Med ett ”M” för mycket

06:00 11 Aug 2017

Cissi Wallin/Lady Dahmer:


GAAAAAH! Ibland blir jag lika trött på min hjärna som jag blir på att Tjocka Hetsätarkatten börjar skrika efter middag kl 10.02 varje dag.
Efter att kommit över chocken av att läsa att Cissi & Lady Dahmer ska göra en livepodd om BB-kaoset och för en millesekund tro att det handlar om den här bloggen som oftast förkortas just ”BB” -hybris, jag vet – så fick jag syn på ordet ”sammarbete” högst upp och glömde allt var BB-kaos heter.
Hur kan man få klåda långt ner på ryggen av ett extra ”M”?
Det kan inte vara helt normalt?

Nu kommer inte den här podden handla om något Bloggbevakningskaos utan om den situation som råder på förlossningen/BB runt om i vårt avlånga och redan höstkyliga land. Där av ordet ”BB-kaos”.
Den här livepodden görs nämligen tillsammans med Födelsevrålet som strider för kvinnors rätt till en säker förlossning och ALLA intäkter går till Födelsevrålets enträgna arbete för kvinnors rätt till trygga och säkra förlossningar, plus annat i anslutning till det.

Här ser ni den faktiskt postern med alla info ni kan behöva för att besöka podden.
Födelsevrålet är värda ALLA pengar de kan få då det är en non profit organization.
Hade jag varit i stan hade jag gärna gått men jag ska ju resa bort.
Gissa vart? USAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
(För den som undrar så har jag bott där. Jag gillar inte att prata om det nämligen så det är inte alla som vet det…)

23 kommentarer | “Med ett ”M” för mycket”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Frida skriver:

  Ett M för mycket är jobbigt, men detta då:
  Skämt och sidor
  Skämt och sido
  Skämt och cider
  Skämt om cider (denna tar nog priset)

  …SKÄMT ÅSIDO!!!!!!!!!!!!!!

  Alla felvarianter gör mig galen. PS Två inlägg kl 06? Nu blev nåt fel va?

  1. Alexa skriver:

   Skämt om cider 😂😂😂 så ska jag börja säga

   1. Lina skriver:

    Jag med haha 😁😁😂😂

 2. Matilda skriver:

  Kasta sten i glashus känns nära till hands här, om vi ska vara sådana…

  1. Bi skriver:

   Ja, för mig stör det läsningen mer om man skriver fel ord än en extra bokstav, t.ex. i nästa inlägg här:

   ”Så vem fan är Bella att kategorisera in andra människors tv-tittande i ‘slötittande som bara är ineffektivt och som tar tid från ett jobb de hade kunnat ägna sig åt om de var lika dedikerade som HENNE'”.

   Sista ordet här ska vara ”hon”, jag blir helt avbruten i min läsning av sådana fel. Men fattar också att det är orimligt att störa sig på sånt och ännu mer orimligt att påpeka andras fel eftersom jag kanske själv också råkar få fel ibland 🙃

   1. AnnaB skriver:

    Jag tycker absolut inte att det är orimligt att påpeka stavfel och grammatiska fel. Även om man själv gör fel ibland. Ska man inte få ha någon åsikt om något om man inte är perfekt själv? Sen kan ju undra om det inte är något fel på språkundervisningen i svenska skolan. Ungdomar som stavar som kråkor, särskriver och har stora problem med pronomen på vissa platser. Användningen av sin vs hans/hennes har ju totalt havererat. För att inte tala om alla otroligt illa skrivna artiklar i tidningar och tittar man på byline är det alltid en yngre person som totat ihop den.

    1. u skriver:

     säger bara DE vs DEM . Så ofta fel använt.
     Jag tycker att om man använder sig av det skrivna ordet som yrke bör man kunna skriva. Rätt. Antingen man är utbildad journalist eller bloggare. Och vuxen. Det handlar om respekt för ordet och språket o hur det behandlas.

    2. Matilda skriver:

     Alla skriver fel ibland men generellt så tycker jag att Cissi och LD sällan gör det medan det snarare är regel än undantag i den här bloggen. Här är skriv/stavfel i varje inlägg, för att inte tala om alla dessa radbrytningar efter varje mening. Cissi och LD publicerar välskrivna och korrade inlägg, därför känns detta inlägg ironiskt för mig.

     1. Bloggbevakning skriver:

      Fattade ni verkligen inte att inlägget handlar om MIN helt absurda reaktion på en felaktig bokstav? Var jag verkligen så otydlig?

   2. Jaa skriver:

    Säger bara: själv eller ensam. Blir galen när ordet själv används istället för ensam!

    1. Sandra skriver:

     Sök hjälp!! Herregud!!

 3. En annan Marie skriver:

  Du gillar att använda uttrycket att något eller någon är fylld till brädden, men du skriver konsekvent bredden och det är FEL. (Hur f*n fyller man nåt till bredden öht?)

  Jag har sagt till flera gånger, men har gett upp. :p

  Vi språknördar skulle alla uppskatta om du la ner lite tid på att korrläsa dina texter innan du publicerar…

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag tänker att man fyller ett glas ända upp så att det är ”breddfullt”, alltså fyllt till bredden högst upp. Typ droppen som fick bägaren att rinna över. Det går liksom per automatik, typ som med ect. Jag fick ju detoxa från det innan jag kunde börja skriva etc istället. 😂😂

   1. En annan Marie skriver:

    Brädden = kanten på glaset/kärlet. Hur skulle du kunna fylla ett glas med vätska som inte flöt ut över hela ytan? :p

    Varje gång jag läser det blir jag påmind om när Kurt Olsson intervjuade Patrik Sjöberg efter att han satt världsrekord i höjdhopp och ställde frågan: ”Jamen, hur brett har du hoppat då?” 😀

    Dags att detoxa bredden också! 😉

    1. Bloggbevakning skriver:

     Är det sant? Det heter allså brädden på glaset? Så jag tänker rätt men skriver fel? Fan, har otur när jag tänker ibland alltså. 😂

     1. En annan Marie skriver:

      Precis så! Det heter brädden. Du tänker helt rätt, men skriver fel. Måååånga skriver fel, så du är inte ensam. Puss.

      1. Bloggbevakning skriver:

       Tack!! Jag ska försöka lägga det på minnet men kan inte lova att det inte händer igen. Mina fingrar är MER än vanedjur. =)

 4. Lady Dahmer skriver:

  amen va faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

  1. AnnaB skriver:

   😅

  2. Lisa skriver:

   Jag älskar dig!

 5. M skriver:

  Kanske lika orimlig reaktion som när du CamCam konstant skriver ”som tur väl”. Då väder det i mina ögon. Och klias på exakt hela kroppen.

  Som tur ääääääär!

  1. M skriver:

   *blöder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla