Vilken underbar video!

11:00 16 Maj 2017

Margaux Dietz:

Alltså, jag har både skrattat och fällt en tår av att titta på den här videon.
Precis som Maggis säger – det känns som att de har efterfest där inne!
Allt ifrån när vattnet går inne på 7/11 till deras bad till när Jacob målar hennes naglar och dansar till Men in black samtidigt som Margaux får en värk är så härligt!

Vilken underbar video! Och vilket minne att ha! Tänk om man hade den sinnesnärvaron att filma som hon gjorde? Om man nu vill ha det filmat så klart. Jag är en av dem. =)
Tusen tack för att ni tog med oss och lät oss få vara med om denna fina stund. Jag känner mig alldeles rörd!

Nu har jag nästan använt lika många superlativ i mitt inlägg som Bella lyckades med i detta inlägg om jobbet:
bra start på dagen
bra produktmöten.
himla spännande
otrolig stämning
hög energinivå
Superkul!
fira veckan
Heja oss

Tack för tips!

72 kommentarer | “Vilken underbar video!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. KamKam skriver:

  Jag blev verkligen berörd av den här filmen. Den visade dels så många fler aspekter av en förlossning än vad jag visste fanns? Är självklart olika från förlossning till förlossning men jag älskade dels hur rent av kul de hade emellanåt? Precis som du nämnde med deras dansfest, hennes känslor när hon springer hem i haglet, när han målar hennes naglar och barnmorskan hjälper till, haha. Blir framförallt känslosam när det är dags för henne att föda, vilken otrolig stark hjältinna (och alla andra kvinnor som har fött barn) hon är <3

 2. Anonym skriver:

  Margaux gör verkligen allt för att få följare. Det här med integritet är inget för henne.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Fast jag tycker inte den tummar på integritet och tydligen inte hon heller. Jag tycker den var superfin!

   1. Anonym skriver:

    Jag syftar inte på enbart denna video. Om man har lyssnat på hennes podcast, kollat på hennes instagram, läst vad hon skriver om på bloggen. Hon fläker ut hennes privatliv, pumpar ut bilder på deras barn på internet, allt för att hon vet att mammabloggare får mycket följare så ju mer hon exponerar barnet, ju mer följare får hon.

    Där tycker jag Blondinbella är ett väldigt positivt exempel, hon må fläka ut sitt privatliv för att tjäna pengar men integriteten på hennes barn hålls hög! Det ska hon ha en eloge för, hon hade lätt kunnat tjäna ännu mer pengar om hon valt att exponera hennes barns ansikten i olika kampanjer etc.

    1. K skriver:

     Angående barn håller jag med om att man bör vara försiktig i sitt exponerande, men alla nyfödda barn är gulliga, skriker och bajsar (och det är väl i princip det hon visat/skrivit om). Kan inte se hur det ska kränka hans integritet. Och vad gäller vuxna så tycker jag att var och en måste få fatta sina egna beslut om var hans eller hennes personliga gräns ligger. Nej, jag personligen hade inte velat dela med mig av lika mycket som de gör i deras podd, men de är två vuxna människor som själva avgör vad som är lagom. Och ibland tror jag att det är superbra att någon har ”integritetsgränsen” lite längre bort än de flesta andra. Exempelvis är ju denna film enormt uppskattad. Har sett många som tackat henne i hennes kommentarsfält, som inte är lika rädda längre och som är tacksamma för att de äntligen fått en bild av vad en förlossning kan innebära. Att de inte hade den bilden innan, beror ju på att så få vågar dela med sig, eftersom de upplever det som integritetskränkande. Vad bra då att någon som inte upplever det på samma vis kan dela! Jag tror att det hjälper till att bryta tabun.

     1. Bubblan skriver:

      ”…men alla nyfödda barn är gulliga…”

      Tror jag aldrig sett en gullig nyfödd bebis. Tycker alla ser ut som fula farbröder. Åh nej, kränkte jag någon nu?

     2. Lisa skriver:

      Helt ärligt så tycker jag att nyfödda bäbisar är jättegulliga. Jag blir chockad över dom som säger att dom inte är det, fattar det inte

     3. Brunettbella skriver:

      Jag tycker Margaux inställning till ”integritet” är väldigt skön. Bland annat uppskattar jag att hon delade med sig av att hon sprack och blev sydd efter förlossningen – det var hur många som helst som öppnade upp sig angående detta och det har lugnat och avdramatiserat en av mina ”mardrömmar” vid förlossningen. Det verkar vanligt och ingen större fara i de flesta fall, men tyvärr inget man pratar om.

    2. Lina skriver:

     Eh vilken jävla bullshit! Blondinbella må pixla just barnens ansikten men hon talar vitt och brett om deras potträning med Gillis med mera med mera vilket jag tycker är minst lika integritetskränkande isf..

  2. J skriver:

   Men alla kanske inte vill vara så privata? Du kanske vill vara det, men måste alla vilja ha integritet och vara så privata? 🙂 Vissa tycker om att visa sina liv på instagram eller youtube, inget fel med det.

   1. anonym skriver:

    Jag tycker en del farbröder kan vara jättegulliga.

   2. anonym skriver:

    Det är ok men undrar varför vill dom visa det? Jag fattar det inte. Och det blir mer och mer vad drivs en del av och vissa främlingar mycket privata situationer??

  3. M skriver:

   ..och vem som bestämmer att tvärt om är det bästa?

 3. Olivia skriver:

  Har bara kollat första delen än men är det bara jag som tycker rösten och sättet hon pratar påminner om Anna Book?

 4. Marie skriver:

  Har två barn, varav ena föddes vaginalt andra med kejsarsnitt. Sa efter vaginala förlossningen (som var förlossning nr.2) att det vore ju ren idioti att vilja utsätta sig för detta igen, men när jag ser denna video blir jag påmind om allt det underbara med förlossningen och känner bara GE MIG EN TILL BEBIS! :’)

  Jättemysig video, hade dock inte velat filmat mig själv då jag öppnade mig från 3 cm till 10 cm på 45 minuter och under dessa 45 minutrar skrek och grät jag i panik då jag upplevde att det aldrig kom någon paus mellan värkarna (hann inte heller få bedövning). Hade inte blivit något bra youtube-material, haha. Råmade som en ko på droger 🙂

  1. Lisa skriver:

   ”Did you deliver vaginally?” -JD 😂

 5. Monica skriver:

  Gud vilken gullig tjej hon verkar vara. Hade utan tvekan velat vara vän med henne. Vilken fantastisk energi och hon verkar så himla glad! Stort grattis till henne och den nya lilla familjen. Bra video!

 6. L skriver:

  Det är väl inga superlativ i den listan?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Synonymer till superlativ:
   superlativform; lovord, beröm

  2. Michaela skriver:

   Haha eller hur tänkte samma sak ;D De är alla positiv men det verkar som om ingen riktigt bryr sig;)

   Camcam superlativ hade varit härligaste, bästa osv 🙂 Det du vill beskriva är att hon använder fullt med adjektiv helt enkelt, i positiv komparation.

   Ha det bäst! (Yep där var det superlativ;))

 7. S skriver:

  Vilken underbar video, hon fick mig faktiskt att bli mindre rädd för att skaffa barn och genomgå en förlossning !

 8. Emelie skriver:

  Fantastisk video. Helt underbar 😍

 9. Anonym skriver:

  Vet inte alls vem hon är men herregud vad gulliga dom är båda två! Vilken fin och rolig film att se

 10. M skriver:

  Tycker videon framställer mannen som rätt ocharmig. ”Så jobbigt ser det inte ut att va”. Det säger man väl inte till till en kvinna som föder?

  1. Gulligt skriver:

   Övertolka inte, de var ju höga på lustgas båda två. De verkar vara ett underbart par, så glada och trevliga, dessutom roliga 💕👍😀

   1. M skriver:

    Jag tänker på hur de valt att klippa ihop videon. Det är du som står för tolkningen som tolkar in kommentaren i ett sammanhang.

  2. ☹️ skriver:

   Men vad löjlig kommentar, nä det ser väl inte jättejobbigt ut tycker inte jag heller fram tills hon börjar krysta.
   Hade det varit jobbigt hade hon väl inte srattat och dansat och varit jätteglad?
   Skitbra film men en del vill ju alltid ta chansen att hacka på män

   1. M skriver:

    Lugn nu. Dra inte på så stora växlar.

  3. Louise skriver:

   Han är uppenbarligen ironisk 🙂 man kanske måste bara göteborgare för att förstå…

   1. Anna skriver:

    Haha min kille är också göteborgare (om nu det spelar ngn roll lol) och han hade LÄTT kunnat säga typ ”men skärp dig, så jobbigt är det väll inte” samtidigt har väll han och jag en jargong också där vi säger sånt till varandra

  4. E skriver:

   Men de har en sån jargong. Han driver såklart 🙂

  5. Cim skriver:

   Dom snackar ju så där med varann. Det gör jag & min man med, han tycker inte att det ser så jobbigt ut. 😉 Sen vet jag själv hur jobbigt han tyckt det varit när barnen fötts. 😉 Så det där är bara en jargong mellan varann.

  6. Jossan skriver:

   Men herregud. Det hörs ju klart och tydligt att han skojar.

 11. ems skriver:

  Wow, vilken häftig video. Jag är egentligen inte så intresserad av barn och barnafödande men jag har aldrig sett en sån här video förut. Wow, så coolt och fint!

 12. Anonym skriver:

  Den är faktiskt helt fantastisk 💗

 13. Jennifer skriver:

  Mysig video men blir nästan provocerad av den… En annan kämpade med smärtsamma värkar i en vecka så när jag väl vara på förlossningen låg jag i sängen, var trött, okontaktbar och bara skakade och spydde utan värkpauser. Fanns inte på kartan att ens prata med min sambo, äta, dricka eller gå runt. Utdrivningen var underbar för då visste jag att skiten snart var över iaf!

  Men vad härligt att hon verkar haft en så härlig förlossning! Och fy vilket underbart fint minne att ha själva födseln på film! Önskar jag hade haft slutet av förlossningen på film! Men mådde tyvärr för dåligt för att ens fundera på det.

  1. K skriver:

   Ja, det är en superfin och härlig video, men jag tror att man ska vara medveten om att den inte är särskilt representativ för hur förlossningar brukar upplevas. Jag har jobbat på förlossningen och sett rätt många och min upplevelse är att väldigt få ser ut såhär. Men man får väl tänka på att de riktigt jobbiga delarna är väldigt nedkortade i förhållande till de härliga delarna där hon är vid gott mod, och det är väl inte så konstigt. Men man ska verkligen inte känna sig ”misslyckad” för att man inte är så ”härlig” som Margaux under sin förlossning. Det är det väldigt få som är, och vi vet såklart inte ens hur Margaux förlossning var under större delen av tiden. Alla gör sitt bästa och är grymma oavsett ”skönhetsfaktor” <3

   1. S skriver:

    De flesta är medvetna om att det inte är representativt men det kan vara härligt att se att en förlossning kan vara sådär när det enda man matas med är alla som haft sina skräckförlossningar vilket gjort en så rädd att man starkt överväger att inte skaffa barn trots önskan… Förstår inte varför det alltid ska komma folk med ksräckexempler så fort något visas som är fint eller mer positivt? VI VET ATT ALLTING INTE ALLTID ÄR PERFEKT!

    1. K skriver:

     Var skrev jag om skräckexempel eller att man inte får visa positiva förlossningar? Klart man får visa det, jag skrev att jag gillade videon! Min enda poäng var att man inte ska känna sig ledsen eller misslyckad om man inte känner igen sig i den.

   2. anonym skriver:

    K vad fint skrivet. Ja en förlossning är ju unik. Och många har det nog mycket kämpigt. Så man ska inte jämföra. Men vilken kämpe en barnafödande kvinna är. Man kan bara göra sitt bästa och hoppas att barnet är friskt och mamman slipper sys för mycket. Bebisar är så fina.

   3. Sacha skriver:

    Tror de flesta är medvetna om att hon i princip bara filmar mellan värkarna förutom i slutet…

  2. Anonym skriver:

   Samma här, jag höll på att dö (på riktigt) under min förlossning. Hann vara på förlossningen i 3 timmar sen var bebis utplockad med ”katastrofsnitt” eftersom att de ansåg att jag inte skulle överleva annars. Hade varit kul att ha på film när det var kaos och massor med folk i rummet konstant :p

 14. JenPen skriver:

  Helt fantastiskt. Mina två förlossningar var också så där lättsamma. Vi lekte runt och lyssnade på musik osv.
  Nu är min äldsta ”bebis” snart 15 år och min yngsta 11 år och jag har gjort mitt, men när jag ser den här videon känner jag att det vore helt underbart med en till liten bebis.

 15. blubb skriver:

  Det verkar ju som att du helt har ändrat dig om att skaffa barn. Snart får vi nog ett inlägg med gravidmage!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag? Nej, absolut inte. Jag vill fortfarande inte ha några egna barn. Men ett kattunge eller två skulle jag kunna tänka mig… =)

   1. A skriver:

    Jag tror hon syfta på delen där du skrev att du är en av de som vill få förlossningen filmad? 🤔😊

    1. Bloggbevakning skriver:

     Jaha… ja, OM jag skulle föda ett barn så skulle jag nog vilja det. =)

 16. Vicky skriver:

  Underbar film. Vilka rara personer. Nu ska jag leta reda på hennes blogg. Tack för filmen.

 17. K skriver:

  Haha blir typ också provocerad av videon, när hon har värkar, ser ju typ inte ut att ha ont (tänk Vänner när Rachel ska föda och den asiatiska kvinnan i rullstol kommer in och ba ”mmmm mmm! Oh that was a big one” En annan höll ju på att krevera, och hade ingen paus mellan värkarna, gjorde skiiitont då också. Tack gode gud för epidural!!
  Sen undrar jag vad hon sitter på när hon krystar ut bebisen??
  Men väldigt fint, bölar ju när jag tittar 😭

  1. Anna skriver:

   Samma här! 😂 kunde knappt prata.. men å andra sidan gick jag från 3cm till bebis ute på 2.5h. Så det var nog intensivare kanske. 7 v sedan nu.

  2. Caroline skriver:

   Hon satt på en pall. 🙂

 18. Anonym skriver:

  Gabriella Joss är så så så bra på att hålla hemlisen som är sååååå hemlig 😂😂😂 Det är inte ETT inlägg som är utan ”jag mår illa, jag har cravings, jag är såå trött, jag har fått finnar, vi får snart inte plats i sängen, såhär såg min mage ut med Jason”. Subtila hintar, verkligen. Och folk köper detta rakt av och kommenterar ”släpp hemlisen snart fnizz fnizz”. Facepalm.

  1. JenPen skriver:

   Inte att förglömma ”jag är såååå kissnödig”. Jag slutade kolla senaste vloggen när hon hade sagt det x number of times.

   Jag har å andra sidan inte sett någon vlogg av henne tidigare heller, så hon kanske låter så där jämt.

 19. Aa skriver:

  Wow vilken gulligt film. Tror dock att vissa delar är bortplockat, för inte är man så jädrans gullig när man har värkar och krystar. Alltså det känns verkligen, när man födder barn. Den här filmen avskräcker iallafall ingen att födda barn!

 20. Tres skriver:

  Åhh, hög igenkänningsfaktor på videon!
  Satt och kämpade för att inte börja störtlipa här på jobbet för att jag mindes min egen förlossning – som var helt underbar, fastän det gick alldeles för fort i vissa lägen (3 cm till krystvärkar på 45 min). Men jag och min man skojade också en massa, låg och spelade Yatzy i badkaret på BB 🙂

  Konstigt egentligen det där med hur man minns (förtränger). Min dotter är 2 år nu, men när jag såg videon kändes det typ som igår.

 21. blubb skriver:

  Är väl ingenting att bli provocerad av! Alla förlossningar är olika. Sen så är det ju roligare att se/höra om lätta förlossningar när man själv är gravid.

  Själv var första förlossningen en långdragen mardröm. Inte pga smärtan, men allt annat. Hade epidural så kände typ ingenting. Kände inte ens krystvärkar, kändes bara obehagligt som att skelettet höll på att brytas av men utan smärta. Återhämtade inte mig på flera veckor. Allt var hemskt.

  Andra förlossningen var en dans på rosor. Kom in, var öppen 5cm,fick lustgas. En timma senare kom krystvärkarna, då ville jag dö och inte ha någon bebis nå mer, men En timme till så var hon ute och smärtan var borta. Inte en enda skråma. Kunde gå, kissa, bära bebisen och allt helt utan problem. Det var som att jag inte ens hade fött.

 22. J skriver:

  Varför valde hon inte epidural om hon hade så ont?!?! 😮 Jag har planerat in typ all smärtlindring som jag bara kan få.

  1. Anonym skriver:

   Finns typ en miljon anledningar men här har du några:
   Förlossningen brukar dra ut på tiden och man kan behöva värkstimulerande dropp.
   Man känner inte krystvärkarna lika effektivt.
   Det finns en massa biverkningar som sitter i efter förlossningen som man kanske inte vill riskera.
   När man vill ha epidural är det inte säkert att narkosläkaren har tid och man hinner inte.

   1. M skriver:

    Mina förlossningar har gått fortare pga epiduralen och I wish dom dolt smärtan vid krystvärkarna. Hade den gjort det hade jag haft helt smärtfria och fantastiska förlossningar 😂😂

  2. Sannie skriver:

   Jag hade också hur ont som helst, vrålade att dom får skära ut ungen och att jag dör och går av och allt möjligt, för så kändes det verkligen, men jag höll mig också bara till lustgas. Enligt mig är nackdelarna med epidural värre än smärtan av förlossningen.

   1. Ellen skriver:

    Samma här. Min epidural ledde till att jag inte kunde känna några krystvärkar, så en barnmorska fick lägga sig på min mage och trycka ut ungen. Behöver jag säga att jag fick panik, trodde jag skulle dö och sprack värre än.. jag vet inte vad..? Orkar inte ens hitta en jämförelse.
    All den smärtan edan FAKTISKT har orsakat mig och under så lång tid efteråt… jag tar allt värkarbete i världen igen bara jag får behålla mitt underliv intakt och det psykiska måendet i behåll…

 23. J skriver:

  Pappa har alltid sagt ”att få se ett barn födas är ett mirakel, det finns inget mäktigare.” och jag är benägen med att hålla med. Tårarna bara rullar ner på mina kinder och jag känner en sån lycka för de nya föräldrarna. Fyfan vad fint <3

 24. Sannie skriver:

  Vilken film! 😍 och vad jag grät när hon tog emot honom! Så himla fint! Vilken lätt förlossning hon verkar haft! (Eller alltså, lätt, det gör så klart alltid ont att föda barn). Jag hade ont och vrålade av smärta från typ värk nummer 10 ända till ungen var ute, kändes som att jag skulle gå av typ 😂

 25. Sara skriver:

  Ååååh vill göra det igen 😍😍😍. Fick första barnet för snart 2 år sen. 21 timmar inne på förlossningen. Nu ska spiralen ut! 😂😂😂😂…

 26. Marie skriver:

  Vilken vacker film. Min skräck för att få barn har alltid varit förlossningen( kanske därför jag är barnlös) Men det här visar att det även kan vara lugnt och roligt. 2 tummar upp för videon och synd att jag nu är för gammal för att få barn. 🙁

 27. sofie skriver:

  Så charmig tjej!

 28. Sara skriver:

  Vill inte på något sätt låta dryg, men vem är Maggis? Eller snarare vad är hon känd för? Hade aldrig hört talas om henne förrens CamCam började skrivs om henne

  1. Bloggbevakning skriver:

   Hon är chefredaktör på bloggsidan Devote och medlem i den blonda ”bloggmaffian”. =)

   1. Sara skriver:

    Tack för svar 👍

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp