Vem fan köper en hund ur en baklucka?

09:00 18 Jun 2017

Daniel Norlin:

Youtubestjärnan Daniel Norlin har lagt upp ett klipp där han köper – vad jag bara kan anta är en – smuggelhund ur bakluckan på en bil. 
Hunden – en mopsvalp – är inte besiktigad av en veterinär och skulle kunna bära på alla möjliga sjukdomar, och innan paret tar den till veterinären så är de runt med hunden i olika butiker och träffar även andra hundar.
Att köpa en hund är ingenting man ska göra på impuls. Det är ett stort beslut och seriösa hundägare gör research innan de bestämmer sig för att investera i en ny livskamrat.

För fem dagar sedan publicerade Jordbruksverket en artikel om just smuggelhundar och riskerna med att köpa en sådan.

Den sjukdom vi är mest rädda för att smuggelhundar ska föra med är rabies, en dödlig sjukdom som kan drabba alla varmblodiga djur och som kan spridas från djur till människa. Skulle rabies föras in i landet skulle det kunna medföra stora hälsorisker och samhällsekonomiska konsekvenser för landet. För att förebygga rabiessmitta finns effektiva vaccin. Ett av de viktigaste kraven för att få föra in hundar till Sverige är därför rabiesvaccinering. När hundar förs in i landet utan att uppfylla införselskraven räknas de som smuggelhundar, oavsett om det skett medvetet eller omedvetet. Smuggelhundar saknar ofta skydd mot rabies, och därmed riskerar de att föra med sjukdomen in i Sverige, skriver Jordbruksverket i sin artikel.

Förutom att det är idiotiskt, oansvarigt och farligt att köpa en smuggelhund så är det är dessutom straffbart så att publicera en video på detta är bland det dummaste jag sett i år.

Tack för tips, Millan!

79 kommentarer | “Vem fan köper en hund ur en baklucka?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Izabella skriver:

  Varför tror du det är en smuggelhund? När vi köpte vår hund från en kennel mötte vi också upp uppfödaren i dennes bil och i baksätet satt vår lilla tjej i en bur. Nyfiken hur du på det lilla klippet kan dra slutsatsen att det handlar om en smuggelhund?

  1. a skriver:

   Visst kan man möta upp uppfödaren vid ett bestämt mål. Men hade ni varit och valt ut valpen hos uppfödaren innan eller bara sett ut den på bild? Var det en registrerad kennel? Fick ni sjyssta papper på hunden?

   1. Izabella skriver:

    Vi hade bara sett henne på bild innan då kenneln låg 30 mil bort. Dock fick vi alla papper på henne.

    1. Anna skriver:

     Hoppas DN slapp åka 30 mil i en lös hundbur i skuffen i alla fall – och var besiktad, vaccinerad osv.

    2. Anonym skriver:

     30 mil bort är väl inte särskilt långt att åka för att träffa hundvalpar . Det är viktigt att träffas, både att träffa hundvalparna för att känna om det är någon man klickar med, och träffas uppfödaren så man ser i vilken miljö hunden har växt upp i.
     När jag letade häst åkte jag mellan 25-30 mil varje gång jag skulle titta och prov rida hästen.

     Min får åkte 60 mil när han tittade på hundvalp.

    3. Sacha skriver:

     Faaaast (inte för att låta som en bitterf*tta) 30 mil är faktiskt inte så långt så man inte kan hälsa på sin framtida hund innan och prata med ägarna.

     Jag kan tycka att man faktiskt behöver det både för sin skull och för säljaren. Jag hade aldrig sålt en hund till någon som inte ens kan göra sig besväret att hälsa på valpen.

    4. Tove skriver:

     Hennes poäng kvarstår ju dock oavsett vad man tycker om att hälsa på hunden innan eller inte. Även om man vart och hälsat på osv kan det finnas andra skäl till att hunden levereras i bakluckan än att det är en smuggelhund, så vad baseras det antagandet på?

  2. MissNoname skriver:

   Är det en seriös uppfödare så är hunden veterinärsbesiktad! Speciellt vid en ras som mops som lider av otroligt mycket medfödda sjukdomar.

 2. Julia skriver:

  Även jag när jag köpte min hund träffades vi först hemma hos dom (när valparna va för små för att kunna ta med sig) sen möttes vi upp när det var dags för köpet, då var min hund också i bagaget på en bil. Tycker det är väldigt dåligt att anta att det är smuggelhund då det är såhär det många gånger går till.

 3. J skriver:

  Det här är OT, men äter Bella inte ihop med sina barn? Igår hade de gjort stroganoff och sedan skriver hon att hon har sushi som väntar. Tror jag sett detta förr i hennes blogg!

  1. Ellie skriver:

   Är själv mamma till två och det är rätt vanligt att man först äter med sina barn och sen när man lagt barnen äter något som man gärna vill avnjuta ensam. Det är en ganska stor skillnad på att äta med sina barn och när man får äta i ifred. Fullt förståeligt.

  2. N skriver:

   Okej J? Hon kanske var sugen på sushi? Jag äter inte alltid tillsammans med mina barn, ibland händer det att jag och maken sitter brevid när dom äter för att sedan äta på tuman hand när barnen sover.
   Jösses….

   1. Ellie skriver:

    haha men eller hur, jösses!

    1. J skriver:

     Haha jösses, okej! Jag har inga barn själv så har ingen aning om hur det funkar. Men då vet jag det nu då. 🙂

  3. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Forsätter på din OT

   Är det någon som hann läsa inlägget som Bella skrev igår innan hon raderade det? Vad stod där?

   /Nyfiken i en strut. 😊

   1. Susawoo skriver:

    Inte ens en cachad version av bloggen visade inlägget 🙁 trodde inte att det skulle funka, men det var värt att prova.

   2. Sofia skriver:

    Också nyfiken på detta!

  4. Jessica skriver:

   Det kan inte vara så enkelt att hon är uppe längre än sina barn och då hinner bli hungrig igen?

  5. Kattfan skriver:

   Jag äter alltid middag tillsammans med mina barn, det har jag alltid gjort. Är en så härlig stund där vi pratar om allt! Om maten, skolan, kompisar, kärlek, verkligen ALLT! Även lillbebis på 4 mån sitter med i sin stol och får lite ”mat” att kladda med. Älskar våra middagar! 💜🍽

   1. Tove skriver:

    Det låter ju mysigt, men varför skulle man inte kunna prata om dagen när barnen äter, även om man själv inte har mat i munnen samtidigt? Förstår inte varför detta ska uppröra så mycket, hon får massa kommentarer om det på sin blogg också… Underbaraclara röt ju förresten iifrån av samma orsak när någon kritisterade henne för precis samma sak (och folk blev arga för att hon svarade drygt)

   2. KA skriver:

    Eeeww kan då verkligen inte hålla med, att äta middag kl 17 som består av utspilld mjölk fiskpinnar kladd stress osv gör att jag inte får sitta 1 sekund på rumpan utan studdsar som en studdsboll.
    Sitter/servar barnen då de äter men äter sen nesare ihop med min man o pratar vuxengrejjer. Bästa lösningen för oss.
    Sen verkar du ”bara” ha ett större barn oxå, vi har 3.

    1. Kattfan skriver:

     Ööhhh, jag har fyra barn, vad det nu har med saken att göra.

  6. Margot skriver:

   Varken Bella eller Odd åt väl middag ihop med barnen. Var bägge hemma åt de först när barnen somnat.
   Det är kanske lugnare för vuxna att äta lite senare utan barn. När barnen blir något äldre (kanske fyra-fem år) så förmodar jag att familjerna oftast äter tillsammans.
   Lika bra att passa på för när ungarna kommer upp i 8-12 års åldern så har de så många aktiviteter efter skolan att det aldrig blir gemensam middag annat än kanske på helgen.

  7. Matilda skriver:

   Ja Gud, måste vara ännu ett tecken på att hon inte vill umgås med sina barn😱😱😱

  8. MissNoname skriver:

   Jag och min son åt ofta olika maträtter förr fast tillsammans.
   Jag var vegan, men inte han och han vägrade ens smaka på min mat.

  9. M skriver:

   Har förstått från hennes blogg att det är otroligt sällan hon äter tillsammans med barnen och det är inte ofta de äter samma mat heller. Det är väl det som fungerar bäst för henne antar jag.

  10. Anonym skriver:

   Som vuxen kanske man inte tycker det är så kul att äta ”barnmat” varje dag

  11. Sacha skriver:

   Man kan väl äta två gånger? Lite sushi går alltid ner trots att man ätit hundra middagar innan 😘

  12. disa skriver:

   hej😃😃😎😎

 4. Ellie skriver:

  Den där videon är ett par månader. Ingen nyhet direkt. Gällande smuggelhund så behöver det väl inte betyda att hunden är det enbart för att man köper den från en bil.

  Dock är jag emot smuggelhundar och tycker verkligen att man ska göra en ordentlig koll på ägaren och fram för allt hunden. Jag har erfarenhet av anhöriga som köpt smuggelhund, utan deras vetskap såklart och det slutade väldigt illa. Hunden hade blivit så pass illa behandlad att den skällde jämt mot allt och alla och hade ett väldigt dåligt psyke. Hunden var förstörd på alla sätt.

 5. Anso skriver:

  Han har ju iaf aldrig träffat varken uppfödare eller valparna förut och vilken seriös uppfödare säljer valpar på det sättet? När jag köpte min hund var uppfödaren noga med att ta reda på vem Jag var och hur valpen skulle få det hos mig. Aldrig sett något såhär oseriös innan, iaf inte för en så pass dyr hundras.

  1. Susawoo skriver:

   Samma när jag köpte min katt.

   Hon var 12 veckor lagom till midsommar, och de var supernoga med att kolla hur jag bodde, om kag skulle resa bort till landet osv. Allt för att motverka ännu en sommarkatt. Och som köpare kollade jag upp allt jag kunde om dem.

   Starskys katteri i Vallentuna är verkligen en kattuppfödare jag kan rekommendera!

   1. Anonym skriver:

    Nej 🙂 att adoptera från katthem är att rekomendera 🙂 inte att köpa från en kattfabrik :):) finns 100000 hemlösa katter i sverige, sluta ge pengar till folk som trycker ut flera, adoptera de som finns istället. Gud.

    1. Susawoo skriver:

     Alla kan inte ha katter från katthem 🙂 anledningarna bör vara uppenbara.

    2. Studsbollen skriver:

     Så du tror att alla kattuppfödare är fabriker? Mmmkay.

    3. Emma skriver:

     Jag som kattuppfödare håller delvis med dig. Att köpa från katthem eller från en seriös uppfödare är att föredra. Vi kattuppfödare jobbar hårt med att dels få fram så friska och fina katter som möjligt som följer rasstandarden. Vi testar kattmamman och kattpappan fruktansvärt noga och sedan testas även kattbebisarna noga och flera gånger samt chippas och vaccineras.
     Vad som dock inte är okej är ”Back yard-breeding” eller lite förenklat: ALL avel på huskatter (katter utan stamtavla).
     Vi, tillsammans med alla fantastiska katthem runt om i Sverige hoppas kunna minska antalet hemlösa katter samt öka kattens status i samhället. För det är inte rimligt att köpa en katt för 100kr, inte ens 3000kr.

     1. Tove skriver:

      Varför skulle det vara mer okej att du avlar på katter än katter utan stamtavla som får ungar? Är det för katternas egen skull det är väldigt viktigt att de renrasiga? (friska osv är en annan sak) Jag tycker det låter lite mer som det är för människornas skull, så de kan åka runt och visa upp och tävla med sina djur?

      Etiskt är att köpa på katthem. Bra för din bransch är att folk gynnar uppfödare, men det är inte för djurs skull som vi hittar på massa raser som vi avlar på och tävlar med. Det är för vår skull.

   2. Anso skriver:

    Precis. Dessutom är mopsar en problemras (jag hr en fralla så no hate) som man bör vara ganska insatt i innan man skaffar, vererinärkostnaderna springer tyvärr lätt iväg om man har otur. Jag personligen skulle verkligen kolla upp både hanen och tiken och deras sjukdomshistorik. Men ja, vissa skiter i det antar jag och köper hundar för att de är söta 😒

  2. KA skriver:

   Nu finns det ju ett stort överskott av mopsar o jag kan ABSOLUT tänka mig att det finns seriösa uppfödare som kan tänka sig leverera hundar så.
   Vi har köpt flera djur vi aldrig träffat innan köpet, man får skypa o prata innan. Syrran åkte till malmö förra sommaren för sin tex… otroligt seriös uppfödare.

 6. Jessica skriver:

  Vidrigt! Köper man från en seriös kennel måste man träffa hunden innan själva köpdagen. Sen från men alltid mat till hunden som den är van vid, för att antigen fortsätta ge samma mat eller successivt byta ut mot en annan för att minska risken att hunden får ont i magen. Man brukar även då ett lite startkitt med hasband/koppel någon filt/leksak som luktar deras hem/mamma för att känna sig trygga. Mopsar är dyra hundar och en väldigt vanlig ras för smuggel och inte helt ok uppfödning.

  1. Miss A skriver:

   Nej, man måste inte alltid träffa hunden innan? Vi åkte 70 min för vår hund och pratade länge med uppfödaren i telefon dagen innan och fick ingen garanti på att få ta med hunden hem 🙂
   Dagen efter åkte vi upp, var där i några timmar och sen tog vi med honom hem 😍 Inte heller fick vi koppel, däremot en filt och mat så det är väldigt olika vad man kan förvänta sig.

   Dock skulle jag aldrig köpa hund ur en bil, känns väldigt oseriöst!

   1. Andj skriver:

    Vi åkte också över en timme för vår hund och vi åkte upp 2 ggr och hälsade på innan vi tog med honom hem. Resetid är generellt sett ingen ursäkt tycker jag.

    1. Lund skriver:

     Jag reste från nästan längst upp i Sverige till längst ner, tog med tåg cirka 24h för att träffa uppfödaren och eventuellt tinga valpen.
     Sedan åkte vi ner igen när det var dags att köpa hunden. Pengar som pengar om man vill ha en hund från en seriös uppfödare.
     Sedan köper man en hund med skk stamtavla, annars kan det liksom ändå inte finnas några garantier på att någon i ledet inte varit sjuk eller har någon sjukdom.

   2. Jessica skriver:

    Vi åkte 42 mil enkel väg för att tinga vår nuvarande hund för att sen åka dit igen 4 veckor senare.

  2. Ida skriver:

   Jag hade aldrig träffat uppfödaren innan jag hämtade min valp, dock hade vi kontakt via telefon och FB. Flög tur och retur Luleå-GBG när jag hämtade honom, så avstånd är ingen ursäkt 😉

 7. H skriver:

  Så bra inlägg! Dom känns okunniga och oseriösa. För det första är en valp inte en present, valpar är en jävla pain in the ass som kräver all din tid. Kul att få det som överraskning?

  Sedan skrev du att dom var till flera butiker och träffade andra hundar. Vem låter en hund som inte har fått tolvveckorssprutan göra nåt sånt? Plus en valp behöver komma till ro i hemmet den första tiden!

  Och så är det dom små detaljerna. En lös transportbur som bilbur? En seriös kennel vet så mycket bättre än att transportera sian hundar och valpar(!!) på det sättet.

  När jag köpte hund kontaktade jag en intressant kennel, vi diskuterade linjerna fram och tillbaka. Hon återkopplade när valparna var födda och när dom var fyra veckor åkte vi dit och tittade. Föräldrarna var underbara och hemmet kändes bra så vi tingade en valp och la handpenningen. Skrev på och fick med alla SKK-papper och sedan hämtade vi när hon var åtta veckor och fixade då de sista papprena och fick ett litet ”startkit” till valpen. Så går det till när man köper av en seriös uppfödare.

  Detta är ett seriöst problem och jag låter aldrig in hund hälsa på unga människor med mopsar, frallor eller pomeranians i kopplet för man vet aldrig vad för sjukdomar dom kan ha.

  Det här stinker i alla fall VERKLIGEN smuggelhund och jag tycker det är läge för en ”Anmäl till tullen/jordbruksverket”-knapp i botten av inlägget!

 8. Valentina skriver:

  Men alltså …. hela den här filmen är så FEL så man får ont i magen. Precis allt. Man åker och tittar på en valp, i en lös bur i en baklucka, och ”hoppas att den är söt!” Kör iväg och hämtar pengar (man är alltså inte förberedd ALLS och har inget avtal eller NPÅT med säljaren), och drar sen iväg MED valpen (som är 14 veckor gammal!!! Valpar bör komma till sina nya hem vid 8 veckor – dessa är mao ”överblivna”) till BUTIKER för att köpa ”koppel, mat (!) och KLÄDER!!”
  Jag blir så ledsen. ARG.
  Och så en mops, givetvis. Gråter…..

  1. Jessica skriver:

   Jag håller med dig! Men valpar bör inte flytta vid 8 veckor, utan det är tidigast vid 8 veckor 😃

  2. Elin skriver:

   Som Jessica skriver, det är TIDIGAST åtta veckor. Det är inget som säger att äldre valpar är ”överblivna”. Det är ju inte alla uppfödare valpar blir sålda direkt utan vissa blir kvar hos uppfödaren lite längre tid. Det är ju som med kläder/livsmedel/whatever – allt säljs inte direkt.

  3. 1 skriver:

   Att valpen är äldre än 8 v säger ingenting. Min chihuahuas uppfödare säljer för det första tidigast vid 10 veckor. Jag hämtade min vid 16 veckor. Att han var så gammal beror på att först väntar hon ut att eventuella ”skönhetsfel” såsom tandbett och testikelproblematik ska visa sig/rätta till sig så hon kan bestämma vilka hon vill behålla för vidare avel och utställning. Sedan är hon extremt noga med vart valpen hamnar och tackar gärna nej till mindre lämpliga köpare i precis så många veckor som det krävs för att hitta rätt köpare. Så i vissa fall kan åldern på valpen vara en god indikation på hur seriös uppfödaren lika gärna som det absolut kan betyda att det är överblivna/återlämnade valpar. Det går alltså inte att säga nånting genom valpens ålder.

 9. M, skriver:

  Raser som har kända problem bör man alltid träffa föräldrarna, vet ju nu inte om dessa två (eller ja killen) åkt och träffat uppfödaren med föräldrar utanför kameran men kan ju vara bra av honom att nämna hur det gick till då dom säkert har unga personer som kollar på deras kanal….

  1. M, skriver:

   Man bör träffa föräldern vilken ras de än är också men alltså mops är ju så förstörd så extra viktigt

 10. anonym skriver:

  Tror inte det är en smuggelhund. Skulle aldrig tänka mej han skulle köpa en hund så. Och moppsar är inte vanligt att dom smugglar.

  1. Susawoo skriver:

   Jo, det är en vanligare smuggelras.

  2. Anonym skriver:

   Är en av de vanligare smuggelraserna…

  3. Maria B skriver:

   Hej anonym
   Om du googlar så är det väldigt vanligt med att mopsar smugglas eller köps in från valpfabriker i Östeuropa och säljs på blocket.
   Ingen seriös uppfödare skulle sälja en hund på det sätter utan att kolla upp köparen och hur de kommer kunna ta hand om valpen.

 11. LisaC skriver:

  Om det nu är en present är det ju en väldigt generös present. Vad kostar en mops?

  1. H skriver:

   Hm en vanlig hund kostar nog mellan 12000-16000 men mopsar startar nog vid 16 000 och kan gå uppemot 25 000. En väldigt dyr ras, om man köper från en legit kennel som försöker avla fram hälsosamma individer och lägger all sin tid och energi på att hitta bra blod.

  2. Kattsand skriver:

   Jag betalde 19 000 för min mops, uppfödare med lång erfarenhet och bra koll på linjer. Fick träffa föräldrar och valp innan. Vetbesiktad innan jag hämtade.

   Man betalar inte bara för valpen utan tryggheten med en uppfödare som man in ringa när som helst och någon som har koll

 12. Blåbärsriset skriver:

  ”Planera hundköpet lång tid i förväg – undvik impulsköp.”

  http://www.corren.se/nyheter/linkoping/antalet-insmugglade-hundar-okar-om4702548.aspx

 13. Aa skriver:

  Jag vet inte om , jag ska skratta eller gråta, tycka att det är en urgullig gest? Jag vet inget om hur ”affären” gick till? Men vet jag att det finns en jädans massa oseriösa hundsäljare, och hundköpare. Jag vill inte att mina hundar ska få en jädrans massa importerade sjukdomar, som har varit utrotade i Sverige. Hoppas att alla som vet att det finns olagligt importerade, anmäler det till jordbruksverket. Djur är inga leksaker!

 14. Karin skriver:

  OT men att Cissi Wallin erkänner på Katrin Zs instastory igår att hon tycker om henne är ju ändå lite chockerande! 🙈

 15. E3 skriver:

  Aldrig träffat hunden, möter upp på en parkering, v kontantköp, inget medföljer t ex mat, den är inte veterinärbesiktad och inga papper.

  Förstår inte hur någon kan köpa en hund på det sättet. Oseriös säljare och oseriös köpare.

 16. Anonym skriver:

  Vidrigt om det är gjort på det sättet. Lika vidrigt att köpa en mops (oavsett om det är hos uppfödare eller på annat sätt). De är så sönderavlade (99% av fallen) att det är djurplågeri att ens äga en. Och nej, de är inte ”söta”, de kan för tusan inte andas ordentligt (samma med t.ex. perserkatter)! Vem vill se sitt husdjur plågas av massa sjukdomar och sedan dö en förtidig död?! Nej, fram för mer avel på FRISKA hundar/katter och mer utkorsning!

  1. M, skriver:

   Känner samma, blir lika upprörd när folk köper blå fransk bulldog 😑😑😑😑 det ärr så otroligt synd om dessa populära raser…

  2. Anonym skriver:

   Nej 🙂 sluta stödja avel på hundar öht å adoptera de som finns istället. Var inte ett egoistiskt vill-ha monster, tänk på hundarna som saknar hem istället. Och ifall det nu sku komma nå korkat som ”jaha mdn då dör de ju ut!!” Ja. Det kmr ta ett långt jävla tag men då får hunden som art dö ut då, det är inte värt att ha tusentals hundratusentals(?) hemlösa stackars hundar runt om i världen bara för att människan VILL HA en jävla massa. Så bs att säga att man vill bevara hundarten, samtidigt som man köper massproducerade valpar medan hundar DÖR ute på gatan/avlivas i shelters för JAG VILLE HA EN VALP.

   1. Studsbollen skriver:

    Det kan vara knepigt att köpa gatuhundar. För det första vet man ej vad dem varit med om, och de vänner jag har som adopterat gatuhundar (från Irland tror jag) har det tagit ÅR för dem att få hundan att lita på dem, inte skälla på alla som kommer och ofta gå och gömma sig. Vissa av hundarna har fortfarande otroligt svårt för nya människor och kan ibland bli nästan aggressiva, för att dem vill skydda matte och husse.

    Köper man en hund av uppfödare vet man exakt vilket uppfödning hunden har fått, att den ej är sjuk, dess föräldrar, temperament osv. Att köpa en gatuhund är en ganska stor risk, och i vissa fall ej att rekommendera, t.ex barnfamilj.

    (VET att det finns jättemånga gosiga, underbara gatuhundar som absolut inte är som jag beskrev. Jag skriver endast utifrån mina egna (vänners) erfarenheter.)

   2. H skriver:

    Öööhhh så vi ska sluta avla och bara köpa blandisar? Bra jobbat där.
    Alla vi som arbetar med hunden?? Tror du jag kan jaga med en adopterad hund? Nå högt inom lydnad, skydds? Valla? Jisses tänk längre än vad näsan räcker!

    Hundaveln är fantastisk och det är underbart att den amerikanska ”adopt dont shop” mentaliteten inte har nått oss i Sverige.

    Nej tack, låt oss ha koll på vårat blod och våra linjer så att vi kan avla fram friska och mentalt hållbara individer inom raserna och låt de som avlar på förstörda raser så som mopsen, försöka avla bort det sjuka.

    1. Izabella skriver:

     Under tiden folk ”försöker” avla bort det sjuka från dessa raser fortsätter vi ju att ta fram sjuka individer. Hur motiverad man det?? Är det ok att ta fram tusentals sjuka lidande hundar för att man ”försöker” avla bort det?

     Det är ju helt absurt

    2. Anna skriver:

     Jag adopterar endast och har fått väldigt höga betyg inom rally, agility osv. Blandras eller renrasig spelar ingen roll så länge men vet vad man gör, dvs anpassar sig efter hundens behov och sinne.

    3. Ajlin skriver:

     Klart att du kan jaga med en adopterad hund. 🙂 Min bror har en adopterad älghund som är hur duktig som helst, godkänd för spårning och allt vad det nu är en jakthund ska kunna. Jag är själv inte så intresserad av jakt. :p

   3. M, skriver:

    Jag ville inte köpa valp utan ville adoptera en äldre hund. Fick inte av den enkla anledningen att min granne har barn under 15 år, finns så många regler när de kommer till adoption och alla som vill ha hund uppfyller kanske inte dom. Det tar också extremt mycket tid, erfarenhet och tålamod att adoptera en hund med okänd bakgrund och alla har inte det.
    Att sluta avla sönder hundar är ett steg i rätt riktning då det till slut blir mindre hundar hemlösa..

    Bor i Storbritannien och här kryllar det av huskys på hundhem pga människor som inte kan något om rasen men tror att dom fixar det men när hunden till slut bitit sönder allt dom äger pga understimulerad så skickar dom hunden till något hem och ändå så finns det minst 100 husky valpar till salu pga deras popularitet och majoriteten av dess valpar kommer köpas av oseriösa idioter och hamna på hem.

   4. Ida skriver:

    Adopt don’t shop är den värsta bullshit som finns. Om alla planerade sitt hundköp noga och stöttade seriösa uppfödare skulle det knappt finnas några hundar till omplacering. Att importera en gatuhund eller två hjälper bara de hundarna, men det löser inga problem. Bättre att hjälpa på plats med utbildning, vaccinering, kastrering osv.

    1. Izabella skriver:

     För varje hund som adopteras har man i själva verket räddat två. Den man själv adopterat + den hunden som nu fick en plats i hundhemmet

     Genom att adoptera hjälper man inte ”bara” den hunden. Förhoppningsvis axlar man rollen som informatör till sin omgivning om hur det ser ut i världen med hundar. 75% av världens hundar är hemlösa. Dom blir överkörda och för i något dike, misshandlas, svälter. HUR kan du säga att det är bullshit även om man ”bara” räddar en enda av dessa hundar? Visst vore det toppen om staten tog sitt ansvar men förminska inte att rädda dom få liven som går

     För varje hund jag INTE köper från en kennel kan jag rädda en hemlös hund. Jag skulle aldrig kunna gå och köpa en hund från kennel med gott samvete när jag vet att jag hade kunnat rädda en individ som verkligen behöver det

   5. 1 skriver:

    Ska bara flika in – antalet hemlösa hundar är minst ett stort antal miljoner. Större delen av alla jordens hundar är hemlösa.

 17. E:et skriver:

  Vad är det som felar med folk som inte fattar att djur är minsann inte nåt man köper på samma sätt som en designväska bara för att man får ett infall?
  Seriösa kennlar släpper inte iväg sina valpar utan att man träffats och godkänts som köpare och det ligger väl i köparens intresse att verkligen se valpens uppväxtmiljö? Så mycket mindre skada för alla dessa djur som föds upp av enbart ekonomisk vinning skulle det bli om vi verkligen brydde oss och inte minst skulle risken att smittsamma farliga sjukdomar överfördes bland vanliga hundar minska.
  Nä fy och usch för folk utan förnuft och kunskap!

 18. Anna skriver:

  Minst seriösa säljare jag sett och mest korkade köpare. Fy fan.

 19. M skriver:

  Trist att han inte har bättre omdöme än så… jag följer inte honom så vet inte om han nämnt något om det i andra videor eller så men antar att han antingen inte vet bättre eller att han ville komma undan billigt och inte pallade hitta en uppfödare och vänta på en kull. Det är långa väntetider på de flesta populära raserna och man kan behöva resa långt för att hitta sin valp. Har bekanta som köpte sin fralla på danska blocket för att de verkligen ville ha en och de inte hade råd att köpa från en uppfödare. De har haft tur med den hunden so far men det är verkligen inte rätt väg att gå speciellt med raser from French Bulldog och mops som har sjukdomsproblematik som det är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla