med hån.

    Ja CamCam står för vad hon skriver men hon verkar långtifrån alltid förstå VAD det är hon skriver eller ta ansvar för hur det tas emot.

    1. Julia skriver:

     I hear you, men jag håller inte med. Jag tycker inte att det går att vifta bort både ursprungsinlägget som pushades ut på Instagram som genuin och omtänksam oro, då hade hon väl tagit det direkt med Hollsten. Men even so, jag tycker det blev ännu mer fel när det ska vinklas till en debatt om saklig kritik vs personliga påhopp där ”Hers” blandas in och hon DMar CamCam för att det vore ”sjukt intressant” att höra hennes kommentar, för ”vad är saklig kritik” enligt CamCam? I mina ögon var det ett försök att kravla sig upp på den höga hästen och igen och pika CamCam – den absolut sämsta hanteringen av detta kölvatten enligt mig. Som sagt, jag vet att du försvarar Elaine och som jag skrivit innan så har jag alltid misstänkt att du antingen är eller känner Elaine, så vi kommer nog inte hålla med varandra 🙂

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Julia: Men vad menar du med att vifta bort? Det gör jag inte. Jag älskar att debattera och tycker det är viktigt och bar att lyfta frågor öppet för alla att se, annars så hade jag ju inte läst den här bloggen.
      Jag bara ifrågasätter hur det gör ibland och med vilka ord och vad syftet är.

      Vet inte om jag håller med om att det är fel att ta debatten längre om när det personpåhopp och saklig kritik. Misstänker att E vill veta mer hur andar ser på saken för att lära sig mer om folk snarare än att hon vill rättfärdiga sig själv. Sen kan jag ju tycka att hon borde det låtit gå någon dag och haft fler exempel som hon tänk igenom än dessa som är de senaste för att få till en er objektiv diskussion.

      DMet till CamCam gjorde också mig förvånad, men jag vet inte hur mycket de kommunicerar annars heller. Men hur blev det en pik tänker du?

      Men nej, jag känner inte Elaine. 🙂

      1. Bloggbevakning skriver:

       Jag och Elaine kommunicerar ingenting så det här DM’et kom från ingenstans.

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      CamCam: Ja då förstår jag att du blev förvånad, det hade jag också blivit. Ville hon veta vad du tycker så hade jag nog i alla fall skrivit en längre förklaring till varför än så som hon gjorde om ni nu inte hörs av annars och efter hur i har lämnat saker mellan er.

      Det förändrar dock inte på hur jag ser på hur du valde att skiva ditt inlägg.

      1. Bloggbevakning skriver:

       Helt okej.

     3. Ƭĥe real Hmm skriver:

      😊👍

    2. CHarlotte skriver:

     Men det Elaine skrev är inte ett uttryck för ”oro” – hade hon varit uppriktigt oroligt hade detta kunnat skrivits på ett helt annat sätt!

     Är det en generell oro för fitnessgravida hade detta kunnat skrivits utan att peka ut en viss tjej och var oron riktad mot Therese (hette hon det?) så hade det kunnat tagits privat!

     Dessutom kanske Elaine borde sluta oroa sig så mycket för människor hon inte känner och för saker hon inte har med att göra – för att hålla på så som Elaine gör måste man själv vara i det närmsta perfekt och det är hon ju inte….

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Det där är en fråga som jag inte alltid håller med om, framförallt om någon själv har gått ut och skrivit något på nätetet. Då måste man ju kunna ta just vad den personen sagt och bemöta just det. Det borde ju också du tycka, för varför läser du annars den här bloggen? 🙂

      Sen håller jag verkligen inte med dig om att man själv måste vara perfekt för att få lov att tycka, tänka, oroa sig för saker och ting. Då hade ju inte jag fått lov att tycka till om något heller, eller ingen annan heller för den delen. 🙂 😉

     2. CHarlotte skriver:

      Nu menade jag iofs inte att man måste vara perfekt för att få ha åsikter, vilket du kanske egentligen förstod att jag inte menade…
      Det jag menar är att innan man kritiserar, hånar, kränker och hänger ut folk till höger och vänster så bör man ha mer koll på sig själv och sitt eget än vad Elaine har.

      Och jag tycker heller inte att bara för att man skriver ngt på nätet så har Elaine rätt att attackera, ställa diagnoser och hetsa mot den personen…det är en sak att ha en åsikt och uttrycka den och sen är det en sak att göra som Elaine gör var och varannan dag!

     3. Ƭĥe real Hmm skriver:

      CHarlotte: Du tycker Elaine hånar och kränker folk på löpande band? Verkligen?

      Jag kan minnas två personer hon hånat. Schulman och Trump.

      Jag tycker Elaine är värd kritik. Men inte den hon får här.

      (Sen KAN det vara så att det här med att tycka mycket och måste vara perfekt ligger mig rätt nära att känna berör just mig. 😉 :). )

     4. CHarlotte skriver:

      Hehe – jag är nog en av de personer här inne som stör sig minst på dig!
      Jag tycker de flesta av dina kommentarer är reflekterande och genomtänka….dock håller jag inte med om allt och det är just det som gör kommentarsfält så intressanta 🙂

     5. Ƭĥe real Hmm skriver:

      CHarlotte: 😊 Och instämmer.

    3. Anonym skriver:

     The real hmms kommentar 0905
     ”Misstänker att E vill veta mer hur ANDAR ser på saken för att lära sig mer om folk”

     Gissar på att det är en felskrivning, men jäklar vad jag började garva av tanken på hur E håller seanser för att få hjälp av andevärlden att svara på livets stora frågor 😂

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Ha ha, ja det är det och den bjuder jag gärna på. 🙂

      Faktum är att det ofta blir andar istället för andra när jag skriver. Har ett par till sådana som ofta blir fel. 🤓

    4. Julia skriver:

     Med ”vifta bort” menar jag att kalla det ”oro”, och att dessutom bara syfta på Instagramposten när du ska försvara det.

     Jag förstår greppet att bryta ned varenda uttryck jag använder mig av för att ställa mig till svars, som att behöva ifrågasätta ”hur blev det en pik, menar du” men jag antar att jag får svara. Trodde det var ganska solklart eftersom Elaine uttryckligen, flera gånger, berättat hur mycket hon avskyr denna blogg och CamCam. Hur falsk CamCam är, hur hon ser ned på det som skrivs här. Med den (repeterade) informationen i bakhuvudet måste man ha väldigt Elainevänliga ögon om man läser hennes DM som ”jag har skrivit ett debattinlägg, det vore verkligen jättebra för diskussionen om du ger din syn på det hela, hur skulle du beskriva skillnaden mellan saklig kritik och häxjakt?” och INTE ett syrligt sätt att ställa CamCam till svars med sitt inlägg som knäpp på näsan. Varför vill hon ha CamCams kommentarer, om hon avskyr hennes så kallade falskhet, och hennes mobbarblogg där kommentaren skulle publiceras, så mycket?

     Men för guds skull, klart jag kan ha fel. Tycker bara FORTFARANDE att all kritik är befogad och att Elaine har skött detta på ett uruselt sätt från början till nu. Men det är toppentrafik för CamCam, som oavsett vad ni tycker om henne står rätt stabilt och kör på sin grej. And you all seem to freaking love it, trots mångas moraliska utläggningar i tid och otid.

     1. Anonym skriver:

      Julia, bli inte nedtryckt av The real Hmms argumentation. Det är så människan debatterar, som du skriver. Dissikerar, vrider och vänder på fraser och meningar tills de passar Hmm själv och sedan diskuterar i all oändlighet, så att vem som helst skulle tröttna. Det känner du väl igen. Ditt nick har ju varit med ett tag nu.

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Julia: Förstår inte din ton. Jag har en vänlig disskusion med dig där du säger vad du uppfattar och jag säger hur jag ser på det. Varför ditt herre gud?

      Jag har inte sagt att du har fel och jag rätt, bara att jag inte har uppfattat det som du har. Var det jobbigt?

 4. Emma skriver:

  Så jävla bra skrivet!

 5. Linda skriver:

  Hårt men sant!
  Jag läste alla kommentarer i både Elaines instagrampost och Emelies. Elaine gick hårt på bland kommentarerna också och var inte så trevlig…
  Sen att be om ursäkt i förbigående (enligt mig) i en kommentar på Emelies bild känns inte helt ok. Tycker faktiskt att hon hade kunnat uppdatera texten hon skrev med en Edit och be offentligt om ursäkt (om hon inte gjort det nu vill säga?)
  Tycker det är riktigt illa att inte läsa ordentligt innan man börjar hänga ut någon. Förstår inte hur hon kunde missuppfatta texten…

  Det jag ville ha sagt, bra att du säger detta! Tycker det är sakligt, hårt, men hon ska få hårt för detta. Kanske inser hon nu vad hon gjorde för fel.
  Och som du säger, hon är ju inte ett dugg bättre än dig enligt hur hon framställer dig.

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Ok ett citat om hur hon gick ut hårt hade suttit fint.
   Nu har du bara kommit med ett påstående som inte går att bemöta.

   Dessutom så hade ju suttit fin med att du läste slutet också där hon har bett om ursäkt. Både på insta och bloggen.

   Jag gillade inte det Elaine gjorde, men jag tycker inte kritiken längre mot henne är saklig eller ens med sanningen överensstämmande.

 6. Camilla H skriver:

  Varje gång jag läser något hon skriver slås jag av hur förjäkla illa hon formulerar sig. Är inte hon retoriker?

  1. KC skriver:

   Jo, självutnämnd hittepå retoriker.

 7. Anna skriver:

  Jag brukade gilla Elaine men numera verkar hon bara leta fel hos allt och alla för att ha någonting att bli upprörd över. Få personer har ett sådant sunt förhållande till fitness på den nivån som Emelie så det är verkligen den sista personen att hoppa på om det. Hon förtjänar en fet ursäkt i ett enskilt blogginlägg allra minst.

 8. Molly skriver:

  Skriv om Sandra Beijer! Hon skriver i sitt kommentarsfält att ingen har hela historien och att vi inte har en aning om vem han är och vad han gjorde, ingen aning…. Seriöst vad gjorde han?!? Och vad gjorde C för att förtjäna rödvin i ansiktet?! Någon måste ju veta??

  1. LindaP skriver:

   Jag trodde faktiskt att hon skulle gå ut med någon slags ursäkt igår kväll eller åtminstone”jag var full och gjorde en dum grej nu glömmer vi det”, men att hon fortfarande tycker att hennes beteende är rimligt är ju helt sjukt? Och dessutom raderar alla kritiska kommentarer.
   Jag är ganska säker på att hela historien är ute. Hon borde söka hjälp för sin ilska istället. Klart man får vara arg men vid det här laget borde hon kunna dansa sig mer än så.

   1. Fisk skriver:

    Ja jag tror också historian är ute. Han blev ihop med tjejen de hade trekant med. Men i kommentaren säger hon ju att ingen vet. Hm. Antingen är hon helt galen eller så har M gjort något fruktansvärt. Men varför säger hon inte bara vad han gjort då?

    1. Em skriver:

     Det är väl självklart att historien kan innehålla så mycket mer? Saker som sas mellan de två eller de tre, han kan ha tryck ner henne och misshandlat henne psykiskt (vissa skriver ju att han fått henne att tvivla på hennes förstånd, vilket är vidrigt gjort) eller annat.

     Lita aldrig någonsin på att ni har fått en hel historia genom rykten i kommentarsfält på internet, hello källkritik 101.

     1. Fisk skriver:

      ””oerhörd censur?”. det här är min blogg och jag kommer inte låta något näthat eller kränkningar släppas förbi ”bara för att”. Dom kommentarerna gör mig ledsen + att dom är osanna. Ni har inte hela historien, ni vet inte vem han är. ni har ingen aning vad som hänt, ni har verkligen ingen aning.
      Sluta spekulera och försvara människor som varken behöver försvaras eller som förtjänar att försvaras. Och sluta med att känna ett behöv att uppfostra en vuxen kvinna, jag behöver inte få förklarat vad man ska och inte göra. Är djupt trygg i min egen moraliska kompass och mina handlingar till skillnad från vissa andra. Jag jobbar varje dag på att försöka ta mig igenom det han gjort mot mig. Det är svårt och det gör ont och ni hjälper inte till.”

     2. Fisk skriver:

      Han kanske smittade henne med en könssjukdom?

   2. AL skriver:

    Nu känner jag inte till hela historien men vet att M är ett jäkla svin med tanke på hur han betett sig mot sina ex m.m (många i den kretsen var väldigt förvånade över att hon dejtade honom eftersom han var en känd feministhatare och betedde sig illa mot kvinnor)så är faktiskt inte all förvånad över vad han nu annars hade gjort.
    Hade slängt en drink på dem båda två alla dagar i veckan. Herregud. Det är bara en drink, people! Alla här reagerar som om hon misshandlat tjejen. Det var en drink. Hade jag varit dem hade jag varit glad över att det bara var en drink.

    1. Molly skriver:

     Men vad är det han har gjort mot sina ex då som är så svinigt? Att han inte var feminist? Det visste de väl innan de blev ihop? Alla bara skriver ”han är ett svin” och ”ni skulle bara veta vad han gjort” osv men ingen tar bladet från munnen och säger VAD han gjort för sviniga saker?!

     1. AL skriver:

      Det finns andra personer att ta hänsyn till än honom själv. Om man avslöjar hans beteende outar man också något som någon annan (oskyldig) blivit utsatt för. Därför.

 9. Julia skriver:

  Som flera andra sagt, hårt men sant och jag håller med. Att försöka få detta att handla om häxjakt vs saklig kritik och sedan jämföra det med kritiken mot ”Hers” tycker jag bara blev generande. Ett jädra liv och massa åsikter kring den här bloggens innehåll och sicken ”mobbning” det är, för att sedan göra exakt samma sak själv och sedan dessutom försöka rättfärdiga det genom att deraila diskussionen till att handla om häxjakt. Nä, det blev helt fel hos mig.

 10. En ny A skriver:

  Det känns verkligen som att Elaine har börjat spåra. Ibland är det nog en bra idé att ta ett steg tillbaka, ta en paus från sociala medier ett tag och komma tillbaka igen när man hittat sig själv.

 11. Johanna skriver:

  Elaine är så tramsig och borde hylla tjejer istället för att påpeka sin åsikt gentemot dem. Känns uråldrigt att tycka (och framförallt säga) så mycket om andra år 2017, vi har väl kommit längre än så?

 12. Anonym skriver:

  De som kritiserade henne blev blockade trots att just det inlägget handlade om att vi ska kunna krisitera varandra. Dessutom taggade hon Lady Dahmers helt plötsligt i något slags rop på hjälp 😅

  1. Anonym skriver:

   Vad ska dahmer göra? Finns väl inget att försvara här.

   1. SH skriver:

    Dahmer ogillar väl snarare när man hänger ut enskilda kvinnor med namn och bild?

 13. Anonym skriver:

  Det var ett grovt övertramp av Elaine att först misstolka och sen hängs ut en gravid kvinna och sen att inte radera bort och be om ursäkt. Vem gör så?! Taskigt.

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Hon har bett om ursäkt.

   Hon raderade inte för att Emelie ville det skulle stå kvar.

   1. Karin skriver:

    Men läser man i kommentarerna till Emilies insta där Elaine kommentarer, att hon mailat Emelie och frågat om hon vill att allt står kvar eller tas bort så skriver ju Emelie att detta inte frågades om i mailet. Elaine kunde långt tidigare tagit bort detta och sen gjorde en rejäl och innerlig ursäkt tex att hon mår dåligt nu pga av sin egen viktuppgång under graviditeten. Sluta att gömma sig bakom att hon ska va en storasyster på nätet och vilja initiera debatt. Bara säg jag gjorde bort mig, förlåt.

 14. Olivia skriver:

  Detta påminner om när Läckberg hängde ut little Jinder, så onödigt.

 15. Marie skriver:

  OT: dör av nyfikenhet varför du inte får skriva om Nellie Berntsson?

  1. KC skriver:

   Antagligen för att hon är minderårig, tycker det är bra att Nellie hålls utanför tills hon fyller 18. All cred till Camcam som inte skriver om Nellie och alla 1000 rykten som florerar även om det skulle generera ofantliga klick.

 16. linn skriver:

  Hon är och skriver på en så låg nivå att jag blir orolig inte bara för henne men för familjen och kanske andra runtikring henne också. Hur har hon det egentligen kan man ju undra för det här är inte normalt.

 17. 🏊🏼‍♀️ skriver:

  Det roliga i det hela är ju just att Elaine gör exakt det Bloggbevakning gör; läser vad andra skrivit i sociala medier, tolkar det (ibland felaktigt) och skriver en tillspetsad text om det för att få reaktioner och diskussioner.
  När CamCam skriver om Elaine tycker Elaine det är mobbing, när Elaine skriver om andra är det ”saklig kritik”.
  Glashuset hos Elaine är nog rätt trasigt nu….

  1. 💡 skriver:

   Det roliga är att du tycker att det är skit samma hur man skriver om någon.
   Hur kan du inte se skillnad på mobbning och när en vill debattera en fråga? Camilla tittar ner på dom hon skriver om så högre häst än den hon har klättrat upp på går inte att hitta.

   1. Hästen Elaine sitter på är rejält hög den också. Och hon använder samma språk som CamCam. Hon feltolkade, anklagade en annan person för aktioner utifrån sin egen världsbild och utkrävde ansvar för handlingarna eftersom de inte var acceptabla ur hennes världsbild, allt detta skedde offentligt. Både CamCam, Elaine, Lady Dahmer, Cissi Wallin och många andra ”Influencers” gör detta regelbundet. Ingen av dem är bättre än någon annan.

    1. 💡 skriver:

     Du måste helt sakan läsförståelse.

     1. Du får jobba på din argumentationsteknik om du vill ha fler svar.

   2. Och förresten, hade Elaine på riktigt velat debattera frågan om vikthets och graviditet hade hon inte gått på som en ångvält i sitt första inlägg och anklagat en ovetande tjej för att ha en ätstörning. Jag har inte läst en poäng retorik men även jag förstår att man inte får till en saklig och öppen debatt genom att förolämpa sin motpart i första meningen…

    1. Anonym skriver:

     Fast samtidigt säger man väl lite emot sig själv här om man är en av de som är jättekritisk mot Elaine? Man sitter och läser en blogg som många gånger, mer eller mindre regelbundet gör exakt det som man samtidigt tycker är het oacceptabelt att höra av Elaine? Luktar i alla fall enligt mig lite hyckleri

 18. Anonym skriver:

  Igår på Bloggbevakning skrev nicket SNM en kommentar om Elaine Eksvärd:

  ”På ytan verkar allt OK i hennes liv men samtidigt verkar hon sakna något. Måste jämt berömma sin man i bloggen (vilket är förståeligt då hon älskar honom), men ibland känns det lite tillgjort och fjäskigt, upplever inte det som genuint alla ggr.”

  Det kom mig att tänka på vad Elaine själv skrev tidigare i år, att det tog ett par månader för hennes man att landa i graviditeten – ungefär så.
  Det kanske inte var ett beslut av bägge att skaffa ett tredje barn.

  Då stämmer beskrivningen som SNM gör ovan, om Elaines lite underliga beteende gentemot maken. Hon är tillgjord och fjäskig.

 19. weee skriver:

  ”den stora skillnaden är att jag står för det jag skriver och ber om ursäkt om jag känner att jag gått över gränsen”

  Fast nä. Det är ofta du vägrar be om ursäkt och kaxar i kommentarsfältet med dina läsare genom ”humor”. Du är en sån som vägrar erkänna att du någonsin har fel.

  1. Bloggbevakning skriver:

   När jag anser att jag gjort fel så ber jag om ursäkt. Givetvis.

   1. Anni skriver:

    Fast nä, det är ofta som du inte medger när du har fel och det är ännu oftare som du inte svarar på kritik i ett särskilt inlägg men svarar andra kommentarer i andra inlägg. Du väljer ju vad du vill svara och står inte för det som du säger. T ex i inlägget om att ”sy för hand” så hade du fel men erkände det inte.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Med att ”sy för hand” så menar jag att det alltid sitter en människa vid en maskin och syr, att det inte finns helautomatiserade maskiner som syr kläder på löpande band utan mänsklig hjälp.
     Nej, jag svarar inte på kritik när jag inte tycker det är befogat för jag vill inte ha en ”svar på tal-blogg!” likt Tyras utan jag tar till mig den kritik jag anser är befogad och tar med mig den till framtida inlägg.Den som har ögonen med sig kommer märka det men jag går inte in och svarar på all kritik i kommentarer för det är inte en sådan blogg jag vill ha.
     Och när det kommer till att be om ursäkt så låter jag min egna moraliska kompass styra där.

     Så. Nu har jag sakligt bemött kritik! Bra va? =)

     1. Anni skriver:

      Fast du fattar ju själv att när man säger att man syr för hand så är det inte bakom en symaskin? Det lärde man sig i syslöjden. Googla på det. Du har fel.

      När det gäller att svara på kritik för att du inte vill ha en svar på tal blogg- så svarar du ju redan på kommentaren. På de positiva. Men inte när du får ifrågasättande kommentar som är riktade till dig.

      Nej. Du är inte duktig för att du svarade på denna kommentar. Du kommunicerar och det tar jag som en självklarhet.

      1. Bloggbevakning skriver:

       Det är skillnad att ge svar på tal och att svara på kommentarer.

     2. Anni skriver:

      Om du tycker att det är konstigt att man säger att man syr för hand när man syr på symaskin så kan du ju skriva att det är ett konstigt uttryck och inte pika bella för det.

 20. Första X skriver:

  Varför insisterar du på att byta rad efter punkt hela tiden? Det ser helt puckat ut. Jättemånga har sagt till men du verkar inte fatta..?

  1. Asterixia.se skriver:

   Men lägg av! Barnsligt.

   1. Första X skriver:

    Men hur svårt är det att lära sig att man inte byter rad efter varenda punkt? Har Camilla inte gått i skolan?

    Jag tycker kritiken är rimlig, särskilt som Camilla själv SÅGAR bloggare som skriver illa. Då får man nog hyfsa till sig själv lite också.

 21. Re skriver:

  Det är märkligt att en ”retorikexpert” inte kan formulera sig. Hon verkar helt ha spårat ur, dessutom. Bemöter kritiska kommentatorer alltför aggressivt. Skulle aldrig anlita henne någonsin. Men har också alltid känt att ngt är fel, treskablinoll t ex, det är ingen sann statistisk siffra, men våga antyda det. Problemet är allvarligt absolut,,inget snack om det. Men då ska man ha p fötterna.

  1. Re skriver:

   Stats: invånare mellan 0–14 år: 1 717 143, 17,43 % (varav män: 882 875; kvinnor: 834 268)
   Enl treskablinoll är det tre i varje klass som blir utsatta, säg tio procent om trettio i varje klass.
   Skulle alltså betyda över 170 000 barn lr 88 000 flickor om man tänker att det är fler av dem
   Polisanmälningar räknar man med ca 1700
   Mörkertal om hundra gg fler? Orimligt. Här Brå rpt:
   https://www.bra.se/download/18.744c0a913040e4033180001042/1371914718584/2011_6_polisanmalda_valdtkter_barn.pdf
   Det är obehagligt att ett så allvarligt problem och allvarliga brott överdrivs för Elaines egna syften.

   1. CHarlotte skriver:

    Vad räknas in i begreppet ”utsatt”?

 22. Asterixia.se skriver:

  Inte för att förstöra festen men är det bara jag som tycker synd om barnen i Manschester?

  1. Kattis skriver:

   Ja, det är bara du. Vilken god människa du är, och vilka svin vi andra är.

   1. Asterixia.se skriver:

    Klockan är 8.42 och du klarar redan av att vara så spydig. Synd om folk som måste stå ut med dig resten av dagen!

    1. XoX skriver:

     Fast det var en sjukt onödig kommentar du skrev. Vad förväntade du dig för svar? Kattis drev ju bara med din kommentar i och med att det inte finns något vettigt att svara. Tror inte att attentatet har undgått någon denna morgon, men varför ska det diskuteras här?

 23. Sara Andersson skriver:

  Camilla, du är en mobbare. Din blogg är en elak platform som du tror rättfärdigas för den ligger på Nöjesguiden. Du har fått precis samma hybris och vendettakänslor som alla andra bloggare som fått trafik får. (Inte som när du köpte trafik till musikbloggen du drev). Du ger dig på Tyra i var och varannat inlägg. Trotts att hon suttit i TV och berättat hur dåligt hon mår över en viss blogg på Nöjesguiden. Låt henne vara, samma sak med Odd och alla irroniseringar och gliringar när dom är mitt i en skillsmässa, skäms du inte? Du är precis som Paow och alla andra som hänger ut folk om inte värre, för du har gjort det till en affärside att hänga ut folk.

  1. Cc skriver:

   Och ändå läser du bloggen varje dag….för annars kan du inte veta vad som står. Om den gör dig så arg så läs den inte.

   1. Anni skriver:

    Cc, jag håller helt med Sara Andersson. Jag läser denna blogg främst för att jag vill diskutera här om hur, när och varför Camcam får driva med människor och fortsätta nedvärdera andra.

   2. Anni skriver:

    Så himla korkat uttryck: ”Om den gör dig så arg så läs den inte”. Så när man ser någon fara illa så ska man gå menar du? Man ska inte diskutera eller yttra sig?

    1. Cc skriver:

     Har jag aldrig påstått 😡😡😡 men att bara klaga och klaga hela tiden. Skrivs det så är det fel eller skrivs det så är det fel. Folk skriker mobbing och kränkning så fort det ifrågasätts eller granskas. Att använda dom orden utan att tänka blir inte heller rätt. Fråga den som verkligen blivit mobbad eller kränkt. Att bli ifrågasatt eller granskad är inte samma sak eller hur

     1. Anni skriver:

      Cc, jag har både blivit mobbad under lågstadiet, utfryst, trampad på många gånger och sett när andra blivit trampade på. Det är en självklarhet för mig att vilja prata om när andra nedvärdera andra. Det är självklart att jag vill gå in på denna blogg och prata om sånt här.

  2. Hannah skriver:

   Håller med dig Sara. Tycker att alla bloggare har ett ansvar, det är deras jobb. Men att sitta och bli bevakad och granskad på detta sätt känns inte alltid helt ok. Syftar inte på alla inlägg men ibland blir det för mycket och för hårt. Camilla verkar ju ha tagit på sig rollen att granska och ge kritik men jag menar, låt säga att min chef ska komma med kritik eller dylikt och hade framfört det till mig på samma sätt som Camilla gör hade jag fan förr eller senare blivit totalt knäckt. Jag tycker inte att man ska kunna ta detta bara för att man är offentlig. Man kan säga att man minsann inte tänker ta på sig vad andra skriver till andra bloggare men det är väl inte så otippat att när Camilla skriver ett oskönt inlägg och vederbörande får en massa hat i samband med det att det har en koppling?? Dessa inlägg driver folk till att gå bananas i bloggarnas kommentarsfält, det förstår väl vem som helst?

   1. Bloggbevakning skriver:

    Men jag är inte deras chef. Eller deras vän. (Förutom min BFF GabJossan då så klart!) Där har du skillanden.

    1. Anni skriver:

     Så man har inte hyfs eller beter sig okej oavsett?

     1. Bloggbevakning skriver:

      Jo, givetvis men du kan inte likna mig och min blogg med att vara någons chef eller ha en annan relation.

     2. Anni skriver:

      Eftersom du sitter och ”bevakar” och ge andra kritik så kan man dra den jämförelsen tycker jag. Du sitter liksom på en häst och kritiserar andra och skriver nedvärderande om andra och vill själv inte svara på kritik som är riktad emot dig själv. Därav sitter du på hästen.

    2. Hannah skriver:

     Gjorde en jämförelse, då jag skrev att du tagit på dig rollen att granska och bevaka olika bloggare och deras arbete. Du beskriver det som ditt jobb. Jag på en annan arbetsplats kan endast jämföra detta då med att någon med chefsposition skulle sitta och bevaka och granska och uttrycka sig om mitt jobb på ett sätt som för mig inte känns okej någonstans. Min poäng är att man kan ge kritik, absolut. Men att vara elak och skapa ett drev med elaka kommentarer mot bloggare i tid och otid är inte schysst. Känns det inte dumt för dig när personer framför att de blir ledsna eller dylikt? Det är skillnad på att granska, bevaka och ge kritik. Men att uttrycka sig elakt i samband med det är en helt annat sak. Att man gång på gång är på samma personer och bara skriver dumt och negativt är mobbing. Inget annat Camilla. Jag tycker att du gjort en del fina saker, som när du samlade in pengar till familjen som hade dåligt med pengar tex, det var fantastiskt, men majoriteten av dina inlägg får personer att må dåligt.

  3. M, skriver:

   Men läsarna vill ju läsa om Tyra, book, odd & blondinbella? Går det mer än ett par dagar utan inlägg om dom skriver massa HAALLÅÅÅ SKRIV OM **** ELLER VILL DU INTE DE NU??? ÄR NI BÄSTISAR ELLER???!. Det går inte att vinna med en blogg som skriver om andra. Och denna blogg kommer aldrig falla alla i smaken så om man bara gillar kommentarsfältet kanske man kan söka sig efter andra forum.

  4. S skriver:

   Ja men jag håller verkligen med. Hamnade på den här bloggen för några veckor sedan och har sen dess följt den mer eller mindre varje dag. Det som har slagit mig sedan dess är just det du säger: vissa inlägg är riktigt, riktigt elaka, mer eller mindre mobbing.

   Men tydligen rättfärdigas dem för inläggen är ju skrivna med ”glimten i ögat”, och det ”är ju meningen” med bloggen, som namnet antyder. Men betyder det att vad som helst är tillåtet? Har jag missförstått någon social kod eller liknande? För om det Elaine gjort är fel, vad är då inte flera av de inlägg som skriv på den här bloggen? Elakheter i förklädd form.

 24. Marja skriver:

  Problemet med Elaine är att när hon blir påhoppad så är det en häxjakt och när hon hoppar på någon så ska det tas som ”saklig kritik”. Och det är möjligt att det är, men då ska hon själv också tåla kritik. Sen är jag innerligt trött på att om man är feminist så får man tydligen inte klaga på NÅGOT som en annan kvinna gör, mycket märklig inställning tycker jag. Tycker vi ska passa oss för att föra fram den typ av kritik som bara är för att dubbelbestraffa kvinnor (oavsett vad du gör så är det fel) eller annat som bara är för att trycka ner kvinnor (jaha, du är framgångsrik i affärer men du är ju ful/fet/en dålig mamma). Men det finns ju ändå saker som kan och ibland även BÖR kritiseras. Det innebär inte att vi inte ska lyfta andra kvinnor, det behöver vi säkert göra mycket mer, konstigt bara om vi ska låtsas som att alla är helt ofelbara.

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Men va?

   Hon har inte sagt det är en häxjakt på henne. Hon har frågat om det hon gjorde var en häxjakt. Hon vill dessutom ha kritik.

   Det är det här jag menar att kritiken mot henne inte är sanningsenlig längre. Det stoppas ord i munnen på henne och tillskrivs åsikter som hon inte har.

   Det är långtifrån alltid jag håller med henne. Men jag har svårt för när man debbaterar någon oärligt.

   1. Marja skriver:

    Nej, hon har inte påstått att det är häxjakt på henne denna gången men drar ju gärna på sig offerkoftan om någon skriver något taskigt om henne. När hon kritiserar = saklig kritik, när någon kritiserar henne = mobbing, översitteri etc.

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Så du menar att det aldrig skrivs taskiga omotiverade saker till henne som hon inte borde bemöta? Att allt hon får är saklig kritik?

     Jag tror det finns många som skulle behöva lära sig se skillnad på kritik och kritik. Tex konstruktiv kritik brukar avse kritik som är till för att förbättra det kritiserade, till exempel genom att ge förslag till förändring. Motsatsen är destruktiv kritik (alternativt okonstruktiv kritik). Tycker mycket som skrivs på nätet är destruktiv kritik men att folk inte ser skillnaden där.

     Det finns dem som tar på sig offerkofta. Tycker inte hon är en av dem samt att det har gått inflation i ordet.

     Jag tillhör dessutom dem som anser att det är allas vår rätt att hugga ifrån mot någon som kommer med eleka omotiverade kommentarer. Jag anser att det är var mans rätt att sätta folk på plats och visa andra att ingen ska behöva ta skit. Också därför som jag med jämna mellanrum säger ifrån när jag tycker att det gått för långt i kritiken mot CamCam.

     Jag tycker väl helt enkelt inte det finns någon som alltid blir 100% rättvist bedömd. (Somliga mindre än avdra dock.)

     1. Karin skriver:

      Men vad är det som gör att hon hamnar i dessa situationer om och om igen. Ständigt återkommande. De sista två åren är det så många gånger att man tappar räkningen. De finns få bloggare som skriver eller framstår så aggressiv som hon. Som skriver såna röriga inlägg. Många saker är jättebra i hennes blogg. Men om och om igen kommer inlägg där hon skriver hur andra borde bli bättre på att skilja sak ock person och att be om ursäkt. Hon kreddar sig själv för att vara duktig på att be om ursäkt och skriver inlägg efter inkägg om detta. Varför hamnar hon ens i alla dessa situationer, sluta skriv så slarviga ”debatt” inlägg som hela tiden missförstås. Chilla. Sluta ta ansvar som storasyster på nätet. Sluta skriv inlägg att alla förväntar sig att hon ska stå upp i debatter på nätet typ Kakan och Audi. Bara Chilla, ingen förväntar sig nått sånt. Ta den där bloggpausen hon pratade om i början på året. Om hon har haft tuffa sista år pga boken, gamla minnen, sin dotters sjukdom, att vara småbarnsförälder etc etc. Bara släpp. Kom tillbaka när hon mår bättre.
      Finns det ens någon inom bloggvärlden som hela tiden hamnar i dessa försvarssituationer, argumentationen som hon gör? Typ Tyra då.

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Jag tänker att folk uppfattar henne så pga att tiilskillnad från andra så ber hon om ursäkt ibland. Folk som inte ber om ursäkt uppfattas som att de möjligen har rätt och blir då, konstigt nog, inte lika hårt dömda.

      Precis så som män har gjort i alla år och då också uppfattas som att de har mer på fötterna.

     3. Anonym skriver:

      @Karin:

     4. Anonym skriver:

      @Karin:

      Exakt. Så är det verkligen. Bra du också klargjorde angående Elaines mail till Emelie, tidigare idag.

     5. Karin skriver:

      Vet inte om denna kommentar hamnar rätt.

      Håller med dig om att personer( mest män) som inte ber om ursäkt kan komma undan, nästan så att misstaget inte märks så mycket då. En kvinna som valde samma teknik att låtsas som det regnar var ju Alice Bah Kunde i debatten efter hennes miss i Agenda om återvändande terrorister. Det var goddag yxskaft i hennes svar efteråt och noll ursäkt.

      Det jag ville få fram var att Elaine så ofta skriver inlägg som känns som påhopp på andra personer eller livstil under förevändning att vilja skapa debatt och att det hon skriver SÅ ofta missförstås att hon hela tiden behöver överväga om hon ska be om ursäkt eller inte. Det är inte många andra bloggare som behöver det

      Denna storasyster/moderator roll hon vill ta på nätet om alltifrån att mobilparkera och umgås med barnen istället, att föräldrar inte ska vara nakna med sina barn pga av lära dom integritet, till sexbrist i ett relation betyder dags att göra slut, till sluta träningshetsa osv osv.

      Hade det bara hänt ibland att hon ville skapa debatt, tex då om fitnessmammor och hets- ja ok. Men det händer så ofta, hennes missar och röriga inlägg. Som denna miss med inlägget om Emelie, ordet kcal fanns med, NÅN enligt Elaine skulle kunna se syftningsfel på att Emelie kände tacksamhet för att ej gå upp så mkt i vikt under graviditeten. Eeh… nej bara Elaine som har sett en insta som panikade och genast lägger upp en bild på sig och sin 20kg + kropp och en med Emelie 3,8kg+ kropp. Detta från en tjej som aldrig är med i gemensamma debatter som Elaine är, men Elaine börjar försvara sig att alla som lägger upp bilder på insta är med i offentliga debatten och ska räkna med detta. Hennes regler.

      Det är bra att be om ursäkt, skilja sak o person, att vilja föra fram det debatt klimatet på nätet. Elaine visar exempel på det att kunna be om ursäkt. Men det hon behöver lära sig är ju nått annat än att be om ursäkt. ☺
      Istället för att lära andra be om ursäkt fokusera på vad hon själv behöver lära sig.

 25. Vicky skriver:

  Väldigt bra skrivit Bloggbevakningen.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Tack!

 26. kati skriver:

  Bra skrivet! Kritiken var inte för hård, den var ärlig. Ärligt kan svida.

 27. Anna skriver:

  Tror att Elaine brände ett antal broar där.. Varför mailade hon inte den gravida kvinnan privat istället för att kasta ut henne offentligt? Då hade hon ju dessutom snabbt fått reda på att hon missförstått alltihop. ”Storasyster”?? Verkligen inget systerligt beteende nånstans.

  1. KC skriver:

   Nä verkligen inget systerbeteende. I sådana fall vill man inte veta hur hennes familjerelationer ser ut 😉

 28. S skriver:

  Så vad exakt är skillnaden? Här hängs det ju ut människor varje dag, det är ju själva syftet med den här bloggen?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det handlar om att Elaine gör exakt det hon kritiserar den här bloggen för.

 29. Elaine Eksvärd skriver:

  ”Så nu passar det?” Fattar inte vad du menar. Jag tycker fortfarande att du bedriver en mobbingblogg och du har upprepade tillfällen blivit anklagad för att bedriva häxjakt av bland annat mig. Vid detta tillfälle sa folk att jag var precis lika illa som Bloggbevakning. Jag förstår resonemanget och ber om ursäkt för det. Vill verkligen inte förvränga saker som du gör på veckobasis. Därför bad jag om ursäkt, korrigerade och länkade. Det var aldrig min intention att förvränga, det var ett missförstånd. Det var dumt. Jag skulle aldrig vilja ha klick på förvrängningar. Jag sa att inte att min kritik var saklig som du hävdar på bloggen, jag sa att den var obefogad och bad om ursäkt. SEN startade jag en diskussion om vad som är skillnaden saklig kritik och häxjakt.

  Och då blev jag intresserad av hur DU ser på kritik och häxjakt, för dig verkar skillnaden inte riktigt finnas. Sen att du blir SÅ upprörd över det jag skrev om Emelie, att jag har gjort bort mig ”monumentalt” och samtidigt fräser du ”du är inte bättre än mig”, hur är din självbild då? Blir du lika upprörd på dig själv om du tycker vi är så himla lika Cam Cam. Kindpussas? Tror du att det här var att räcka ut en hand till dig? Det här var ett genuint intresse av hur du ser på skillnaden mellan kritik och häxjakt då du sällan verkar skämmas eller be om ursäkt för det folk kritiserar dig för.

  Gulligt att du försöker få det till att jag söker medhåll från Lady Dahmer och Cissi Wallin. LD har genom åren kritiserat mig för att att vid tillfällen klanka ned på kvinnor genom att ta upp dom med bild. Jag taggade henne i inlägget för att jag visste att hon inte håller med mig i definitionen av kritik och vi därför kan få en intressant och saklig diskussion utan personliga påhopp. Tänk att vi lyckas med det. Vi länkar till varandra mest för att vi sällan är överens, men ändå får intressanta diskussioner.

  Du undrade syftet när jag kontaktade dig. Jag undrar vad du tycker är skillnaden mellan kritik och häxjakt. Vad är en saklig diskussion för dig? Har du några ambitioner att bedriva det eller skiter du i’t? Rinner all kritik av dig?

  Jag tycker fortfarande du är en falsk människa som skickar hjärtan på instagram och kör håninlägg när det passar dig. Det krävs inte en vänskap i grunden för att leva upp till den falskheten. Hjärtan och hån, rövslickeri mot LD och drevskapande mot densamme. Den kombon. Men nu är du ganska konsekvent i dina inlägg mot mig i alla fall. Det är inte svårt att lista ut vilka som finns på din shit list. Står mitt namn i guldpenna? 🙂

  Jag tror att fler med mig är intresserade av hur du ser på skillnaden, särskilt när du går bananas över att jag gjorde en sak som du gör var och varannan dag. Med skillnaden att jag bad om ursäkt.

  1. Anni skriver:

   Vad pinsamt för er bådas skull att ni har dragit detta till dess spets och måste ta diskussionen såhär och inte IRL….

  2. KC skriver:

   Vad många inte förstår Elaine är varför du var tvungen att dela emelies inlägg och anklaga henne för diverse saker. Varför kunde du inte bara gjort ett allmänt inlägg om vikthets hos gravida.
   Det hade ju räckt med dig själv som referens till dina åsikter då du själv haft den personligheten som du nu kritiserar.

   1. Elaine Eksvärd skriver:

    Jag förstår den kritiken KC, och jag håller med. Lätt att vara efterklok, men ska vara ”förklok” nästa gång.

    1. KC skriver:

     Precis. Men du får se det positiva i det hela, du har bett om ursäkt och även detta kommer att dala ut precis som allt annat.

  3. Anonym skriver:

   Herregud. Vuxna människor med barn som tjafsar så här över internet. Man blir mörkrädd!

  4. Bloggbevakning skriver:

   Nej, jag bryr mig inte nämnvärt vad du eller andra som inte känner mig tycker om mig. Det är jätteskönt.

   1. Anni skriver:

    Hm men du driver en blogg där du tycker något om andra? Du bryr dig inte om vad andra tycker om dig men du tycker så väldigt mycket om andra?

    1. Bloggbevakning skriver:

     Ja, exakt. Jag tycker till om deras varumärken och var de gör med dessa, precis som Elaine och andra gör med mitt. Vem jag är som person kan de omöjligt veta, bara vad jag skriver om här. Och det är helt okej att tycka vad man vill om mig. Jag bara bryr mig inte om sådant. Det hade ju varit skenheligt att driva en blogg där jag tycker en massa saker om offentliga människor och deras påverkan på folk mm men samtidigt inte tycka att man får göra det om min blogg. Men så är ju alltså inte fallet.

     1. Anni skriver:

      Fast du tycker ju inte bara om deras varumärke, du tycker saker om deras personlighet och deras vardag. Hur kan du gå på personangrepp samtidigt som du säger ”Vem jag är som person kan de omöjligt veta, bara vad jag skriver om här. ” Du analyserar ju andra människor baserat på vad de skriver på sina bloggar.

     2. J skriver:

      Jag tycker verkligen om din blogg Camilla, men du kan ju inte påstå att det enda du tycker till om är människors ”varumärken”? 😀 Du vet, lika väl som oss läsare, att personangrepp inte är någonting vidare sällsynt i denna blogg.

     3. 😰 skriver:

      Annie det du skriver om är just hur de använder sitt varumärke. Inte vad de gör privat när de sitter hemma en torsdagskväll. Har man en plattform och väljer att dela med sig är det ett övervägt beslut inte vem man är privat.

     4. CHarlotte skriver:

      När en person är sitt varumärke så blir det problematiskt med att bete sig så som du gör ibland CamCam!

   2. Hannah skriver:

    Undrar bara om det någonsin kommer ikapp dig Camilla att du faktiskt sårar folk? Känns som att du bara plöjer på utan att tänka alls hur de utsatta känner sig? Eller du bryr dig kanske inte öht, får den känslan iallafall. Det är oroväckande hur du inte kanske förstå vad vi menar när vi sätter ner foten för ditt beteende och ifrågasätter dig? HUR kan du inte förstå problematiken?

  5. Anonym skriver:

   Riktigt bra inlägg Camilla. Det här inlägget satte verkligen pricken över i:et.

   Elaine, hur orkar du? Du verkar vara besatt av den här bloggen eftersom du konstant hotar med att det är sista gången du läser eller skriver om den så är du likförbannat här igen.

   Du hängde ut en oskyldig kvinna med bild och osann sörja för att få klick. Vadå skapa en diskussion? Varför måste du konstant skapa onödiga diskussioner där du hoppar på folk och sen säger att Camilla är en mobbare? Jag håller inte alltid med Camilla heller men hennes blogg går ut på att bevaka, det gör inte din. Du är den nya Kissie, du är bara ute efter att håna och provocera för att få klick. Vedervärdigt.

   Du kunde åtminstone ha läst hela hennes text och kollat resten av innehållet innan du beslöt dig för att hänga ut henne? Och tro inte att folk glömmer vad du har gjort bara för att du väljer och byta samtalsämne och skriva ett inlägg om häxjakt. Lägg ner, allt är så genomskinligt. Bara för att du hade en svår barndom ger dig det inte rätten att bete dig hursomhelst.

  6. Malin skriver:

   Fast om man tycker så fasansfullt illa om denna blogg och Camilla, varför skriver du då till henne och ber henne om inlägg? Sluta läs bloggen, sluta ge henne fler läsare, för det är ju precis det du håller på med nu.

   Så himla omoget och tramsigt tjafs! Låt oss som gillar denna bloggen göra det och läs något annat Elaine! Försök hitta styrka och självkänsla att själv vara en gås i detta sammanhang, det är grymt skönt ibland!

  7. M, skriver:

   På något sätt känns ”diskussionerna” mellan Elaine/LD/Cissi och CamCam som ett mer ”vuxet” Paow vs Dessie ”back in the days” bråk.

  8. 😰 skriver:

   Du har gjort bort dig monumentalt Elaine..

  9. Hej skriver:

   Men snälla Elaine, när ska du fatta att du bara gör bort dig? Sluta kontakta Camilla och sluta intressera dig för hur hon resonerar då? Det är ju helt stört att du söker hennes kontakt samtidigt som du såfort du får tillfälle ska tala om för henne (och för alla andra för att du gång på gång gör det offentligt) att hon är en mobbare och en rövslickare. Fattar du inte att minst lika många om inte fler, tycker att du bara gnäller, söker bråk och bara är gapig? Du kan inte ens uttrycka dig korrekt i dina ändlösa tjafs med allt och alla, det är bara tröttsamt.

   För några månader sen skulle du sluta blogga, ha mobilfri tid och ägna dig mer åt familjen, yada yada. Du fortsätter ju i exakt samma tempo med samma patetiska dravel på nätet. Fokusera på viktiga saker istället för att tjafsa i kommentarsfält och kontakta en blogg vars ägare (Camilla) du bara tycker illa om, hennes åsikt borde vara totalt irrelevant för dig precis så som dina åsikter om allt och alla är totalt meningslösa för henne.

 30. Anonym skriver:

  Synpunkter på Elaine Eksvärds kommentar lite högre upp (10:39):
  För lång, för omständlig och framför allt en massa dravel. Varför är hon här och ”bajsar”, det kan hon väl göra på sin egen blogg.

  Igår på Bloggbevakning skrev någon annan kommentaren:
  ”Elaine och lady seriemördare är mobbare. Dom kan måla sin skit i vilken färg dom än vill, det kommer inte bli ett dugg renare för det.”

  Det är en kommentar man verkligen kan skriva under på.

  1. Anonym skriver:

   Ja, bara ja!!

 31. T skriver:

  Skriv ett inlägg om just kritik. vad innebär kritik? Varför ska vi kritisera personer på sociala medier? Vad ska vi tänka på när vi kritiserar. Hur kritiserar man på ett bra och kommunikativt sätt? Det är ett intressant ämne och oerhört relevant för din blogg. Väck den här diskussionen på ett bra sätt. Vad har du gjort fel av egna erfarenheter? Varför får en del sociala medieprofiler mer kritik än andra? Har det med PR att göra?

  Alltså det här skulle kunna bli ett bra ämne att diskutera, inte bara för influencers utan också för läsare som kan behöva förstå skillnaden men som också gång på gång försöker förklara skillnaden mellan kritik, häxjakt och vad det innebär att inte hålla med.

  Du har en stor blogg, använd det till något viktigt och vettigt.

 32. Anonym skriver:

  Vad är detta för klockslag?
  6:31, 6:47, 8:07, 8:12, 8:15, 9:05, 9:11, 9:24, 9:42, 9:51, 10:00, 10:33, 10:42, 11:04.

  Det är The real Hmms kommentarer i tråden. Jag överlåter till publiken att bedömma huruvida detta är normalt för att The real Hmm ”älskar att debattera”.

  PS Det är nog lunchpaus nu.

  1. Hej skriver:

   Hahahaha, dagens garv! Älskart!

  2. Matilda skriver:

   Är det någon annan som tycker att The Real Hmms kommentarsfrekevens på inlägg som handlar om Elaine är seriöst oroväckande? Jag blir illa till mods av hens besatthet av en person som hon, enligt egen utsago, inte ens känner.

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Ja för jag skriver ju under varje inlägg som handlar om Elaine 🙄 , eller inte.

    Men jag ääääär otäck. Akta dig i natt så att jag inte nafsar dig i fötterna när du går upp från sängen, för jag har gömt mig under den. 😎👻

    1. Matilda skriver:

     Fast alltså, nu gör du ju nästintill det. Det vore intressant om Camcam kan ta fram statistik över den procentuella andelen Elaine-inlägg som du kommenterar på. Tilläggas kan även att kommentarerna ofta är orimligt långa och många.

     Jag har aldrig hävdat att du är otäck. Jag uttryckte obehag kring vad som kommer till uttryck som en besatthet av en främmande människa. Obehaget kvarstår.

     1. Anni skriver:

      Matilda, hur kommer du fram till att The real Hmm är besatt? Du har inte tänkt på att hon är intresserad av ämnet?

    2. Anni skriver:

     Jag har nog kommenterat lika mycket som The real Hmm och hör och häpna: det är för att jag är intresserad av ämnet om varför Camcam och Elaine får skriva nervärderande om andra och hur de försvarar sig. Är det konstigt att man vill diskutera och har mycket åsikter? Antagligen inte eftersom ni läser denna blogg som är full av Camcams och andras åsikter och debatter.

     1. Anonym skriver:

      Du är långt ifrån The real Hmm dedikation när det gäller att försvara Elaine, det är liksom inte bara det här kommentarsfältet det syftas på och försvaret har pågått i flera månader. När det skrivs om Elaine så vet man att the real hmm dyker upp.

     2. Matilda skriver:

      Anni, vem har påstått att det är konstigt att vilja diskutera och ha mycket åsikter? Inte jag åtminstone.

      Obehaget som The Real Hmm ger upphov tilll har inget med en eventuell diskussionsvilja att göra. The real Hmm kommenterar ofta, mycket och långt (se länk för ypperligt exempel på en jäkla novell som hen skrivit vid ett tidigare tillfälle kl 06.12: http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/01/bloggbevakningspodden-avsnitt-5#comments) och mer eller mindre uteslutande till Elaines försvar. Jag tycker, definitivt, att det tar sig till uttryck som en otroligt obehaglig besatthet.

     3. Anonym (ej samma som 14:05) skriver:

      The real Hmm är aktiv i flera bloggars kommentarsfält. – Kanske besatt, kanske manisk.
      The real Hmm är väldigt aktiv i försvaret av Elaine. Rättar minsta fel som någon kan ha skrivit, gör positiva tolkningar av Elaine där många andra är negativa mot henne och Hmm minns förvånansvärt väl det som även ligger långt tillbaka i tiden om Elaine. – Kanske besatt, kanske manisk.

     4. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Det här är en så spännande debatteknik. Om man vill ”få tyst” på någon så ägnar man sig åt karraktärsmord. 😺

     5. Matilda skriver:

      The Real Hmm – jag utgår från att du syftar på någon annans kommentar eftersom jag inte är i närheten av att utföra något karaktärsmord av dig i mina kommentarer. Jag har heller inte uttryckt någon önskan om att ”tysta” dig. Du får heja på Elaine bäst du vill, när du vill och hur du vill. Jag har endast uttryckt min starka åsikt kring att sättet du kommenterar inlägg som rör Elaine är obehagligt och ger mig riktigt dåliga vibbar. Genom dina kommentarer och ditt beteende i det här hänseendet framstår du som ett förblindat ”superfan” där Elaine can do no wrong – även när hon beter sig jävligt illa. Även om jag inte har något intresse av att du är tyst i framtiden, uppmanar jag dig dock att vara lite mer kritisk. Du bör även vara medveten om den obehagliga stalker-liknande tonen du slår an hos, i vart fall, mig med dina galna noveller i kommentarsfältet.

     6. CHarlotte skriver:

      Tänk OM Elaine och TRH är en och samma person?!?!
      Oh, intrigue! 😀

   2. Anonym skriver:

    Man börjar ju undra om det inte kan va så att de känner varandra privat alternativ vill jobba med henne eller bli hennes kompis.

 33. Anonym skriver:

  Men det är så märkligt hur Elaine resonerar. Hon gjorde fel – och hon har visst har erkänt detta, det går inte att ta ifrån henne – men istället för att släppa och gå vidare, så tar hon ÄNDÅ inte ansvar för sitt sätt att skriva och argumentera på sin blogg. Hon fortsätter alltså att fråga om det är att hänga ut någon om kritiken mot den som ”vikthetsar” hade varit ”befogad”…! Bara där så försöker hon ju rättfärdiga det hon skrev från början. Som att det ändå inte var sååå fel utan bara liiite. Herregud vad trött jag blir. Och när man försöker bemöta henne i kommentarsfältet så får man bara otrevliga och dryga svar tillbaka. Nej Elaine, gör något annat med din tid, för att argumentera är du faktiskt inte bra på!

 34. Mäl skriver:

  Inte första gången Elaine kastar kniv i gummibåt.
  Skrattade högt åt när hon, via sina sociala medier, frågade PoP när de skulle använda sig av ett barn med funktionsnedsättning som modell i en kampanj. Eeeh, senast förra året..?!

  1. Anonym skriver:

   Eller när hon skrev i bloggen att hon är så glad att hennes man vill ligga med henne trots att hon ser ut som en valross. Undrar vad hennes kompis LD tyckte om det…

   1. Mäl skriver:

    Asså herregud!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla