Vad som hände My på Öland.

21:00 17 Maj 2017

My Martens:

Jag har aldrig riktigt förstått vad det var som hände My nere på Öland – hon har bara refererat till det som hot och trakasserier – men i det här inlägget berättar hon om det.

Ganska snart efter inflytt började någon jävlas. Sönderskurna bildäck, förstörd ytterbelysning, hot och trakasserier m.m. 😩
[…]
På morgonen började jag ringa runt och höra mig för om andra fått tillbaka strömmen. Efter några timmar insåg jag att det inte Varit strömlöst hos någon annan än mig. Senare på dagen kunde elektrikerna konstatera att någon brutit upp proppskåpet och slängt ut alla proppar (eller vad det nu heter). Mitt värmesystem frös sönder då huset stått tomt i tre dagar mitt i vargavintern. Det kostade mig ca 75 tusen. Men framförallt så började mitt psyke att bli väldigt påfrestat…
[…]
Tills en dag…. då brast det… jag fick fullkomlig panik, någon var utanför, försökte skrämma mig. Jag hade då börjat parkera bilen precis utanför dörren mitt på gräsmattan. Jag sprang ut från huset mitt i natten. Körde hem till en killkompis och sov där. Tillsammans med Ludvig. Dagen efter kontaktade jag mäklaren och bestämde mig för att sälja huset. //My

Än idag så vet inte My vem som låg bakom trakasserierna eller vad som utlöste dem men efter sin medverkan i Ensam Mamma söker har hon aldrig blivit störd igen.

Jag hade nog inte varit helt bekväm med att flytta tillbaka till Öland om jag var henne. Jag får fortfarande en obehaglig känsla varje gång jag är i Emmaboda men My verkar känna sig helt trygg och bekväm med sitt beslut vilket ju är en himla tur. Kanske har hon kommit längre än jag i det avseendet?
Hemma ska man alltid känna sig trygg, oavsett vem man är!

Vi har larmat upp över öronen här hemma men det är mest för att ingen ska bryta sig in när vi inte är hemma och riskera att bli uppäten av den svältande silverrygg i form av THK som kommer bita dig i hälsenan om du inte matar honom på en gång.
Han är bättre än den bästa vakthund! Högljudd är han också!

61 kommentarer | “Vad som hände My på Öland.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Amy skriver:

  Gabjoss har gått ut med sin graviditet på instagram nu.

  1. Siri skriver:

   Enda anledningen till att det tagit sån tid att avslöja denna storslagna hemlighet, var nog att det blev aldrig en perfekt underklädes-hand-på-magen-spegel-gravid-bild. Ja förrän nu då!

   1. Jennifer skriver:

    Hon var väl tvungen att vänta på en fis stor nog för att skapa en liten gravidkula.

  2. Anne skriver:

   Jag tänkte just skriva detsamma. Sist på bollen som vanligt.. Nu kanske jag är way out of line men jag förstår inte riktigt allt hennes prat om att dom har svårt att bli gravida. Hon har pratat om saken som om dom vore ofrivilligt barnlösa (utan att använda exakta termen) – både innan dom fick Jason och nu under amningen. Dom är vad, 22 år typ, och har en ettåring och ett nytt barn på väg (som blev till på ANDRA ÄGGLOSSNINGEN EFTER AVSLUTAD AMNING). Jag känner bara.. Hur känns det för folk som på riktigt är ofrivilligt barnlösa? Sekundärkränkt…

   1. Anonym skriver:

    Eller när hon ringde Fjodor på jobbet och grät för att hon trodde att hon hade fått en bristning men det visade sig bara vara ett tryckmärke, kul för dom som får hela magen full med bristningar. Vad händer om hon får bristningar då?

   2. Sassy skriver:

    Försökt i tre år, för ett års sedan så fick vi hjälp. Blev gravida. Fick missfall. Vågar inte mer nu. Men stackars joss som kämpat sålänge

   3. Hanna skriver:

    Försökt i 3 år utan något och läkarna har ingen förklaring. Ja jag känner mig som skit och okvinnlig som inte kan få den familj jag vill, inte kan ge min man ett barn, och folk som knappt ens behöver försöka innan det tar sig (gabjoss och blondinbella) gråter om hur svårt det är att vänta i 3 månader. Jag vill ärligt be dem dra åt helvete och skaffa sig lite livserfarenhet och empati.

    1. M, skriver:

     Sassy & Hanna – all kärlek till er och er familj💛💛

    2. Jennifer skriver:

     Stor kram till era familjer. Dessa bloggbruttor som vill ha allt NU förstår antagligen inte att det som händer på insidan av kroppen inte går att köpa med expressfrakt så att vänta tre månader på en graviditet är säkert helt ofattbart. Som sagt, lite perspektiv borde dom skaffa sig! Något annat jag inte förstår är folk med barn som kallar sig ofrivilligt barnlösa? Alltså what? Kan någon förklara det för mig?!

 2. Anonym skriver:

  Täcker inte försäkringen ett sådant brott så länge det finns en polisanmälan? Eller var det självrisken som landade på 75 tusen?

  1. M skriver:

   Bra fråga. Min hemförsäkring skulle utan tvekan täcka en sådan sak iaf.

   1. K skriver:

    Hon kan ju inte ha haft någon.

 3. Scorsese skriver:

  Lantisar är läskiga. Ni har väl sett ”Den sista färden” och ”Motorsågsmassakern”. Eller Catrin Hedlund, för att ta ett svenskt exempel.

  1. Camimami skriver:

   För att inte prata om Camimami… en äkta lantis.

   Bu….

   1. Anna skriver:

    Ja herregud,jag var tvungen att lämna min trygga vrå i Fröseke och köra igenom Boda. Blev riktigt rädd,såg ut som en spök stad 👻👽👾

    1. Ajlin skriver:

     En fellow Frösekebo? Vad är oddsen? Det finns ju typ bara 150 stycken. 😛

     1. Anna skriver:

      😮😮😮 herregud

    2. Camimami skriver:

     Nä… jag bor inte i Boda, denna spökby!
     Detta är mycket, mycket viktigt.
     Jag bor i Nybro kommun!

     Men… körde du genom Boda, körde du förmodligen förbi vårt hus… på väg ut till väg 25. 🙂

 4. Ƭĥe real Hmm skriver:

  CamCam: Mer strul med bloggen. Ungefär var tredje gång som jag klickar aningen på kommentarerna här eller bara ska gå in på bloggen så får jag en…

  502 bad gate way.

  1. Mikaela skriver:

   Enkelt! Hoppa bara över o klicka ”var tredje gång”.

   Jajaja sorry *trött* 😂

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Ha ha, kul lösning. Önskar att den fungerat också. 😀

  2. 🏊🏼‍♀️ skriver:

   Jag rensade chachen så funkade det. Hade samma problem med bad gateway.

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Simmare: Tack för tipps, 🙂 men det är bara en lösning för mig och inte en hållbar sådan. Det hela är en indikation på en rejäl bugg på bloggen. Det tillsamman med att alla sett varandras mal gör att jag låter bli att fixa det hos mig så att jag kan felrapportera alt se när problemet är löst. 🙂

    1. 🏊🏼‍♀️ skriver:

     Sant, det är något allvarligare fel på sidan. Jag har själv aldrig fått e-post buggen men bad gateway grejen händer rätt ofta. Dock inte sen cacherensningen.

    2. Caroline skriver:

     Har alla sett varandras mail?? 😳

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Carolin: Alla var kanske överdrivet, men många har sett andras. Jag liksom simmare har enbart haft bad gatewat, men jag misstänker att minst en har sett den mailen jag uppger, men har inte fått svar från CamCam än.

      Men har du inte kommenterat innan här idag så gissar jag på att ingen sett din.

     2. Z skriver:

      Jag har sett flera också. Är SÅ glad att jag aldrig någonsin skrivit in min egna mail här.

      Så jävla allvarligt att de haft den här buggen en hel dag.

     3. CHarlotte skriver:

      Men vem orkar skriva sin riktiga mailadress?!
      Min är typ skkdkdkd@gkfkfk.com😆

     4. Kattis skriver:

      ”Orkar”, Charlotte? Är väl lika jobbigt att skriva sin egen adress som det där tramset? Jag skriver för övrigt ingen mailadress.

     5. Matilda skriver:

      Vem orkar skriva mail generellt? Här behövs det ju inte ens…

     6. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Det finns ju flera skäl till varför man uppger mail. Jag har min anledning någon annan en annan.

      Ibland så har det varit för att CamCam skulle kunna förmedla och sätta två personer i kontakt med varandra när de inte ville lägga ut sin mail för alla att se tex.

      (I vilket fall så är det ingen hjälp nu när problemt redan är ett faktum att säga till om att inte skriva in en mail.)

 5. Anonym skriver:

  Men alltså? Hade hon proppskåpet utanför huset eller? Mvh bor i lägenhet och har tummen mitt i näven

  1. vvv skriver:

   Finns olika typer av proppar och proppskåp. vissa proppar måste man använda en skitkul klämma för att inte dö när man byter. Så det lär vart en människa med vissa elkunskaper. om det inte nu är så att hennes vanliga proppskåp står på gården.

   1. Pedro skriver:

    Huvudsäkringarna sitter nästan alltid på utsidan på hus tillsammans med elmätaten. Detta eftersom elbolaget ska ha tillgång till dessa. Så inget konstigt alls.

    1. vvv skriver:

     Jag har aldrig jobbat i villor. Så hade ingen koll på det ☺

 6. bby skriver:

  HALLÅ!!! Om ng visar upp random läsares e-mail så STÄNG AV KOMMENTARERNA FFS. JÄTTEKUL att bli doxxad av sveriges elakaste kommentarsfält. KOM IGEN. NU.

  1. E skriver:

   Håller med! Stäng av tills det är löst!

  2. Anonym skriver:

   Man behöver varken fylla i namn eller e-post. Det har man aldrig behövt göra så jag förstår inte varför så många om och om igen skriver in sin e-post?

 7. Anonym skriver:

  Resten av oss ölänningar är ganska trevliga och helt ofarliga, så hon är förhoppningsvis trygg. Välkommen är hon också 🙂

 8. Johanna skriver:

  Jag har aldrig förstått vem My är….

  1. Anonym skriver:

   Hon deltog i tv-programmet ”Ensam mamma söker” och har sedan dess bloggat och kämpat för att hålla sig kvar i rampljuset. Manipulativ dramaqueen som stickar offerkoftor på löpande band, har skarpt sinne för strategier och taktik, och har den blötaste offerkoftan.

 9. Anonym skriver:

  Undrar vad det var för hot, vad hoten bestod i, vad hon blev hotad med/för? Märkligt att just My blir så utsatt för trakasserier både som känd och okänd, har lite svårt att tro på det. Obehagligt hur som helst med sabotage, jag hade inte vågat bo ensam i ett hus mitt i skogen, och inte vågat springa ut mitt i natten om någon var utanför huset huua. Hon var snabb med att skriva detta inlägg om trakasserier, hot, m.m. efter förra inlägget härinne om att hon flyttar trots påstådda hot. Tror inte att flytten t sthlm/sigtuna fr kalmar några år senare berodde på det dock utan på att vännerna(s.k.familjen) där lockade, som hon tidigare sagt att flytten berodde på. Så skönt att hon ändå nu kan och får bo på öland, som hon sagt innan att hon inte kan och får. Det blir nog bra för henne att bo där.

 10. Mobba inte och gå inte i flock skriver:

  Vill belysa lite mer av allt detta hat som My har fått utstå i kampen med Joan Collins, aka J Toftby med bihang,

  Ja läs bland annat vad reseledaren för JT:s gratisresor lägger ut på FB om My – det är helt astonishing hur en människa kan bete sig så. Han ska ju representera sitt bolag och inte härja som en riddare för Joan Collins typ i Dynasty. Deras resor är ett stort nono – helt oseriöst bolag också men JT får säkert lyxrum och gratisresor som övriga resenärer sponsrar.

  Sedan, är det inte lite konstigt att JT har lagt ut ett inlägg som handlar om matematik och knappt inte har några storhövdade, självbeundrande selfisar alls? Kvällens fråga i alla fall!

  Och den självklara kommentaren kan jag redan svara på: NEJ jag är inte avundsjuk, tänker på de utan sylvassa armbågar i denna otäcka bloggvärld som jag aldrig själv skulle ge mig in i. Det börjar nästan bli en fråga om att gå över lik. Jag gillar inte det. Chilla och var glada.

  1. Anonym skriver:

   Du låter som Egenremiss. Mår du bra?

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Innan Egenremiss far igång, nej anonym ovan är inte jag.

    @anonym: Nja, låter inte så mycket som honom tycker jag.

    1. M skriver:

     Honom? Är Egenremiss en man?

     1. M skriver:

      Jag tycker förövrigt att det är väldigt likt skrivet en person som inte verkar vara allt för frisk (läs Egenremiss).

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Ja det är en han, och nej jag tror inte på Egenremiss här. Bara ordet chilla har jag svårt att se från honom, men…. klockslaget talar för att ni har rätt…

    2. Anonym skriver:

     Låter som Rosenglad. Knappast en frisk person iaf. Jösses alltså, scary.

  2. Anonym skriver:

   Jösses! Låter mer som att det är Du som hatar…paranoid galning! Ja chilla lite o sök vård.

  3. A skriver:

   Vad heter resebolaget ?

  4. Anonym skriver:

   Men HERREGUD vad SJUKT!!!

   Försöka smutskasta en kille och ett resebolag HÄR för att du hatar JT!? HUR SJUKT!! Ditt hat, avundsjuka och besatthet av Toftby är varken sunt eller friskt!

   Sen är det väl mer Toftby som fått utstå hat pga My och inte tvärtom. Ja vissa går över lik. Och vad vet du om resekillen yppat ett ord om My eller ens vet vem hon är asså herregud hjälp vad stört.

   Hoppades du på mobbning i flock mot JT här nu?? Vad är det för några som ens gillat inlägget ööh.. Så sjukt. Blir mörkrädd.

   1. Anonym skriver:

    What?

 11. Lisa skriver:

  När är rättegången mot Catrin?

  1. Linda skriver:

   Om jag minns ätt är den 29/5 och 30/5 eller om det var 30/5 och 31/5. Slutet på maj iallafall.

   1. Linda skriver:

    *rätt

 12. Anonym skriver:

  Undrar om detta ens hänt? MytomanMy? Som gör allt för lite attention?

 13. Anonym skriver:

  Så det är My nu och inte Myggan längre 😉

  My är smart och vet hur hon ska få uppmärksamhet och skapa intresse. Hon vet hur och vad hon ska skriva för att bli intressant och hålla intresset uppe, och för att verka trovärdig och få sympatier…och så får hon hjälp av väninnan/kollegan som också (!!!) blivit stalkad och trakasserad… och så lite hjälp av camcam.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Hon kommer alltid vara Myggis! =)

 14. anna skriver:

  Förstår att du lever som du lär och inte länkar förtäckt reklam…men vad ÄR ” Ensam Mamma säker”? Är det självförsvar eller hemlarm eller vad?

 15. Magdalena skriver:

  Alltså, jag har nåt vagt minne av att hon berättat åtminstone delvis om trakasserierna tidigare?
  Personligen tror jag inte att hon är så superhappy över att flytta tillbaka till Öland (funkar ju eg inte med jobb osv) men att hon håller god min. Kanske hon faktiskt vill att sonen ska få ha båda föräldrarna lika mycket eller så började hon inse konsekvenserna ifall hon förlorat i rätten (och hon blivit helgförälder) och valde att inte chansa.
  Vet inte hur det funkar, hade hon kunnat få vecka-vecka ”bara så där” igen sen om hon först förlorat det huvudsakliga boendet och sedan valt att flytta närmare? Eller skulle det i så fall ha inneburit en vända till i rätten för att försöka få vecka-vecka igen för att få boendet utökat från varannan helg?
  Hur som helst tycker jag det var ett bra beslut från hennes sida att välja att göra det bästa av situationen 👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer