En spellista till Elena/Natacha

20:00 10 Aug 2017

Elena Belle/Natacha Peyre:

Nati/Elena vill ha hjälp att skapa en peppig spellista till sin förlossning och givetvis har jag ett helt gäng bra förslag!!
Det är ju inte för inte man är lite av ett musikaliskt mastermind. (Obs, ej ironi!!)

Om ni har några bra förslag så släng in dem i kommentarsfältet!
Nu måste vi ju hjälpa henne ploppa ut den här ungen med bravur!

51 kommentarer | “En spellista till Elena/Natacha”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. L skriver:

  Hej, kan du snälla hjälpa till att sprida detta? Det är akut.

  En kvinna med hennes två barn lyckades komma loss från hennes makes våld i Libanon men svävar i fara då konsulatet inte tar emot henne och hon nu tvingas gömma sig.
  Kvinnan har under lång tid haft husarest i mannens familjehem i Libanon där han misshandlat och våldfört sig på henne och barnen. Hon lyckades tillsammans med barnen komma loss med hjälp av en lokal polis. Dock visade det sig att mannen hade släktband med Polischefen på orten som satt ett ultimatum om att Svenska UDs personal måste hämta henne eller så måste han lämna över kvinnan och barnen till mannen. Svenska Konsulatet känner väl till ärendet efter en storm av anmälningar från personer som följer facebookgruppen men har varit oförmögna att hjälpa till.
  En svenska som råkade vara i Libanon har på eget ansvar och egen risk fått ut kvinnan från polisstationen och letar efter ett skyddat boende fram till morgondagen. Inte först då kan konsulatet ta emot henne. Pass och id handlingar finns kvar på polisstation som vägrade lämna över dessa.
  Följ utvecklingen i Facebookgruppen Bring Her Home!

  1. M skriver:

   Vad behöver de hjälp med? Pengar? Gruppen går inte att hitta på Facebook… (iaf inte för mig)

   1. L skriver:

    Nej, behövs hjälp att sprida detta till media/allmänheten så att UD/svenska ambassaden gör något. Dom har varit kontaktade hela tiden men inte gjort något egentligen. Media behövs nu för att lägga press på dom.
    FB-gruppen: https://www.facebook.com/groups/1471298152952449/?fref=nf

    1. M skriver:

     Ok, då är jag med. Tack för länken!

  2. Anonym skriver:

   Hittar inte heller denna grupp.
   Förlåt med vad ville du med detta inlägg? Är kvinnan som påstås vara utsatt svenska?

   1. L skriver:

    Fungerar inte länken? Gruppen heter i allafall Bring Her Home!
    Kvinnan född 94 är svensk medborgare, det är även hennes barn.

    1. laura skriver:

     Kanske hade varit en bra idé att skriva att hon var svenska i ditt första inlägg.

 2. Anonym skriver:

  Gillar ditt tänk!

 3. Jag skriver:

  Spellista till förlossningen? Alla gör som de vill men det verkar lite overkill. Det gör så ont att det inte finns nåt annat att tänka på. Men i USA är det kanske annorlunda.

  1. Linda skriver:

   När jag födde så hade dom en skiva på med olika låter med panflöjt, det var otroligt skönt och avslappnande att höra detta.
   Det fick mig att nynna med och glömma bort lite vad jag gjorde där.
   Detta var i Sverige på södra BB=) så tror det är vanligt med musik, egen eller att det finns.

  2. Emma skriver:

   Precis min tanke! Musiklista på en förlossning jo, jo, det funkar väl kanske om man är bedövad till bredden med epidural och annat. Jag för min del hade fullt upp med att klara av smärta och ”följa med” i förlossningen. Kunde liksom inge brytt mig mindre om vilken musik man spelade. Troligast hade jag bara vrålat ”STÄNG AV DEN JÄVLA MUSIKEN FÖR HELVETE!!!”

 4. Anonym skriver:

  Haha jag hade aldrig pallat musik. Blev störd av prat under förlossningen, djupandades och ville bara fokusera på det.

 5. Siripuzen skriver:

  Jeg får si at JEG hadde satt pris på å få höre Queen mens jeg ploppa ut mine barn😀😀😀

 6. Josefin skriver:

  Johnny Cash – Ring of fire

  1. Karin skriver:

   Haha! Den lyssnade jag på medan jag bodde på toaletten under laxeringen man måste gå igenom innan man gör en koloskopi. 😝

 7. Anonym skriver:

  Fjordis tror att det är en flicka som ligger i gabbjossans mage. Själv är hon osäker för det kan likabra vara en pojke……!?
  Ja eller kanske en dinosaurier, vem vet liksom. Mystiken tätnar!

  1. Siri skriver:

   Iq fiskmås….

 8. Anonym skriver:

  Har man en långdragen förlossning så är lugn musik skönt men någon upptempo musik som hon vill ha lär hon inte lyssna på sen haha. Man vill ju ha lugn och fokusera på att vara avslappnad. I själva krystningsskedet kommer hon inte ens att uppfatta att det är musik på…;)
  Jag födde för snart två veckor sedan, lyssnade på Michael Jackson och badade i fyra timmar!:) i slutet var det mest fokus på att orka så då kan jag garantera att jag inte lyssnade på någon musik …

 9. Idainteigår skriver:

  Under min förlossning var det underbart att lyssna på något och kunna fokusera på något annat än smärtan… Dock ville jag bara ha let’s dance på i bakgrunden av någon anledning haha!

 10. Carina akerlind skriver:

  Its raining men

  1. Hella skriver:

   Alltså jag ser bara Catrin hedlund när ditt namn kommer upp i kommentarsfältet haha

   1. Lina skriver:

    Samma här!

   2. Carina akerlind skriver:

    Hihihi

 11. Jenny skriver:

  Hej! Är det bara jag som tycker det är konstigt att fixa gratisgrejer ät sina relativt gamla barn med hjälp av sponsorer? Kolla näst senaste bilden på Sanna Lundells instagram. Hennes dotter som är typ 15-16 är på språkresa med EF. Och hon skriver ett sponsrat inlägg om det = hon har fixat hela dotterns språkresa med spons. Känns ändå som ett steg längre än att ha sponsrade barnkalas.

 12. Dora skriver:

  OT-kommentar, sorry! Jag läser några få bloggar, en av de är Magdalena Graafs.
  Men efter att att läst hennes senaste inlägg så kommer jag inte läsa den någon mera. Hon tycker hon är rolig när hon märker ”upp” falska samarbeten. Varför har vissa bloggare svårt och tycker inte de ska märka upp samarbeten/reklam? Har det blivit det nya svarta?

  1. H skriver:

   Kan bara hålla med. Maggan är min absoluta favorit bloggare. Men jag stör mig oxå på detta. Det är ju inte första gången hon gör så här. Trist!

 13. Elin skriver:

  Så hon ska föda ungen vaginalt då? Mina fördomar får jag äta upp nu. Det hade jag nämligen aldrig trott att den prinsessan skulle göra. Hade aldrig trott att hon var villig att utsätta sig själv för den typen av smärta eller risk att underlivet aldrig blir sig likt igen. Eller att inte kunna kontrollera hela förloppet. Där ser man!

  1. En annan Elin skriver:

   Du får det att låta som att kejsarsnitt är något för prinsessor och att föda vaginalt, det gör riktiga kvinnor.

   Om jag skaffar barn kommer jag göra allt för att få föda med kejsarsnitt. Som sagt, vem f-n vill ha ett förstört underliv?

   1. 37-åringen skriver:

    Jag har fått mycket bättre underliv efter tre förlossningar. Klart bättre känsel och bättre orgasmer.
    Ändå värt smärtan (i efterhand!) 😜

    1. Krista skriver:

     +1

    2. anastasia skriver:

     Samma här!
     Aldrig haft så bra sex som efter förlossning!

   2. Kneja skriver:

    Eh, kejsarsnitt ska ses som en nödlösning då vaginalt oftast (märk ”oftast” då det givetvis finns några procents undantag) är det mest riskfria.
    Men i USA är de så nervösa för typ allt att folk snittas till höger och vänster. Förutsatt att de in betala alltså… annars värderas inte någons hälsa högt.

   3. Elin skriver:

    Lite så ja. Att välja kejsarsnitt av någon annan anledning än att man får det rekommenderat av sjukvården är prinsessigt.

    1. SH skriver:

     Fast, nej. Jag vill ha ett kejsarsnitt när jag väl ska skaffa barn. Är inte ett dugg rädd för smärtan eller så, men tanken att möjligen skada underlivet bokstavligt talat paralyserar mig av rädsla. Började lyssna på Förlossningspodden i höstas, och kan känna ett stygn a avundsjuka och önskan att kunna föda vaginalt och vara med om hur det är. Men tror faktiskt inte jag kan komma över min rädala, den är för djupt rotad. Blir illamående och kallsvettig av bara tanken. Gäller även samma rädsla för att skada mig inuti munnen (dock är ju inte det precis en risk vid en förlossning haha…). Att inte vara paralyserande rädd är en förutsättning för att man ska ha en bra förlossning, annars blir det nog väldigt svårt att sammarbeta med personal. Så kejsarsnitt utan att sjukvården rekommenderar det behöver inte alls vara ”prinsessigt”, för många handlar det om en stark rädsla att jämföra med fobi.

   4. Anonym skriver:

    Underlivet behöver inte bli förstört av en förlossning. Förändrat blir det nog för majoriteten av alla, men förstört tror jag inte händer alla. Av egen erfarenhet så tog återhämtningen ganska lång tid (kunde helt seriöst inte sitta eller gå normalt på två månader), blev klippt och fick genomgå en liten operation (ca 5 månader efter förlossningen) för att justera ärret då det läkt lite konstigt. Underlivet är förändrat och ser lite annorlunda ut, har fått framfall men det har nog mest med själva graviditeten att göra och inte förlossningen i sig. Fick problem med framfall redan under graviditeten vilket berodde på att hela kroppen ändras och ”möbleras om”.

    Jag förstår absolut att man kan vilja få ett planerat snitt istället för att förlösa barnet vaginalt. Är ingen snittmotståndare. Ville bara dela min erfarenhet. Hoppas ingen tar illa upp!

   5. Krissy skriver:

    Jag har fött två barn och har inget förstört underliv och var som vanligt nästan direkt efter. Att bli smittad är inte särskilt roligt heller utan väldigt påfrestande för kroppen och även psykiskt för vissa.

   6. Alexa skriver:

    Omg min största rädsla var att ungen skulle ligga fel så jag skulle behöva snittas (alltså bara själva ORDET, spyr). En fucking bukoperation när man är vaken? 😩 Nej tack!

    Tryckte ut ungen och min va-jayjay mår bättre än någonsin! Obs på att sexet blev ännu bättre efter förlossningen också 😉 (För såklart ni ville veta det)

    1. Anonym skriver:

     Och bara för att det ska bli lite balans på hallelujakören för vaginala förlossningar så, nej – mitt underliv blev inte alls bra efter två förlossningar med stora barn och i vart fall en sfinkterruptur. Sexlivet var klart bättre förr.

 14. Krista skriver:

  Jag fick min sambo att högläsa ur en ska bli pappa-bok. Var nog första gången han högläste sen lågstadiet.

 15. Maria skriver:

  Bieber – Baby baby
  Lena Ph – Det gör ont
  Weeknd – Feel it coming
  Axwell Ingrosso – i Love you (…even though I don’t like you right now)

  Själv skulle jag vilja skicka fram min boyband-spellista. Lite Backstreet Boys så blir jag alltid lugn och fin.

  1. Katt skriver:

   Bahahahah!!!! 😂🤣

 16. Katt skriver:

  it’s the final countdown 😎🎵🎶

 17. HannaMontanan skriver:

  Jag ska spela Baby Got Back och tänka på hur Rachel & Ross kör sin dans framför Emma

  Rachel: ”One more time from the top…”
  *Ross upptäcker övriga vänner kommit in i lägenheten”
  ”RACHEL!!! THAT’S SO INAPPROPRIATE!!!”

  Ett av de bästa avsnitten! Klart min unge ska komma ut till den låten, en liten vänner baby🤷🏼‍♀️

 18. Kristin skriver:

  Vid första hade jag ingen musik pga kom oväntat och när sköterskan satte på en skiva med valsång kastade jag tydligen en saftkanna i golvet och vrålade om att valar bara är förtäckta hajar så dom stängde av den, har inget minne av detta alls.

  Vid andra hade jag en spellista med musik jag gillade men minns inte ens att den spelades, jag var för irriterad för musik.

  Vid tredje försökte jag inte ens med musik utan spelade podar om mord. Bästa valet.

  Några mer blir det aldrig som tur är.

  1. E skriver:

   hahahaha ”förtäckta hajar”

 19. Josse 🤰🏻 skriver:

  Jag kan varmt rekommendera henne att INTE föda till Joddla med Siv.
  Min sambo taggade hela vägen in till BB med deras musik.. Fyfan.
  Ville jag inte nita honom på grund av värkarna, så ville jag definitivt nita honom på grund av hans val av musik.

 20. Anonym skriver:

  Epic sax guy!!!

  1. Tess skriver:

   Eller Amazing Horse!

 21. Milla skriver:

  Jag lyssnade på Kent, vilket var lagom peppande när de sjöng ”ska jag dö här nu” mitt under en värk.

 22. Wyy skriver:

  Alltid kvinnor som har haft hemska upplevelser som ska dela med sig av det som om alla andra kommer ha det på det viset med. Det är liksom så det funkar alla har olika upplevelser. Såg en födeldevideo på Youtube där hon sitter och skrattar så fort en värk går över. Klart det inte är vanligt men alla har väldigt förlossningar

 23. I skriver:

  Påtal om henne så hade hennes kille lagt upp en bild på henne med en text i stil med: ”längtar tills du är tillbaka till ditt gamla jag.. ”
  Vet inte om han menade psykiskt eller fysiskt men jobbigt för henne o höra oavsett, det är ju fan naturligt att man förändras efter en graviditet, lite jobbig press att man ska bli precis som innan?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla