Bella får skäll för Odds val av katter.

15:00 19 Jun 2017

Blondinbella:

Dom får en en varsin katt hos Odd när han flyttar in i eget boende 3 juli. Odd har alltid älskat katter men jag är allergisk så det blir roligt för barnen. Katterna ska heta Pussel (Gillis) och Misse (Sallys). Varje dag tittar vi på bilder på från uppfödaren, väldigt söta.//Bella

Oddan ska köpa katter men det är Bella som får sig en öronfull (an earful) av förmaningar och uppläxningar i sitt kommentarsfält.
KATTUNGAAAAAR!?!?!??!?!?
Jag tror nog att Bella har ungefär lika mycket påverkan på vad Odd gör och inte gör nu för tiden som vad jag har på mitt ex. Ungefär minus fyra på en skala mellan ett och tio.

Folk är fan stolliga som går i taket över kattungar när de besitter noll och ingen information om situationen. Kanske vill Odd köpa allergivänliga katter för att inte Bellas allergier ska gå alldeles bananas när barnen kommer från honom till henne? De är inte direkt ett vanligt inslag på katthem om man säger så. Kanske vill ha helt enkelt bara köpa kattungar från en uppfödare till barnen? Kanske vill ha ställa ut dem? Kanske är det inget av ovan nämnda alternativ men det vi faktist VET – är att det inte har någonting med Bella att göra, så varför inte – som kattkritiker – rassla över till Oddans Instagram och ge honom en uppläxning i ämnet kattungar?

61 kommentarer | “Bella får skäll för Odds val av katter.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lime skriver:

  Ursäkta mig..
  vad sjutton är fitting?!

  ”Hon flög tidigt från Estland imorse så att jag kunde ha en fitting inför alla kommande events och jobb som väntar i sommar.”

  1. Anonym skriver:

   Prova kläder för att se om det passar, skulle gissa på att de är sponsrade kläder från samma märke som tidigare.

  2. Dani skriver:

   Pröva kläder, se till så att de passar och sitter bra.

  3. Anonym skriver:

   När man provar kläder tror jag 🤔

  4. Greta skriver:

   Märkligt att Bella gör ett stort blogginlägg ägnat åt Lilli Jahilo utan att på något sätt antyda att det är fråga om spons, samarbete, reklam el dyl.
   Är väl inte normalt att en designer ”flyger in” från Estland för en personlig ”fitting” av svindyra klänningar utan att det finns en deal bakom.
   I alla fall när det gäller Bella som varken är prinsessa eller hustru till någon miljardär.
   Borde inte läsarna informeras om vad som ligger bakom?
   Eller är Bella rädd för att Skatteverket ska skicka över en räkning likt den som Kissie fick?

 2. E skriver:

  Verkar ju dessutom som han har hittat ungarna på facebook. Säkert någons huskatt som har fått ungar. Är väl jätte bra att köpa dom, finns ju ananfs många oseriösa köpare. Inte så att han har betalat tuseltals kronor för en raskatt.

 3. Denise skriver:

  Hade han köpt via katthem hade det säkert varit fel det också. Då man inte vet vart katterna härstammar ifrån och aveln ska kontrolleras osv osv..

  1. Måns skriver:

   Nej, då kan de vara smuggelkatter även kallade bakluckekatter 🙂

 4. Vivi the one and only skriver:

  Finns inga allergivänliga pälsdjur. Det är en myt. Man kan vara mer känslig eller mindre känslig
  Mvh en vars mamma är läkare på allergikertagningen och dagligen får läxa upp personer som blir sämre just de envisas med att handjur de inte tål.

  1. Anonym skriver:

   Förstår vad du menar men det är verkligen stor skillnad bland raserna, så för en allergiker som märker skillnaden är det inte en myt, även om din mamma inte håller med. Jag har träffat hundar som jag varit extremt allergisk mot men nu umgås jag dagligen med en dvärgpudel och känner inte av ett dugg av allergin och de gör inte övriga familjemedlemmar som är allergiska. Men jag skulle inte rekommendera en allergiker att skaffa hund eller katt om de inte var hundra procent säkra innan att de tålde djuret.

   1. Vivi the one and only skriver:

    Alltså så är du så pass icke känslig mot den hunden att du inte påverkas av den rasen. Jag tex tål Inga hundars saliv och får stora köttsår om en hund slickar mig. När det kommer till hudepitel (pälsen ) är jag precis som du inte speciellt kö slog mot pudel. Medan min kusin får astma om han är hos pudlar.
    Enligt min mamma, som studerar just allergier med hundar, har kommit fram till att pudlar är den sorten folk ”tål” mest.

   2. Imra skriver:

    Det är ju ganska vanligt att man kan umgås dygnet runt med vissa pälsdjur trots allergi för att sen efter en lång tid, ibland flera år, inte alls klara det längre. Pälsallergiker ska aldrig skaffa pälsdjur.

   3. Denise skriver:

    Hundar har 6 olika allergen som en människa kan vara allergisk emot. De olika allergenen utsöndras på individnivå och inte på rasnivå. När en tik får valpar och får en kull på 5 valpar kan alltså alla dessa valpar ha olika allergen inklusive ett sjätte hos tiken.

    Därför finns det allergentester som man kan ta på valpen och även på sig själv för att säkerställa att man tål den valp man vill köpa. Så det är alltså inte på rasnivå där du kan säga att du tål en viss ras då det skiljer från individ till individ.

    1. Anonym skriver:

     Skrev ju aldrig att det var på rasnivå och berättade bara utifrån egen erfarenhet baserat på en pudel jag träffar ofta som jag själv inte är ägare till, men tack för infon Denise.

     1. Denise skriver:

      Fast du skriver att ”det är stor skillnad mellan raserna” vilket kan tolkas som att du menar att det just är skillnad på rasnivå och inte individnivå 🙃

     2. Anonym skriver:

      Ja, och det är ju tydligen många allergiker och veterinärer som håller med om det, bara att googla allergier och pudel så ser man det. Det är ju egentligen inte en motsättning till det du skriver Denise och det jag skriver om att pudlar är en ras som många allergiker är mindre känsliga mot. Om du själv har en annan ras som är allergivänliga men inte känd för att vara just det och ni efter blodprov upptäckt det så får du gärna berätta mer, ämnet är intressant.

  2. 🙃 skriver:

   Jag har läst att en katt på ca 50000 saknar proteinet som gör oss allergiska. Det avlas på dom i USA men dom är ganska dyra.. jag är kattallergiker men jag har haft mina två katter i 7 år och reagerar inte på dom längre. Men skulle jag vara hemma hos någon med katt så får jag symptom på två minuter. Jag skulle inte rekommendera någon att göra så men det handlade om liv eller död för mina två älsklingar.

  3. Anonym skriver:

   Säkert så som du säger om folk är riktigt allergiska, men jag tål inte bondkatter över huvud taget, däremot funkar det utmärkt med min Ragdoll 🙂

  4. Johanna skriver:

   Inte sant. Finns allergivänliga raser. Mina barn och man tål våra vinthundar. Dock är det individuellt vad en allergiker tål.
   Mvh Hon med syster som jobbar som läkare på barnmottagningen och som sa ”testa olika raser! Kör full dos mediciner och håll tummarna”.

  5. Mi skriver:

   Oftast är det ett ämne i pälsdjurs saliv som människor blir allergisk mot. Det finns pälsdjur som inte tillverkar dessa ämnen. Ett område utanför läkarspåret.

 5. Josse 🤰🏻 skriver:

  Tänkte samma sak.. låt honom köpa vilka jäkla katter han vill till sina barn. Herregud. Folk har verkligen inget för sig..

 6. Så länge han kastrerar katterna så det inte kommer några oönskade kattungar så är jag nöjd =)

  1. Amanda skriver:

   Vem bryr sig om du är nöjd i den här situationen?

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Jag!

    Kan vi sluta vara oförskämda mot varandra här nu?

   2. Ellen skriver:

    Jag bryr mig också om att det inte föds oönskade små kattungar som riskerar mördas för att ingen vill ha dem. Nej, då är jag verkligen INTE nöjd för jag bryr mig om katter, men jag skiter fullständigt i om du bryr dig om min åsikt eller inte Amanda.

    1. Bellis skriver:

     Inte nog med att de kanske mördas, värre är väl om stackarna släpps ut i det vilda och får kämpa för sin överlevnad i det vilda…

     1. Bellis skriver:

      Är visst ganska trött efter helgens jobb, så ni kan ju ignorera min onödiga upprepning 😜

    2. Anonym skriver:

     Men vad fan har det med Odd att göra, du kan ju inte anta att någon struntar i kastrering och släpper ut kattungarna när de tröttnar, det är ungefär som att skriva hoppas dom inte slår sina barn om man tar det till det extrema, bara för att någon har barn. Vill du själv få den kommentaren som djurägare? Om man vill hjälpa till som djurvän så är du ute på helt fel väg om du tror att sådana här kommentarer gör situationen bättre för övergivna djur.

 7. Johanna skriver:

  Jag blir alltid misstänksam när folk köper husdjur direkt efter en separation. Är det verkligen djuret dom vill ha eller är det bara ovillkorlig kärlek dom letar efter? Eller kanske både ock?

  1. M skriver:

   Isabella skrev att Odd har velat ha katt länge. Det var ju också han som ville ha barn tidigt och som varit hemma med barnen och tagit hand om dem. Kan tänka mig att det bara är bra för Odd att ha sällskap och något att rå om lite de dagar barnen är med Isabella. Husdjur är bra sällskap. Han har ju lyckats nästan helt på egen hand att ta hand om deras små barn än så länge, så han kan nog ta hand om katter också.

   1. Vivi the one and only skriver:

    Ja. En katt är ju smidigare än en hund. Speciellt innekatt. Vatten, leksaker, kattlåda, mat…
    Jag är inget fan av katter men det känns som om katter är lojala så länge de får mat 🙂

   2. 🙃 skriver:

    Hur vet du att han har lyckats ta hand om barnen nästan helt på egen hand? Det kanske var tack vare Isabella som han kunde vara hemma? Har dom inte haft nanny?

    1. M skriver:

     Det är väl rätt uppenbart från hennes blogg vem som varit hemma mest… Jo de hade nanny i en kvart ungefär innan Odd slutade jobba igen.

     1. Vivi the one and only skriver:

      Jag är inte emot att folk som inte får vardagen att gå ihop har barnflicka eller nannay eller vad fan det kallas men känns inte det väldigt förelegat. Får bilder framför mig på typ Alva i Maddiken när jag tänker på nannys. Att typ föräldrarna ligger i sovrummet och har migrän hela dagarna.
      Det finns väl förskolor av en anledning? Tanken är väl att man ska umgås med sina barn när man är ledig. Är så förvirrad över yrket.

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Jag tycker inte alls det är uppenbart.

      Bella vill gärna skryta om sina bra val här i livet ink då bra val av man så hon har höjt honom till skyarna.

      Om du kommer ihåg i början så fick hon ju be om lov för att gå på toaletten ect när hon behövde när de båda var hemma, så när, inte uppenbart. Bara att han inte har hyllat henne på samma vis. Faktiskt så har han inte hyllat henne för något alls.

     3. Anonym skriver:

      Dom hade ju nanny till sally innan hon var så gamal att hon kunde börja förskolan

     4. 🙃 skriver:

      Hade det varit bättre tvärtom eller? Många kvinnor jobbar heltid och tar hand om det mesta hemma och när en man för en gångs skull tar lite mer ansvar hemma så har han praktiskt taget varit ensamstående? Isabella har även sett till att dom har hemstäd och säkert andra bekvämligheter (villa och renoveringar) så Odd har i så fall haft det väldigt lyxigt när han har kunnat få vara så mycket med sina barn. Det är det nog många som önskat att dom kunde istället för att behöva lämna dom på förskola 40h+.

     5. Vivi the one and only skriver:

      Problemet är att Odd hela tiden har velat ha en karriär, men har har inte lyckats utan blivit stämplad som Bellas man. Jag tror knappast att han hadr varit hemma om han hade lyckats precis som Bella.

      Och som förskollärare så ser jag inga direkta nackdelar med att inte ha dina barn på förskolan. Barn som inte går på förskolan tenderar att ligga efter med sociala koder i skolan.

     6. 🙃 skriver:

      Vadå ”ligga efter med sociala koder”? Barn träffar väl andra barn oavsett förskola och behöver barn verkligen lära sig sociala koder innan 6 års åldern? Jag har nämligen aldrig hört att det skulle vara så. Har du tips på var man kan läsa mer?

     7. Sara skriver:

      Vivi – Odd uttryckte ett flertal gånger redan innan de fick barn att han gärna skulle vilja bli hemmapappa. Jag tror det enbart var trycket utifrån som gjorde att han provade flera olika karriärval fast han egentligen hade trivts alldeles utmärkt med att vara hemma på heltid med barnen.

     8. Sus skriver:

      Ja den enda Vivi: eftersom jag intw gick på förskola slog jag andra barn tills jag var 14, bet folk, bajsade på vägen, skrek överallt osv.

      Eller nej. Det gjorde jag inte. Jag har alltid varit en fullt fungerande människa, särskilt i det sociala livet. Vilka sociala koder anser du en tvååring måste kunna?

     9. Vivi the one and only skriver:

      Sociala koder i den bemärkelsen fattar väl till och med du och jag att jag inte menar. Utan att man har en fördel att komma in i klasser sen i skolan om man har umgåtts med andra barn på förskola. Men det kanske är svårt för sig att förstå som inte har fått där. Har inte heller fått på förskolan men skulle aldrig tänka mig att inte låta mina barn få gå dit.

     10. vvv skriver:

      Personligen som förskollärare kan jag väll tänka mig att det blir svårt att komma in i en ganska ”vild” miljö där majoriteten är barn. När det är fler vuxna runt leker ofta barn med mer vuxna regler men i skolan får man mer klara sig själv för tillgången till vuxna är begränsad. Vill man ta hand om sitt barn själv skulle jag rekomendera knatteboll eller något där man lär sig samspel med barn i stor grupp utan föräldern helt närvarande (alltså på läktarn utan så mycket makt). Barnkalas är också bra övning om man inte är för på sitt barn. Men 10 barn är skillnad mot 25barn är allt jag vill säga man måste klara av allt stim och faktumet att det finns bara en lärare.

     11. 🙃 skriver:

      Vivi: det handlar om anknytning och en själv som förälder är den som lägger dom allra första och viktigaste grunderna för socialt samspel hos sitt barn. Det börjar vi med när barnet är nyfött. Förskolan är till för att vi vuxna ska kunna arbeta och man gör det bästa av situationen men att påstå att det är där grunden för socialt samspel ligger är faktiskt fel.

 8. Anonym skriver:

  Är hailyreinholds insta bortplockad redan? Hittar den inte

  1. Alice skriver:

   Den finns kvar, hailyreinhold11

   1. Anonym skriver:

    Kommer inte upp någonting alls på det namnet

    1. Emma skriver:

     @haileyreinolds11, inte @hailyreinolds11

 9. Eve skriver:

  En fråga, har Daniel Redgert någonsin öppet kommit ut som gay? Även om man har misstänkt det så är Hannalicious inlägg den 18de juni första gången man fått det bekräftat?

  1. Johanna skriver:

   Dasha skrev för några månader sedan ett inlägg på sin blogg om att hon träffat Daniels kille, men det inlägget plockades bort ganska snabbt. Jag får känslan av att Redgert inte är så öppen med sin homosexualitet, tyvärr.

  2. Anonym skriver:

   Tänkte precis samma!

 10. E2 skriver:

  Jag tycker inte att man ska köpa kattungar eller katter av uppfödare när det finns så många hemlösa katter som behöver hem. Men just kattungar finns ju inte 24/7 på katthem, så det är ju svårt att bedöma storyn här. Tror dock inte de tänker ett dugg på katthem.

  1. Lollo skriver:

   Tror dock inte alla katthem är seriösa verkar finnas stor efterfrågan på dessa katter och de tar bra betalt också. Så att det alltid skulle vara att föredra känns tveksamt

   1. hej skriver:

    Det är ju en tanke bakom att det tar bra betalt!

   2. Bellis skriver:

    Precis som hej skriver så finns det en bra anledning… Ett högre pris på katterna ger seriösa köpare och det minskar problemet med hemlösa katter i längden 👍🏼

  2. Milsh skriver:

   Det finns väldigt många vettiga anledningar att välja en katt från uppfödare istället för ett katthem, t.ex. är katternas hälsa kontrollerad och går att följa i flera generationer bakåt (i mina raser scannas hjärtat innan man avlar), man kan välja en ras med ett temperament som passar i sin familj, en uppfödare som är registrerad håller ‘garanterat’ (med reservation för rötägg, som finns överallt, men en uppfödare är lätt att googla och få referenser på) katterna på ett bra sätt; de får stanna hos sin mamma så länge det behövs, vaccineras och kontrolleras på parasiter, man har oftast ett otroligt bra stöd från sin uppfödare genom hela kattens liv m.m.

   Sen är det givetvis JÄTTEBRA att välja en katthemskatt också, men det är att köpa ”grisen i säcken”, och är man inte beredd på det, så är det bättre att köpa från en väletablerad uppfödare.

   /Mvh har en katthemskatt och två raskatter 🙂

 11. Anonym skriver:

  Jösses finns det något Bella inte får skäll för?

 12. Emma skriver:

  Bella har precis skrivit att hon är stolt att hon tog sig ur något som inte gjorde henne lycklig (=odd i guess). Men vad jag minns (innan turbulenta tiden) så la hon ut massa bilder och klipp när dom åkte bil till jobbet tillsammans och sjöng och mimade osv.

  Och om det var efter det hon blev olycklig är det ju en sjukt kort tid att vara olycklig på innan man beslutar sig för att gå skilda vägar?

  1. glkasrgr skriver:

   Det är ju inget som säger att hon inte var olycklig redan då? Privatliv, integritet, fasad (inför omvärlden eller sin man) o.s.v.

   Om man t.ex. är olycklig 90% av tiden i ett förhållande men 10% lycklig så kan man ju lägga ut bilder/klipp endast från de där 10%.

 13. Penny skriver:

  Intressant med den kommande resan till okänd ö i Italien med. Undrar om hon åker med sharkboy. 😉

  1. Greta skriver:

   Vi får väl se (eller inte).
   Enligt bloggen ska dock Bella till ön för att vila upp sig, sova ut och få tid till reflektion.
   Men inget hindrar väl att hon klämmer in en hajfena här och där. Hon är ju så hemskt effektiv och tar vara på varje minut. Undrar om Simon minutsatt hela vistelsen så ingen tid går förlorad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla