När man exponerar sönder sina barn.

06:00 19 Jun 2017

Jennifer Reinhold:

Om det inte ska livesändas när familjen fredagsmyser och äter sushi så ska den sexåriga dottern utrustas med eget Instagramkonto – trots att reglerna stipulerar att man ska vara 13 år fyllda för att använda appen – och ett konto på musical.ly så att minsta tillstymmelse till personlig integritet för henne totalt suddas ut.
Jag kan för mitt liv inte förstå hur man som förälder kan fläka ut sina barn till den milda grad som den här familjen gör. När man är 6 år har man ungefär lika mycket koll på sådana här saker som jag har på finsk grammatik.
Det är en sak att visa upp sina barn i tid och otid – det gör ju de flesta – men att ungen ska ha ett eget och öppet Instagramkonto är helt jävla sinnessjukt. Räcker det inte med mammas uppdateringar dygnets alla vakna timmar?

Varför finns det en åldersgräns på Instagram? Kanske för att det inte är en helt säker plats för små barn att vistas på? Och ett öppet konto? Ser mamma och pappa månne en chans att dra in lite extra reklampengar genom ytterligare ett forum att kränga sponsrade inlägg på?
Och kom inte dragandes med argumentet ”Men hon ville ju haaaaaaa det!”
Jag ville ha en enhörning när jag var sex år men inte fan spikade min pappa fast en vägkon i ansiktet på en ponny a Pablo Escobar för det. Inte heller fick jag äta godis istället för grönsaker trots att jag även ville göra det. Jag förstod nämligen inte bättre och det är då föräldrar kliver in och tar ansvar för sina barns välbefinnande. Eller så skaffar man barnet ett öppet Instagramkonto.
Jag antar att det helt enkelt finns två typer av föräldrar.

53 kommentarer | “När man exponerar sönder sina barn.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Varför finns det ingen on/off-knapp på fertilitet? Så man bara kunde omöjliggöra vissa människors fortplantning, eller åtminstone sätta den på paus tills de klarar av att dra enkla slutsatser av sitt eget handlande.

  1. M skriver:

   Det finns det. Tvångssterilisering i Sverige förekom mellan åren 1934 och 2013.

   De som steriliserades under 1934 och 1941 års steriliseringslagar var psykiskt sjuka, utvecklingsstörda, och, under 1941 års lag, även personer med fysisk funktionsnedsättning (”svårartad sjukdom eller svårt lyte”) och så kallade asociala. I praktiken steriliserades framför allt kvinnor – många unga och från socialt utsatta grupper – på ganska godtyckliga grunder, exempelvis för att en läkare bedömde dem som promiskuösa eller som tattare. s

   Var försiktig med vad du önskar 🙂

   1. Anonym skriver:

    Fullt medveten om detta med tvångssteriliseringar, M. Tycker inte heller att vi bör återgå dit. Men faktum kvarstår, det finns många helkassa föräldrar där ute och barn som far illa. Man önskar naturen hade en stoppknapp på folk som inte är redo i huvudet att bli föräldrar.
    Antar att det är läge för ett till förtydligande här, ifall nån känner sig uppretad. Ovanstående kommentar är generell, inte ämnad just för de föräldrar som känns i inlägget.

 2. Vivi the one and only skriver:

  Går det inte bara att anmäla då? Vet att man kan anmäla Facebook konton där användaren är omyndig.

  1. Vivi the one and only skriver:

   Inte tillräckligt gammal*

 3. J skriver:

  OT men nu har jag smakat clean dryckerna. Vattenmelon går att dricka utan att grimasera men den är inte god. Päron smakar skit! Enda anledningen till att jag dricker upp den är för att jag vill åt koffeinet 😚
  Tur att jag köpt dom billigt på hemmakväll, 10kr/st!

  1. Linda skriver:

   Kanske därför det var sä extremt billigt!😄

  2. Frida skriver:

   Jag har bara provat vattenmelon och den var verkligen vidrig. Om den är bäst blir jag rädd för hur de andra smakar…

  3. Sarah skriver:

   Jag köpte Päron en gång, den smakade ruttnande sopor enligt mig. Aldrig igen…

 4. Lillgammal skriver:

  Jag tycker det är hemskt när barn inte får vara barn utan exploateras hej vilt.
  Antar att det är pengarna som styr 🤔

  1. hypoman skriver:

   Som om de vore accessoarer…

   Tycker det är EXTREMT opassande att pappa Reinhold sitter och skriver pussmunnar och hjärtan till småtjejer!

   Denna familj äcklar mig något fruktansvärt. Blir riktigt intressant när denna generation växer upp och skriver självbiografier om hur deras föräldrar utnyttjat dem för att tillfredsställa sina egna jävla uppmärksamhetsbehov.

 5. Liw skriver:

  Reagerade också på det här, jag har träffat Jennifer och hon verkar vara en go mamma och person men nu håller jag faktiskt med om att det här var lite för mycket.. men alla får göra som man vill och hon vet bäst vad som är bra för henne barn. Jag hade dock inte tillåtit det, även om mina barn ibland syns i mina kanaler.

  1. Maria skriver:

   Fast vet alla föräldrar verkligen vad som är bäst för deras barn? Det där argumentet har man hört till leda men det finns mängder med föräldrar som gör grejer som inte är bra för barnen.

   1. Anonym skriver:

    Tack och hallelujah 🙏

   2. two of a kind skriver:

    Samma med klyschan ” du är den bästa mamman/föräldern till ditt barn” som man hör och läser lite då och då, speciellt i sociala medier när någon gnäller på att hen fått kommentarer om tex barnuppfostran. Finns en väldans massa föräldrar som inte är de bästa för sina barn, sett till deras handlingar ( kvinnan i det här inlägget verkar tillhöra den kategorin).

 6. Porslinsdockan skriver:

  Jag är så nyfiken och måste fråga om ni vet vem detta är?

  I förra veckans ”Lillelördag” är Anna och Anitha i Frankrike för att delta på Fångarna på fortet.

  De pratar om en man i 45-års åldern som de tycker är väldigt jobbig. Han skriver om brudar och bärs och suckar över att de har barnen med sig.

  Veeem är han?! (De nämner såklart inte hans namn.?

  1. Porslinsdockan skriver:

   *Ann
   *skriker

   1. Studsbollen skriver:

    Jag tror att du förstod bra väl vad hon skrev ändå. 🙂

   2. Studsbollen skriver:

    Jahaaaa hahah…! Glömde kolla namnet, suck. Trodde du var ännu en av dem där ”jagskriverbästjagvetbästjagharbästgrammatikochdetspelaringenrollomdettabaraärenkommentarpåenbloggduskaskrivabraändå”😂

    1. Porslinsdockan skriver:

     Haha, gulligt ändå att du försvarade mig 😘

 7. M3 skriver:

  Det går att anmäla kontot, vilket jag just gjorde. Instagram har 13 års åldersgräns och en sexåring ska inte ha ett eget konto, speciellt inte ett öppet! Så less på trötta föräldrar som inte orkar ta ansvar! Det spelar liksom ingen roll att de bara godkänner följare och hela tiden kollar vad som postas i ett barns (!!!) konto. För sökfunktionen finna fortfarande där, helt öppen för att ett barn ska kunna hitta all möjlig skit om bantning, våld, sex, alkohol osv. Snacka om att låta sitt barn få ta del av en vuxenvärld de inte behöver känna till än! Och ett öppet konto, där kan ju vem som helst gå in och ”sno” bilder, kommentera olämpligt osv. Visserligen kan säkert inte denna sexåring läsa helt sjölv än, men tillåts hon redan ha ett öppet konto kommer hon vara helt förlorad när hon lär sig läsa och skriva.. usch för sånt här vuxenbeteende! Var finns gränserna?!

  1. Sofia skriver:

   Ingen behöver godkänna följare då kontot är öppet för alla att se och följa.

   1. M3 skriver:

    Nej jag vet, men det var mer en syftning till alla föräldrar som låter sina barn ha privata konton där de ska godkänna följare osv, menar bara att det inte spelar någon roll då barnet fortfarande kan söka hur det villoch klicka sig in på öppna profiler som ev lägger ut saker de inte bör se!
    För det är vanligare att barn har låsta konton än att de har öppna. Det är såklart värre med öppna, men inget av dem är bra, för BARN!

 8. Anonym skriver:

  Det räcker inte med att ungen har ett Instagramkonto, även hennes ponny har det:
  https://www.instagram.com/ponnyshaggy/

  1. Elin skriver:

   Jag älskar ju hästar så jag var tvungen att kolla, jättesöt ponny men hon skriver captions som att det var ponnyn själv som skrev och man ba NEEEEJ var är min skämskudde?!??

   Seriöst, kan inte alla bara SNÄLLA sluta skriva captions, annonser osv som djur i jag-form? Djur kan inte skriva, alla fattar att ni ljuger era jäkla posera. STOP IT!!!!!

   1. Elin skriver:

    *posers

   2. Madelon skriver:

    Djur kan inte skriva och foster i magen kan inte heller skriva (ping Elena Belle och Lunabelletheanne-kontot…)

    Det är INTE gulligt, bara osmakligt. Gissar f.ö att Elena Belle kommer att älska alla bilder på sig själv i femte månaden sedan när hon vaggar fram vätskefylld och enormt höggravid i nionde månaden.

 9. Sofia skriver:

  På musical.ly är åldersgränsen 12 år. Jag såg att Fru Reinhold skrev att dotterns hade över 20.000 fans där och kommit med på någon lista över de största i Sverige.

 10. 🙃 skriver:

  Undrar hur det är att växa upp med känslan av att allt du gör behöver bekräftas av tusentals okända människor. Kan man lära barn om integritet och vikten av att välja sin egen väg lika bra då undrar jag. Jag själv är inte så mycket för sociala medier och delar mest bilder på mina katter på mitt stängda Instagram konto och jag hoppas att mina barn lär sig att det viktigaste är vad du själv tycker och alla andra ska skita i det. Hade känts som omöjligt om jag konstant exponerade dom och jagade likes.

 11. Hanna skriver:

  Haha ja 6 år, det är ju sjukt.. Tänk då på Elena Belles foster som har instagram men inte ens är född 😂😂😂😂

 12. Lilo skriver:

  Anmäl kontot så kommer det att plockas bort då hon är under 13år.

 13. Jenny skriver:

  Camcam: Var är gilla-knappen på kommentarerna?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Men näääj! Strular de igen?

   1. J skriver:

    Gilla-knappen fungerar i min telefon (Android), men inte på min dator.

    1. hej skriver:

     Har du adblocker? Min gillaknapp brukar försvinna ibland pga den

 14. ah skriver:

  Säger väl rätt mycket om en mamma som döpt sin dotter till Hailey. Det gör ju alla moderna curlingföräldrar nu för tiden. Inte nog med att de inte förstår att sätta ner foten/sätta gränser = bra och att curla = inte bra. Så ger de dessutom sina barn amerikanska/brittiska namn som man inte kan gå runt och uttala på det viset utan det blir typ:

  Jäjms
  Asstonn
  Hejly
  Jäjsån
  Bäntly
  Ejva
  Äbigäjl
  Ädeläjd
  Äjleeeeeen
  Kärity

  Tänk uttalat med riktig bonnig dialekt på det också.

  1. Madelon skriver:

   On point men du glömde Keeejli och Kajliii
   (Kaylie och Kylie).

   Föräldrarna går oftast att känna igen på milslångt avstånd innan de ens hunnit säga vad barnen heter…

 15. KC skriver:

  Vem ska anmäla Peyres fosterkonto då? 😛

 16. Anonym skriver:

  Det är galet liknar det Calle Schulman gör med dina ungar. Avsaknad av integritet helt enkelt.

  1. Anonym skriver:

   sina

 17. Madelon skriver:

  De där Reinholdarna hade gått mig totalt förbi så nyfiket googlade jag upp bloggen. Det senaste inlägget innehåller ett par intetsägande klyschor om sommaren som äntligen är här och att barnen inte behöver ha så mycket kläder på sig. Närmare bestämt tre meningar. För att sedan direkt göra en iögonfallande indiskret övergång ”på tal om sommarkläder så startar Kids Brand Store sin stora sommarrea idag = smock med reklam och länkar”. Och det var allt?!

  Alltså, följer folk på riktigt den här typen av bloggar? Vad får man ut av det? Jag är uppriktigt intresserad.

  För rättvisans skull scrollade jag lite och tänkte ögna igenom ytterligare ett par inlägg men texten är så nerlusad med gula emojis att jag inte fattar om hon råkat lägga upp sina sms i bloggen eller om det faktiskt ska föreställa blogginlägg.

 18. Ida skriver:

  Inväntar Catten af Tälje att göra ett instagramkonto till sin son.. 3..2..1..

 19. .... skriver:

  Det gör ont i mig när jag ser sociala medie profiler som gör allt för att bli kända, att utnyttja sina barn för pengar och kändisskap är för mig helt oförståeligt. Stackars flicka, såg nån film där hon gör reklam för ICAs online shopping på deras youtube kanal, seriöst?! En 5 eller 6 åring (?) som sitter och pratar om veckohandling, gör man det frivilligt som barn egentligen? Det är så mycket som är fel med den familjen, mycket bra att du lyfter detta! Låt barn få vara barn ❤️

 20. SARA skriver:

  Jag träffade Jennifer på tubecon och pratade lite om det med barns integritet. Hon sa att sålänge barnen tycker det är kul, vilket man tydligt såg på Hailey att hon gjorde på tubecon, så kommer de att fortsätta.

  Jag har en 1,5 åring, och man märker tydligt även på han att han tycker det är kul med kamera och kolla på vloggar (gärna dem han själv är med i.

  Att världen förändras det vet vi väll alla, även hur sociala medier används förändras. Barn idag tycker det är kul att hänga med, och det är inget fel i det.

  1. M3 skriver:

   Jo, det är fel när barnet tillåts lägga upp saker själv. För ett barn kan inte konsekvenstänka vad följderna av att lägga upp en bild/film/text blir när det når allmänheten.

   Förmodligen är det väl ungens mamma som lägger ut bilder på ungens konto nu och författar texten, för jag tvivlar på att hon redan kan skriva så ”bra” själv, men om det är så, VARFÖR? Då kan mamman lika gärna lägga upp samma bild och text i sin egen instagram. Och använder ungen verkligen kontot själv, så finns det så mycket som är fel med det som jag skrivit om längre upp i kommentarerna!

  2. M skriver:

   Att tycka att något är roligt och att förstå vad som händer och vad det innebär är två helt olika saker. En 1,5 åring tycker säkert att det är kul att se sig själv på video ELLER i spegeln men kan inte avgöra vad det betyder att videon ligger offentligt på internet för andra att se. Det samma gäller en 6-åring. Hon har säkert superroligt och spexar som många i den åldern gör. Roligt med uppmärksamhet och vissa barn lever ju för sånt men det är samma sak där. Barnet förstår inte innebörden av att allt hamnar online och blir offentligt. Det är inte ett informerat val man gör som 6-åring utan ett val baserat på att det är ”kul”.

  3. Anonym skriver:

   Sara: 🙈

 21. Studsbollen skriver:

  Tycker det är väldigt tråkigt, och faktiskt synd om barnen. De växer i princip upp framför kameran, och ”Ååhhhh de tycker det är roligt” – ja, såklart de tycker. Nu. Vad händer när de blir äldre och inser att halva deras liv ligger utfläkt på internet?

  1. Anonym skriver:

   Det är där familjer som Berntssons och denna totalt brister i sitt föräldraansvar att skydda sina barn

 22. Anonym skriver:

  Kan någon lägga upp länkar till barnets insta så jag med kan anmäla det, hittar bara mängder av fanpages

  1. Sofia skriver:

   Kolla kontot Fru Reinhold, hon länkar till dotterns instagram flera gånger.

   1. Anonym skriver:

    Kommer inte in på dessa någon som kan klistra in länk?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla