Mer trash

20:00 17 Jul 2017

Blondinbella:

Jag vet inte om den här kommentatorn menar white trash eller bara trash in general men trash är det tydligen att nämna att man flyger business class.
Den här listan kommer bli hur lång som helst om det fortsätter i den här takten. Redan idag har det tillkommit två punkter.

Kommentaren kommer från Blondinbellas blogg där hon meddelar läsarna att hon minsann flyger business class till Mexico för att avlösa Kissie i rollen som den gemensamma vännen Fannys sällskapsdam.
Kissie flög också business men det är ingen som anklagat henne för att vara skrytigt skräp.
Men det där med skryt – om det är del i ens livsstil så är det väl inte skryt eller? Då är det ju bara som det är. Eller gäller samma regler där som för smala och vältränade kvinnor, att man inte ska lägga upp det för att andra inte ska må dåligt och få mindervärdeskomplex för det?
Jag kan säga som så – att om jag och Magnus av någon anledning blir uppgraderade till någonting bättre än det vi bokat till LA så kommer jag fan i mig berätta det för alla jag kan!
Jag ska köra en live på Instagram från det att vi lyfter till dess att vi landar. Snatta med mig de riktiga besticken som ett minne – plastbestick är ju bara sååååå white trash – och dricka så mycket bubbel jag kan.
Why not liksom?
Packad på flyget är inte white trash!
Det lärde vi oss redan i Sällskapsresan! Så det så!

68 kommentarer | “Mer trash”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Hade förmånen att åka första klass ut och business hem på min allra första långflygning. Biljetten var en gåva och sedan dess är det alltid bittert att sätta sig i ekonomi under 8-10 timmar. Till efterrätt önskade jag glass varpå flygvärdinnan rullade fram en hel serveringsvagn med glass och toppings att komponera sin egen sundae från. Det var även klädkod och 18-årsgräns, fantastiskt skönt 🙂

  1. Olivia skriver:

   Vad är det för skillnad på business och första klass? Åker alltid första klass på tåg då det inte är så mycket dyrare, på flyget kulle jag aldrig ha råd.

   1. Anonym skriver:

    Det var ännu större säten som gick att fälla ännu längre, maten var lyxigare, det var bara typ 6-8 platser i 1st mot kanske 20 i business.

 2. M skriver:

  Kissie skryter inte lika mycket som slangbellan gör kanske är det därför hon inte får lika mycket skit.

 3. A skriver:

  Assistent-Simon har lagt upp en bild på sin insta med bild och kärleksfull text tillsammans med en annan kille. Hade inte han tjej nyss? Är killen bara en vän eller har han helt enkelt bytt helt plötsligt?

 4. M skriver:

  Blev uppgraderad förra veckan när jag flög Chicago-Helsingfors. Tror inte jag nämnt det för något förrän nu? Det är ju bara en resa i ens liv på något sätt. Bekvämt och maten är tusen gånger bättre men jag lägger hellre pengar på resmålet i sig än på resan. Tar sömntabletter innan flyget lyfter så spelar inte så stor roll var jag sitter så länge jag har extra benutrymme det vill säga.

  Problemet med Isabella är inte att hon flyger Business Class eller att hon nämner det utan att hon enbart nämner det för att hon VET att det kommer generera extra kommentarer. Folk får flyga Business allt de vill men gör det för din egen skull, inte för att reta upp andra.

  1. Lisa skriver:

   Det säger mycket mer om dem som retar sig på det än om Bella!

   1. M skriver:

    Som sagt Lisa, tror inte folk retar sig på att hon flyger Business, men på att hon skriver saker för att provocera med flit. Hon hoppas på att det ska bli ett jävla liv helt enkelt. Jag kan t.ex reta mig på att många av hennes inlägg känns krystade. Man märker lätt när någon är genuint glad och tacksam för något och när någon istället nämner saker för att testa vad det blir för reaktion.

 5. Anja skriver:

  Vad kostar det ungefär att uppgradera till Business class? Och vad är skillnaden mellan Business Class och First Class? 🙂

  1. Anton skriver:

   Rent generellt brukar Business class kosta minst dubbelt, ofta tre gånger priset för billigaste Economy-biljett. Men det kan variera beroende på efterfrågan som är olika vid olika tillfällen under veckan osv. Det kan också finnas uppgraderingsmöjligheter för frequent flyers med bonuskort om Business class har få bokningar och tomma stolar.
   First class blir mer och mer sällsynt men förekommer fortfarande på vissa linjer och hos vissa flygbolag t ex de från Mellanöstern. Men första klass kostar så mycket att de resenärer som betalar själva är ganska sällsynta och brukar föredra privatjet ändå. Företag brukar högst betala för Business så första klass är ingen större grej nu för tiden för flygbolagen.

  2. M skriver:

   På vissa rutter finns bara Business class att uppgradera till medan First Class finns på de flesta längre flygningar. Det är nog lite olika exakt vad som skiljer dem åt beroende på flygbolag men skillnaden ligger i stolarna (sängar eller ”pods” när man kommer upp så långt), kudden, filten… all komfort helt enkelt, samt mat, dryck, service och tillgång till lounge på flygplatsen. I jobbet har vi Lounge-access på de flesta flygplatser och där kan man duscha, basta, äta och dricka gratis samt få t.ex massage eller skicka iväg personal till att handla i tax free-butikerna.

   Hur mycket det kostar beror helt på – ibland när du bokar flyg så är det t.ex billigare att boka Business än Economy Plus/Premium beroende på hur många som bokat innan dig. För att ge ett exempel så brukar man få ge ca. 6000 för en biljett med BA Sthlm-NY medan Business Class kanske ligger på 12.000 och First Class på 23.000. Så du får dubbla priset ungefär mellan klasserna om du ska boka som privatperson. Ofta är det resebolag som arbetar för företag som använder majoriteten av dessa biljetter dock och de kan ofta få en rabatt och förtur att boka vissa stolar.

   De gånger jag flugit Business class har jag blivit uppgraderad gratis då jag alltid frågar när jag checkar in om de har tomma stolar där. Andra gånger har jag använt mig av poäng eller air miles för att uppgradera gratis.

  3. Pola skriver:

   Vi uppgraderade till Premium senaste resan, kostade för oss båda 4700 kr (t/r) vilket var en piss i sjön för en resa för 60′, så det är inte alltid så jättedyrare. Sååå värt det – Lounge, priority boarding, bubbel och snittar i väntan på att economypassagerare stiger på, 2 (stora!) toaletter på 20-talet passagerare, god mat och dryck utan begränsning typ. Men det är riktigt jobbigt när man vant sig vid premium/business att sitta i economy sen på flyg längre än 3 timmar när inget annat alternativ finns.

 6. A-K skriver:

  Att hon fortfarande måste nämna det visar att hon själv tycker att det är speciellt, vilket inte går ihop med att hon vill visa att hon har gått om pengar och är världsvan. Folk som tycker att det är självklart nämner det inte, tror inte att hennes idol Stordalen nämner vilken klass han flyger i t ex. Hon har en bit kvar att inte verka brydd. Snart kommer hon inte nämna det lägre då hon inser att det avslöjar att hon tycker att det är imponerande, utan hon kommer bara visa med bilder sådär lite casual. Och nej, det är inte lite gulligt att fortfarande vill tala om att hon flyger business, det är bara olycksfall i arbetet.

  1. A-K skriver:

   Den där robotteorin om att man skriver en kommentar för fort kan skrotas, möjligtvis är det att man skriver något ord för fort. Pekfingervalsen med liggande dator på snedden förhindrar att jag skrivit för fort.

  2. Madelon skriver:

   Jag håller med, hon vill så gärna framstå som världsvan men gör bara bort sig. Personligen tycker jag att den sortens skryt enbart är smaklöst. Självklart vill man berätta om det man varit med om men det är stor skillnad på skryt och glädje (eller stolthet).

   Kanske lite beroende på vilka kretsar man rör sig i. Jag upplever det nämligen tvärtom, i min omgivning försöker folk alltid tona ner konsumtion och livsstil. De vill helt enkelt inte riktigt kännas vid sina egna lyxvanor och skryter snarare när de åkt tunnelbana eller ätit snabbmat.

  3. Madelon skriver:

   Måste få tillägga en sak. Tror det är hela den här influensers-trenden med folk som lever på att försöka visa upp en brackig livsstil som orsakat det här. Finns en hel del som väljer att flyga ekonomiklass trots att de skulle ha råd att köpa hela flygplanet. De behöver inte bevisa något och använder inte sociala medier för att signalera rikedom. Tvärtom, har tappat räkningen på hur många det är som har totalt fotoförbud hemma hos sig och sina föräldrar pga konst m.m som de absolut inte vill ska råka synas på Facebook och liknande.

  4. Anonym skriver:

   Håller med. Det är helt klart så att de som inte (längre) ser det som nåt märkvärdigt inte heller har behov av att nämna det. De jag har träffat som är riktigt täta är de som skryter allra minst. Snarare är det så att de hellre undviker nämna bekvämligheter m.m. som de förser sig med eftersom de inte har behovet av att framhäva att de är välbärgade.

   1. Anna skriver:

    Skryta = nyrikt beteende. De som har ”gamla pengar” skryter aldrig, är min erfarenhet.

  5. Punkten skriver:

   Hon är definitivt inte resvan. Resvana personer klär sig bekvämt i för långflygningar även i business. Nu skriver hon på Insta att hon haft High-heels i 18 timmar. Varför flyga business då, där man kan ligga och sova och ha skor på. SAS brukar dela ut sko-påsar. Själv tar jag med hotelltofflor för att kunna tassa omkring bekvämt på planet. Har sköna tights på mig så att rörelsefriheten finns där, absolut inte kjol.

 7. Anna skriver:

  Är det inte snarare så att det anses ofint/trash att skryta? Har en bekant som ofta skryter om det mesta (huset/bilen/den enligt egen utsago höga lönen) och det uppfattar jag iallafall som ett ofint sätt, att hen ska hävda sig, helt enkelt. Jag missunnar ingen ett fint boende, bra lön eller att flyga business class, men att skryta om det känns ofint/stillöst.

 8. M🐑 skriver:

  Det är att hon enbart är yta utan att stå för det som sticker i folks ögon.

 9. Frida skriver:

  Drömmer om att åka business någon gång. Hade jag haft råd med det hade jag definitivt skrutit 😬

 10. Anonym skriver:

  Alltså vem är herr H och vad menas med pingback?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det betyder att någon skrivit om eller länkat till min blogg.

   1. Anonym skriver:

    Sjukt smart strategi för att locka läsare.
    🎩 av

 11. Anonym skriver:

  För att hon hela tiden ska skylta med det såklart. Att hon är self made.
  Btw vad hände med vännen från USA hon skulle möta i Mexiko. Vännen som skulle flyga ner. Inte ett ord om det nu. Bara Fanny Fanny Fanny

  1. M skriver:

   Det var väl Fanny hon pratade om. Tror att hon inte visste att Fanny själv nämnt det utan kunde komma undan med att vara lite vag för att få det att låta roligare än det är. Sen när hon insåg att folk visste att det ”bara” var Fanny så droppade hon hela grejen…

 12. E skriver:

  Jodå – det fanns exakt samma kommentar hos Kissie.

 13. HP skriver:

  På tal om trash. Catten är med i dagens lokaltidning, nedgraderad från toppbloggerska till bloggare:

  http://www.lt.se/stockholm/sodertalje/forra-gangen-blev-hon-sjuk-da-ska-bloggerskan-upp-i-ratten-igen

 14. Karin skriver:

  Tillkom två white trash ting på min lista utöver skålar med tönttext på.
  1. Folk som inte handlar ekologiskt, alltså inte ens kan köpa eko mjölk eller kravmärkta ägg?
  2. Trekvartsleggings med spets (speciellt vita), say no more.

  1. Anonym skriver:

   Oj, vita trekvartsleggings, det var inte igår man såg det! Känns ganska 90-tal.

  2. Erica skriver:

   Dessa spets leggings med gratis/reklamprodukter som marabou handduk eller ännu värre kexchoklad tröjor, billiga marknads tröjor med tryck av någon varg el liknande. 😏

  3. Sandra skriver:

   Nu är ju ekomärkning inte automatiskt en symbol för att det är bra för djur/natur.
   Istället för att köpa allt ekologiskt (och spendera onödiga pengar) kan man ju försöka köpa typ ekologiskt kaffe, bananer och liknande 🙂

  4. Anonym skriver:

   Personligen köper jag hellre honung från Mälardalen än ekologisk honung från Brasilien.

 15. T3 skriver:

  Kan vi inte fortsätta WT slash nyrik-listan? Maar, är du med mig?
  – Folk som säger ”Porsche, Rolex, Moncler, Louis Vuitton” istället för ”bil, klocka, jacka, väska”.
  – Kommentaren ”Tar ni Amex?” typ inne på ICA eller annan stor kedja.
  – Folk som samlar påsar från dyra märken och använder som någon slags inredning eller handväska.

  1. Anna skriver:

   Har sålt två pappkassar från Chanel på Tradera 😁

   1. Nettan skriver:

    Hahahahahhahaha va?!??!??

   2. Happy skriver:

    Alltså jag är så sugen. Har sjukt mycket påsar men undrar hur man prissätter och om det bara är asiater som köper, som typ säljer kopior i? Alla tips mottages!

    1. Anna skriver:

     Det är ett tag sedan men tror jag satte utropspriset 1 kr.

  2. Anonym skriver:

   Men många butiker tar inte amex så det kan ju vara en relevant fråga.

   1. s skriver:

    Precis, när mitt amex inte går igenom vill jag ju veta om det är något fel på kortet eller bara affären som inte tar kortet ifråga. Varför det skulle vara WT förstår jag inte.

  3. Maar skriver:

   Haha, jag är på!!

   WT (inspireras av mamma, riktigt WT lol):

   Leopardmönstrade kläder dagligen

   Fejkväskor som syns på långa vägar att de inte ens är i närheten av originalet. Mamma har en Pucci i modell påhittad

   Konstanta diskussioner om vilka ölsorer/tillverkare som är överlägsna

   Röker Kent

   Köper sprit ur en Bosniers baklucka

   Köper fin choklad inne på Lidl

   Spelar kubb under bröllopsfiranden

   Lever med både sin nuvarande och sitt ex (känner flera som tom delar säng med åde nuvarande och ex)

 16. S skriver:

  Kanske inte just wt men det är väl mer lite löjligt kanske.

 17. Anonym skriver:

  Kanske inte direkt wt, men har märkt en tendens bland vissa barnfamiljer som åker till nån svenssonsemesterort och har slagit på stort med all inclusive: de spenderar aaaalldeles för mycket tid med att uppdatera Facebook för att visa allt och alla hur poolområdet, hotellsängen eller en random maträtt ser ut.

  1. Madelon skriver:

   Förmodligen samma människor som tycker att instagrambilder med färska hallon och blåbär på pannkakorna signalerar glammigt LYXLIV.

   1. En annan Petra skriver:

    Förmodligen för att för dessa person ÄR det lyx att få åka på semester och äta färska bär, och är så jäkla glada över att de har möjligheten att få göra det att de vill visa bilder för familj och vänner, ja hela världen faktiskt…. Ja FY för dessa fattiglappar som inte begriper bättre….

    1. Madelon skriver:

     Förringar inte deras semesterresor eller matvanor och jag tycker helt ärligt det oftast är sjuka priser på färska bär i matbutikerna. Det jag har synpunkter på i detta fall är folks enorma behov av att ARRANGERA bilder på Instagram (och i viss mån kanske även Facebook) i sin iver att visa upp en lyxig och glamorös livsstil för sina följare. Lite som GabJoss fruktfat.

     När det viktigaste blir att få skryta och visa upp för andra, så upplever jag att anonym ovanför mitt inlägg menade och det var också vad jag spann vidare på.

   2. Anonym skriver:

    Haha, vet du hur dyrt det är med färska bär när csn inte ens är på 10 lax och hyran ligger på 4500? Efter el, internet, litteratur och bassakerna som toalettpapper, mjölk och ett litet sparande är det rena öyxen att köpa ett paket blåbär eller hallon.

    1. Anonym skriver:

     Håller verkligen med ”en annan Petra”, men just bär finns i ett överflöd hela landet att plocka helt gratis, har man en frys är det ingen konst att ha lyxiga bär året runt. Plockat 50 liter blåbär på ett par dar bakom husknuten förra året, räcker till alla pannkakor och pajer man orkar 🙂 snart dags för nästa omgång!

    2. Madelon skriver:

     Japp, sjukt dyrt med färska bär. Men som sagt, nu var det inte bären i sig jag ville lyfta fram utan det här tvångsmässiga behovet att överdrivet stajla sina instagrambilder för att visa vilket oerhört häääärligt och glammigt liv man lever. Förlåt men jag tycker verkligen det är tröttsamt. Men jag älskar att du, csn-personen, har ett litet sparande trots den knapra budgeten. Så himla smart!

  2. Anonym skriver:

   Planering, förväntning, uppleva, spara minnen för att suga på som karameller. Jag som är bipolär? Mår riktigt bra om jag uppmärksammar det bra o fyller huvudet med det så att det får trängas med annat i huvudet. Döm inte, du kan inte lära känna alla men om du gör kommer du se orsakerna o få förståelse till allt. Sen att alla säkert mår bra av att fundera lite på varför vi gör som vi gör o göra nytt. Det är ju lite grupptryck också. Det är ju så man socialiserar med andra på nätet. Vissa tycker om o blir peppade av det o ger extra energi till det vackra då. Random maträtt? Är inte många maträtter med stort M? Gör folk saker med illvilja så lyft på hatten o gå vidare… Lixom

 18. Ella skriver:

  Jag reagerade mest på att hon än en gång nämnde att LCC finns på Arlanda. JA, VI VET DET REDAN! Herregud.

 19. A:a skriver:

  Spånar fritt utan större tankeinsats;
  Att skvallra om allt och alla
  Köpa sprit i Bag-in-box
  Prata högt, skrytigt och ”bröligt”
  Att skryta med att man inte gillar plugget/att plugga, läsa böcker osv, att vara antikulturell/intellektuell
  Köpa märkeskopior
  Utnyttjar FK osv
  Röker

  Ja, listan kan göras lång

  1. A:a skriver:

   Människor med mkt fördomar, särskilt kopplade till kön, hudfärg, sexualitet, religion osv.

  2. Pola skriver:

   Folk som anger ”Livets hårda skola” som utbildning på Fejjan… 🙄

 20. AntonV skriver:

  Flyga business med SAS? Då är det roligare att åka Röda Korsets Universitets hiss i Flemingsberg även om den hissen krånglar ibland…!

  1. AntonV skriver:

   Här är en instruktions video hur man åker den: https://www.youtube.com/watch?v=D-FZIODllEo

   1. Anonym skriver:

    Haha, vilken skön unge 😁

 21. Anonym skriver:

  Att döpa sina barn efter bilmärken är verklig trash.

 22. M🐑 skriver:

  Min white trash lista:

  Shabby chic stil med bokstäver som carpe diem
  Rågblonderat hår
  Akrylmaglar
  Foppatofflor i vissa fall
  Överanvändande av tunga parfymer
  Äta chips i komunaltrafik
  Vara rasist
  Vara sd:are
  Slänga sig med ord som ”det är bra med sd för de rör om i grytan”
  Förakt mot muslimer
  Krallig kroppsbyggnad på killar
  Tatueringar på hela armarna eller vaderna speciellt på män
  Fascination av EPA traktorer
  Ha flamingos i rosa hemma
  Röka
  Ullared
  Vara högljudd
  Ha skinnsoffa i pösig stil
  Ha svarta möbler enbart tillsammans med gammalt bord i furu eller ek
  Röka på
  Ha torshammaren som halsband
  Ha askkopp och ölburkar på balkongen
  Gifta sig ung
  Få barn utan utbildning
  Vara antiintellektuell
  Vara dålig på grammatik, OBS gäller ej dyslektiker
  Inte ha gymnasiekompetens
  Skryta om framgångar
  Hävda sig på pinsamt sätt
  Ha killnamn som slutar på y, typ Jimmy Tony osv

  1. ehh skriver:

   Omg du verkar vara en riktigt bitter människa med väldigt mycket fördomar..

  2. The most real of the real skriver:

   Hejsan hoppsan, du kan inte gilla många människor du?

  3. Anonym skriver:

   Oj shit BÅDA mina barn kom utan utbildning? Vad gör jag nu? Ungarna är 1 och 2.5 år, är det för sent?

  4. Anna skriver:

   Ingår särskrivning i ”vara dålig på grammatik”?

 23. Anonym skriver:

  Min wt-lista:

  -Rökare
  -Folk som dricker alkohol varje vecka
  -Folk som skiter fullständigt i miljön
  -Folk som inte köper ekologiskt trots att de har råd
  -Folk som är ignoranta eller omedvetna när det kommer till hälsa och livsstil
  -Folk som döper sina barn till amerikanska eller mode-namn
  -tatueringar på hals, händer och ansikte
  -Folk som konsumerar mycket
  -Brun utan sol

  1. Anonym skriver:

   Glömde det viktigaste:

   -Folk som dricker läsk varje vecka, speciellt alla dessa lightversioner, typ cola zero
   -energidrycker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla