Matgeek mansplainar Ida Wargs tips i affären

11:26 12 Aug 2017

Ida Warg/Matgeek:

UPPDATERING LÄNGST NER I INLÄGGET!

Det var inte bara jag som reagerade på Ida Wargs video om vad hon alltid och aldrig köper i mataffären. Matgeek går igenom det och Ida verkar inte ha många rätt här alltså. 

 • Ida menar på att aromat innehåller saker som är mycket, mycket dåligt – bland annat palmfett.
  Ida tror att aromat innehåller glutamat som ska vara farligt.
  Matgeek förklarar: Palmfett är inte det minsta farligt eller skadligt för människan, däremot så är ocertifierad palmoja/fett framtagen på ett sätt som med största sannolikhet skadat regnskogen och dess djurarter.
  Glutamat per se är inte farligt. Det är en smakförstärkare och problematiken är när man tillsätter det i exempelvis charkprodukter för att man vill ha mer smak men det finns inga belägg för att det är farligt.
 • Ida skulle aldrig köpa hamburgerdressing eftersom den är så sjukt ohälsosam och hög på kalorier och nästan bara fett.
  Matgeek förklarar: Trots att Ida läser på innehållsförteckningen så står hon fast vid att den innehåller en massa skit när sanningen är den att den i princip bara innehåller rena råvaror plus stabiliserings och konserveringsmedel. Den innehåller majonäs – vad förväntar hon sig att den ska innehålla?
  Han skulle inte rekommendera att någon som vill hålla sig smal lever på endast en diet bestående av dressing men han skulle heller inte rekommendera någon att leva på en diet endast innehållande bananer heller. (Pun intended)
 • Ida skulle aldrig köpa o-ekologisk soya eller majs då den är GMO-odlad. Den är konstgjord och innehåller en massa dåligt.
  Matgeek förklarar: GMO i sig är inte dåligt och han tycker att det är en häxjakt på det. GMO står för mycket bra – exempelvis stråförkortning så att man kan få ut bättre skördar, supervetet som har räddat miljoner liv mm.
  Han som skapade konceptet fick till och med nobelpriset 1970.
  Det finns givetvis problematik med det också med det är så obildat att bara avfärda GMO rakt av. Och konstgjord? Det är ju fortfarande majs.
 • Ida skulle aldrig köpa Redbull så de innehåller Taurin som är tjurpiss. Hon menar på att citronsyra också är jättejättefarligt. Bättre att köpa Guarana som Idas webbshop som av en händelse säljer.
  Matgeek förklarar: Om man på riktigt tror att Taurin framställs ur tjururin – säger inte det en hel del kring hur man tänker kring de här produkterna? Han håller med om att det finns en problematik kring unga människor som konsumerar för mycket energidrycker men att hävda att Taurin är tjururin? Om man nu ska kritisera, kan man inte försöka hålla sig till sakliga argument åtminstone?
  Och nej, citronsyra är inte farligt. Och till er som hävdar att eftersom citronsyra är framställs ur svartmögel och sedan ni tog bort det så är alla jättefriska där hemma – vet ni vad som mer är framställt av svartmögel? Penicillin!
  Att köpa Guarana som har exakt samma effekt som koffein? Är det bättre? För att vaddå? Det är naturligt och kommer från en jävla växt i Brasilien? Som skiljer sig HUR från koffein?
 • Ida skulle aldrig köpa korv! Det är äckligt och kan innehålla vad som helst!
  Matgeek förklarar: Hon är vegan och kött framkallar givetsvis äckelkänslor hos henne. Fine. Om man som honom uppskattar att man använder så mycket av djuret som möjlig när man ändå tagit det av daga – då är korv helt fantastiskt och Sverige har ett riktigt bra korvhantverk. Ida var är typ 20 år och har gått på alla gamla fördomar som typ hans farmor trodde på och redan då var det ju inte sant.
 • Ida köper glutenfria havregryn bara för att. 
  Matgeek förklarar: Glutenkorståget fortsätter alltså! Antingen så är man glutenkänslig och då är man det för resten av livet eller så är man det inte. Man kan inte ”ha varit” glutenkänslig tidigare men inte vara det längre för att man undvek gluten. Du var förmodligen fisig och hade fått för lite fibrer. Alla havregryn är mer eller mindre glutenfria men man skriver inte det på alla för att man inte kan garantera att det inte varit gluten inne på anläggningen och kontaminerat produkten. Men havre är ju glutenfritt.
 • Ida har alltid ekologiska krossade tomater hemma.
  Matgeek förklarar: Det är lite kul att hon tar upp just Garants krossade tomater då de endast innehåller 70% tomater och resten är tomatjuice. Ja, krossade tomater är bra att ha hemma, men köp ett bra märke istället som innehåller 100% krossade tomater och inte en massa billiga tillsatser som gör att de kan sänka priset på dem

Uppdaterat – Så här skriver Johan/Matgeek och Ida Warg till varandra på Youtube:

95 kommentarer | “Matgeek mansplainar Ida Wargs tips i affären”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jessica skriver:

  Mansplainar? Jag hade med kunnat göra denna videon då hon inte använder fakta alls, det gör matgeek. Inget elekt eller så tycker jag, bra att han tar upp myter som borde krossat med fakta!

  1. Tct skriver:

   Precis! Är inte mansplaining bara för att en man berättar vad som faktiskt är sant…

   1. Bloggbevakning skriver:

    Men det är vad HAN döpt sin video till på Youtube!!!!

    1. Jessica skriver:

     Jag vet (såg videon innan den kom upp här), fattar ändå inte varför han använder det ordet 😉

     1. Lynn skriver:

      Kan det vara för att ingen annan ska säga det? Att han redan har skrivit ut det?

  2. Androgyn skriver:

   Ha! Jag undrade samma sak… När jag insåg att det var han själv som döpt den till det, började jag fundera på om det var en konspiration för att få tjejer att se dåliga ut, att mansplaining bara är att korrigera felaktigheter helt plötsligt D: #ReclaimMansplain

   Hoppas Ida Warg inte är representant för alla kvinnor helt plötsligt.

 2. L skriver:

  Många Idag istället för Ida. Hur går det med den sista kollen innan du publicerar?

 3. Jessica Petersson skriver:

  Älskar Matgeek!!

  1. Maja St skriver:

   Jag också!! Så jävla saklig. Känns skönt med nån som har koll för omväxlingens skull.

  2. 🚼 skriver:

   Han har ju också fakta fel.
   Här kan man läsa om hälsorisker med palmolja https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/glycidylestrar-ge-och-2–och-3-mcpd-estrar

   För övrigt får man inte sälja gmo i om EU utan att det märks ut så hans resonemang kring majs och soja är irrelevant.

 4. Josefine skriver:

  Han har dock ett fel vad gäller havregryn. Visst kan det komma med lite gluten från lokalen där de produceras men det stora problemet är att vanliga havregryn (dvs icke GF) kan ha varit odlade på en åker där det året innan odlats korn/vete/råg och därmed kan det följa med mer gluten än vad en glutenintolerant tål. Bara som tillägg!

  /en glutenintolerant

  1. Zoe skriver:

   Fast fel har han ju inte, men det han framförallt vill förmedla är väl att havregryn i sig inte innehåller gluten och att det då låter fånigt att tala om ”glutenfri havregryn”. Jag håller med honom. Känns lite som att lura konsumenten genom att skriva så på en förpackning.

   1. Ninni skriver:

    Fast för mig som glutenintolerant konsument är det otroligt viktig information om havregrynen är garanterat glutenfria. Jag är glad att det finns AXA glutenfria havregryn (till mina chokladbollar) och att Go Green har kommit med glutenfri Havregryn då Oatlyes havregryn enligt dem själva kan innehålla gluten (visat i deras tester)

    1. Ninni skriver:

     go Green havredryck kontra Oatlyes Havredryck menar jag

 5. Therese skriver:

  Gillar Ida men skönt att nån ifrågasätter det hon gör. Tror hon har lite för stark påverkan på yngre och farligt då att inte all fakta är rätt.

 6. Zoe skriver:

  Han mansplainar inte. Han redogör för fakta som Ida uppenbarligen inte har koll på. Tycker dessutom han gör det på ett bra sätt utan att ”klappa henne på huvudet”. Han är snarare uppgiven/upprörd över att dessa myter är utbredda och pratar inte förminskande om Ida personligen.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det är HANS namn på videon! =)

    1. Bloggbevakning skriver:

     Ja, det är alltså vad Matgeek själv kallar sin video på Youtube. Så jag har bara tagit hans överskrift och använt mig av den.

     1. M skriver:

      Tack för förtydligandet. Det är inte riktigt solklart vad du menar alla gånger.

      1. Bloggbevakning skriver:

       Insåg det. =)

   1. Zoe skriver:

    Aha, det missade jag! Sorry 😊 Men då tycker jag att det var lite märkligt gjort av honom…

    1. Elin skriver:

     Han benämnde nog videon så med glimten i ögat. Han ville nog förekomma alla de idioter som skulle kunnat ha kallat videon för mansplaining.

     1. Zoe skriver:

      Så kan det säkert vara 🙂

 7. Whoops skriver:

  Idas video är basically ”den innehåller massa dåliga saker”.

  1. Whoops skriver:

   Och att Ida tycker hon blir överöst med hat??? HUR ÄR DET HAT?? Gud jag blir så jävla trött.
   Annat hade ju varit att Johan sagt ”Ida Warg är så dum i huvudet, lyssna inte på denna pantade vegan som har noll koll.”

   1. Sofia skriver:

    Hatet tyckte hon väl inte kom från honom själv… Utan hon tyckte att hans video fick folk att gå in och skriva har hos henne….
    Men läste även ngn kommentar om att hon redan stängt av kommentarsfältet på sin video pga av allt hat redan innan han lade upp sin video… Vet inte hur sant det är..?

  2. emma skriver:

   Hon låter som en 14-åring när hon pratar.. ”typ massaaaa dåliga saker”

 8. Anonym skriver:

  Alltså jag älskar Matgeeks gärning men blir vansinnig över hans sätt att prata. Så. Många. Överflödiga. ORD!!!! innan han kommer till saken. Maken följer honom och jag försöker medtitta ibland men tappar tålamodet/blir överväldigad av ordtsunamin efter 30 sekunder.

  1. Elin skriver:

   Jag förstår vad du menar (jag har ett sådant problem med Therése Lindgren) men Matgeeks överflödiga ord blir jag faktiskt inte irriterad på.

  2. Sacha skriver:

   Men tänk vad skönt. Man slipper liksom prata själv om man skulle umgås med honom. Bara sitta tyst, nicka ibland, ”Mhmm” lite och låta honom bara prata 😊

 9. Stina skriver:

  Sorry för språkpolisande men PER SE, inte PER SAY! Låter bara som ”say” när engelsktalande säger det 🙂

  1. Bloggbevakning skriver:

   Haha..jasså? Jag trodde att det var ett amerikanskt uttryck. =)

   1. Stina skriver:

    Ja visst det är ju mest de som använder det, men det är latin:)

  2. Anonym skriver:

   Och om man skriver dem ihop, perse, betyder det röv på finska. Hehe.

   1. SH skriver:

    Tack för det goda skrattet jag behövde det verkligen idag 😁

 10. AH skriver:

  Åh vad glad jag blir att han tar ansvaret över att pseudovetenskapen inte bör få rota sig som sanning i samhället. Kudos!

 11. M skriver:

  Trodde hon att ämnet var stängt bara för att hon gjort sin video? Fritt fram för andra att tycka till om hennes innehåll. Fattar hon inte det ska hon nog lägga ner sin kanal.

 12. Evvo skriver:

  OT: Var Tyra på Kenzas bröllop?

 13. Anonym skriver:

  Fan vad jag älskar Matgeek! ❤️

 14. Veronica skriver:

  Jag gillar hans video! Äntligen någon som kommer med fakta. Att säga saker som att redbull skulle innehålla tjurpiss vilket inte stämmer är ju bara märkligt. Om man nu måste göra en video så måste man också vara påläst och inte bara säga saker som verkligen inte stämmer.

 15. Tess skriver:

  Håller med om att Matgeek pratar lite pretentiöst men han gör jävligt bra videos! Bra att han arbetar emot falsk info.

 16. Uuu skriver:

  Såg att Ida är lika gammal som jag, hur kan då inte vara bättre på att ta reda på fakta? Hon låter som någon som nöjer sig med att förstå världen med ett barns logik.

  1. Elin skriver:

   Ja, Matgeek sa att hon var drygt 20 år men hon är ju faktiskt hela 30 år.

 17. I skriver:

  Hur får hon det till hat? Hon sprider massa lögner som kanske får unga människor att bli ätstörda! Skönt att någon rättar henne, synd bara att hon aldrig kommer erkänna att hon har fel, Hon verkar tro att hennes åsikter väger lika tungt som riktig fakta… Redan hennes inlägg om att ingen borde ta antidepressiva var en slap in the face för många, sen banandieten o nu detta?! Fyfan för henne!

 18. Dennina skriver:

  Han kommer inte med fakta han heller, han förklarar bara vad han skälv tycker är bra repk. dåligt. Här komer lite svar (obs googla själva, jag har memorerat olika studier så jag orkar inte leta upp alla källorna igen).

  Ida tror att aromat innehåller glutamat som ska vara farligt.

  Nej, men studier har visat på att det är beroendeframkallande och oftas ”berikas” onyttiga livsmedel som annars inte hade smakat lika gott. Tex cheeseburgare och kinamat. De är knappast nyttiga men folk trycker i sig skräpmat LITE pga glutamatet. Varför ens ha glutama som tillsats om det inte tjänar något syfte, kan man fråga sig.

  Ida skulle aldrig köpa hamburgerdressing eftersom den är så sjukt ohälsosam och hög på kalorier och nästan bara fett.

  Här dumförklarar han bara Ida och jämför något riktigt nyttigt och gott (bananer) med något som är kemiskt framställt, innehåller massa tillsatser och dessutom innehåller ägg och massa fett. Det finns folk som lever på bananer, endast bananer, några månader om året och de mår riktigt bra. Prova att äta salladsdressing i 2 månader och återkom sen med resultaten så kan vi jämföra. Idiot.

  Ida skulle aldrig köpa o-ekologisk soya eller majs då den är GMO-odlad. Den är konstgjord och innehåller en massa dåligt.

  Håller med honom här. GMO är inte farligt och o-ekologiskt använder bara andra kemikalier som besprutningsmedel.

  Ida skulle aldrig köpa Redbull så de innehåller Taurin som är tjurpiss. Hon menar på att citronsyra också är jättejättefarligt. Bättre att köpa Guarana som Idas webbshop som av en händelse säljer.

  Här gör hon bara reklam. Varken koffein eller taurin är nyttigt och vi bör undvika dessa. De ger oss en falsk känsla av energi med en dipp som följd.

  Ida skulle aldrig köpa korv! Det är äckligt och kan innehålla vad som helst!

  Ida har rätt. I korv finns allt från bajs till var till ögon, pungkulor, tungor, inälvor, blod, tumörer, skinn, ben m.m. Det ÄR äckligt, enligt många. Han bemöter inte ens detta utan hyllar en industri somtar vara på allt. Det är inte nyttigt med korv, pstr Ida, vilket stämmer. Han svarar inte på detta alls uta väljer att prata om hur det är bra att ta vara på allt. Ja, men är det NYTTIGT, är frågan???

  Resten är jag okunnig inom. Folk får äta vilka havregryn och krossade tomater som helst…

  1. Elin skriver:

   Men snälla, jämförelsen med bananer tog han ju bara upp för att han vet att hon en gång hade en banandiet. Inte någonstans säger han att hamburgerdressing och bananer är exakt lika nyttigt eller onyttigt! Han säger bara att det inte är bra för någon att leva på endast ETT livsmedel, vare sig det är hamburgerdressing eller bananer.

   Man måste ju få kunna ta upp två olika livsmedel/saker/människor/whatever i en diskussion och prata om dem utan att folk ska bli ilskna och bara ”Va!? JÄMFÖR du dessa två saker?! Det går ju inte!” osv. Bara för att man diskuterar två saker betyder inte att man jämställer dem.

   1. Dennina skriver:

    Ja, jag såg och förstod det men som jag skrev så kan en banandiet faktist fungera. Du kan leva på bananer en längre tid= dieten fungerar. Du kan dock inte leva på salladsdressing (och må bra pga fett och LDL kolestrol) och samtidigt må bra.

    Som sagt, Ida skrev väl knappast att hon tyckte att de som LEVDE på dressing var onyttiga, utan att dressing är onyttigt isig. Vart fick han diet ifrån? Varför ens jämföra två dieter när frågan handlar om ingridientser. För att dumförklara henne.

    1. Evelina skriver:

     ”Ja, jag såg och förstod det men som jag skrev så kan en banandiet faktist fungera. Du kan leva på bananer en längre tid= dieten fungerar. Du kan dock inte leva på salladsdressing (och må bra pga fett och LDL kolestrol) och samtidigt må bra.”

     Tror du att du mår bra om du lever endast på bananer då? 😂

   2. Dennina skriver:

    Jag skrev ett längre svar men det kom inte med av någon anledning.

    Jo, han tar upp diet när hon inte ens nämnt att salladsdressing är dåligt i bantningssyfte. Varför tar han ens upp jämförelsen till att börja med?

    Varför jämföra bananer, som folk kan leva på och må bra av i stora mängder, med dressing. Hon nämnde inte ens bananer. Han försöker vilseleda och kommer med ”ja men allt är dåligt i stora mängder”: Jp men lilla gubben, det var itne det Ida skrev, bara att hon tycker att salladsdressing är onyttigt, vilket det ÄR även i små mängder. Det innehåller ägg och fett. I vissa länder får företag inte ens marknadsföra ägg som ”nyttigt” eftersom det är så jävla dåligt. Och fett ska vi inte ens tala om, även om det ÄR nyttigt i små mängder.

    1. Evelina skriver:

     Men herregud, så svårt kan det väl inte va att förstå poängen. Han tar det som exempel för att det inte är hållbart att någonsin bara leva på ett livsmedel. Varesig det är banan (känga mot hennes banandiet) eller salladsdressing. Han JÄMFÖR inte dom två, ställer dom inte på ngt sätt mot varandra. Han menar bara att inget av de två funkar, eller ngt enskilt livsmedel heller. Vi behöver en varierad kost.

  2. Fåret skriver:

   Hmm, källa på att korv innehåller bajs och var, tack.

   1. Dennina skriver:

    Varför kommer inte mina svar upp????

    Korv innehåller tarmar som- hör och hämpna- producerar bajs. Finns massa källor på engelska. Kolla what the health. EU skiljer sig lite från usa i hur mycket var som mjölk får innehålla (mycket), men korv innehåller allt möjligt äckligt. Bajs är ditt minsta problem med korv…

    ”The most recent NARMS retail meat report stated 90 percent of pork chops, ground beef and ground turkey, and 95 percent of chicken breasts, were contaminated with fecal bacteria. Their results are based on tests of 5,280 samples. Eleven states bought about 40 samples each month, with 10 each of chicken breasts, ground turkey, ground beef, and pork chops. Each of the state labs ran tests for various bacteria in the meat samples.”

    En snabb googling. Detta är inte ens korv utan ”vanligt kött”. Då kan du tänka dig hur mycket bajs som finns i korv.

    1. M skriver:

     😂🤦‍♀️ sorry, men jag orkar inte ens ta en diskussion med dig.

     1. Dennina skriver:

      Inte direkt en förlust för min del.

     2. Evelina skriver:

      Dennina, förmodligen din förlust för du går mer ovetande ur detta…

    2. hej skriver:

     Säg någonstans ”fecal bacteria” inte finns

    3. Linda skriver:

     Fast du tror inte dom tvättar tarmarna innan?

     1. M skriver:

      Den är det inte direkt bajs i alla delar av tarmen, endast i typ ändtarmen. Det fick iaf jag lära mig på NO på mellanstadiet.

    4. Anonymous skriver:

     ”Finns massa källor på engelska. Kolla what the health.” Anser du seriöst att den dokumentären är källkritisk?

     Du har helt gjort om Matgeeks formulering till din egen när det kommer till dressingen. Har jämförde inte produkterna med varann. Han sa att det INTE är bra att varken leva på bananer eller dressing enbart. En liten peak till Idas banandiet och inget annat. Förstår väl alla? Och att leva på enbart bananer förstår en tioåring att det inte är sunt i längden. Vill gärna ha en vetenskaplig studie som du hänvisar till när det kommer till det. Inväntar!

    5. Anonym skriver:

     Tarmarna producerar bajs, haha orkar inte.

     1. Annapanna skriver:

      Ja, tarmar producerar bajs och när jag var mindre stoppade min mamma och jag korv i….. tadaa…. gristarmar! De var alldeles rena och tvättade och ingen bajssmak alls. Samt vi alla överlevde.

    6. Anonym skriver:

     Så du har ingen aning utan ditt argument är ”du kan tänka dig själv”? Är du ens på riktigt?!
     Sen är sallad ofta också smittat med avföring pga att det vattnas med dåligt vatten eller hanteras av arbetare med dålig handhygien. Förekomsten av bakterier är i sig ingen indikation på annars bra eller dåliga livsmedel.

     1. 💩 skriver:

      Haha there’s poo everywhere! Alla grödor då? Vad tror du gödseln görs på Dennina? Inget man vill äta ur en skål iallafall.

    7. Godisgrisen skriver:

     Skrev du rätt när du sa hur mycket var som mjölk får innehålla? Kräktes lite inombords när jag läste det.

  3. Hedda H skriver:

   Det finns många som lever på mest proteiner och fett som salladsdressing består av. Det funkar utmärkt. Kallas för LCHF.

   1. Dennina skriver:

    One of the scientists, Mai-Lis Hellenius, a cardiovascular expert at the Karolinska Institute, told Swedish Radio News that Low Carb High Fat – or LCHF – diets are a threat to public health.

    LCHF diets have developed a strong following in Scandinavia, having originated here in Sweden. And as the name suggests, the diet involves eating food that is high in fat and low in carbs.

    ”It is no longer just the odd case we’re seeing at the hospitals where more and more stroke and heart-attack patients arrive after following these diets and eating a lot of butter, cream, cheese and bacon,” says Hellenius.

    1. Hedda H skriver:

     Hon är sponsrad av Pfizer. Ett företag som säljer kolesterolsänkande mediciner…

    2. A skriver:

     Jag är inte för LCHF och tror inte att det är hälsosamt då risken att utveckla ovan nämnda sjukdomar ökar men det är inte bevisat eftersom vi ännu inte sett effekterna efter en längre tids användning dvs 10-20 år framåt i tiden och det är väl det som är det problematiska? Effekten efter en kort tids diet verkar ju vara en bra viktnedgång för de flesta men däremot långtidseffekten.

     Sedan gällande bajs, antar att du menar E.coli bakterien? Som någon skrev så finns den ju lite var stans och är ju absolut nödvändig för vår överlevnad, man kan väl inte förvänta sig att maten vi köper ska vara steril?

     När man läser studier gällande mat generellt kan det även vara bra att ta reda på vem som finansierat och står bakom studien eftersom det faktiskt förekommer en hel del fusk men även att man endast publicerar resultat som gynnar det man står för.

   2. Dennina skriver:

    Folk dör som flugor- jo, utmärkt diet 🙂

    1. Hedda H skriver:

     Jag tror inte att det stämmer att ”folk dör som flugor”. Jag och många med mig har varit sjuka och är nu friska. Det finns någon som har sagt att ”det här kanske tar död på mig i förtid men eftersom jag mår så bra just nu så tänker jag fortsätta med denna diet så länge det går”.

     Jag blev idiotförklarad av rätt många dietister och sjuksköterskor för några år sedan. Idag får jag istället intresserade frågor. Jag har blivit utnämnd till ”mottagningens friskaste diabetiker” trots att jag vägrar att motionera och äta ”nyttigt”.

     1. Ella skriver:

      Att vägra motionera hoppas jag verkligen inte att du gör, vardagsmotion är en av det viktigaste grundstenarna i ett långt och friskt liv. Hade nog lyssnat på de som möter dig inom vården det är ju inte så att de ger råd till sina patienter tagna ur tomma luften.

     2. Hedda H skriver:

      Vardagsmotion?

      Jodå! Det stämmer. Jag sitter aldrig still, så jag behöver inte motionera.

 19. Julia skriver:

  Detta trams att kalla kritik för hat. Och dessutom slänga sig på golvet och slicka sina sår om ett par av kritikerna inte var megadiplomatiska i sitt uttryck. Det handlar BARA om sårat ego, och då måste man gripa efter rättfärdigande av det så man slipper säga ”oj vad pinsamt, jag hade helt fel”.

  ”Skapa drama”. Hahahaha!

 20. Sacha skriver:

  Jag gillar honom. Får gärna flytta hem till mig 😘

 21. AH skriver:

  Ida har svarat med en youtubevideo. Lite fattig analys och hon utelämnade att prata om citronsyra men det duger!

  1. Anonymous skriver:

   Vill du sammanfatta? Hänger i stugan och min mobildata försvinner fort av videos.

   1. AH skriver:

    Hon läste upp en del dödshot och otrevliga kommentarer hon fått och förklarar att det var därför hon stängde av kommentarsfältet på den omtalade videon.

    Hon berättar att hon är besviken på Matgeek för hon tycker att han hade kunnat kontakta henne personligen istället för att göra en vinklad film där han ”skriker och tar sig på pannan”

    Vidare förklarar hon att hon fortfarande aldrig hade köpt dessa livsmedel.

    Visar & länkar artikel
    – Att palmolja/palmfett kan vara carcinogent (artikel med livsmedelsverket som andrahandskälla)
    – Att processat kött kan vara carcinogent (artikel med livsmedelsverket som andrahandskälla) samt en liknande artikel från WHO.

    Hon tar upp boken ”Miljödieten” hon läst om GMO där hon kort sammanfattar att GMO kan vara skadligt för arter och orsaka allergi och hänvisar till boken utan vidare utläggning. Nämner att hon ska ge ”GMO OMG”-dokumentären. Hänvisar till youtubeklipp med två amerikanska läkare som pratar om GMO.

    Hon skippar ordet citronsyra genom hela videon. (Min gissning: hon hittade ingen vettig källa)

    Ang redbull så viker hon sig angående att taurin är från tjur men säger att hon inte tycker att det är bra på grund av beroende, ekonomiska och stimuleringsaspekten.

    Hon uppskattar respons och länkar till källor både för/mot det hon diskuterat. (låter ödmjukt)

    Hela spektaklet förklarar hon egentligen genom att hon var stressad vid inspelningen på affären och använde för få ord.

    1. Anonymous skriver:

     Du är en pärla AH, tack!

     Alltså angående redbull. Att den är stimulerande? Det är koffeinet som är stimulerande! Redbull är mao lika stimulerande som hennes guarana. Detsamma gäller beroendet, it’s all caffeine. Man blir inte beroende av redbull utan av koffeinet. Hur kan hon vara så ute och cykla?

     1. AH skriver:

      Ida sa att kaffe är bättre då, för att det innehåller mindre koffein och är billigare samt att det har en del positiva aspekter.

      Personligen tycker jag att Ida är en tomte, jag är all for att man ska få vara den man är och äta som man vill men när en människa lär ut om saker de inte vet någonting om så tappar jag helt förtroendet. Att sedan när man väl blir påkommen rafsa ihop några artiklar som motbevis utan vidare djup analys eller argumentation och samtidigt ta tillbaka hälften man tidigare sagt gör inte mer för hennes förtroende-barometer.

    2. Anonymous skriver:

     Hon är verkligen helt ute och cyklar. En redbull på 250 ml innehåller 80 mg koffein medan en kaffekopp (12,5 cl) innehåller ca 100 mg koffein. En kaffekopp har således mer koffein än en burk redbull. Absolut är kaffe ett bättre alternativ än redbull med sina tillsatser men hur tänker hon när hon för fram sina argument? Var från hon sin information ifrån? Det där blev bara helt fel.

     Håller helt med dig med!

    3. hej skriver:

     ”Hon berättar att hon är besviken på Matgeek för hon tycker att han hade kunnat kontakta henne personligen istället för att göra en vinklad film där han ”skriker och tar sig på pannan”

     Haha! Hon borde ha kontaktat företagen som gör produkterna hon aldrig skulle köpa då?

 22. Brålx skriver:

  Men de som håller sig ifrån citronsyra och säger sig blivit bättre (från besvär så som pollen/djurallergi) håller sig även ifrån penicillin just av den anledningen, att det innehållet citronsyra. Var med i den gruppen på facebook ett tag, sen blev det typ för mycket…

  1. AH skriver:

   Hur förklarar man då citronsyra som finns i t.ex. bär?

   Det finns inte citronsyra i penicillin. Penicillin härstammar från mögel (inte samma sort) och det är det enda de två har gemensamt.

   Citronsyra är heller inte ett protein, vilket gör det vetenskapligt omöjligt att vara allergiskt mot.

   Överkänslighet låter jag vara osagt till motsats bevisat.

   /Apotekarstudent

   1. 🚼 skriver:

    Man förklarar inget eftersom det inte finns några vetenskapliga belägg för allergi mot citronsyra framställd av mögel.

   2. Anonym skriver:

    Det jag fick lärdom av ur den gruppen (innan den började kännas lite väl rabiat) var att citronsyra finns naturligt i frukter, bär mm. Men den citronsyran som framställs av mögel kan vara problematisk just pga möglet. Om man är allergisk mot det eller så. Alltså att man inte är överkänslig mot själva citronsyran utan framställningen av den icke äkta varan… då det eventuellt kunde finnas rester kvar av möglet den färdiga produkten.
    När jag var lite insatt i det där och började läsa på det jag köpte så insåg jag liksom att det fanns i typ aaaaallt från mat till hud- och hårvård. Pallade inte.

    1. Anonym skriver:

     Ah, jättebra svenska där… ovant att sitta vid en dator och skriva – har inte gjort det på väldigt väldigt länge.

    2. Anonym skriver:

     Jag har kroniskt eksem och fick gå på antibiotikakurer flera gånger pga infekterade sår. Läste om citronsyra (alltså inte den ”naturliga” citronsyran, utan den som tydligen görs på svartmögel) och testade ta bort det ur min mat/hudvård.

     Sen dess har jag inte haft en enda infektion? Knappt något eksem? Ibland dricker jag t.ex en cola eller råkar använda ett visst schampoo med citronsyra och jag reagerar direkt. Har också hört att man inte kan vara allergisk mot citronsyra, men så himla konstigt ändå med tanke på min förbättring!

     Klurigt det där, jag undrar vad det isåfall är om det inte är citronsyran som gör det. Allergitester visar inget annan allergi på mig.

  2. Josse skriver:

   Tror nån kan ha nämnt det innan också men ofta används citronsyra som konserveringsmedel med massa andra ämnen som man kan vara känslig mot. Blir lätt att undvika citronsyra + 20 andra saker och nån av de var kanske den egentliga källan till ex magont.

 23. Anonym skriver:

  CAMCAM!
  För att fortsätta på tråden Ida Warg… Ta en titt på hennes företags konto welloteket på Instagram som i princip enbart innehåller andra kreatörers bilder. Hon tar bilder från stora mat/hälsokonton och skriver captions under bilden som om hon varit med och skapat maten. Hon skriver recept (som hon måste hittat på själv, alternativt snott) och hintar lite snyggt om wellotekets produkter som används för att skapa de magiska rätterna. Samma sak på deras Facebook och där direktlänkar hon produkterna. Hon verkar inte ha alla hästar i stallet för så dum kan hon väl inte vara och tro att detta är ok???

  1. Anonymous skriver:

   Jag har ingen någon större koll på jurdik men det kan väl inte vara okej att använda andras bilder som inte är kopplade till företaget i marknadsföringssyfte? Tittade på kontot nu och det är ju helt galet!

 24. Malin skriver:

  Gillar också en del av Matgeeks grejer, men tyvärr är han en av Sveriges otrevligaste och mest arroganta person vilket får mig att aldrig vilja kolla på hans grejer. Scrolla lite i hans twitterflöde så ser ni hur trevlig han är.

 25. Nina skriver:

  Jag är en av dem som följde som inte följer Ida mer
  Många unga följer henne det ska ätas så och tränas så
  Man duger inte
  Jag har kämpat med svår anorexi
  Som jag blev sjuk när följde Ida insåg hur man skulle äta och träna
  Unga följer man tror så här ska vara men nej
  Något som inte Ida inser utan bara tjänar pengar
  En dag kommer hon inse kanske när hon har barn
  Jag tycker Ida är inte okej inne i skallen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla