Wahlgrenarnas loppis

18:00 16 Jul 2017

Pernilla Wahlgren/ Bianca Ingrosso:

Inför Biancas flytt till den egna lägenheten så ställde mor och dotter till med en bloppis där allt från handväskor och skor till mamsens egna kollektion mer eller mindre slumpades bort.
En tjej kunde lyckligt knalla hem med en Pradaväska värd 18 000 kr för en ynka hundralapp. Ka-ching!
Dock lät inte kritiken vänta på sig i Pernillas kommentarsfält där många ville veta varför de inte skänkte intäkterna till välgörenhet och så här svarade mamsen på det:

Den stora anledningen till detta event i första hand var för att Bianca ska flytta hemifrån och behövde rensa i garderoberna eftersom hon inte vill ta med sig sånt hon inte använder till nya lägenheten.

Vi satte väldigt låga priser på allt för att vi inte ville behöva få med oss grejerna hem igen.

Hade vi planerat detta som ett rent Välgörenhets-event så hade vi gått ut med det innan, och vi hade inte slumpat bort grejerna, utan försökt få in så mycket pengar som möjligt så klart.//Pernilla

Nu har hon dock gjort en pudel och meddelar att i alla fall hon kommer skänka delar av sina pengar till välgörenhet men hur Bianca kommer agera efter kritiken förtäljer inte historien.
Borde det vara mer regel än undantag att dessa stora influencer skänker pengar till välgörenhet för sina bloppisar eller är det nobody’s business?
Borde Pernilla ha cave’at för kritiken eller stått fast?

Och varför hittar jag aldrig en Pradaväska för 100 kr? Nu behöver jag nog sticka mig en offerkofta tror jag. Buuhuuu!

146 kommentarer | “Wahlgrenarnas loppis”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. R skriver:

  Tycker att det är så sjukt att Bianca tjänar ca 35k/månaden. För vad liksom? Vissa har det så lätt i livet. Och kom inte och ropa avundsjuka för it’s not.

  1. Anonym skriver:

   Hur vet du det? 🙂

   1. R skriver:

    Läste det i ett inlägg här för några månader sen, där andra ”influencers” årsinkomst samt månadslön stod med. Dessutom ligger avgiften på nya lyan på ca 14k/mån så jag kan tänka mig att hon har minst 10 papp till att röra sig med.

    1. Anonym skriver:

     Tror att i ett avsnitt av wahlgrens värld så hjälpte hennes mammas vän henne med utgifter ifall hon skulle köpa eget, mammans vän sa att hon måste tjäna minst 40.000kr har jag för mig och då svarade Bianca något med ”att det inte skulle vara något problem” . Så jag tror faktiskt hon tjänar BETYDLIGT mer än så 🙂

     1. Anonym skriver:

      Jo det tror jag också. Bara deras serie drar väl in en hel del!

     2. Anonym skriver:

      Hon har ju ett eget bolag, så av skattemässiga skäl är det smart att ta ut precis så mycket lön som maxar allt man in få av försäkringskassan men ändå så man ligger under statlig inkomstskatt. Troligen tar hon ut överskottet i aktieutdelningar, med lägre skatt.

    2. M skriver:

     Oj, har hon 14.000 i månaden i hyra så är 35.000kr i månadslön inte supermycket.

    3. Anonym skriver:

     Hon har väl köpt lägenheten? Då kan hon ju inte ha en hyra på 14.000 kr

     1. R skriver:

      Jo, man måste amortera varje månad, det läggs till i avgiften. Nya kravet 🙂 hennes avgift ligger på ca 14k.

    4. Jennifer skriver:

     En avgift på en bostadsrätt har ingenting med varken amortering eller kontantinsatsen att göra.
     Troligtvis lägger hon in mer än 30-50% o slipper på så vis amorteringskravet. Avgiften går till föreningen och är, gissningsvis, ca 4000 kr på en 2 i norra djurgårdsstaden.
     Så att hennes avgift skulle va 14000 är helt orimligt. Däremot kan hennes månadskostnad, amortering, ränta och avgift inräknat, gå på en sån summa, beroende på kontantinsatsens storlek.

 2. J.e.h skriver:

  Någon av läsarna här som varit på wheels and wings i Falkenberg i helgen? Vad tyckte ni?

  1. Hanna skriver:

   Dåligt ordnat faktiskt. Skulle inte rekomendera.

  2. Jadu skriver:

   Själva utställningen på motorbanan var bra, dock lite kö för att komma in med bilen om man kom efter tolv som oss på lördagen. Cruisingen rullade på bra båda dagarna, andra år har man ju stått stilla i evigheter så kan inte klaga. Såg att många klagade på att det inte gick att köpa cruisingpass på lördagskvällen men så var det förra året med och det har stått sen länge så är ju folk som är för lata för att kolla upp sådant som klagar.

   Vissa klagade på att värdarna var otrevliga men vad är värst, att någon värd var otrevlig eller att fyra värdar blev påkörda av en bitter Cadillac? Nä jag är helnöjd, värdarna kunde varit gladare men hade nog med blivit trött när folk inte lyssnar 😂

 3. Jannike skriver:

  Vet att detta inlägg kanske hör hemma på ett ”vänner-söker-inlägg” men jag hoppas att det finns någon mer som känner som mig.

  I fredags var jag ute och levde rövare, i lördag och idag har jag legat hemma hela dagen, vilket genererar en massa tankar. Jag är 28 år eller fyller om typ en vecka och jag känner verkligen att jag inte har någon riktigt plats i något gäng.

  Jag blev dumpad för typ 2 månader sedan och då försvann ett av de gäng jag tidigare umgåtts med. Sedan har jag ett gäng där dom flesta är ganska stabila med sina förhållande, skaffar barn och gifter sig etc. De andra gänget är lite mer drag i, dom är ute på helgerna och så, men jag hör inte helt till de gänget då vi inte håller på samma lag.

  Så här sitter jag och känner mig så ensam så fort jag är ensam hemma, jag tycker det är svin jobbigt och vet inte riktigt hur ja skall hantera de. Jag omges av en massa fina människor, men jag känner inte riktigt att jag tillhör ett riktigt gäng med vänner. Snälla säg att jag inte är ensam och hur hanterar man de?

  1. Jannica skriver:

   Vart bor du? Och vilket lag håller du på det är nog det viktigaste 😂

   1. Jannike skriver:

    Haha i Göteborg är det extremt viktigt 😉 Nej men skämt och sido, så betyder fotbollen i den här staden ganska mycket och hejar man på två rival lag så följer man ju inte med på deras matcher, vilket gör att när dm fortsätter vidare efter matcherna så är de inte alltid man är den första dom tänker på 🙂

    1. j skriver:

     Finns bara ett lag i Göteborg, Blåvitt!😏❤

     1. Jannike skriver:

      Äntligen någon som delar min åsikt,dock är ja inte helt säker efter dagens match. Kanske är därför jag är extra nere och funderar på livet

     2. j skriver:

      Nej dagens match var väl inget att hurra för…😞

     3. Elin skriver:

      Ja! Men Jörgen: avgå!

     4. Jannike skriver:

      Alltså människor, tack var så ledsen igår va när ja skrev inlägget, så kommer ni här och briljerar med era svar, fan va tacksam jag är att de finns så fina människor

    2. Jannica skriver:

     Här i Stockholm är laget också viktigast! Själv är det bara AIK som gäller och tyvärr hejar nästan alla mina vänner på bajen Så jag vet hur du känner dig! Kram ❤

     1. Jannike skriver:

      Skulle skriva att du får komma till Göteborg så vi kan gå på riktigt fotboll, men efter igår så kommer jag aldrig mer säga att dom spelar riktig fotboll. Men är inte det ganska underligt hur ett lag kan ha så otroligt stor betydelse egentligen ?

  2. Ajlin skriver:

   Du är inte ensam. Jag har inte heller något såntdär stort tjejgäng och kan bli avundsjuk ibland på de som har det. Stora gäng med tjejer som hängt ihop sen högstadiet typ. Jag har dock väldigt mycket vänner men min vänkrets är väldigt spretig liksom. Jag har lärt känna någon här och någon där liksom. Har dock lite mer gängkänsla nu eftersom jag mitt i brinnande trettioårskris fick för mig att börja med en lagsport – amerikansk fotboll. Nu behöver man kanske inte gå så långt, men du kanske kan se om det finns något annat du kan göra i grupp. Börja spela korpfotboll, hitta en bokcirkel eller nått kanske?

   1. Jannike skriver:

    känns skönt att man ändå inte är helt ensam. Ja de kanske är 30 års krisen som börjar komma även om jag har två år kvar.
    Får nog kanske ta upp handbollen igen, alt börja spela fotboll, de hade varit en succé för resten av omgivningen att se mig spela fotboll 😂

    1. Emma skriver:

     Vilket lag spelar du i eller vill spela i? Det låter som en ypperlig idé att träffa vänner på😁

     1. Jannike skriver:

      Vill spela i ett lag för att fe är kul, ungås och träna, inte när de blir för seriöst. Spelar nu i Warta men dom satsar rätt hårt och jag är inte riktigt där nu

  3. Hanna skriver:

   Förstår precis vad du menar och du är inte ensam! Jag har haft och har det lite så också. Nu har jag inte så mycket kompisar själv utan nu är det mest att jag gånger med min pojkväns (efter lååååång singeltips haha) kompisar. Bor också i Göteborg, fyller ett år äldre än du nästa vecka, säg tilö om du vill ses och snacka skit nån gång!

   1. Hanna skriver:

    *singeltid, inte singeltips.. 😛

   2. Jannike skriver:

    Men åh, du räddar verkligen min helg. Jag träffas mer en gärna över en drink, en cola eller en bit mat och snackar mer en gärna skit 🙂 Har ett sådant himla coolt namn på insta Ajomentjena du kan la skriva ett PM 🙂

    1. Anna skriver:

     Bor också i Göteborg och har massor med fritid då de flesta av mina vänner har familj och barn vid det här laget. Är dock lite äldre än er, 34, men man kanske skulle styra upp en Bloggbevakningsträff här nånstans? 😊

     1. Jannike skriver:

      Ja men de låter absolut som en superkul grej ju, count me in 🙂 Och du! Ålder är bara en siffra, jag fyller tydligen 28 och ja känner mig snarare som 15.

 4. Chili skriver:

  Nej jag fattar faktiskt inte varför man måste ge bort en väska man betalat 18 000kr för bara för att man har eller tjänar massor. Man blir inte rik på att köpa prylar och sedan ge bort dem (eller sälja och skänka pengarna). En inkomst kan försvinna. Eller minska om du lever på att ditt liv är intressant för en dag är det kanske inte så intressant längre. Så det man lagt sina pengar på bör ge något tillbaka.

  Har man FÅTT en pradaväska så kan man gott skänka pengen eller väskan men har man betalat ska man för fan få sälja den och få en slant tillbaka. Skärpning.

  1. Anonym skriver:

   Hon köpte väskan på 70% REA, hon sa att hon gav ca 5400 kr för väskan, hon köpte den inte för 18 000 kr.

   1. Kråkpung skriver:

    Spelar väl ingen roll hur mycket hon köpte väskan för, hon har ändå ingen skyldighet att ge bort sina saker bara för att hon tjänar bra.
    Sjukt att folk ens tänker så…

 5. Anonym skriver:

  De drog in mellan 50 – 80 000 kr på denna bloppis (Pernilla Wahlgren gav indikation på detta i deras senaste poddavsnitt) och de tog betalt via Swish till deras privatkonton. Detta är något som egentligen ska in i deras bolag då en bloppis är den del av bloggarens företag samt att de marknadsfört detta event genom deras sociala kanaler.

  Har precis gjort en anmälan till Skatteverket, ni kan enkelt göra en anmälan här:

  https://www.skatteverket.se/omoss/kontaktaoss/mejla/tipsaomskattefusk.4.7afdf8a313d3421e9a9561.html

  1. Anonym skriver:

   Man kan ha sitt företagskonto när man swishar, istället för ett telefonnr börjar det då på 123 xxx xxx (typ). Det känns väl mer troligt än att de givit ut deras mobilnr till alla köpare? Eller?

   1. Anonym skriver:

    Då måste de utfärda fakturor på alla de köp som gjorde på deras bloppis med namn och uppgifter på alla transaktioner så 25% moms läggs på.

    1. Anonym skriver:

     Är det verkligen så? Jag spekulerar i bitcoins for fun och köper via safello. De har 123-nummer och tar förvisso ut en liten transaktionsavgift, men jag har aldrig någonsin fått/sett en faktura. Fast det är väl kanske annorlunda när man köper valuta snarare än fysiska varor?… Jag vet inte.

     1. Anonym skriver:

      Allt i ett företag ska bokföras, det duger inte att ta emot pengar hursomhelst och inte kunna visa vem/var de kommer ifrån, och vilken vara eller tjänst som såldes. Kanske räcker den transaktionsinfo som Swish ger, vet inte säkert vad gäller den biten.

     2. Anonym skriver:

      Uppgifterna från swish borde räcka som verifikation.

  2. Sandra skriver:

   Gör du likadant motfolk på Facebook? Slut vara så avund!

   1. Linnea skriver:

    Så alla ska skatta och göra rätt för sig förutom sk kändisar? De gör dessa bloppisar till stora events för att dra folk och så säljer dom presskläder som de fått genom deras bloggar och tjänar pengar på det, GIVETVIS är det något som ska in i deras företag och skattas på. Det handlar inte om avundsjuka, det handlar om att driva sitt bolag på ett korrekt sett.

    1. Em skriver:

     Eller hur! Och så himla tröttsamt när någon alltid ska dra avundsjukakortet. Zzzz. Snälla- skaffa ett större ordförråd så att inte allt måste avfärdas som avund. Det finns andra ord att använda!

  3. Magdalena skriver:

   Hur kan det vara på företag när hon köpt privat? Så hon får alltså inte sälja sina privata saker privat?

   1. K-Town skriver:

    Om jag inte har helt fel för mig så kan bloggare dra av en del för kläder och andra prylar som ska vara till bloggen på skatten då det krävs för att driva företaget (typ arbetskläder? :-P). Därav är inte alltid deras ”privata” saker helt och hållet privata. Är dessa grejer på bloppisen sådana, och alltså inget hon redovisat in, så är det självklart att det ska in i företaget och inte hennes egna plånbok (nu vet jag ju inte om så är fallet) 🙂

    1. K-Town skriver:

     inget hon redovisat in = något hon redovisat in*

  4. Anonym skriver:

   Fast nummret går till en revisorbyrå..

  5. Anonym skriver:

   Wow! Dagens goda gärning. Anmält någon till Skatteverket! Tjoho vilket roligt liv du verkar ha 🙂

  6. Eva skriver:

   De behöver självklart inte deklarera för INKOMSTER när de säljer sina PRIVATA prylar på loppis.

   Jag har företag och säljer tex kläder som jag inte vill ha längre på Tradera. Inte f-n tar jag upp det i mitt företag.

   Lika som att jag heller inte kan dra av PRIVATA KOSTNADER i företaget.

  7. Anonym skriver:

   Jaså var fick du fram den summan från podden? Hon sa att de inte tjänat 100.00 kr när Sofia frågade om summan.

  8. Johanna den äldre skriver:

   Må Skatteverket bita dig i rumpan en dag. Anmäla hit och dit.

   1. Anna skriver:

    Ja för det är ju helt okej när folk smiter från att betala skatt. Tyckte du samma sak när Panamapappren avslöjades? Tjänar man pengar i Sverige så skall man skatta för det, oavsett vem man är. Var tror du vår välfärd betalas av? Små älvor i skogen som kokar guld av ormbunkar?

 6. Emmsi skriver:

  Se det som välgörenhet för den glade tjejen som fick en fin väska 😄

 7. Anonym skriver:

  Så skönt nu tar jag semester, från alla besserwissers 🙈

 8. Susanne skriver:

  Bara för att man är egen företagare så innebär inte det att det man säljer privat på Blocket, Bloppis lr liknande är företagets pengar.
  För det verkar ju som om en del tror att om jag som egen företagare säljer min privata soffa så skulle den förlusten belasta företaget…!? Haha, hur tänker man då? Eller är det bara om man gör vinst på en vara man säljer rent privat som ska in i företagets bokföring?

  Sen gör man som man vill med sina pengar – det gäller även de som är förmögna. Och har egna företag.
  Kända som okända.

  Det var det jag hade att säga om den saken.

  1. Anonym skriver:

   Jag är företagare, ser det lite som en sport att dra av så mkt som det bara går. Helt otroligt ibland vad Skatteverket går med på🍿🍿

   1. Eva skriver:

    Problemet är bara att om du har en massa avdrag (som egentligen inte hör hemma i firman…) blir din nettointäkt väldigt låg.

    Eftersom det är nettointäkten som både pension och ev pengar fr försäkringskassan (om du är sjuk eller tex barnledig) grundas på så kan det komma tillbaka och smaska dig i baken rätt ordentligt.

    Men om du inte blir sjuk, inte tycker att du behöver äta under din barnledighet och tror att du klarar dig på en jättelåg pension – kör!

    1. Anonym skriver:

     Som egenföretagare har man noll socialt säkerhetsnät trots att man betalar högre procentsats än vanliga löntagare, så varför betala mer för inget. Dessutom kommer pensionssystemet som vi känner till idag inte existera inom snar framtid, så förståeligt att man satsar på att leva nu.

     1. Eva skriver:

      Företagare har lika stort säkerhetsnät som en anställd.

      Skillnaden är att vi måste lägga på vår timpenning för att själva kunna betala det som en anställd har gnm arbetsgivaren.

      Vi får själva betala för (försäkringar, tex pensionsförsäkring, sjukförsäkring, olycksfall, etc.).

      Som löntagare kan man bli uppsagd på en månad (om man inte har varit anställd länge och/eller krävt annat avtal) så det är inte längre särskilt ”skyddat” med en tillsvidareanställning heller.

      Företagare bör fakturera per timme så att det blir motsvarande lön för samma arbete.

      Om företagarna sänker timpenningen för att vara konkurrenskraftiga så kommer företagare aldrig att kunna leva på sin firma = ha råd till att köpa de försäkringar som behövs för att klara sjukdom, barnledighet, etc.

      Kan man inte ta betalt för sina tjänster så är det bättre att man söker anställning.

   2. Susanne skriver:

    Haha SKV lurar på hanen…de ser allt. Snart får du tillbaka på momsen ska du se…Knto 2010 o 2018 är inget du använder dig av förstår jag 🤔

 9. Sofia skriver:

  Varför skall kändisar behöva betala in sina pengar till välgörenhet mer än andra när de ställer till loppis?

 10. Anonym skriver:

  Gjort en pudel??? Inte så jätteaktuellt det där, fler dagar gammalt ju. Är väl upp till dem om de vill skänka eller behålla pengarna själva, regel att skänka förstår jag inte varför det skulle vara, men fint av Pernilla att skänka till välgörenhet.

 11. Anonym skriver:

  Var väl lite av välgörenhet att sälja en del märkesvaror så billigt, hur lycklig blev inte tjejen som köpte Prada-väskan för en hundring kan man tänka, och många blev nog väldigt glada över att fynda och få handla just från dem.

 12. j skriver:

  Nej jag tycker inte att de, kändisar över huvud taget, måste skänka till välgörenhet.

  1. Susanne skriver:

   Antar att du inte har visionen att bli känd 😅

  2. Susanne skriver:

   Oj svarade visst på fel inlägg. Sorry.

 13. Andy skriver:

  Folk som ständigt insisterar om att man ska skänka typ varje krona man tjänar till välgörenhet är ofta de som aldrig ens har skänkt pengar själva. *Snark*

 14. Vivi the one and only skriver:

  Off topic:
  Robin och Julia dramat fortsätter och de har gjort en försvarsvideo rörande hans beteende i videon där han kallar henne hora. och tycker bara att videon de gör nu har fått situationen och deras beteende känns ännu mer destruktivt.
  Och sen tar de upp feminism och jämställdhet och så skyller han på adhd. Asså varför får dessa människor luft??? 🙁

  Hon måste dra ifrån honom…. Asap

 15. CHarlotte skriver:

  Helt OT men idag har väl inte ”Trött på att vara preggo” skrivit några kommentarer?!

  Kanske följetongen och elefantgraviditeten fått sitt slut idag?
  Hoppas!
  ❤️

  1. Maria1 skriver:

   Åh, hoppas det kommit en liten bebis!

  2. ... skriver:

   Vem fan bryr sig?…ja jag hoppas också att hon föder snart så att vi slipper ditt tjat

   1. CHarlotte skriver:

    Men är du möjligt lite måndagssur?😆

 16. M skriver:

  Hade väl varit toppen om de valt att skänka pengarna till välgörenhet, men ser heller inte något problem med att de inte gör det. Det finns få familjer som håller loppis som ger pengarna till välgörenhet… och hade de gjort det så hade folk haft 1000 åsikter om vilken välgörenhet som varit worthy. Palla.

 17. Silverräven skriver:

  När vi ändå diskuterar pengar:

  Ska på bröllop, de önskar sig pengar till sin bröllopsresa. Vad är rimligt att ge? Vi står varandra ganska nära, de är lite äldre, ganska stort och påkostat bröllop (om det spelar in?). Vad tycker ni?

  Tacksam för åsikter från er, här brukar man ju få bra svar på det mesta.

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Min högst personliga åsikt. Det är ofint att önska sig kontanter och jag har aldrig gett bort det heller vare sig det står på önskelistan eller inte.

   1. Ballie skriver:

    Varför skulle det vara ofint? Jag tycker det låter rimligare att ge kontanter så de kan lyxa till det lite på bröloppsresan än något materiellt som förmodligen är helt onödigt 🙂

    1. Ballie skriver:

     Hahaha står inte ut, bröllopsresa*** såklart😅

    2. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Ballie: Av samma anledning som man inte tar reda på hur mycket presenten kostar efteråt som man fått.

     Det är tanken som räknas inte värdet av presenten. Jag tex skulle mycket mer uppskatta något som någon lagt sin tid på men knappt kostat en krona, tex ett kollage etc.

     Jag tycker att önska sig pengar är samma sak som att ställa krav på vad givare ska ge och jag tycker inte man gör så. En gåva ska komma frivilligt utan villkor och gärna från hjärtat.

     Men igen, detta är hur jag ser det och jag säger inte att mitt sätt är det enda rätta att vara på. 🙂

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      En annan sak.

      Vissa kommer känna sig tvingade att ge bort mer än det har råd med för det syns direkt hur mycket man skänkt när man ger pengar och för att inte verka snål så ger man mer än man har råd med kanske och får äta makaroner resten av månade för att ha råd att gå bort på ett bröllop eller så tvingas man tacka nej för att man inte har råd att ge bort mycket pengar.

      Så igen enligt min åsikt så är man ett dåligt värdpar där man försätter sina gäster i en obekväm situation om man ber om pengar. Se ovan. Man vet inte ens alltid vad som är passande även om man har råd.

      Enligt mig, man gör inte så mot sina vänner, Villkorar vad de ska komma med. De ska vara välkoman om de så kommer tomhänta.

     2. Ballie skriver:

      Håller med dig att det såklart är roligare med något mer personligt, men det känns som att de flesta köper något bara för köpandets skull…🙄

     3. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Ballie: Ja så är det ju också ibland. 🙂

     4. S skriver:

      De flesta brudpar jag känner eller hört om på senare år önskar sig samma sak. Inklusive vi.
      Kan hålla med om att det känns konstigt att önska sig pengar som vuxen men tycker samtidigt att det är en kanonpresent. Bidrag till en resa som ger ett minne för livet, du slipper dessutom stressa runt i affärer och försöka hitta något som dom förmodligen inte ens vill ha och som kommer stå i ett förråd och samla damm…

      I vårt fall gjorde vi så att en närstående fick ta emot alla bidrag och sen överräcka den slutliga summan bara, med namnen på alla som var med. Vi har därmed ingen som helst aning hur mycket eller lite var och en har gett.

     5. Anonym skriver:

      S, vilken perfekt idé, så ska vi göra! 💗

     6. Ƭĥe real Hmm skriver:

      S: Det var en bättre lösning 🙂 men din anhörige vet ju fortfarande och dina gäster KANSKE fortfarande kände ett visst tvång att inte verka snåla inför hen. Dessutom så vet ni vem som gett och vem som inte gjort det.

      Jag förstår tanken om att man inte vill ha mossiga gåvor som man inte vill ha och att minnen är bättre. Men ändå… jag gillar inte tanken på monetär present i alla fall, känns opersonligt och som att gästerna får svårt att värja sig och blir tvingade in i ett hörn.

      Igen, min åsikt och inget annat. 🙂

     7. Tussilago skriver:

      Vi skrev en sorts önskelista där vi skrev vad vi gillade, t.ex. glas eller köksgrejer från ett visst märke, och personliga saker vi gillar. T.ex så dricker vi inte vin, så då skrev vi att upplevelser är uppskattat att få, men att vinet får lämnas utanför. Vi hade med allt från godis vi tycker om, saker vi gillar att göra till dyra märkessaker. Vi gjorde såhär eftersom det kom många som kände den ena i av oss men inte den andra, och för att folk inte skulle behöva stressa över pris + vad vi vill ha. Eftersom vi inte skrev exakta saker var risken att få dubbletter liten 🙂

     8. Tussilago skriver:

      Vill tillägga att vi fick väldigt många kommentarer om just önskelistan, att den var väldigt bra och rolig och underlättade för gästerna att hitta rätt gåva. Vi använder allt vi fick och är supernöjda 🙂

   2. Anonym skriver:

    Håller med. När man är vuxen (och förmodligen tjänar egna pengar) så önskar man sig inte pengar. Och när bröllopet dessutom är stort och påkostat så verkar det ännu märkligare…

   3. Anonym skriver:

    Åh men hjälp vad pretentiöst. Det spelar ingen roll vad du tycker är fint och ofint, det är brudparets önskan som gäller vare sig det är en brödrost eller en slant till bröllopsresan! Ofint är att inte respektera deras önskan och ändå gå på bröllopet och ta med sig någon pryl eller annat som ingen har önskat sig. Är man så fin i kanten att man inte vill ge bort pengar kan man stanna hemma. (Ja, vi önskar oss också bidrag till bröllopsresa, vårt bröllop är förvisso litet och inte så påkostat men vi skrev något i stil med att våra gästers närvaro är den största gåvan, vill man ge något är en slant till vår bröllopsresa det vi uppskattar mest)

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Ledsen att jag trampade på en öm tå men enligt min åsikt så är det inte jag som är pretentiöst utan du.

     Och du behöver inte oroa dig, sannlikheten att du var min vän ifall du inte kommer från en kulltur där man ger bort pengar till brudparet är ungefär lika med noll.

     1. Anonym skriver:

      Det där var bara en inödig och elak härskarteknik. Du trycker till mig med att säga att sannolikheten för att jag är din vän är ungefär lika med noll, vilket statistiskt sett säkert stämmer, men det var nog inte statistiken du ville belysa utan att jag inte är fin nog att vara din vän. Riktigt trist och onödigt och det var faktiskt en öm tå i motsats till diskussionen om bröllopspresent. 🙁

     2. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Få se här nu.
      Du börjar med att säga att jag är ofin som går på bröllop utan att göra som brudparet vill och säger att jag är pretansiös när jag var klar och tydlig med att det enbart var min personliga åsikt som jag framförde och att jag var väldigt klar och tydlig med att min åsikt en behövde vara den rätta, och så är det jag som håller på med härskartekniker och trycker till den andre ,….!?

      Men ok, men inte menat att göra dig ledsen och vi kan väl försöka igen en annan dag snacka med varandra där vi bägge håller en bättre ton? 🙂

     3. Anonym skriver:

      Du bör läsa det jag skrev innan du besvarar det.
      Jag skrev att beteendet var pretentiöst, inte du.
      Att ignorera brudparets önskan lika så – skillnad på sak och person. Resten av kommentaren var allmänt hållen.
      Medan du avfyrar en bredsida mot min person. Grattis, den tog där den skulle. Har i en veckas tid gråtit flera timmar om dagen för hur min vänkretssituation ser ut och undrat vad det är för fel på mig att fästmannens vänners fruar i stort sett ignorerar mig som nytillskott medan de umgås sinsemellan. Hoppas du känner dig extra förträfflig nu när du i många inlägg tydliggjort din ståndpunkt och gjort en ledsen brud ännu ledsnare.

     4. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Men alltså du du får nog själv läsa bättre. Jag var klar och tydlig med att det var min personliga åsikt och att jag långtifrån ansåg mig ha patentet på den och du har flera här som håller med dig.

      Jag är verkligen ledsen att jag gjort dig upprörd men jag kunde omöjligt veta i vilket skick du är i just nu och du får nog tänka på hur du adresserade mig från början. Och jo, du gick på min person iom att du kritiserade mitt val att hantera en situation. Du väljer dessutom nu att inte ta emot min hand när jag valde att möta dig halvvägs.

      Vem är jag för dig? Ingen. Du vet inte vem jag är och jag vet ännu mindre om dig när du skriver under nicket anonym.

      Din respektive respektivas är inte ditt förstaval av vänner och ni har kanske noll gemensamt. Det betyder inte att den ene är bättre än den andre utan enbart att ni är olika. Det kan vara lika svårt att komma överens med någon som kommer med på köpet som respektive som det är med blodsband. Inget fel på någon av er för det. Du får bara hitta dem som är mer som du någon annanstans. 💚

     5. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Förtydligande: Ditt antagande om varför jag inte hade varit din vän är fel för det har inget att göra med att du skulle vara fin eller ofin nog för mig utan för att hur du framställde dig här, du kanske inte är sådan afk, som någon som ställer rätt tuffa krav på hur man ska vara som din gäst för att vara välkommen.

    2. Anonym skriver:

     Fast när ni skriver så, så blir det ju jättesvårt för gästerna att enbart bidra med sin närvaro på ert bröllop. Det är klart att man i så fall kommer att ge er ett bidrag, eftersom ni ju säger att ni kommer uppskatta det. Som gäst vill man inte vara oartig. Så det är själva kravet som ni faktiskt ställer på era gäster som är ”ofint” eller vad man nu vill kalla det. Ni hade bara kunna skriva första meningen och sparat den andra för de som frågar direkt vad ni önskar er.

     1. Anonym skriver:

      Nej då, vi har muntligt stämt av med våra gäster och påtalat för dem som t.ex. reser till bröllopet att vi förväntar oss att de inte ger något 🙂 men det är ändå en såpass etablerad tradition med bröllopsgåva att de flesta vill ge och då är det bättre att de ger något vi faktiskt önskar oss. Sen om de ger 50:- eller 500:- spelar absolut ingen roll.
      Samtliga bröllop vi varit på de senaste åren – och ett par 40-årskalas – har haft samma önskemål. Så de är inget kontroversiellt längre.

     2. Anonym skriver:

      Ja men bara för att det har blivit vanligt idag så är det inte samma sak som att det är bra.

    3. Anonym skriver:

     ”Är man så fin i kanten att man inte vill ge bort pengar kan man stanna hemma.”

     Men fy vilken otrevlig inställing och det där är att vara pretentiös om något.

     1. Anonym skriver:

      Varken inbjudan eller önskemål om de eventuella gåvornas art är en befallning utan just en önskan. Om man har problem med upplägget eller har andra förhinder är det självklart att tacka nej, det finns absolut inget otrevligt eller pretentiöst i den inställningen.

     2. Anonym skriver:

      Läs meningen som jag citerade igen plus det är ju så dom flesta uppfattar ett önskemål om det bara finns ett alternativ att välja på som en befalling och att säga till någon att om det inte passar så kan man stanna hemma är att vara fett otrevlig och en dålig vän och jag tycker man glömt varför man har en fest för det ju inte för att fira sig själv utan för att få vara med dom man tycker om.

   4. Sofie S. skriver:

    I tex Syrien ger alla pengar. Det är tradition. Inget brudparet ens behöver be om. Bra tycker jag.
    Jag ser hellre att jag skulle få pengar än en massa kraffs som jag måste förvara nånstans.

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Jag respekterar att alla inte är samma och att det finns olika orsaker till traditionerna, men jag har också sett famlijer som knäcker sig själva för att det ska kunna ge det som förväntas av dem och att stanna hemma är ingen orsak till att inte ge brudparet en pengagåva så det finns inget sätt att komma undan…

     De kulturer som förväntar sig pengar förväntas sig ofta STORA summor pengar också.

     1. Namaste skriver:

      T o m etikettexperten Magdalena Ribbing har angett i sin blogg på DN att pengar numerar en godtagbar gåva vid bröllop, om bröllopsparet nu önskat sig det. Sluta hitta på egna etikettsregler, please.

      Tips till frågeställaren: Läs Magdalena Ribbings svar om bröllopsgåvor. Finns en hel del.

     2. Anonym skriver:

      Namaset: Men sluta hitta på vad trh sagt. Hen har inte sagt att det är en etikett utan en åsikt som hen har och vem fan gjorde Ribbing till gud?

     3. Ella skriver:

      Men att önska sig dyra köksprylar och märkesglas, det knäcker inte någon? Jag förstår inte skillnaden på kontanter och dyra presenter? Borde väl ge folk lika mycket ångest?

     4. Anonym skriver:

      Ella
      Och här har vi en till som känner sig träffad av åsikten att det är ofint att önska sig pengar för hur ofta har du sett att nån bara önskat sig dyra presenter? Det brukar ju finnas förlag på önskelistan i alla prisklasser om man har nått som helt hyffs.

      Och när man önskar sig prylar är det mer öppet att gästerna ger nått som inte finns på ösnkelistan.

      Fan va bortskämda många är som förväntar sig att dom ska få exakt det dom önskat sig. Sluta bara upp med att ha fest för att ni ska få presenter.

     5. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Ella: Hallå!

      Jag tror inte du vet vilka summor jag pratar om som gäller i vissa kulturer. Vi pratar tusentals kronor.

      Om någon öskar sig ett märkesglas och du vill ge det som de önskar sig så blir det oftast inte så dyrt då de oftast kostar mellan 150-250 kr styck.

      Om du vill ge en annan dyrare present som tex en hushållsmaskin så finns ju alltid möjligheten att ni är flera som går ihop. 🙂

      När det kommer till pengar så blir det så uppenbart exat vad vem har gett och om jag ska vara helt ärlig så blir det enligt mig ett sätt att sätta en prislapp på ens vänskap.

      Att ge pengar inom den närmsta familjen till en stor sak som ett bröllop (inte vanliga födelsedagar) tycker jag blir lättare att hantera då ömsesidig respekt och vetskap om den andres nuvarande livssituation är mer transparent.

      Igen, bara hur jag ser det.

  2. Sofia skriver:

   Mellan 500-1000 kr skulle jag säga beroende på er egna ekonomi, vi valde att älska oss samma sak och jag ”räknade” med upp till 300 för de gäster (par/familjer) som inte var så nära och max 1000 för nära familj.

  3. erica skriver:

   Runt 500 per person skulle jag säga, skulle alltså ge 1000 om jag och min man gick tillsammans. 😊

   The real hmm: tycker du inte det är ofint att ignorera brudparets önskan och ändå gå på bröllopet? Som att två fel skulle bli ett rätt.

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Erica: Se mitt svar till Ballie. Man gör bara inte så.

    Sen har jag inte varit på ett bröllop där någon skulle enbart komma med ett förslag på tänkbara gåvor. Ingen som jag känner skulle få för sig att göra så såvida det inte var en del av deras kultur från början att man ger brudparet pengar.

    Vad jag åsyftade var släktingar, framförallt deras barn, som önskat sig pengar tex på födelsedagar. 🙂

    1. Anastasia skriver:

     Jag håller med the real hmm – Plötsligt händer det!

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Ha ha, 😊😘

    2. erica skriver:

     Jag förstår absolut hur du tänker och jag hade förstått om det fått styra vid ditt egna bröllop. Jag respekterar dock dom som känner olikt. Personligen hade jag så mycket heldre önskar mig pengar till en resa, vi har allt vi behöver så er tillskott till en resa vore otroligt uppskattat. Bröllop kostar ju en hel del och om brudparet lagt sina ihopsparade pengar på en fest så kanske det inte finns så mycket till en resa?

     (Till er som påpekat att om båda har jobb ska inte det behövas: vi har båda jobb. Vi har inte råd med dyra resor då vi valt att vara hemma med barnen mycket och investera i hus. Så står valet mellan en bröllopsresa och ett gäng glasskålar vinner resan. )

     1. Dejsie skriver:

      Ett bra sätte som jag vet är ett vanligt alternativ i min bekantskaps krets är att gästerna betalt för sin mat istället för att fe presenter. Då behöver inte gästerna känn sig oroliga att de ger för lite och brudparet behöver inte oroa sif att gästerna känner sig tvingade att ge mer än de kan. Vad kan en tre rätters middag kosta 500 per person? Ett stort bröllopet typ 60 pers ? = 30 000 vilket räcker ganska långt 🙂

     2. Anonym skriver:

      Nu har vi iofs middagen på restaurang men vi är lätt uppe i en tusenlapp per kuvert och då ingår välkomstdrink, tilltugg, brudskål, 2-rätters, kaffe+avec med en liten pralin, dryck till middagen och bubbel till tårtan. Dock räcker 500 för allt det om man fixar mat & dryck själv. Men kuvertavgift landar sällan på mer än runt 300 oavsett.

     3. Susanne skriver:

      Fast något som verkligen är ofin är att man ska betala för sin mat på ett bröllop( och på alla fester men framförallt på ett bröllop)! Bjuder man in till något så bjuder man . Att tycka att gästerna ska betala för att man vill ha ert bröllop är oroligt snålt . Då får lan antigen ha ett mindre bröllop eller vänta tills man har råd!
      Nä ska man Ha ett bröllop bjuder man självklart på mat och dryck!

   2. 🐰 skriver:

    Tycker inte alls det är ofint. En önskan är väl just det, en önskan och inte ett krav. Vill man absolut ha en viss summa av sina gäster, av vilken anledning det nu må vara, så får man väl ha kuvertavgift.

    1. 🐰 skriver:

     För att förtydliga, jag tycker inte att det är ofint att gå på ett bröllop och ge present efter eget huvud även om brudparet önskar sig pengar. Tycker däremot det är ofint att vara otacksam för gåvor man får

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Se mitt svar till Ballie kl 21:39. 🙂

   3. Nettan skriver:

    Jag säger ca 500/par beroende på den egna ekonomin och hur nära en är. 500 per person tycker jag låter vansinnigt mycket. Ett etablerat par räknas dessutom som ”en” i inbjudningssammanhang.

    Kika hos Magdalena ribbing! Detta är ett oerhört vanligt förekommande ämne 😊

    1. Anonym skriver:

     Men sluta hitta på vad trh sagt. Hen har inte sagt att det är en etikett utan en åsikt som hen har och vem fan gjorde Ribbing till gud?

     1. Anonym skriver:

      Hamnade fel. Är svar till Namaste.

  4. Anonym skriver:

   Hade inte gett de ett skit. Man ber inte om pengar om man är vuxen och har ett jobb. Pinsamt.

   1. Kneja skriver:

    Aha! Så det är därför som även kungligheterna önskat sig pengar (till sina ”välgörenhetsfonder”)… de har inget jobb!
    Men så WT av dem att önska sig sånt. 🙄

   2. Therese skriver:

    Men jisses, det är ju jättevanligt att brudparet önskar sig pengar till resa. Det har väl ingenting med att man jobbar och tjänar egna pengar att göra. Vad löjligt.

  5. Krista skriver:

   1000 kr såvida det inte är kännbart stor summa för dig. Är inget konstigt att ge pengar.

   1. Silverräven skriver:

    Tack för er input. Tänkte 1000kr från mig o min man, även om det svider lite i kassan då jag är föräldraledig nu.

    Måste bara kommentera att de önskar sig pengar: de är några av de mest ödmjuka och fina människor jag känner, ställer alltid upp för andra utan tveka och jag vet att om jag skulle ”bara” kunde ge en kram i present skulle de ändå vara så glada att jag var med och firade deras dag.
    Däremot är det ju så att det är kutym att ge en gåva och då tycker jag det är ärligast att skriva att man önskar sig ett bidrag till resan istället för andra saker. Fast själv gjorde jag inte det när jag gifte mig av anledningarna TRH skriver 🙂

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Du har säkert fina vänner och som jag sade från början så behöver verkligen inte min åsikt vara den enda rätta i frågan. 💚

    2. Jessica skriver:

     Ett bröllop jag var på hade gjort en fin låda/spargris, var man fick sätta pengarna. Sen lade man grattis-kortet brevid. Då behöver ingen veta summan 🙂

     1. Anonym skriver:

      Men att det var så visste inte gästerna på förhand så dom kanske tackat nej till att komma eller gav mer än dom tänkt för att dom bestämt sig hur mycket dom skulle ge innan dom kom dit.

      Det är ofint att be om pengar och himla tramsigt att det har blivit vanligt att önska sig det i Sverige.

      Låt bli att ha en fest och åk på bröllopsresa istället om ni inte har råd med bägge.

      Det är bara fett ego att ha en fest om ni vill att gästerna ska bekosta er resa så att ni får dubbelt upp.

     2. Anonym skriver:

      Fett hit och fett dit, är du 12?

  6. Anonym skriver:

   Tycker det är skitbra att fler önskar sig pengar. Bra för miljön ist för att köpa massa prylar som ingen vill ha. Jag brukar ha som tumregel att köpa/ge ungefär så mycket som kuvertet kostar för paret.

   1. Jenny skriver:

    Förlåt men bra för miljön att de önskar sig pengar – som ska gå till en bröllopsresa (som allra troligast innebär flygresa)?

  7. hej skriver:

   200-600 tänker jag, ungefär samma som jag lägger på en ”riktig” present

  8. CHarlotte skriver:

   Utan att lägga ngn värdering i om man ”får” önska sig pengar eller inte så gav jag en nära vän som gifte sig 500kr, då var jag iofs tärna och köpte min egen klänning samt betalade för en planeringsresa till Gbg (förutom möhippan) samt att jag var student och ensamstående mamma – idag hade jag nog gett 1000kr men absolut inte mer!

 18. Anonym skriver:

  Alltså, nej. De för väl vad de vill med saker de betalat för. Har de inhe betalat förmfpmmcoh säljer vidare är det en annan sak men ärligt talat jag förstår inte varför de ska skänka de tjänst in. Ska en influencer i fortsättningen också kanske skänka bort pengar de tjänar på ex bostadsförsäljning

 19. Latu skriver:

  Har du slutat med kl 21-inläggen? 😔

 20. Chili skriver:

  OT

  Hoho! Har länge förutspått att Bellas nuvarande BFF Sheila skulle överge sin nisch för att bli ”vanlig” blogg om dig själv.

  Som alls andra som varit Bellas BFF så skulle det startas blogg… (undantag Angelica som redan hade en blogg) men Sheila kom in för sent, nischad blogg var ett måste och ja, lite länkar från BFF Bella såklart. I sitt senaste inlägg berättar hon att hon byter man på sitt instagram från nischade barnplaggsguiden (klart hon vsr tvungen att lägga ner den så småningom, hennes barn blir ju större plus hon är kass på sin nisch).

  Ska bli intressant att se var det leder (men bloggen är skittråkig).

  1. Silverräven skriver:

   Många tankar som snurrar såhär på kvällskvisten. Varför startar Bellas vänner bloggar? Är det Bella som uppmuntrar dem eller tror de att de också ska gräva guld i bloggträsket?

   Sen; vilken fint Bella körde med idag med rubriken ”So Sad Today”. Trodde det skulle handla om hur jobbigt det var att lämna över barnen till Odd men icke.
   Jag växlar mellan att tycka att hon är tragisk till att tycka att hon är ett pr-geni.

   1. Chili skriver:

    Jag har ju alltid tänkt att det är de eller hon som också vill ”ha hennes jobb” och hon har peppat och uppmuntrat och sagt ”gör så här” ”jag länkar” ”Försök!” osv.

    1. Chili skriver:

     Och sedan i vintras eller när det nu var har sheila ibland tryckt in ”ni är många som hört av er och bett mig att skriva om min yoga/annat crap ingen eg bryr sig om på en blogg som ska recensera barnkläder”

     Blir så oerhört trött på det där. Är det verkligen SÅ många som frågat? Är inte det en strategi för att skapa ett intresse (typ ”åh är andra intresserade jaha men då ska hon ju svara såklart men jag skummar bara”)? Försöker hon inte vara bredda bloggen och därigenom tänkbara samarbetspartners? För samarbeten/reklam krävs ju för att tjäna pengar på bloggen.

     Är jag cynisk som tror att de flesta av hennes läsare eg bara väntar på att hon ska skriva om Bella eller ha en annan vinkel på samma bild som Bella postar?

 21. Jennifer skriver:

  Det är kris för Ulrika Forsberg igen… Herregud… När jag läser hennes inlägg reagerar jag först på att allt är så jäkla osammanhängande och felstavat att det knappt går att läsa. Men hela jäkla dramat i sig (som hon dessutom flashar öppet på sociala medier!) låter som något högstadiedrama. Och hon är alltså en vuxen människa med man och två barn. Förstår inte hur folk orkar med så mycket drama i sina liv.

  1. Anonym skriver:

   På sin insta ”gör hon reklam” för drama inlägget. En ”hur kan man göra så här” text och sen en länk till bloggen. 😳 Jag tror att drama vill ha drama, drama gör ännu mer drama genom att ta det offentligt.

 22. Olivia skriver:

  Calle Schulman skall tala om booking.com i Nyhetsmorgon imorgon. Jisses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla