Det är tydligen skillnad på egentid och egentid.

06:00 11 Aug 2017

Blondinbella:


Bellas egentid som skiljer sig avsevärt från andra människors unnande av en kväll i tv-soffan.

När vissa firar framgångarna, unnar sig en kväll för att titta på tv, scrollar telefonen i timmar eller lägger tid på att prata om negativa saker – Jobbar jag. Jag är i stort sett ALLTID i gång med jobb. Förutom när jag är med barnen eller laddar batterierna med egentid.//Bella

Tydligen är det skillnad på gemene mans egentid och den som som Blondinbella sysslar med. Igår skrev hon nämligen ett inlägg med en hint av att titta ner på de som unnar sig en kväll för att se på tv eftersom de minsann inte är lika effektiva som hennes själv, denna ubermensch som skulle gå över lik för att slippa vara ineffektiv och som gärna skulle jobba sig blå i ansiktet.Så vida det inte handlar om att det är Bella själv som borrat ned röven i ett soffhörn och kolla på Netflix – då är det helt plötsligt egentid och någonting lika nödvändigt som luften vi andas för att inte gå in i väggen igen.

Det är inte ofta jag ligger i soffan och tittar på Netflix men idag blev det ett avsnitt. Men gick över på en bok sen. Den stimulansen passar mig bättre. Jag kan läsa i timmar, svårare med serier/film.//Bella

Så vem fan är Bella att kategorisera in andra människors tv-tittande i ”slötittande som bara är ineffektivt och som tar tid från ett jobb de hade kunnat ägna sig åt om de var lika dedikerade som henne” och hennes egna, djupt behovsanpassade egentid när de både två går ut på att sätta sig i soffan och kolla på tv. No more, no less.
Bellas tv-tittande är av någon anledning liiiiite finare och liiiiiite bättre än alla andras.

Suck är bara förnamnet.
Det här påminner mig om när Ms jobb döpte om receptionistjobbet till ”first impressions manager”.
You can polish a turd, it’s still a turd.
(Inte för att ett receptionistjobb är att likna vid en turd men ni fattar…har själv jobbat massor bakom en reception men då var jag inget annat än just det – receptionist)

122 kommentarer | “Det är tydligen skillnad på egentid och egentid.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Fia skriver:

  Hon har otur ibland när hon tänker och skriver. Hon är som en politiker. Hon kan aldrig sätta sig in i ett vanligt Svensson liv. Hon har aldrig levt ett,i vuxen ålder. Så det är synd att hon alltod ska påpeka detta. De sticker i ögonen på folk.

 2. Camilla skriver:

  Men om hon nu tycker TV-tittande är ineffektivt, låt henne göra det. Hon säger väl inget om andra människor som tittar TV utan pratar utifrån sitt eget perspektiv. 2017 är verkligen året då folk blir kränkta och påhoppade av allt och alla.

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Nu var det kanske just att hon efter det hon räknar upp vad andra gör, som hon då inte gör, lägger till att folk ”pratar om negativa saker”, som gör att det är uppenbart att hon tycker vad andra gör är skit, dvs visst har hon en åsikt om andras ”egentid”.

   1. A skriver:

    Fast hon skriver ju också ”När vissa firar framgångarna” och därefter unnar sig att titta på tv, så jag tolkar dom som två positiva saker medan ”scrollar telefonen i timmar eller lägger tid på att prata om negativa saker” definitivt är två negativa saker jag gör. Försöker sitta mindre med telefonen och försöker att inte lägga tid på att gå runt och vara bitter. Och med tanke på hur hennes kommentarsfält ser ut förstår jag om hon tycker att folk lägger mycket tid på att skriva in negativa saker 😉

    1. Hacki Hälinen skriver:

     Hon sa att när andra gör ”blablabla” så jobbar hon ALLTID. Förutom när hon är med barnen eller laddar batterierna med egentid. Till synes helt utan förståelse för att en kväll framför TV:n kan vara just ”att ladda batterierna” för någon annan. Det är väl där det hela failar; att hon helt saknar förmågan att kunna förstå och sätta sig in i någon annan än sin egen situation.

     Som vanligt jobbar hon SÅ mycket mer och hårdare än alla andra och hennes ”egentid” är som Camcam skriver helt enkelt lite finare än alla andras ”slappande”.

    2. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Fast då skulle hon väl inte använda. verbet prata utan skulle sagt skriva negativa saker?

     Hon har alltid genom åren hävdat att hennes sätt är så mycket bättre än andras sätt är. Och så länge hon gör det från sin egen synvinkel och vad som passar henne så är det ju självklart att hon har rätt, men…

     Hon får det alltid att låta som att alla andra gör fel och om de bara gjorde som hon så skulle alla vara lika framgångsrika och lyckliga som hon är. Hon har hittat det ultimata receptet för alla människor och hela mänskligheten.

     Får hon vissa elaka bittra kommentarer? Ja. Men de flesta är frammanade av hennes egen ton och övertro på sig själv.

     Det började med hennes religion The secret och även om hon hävdar att hon släppt den tron så låter hennes texter som allt annat än.

     Jag skulle kunna skriva en uppsats om Bella och hennes olika attityder men avslutar med att det verkat som många började följa henne när hon blev gravid och har då fått för sig att hon verkligen är varm och jordnära samt att det är besvikna över hon blivit nu, när det i själva verket är så att hon nu har samma ton i bloggen som innan hon började låttsas vara en varm och förstånde människa. Bloggen är fylld idag med exakt det ytliga liv som hon alltid egentligen stått för.

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Citat från Bellas blogg …

      Bästa receptet för framgång är just att alltid hålla tempot uppe, få hög utväxling på det man gör. Och i rollen som ledare gäller det att lägga mest tid på dom medarbetare som man tror ger bolaget högst utväxling. När vissa firar framgångarna, unnar sig en kväll för att titta på tv, scrollar telefonen i timmar eller lägger tid på att prata om negativa saker – Jobbar jag. Jag är i stort sett ALLTID i gång med jobb.”

      Här ser ni tydligt att Bella är övertygad om att hon har hittat den enda rätta vägen. Att man sedan skulle kunna visa henne flera sätt på hur hon skulle kunna få mycket mer ut av sina anställda än den här vägen får bli en sidofråga.

     2. T. skriver:

      Ja, hon har alltid hittat den rätta vägen, och det finns inget hon älskar mer än att skriva andra på näsan. Ingen förstår receptet för life goals som hon! Hur man driver framgångsrika bolag, hur man vårdar en relation, hur man kombinerar föräldrarollen med det aldrig sinande drivet att vara änträpränööööör. När bolag och relationer går åt helvete blir det uppenbart att hennes lyckorecept är rent trams, men då styr hon bara in på en ny väg och levererar nya floskler och kloka råd (gärna helt motstridiga de hon gav för några månader sedan) som om inget hade hänt. Det är just därför jag inte kan ta den människan på allvar. Hon är ju inte genuin.

  2. T. skriver:

   Skillnaden är ju att alla andra UNNAR SIG, men inte Bella inte, hon är minsann superdriven och oerhört effektiv. Det är jobb, jobb, jobb och inget behov av att unna sig förströelser. Hon unnar sig faktiskt inte ens när hon unnar sig, så jobbfokuserad är hon!

 3. Ami skriver:

  Hehe! Filip och Fredrik pratade om det här fenomenet i sin senaste podd – att folk blir kränkta av andras beslut. De hade Malena Ernman som exempel, folk hade blivit sura när hon valde att sluta flyga av miljöskäl och vissa reagerade: JAHA så nu är JAG en SKITSTÖVEL för att jag flyger till Malaga?!? 😂

  1. Matilda skriver:

   Haha, ja men Gud det där känns så jävla sant! Är det en produkt av samtiden eller har det alltid funnits i samma utsträckning? Så intressant fenomen.

   1. Ami skriver:

    Ja jag tror det funkat likadant i alla tider. Det handlar ju om grundläggande mänskliga känslor: att jämföra sig med andra och försöka (medvetet eller omedvetet) rangordna varann på en ”bra och dålig”skala. Inget nytt under solen 🤗

 4. Susanna skriver:

  Jag tror helt enkelt att Bella i sin roll som allvetande guru talar om för människorna hur de ska vara och hur de ska göra eftersom Bella vet vad som är bäst för dem.
  Sen gör hon inte alltid själv som hon säger att andra ska göra.
  Men det är väl med geniets frihet att vara, just det, ett geni som står över de alldagliga och slätstrukna människorna.

 5. Anonym skriver:

  Äsch. Hon är bara så ointresserad av sin blogg att hon inte ens minns vad det är för blabla hon skriver. Allt hon vill är att tjäna maximalt med pengar på bloggen genom minimalt arbete. Och hon lyckas ju… 🙂

 6. 🐬 skriver:

  Det här hade kunnat handla om vad som helst och vara skrivet av vem som helst. Lite ”andra gör så här men JAG, jag gör så här” för att vara lite speciell. Senast var det ju Kenza och hennes überroliga bröllopsbild, såna som inte ”normala par” tar.. 🙄

  1. Hacki Hälinen skriver:

   Haha, ja! Det där skojfriska ”vi är inte normala, vi är så jäkla craaaazy” ser man så ofta att det statistiskt sett måste hamna helt inom ramen för normen. Nej, ni kanske inte är normala men ni är iaf precis lika onormala som ungefär alla andra!

 7. Silverräven skriver:

  Tar inget hon skriver seriöst längre.

  Blir så förvånad när folk kommenterar typ ”åh vilket bra tips, det tar jag med mig” och det är självklara eller konstiga saker. Som att säga på möte ”jag är inte tillräckligt intresserad för att ta beslut”, ingen bra chef skulle väl säga så?

 8. KA skriver:

  Hon är ju en av dom som kan lägga in sociala medier som just ARBETSTID, vi andra som jobbar på akuten kan inte det.
  Så visst att hon kallar sitt scrollande för JOBB men det är ju ändå samma saker vi gör.
  Jag kan oxå skaffa en blogg o ett bolag, kalla mig influencer o logga allt scroll som arbetstid men jag är nöjd som det är, ser någon ner på mig så är det ok ändå.

  1. Hacki Hälinen skriver:

   Jamen precis. Som för någon kväll sedan på instastory där hon gjorde ”late night work and I’m loving it!” och jobbet var att läsa en intervju med sig själv. Med skillnaden att jag läser om andra än mig själv så är det exakt vad jag gör när jag varvar ner efter jobbet på tåget hem; slösurfar! And I’m loving it!

   1. Greta skriver:

    Man kan förstå att Bella gillar att jobba om jobbet innebär att hon läser om sig själv!
    Då kan det inte vara så betungande att jobba över en kväll hemma i villan.
    Men fy den som slöar på soffan framför en serie på tv! Slö, slapp och likgiltig platsar man inte i Bellas elitistiska värld. Heja alla övermänniskor!

  2. Annie skriver:

   Jamen precis. Vi kan ju snacka om jobb och jobb. Jag har en universitetsutbildning och arbetar nu hårt 40 timmar i veckan, ett jobb där jag varje dag hjälper människor som har det tufft av olika anledningar (arbetar i socialtjänsten) och där jag har mycket ansvar över saker som på riktigt är livsavgörande för människor. När jag sen kommer hem njuter jag med gott samvete av netflix och slösurfande (och av att läsa böcker också för den delen) samtidigt som jag tar hand om barn och hem och allt annat som vi vanliga dödliga pysslar med. Min egentid kan också ibland läggas på att gå till frisören eller shoppa, sånt som Bella räknar som arbete. Ibland kan jag också ta en långlunch med en vän, det räknar jag som fritid men Bellas luncher är väl i stort sett alltid ”jobb”. Även om Bella inte uttryckligen säger att andras sätt är sämre än hennes så framgår det ju tydligt mellan raderna eftersom hon jämför sig med de som ”scrollar på telefonen i timmar och lägger tid på att prata om negativ saker”.

 9. Anonym skriver:

  Skönt för henne. Har samma diagnos som henne men kan ALDRIG läsa.
  Ibland undrar jag vad hon gjort sin utredning. Hon verkar aldrig lida av son superkraft till ADHD. Varken nu eller då.

  1. Susanne skriver:

   Samma här, man tappar ju fokus efter tre rader. Men funkar det för henne så…däremot verkar inte tv-tittandet funka så bra. Rutiner is da shit – hon har nog inte kommit in i de ännu.

  2. M skriver:

   Fast då borde ni även veta att diagnosen kan te sig olika på olika personer och i olika ”grader”.

   1. Anja skriver:

    Oavsett hur diagnosen ter sig, så är det inte annat än faktum att det är otroligt svårt för ALLA med ADHD att sitta helt stilla och läsa ut en hel bok i 4 timmar.

    1. Suss skriver:

     Jag har adhd, och kan läsa en bok i 4 timmar.
     Dock måste det vara en bok jag tycker är intressant, och det måste vara skönlitteratur.
     Är det något jag finner tråkigt/ointressant/tung facklitteratur så tröttnar jag på bara några minuter.

     Så jo, vi finns, men kanske inte så många av oss.

    2. Milla skriver:

     Jag har ADHD och har pluggat filosofi, läser just nu teknisk fysik och var en bokmal upp till 16 års åldern och läste böcker som Robinson Cruise och Oliver Twist när jag var 12 och kan fortfarande försjunken i en bok om en hel dag när tid finns. Ska genast upplysa mig hjärna att börja tycka läsning är jobbigt.

     1. Anonym skriver:

      Jesus.

    3. Ida skriver:

     Jag kan också läsa i 4 timmar. (har ADHD) dock kan jag knappt se en film… Alla är olika och vi med högpresterande ADHD finns. Jag jobbar också svinhårt. Det är det som gör mig lugn. Men kan inte sitta och ha en konversation med en människa. Vet fok med adhd som älskar att sitta och konversera med människor. Så säger inte att akka är som jag.

  3. Maria skriver:

   Jag har också diagnos ADHD kombinerad Hyper och uppmärksamhet, svårgrad. Men jag kan läsa böcker om det verkligen är en bok som jag finner intresse i, kan till och med läsa boken ut på några timmar!

   Det jag har svårt med är att titta på film eller serier, har aldrig riktigt fastnat för något förutom Harry Potter filmerna som jag kunnat se utan pauser.. Jag måste tyvärr ta pauser eller lägga fokus på annat för att det blir för jobbigt för hjärnan.

   Så det är olika för olika personer 🙂 Bella kanske inte är som jag, en tv-tittande/serie-tittande person utan vi kan istället läsa böcker. 🙂

 10. Anonym skriver:

  Har tagit ett beslut att ta semester fr bloggvevakning ett tag.
  Märker att alla negativa kommentarer jag läser här hela tiden marinerar hela mig till att tänka negativt om människor, både bloggare o generellt,
  Så glad sensommar på er! Nu ska här aktivt jobbas på att välja positiva tankar som inte påverkas av negativitet. 😊👋🏻

  1. Therese skriver:

   Jaha?

  2. Matilda skriver:

   Alla ba: hej Bella👋🏻

 11. Anonym skriver:

  Har man ett mentalt och känslomässigt krävande arbete kan lite sofftid framför något helt meningslöst i rutan vara perfekt avkoppling, hjärnan får vila en stund. Vill också minnas att Bella ofta, under den tid som jag läste hennes blogg, efterfrågade Netflix-tips till sig själv och Odd, det avverkades serie efter serie så hon kan ju stänga kakhålet.

  1. Maya skriver:

   Men det var väl ännu en eftergift hon gjorde för att Odd skulle vara nöjd? Nu när Bella inte behöver rätta sig efter Odds önskemål så kan hon använda Netflix efter eget behag.
   Verkar som mycket av det som skedde under åren med Odd var på hans villkor och det framgick inte i bloggen. Inte förrän nu efteråt.

   1. Anonym skriver:

    Eller så ville han göra saker ihop med henne som inte inkluderade jobb eller blogg eftersom han älskade henne? ”Odds önskemål”. Jag gör inte allt JAG vill jämt eftersom jag är en del i en familj och i ett vuxet förhållande med barnens pappa/ min man. Orimligt att bara bry sig om sig själv.
    Jag hatar att hänga i lekparker men gör det såklart ändå. Jag tycker inte om att äta ute men gör det ibland för att min man tycker om att gå på restaurang. Compromises…

  2. Anonym skriver:

   Kakhålet :-‘D

 12. Sara skriver:

  Känner mig mest störd på hennes syn på arbete tbh. Att hon ALLTID arbetar och att hon jobbar SÅÅ hårt. Well, om dagliga hårföner, långluncher och flamsande bland hudcremer är ditt hårda jobb så kanske du inte jobbar så jävla hårt ändå. Var väl därför hon failade både gymnasiet och den där schweiziska utbildningen – för då förväntades hon faktiskt arbeta mellan varven. Med sånt som inte bara är kul, utan också arbetsamt. Som de flesta av oss har det på jobbet varje dag.

  1. Greta skriver:

   Kanske man kan säga att Bella har gett räkmackan ett ansikte?
   Hon har själv brett på smöret så hon kan glida men låtit andra skala räkorna 🙂

  2. Anonym skriver:

   Enligt Bella själv så hoppade hon av alla utbildningar för resten av eleverna inte jobbade hårt nog 😉

   1. M skriver:

    Undrar lite över engelsklektionerna. Är hennes engelska så dålig för att alla andra var för dåliga alltså? 🤔

    1. Curre skriver:

     Trist att Bellas skolgång och utbildning blivit lidande för att vi inte har möjligheter för särbegåvade att läsa och lära tillräckligt snabbt.
     Vi borde verkligen satsa mer på elever som har särskilt goda förutsättningar för studier men som känner sig understimulerade i den vanliga skolan.

     1. Elin skriver:

      Konstigt att det inte gick med teorin för körkortet heller… Kanske det gick för långsamt.

     2. Ulrika skriver:

      Det är ju också bara en sanning med modifikation… Efter att vi var flera elever på min högstadieskola som frågade efter mera utmaningar så fick vi lov att läsa både matte och engelska på gymnasienivå. En timme i veckan kom en lärare ut och satt med oss, resten var självständigt arbete. Betygen följde med oss till gymnasiet, så där hade vi liksom ”vunnit” 100 poäng (en kurs) redan, och kunde använda det på en extra kurs.

      Väl på gymnasiet fortsatte jag att kämpa för att få mer jobb, genom att gå till studievägledningen fick jag nästan ingen hjälp, de flesta fick bara läsa 50 MAX 100 poäng extra.. Men genom att kontakta lärarna i de kurserna jag gärna ville ha så slutade jag gymnasiet med att ha läst 600 poäng (dvs 600 timmar) mer än vad man skulle.

      Skolor och gymnasiet motarbetar till viss del att man tar sig vatten över huvudet, men om man har ett driv, verkligen kan visa på att man tycker de vanliga kurserna är för lätta (jag gjorde klart sjuan, åttan och nians engelska bok under ett år i sjuan, hade alltid högsta betyg, rätt tydligt tecken på att jag var klar och redo för mer utmaningar i den kursen så att säga..) istället för att som blondinbella ”Det var så tråkigt så jag började skolka istället” … Ehhh, ja jo…

     3. E skriver:

      Ulrika, tråkigt att det är din erfarenhet. Jag har precis motsatt erfarenhet. I högstadiet hade skolan sammarbete med gymnasiet och jag kunde läsa till exempel Matte A i nian. I gymnasiet hade skolan sammarbete med närmsta universitet och det gick att läsa vissa kurser under trean. Det var heller inga problem att läsa extra kurser (bara jag fick in dem i schemat, vilket fungerade rätt bra för att vissa lärare var ok att jag missade till exempel en mattelektion av fem i veckan för att läsa något annat så länge jag fick bra betyg). Det var en liten kommunal skola, så bra.

      Visst finns det problem att visa väldigt famstående elever saknar stimulans i skolan. Men det är inte vad som har ställt till det för Bella. Det är ett mycket större problem att människor med olika, sämre, förutsättningar inte kan tillgodogöra sig utbildningen. Detta skapar ett otroligt problem för dessa individer då de blir vuxna, därför läggs mycket krut på dessa. Det vore kanske önskvärt att vissa utbildningar för riktigt akademiskt begåvade individer skulle finnas redan tidigt i åldern (som det finns idrottsinriktningar i skolan). Men detta är ett relativt litet problem i Sverige och världen. Det finns studier som visar att både elever och föräldrar överskattar elevers intelligensnivå. Majoriteten av elever som tycker att de fick för lite stimulans i skolan upplever det inte för att skolan är för lätt, utan för att de tyckte det var tråkigt. Det är en oroande utveckling att allt ska vara roligt idag. Stimulera till lärande, ja toppen! Men vissa saker är inte jätteroligt men måste läras ut i alla fall…

   2. Lina skriver:

    Hahahahahhaa 😂😂😂😂😂

  3. Anonym skriver:

   Exakt! Ser henne gärna jobba dygnet runt på yes min gamla arbetsplats (telefonrådgivning gällande sjukvård) eller annat ställe.

  4. Marja skriver:

   Nä, hon klarade inte av skolan för att det gick för långsamt skrev hon ju, hon tappade intresset. Innerst inne är hon ett geni. Synd att hon använder det till att sälja smink och skor, borde finnas viktigare saker att åstadkomma med ett sånt skarpt huvud. Kommer inte ihåg varför hon hoppade av MBA-utbildningen? Å andra sidan, hon har ju dels ADHD (?) och dels verkar hon antingen haft en väldigt strulig tonårstid eller mycket strul i familjen, hon flyttade i princip hemifrån vid 14-16 års ålder. Och hela karriären har byggt på att sälja sig själv och, sedan ett antal år tillbaka, dessutom omge sig med diverse assistenter vars enda uppgift är att bekräfta, serva och fotografera henne. Samt att få allt sponsrat bara man skriver en liten rad om det. Då får man nog ett ganska skev bild av verkligheten.

 13. Harmagedon skriver:

  Hon är underhållande den där Bella. Hur länge har hon lyckats hålla liv i sin låtsaskaraktär hon skapat? 15 år? Det är bra kämpat! Men det måste verkligen tära på henne. Tycker hon rätt ofta slappar men grejen är ju att hon gör det i snygga kläder i ett välstädat hem och kan ta bilder på det.

 14. Nadia skriver:

  Bella känns lite som jag när jag var liten. Man längtade efter att bli stor och ha en kalender som var fylld till bredden med viktiga saker att göra för då var man betydelsefull. Sen växte jag upp och förstod att det fanns annat i livet än att att ha en kalender som aldrig var tom. Jag har för övrigt ett rätt bra jobb med bra lön och gillar att göra karriär, men det upptar liksom inte all min vakna tid. Man behöver inte vara ointresserad av sitt jobb eller karriär bara för att man gillar att slösurfa/kolla på tv.

 15. Emmsi skriver:

  När hinner hon reflektera över sitt liv om varje vaken sekund ses som jobb? Fördelarna med ett vanligt jobb är ju att när man slutar är man färdig! När förskolan stängt kan jag gå hem och bearbeta dagens intryck och händelser, slappa och kolla på tv tills jag somnar.

  Hur länge orkar man ständigt vara i ”jobbmode” innan man går in i väggen? Hoppas folk tar hennes ambitioner med en nypa salt och förstår vad som är jobb för henne (läsa tidning om sig själv).

  1. Lotten skriver:

   Förstår hur du tänker. Men som företagare och ansvarig att många varje månad ska ha lön så tror jag jobbmode aldrig kan gå ur kroppen. Been there,done that…. inte kul. Så jag la av.

   1. Elin skriver:

    Jaså, det blev Simon som ska vara operativ chef. Har för mig att de presenterade någon utifrån för ett tag sedan. Kanske den utvalde fick kalla fötter, då han kom in på sång-och danskontoret …

    1. Anton skriver:

     Ja Bella och Pingis meddelade före sommaren att man anställt en Sverigechef/Operativ chef vid namn Stefan Edsinger:
     http://www.breakit.se/artikel/7681/isabella-lowengrip-hamtar-ny-toppchef-fran-finansvarlden
     Men jag tror faktiskt att han aldrig hann börja. Enl Linkedin jobbar Stefan Edsinger idag kvar där han varit sedan mars 2016.
     Typiskt att det dragits en tystnadens slöja över detta. En rekryteringsflopp tydligen.
     Men heder åt någon som verkar ha genomskådat vad det var tänkt att han skulle börja jobba för.

     1. Annan skriver:

      Så intressant! Sång- och dansmannen ska uppenbarligen leda hela koncernen, medan Extern-Stefan talar LCC. Kan det vara där det skiljer, att det är två olika jobb? Verkar iofs hål i huvudet att sätta rookien på koncernnivå oavsett, men det är väl i LCC det mesta är tänkt att hända framåt så kanske viktigare med erfarenhet där?

     2. Greta skriver:

      Det är lite oklart vilket ansvarsområde som Simon har men det verkar som han är operativ chef enbart i Bellas eget bolag Löwengrip Invest.
      Stefan E skulle vad jag förstår jobba med LCC dvs Bellas och Pingis gemensamma bolag.
      Så det är möjligt att Stefan jobbar på i det tysta. Han blev omnämnd i Bellas blogg 1 juni som tydligen var hans första arbetsdag.

     3. Anton skriver:

      Jag ställde frågan och fick svar på Bellas blogg.
      Simon är COO på Löwengrip Invest, Stefan Edsinger har motsvarande jobb på LCC.
      Faktum kvarstår att han inte omnämnts i Bellas blogg sedan 1 juni men han kommer kanske att dyka upp där oftare när han blivit varm i kläderna.

  1. Curre skriver:

   Fast musikalartist blev han, Simon! Allas vår sång- och dansman Mr. Bojangles Sjögren.
   Jag tänkte på den där platsen Simon tydligen kommer från dvs Torbjörntorp. Undrar om den ligger nära Flatte-red?
   Låter som de kunde finnas i närheten av varandra. Inte så långt från Tönthult 🙂

  2. Linda skriver:

   Det var därför dom åt tårta på storyn igår, men hon skrev att dom jobbat ett år ihop.
   Önskar jag kunde få tårta för varje år på en arbetsplats!🙈

  3. Chili skriver:

   Men Gud! Visst jag är all for att se individen bortom betyg och utbildningar men att anställa någon som inte har någon adekvat utbildning alls?! Inte ens läst ekonomi på gymnasiet? Det är bara oseriöst. Jisses.

 16. Anonym skriver:

  Hon borde skaffa sig lite självinsikt.
  Hon kränger krämer av slaget det går tretton på dussinet av, och säljer ut sitt liv som en välpolerad men intetsägande produkt.
  Det hon gör på dagarna är fullständigt värdelöst. Och kom inte med att hon har si och så många följare och tjänar multum. Miljarder flugor äter skit men inte blir skit mer värt för det.
  Folk som har riktiga jobb som tillför något av äkta värde är tusenfalt värda sin egentid än den här uppblåsta donnan, oavsett om den består av netflix, knyppling eller skvaller med granntanten!

 17. S skriver:

  Bella (och Emmas) engelska är helt galet dålig. Det låter så jävla oproffsigt och jag fattar inte varför de inte lägger ner tid på att lära sig om de nu ska expandera i mellanöstern etc

  1. Linda skriver:

   Det hinns inte med i deras krävande schema med div luncher, event och hårföning och ”jobbscrollning” av Instagram.
   Dock tvivlar jag på att hon bara följer konton för jobbets del.

   Alltid skriver jag för fört för kommentarerna….

  2. Pella skriver:

   Måste försvara dom lite här. Har alltid haft tufft med språk i skolan, har jobbat hårt för att bli bättre, kollar på mycket film, ofta utan text, läst engelska böcker, lyssnar på engelskspråkiga poddar…. osv osv

   Men blir fan inte bättre på språket, min dialekt låter extremt svengelsk och fast jag förstår allt har jag så svårt att prata och formulera mig själv…

   1. Anonym skriver:

    Självklart är det individuellt hur väl man klarar av att lära sig och behärska ett annat språk. Men det som Bella saknar är förmåga att anställa personer som kan det som hon inte kan själv. Eller så vill hon inte omge sig med personer som är duktigare än henne på vissa saker. Om hon menar allvar med att lansera sig själv och företaget internationellt, särskilt på engelskspråkiga marknader, behöver hon satsa på anställda som har den språkliga kompetensen, som kan översätta bloggen och hjälpa henne att formulera sig på sociala medier.

   2. Blomma skriver:

    Men då har du ju blivit bättre på att läsa och förstå talad engelska, vilket är vad du tränat på. Om du tränar på att prata och skriva engelska blir du säkert bättre på det också. Snyggt jobbat!

   3. Ulrika skriver:

    Inte för att låta taskig men du skulle kanske överväga att öva dig mer i att prata då? Lyssna på musik/podcasts och se film tränar dig ju i hörförståelse och som du säger så förstår du allt.. Men tränar du inte på att faktiskt prata själv så kommer du ju fortfarande ha den svengelska accenten. Inte för att det är något fel med accent, men bella och emma säger ju jämt grammatiska fel och uttalar saker fel, det är inte bara accent.

   4. Anna skriver:

    Ens uttal har dock inget med ens ordförråd eller grammatiska korrekthet att göra! Massor med människor talar engelska obehindrat men med en accent som gör att man hör var de kommer ifrån. Låt inte ditt uttal hindra dig, öva bara massor så kommer du med största säkerhet tala engelska obehindrat, trots uttalet 🙂

 18. H skriver:

  Nog för att hon vill provocera men hon är duktig på att framställa sig själv så otroligt världsfrånvänd. Det finns ingenting eftersträvansvärt i att alltid jobba, det är idioti och extremt ohälsosamt. Hon älskar bilden av sig själv som den ständigt, hårt arbetande. Men som någon ovan konstaterade så består hennes jobb mångt och mycket i hårfönande, instagram och doftprover. Hon kan gärna få prova på mitt jobb som statlig utredare och beslutsfattare, att inte stänga av jobbet när arbetsdagen är slut skulle vara direkt förödande. Man skulle inte orka ens en vecka. Stäng av jobbet och slötitta på tv eller annan aktivitet är så viktigt. Skulle önska hon slutade återproducera det skitidealet att det är eftersträvansvärt att alltid jobba. Vi vuxna förstår att hon ljuger och målar upp en idealbild, men för yngre som inte förstår det är det så oerhört ohälsosamt att matas med.

 19. Olivia skriver:

  Samtidigt som hon fixar hår och naglar m.m på ”arbetstid”, då är det klart man får jobba igen på kvällen. Tror Isabella medvetet planterat en liten provokation. Tror inte hon ser ner på någon utan vill få igång kommentarsfältet i sann proffsbloggaranda 😉

  1. Lisa skriver:

   Ja och igår skrev hon att hon skulle gå tidigare från jobbet, fixa manikyr och strunta i kvällsjobbet, hör och häpna! Med det vill hon nog att folk ska skriva ”men du jobbar ju ALLTID enligt inlägget innan?” Och få igång sitt kommentarsfält. Hon är ju slipad när det gäller att provocera, men bryr hon sig inte alls hur hon framställer sig själv? Som företagsledare vill man väl tas på allvar av sina kunder tänker jag? Det är ju bloggens läsare som är kunderna och vill hon inte hålla sig på god fot med dem?

 20. Annie skriver:

  Förresten, en annan sak: alltså vem lagar Bellas mat nu för tiden? Ser att folk frågar i hennes kommentatorsfält, och visst är det en STOR skillnad jämfört med hennes matlagning tidigare. Inte bara att hon bytt ut husmanskost samt snabbmat á la mamma Scans köttbullar och makaroner till gröna blad och raw lasagne, maten ser också mer ”stylad” ut om ni förstår vad jag menar… Förutom var det ju Odd som lagade den goda maten och Bella som typ stekte fiskpinnar och kokade makaroner när Odd inte var hemma.

  1. Nadia skriver:

   Jag undrar också! För inte är det Bella som lagar maten iaf.

  2. m.jo skriver:

   Såhär skrev Bella 11/9 2016:
   ”I nuläget har vi städhjälp två gånger i veckan, trädgårdsmästare vid behov, fönsterputs vid behov och Linas Matkasse varannan söndag”.

   …det var alltså när hon och Odd fortfarande bodde tillsammans. Jag gissar att hon inte direkt MINSKAT på outsourcingen av hemmasysslor efter spearationen.

   De dagar hon har barnen tror jag att det är en person till där hemma under några timmar som lagar mat, tvättar, gör ”allt tråkigt” med barnen samt fotar några myspysbilder till Instastory/bloggen.

  3. Helena skriver:

   Gissar på att det är en av tjänsterna hon köper sig, typ svarta lådan om någon minns? Finns säkert kvar, och även fler som levererar x antal lådor några ggr i veckan. Låter rätt nice, maten ser god ut också även om jag inte är säker på att man skulle känna sig mätt så länge på den! Men man vänjer sig väl.

  4. Sandra skriver:

   Köper färdig mat och lägger upp i skålar….

 21. Jenny skriver:

  Vad hände med helgtoffsen?😭😂

  1. Annie skriver:

   Ja!!! Jag saknar också helgtoffsen!

 22. Anonym skriver:

  Throwback Friday till när allas vår Blondiebells älskade att hänga i soffan med både tv-spel och Netflix! Var väl senast 2016 hon kände så?

  Ja, mitt liv går i perioder där jag ibland ser mer serier, läser mer, eller spelar mer Sims. Men jag fördömer inte serier när jag är i min bokperiod. Fast jag pluggar å andra sidan heltid och jobbar halvtid, så lite dötid har jag till skillnad från Bella!

  1. kjya skriver:

   Sims <3

 23. Thomas skriver:

  Receptionist är ett fint ord och ett redigt arbete. Är det några man ska vara schyssta mot är det receptionisten. Det lärde vi oss tidigt från James Bond.

  1. Lina skriver:

   Receptionisten, chefens sekreterare och brevbäraren. Har man dessa nyckelspelare som allierade så klarar man det mesta… 🙂

   1. Anton skriver:

    Helt rätt. Man ska inte underskatta de som gör det viktiga jobbet i företaget.
    Jag säger som C-H Svanberg fd BP-ordförande:
    ”We care about the small people”.

 24. Ann. skriver:

  Jag skulle vilja se in i framtiden och se vem och vad Bella är om ca 20 år framåt. Vad tror ni? Hur ser hennes liv ut då?

  1. Anton skriver:

   Jag tror att det är minst lika svårt att spekulera om Bellas liv två år framåt i tiden…

 25. kjya skriver:

  Det verkar ju som att Bellas absolut största roll i hennes företag är att vara reklampelare och framstå som att varje företagsframgång är till 95 % hennes förjänst för hon jobbar sååååååå myckeeeet. Och snälla….vilken chef säger saker i stil med ”detta beslut intresserar inte mig så jag går nu”.

  Och hennes dygnet runt-jobbande känns bara töntigt. Jag som läser på universitet och har heldagar i skolan med ännu mer plugg kvällar och helger hade sett hennes jobb som lyxsemester. Faktiskt.

  Sen är det ju såklart säkert ansträngande att jämt behöva producera content till sociala medier, jämt känna att man måste växa och bli större bolagsmässigt och jämt behöva vara en offentlig person etc. Meeeeeeen att framställa det som att man är den mest effektiva och jobbande människan i världen är bara verklighetsfrånvänt.

 26. Rebecca' skriver:

  ”You can polish a turd, it’s still a turd.”

  Vad finns det för motsvarande uttryck på svenska?

  1. Lina skriver:

   Man kan sminka en gris, det är fortfarande en gris. Eller ngt sånt.

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Skulle precis skriva det också och det är nästa samma men inte riktigt.

    Att sätta läppstift på en gris.

    http://internationell-lexikon.com/definitions/?swedish_word=put_lipstick_on_a_pig

  2. Anton skriver:

   Man kan förgylla en spade men det är fortfarande en spade 🙂

   1. Riika skriver:

    Något med glitter på en bajskorv.

    1. M skriver:

     You can’t polish a turd but you can roll it in glitter pa engelska i varje fall.

  3. Rebecka skriver:

   ”Du kan putsa en skit tills den blänker” har jag växt upp med (egentligen ”tolle”, men ”skit” funkar i hela landet)!

   1. Rebecka skriver:

    ”… och du kan krydda den tills den smakar gott också!”

 27. Anonym skriver:

  Tänker på när hon skulle göra om övervåningen och fick det till att barnen skulle få mer yta. Innan hade de varsitt rum och lekrum, nu delar de ett rum och har ett mindre lekrum än tidigare… det är så fascinerande. Med det sagt kanske det är bättre nu och ytan räcker så klart. Men hon räknar så konstigt. Som många infuencers.

 28. Elin skriver:

  Klistrar in kommentaren jag skrev under ett annat inlägg eftersom den passar bättre här: nån mer som håller med om min teori?

  Jag förstår inte att folk går på det här gång på gång. Och liksom orkar reagera ens. Efter alla år. Har vi inte lärt oss nåt? Isabella som för några år sen hade som strategi att publicera provocerande inlägg strax innan lunch pga att läsarna då är hungriga och därför mer lättirriterade = mer kommentarer = trafik till bloggen. Tror Bella har svårt att lämna det provocerande eftersom det uppenbarligen är det som drar trafik. Skulle man ha tid och engangemanget skulle man säkert kunna utskilja ett mönster. Minst en gång i veckan känns det i alla fall som den här typen av inlägg dyker upp där Bella berättar för alla om hur hårt hon jobbar (mer än alla andra förstås) om hur hon är lyckligare än genomsnittet, hur effektiv hon är utan någon dötid, hur hon inte har tiiiid att lyssna på vänners problem för det tar för mkt energi, osv. Och kommentarerna kommer ju… det är ju oftast dessa inlägg som har flest kommentarer. Sen när det fått pågå ett tag kommer ett ”jordnära” inlägg som handlar om barnen, skilsmässan eller nåt personligt. Visserligen lite mindre kommentarer på de inläggen men oftast nästan bara positiva. För att liksom vinna lite sympati och alla läsare som minsann skulle sluta läsa bloggen är tillbaka. Sen kommer ett par intetsägande inlägg tills det provocerande inlägget kommer och så snurrar hamsterhjulet på.

 29. Indi skriver:

  Mest lustigt är väl ändå att hon på nåt sätt lyckas tjäna pengar på att ordbajsa om exakt samma saker gång på gång… klart hon vet det provocerar också. Astöntig är hon.

  Kommer aldrig köpa någon av hennes produkter hur ”kul” det än hade varit att testa.

 30. Chili skriver:

  Är det inte ganska dålig uppdatering från BB för att vara arbete igen?

  1. Greta skriver:

   Hon skrev just att hon ska åka till Malmö. Alla vet väl vad det är som lockar där i Skåne, eller hur?
   Att stanna hemma och klippa gräset verkar inte vara prio 1 när Bella har barnledig helg (igen) 🙂

   1. Bugbee skriver:

    Hon ska till Sharkweek? Men om han nu inte var med till rivieran – innebär det då att Bella har två killar på gång samtidigt?

    1. Maya skriver:

     På Instagram skrev Bella att hon skulle besöka sin kusin i Skåne.
     Undrar om det är den där Rebecca som nämnts någon gång i bloggen.
     Sharkweek tror jag inte var med i Frankrike.
     Tveksamt om han och Bella har något ihop längre.
     Men vem vet, Bella är så effektiv så hon kan nog klara av flera saker under sitt besök i Skåne.

   2. Chili skriver:

    Fast nu menar jag inte uppdateringar just idag. Jag tycker det varit dåligt hela veckan men tyckte väl det inte var så konstigt när hon hade barnen men sedan hon lämnade över till Odd är det nästan sämre. Trodde hon skulle uppdatera mer spritt över dagen när han var helt solo. Men men.

   3. Anonym skriver:

    Robot gräsklippen träder nå in snart:)

 31. Tillfälligt anonym skriver:

  Fast som någon som också jobbar med ett kreativt yrke (jag är författare) så kan jag säga att jag aldrig är ledig heller. Det kanske kan se ut som det: ”Ligger du här och latar dig?” undrar min partner när jag ligger på soffan, men i själva verket så jobbar jag hårt med att lösa ett problem i mitt manus som hindrar mig från att komma vidare. Idéer poppar upp i huvudet och tar ingen hänsyn till om jag är ledig eller inte, och flera nätter när jag precis skulle till att somna så har jag kommit på en grej som jag varit tvungen att rusa upp och skriva ner för att inte glömma.

  När man har ett kreativt yrke har man ständig press på sig att skapa. Titta på Jonna Jinton. Från ett utomstående perspektiv kan det ju se ut som att hon skuttar omkring på ängarna i Norrland med sin kamera eller kladdar lite färg på en färgduk, vad kan vara så jobbigt med det? Men hon har skrivit mycket om pressen hon har att alltid vara på topp, att alltid skapa nya magiska fotografier etc.

  Och det ÄR annorlunda att ha ett kreativt yrke, och jag vet för jag har haft ett vanligt 9-5 jobb också, när faktiskt bara låg på soffan när jag kom hem från jobbet och inte gjorde nåt annat.

  Jag säger absolut inte att det är bättre, men hjärnan arbetar alltid. Bara för att jag säger ”Okej, nu har jag skrivit 3000 ord idag, det är jag nöjd med” så betyder inte det att hjärnan stänger av. Istället dyker nya idéer till nya projekt upp. Eller nästa kapitel som jag ska skriva imorgon. Eller en förändring jag vill göra med det jag redan skrivit som kommer innebära att jag måste skriva om 40000 ord för att få det att funka.

  Så alla ni som jobbar hårt med att ta hand om andra människor (och alla andra yrken man kan ha, jag bara valde ett som är väldigt betydelsefullt) skulle ta en titt på mig där jag ligger i soffan utan BH med håret i en slarvig tofs och skratta ihjäl er när jag säger att jag jobbar hårt eller att jag jobbar jämt. Jag inser att det inte ser ut som det. Men det betyder inte att det inte är sant.

  1. E skriver:

   Ja och nej. Jobbar också i ett kreativt yrke och känner igen mig, det är klart att man ”alltid är i gång” i huvudet. Och ja, det finns press (men det har min kompis som är åklagare också).
   Men samtidigt så tittar även jag på Netflix. Visst, jag kan kalla det arbete eller research if you must, men det är även en hobby som får mig avslappnad. Eller så slösurfar i tunnelbanan, då brukar jag ofta komma på bra idéer.

   Sen så är ju Bellas jobb inte så vansinnigt kreativt. Hon är först och främst en reklampelare, hennes jobb är att vara vacker och marknadsföra produkterna. För att man ska kunna marknadsföra det som ”hennes produkt” måste man göra henne till ”kreativ chef” – det betyder enl. det man läser hos henne, att hon väljer ut en doftnot av några shortlistade. Inte ens finns intresse bestämma exakt hur flaskorna ska se ut (har hon också skrivit). Sen ”testar” hon krämen, vilket är ett marknadsföringstrick då hon skrivit i många år hur dålig och känslig hennes hy är. Så jag vet inte hur ”kreativ” hon är och hur mycket skaparanda som finns i hennes produkter, det hela känns väldigt själlöst.

  2. Popcorn skriver:

   Fast alltså nja, där håller jag väl inte med dig helt och hållet. Jag jobbar också i ett kreativt yrke och tänker ju självklart mycket även när jag inte är på kontoret, men det är ju inte detsamma som att jag a-l-l-t-i-d jobbar.

   Min åsikt? De som tror sig jobba hela tiden är antingen på väg mot väggen i racerfart, eller så lurar de sig själva. Varje tanke relaterad till jobbet är inte detsamma som att jobba.

   1. E skriver:

    Exakt så!

 32. S skriver:

  Jag tror inte Bella själv kommer ihåg vad hon skrivit tidigare. Eftersom hon är så ombytlig i vad hon tycker och känner kan det inte vara lätt att hålla koll på vad hon sagt om saker och ting förut. Fast hon skriver det ju som att hon aaaalltid tyckt något visst. Är väl det som gör att hon tyvärr inte känns genuin.

  Kan inte heller släppa att hon beskriver sig själv stundtals som någon författare skulle kunna skriva i en av de alla ”pepp-böcker/tidningar” hon läser. Liksom, tycker du verkligen allt det där eller har du fått för dig det?

  1. Pedro skriver:

   Operativ chef med ansvar för samtliga bolag i koncernen. Innebär det att han då blir chef över LCC nya hotshot operativa chef dom nyligen tog in? Eller är han borta ur bilden redan?

   1. Anton skriver:

    Nej, enligt vad Bella svarade mig på bloggen så är Simons ansvar endast Löwengrip Invest.
    Det står alltså fel i tidningen vare sig det beror på att någon missförstått eller att Simon själv tror sig ha fått ett mer omfattande ansvar än han de facto fått.
    Vore förstås bra om Bella och Simon stämde av så det inte blir några oklarheter med Stefan och Pingis 🙂

 33. Yrsa skriver:

  Misstänker starkt att det var en bidragande orsak till att Odd tog sitt pick och pack. Ingen här i kommentarstråden verkar backa Bellas sätt att ”arbeta”. Kan knappast tänka mig att Odd orkade med hennes konstiga syn på jobb och arbete

 34. 🦊 skriver:

  Inget. Underlägg. Under. Muggen?!

  *andas in… andas ut…*

  Okej jag driver. Men kände lite lätt hur den ordningssamma i mig började vakna🙄😉

  1. Maya skriver:

   Antar att du minns Monica i Vänner? Hon var också väldigt insisterande när det gäller underlägg (coasters) för att undvika ringar på bordsskivan 🙂
   Jag är ganska noga själv också utan att jag på något sätt tycker jag är konstig. Det är ändå jag som slipper torka efteråt.

   1. 🦊 skriver:

    Hahaha självklart minns jag henne! Älskar Vänner 😀
    Egentligen är det ju bara bra att ha underlägg, förr hade jag aldrig det men nu är det ett måste 🙂

 35. Lina skriver:

  Alltså jag kan inte se mig Isabella vara en chef. På insta framställer hon sig själv som flamsig och hysterisk. På bloggen ändrar hon åsikter varje vecka. Jag är övertygad om att min arbetsdag som sjuksköterska är mer effektiv och jag får mer gjort, fattar otroligt mer viktiga beslut, (7-16 med oftast 30 min lunch och 2 toalettbesök) än Isabella får fast hon, enl henne själv, arbetar hela tiden. Så hon fascinerar mig. Alltså hon är ju rik utan tvekan. Men fattar inte hur hon lyckas. Hur kan man ta henne seriös. Är de för bloggen som man tänker att man kan satsa på henne för man når ut till en så otroligt stor publik?

 36. Maria skriver:

  Nu har jag inte läst alla inlägg..
  Men hur kommer det sig när vi alla andra människor har ”fritid” så har inte hon det på samma sätt när hon väl har ”fritid”? Utan då måste det kallas ladda batterierna eller egentid?
  samt att Bella skriver att hon alltid är igång med jobb förutom när hon är med barnen eller laddar batterierna? Hänger inte riktigt med i hennes resonemang?
  Jag jobbar inte heller när jag är med mitt barn. Bella laddade batterierna igår genom att hon inte hade barnen och tittade på serie i soffan..är det inte vanlig fritid då som vi alla andra har?

 37. Hanna skriver:

  hahhah men detta är ju ytterligare en hint till Odd. De tillsammans sträckkollade ju massa serier ihop och de var ju då så himlaaa mysigt och spännande att börja på en ny serie. Men nu när hon är singel så verkar det ju inte som att serietittandet var hon som promotade, utan Odd, så då ska det ju även hintas till det.

 38. Klara skriver:

  Är det bara jag eller har hon förändrats till en HELT annan person efter skiljsmässan? Poff från en minut till en annan så känner man inte igen henne ett dugg. Så sjukt! Nästan läskigt!

 39. Anonym skriver:

  Vi kvinnor, ja jag är kvinna. När har vi vår egentid med fiffin? Den dagen det bloggas om det ler jag 🙂

 40. enzym I skriver:

  Hahahahahha jag är receptionist, ska seriöst börja kalla mig för ”first impressions manager” & ”professional key holder” för det är serr det jag gör…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla