Mona morrar loss.

19:00 19 Jun 2017

Monas Universum:

Mona ställer en fråga om tider då hennes 14-åring ska vara hemma om kvällarna och får då en fråga om hon själv är ute och nattvandrar som andra föräldrar.
Vilka andra? Det är väl inte alla föräldrar som nattvandrar?
Jag nattvandrade – eller var ”vuxen på stan” – när jag gick i trean på gymnasiet och tog hand om fulla ettor men sedan dess har jag nog inte heller nattvandrat.
Har ni?

Sen fattar jag inte riktigt varför hennes 26-åring skulle ha någonting med Brommas drogproblematik att göra men det kanske bara är jag?
Har jag missat något? Brukade denna dotter ta droger eller varför är hon så MYCKET väl medveten om problematiken?

Tack för tips!

47 kommentarer | “Mona morrar loss.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. JenPen skriver:

  I vår kommun ”nattvandrar” (fast det är mer kvällsvandrar) föräldrar i varje högstadieklass under hela läsåret. Fritidsgårdarna anordnar det som en tävling och ju fler föräldrar som är med ur varje klass, ju mer pengar kan klassen vinna till klasskassan.
  En mycket god idé, för det gör att föräldrarna lär känna varann på ett bättre sätt, man diskuterar normer och regler som gäller för våra barn och andras. Det gör det lättare att kontakta andra föräldrar om man är orolig för deras barn. Eller om det anordnas (för stora) fester etc.

  1. AnnaB skriver:

   Samma i vår kommun. Högstadieföräldrarna nattvandrar enligt en turordning. Vissa föräldrar dyker förstår aldrig upp. Märkligt nog är det för det mesta deras ungar vi andra får ta hand om under nattvandringarna….

 2. Helena skriver:

  Jävligt märkligt svarat ja. Låter som att 26-åringen skulle ha drogproblem. Tror dock hon menar att hon skulle ha fått höra från henne om allt som händer.

  Nattvandrar regelbundet även som icke-förälder. Löjligt uppenbart att fler föräldrar behöver göra det tyvärr.

  1. Karinass skriver:

   Så himla tråkigt när droger cirkulerar och ökar i omlopp. Som student hör jag allt fler som börjar bli för droger och andra substanser. Behövs fler som tar upp detta problem. Riktigt bra av dem som ställer upp och nattvandrar, ska ha en rejäl eloge!
   Vi behöver inte fler av dessa ”pro-drugs” som den nya reagan på yotube uttryckte sig. Mer ANTI-skit!

 3. ac skriver:

  min mamma och hennes nattvandrargäng har hjälp många människor och förhindrat ett antal slagsmål och övergrepp. stor eloge till alla som engagerar sig frivilligt i organisationer vars syfte är att hjälpa andra!

  1. Camimami skriver:

   👍

 4. Nina skriver:

  Så typiskt Mona så fort hon får minsta kritik hugger hon blixtsnabbt tillbaka. Försvar sig med att det är hennes blogg och hon får skriva vad hon vill hur idiotiskt det än må vara. Sen följer många inlägg där hon försöker göra sig lustig som detta http://www.monasuniversum.se/man-vet-ju-inte-om-man-ska-skratta-eller-grata/ och detta http://www.monasuniversum.se/japp-det-var-det-dags-for-veckans-intelligensbefriade-fraga/ så fort hon inte får tillräckligt många kommentarer så skriver flera totalt ointressanta inlägg bara för att ha något att skriva.

  1. Nina skriver:

   Jag menar så klart inte att det inte är viktigt med nattvandring utan att så fort någon törs kritisera hennes åsikter hugger hon tillbaka utan att svara på ett hövligt sätt.

 5. Maja S skriver:

  Jasså låter det så nu?!

  Hon skryter ofta om att hon bor i faaaanzy sidan av Bromma.

  Men jisses som hon reagerar!! Dåligt samvete eller?

  1. Anonym skriver:

   Kan vara dåligt samvete ja. Hon låter ju sin snart 14-åriga dotter ränna ute med ett år äldre kompisar till kl. 00.

 6. Anonym skriver:

  Tycker att det borde vara plikt att nattvandra om man har högstadie och gymnasiebarn. Ett rullande schema på det.

 7. Johanna skriver:

  Jag förstår mig inte på henne.

 8. Anonym skriver:

  Bella skriver om att hon ska åka iväg under midsommar, men hon skriver inte med vem 🙂 kan det vara så att hon ska åka med den där killen hon dejtar? Är så nyfiken på honom!

  1. C skriver:

   Tycker snarare hennes formulering ”Jag tog mig ur något som inte gjorde mig lycklig” är lite intressant. Insinuerar ju lite att det var på hennes initiativ.

   1. Anonym skriver:

    Hehe ja det är också intressant men inte det jag fastnade för 🙂

   2. Sia skriver:

    Så låter det nu, förut hyllade hon Od till skyarna helst Isak. BB är nog lite mytoman… tror forfarande det var Odd som dumpande henne!! Hennes ego pallar inte att säga det bara…

 9. Katarina skriver:

  Hon biter som en regelrätt kobra den damen. ” Är du inte med mig så är du mot mig”,voff voff. Börjar bli tjatigt nu…

 10. X skriver:

  Varje gång jag ser medelålders kvinnor som inte kan ta kritik tänker jag: för mycket fritid. Tänker klipp dig och skaffa ett jobb!

  1. Anonym skriver:

   Varför jobbar hon inte? Hon skrev ju ett tag om hur otroligt mycket de hade att göra och hon packade och jobbade och allt vad det var. Nu är hon aldrig där. Skrev hon..

 11. Nea skriver:

  Alltså jag tycker personligen det låter ganska tråkigt att spendera sina helger med att nattvandra. Är man en dålig förälder om man inte gör det?

  1. Anonym skriver:

   Japp det jag faktiskt att man är. Och överlåter ansvaret på andra föräldrar.

   1. S skriver:

    Uppfostra barnen ist så behövs inte nattvandrare, men klart viktigare att ha en massa prylar än att gå ner i tid och umgås med sina barn!

   2. Anonym skriver:

    Mina föröldrar hade aldrig nattvandrat. Varför? Deras ungar vandaliserade inte, festade, höll på med droger etc.

    Varför ska de som lyckats med uppfostran ta hand om ouppfostrade snorungar?

    1. Moa... The real, real Moa skriver:

     @Anonym

     Alla barn är allas barn.

     Mina barn är top noch.

     Jag har oförskämt lyckade barn. Kan vara lite partisk här. Men bara yttepyttelite. 😉

     Jag tycker det är min förbannade plikt att ändå vara i skolan på föräldrarmöte, veta vilka föräldrarna är till dem de umgås med och att röra mig i de miljöer de rör sig i dag som natt.

     Spelar ingen roll vilken ”finhood” du lever i. Verkligheten finns där med. Man kan inte vara så naiv så man spelar med sina barns liv och hälsa med så svaga argument som ”finhood”.

     Självklart ska man nattvandra. Speciellt innan man börjar diskutera tider mm med ungen. Annars har man ju ingen aning om vad man förhandlar om.

     Sen ska man nattvandra för alla ungars skull. Även för dom som har föräldrar som inte bryr sig lika mycket. Det är ju inte ungarnas fel liksom.

     Hjälper du någon så är målet nått. Hjälper du ingen så är målet också nått.

     Sen tycker jag ju att diskussioner om tider är värdelösa. Många har, tex Mona möjlighet att hämta ungarna och deras kompisar. Man kan hiva in ett gäng i bilen och skjutsa hem dom. Det är frågan om några år i ens liv. Vad spelar det för roll?

     Räddar det någon från att bli förföljd, misshandlad eller våldtagen så är det huvudsaken.

     Så tycker ju jag då…

    2. Therese skriver:

     Tror att det är gaaaanska många som tycker deras barn är väluppfostrade som skulle få en helt annan bild om de orkade masa sig ur soffan och ta en runda och kolla upp vad ungarna gör.
     Problem med lite av varje i denna del av bromma(längs tolvan) och det blir ju inte bättre av päron som stoppar huvudet i sanden.

  2. Anonym skriver:

   Och sen handlar det ju inte om att man måste lägga alla sina helger på att nattvandra. Vi hade en fredag eller lördag per termin. Kan man inte göra det för sina egna och andras tonåringar bör man tänka igenom sitt föräldraskap. Min åsikt.

   1. Nea skriver:

    Haha ok, tur att jag inte har barn då. Är glad över att mina föräldrar såg lite mellan fingrarna när jag var tonåring. Det var ok att ha fest ibland så länge det inte gick överstyr.

    1. Moa... The real, real Moa skriver:

     @Nea

     Jag håller med dig. Lite måste man se som ”normal testing”. dock ingår inte våld/hot/våldtäkt/droger i det som jag kan kalla normativt.

     Cigaretter är också ”big no no” för mig.

     För mig handlar det inte om att kontrollera mina barn. Jag vill leda dem rätt. Ha diskusioner utifrån deras förutsättningar.

     Misstagen får de göra själva. Men jag vill att de vet att jag alltid finns där ändå.

     Så tänker jag.

  3. AK skriver:

   Beror väl på vad du erbjuder i stället…. Jag nattvandrade inte dock kändes mitt hem som en ungdomsgård största tiden av dotterns tonårs år hemma hos mig. Vad då 3-15 pers extra? Fast de fixade mat själva och städade efter sig. Ibland tom lite mer om de tyckte man hade jobbat lite för mycket. (Vilket ofta genererade att vi samtliga satt på restaurang och åt när jag väl var hemma.) Och var de inte hos mig var de hos en eller annan av det gänget…. Men koll på dem hade vi 🙂

 12. 👩🏼‍💻 skriver:

  Är det bara jag som tycker att det känns som att GabJoss är hos frisören en gång i veckan typ? Är hennes frisör så dålig eller vad är grejen

  1. Anonym skriver:

   Haha tycker det är fler bloggare som är hos frisören väldigt ofta, rena lyxen. Tänk att ha tid så ofta att sitta i en frisörstol många timmar och få ny färg och hårförlängningar. De har det bra bloggarna men trots det är det många som gnäller, lite patetiskt. De är lediga hur mycket som helst men ändå låtsas de att de jobbar så mycket och dygnet runt, och det är så synd om dem..patetiskt.

   1. S skriver:

    Prioritera kära du, så löjligt med vuxna människor som inte kan planera sin tid och låter såååååå upptagna! Snark

 13. Anonym skriver:

  Förstår att hon morrar. Är väl långt ifrån alla som nattvandrar men det vore ju bra om fler gjorde det, som någon skrev att ha rullande schema på det. Det behövs säkert.

 14. Monica skriver:

  Bianca har ett samarbete med Natural Cycles men skriver inte ut att det är ett samarbete fast hon i texten skriver ”blev så glad när dom kontaktade mig”…

 15. Camimami skriver:

  Jag var ju också alltid ute och nattvandrade, när det hände något särskilt i Nybban… Camcam var med en gång och fick uppleva hur det var att ringa efter ambulans, när en alkoholförgiftad och medvetslös tjej hittades inne på en offentlig toalett.
  En gång räddades förmodligen livet på, en tjej som däckat utomhus… när det var -18 grader.

  Vuxna på stan behövs och det är väldigt, väldigt roligt också. Varken Camcam eller hennes syster hade något emot det… BTW.

  1. ac skriver:

   jag var och är superstolt över att min mamma nattvandrade. i skolan kom det ibland fram folk och sa att de träffat och pratat med henne under helgen 🙂

 16. Nina skriver:

  Apropå Mona hon visar på Insta en bukett som hon fått av Tailsweep och på kortet står det du är bäst https://www.instagram.com/p/BVh8PcLFr4P/?taken-by=monasuniversum är hon verkligen den bästa bloggaren hos Tailsweep eller har de skickat till alla sina bloggare .

 17. Marja skriver:

  Mona har ju lite svårt att ta kritik. Hon hugger som en kobra så fort någon antyder att hon inte har rätt eller gör rätt. Själv hänger hon ju gärna ut folk eller företag som hon tycker begått någon form av misstag eller har dålig kundservice. Helt i linje med hennes logik. Att hon har en 26-åring som var ute i ”finhooden” (hon måste ju HELA tiden poängtera att de bor i fina Bromma) för rätt så många år sen betyder ju inte att hon nödvändigtvis vet hur det är idag.

 18. Karin skriver:

  Tänk en debatt mellan henne och Wetterholm. Hon har också svårt med andras åsikter.

  1. Anonym skriver:

   Haha, ja! Det skulle jag vilja se 😀

  2. Anonym skriver:

   Wetterholm??

   1. Anna B skriver:

    Carol Wetterholm från Familjen Annorlunda. Hon tycker bland annat att tjejer som blir tafsade på på krogen får skylla sig själva.

 19. Anonym skriver:

  Mona är ett stort skämt,större lögnare får man leta efter,förstår inte hur anhängarna till Universumsekten kan fortsätta stödja denna kvinna,

  1. Anonym skriver:

   Det finns större och värre lögnare, behöver inte leta länge eller titta så långt. Det är äckligt att se hur vissa falska, lömska, beräknande lögnare blir hyllade och kallas ärliga och fantastiska.

 20. Camilla skriver:

  Den bloggen är så innehållslös och tråkig. Hon upprepar sig om och om igen, bir sämre och sämre på att reklam-märka sina inlägg och man står inte ut att se fler bilder på avocadomackor och så kallade snyggisar. Aptråkig. Och så rätt som det är kommer det något inlägg om hur svårt hon har det och hur dåligt hon mår p g a dottern och att det är därför hennes inlägg inte är så roliga för tillfället. Det var allt några år sedan de var roliga eller intressanta.

  1. Helena skriver:

   Jag tänker såhär när hon skriver sådär om att hon inte kan vara rolig p.g.a. det som har hänt dottern: hon tycker ju om att blogga (det måste hon ju göra, varför annars göra det) och dottern borde ju rimligtvis veta om det. Hur kul är det för dottern som redan är under press att veta att Mona bloggar sämre p.g.a. det som hänt henne. Det är ju inte hennes fel, inte på något sätt, men det är ju lätt att ta på sig den skulden speciellt om man är skör. Mona kanske ska SLUTA ta upp dottern och det som drabbat henne HELA HELA tiden och istället låta dottern läka ifred, nu när alla juridiska vägar verkar uttömda (antar jag?). Jobba mot pedofili, jag säger inget om det, men att hela tiden ta upp det att hennes exman våldtog dottern känns verkligen inte bra. Det är dottern som i huvudsak är offret, men Mona har nästan kapat hela grejen till att vara ett lidande för Mona själv. Det är osmakligt.

   1. Anonym skriver:

    ”Mona har nästan kapat hela grejen till att vara ett lidande för Mona själv.”

    Japp. Och när nån av Monas ”kompisar” påpekade detta, blev Mona arg och sa upp bekantskapen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla