Morr morr!

15:00 1 Jun 2017

Annica Englund:

Lejonmamman Annica är farten och denna gången är det för att hennes valp Stitch blivit påhoppad av en annan hund i hundgården.
Klart hon är en hökmamma till sin bebis!
Hade jag haft ett barn och ett annat barn gått fram och slagit hen i huvudet med en spade och avslutat med en sandmulning så hade jag blivit vansinnig på föräldern och på ägaren om samma sak hänt min hundvalp. Bebis som bebis tänker jag… Detta är ju Annicas bebis.
För Annica attackerar inte hunden – som råkar vara av den aningens kontroversiella rasen Amstaff – utan hon går på ägaren som enligt henne inte agerade helt som hon hade önskat.

Hon är arg för att ägaren inte bestraffade sin hund efter att den attackerat Stitch och hon är arg för att denna ”coola snubbe” – som hon kallar honom – förmodligen köpt den här rasen för att den var ”cool” och hon är arg för att det var hon som fick lämna hundgården och inte den ”coola snubben” med sin hund.

Men tror ni inte att den ”coola snubben” dyker upp inne på Annicas blogg för att försvara sig. Jomenvisstserru! 
Sociala medier när de är som mumsigast!


Saxat från Annicas inlägg.

Jag skulle personligen aldrig våga släppa en hund på en rastgård tillsammans med okända hundar. Även om jag skulle lita på min hund så vet man ju inte vad det är för andra hundar som springer där inne. Jag skulle vara alldeles för rädd att någonting skulle hända. De gånger jag varit hundvakt har jag alltid lämnat så fort det kommit en annan hund dit. Feg? Kanske, men hellre det än att någon hund blir skadad.
Och i det här fallet handlar det ju om en utställningshund som de säkert även tänkt avla på och då är det föga imponerande med brutna ben och avbitna tussar.

Jag är team #lejonmamma

Ps. Jag har själv levt tillsammans med två pitbulls i USA(Ja, de är förbjudna här så det måste ha varit där!!!) och de var världens finaste och bästa hundar så ingen ont om dessa raser. Det är hur ägare ibland hanterar dem som kan kritiseras ibland.

Tack för tips, Jenny!

76 kommentarer | “Morr morr!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Amanda^ skriver:

  Sen när är pitbulls förbjudna här i Sverige…….?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Är det i Norge? I så fall vill jag ha en omedelbums! 🐶🐶

   1. Lisa skriver:

    Det är i Danmark och speciella delstater i USA.

 2. S. skriver:

  Undrar också när pitbulls blev förbjudna? Lever med tre stycken. Köpta från seriösa uppfödare helt lagligt…?

  1. Sacha skriver:

   De är inte förbjudna i Sverige!

   1. Sacha skriver:

    Oj svaret skulle till en kommentar några snäpp upp ☝🏼

 3. Anna skriver:

  Varför är den en Amstaff varenda jävla gång? Dom är ju så snäll säger dom som har en.

  1. Himmel skriver:

   Därför att många som skaffar Amstaff oftast gör det för att uppfostra den på ett aggressivt sätt. Rätta mig gärna om jag har fel.

   1. Sanna skriver:

    Hundar av så kallad kamphunds typ är avlade för att vara förarveka, för att gå bra ihop med människor men det är inte ovanligt att de inte går ihop med andra hundar pga sin historia. Amstsffen är show avlad i grunden, men dess ursprung sitter i generna, inte i hur den uppfostras. Tyvärr glömmer ofta oerfarna ägare vad som finns i kopplet. Kamphundar ska behandlas efter dess ursprung och som ägare måste man alltid komma ihåg och respektera vart dessa hundar kommer ifrån.

   2. Anja skriver:

    Fast inte är väl en Amstaff och pitbull samma ras? American Staffordshire Terrier kontra Pitbull Terrier?

   3. D skriver:

    Sådan är min uppfattning. Här i Danmark är 13 raser förbjudna. Mest raser som avlats som stora rena vakthundar och inte hör hemma bland folk. Och Amstaff och Pitbull. Grunden ska (enligt vår vetrinär) vara att just dom två raserna, eller blandingar innehållande, varit inblandade i mycket olyckor och attacker eftersom det varit mc-gängens föredragna raser och dom har helt enkelt tränats till att anfalla. Ett vapen utan licenskrav. Och när folk dessutom inte vet vad dom pysslar med och bara tränar anfall men inte har etablerat ett stopp-kommando kan det bara skita sej.

    Det är alltid ägaren inte hunden. Det är t ex mitt fel att min hund inte kan hälsa på folk utan att försöka hoppa upp och slicka dom i fäjset. Det är rasbetingat att hon vill göra det, men det är jag som misslyckats med att förmedla att hon inte ska det.

    Extra fotnot är att folk kan vara så himla tröga runt den här frågan också. Amstaff – American Staffordshire Terrier. Staffe – Brittisk Staffordshire Bull Terrier. Två olika hundar. Liknande namn. Och vi har en den sistnämnda. Men vi får inte hyra lägenhet någonstans nästan.

    1. Sanna skriver:

     Nej det är inte alltid ägaren. En pitbull slåss för att den vill, för att det är vad den är avlad för. En amstaff, staffe eller bullterrier kan också slåss, men dessa tre har i regel längre stubin än en pitbull

     1. D skriver:

      Jag känner en hel massa, eller okej tre, som hat Pitbulls. Hur snälla som helst! Det kanske krävs lite mer för att lära dom hantera instinkten men jo, det är ägarens ansvar att se till att den kan det.

      Jag kanske formlerade mej dumt. Jag menar alltså att det alltid är ägaren som har ansvaret för hundens uppförande. Dvs om du inte är redo att träna och ta ansvar för din Pitbull så att den kan klara av livet bland folk så skaffa en Labbe. Eller en guldfisk.

     2. Sanna skriver:

      Håller helt med dig D, jag läste nog ditt inlägg lite för snabbt! Du har naturligtvis rätt. Som ägare är det vårt jobb att se till så våra hundar klarar av situationer som vi utsätter dem för, klarar hunden inte av det är det jag som förare som misslyckats i min socialisering, inlärning eller vad det nu kan vara.

     3. Anonym skriver:

      Det är ägaren enbart ägaren. Alla hundar har i sitt dnd att jaga även sällskaps hundar. Det är min uppgift att om jag har min hund lös ( om jag inte ska jaga) att se till att den inte ger sig iväg om den ser en ex kanin,katt osv att min hundlyder dig direkt. Kan jag inte det så hunden springer efter det den vill jaga, då måste jag ha den kopplad.

      Det är ointressant vad hunden vill i detta läge.

      Sanna :med en hund som du säger vill slås, det är upp till ägaren att lära och se till att hunden inte gör det.

     4. Sanna skriver:

      Anonym: personer som äger pitbulls, alltså prestationsavlade, renrasiga pitbulls släpper inte sina hundar med andra. En skarp pitbull kommer slåss, på samma sätt som personer med skarpa jakthundar inte har dem lösa i närheten av vilt för att hundens instinkt är större än vad den lärt sig.

      Med detta säger jag inte att alla pitbulls slåss så fort de får chansen, men det är en instinkt som är starkare än något annat. Jag känner en person som har en renrasig, prestationsavlad pitbull (som personen fick vänta på att köpa i 4 år. Det är inte vem som helst som får möjlighet eller ens kommer komma i närheten av en pitbull. Personen tar aldrig med sig sin hund när det finns andra hundar och hundarna som hen träffat är socialiserade med hunden sen valp, men lämnas aldrig utan uppsyn, aldrig aldrig aldrig). Köper du en pitbull vet du vad du har i kopplet och lever där efter

     5. Elin skriver:

      Kampraserna kan ha vissa egenskaper som gör dem dåliga som kanske förstahund för många, men för att få dem till att bli riktigt kamphundar, så måste de TRÄNAS till de. De föds inte med det.
      Har nog aldrig träffat mer kärleksfulla hundar. mot människor som mot andra hundar.
      Min amstaff blev biten i ansiktet av en jack russel, och han gjorde ingenting mot den hunden.

     6. Sanna skriver:

      Elin: en pitbull är avlad för att slåss, inget du behöver träna på något sätt. Vissa är skarpare än andra precis som jakthundar eller vallhundar. Det finns i genetiken. En amstaff är show avlad och kamplusten är därför inte lika stor som hos en pitbull, men den finns där även om det i regel tar längre till för dem att tända till. Att säga att ”hunden blir vad du uppfostrat den till” är naivt och rent av korkat när det kommer till dessa raser. Jag har en själv och även om han i mångt och mycket är en riktigt fin kille så är jag medveten om att det kan gå fel om vi träffar en hund han inte känner. Han får umgås med hundar han träffat sen valp men det räcker så, det kan gå väldigt fort och bli väldigt stora skador om han tänder till

    2. E skriver:

     Staffe= världens finaste hund 😍😍 hade så gärna velat ha en. Synd att muskliga hundar får så dåligt rykte.

     1. Anna skriver:

      Kanske inte så konstigt när det i 90% av alla attacker man hör om utförs av just en sån.

     2. milla skriver:

      Men nej! De är golden och labradorer som är inblandad i mest olyckor, men folk reagerar inte alls på samma sätt då. För det är ”snälla och glada familjehundar”

     3. Apan skriver:

      Milla! Jag tror jag älskar dig. ÄNTLIGEN någon som har koll på det där.

     4. 1 skriver:

      Milla- kanske för att det finns fler labbar och golden än staffar och pitbulls? Det betyder inte att det är en farligare ras men fler individer leder till större sannolikhet för incidenter. Det är mer oroande när en ras med få individer har en procentuellt högre statistik på bitskador.

      Värt att nämna är också att de flesta som blir bitna av hund blir det för att de försöker avvärja slagsmål mellan två hundar. Om en golden råkat bita en person i kaoset som uppstår när personen stoppar fingrarna framför hundens mun blir jag inte oroad. Den dagen en golden sliter sig och störtar efter en mindre hund, biter om halsen och dödsruskar den och vägrar släppa förrän den är död, då blir jag rädd för den rasen. Har varit med om detta scenario med en ”snäll” muskelhund (den var snäll, men det hjälpte inte).

  2. Andj skriver:

   Alltså många buntar ihop ett gäng olika raser och kallar dom för pitbull eller amstaff eller vad som är inne för stunden. Så ofta är det en annan ras eller blandraser som blir kallade fel sak.

  3. Lina skriver:

   Nu verkar ju inte hunden ha gjort något. Hon verkar ha överreagerat på situationen. Hade jag en valp skulle jag aldrig heller någonsin utsätta den för en hundrastgård med okända hundar.

 4. Fanny skriver:

  Pitbulls är inte förbjudna här 😅 Däremot är de väldigt ovanliga här. Finns en MÄNGD blandraser. Men renrasiga pitbulls finns det få av här i Sverige ☺️

  1. Bloggbevakning skriver:

   Är de inte? Åh, jag vill haaaaa en!!! 🐶🐶

   1. Sanna skriver:

    Vill du ha en renrasig pitbull som är prestationsavlad? Det tror jag inte. Det är inte hundar som gemene man ska ha, det krävs en enorm respekt för rasen för att klara av en sån hund. Om alla skulle sluta med gulligullandet och inse att pitbulls inte är en ras för alla skulle det inte finnas några ”pitbull/amstaffs” på blocket. Köp en staffe eller en amstaff om du vill ha en bullhund, men läs på och inse vad du har i kopplet.

   2. anonym skriver:

    Vad tror du THK och nöboll tycker om det? Jag är team THK alla gånger.😻😻

 5. Li skriver:

  I Helsingfors har vi hundparker överallt. Finansieras av hundskatten. Jag låter min hund åtminstone en gång i veckan leka med andra hundar i hundparken något som gjort att umgänget med andra hundar är totalt avdramatiserat. Därför är få hundar i den här stan aggressiva mot andra hundar. Jag tror man gör sin hund och andra hundägare en tjänst om man låter sin hund få en naturlig relation till det egna släktet. 🙂

  1. M skriver:

   Haha Hunds-katten 😹

 6. Anna skriver:

  Synd att du vägrar skriva om Nellie nu när LRF försöker få henne att visa hur glada alla grisar i Sverige är.

  1. J skriver:

   Oh yeez, inte det här igen!

 7. Anonym skriver:

  Vet inte varför*? men tror inte ett smack på det där.

 8. Anonym skriver:

  hundar är flockdjur och i vårt samhälle vet människan inte längre hur den ska bete sig i en flock med andra hundar. Hundar har hierarki och ett litet lekbråk är ett kommunikationssätt för hunden. Hunden är inte ett barn, en hund är en hund men tyvärr så förstör människor för hunden när de ser den som bebis.

 9. Andj skriver:

  Men alltså va hur ska man BESTRAFFA den aggressiva hunden? Min hund blev attackerad av en annan och jag hade inte blivit gladare av att den hunden farit illa. Vi undviker dom för vi vet att hans hund hatar min, thats that. Ska dom trycka ner den på rygg för att de ska ”veta vem som bestämmer” eller? Det är ett SJUKT osunt sätt att uppfostra eller korrigera en hund. Ta hunden från situationen och lär den acceptera munkorg om man nu prompt ska ha den i rastgård.

  1. Isabel skriver:

   TACK!! Att ens tänka på att bestraffa en hund i det läget är som att be om att den ska göra samma sak nästa gång. Varför vilja skapa en osäkerhet? Håller helt med dig, det enda rätta där är att ta hunden därifrån.

   1. Andj skriver:

    ❤🐶❤

  2. Marja skriver:

   Bestraffa och bestraffa. Jag tycker (som hundägare själv) att det är helt SJÄLVKLART att om min hund beter sig på ett oacceptabelt sätt, eller på ett sätt som inte uppskattas av mottagaren (hund eller människa) så är det mitt ansvar som ägare att ta bort hunden därifrån. Om en 8-åring hoppar på din 3-åring i en lekpark för att låtsasbrottas på skoj och din 3-åring blir livrädd, borde inte 8-åringens föräldrar säga till sitt barn att så där beter man sig inte och ta bort hen? Ja, jag skulle förvisso ta min 3-åring ur situationen också men den som ”attackerar” eller initierar situationen har det största ansvaret. Jag är så jäkla trött på hundägare som försvarar sin hunds beteende med att den bara lekte, eller den ville inget illa. Om lekkamraten inte uppskattar leken eller är rädd, ta bort din hund därifrån!

   1. Andj skriver:

    Men jag problematiserade mest uttrycket bestraffa. Klart att en eller båda får lämna situationen beroende på hur hundarna mår, vilket är vad jag skrev. Sen var vi inte där så vi kan inte säga huruvida hunden ville leka och helt enkelt leker för hårt för lilla hunden eller om den kommer med mening att attackera. Min hund leker rätt vilt så är grannens lilla iggy ute på gården håller jag min kopplad för olyckor kan hända. Många hundägare kan inte läsa av varken sina eller andras hundar.

    Summan av kardemumman – det hjälper inte att slänga ner hunden på marken och visa dominans eller nått annat sjukt jävla påhitt utan man ska hålla sig lugn och separera djuren så de inte kan göra varandra illa eller bli stressade av situationen. Thats that.

   2. 1 skriver:

    Men en hund kan men ju inte resonera om moral med som man kan med en åttaåring. För jag antar att du inte korrigerar barnet genom att slå det med fingrarna över näsan eller drar det i öronen. Så det blir lite märkligt att jämföra med hur man lär ett barn rätt och fel.
    Det är inte helt lätt heller att korrigera ett utfall. Så fort angreppet/utfallet är över och matte kommer rusande har hunden ”glömt” vad den sysslar med och fattar inte varför den blir omkullkastad av sin människa. Om jag inte är där i exakta ögonblicket som hunden tar initiativ till sitt agerande så får jag skippa bestraffningen och istället ignorera (inför hunden) det som hände och behålla ett lugn. Visa att det finns inget här att jaga upp sig för.

 10. KC skriver:

  Har en pitbull/amstaffblandning som är hur go som helst, älskar människor och andra hundar och det sista i världen han skulle göra är att attackera en människa och en liten hund.
  Däremot måste man veta som hundägare till en sån hund att det krävs väldigt lite för dessa raser att smälla på hundar som de känner sig hotade utav.
  Min hund låter hundar som är mindre än honom göra precis vad de vill, till och med attackera för att bita. Han känner sig inte hotad av deras massa.
  Däremot räcker det med att en rottweiler hane tittar snett på honom för att han ska vara beredd att mucka bråk.
  Det har tagit åratal av träning att få honom att inte tända till på stora hanar när de reser ragg om de tex möts på en hundrastplats eller liknande.
  De s.k kamphundarna är bra raser och definitivt inga mördarmaskiner längre, men man måste träna de redan som valpar och sätta hårda gränser. Annars blir de precis lika farliga som de hundar som blir kampade.

 11. J skriver:

  Många hundägare är väldigt naiva och oansvariga och tror att det kommer gå bra att låta deras hundar träffa andra hundar bara för att det har gått bra tidigare.

  Man kan aldrig veta 100% hur ett möte mellan två främmande hundar slutar oavsett ras. Hundar ger varandra små subtila signaler som vi människor ofta inte uppfattar.

  Här i Sverige kastrerar vi ofta inte hanhundar heller fast dem inte används till avel vilket ofta leder till oönskat aggressivt beteende som kunde undvikits.

  1. Nettan skriver:

   Dummaste jag hört att okastrerade hundar skulle vara mer benägna till slagsmål.

   Vid kastrering tat du bort säkerhetshormon vilket gör en redan osäker hund ännu mer osäker. En stabil hund gör inte utfall oavsett kastrering eller ej.

   Min är okastrerad då det är så urbota omodernt att mucka med naturen utan medicinsk anledning och de gånger det blivit konflikt har det ALLTID varit en kastrat involverad. Du behöver nog läsa en veterinärrapport eller två.

 12. X skriver:

  Läser man kommentarsfältet hos Annica verkar de flesta tycka att hon inte har rätt.

 13. Lisa skriver:

  Pitbull och Amstaff är världens finaste hundar. Det finns inga hundar jag beundrar så men om de hamnar i fel händer – precis som alla andra raser – så blir de inte enkla att tas med. Alla raser har olika drag och det finns många som man som hundägare inte bör uppmuntra. Pitbull och Amstaff och raser som Dobermann och Rottweiler behöver en fast hand och en ägare som är hård men rättvis eftersom det är stora raser med en enorm vilja.

 14. Anonym skriver:

  Om du inte ens vågar vara med en lånad hund tillsammans med andra hundar för att du är för feg, är nog inte pitbull en ras för dig… 🙈

  1. Bloggbevakning skriver:

   Eftersom jag redan ”haft” två pitbulls så vet jag de facto att de är en jättebra ras för mig. Men vad andra gör eller inte gör med sina hundar vet man aldrig – därför skulle jag inte släppa in min hund i en rastgård full med hundar.

   1. S skriver:

    Vad är det som gör att en hund avlad för kamp är jättebra för dig?

    1. Bloggbevakning skriver:

     Det är även en bra vakthund men också en fantastiskt familjehund. Och eftersom jag är väldigt intresserad av att jobba mycket med lydnad och liknande så vill jag ha en hund som vill jobba för sin ägare.

     1. S skriver:

      Jag orkar inte ens förklara för dig hur fel du har. Men jag gör det iaf.

      Det är ingen vakthund och ingen familjehund. Vill du ha en hund med de egenskaperna är det kanske en vakthund du ska kolla på. Eller typ en labbe eller golden som är avlade för sällskap. Jag tvivlar starkt på att du ens har träffat en ren pitt. Hade dom i usa tavla?

     2. Anonym skriver:

      Fel, fel,f fel. Söker man efter en vakthund ska du absolut inte köpa bullhundar, Stoffe, amstaff, pitbull öht. Dobbermann är vakthundar.

  2. Isabel skriver:

   Skulle säga att just det omdömet hos camcam gör henne till en bra kandidat. Erfarenhet och hundvett brukar vara ett bra recept på framgång.

  3. Lisa skriver:

   Det handlar inte om feghet utan det handlar om vett. Om man som hundägare släpper in sin hund i en rastgård bland hundar som har olika ägare och olika uppfostran så går det inte bra. En del hundar kan vara kastrerade och en del inte. En del hundar kan vara aggressiva eller visa aggressiva tecken vid rädsla och en del inte. Det är en stor blandning och även om hundar är flockdjur behandlas inte alla flockmedlemmar med respekt om de har ett avvikande beteende.

 15. ☔️ skriver:

  Jag har en stor hundras själv, men hon har svårt att leka med bullhundar just pg av att de leker och använder sin kropp på ett annat sätt än just min ras.
  De bullhundar, jag kallar alla pit/amstaff varianter för det 😀 Attackerar med bogen och leker på ett hårdare sätt vilket de väl har nedärvt pg av vad de är avlade för skulle jag tro. Så när min hund leker vildt med massa andra stora hundra så funkar det bra men när det kommer in raser av detta slaget så blir leken mer att välta och fälla motståndarna/lekkamraterna så då tröttnar min hund direkt och vill inte fortsätta leka

 16. KP skriver:

  Tråkigt och traumatiskt för Annica. Men lika bra att vänja sig, för med den första hunden kommer sådana här incidier komma som ett brev på posten, oavsett om man står som ägare till en ylande harig Drama Queen eller till den socialt osmidiga opålitliga buffeln (jag har själv haft båda). Det sköna är att man med åren lär sig läsa både sin hund och andras bättre och bättre, och kan därmed förebygga sådant här.

  När man läser hela händelseförloppet står det klart att Tony och hans hund inte gjort något fel, den fungerade i rastgården innan Annica kom dit och efter att de gått. Det går inte att bestraffa en hund retroaktivt (eller alls egentligen) och tro att den ska lära sig något och det hade absolut varit olämpligt att låta två individer som nyss haft en smått dramatisk konfrontation att utsättas för varandra på nytt, men med koppel på.

  Varför skulle denna Tony inte få skaffa en amstaff för att det är cool hund? Jag är en medelålders medelklasskvinna och har en amstaff för att jag tycker att de är coola (på så många sätt). Han är uppenbarligen ute med sin och låter den socialisera med andra hundar – låter som normalt och sunt hundägande. Hade det rört sig om någon som rastade sin på balkongen och bara hängde i centrum för att langa knatch med den hade jag förstått ilskan, men här blir det bára missriktat och cementerar en massa fördomar.

  Sen är det mest trötta argumentet ever ”tänk om det hade varit ett barn där”. Alla som vet något om hundar vet att hundar tveklöst kan särskilja människor från andra hundar, och att det inte finns något likhetstecken mellan beteende mot artfränder och gentemot människoavkommor.

  Nåväl, hoppas att alla inblandade mår bra, tar lärdom av det inträffade, inte överdramatiserar något och går vidare.

 17. Sara skriver:

  Man ska alltid vara försiktig när man släpper ihop hundar i en hundgård. Även två snälla hundar kan ryka ihop. Hundar är visserligen flockdjur men det betyder inte att de automatiskt älskar alla hundar, det kan väldigt snabbt gå från lek till dominans. Det kan även snabbt gå från lek till jakt och då riskerar man att den jagade hunden blir skadad. Det är ingens fel, det är bara så hundar fungerar. Jaktinstinkten är stark hos många. Min hund är en parson russell terrier (långbent jack russell) och han är en väldigt kaxig och dominant hund, rasen är avlad sådan. Han är en jakthund som ska ha mod nog att springa ner i hålor och jaga grävlingar, tro fasen att hamna behöver vara kaxig! Det betyder inte att han är elak, men han kommer troligtvis alltid att vilja dominera andra hundar och det kan lätt bli bråk där. Vi människor verkar ha en konstig syn på att alla hundar ska kunna leka med alla annars är de dåligt uppfostrade. Jag ser ingen anledning till att vår hund prompt ska behöva hälsa på varenda jycke vi möter. Sorry för långt inlägg men brinner verkligen för hundar och har tre stycken, haha

  1. Andj skriver:

   Man ska aldrig behöva be om ursäkt för ett långt inlägg om hundar, de är bäst 🐶❤😇

 18. El skriver:

  Jag kan tycka att det är lite sådant som händer om man har hund. Hundar hamnar i bråk, så är det bara, och här verkar det ju inte som att den andra hunden bet eller var överdrivet aggressiv. Min erfarenhet är dessutom att de mest aggressiva hundarna är de som aldrig har vant sig vid hundparken och som därför blir jättenervösa i sällskap av andra hundar.

  (Sedan finns det så klart hundar som är direkt olämpliga i sammanhanget, typ min egen – han hatar små hundar, och även om han aldrig skadat en annan hund skulle jag inte ha honom lös i hundparken. Man vet ju aldrig.)

  1. sofie skriver:

   Precis så. Det är inte konstigt att leken blir allvar för en liten stund. Problemet brukar vara om man sätter ihop två hundar som båda är superenvisa så att ingen backar undan, och man kombinerar det med att ingen människa har uppsikt och kan bryta bråket. Då kan det bli farligt. Eller om man har en hund med allvarliga aggressionsproblem, förstås.

   Det är ju likadant med många andra djur. Hästarna brukar också kunna ”ryka ihop”, de jagar bort varandra från maten i hagen, biter varandra i rumpan och sådant. Djur pratar inte med varandra så som människor pratar med varandra. De har ett annat språk.

 19. Anonym skriver:

  Annica är ju känd för att göra VAD SOM HELST för uppmärksamhet. Skulle inte förvåna mig om hon själv kastat in lilla hunden i munnen på pitbullen för att senare få snyfta i ett inlägg i sin blogg, som sedan ledde till detta. Hon firar väl just nu 😀

 20. Marja skriver:

  Himla märklig diskussion och det förklarar varför man ser så många ouppfostrade hundar och hopplösa hundägare ute nu för tiden. Jag skiter i vilken hundras du har, om den hoppar på min hund/mig/mitt barn på ett sätt som inte uppskattas så har DU SOM HUNDÄGARE ett ansvar för att ta bort din hund. Det bästa är om du lär den att lyda kommande så att den håller sig lugn vid möten eller kommer på inkallning, men gör den inte det så är det hundägarens ansvar att hålla koll på situationen. Att en hund blir påhoppad som valp kan leda till att den resten av livet är rädd för andra hundar.

 21. ☔️ skriver:

  Vi har två hundrastgårdar bredvid varann en för hundar upp till15 kg och en för de över 15 kg

 22. Smelly cat skriver:

  Vet inte hur många gånger jag har fått samma svar av hundägare. ”min hund ville bara leka”… Mm men min hund vill inte ha en pansarvagn över sig.

  1. Pung skriver:

   Men gå till skogen med din hund då

   1. ☔️ skriver:

    Så de med snälla hundar som leker ”normalsansat” ska flytta på sig för att de med hundar som leker för hårt och riskerar att skada andra ska få stanna kvar?

 23. kiwi skriver:

  Pitbullar (apbt) finns knappt i Sverige, de som har rasen håller sig gärna undangömda. I USA är pitbull ett samlingsnamn för bullterrier raser. De flesta som har en s.k pitbull har oftast en shitbull (blandras, vanligt namn bland bullhundägare). En riktigt känd pitbull är Shorty Cowboy som ser mer ut som en tax än en pitbull.

  Så, inga pitbullar säljs öppet! Mer fakta om sånt hittar ni på Bullhundar (Sverige) gruppen på Facebook =)

  1. Julia skriver:

   Exakt. Alla i Sverige som tror sig ha en blandning mellan pitbull/valfri ras (men oftast ngn typ av staff) har det garanterat inte. Finns så ytterst få reggade, renrasiga ”äkta” pitbulls här, och deras ägare (som oftast är otroligt seriösa) skulle knappast låta sin hund gå i blandrasavel eftersom en prestationsavlad pitbull inte lämpar sig för gemene man. (Finns dock ett par ökända, oseriösa personer som tjänat vansinniga pengar på massproduktion av blandraser med pitbull, med mindre lyckat resultat). Men det LÅTER ju snyggt och häftigt med en pitbullblandning, så givetvis skriver man det i annonsen eftersom det aldrig går att kolla upp en blandras härstamning.

   Sen är det ju även många som går omkring övertygade om att dom faktiskt har en renrasig pitbull i kopplete, för ”det sa ju säljaren”. Av olika anledningar är dock den ”renrasiga” pitbullen dock inte reggad, pga…. *infoga valfri idiotisk ursäkt”…

 24. Tatiana skriver:

  Jag har en American pit bull terrier.
  Hon ar registrerad med American Dog Breeders Association.
  Har haft henne sen hon var två månader och hon är mitt allt. Hon fyllde 12 år häromdagen.

  http://www.fargosisters.com/serendipity/archives/2917-12.html

  1. Bloggbevakning skriver:

   Men SÅÅÅÅ fin!! <3

 25. sofie skriver:

  Jag har en amstaff och han leker hårt. Eller rättare sagt: Det ser ut som om han leker hårt. Nu vågar vi bara låta honom leka med svärmors hund (dvärgpudel) eftersom vi inte vill skrämma andra ägare, just eftersom det ser så tufft ut. Men han gör likadant med oss, och det kan bli en otroligt intensiv energinivå och ändå är han så väldigt försiktig (även om det säkert ser ut som att han försöker mörda en). Sedan händer det att han och svärmors hund ryker ihop om leksaker men det huggs i luften och ingen kommer till skada. Djur leker inte alltid på samma sätt som människor. Men jag har full förståelse för att man blir nervös om det är hundar man inte känner.

 26. Anonym skriver:

  Åh, när det pratas hundar måste jag tipsa om världens finaste instagram-konto. Ni kommer smälta hela högen!

  https://www.instagram.com/cutieandthebeast/

 27. Anonym skriver:

  Då ska ni träffa mina 3, snällare hundarfinns inte. Allt handlar om hur man uppfostrar dem. Aldrig tränat de att vara snälla mot barn etc, jag har bara gett sjukt mkt kärlek. Små hundar tex terrier är ju jävligt aggressiva, men inte fan ser ngn de som livsfarliga för de e så små å så gulliga….

 28. Bonken skriver:

  Tänk att alla som skriver har ”världens snällaste hund som AAAAALDRIG skulle göra något mot en annan hund”…. oh well… Jag tror säkert att din hund är jättefin, men det största problemet är andra änden av kopplet för det mesta som inte inser vad det är för nåt i kopplet.

  Det är klart att man kan träna sig hund till mycket MEN man kan inte helt bort egenskaperna den är avlad för. Gäller inte bara sk kamphundar utan även vallhundar, fågelhundar, vakthundar osv. Sure, träna träna och träna….men vad händer när hunden inte får utlopp för sina instinkter?!

  Har själv två retrievers, och dom går och bär på ALLT! Men vi tränar på att INTE bära mindre lämpliga saker såsom skor, skogsmöss och vad det nu kan vara….

  Hursomhelst, jag skulle aldrig låta mina hundar vara i rastgårdar med hundar jag inte kände till. För ALLAS säkerhet. Mina hundar har sina ”kompisar” dom kan leka med. De mår INTE dåligt av att inte få hälsa på alla hundar de möter. Och dessutom leker hundarna på rätt olika sätt….åk till en hundgård och studera! Kanske ändå att lika barn…uhm…hund leka bäst?! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla