Blondinbella och den gråtande assistenten

13:00 12 Sep 2017

Blondinbella:


Bild från Aftonbladet.

Bella kanske borde ha hållit tyst om den gråtande assistenten ändå?
För den våg av kritik som riktats mot henne sedan Damernas Världs intervju med henne släppt är inte nådig och målar inte upp henne som den mest sympatiska av chefer, trots att detta är en incident som ligger flera år bakåt i tiden.
Bella har sedan dess publicerat ett ”svar på tal-inlägg” där hon förklarar sin syn på det och försöker sig på lite damage control men det verkar hjälpa föga.
Läsarna vittrar blod.


Lite bakgrund för den som inte riktigt hängt med.

2013 fick en tjej vid namn Martina en praktikplats på Economista AB efter att hon avslutat sina studier och praktik vid en ambassad som inte riktigt gick som hon tänkt sig.
Här nedan kommer bilder från det inlägg hon skrev på sin blogg på Spotlife innan den som av en händelse stängdes ner. För ni minns väl vem som var delägare i Spotlife 2013?
Bilderna kommer från Svenska Bloggares tidigare blogg på Nouw.

Bella svarar med att 1, stänga ner Martinas blogg på Spotlife (antar jag…jag tvivlar på att M själv skulle göra det) och 2. skriva följande inlägg på sin blogg – ett inlägg fullt av härskartekniker och underliggande hot.

Allt det här har alltså kommit upp till ytan igen i och med Bellas kommentar till Martina Bonnier om sitt chefskap. Vissa av er uppmanar nu varandra att kontakta Unionen för att få Bella avsatt som deras ansikte utåt för chefer.
Tycker ni att det är rimligt eller att gå på tok för långt?

Men den här kommentaren är nog fan gulligast av dem alla!
Bellas fanclub to the rescue! 🙂

Tack för alla tips och länkar och detta!

 

117 kommentarer | “Blondinbella och den gråtande assistenten”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Frida skriver:

  Nja, skulle Unionen avsluta sitt samarbete med BB bara för att en praktikant känt sig orättvist behandlad för fyra år sen? Köper det inte 🙂
  Roligt dock att alla sväljer praktikantens berättelse utan problem, ingen som funderar på att hon kanske har överdrivit till sin fördel?

  1. Anonym skriver:

   Varför inte? Hon visar ju klart att hon inte har varit en chef som tillgodoser sina anställdas behov och inte är kapabel att ge konstruktiv kritik eller förstå sin egen roll i ett problem, alls. Hon avvisar i sitt inlägg att hon gjort fel, utan det har alltihop varit praktikantens fel, hon har alltså inte insett sina fel och ska även ”skryta” (?!) med dessa i en tidning några år senare. Vem nämner ens att man har fått några anställda att springa gråtande ut när man samtidigt frontar Unionen som någon ”förebild”?

   1. Frida skriver:

    Inte kapabel att ge konstruktiv kritik..? Jag känner att jag inte riktigt kan svara på din kommentar för detta är saker jag inte har en aning om. Jag är inte och har aldrig varit anställd av BB så jag vet inte hur hon är som chef. Jag kan heller inte uttala mig om de(/n?) anställda som gråtit – jag var inte där och vet därför inte vad som hände.
    Det jag menar är helt enkelt att jag tycker att man inte ska döma ut personer över saker som man hör talas om/läser på internet. Källkritik!

  2. Jag skriver:

   Jag tror nog absolut att B kan ha gjort ett övertramp i situationen, men praktikantens berättelse är typisk för någon som fabulerar. Datorn gick sönder och hon förlorade boendet under JUST denna vecka då PPn skulle redovisas. Sicken osis, va! Och ändå gjorde hon en himla bra presentation, den föll dem bara inte i smaken så då praktiskt taget jagade de ut henne ur mötesrummet? Nja, va….

   1. VaC skriver:

    Tänkte exakt samma sak! Tror definitivt att historien är kryddad, från båda håll. Dock tvivlar jag inte en sekund på att Blondinbella skulle kunna uppföra sig sådär illa, det stämmer rätt bra överens med de tendenser hon visade innan hon började bygga på ett ”imperium”.

   2. T skriver:

    Jo, absolut, det låter som en himla massa ursäkter, men om det är ändå lite konstigt att de inte håller med dator på företaget? eller? är det vanligt att man förväntas göra arbeten åt arbetsgivaren på sina privata saker? Det var iofs ett tag sen, så det kanske är vanligt i mindre bolag…

  3. Asterixia.se skriver:

   Det finns väl en anledning till varför praktiken vid ambassaden inte gick som hon ville. Och så gick det dåligt hos BB med. Men är självklart Isabellas fel. 😴

   1. Anonym skriver:

    Det stor ingenstans att praktiken vid ambassaden inte gick som hon ville. Det som inte gick som hon ville var praktik på Economista.

    1. Asterixia.se skriver:

     2013 fick en tjej vid namn Martina en praktikplats på Economista AB efter att hon avslutat sina studier och praktik vid en ambassad som inte riktigt gick som hon tänkt sig.
     Högre upp i denna artikel. 😈

     1. Anna skriver:

      Tror det är ett syftningsfel och att det är egoboostpraktiken som avses.

     2. Asterixia.se skriver:

      Kommatecken är ett underskattat verktyg .🇸🇪

  4. 🤖 skriver:

   Jag utgår inte från praktikantens berättelse utan Bellas egna påstående. Detta är ju hon själv som dragit upp som ett bra exempel på hur hon är som chef. Att hon väljer det här tillfället tycker jag är väldigt talande.

  5. TM skriver:

   Låt oss ignorera praktikantens egen redogörelse och hålla oss då till Isabellas beskrivning över hur hon är som chef: hon säger själv i intervjun med Damernas Värld att hon är en så kall som chef att hon får folk (plural, inte singular) att springa ut gråtandes. Det är altså Isabella själv som beskriver sig på det här sättet.

  6. Anonym idag skriver:

   Jag som jobbar med HR har under de år jag läst Bellas blogg, flera gånger funderat på hur hon kan tycka sig vara en bra chef då hon gör så många fel. Så jag är inte alls förvånad över det som hände praktikanten och tror på hennes version snarare än Bellas.

  7. Sara skriver:

   Håller med! Och med tanke på alla särskrivningar och märkligt formulerade meningar så undrar jag om praktikanten verkligen hade en fil kand och gjort praktik på en ambassad.

   1. Elin skriver:

    Jag tänkte först likadant, men under de åtta år jag pluggade på universitetet blev jag varse svenska studenters språkbrister. Alldeles för många uppsatser med särskrivningar och användning av ”dom” istf ”de” och ”dem” godkänns också, vilket är skandalöst. Sorgligt att bildning inte längre har samma status.

 2. I skriver:

  Tycker att folket överdriver. De som gör detta är ju helt klart människor som ogillar/irriterar sig på Isabella och som tar chansen att försöka förstör för henne. Och nej jag är inget isabellafan, men ser ingen annan orsak till detta beteendet.

  1. T. skriver:

   Nja, jag kan nog tycka att en chef som kräver ett antal veckors oavlönad ”praktik” för att komma fram till om hon ska anställa eller ej har föga att göra som reklampelare för Unionen. För även om Martina kryddat sin version och kanske faktiskt gjorde ett uselt jobb så säger ju Bella rakt ut att praktiken är ett sätt för henne att sålla agnarna från vetet. En arbetsgivare som gör så är usel i mina ögon. Praktik ska ske under handledning och vara utvecklande för både arbetsgivare och praktikant. Det ska inte vara ett verktyg som ersätter avlönad provanställning! Nej, ansikte utåt för ett fackförbund ska hon INTE vara.

   1. lina skriver:

    Exakt! Det är det jag reagerar mest på. Känns inte ok..

 3. Anonym skriver:

  Jag tycker det är otroligt bra att du uppmärksammar det här och Bellas sätt att ”leda” ett bolag eller anställda. Jag känner en som skulle ha varit hennes samarbetspartner men i sista sekunden drog Bella sig ut ur samarbetet, med sisådär 1 timme till de skulle träffas och redovisa all material de insamlat – Därför tvekar jag inte en sekund på att assistentens historia stämmer. Fruktansvärd tråkigt och får ett intryck av att hon är Pingis båda är lika sjuka.

 4. Anonym skriver:

  Att kontakta Unionen skulle vara att gå alldeles för långt.

  1. VaC skriver:

   Alltså, ja. Kaka Hermansson kan jag förstå, det var ju extremt illa och ingen vettig människa skämtar eller ironiserar över människor som blivit mördade. Men det här blir ju bara absurt. Unionens marknadsföringsansvariga visste helt säkert vad de gav sig in på när de valde Blondinbella. Dessutom är hela den här historien baserad på två historier som motsäger varandra, ingen annan vet vad som hände.

   1. TM skriver:

    Fast nu kommer ännu mer information från Isabella själv där hon erkänner att hon har fått flera personer att springa ut gråtandes. Det här har varit ett mönster hos henne och inget som bara möjligen har drabbat denna praktikant. Hur kan folk ignorera det Isabella själv erkänner?!

   2. T. skriver:

    Det absurda är väl snarare att ett fackförbund låter sig frontas av en arbetsgivare som inte erbjuder sina anställda schysta arbetsvillkor. Gratis praktik maskeras som provanställning, anställningsavtal verkar det vara sisådär med och om Bella får dålig feeling (läs: storhetsvansinne som säger att arbetstagaren endast sökt sig dit för att spegla sig i den Löwengripska stjärnglansen) så får man gå på dagen. Hur Unionen kan se henne som en rimlig ambassadör är obegripligt. Har något av hennes bolag ens kollektivavtal? Jag betvivlar det!

 5. hk skriver:

  Hon får väl försöka kränga sina krämer, kläder och preventivmedel(?!)…

  Men samarbeten med Unionen, Kry och Försäkringskassan känns däremot bara så FEL (liksom ”preventivmedlet” i för sig..). Hon ställer upp för att tjäna pengar och det blir bara så icke trovärdigt… Usch.

  1. I skriver:

   Fast alla som jobbar på eller har samarbeten med unionen, kry och försäkringskassan gör det för att tjäna pengar 🙂 det är inga volontärarbeten.

   1. hk skriver:

    Jo men jag tycker verkligen inte att Bella, som inte gör någonting annat än att skriva om pengar, är pålitlig som figur för dessa bolag. Men det är jag det, jag tappar mitt förtroende för dem iaf.

    1. E skriver:

     Eller hur… fattar inte hur dessa företag/organisationer tänker när det väljer Bella som samarbetspartner…

     1. Jag skriver:

      Stor spridning till en målgrupp som annars hade varit svår att nå? Gissar jag 🙂

     2. E skriver:

      Så klart att detta är företagens ambition, men företagen måste tänka på vilka influencers de väljer att samarbeta med.
      Många personer som läser Bellas blogg är inte hennes ”fans”, utan ser det som en ”dokusåpa”. Bellas Kry-samarbete gjorde mig inte direkt sugen på att använda den tjänsten, snarare tvärtom…

 6. hk skriver:

  Och om hon nu är så kall och hård som chef som hon själv påstår, så får väl Unionen bara stå sitt eget kast som valt henne…

  1. Deer skriver:

   Jo. Är bara väldigt glad för att jag inte är medlem i unionen. Mina pengar ska inte gå till hennes lön …

 7. Susawoo skriver:

  Jag tror att min halvgalna bipolära chef försöker ta efter Blondinbella. Jag skulle aldrig försöka få min chef avskedad. Däremot har jag inga problem att tala om hur jag känner, upplever osv. Om hennes chef skulle fråga mig. Vad det leder till är sedan inte mitt ansvar. Lite så känner jag angående Blondinbella som Unionens ansikte.

  Som ansikte för Unionen anser jag dock att hon passar som. Jag är unionare, och det är ju för tjänstemän. Däremot är Försäkringskassan ett hån då kapitalister i dess sanna natur knappast skulle stötta en välfärdsstat, även om Sverige inte helt är en sådan.

  1. 🤖 skriver:

   Fast om man har en galen, och i ditt fall psykiskt sjuk, chef så är det väl inte mer än rätt att ”skvallra”. Man ska ju må bra på sin arbetsplats, t ex så som vi jobbar hos mig så ser ju inte huvudkontoret hur det är på vår lokala arbetsplats om man inte tar ärendet vidare. Jag tycker inte det är att försöka göra någon arbetslös, man tar ett ansvar för arbetsplatsens välmående.

   1. Susawoo skriver:

    Någonting är fel i hennes liv, jag har ingen aning om vad, och jag tror inte hon lider av bioplär sjukdom. Hon kan ha en tvilling, med en 180 personlighet. Den ena är pedagogisk, rolig, engagerande, engerad och givande. Den andra svär åt sin personal, får dem att gråta, hälsar inte, och är den mest underligga person jag stött på. En helgalen kvinna.

 8. Jasmine skriver:

  Jag kanner att det har hande for ett par ar sedan och alla gor misstag. Isabella har sedan dess fatt tva barn och har vuxit i sig sjalv som person och som chef och jag tror att man kan andra sig i hur man ar som person och hur man bemoter andra.

 9. Lily skriver:

  Går det att få reda på vad hennes anställda tjänar? Vet att allabolag redovisar personalkostnader men där räknas ju BB och Pingis in också. Är det offentligt eller inte? Har de något kollektivavtal med tanke på att hon fronat Unionen? Vore ytterst komiskt om så inte var fallet. Kollektivavtal är ”kostsamt” för arbetsgivare.

  Tänker på att hon betalde ut ”15 tkr i snitt” på Egoboost och idag unga utan utbildning? detta MÅSTE ju påverka hennes sätt att resonemang kring löner. ”Vi vill få in unga på arbetsmarknaden” köper jag inte.

  https://nyheter24.se/noje/kandisar/615913-lasarna-rasar-mot-blondinbellas-laga-loner

  1. Lily skriver:

   Frontar*

  2. Håkan skriver:

   Angående löner hos Bella, i ett av hennes bolag ”Löwengrip Care Color AB” Så har hon 12 anställda enligt senaste bokslutet, men har inte betalat ut någon lön.

   https://minfil.org/ffC8ycc2ba/l_wen.png

   1. Lily skriver:

    Tack Håkan. Men hur är det möjligt? Från vilket bolag betalar hon ut de 15 anställdas löner? Har alla 15 praktik eller?

    1. Lily skriver:

     12*

     1. Håkan skriver:

      Hej Lilly, det var så lite så.Det är en bra fråga, Hon har ju några bolag.

      https://www.merinfo.se/person/Liding%C3%B6/Isabella-Desir%C3%A9e-Sp%C3%A5ngberg-1990/bujq5-4bmlt/bolagsengagemang

      Här kan du gå in och kika på dom. Klicka på nyckeltal när du gått in på det bolag du vill kolla på.

     2. Lily skriver:

      Jag kollade in alla. Det enda av hennes bolag som hade utbetalad lön till anställda var Invest med 3 anställda. Men de 12 som arbetar på LCC har ju ingen lön redovisats för. Pro bono? Praktik?

     3. Håkan skriver:

      Jag tycker det ser märkligt. Jag har mig veterligen inte sett något sånt här förr. kan det vara praktikanter som hon utnyttjar och arbetsförmedlingen betalar? Ska grotta vidare.

     4. jenny skriver:

      När man räknar antal anställda går man på arbetade timmar och ett genomsnitt av något slag. Denna siffra hamnar i årsredovisningen och blir sedan offentliga uppgifter. Men i praktiken kan man ha flera anställda men inga lönekostnader. Har dock aldrig stött på att man har anställda och inga lönekostnader och granskar ett hundratal årsredovisningarnar per år 😐

   2. Aino skriver:

    Senaste årsredovisning för Löwengrip Invest är per 2016-06-30.
    Det är inte 12 heltidsanställda utan ”12 huvuden”. Heltidsanställda är bara Bella, Simon och Emma om jag fattat rätt. Resten är deltidare, uppdragstagare och egna företagare. Bl a så är det flera personer som sysslar med bloggöversättningar och de har kanske betalt i produkter från LCC?
    Vill man se lönesumman för ett helår får man vänta tills det finns en aktuell årsredovisning för ett helår. Årsredovisningen för 2016/2017 kommer under hösten.

    1. Lily skriver:

     LCC

     2016-12 (!)

     Antal anställda: 12
     Löner: –

     http://www.allabolag.se/5569021982/bokslut

     Alla dessa 12 ska alltså under 2016 ha fått LCC produkter i form av ”lön”? Låter ju galet.

     1. Aino skriver:

      Det rör sig om flera bolag. Jag trodde det var Löwengrip Invest som det handlade om.
      LCC hade lönekostnader under 2016. Bara för att det inte står på Allabolag kan det ju inte vara 0, eller hur?
      Merinfo har personalkostnader för 2016 som jag skrev.

     2. Lily skriver:

      Nu ser jag också det! Märkligt att det står under ”personalkostnader” och att löner till anställda är 0 kr. Personalkostnader omfattar ju långt mer än bara löner…

     3. Anonym skriver:

      Roligt med den hårtretuscherade bilden på Bella på LCC:s reklam och Bella själv som står bredvid. Det ser ju ut som två helt olika människor!

     4. two of a kind skriver:

      Alltså, artikeln i vf får mig att skämmas å Bella vägnar (gäller även pingis och hennes löjliga förklaringar! ) Hur i helvete kan detta vara ok?! Snacka om att utnyttja alla unga medarbetare! Sticker som tusan i ögonen när man tänker på Isabellas jetset-liv där hon kör Porsche och flyger hit och dit.

      Eller rättare sagt, alla får väl göra det de vill för sina pengar, men när man dessutom gör en sådan fuling och ser till att undkomma skatten så känns det tvärfel …

     5. 👶 skriver:

      Camcam snälla skriv om detta! Kan du inte maila unionen och fråga hur de ställer sig både till att de anställda inte får utbetalt lön månadsvis samt att hon själv säger i intervjuer att hennes anställda stormar ut ur rummet. Absolut inte uppmana dem att avsluta samarbetet utan vara fråga om deras syn på saken?

     6. 👶 skriver:

      Du kan väl även passa på att fråga om de har kollektivavtal?

   3. Aino skriver:

    Merinfo anger för Löwengrip Care & Color
    personalkostnader på 4946 tkr för 2016.
    Det bör vara lön plus lönebikostnader.
    Om det är 12 anställda på årsbasis blir det ganska hög lön per anställd. Men det framgår inte om Bella och Pingis fått lön. De kanske bara tar utdelning?

  3. Jennie skriver:

   All personal ligger väl i Zug AB numera och de har inte kommit in med sin första årsredovisning

 10. Elin skriver:

  Typiskt Bella att börja mötet med att säga att hon har bråttom. Vad hinner man avhandla på 15 minuter med en främmande person? Oseriöst och föraktfullt mot någon som har gjort ett gratisarbete med en presentation som säkert tog många timmar i anspråk.

  Förbättrar inte Bellas image alls.

  1. Emma skriver:

   ”Typiskt Bella” känner du henne?

   1. Jag skriver:

    Hon säger ju själv att hon måste planera in andningspauser, så hon har nog bråttom ganska ofta.

  2. Jennifer skriver:

   Alltså har de inte satt upp en tid för mötet? Bokar man i en kalender måste man ju sätta både start och slut-tid, tex efter 15min, 30min eller 1h? Nu antar jag att de inte satt upp ett 15min möte, så bokar man ett 30min möte så ska man väl kunna vara med på det och inte sitta och säga att man har bråttom innan man ens börjat..?

 11. Sara skriver:

  Äh det där känns mest skvallrigt, det är så länge sen liksom.
  Tror iofs inte Bella är nåt vidare som chef, men det finns ju inget konkret nyare ”bevis” på det. Antagligen för att alla hennes anställda får skriva på tystnadskontrakt också?

  1. TM skriver:

   Konkreta beviset är väl att hon själv erkänner hur hon är som chef?

   1. Elin skriver:

    Hon har inte ”erkänt” att hon skulle vara en tillnärmelsevis så dålig chef som folket i detta kommentarsfält vill få det att påskina. Get a life.

    1. TM skriver:

     Hon erkänner själv i intervjun att hon har fått folk att springa ut gråtandes i hennes roll som chef. Det jag tolkar från dig är att du inte tycker att det är allvarligt.

 12. Anonym skriver:

  Alltså herregud en del folk är inte kloka här… Mona ska de se till blir kickad från hjälpresorna med Optiker utan gränser, Bella ska kickas från att fronta Unionens reklam.. ”Kräva att hon plockas bort” Herregud…

 13. Maria skriver:

  Jag förstår inte problemet?
  BB får väl bestämma i SITT företag vad hon vill ha för praktikant?
  Eller vad är problemet?
  Hon var inte nöjd med praktikantens insats och sa det, helt rätt tycker jag?
  Väldigt mkt undanflykter från praktikanten, inget boende och en dator som gått sönder tycker jag låter som att skylla ifrån sig.
  Hon gjorde inget bra jobb punkt slut.

  1. Issa skriver:

   Ja, praktikanten framstår inte som en stabil människa. Men ord står mot ord och detta hände för 4,5år sedan. Onödigt att ens ta upp det.

   1. Lucile skriver:

    Onödigt, men det har Bella ändå gjort i intervjun.

    1. Issa skriver:

     Men herregud. Hon tog bara upp ett exempel på hur hon förändrats som chef. Finns ingen anledning att påbörja en häxjakt och försöka förstöra hennes samarbeten för det.

     1. E skriver:

      ”Exempel på hur hon har förändrats som chef”

      Ehhh, nej?

      Den gråtande medarbetaren var ett konkret exempel på frågan ”Hur är du som person?”. I svaret sa hon inget om förändring, utan exemplifierade snarare hennes kalla personlighet på jobbet.

     2. Lily skriver:

      Issa:

      ”Hur är du som person?

      – Privat kan jag nog uppfattas som väldigt rationell och kanske ibland kall, men i jobbet är det min styrka. Jag tar många tuffa beslut och är ganska hård som chef. Det har hänt att folk har sprungit gråtande ur rummet, men då har de ofta blandat ihop saker. Om någon inte presterar tillräckligt på jobbet är det inte kritik mot den personen privat, utan bara att man inte är tillräckligt bra för den ambition jag har för företaget. Man måste skilja på kritik som har med prestationer att göra och personlig kritik.”

  2. Anonym skriver:

   Eller hur? Den där praktikanten låter som min klasskompis jag hade i högstadiet som förklarade för läraren att han inte kunde lämna in läxan för hans hund hade ätit upp den och han kunde inte göra den igen för han hade ett stort hål i väggen.

   Okeeeeeeej. Jamen dåså!

   1. Vvv skriver:

    Haha det har faktiskt hänt mig, matteboken, läxan och hela skiten i nån kladdig hög. Detta va några år sen men hadeprecis fått en digitalkamera med display!!! Så kunde ha med foto-bevis till läraren. (Och flasha för klassen med kameran)

 14. Lucile skriver:

  Personligen har jag skrivit till unionen och talat om för dem vad deras samarbete väcker för tankar och känslor hos mig. Tycker att fler borde göra det. Tycker också att man borde gå till botten med artikeln och skriva till Martina Bonnier för att kolla vem det är som talar sanningen i detta fall. Hittills har Bella fått vrida och vända på sina egna ord/historier/sanningar utan att bli emotsagd eller motbevisad. Det är inte ok någonstans. Hon borde lära sig att ta ansvar.

  1. I skriver:

   Fast det Isabella försvarade sig mot var ju att de valt ut ett citat helt taget ur sitt sammanhang och lagt in det på framsidan av tidningen. Vad är det egentligen ni misstänker och reagerar såhär hårt mot att ni måste kontakta sammarbetspartners ?

   1. Spam-Kajsa skriver:

    I, kanske var det du som kommenterade igår också under namnet ”i”. Hursomhelst:

    Framsidan på en tidning består av olika former av rubriker. Framsidan är till för att locka till läsning av tidningen.

    På en framsida med rubriker, är det inte meningen att man ska sätta saker i sammanhang eller förklara något. Rubrikerna ska överensstämma med vad som står i tidningen, men som sagt: det finns ingen tidning som förklarar sammanhang särskilt djupt på en framsida. En framsida ska locka till läsning, framsidan ska inte förklara allting – då skulle man ju knappt behöva läsa tidningen…..

  2. KC skriver:

   Hur ska man handskas med människor som verkar vara väldigt bittra och lägger ner för mycket tid på att försöka förstöra andra människors liv för ingenting?

   MVH frågar åt en vän

   1. Lucile skriver:

    Förstöra någons liv? Det var väl att ta i. Vi bor faktiskt i ett demokratiskt land där man får föra fram sina åsikter. Så klart kan man blocka kommentarer på sin egna blogg, men att önska sig att folk i övrigt skall säga bara det man vill höra är odemokratiskt, hoppas du inser det. Och man får faktiskt lägga sin tid på det man vill och det är helt ok 🙂

    1. Elin skriver:

     Och när Bella för fram sina åsikter om en annan människa blir hon korsfäst här i kommentarsfältet. Den här rätten att föra fram sina åsikter helt fritt verkar inte gälla alla.

     1. Lucile skriver:

      Det handlar inte om Bellas åsikter kring någon annan. Det handlar om Bellas manipulationer och förvrängning av sanning kring sig själv.

    2. KC skriver:

     Sooooooo.. get a lajf daaarling

     1. Lucile skriver:

      Soooo I didn’t ask you how to live my life, dear KFC.

  3. mm skriver:

   Tycker det är bra! Jag är med i unionen student och vill inte att min medlemsavgift (löjligt låg atm pga studier, men ändå) skall gå till henne. Inte för att jag är emot Isabella men för att hennes värderingar liksom inte riktigt går i linje med fackförbundens.

   Exempelvis praktik -> aka provjobba gratis som tjejen ovan råkade ut för. Har även för mig att hon har rekommenderat i podden att man ska erbjuda sig att jobba gratis, för att få in en fot osv. Det får man väl göra om man vill, det är upp till var och en men min åsikt är att hon inte är i position att ge sådana råd, spec eftersom hon är känd och påverkar kulturen på arbetsmarknaden.

   Känns riskabelt att jobba för någon som själv aldrig varit anställd. Hon skryter om det, jag tycker det är enorm svaghet.

 15. Marit skriver:

  Bella har
  plötsligt upptäckt att hon är mor till två barn. Då kan hon väl inte vara så hemsk ändå? På Instagram lägger hon moteld mot kritiken och satsar på moderskärlek och längtan efter barnen:
  ”Today after work I’m picking up the kids, I’m missing them both so much it hurts. I try to switch off, of course, telling myself that they have a fantastic dad and that I need to concentrate on my companies. Otherwise it just gets too tough to handle. Now it’s just a few hours until I see them, can’t wait! 🌟 #mykids #motherhood”

  1. Indi skriver:

   Ja det kom ju lägligt som vanligt.. inte länge sen hon skrev att karriären är lika viktig som familjen. Tror knappast det när det verkligen gäller.

 16. Irris skriver:

  Letade efter inlägget där hon skrev hon läste igenom en intervju av sig själv med hittade det inte? Typ kvällsjobb

  1. Greta skriver:

   Jag försökte också hitta vilken intervju det var. Men Bella har kanske tagit bort inlägget för jag minns att det var en del kritik för att hon kallade att läsa om sig själv som jobb.

 17. E skriver:

  Man måste ju ändå gilla psykopatvibbarna man som läser får när hon, varje gång fått kritik eller det börjar bubbla ilska/onåd bland läsarna, ska göra ett känslosamt inlägg om kärleken till barnen eller skilsmässan så den som kritiserar henne för föregående handlingar ska svartmålas för ”vem kritiserar någon som går igenom skilsmässa”.. Lovely.

  1. Indi skriver:

   Ja stämmer varje gång. Alltid när nåt mindre smickrande uppdagas så kommer sen känsloinlägget som ett brev på posten. Läskigt faktiskt. Men det hör ju även till bloggstrategin hon själv presenterat; uppröra, sen väcka igenkänning och sympati.

 18. Maria skriver:

  Tycker att Bellas inlägg från när det inträffade var bra. Hon hängde inte ut personen och försökte vara balanserad. Det är väl uppenbart att praktikanten och Bella inte har haft samma syn på arbetet. Praktikanter tar otroligt mycket tid och de flesta är inte självgående (det ligger ju i sakens natur). Bella är ju som vi alla vet väldigt självständig och drivande sedan hon var väldigt ung och det gör nog att hon möjligtvis har för högt ställda krav på sina praktikanter. Jag driver själv företag och skulle säga att jag och de flesta andra arbetsgivare jag är bekanta med är 50/50 nöjda med sina praktikanter. Sedan är det en annan sak hur man uttrycker det till dem.

 19. Maria skriver:

  Men alltså! Släpper Isabellas blogg inte igenom några kommentarer alls som kan verka det minsta negativa? Jag skrev en kommentar om artikeln i Damernas Värld som var helt saklig och artig i tonen men som gick ut på att artikeln tyvärr målade upp en ganska negativ bild av henne och att det var synd. Den kommentaren kom inte igenom. Om inte DEN kom igenom så måste det finnas en uppsjö av saker som inte kommer igenom, den var ganska oskyldig.

  1. E skriver:

   Vi är flera som gjort samma, hoppas att hon iallafall läser alla kommentarer, som hon ofta stoltserar med.

   1. Anonym skriver:

    Jag skrev en kommentar och frågade ifall de hade ett kollektivavtal på arbetsplatsen eftersom hon ju själv gör reklam för ett fackförbund. Tji kom den fram!

  2. Greta skriver:

   Jag har slutat kommentera på Bellas blogg. Efter sommaren verkar det som de flesta kommentarer modereras bort och kvar blir bara de som hyllar Bella eller frågar om var hon ”köpt” än det ena, än det andra. En och annan kritik släpps igenom för syns skull men inte alls som det var förut.
   Ganska meningslöst att lägga tid på kommentarer om de bara kastas ändå. Inte heller någon idé att skriva en kommentar riktad till Bella personligen för det är inte hon som ser den ändå innan den kastas.

 20. Lina skriver:

  Riktigt risig svenska från någon som utbildat sig inom statsvetenskap och tagit en kandidatexamen. Naivt agerande från hennes sida och sedan dåligt bemött av Isabella och Pingis. Jag gissar att sanningen ligger någonstans mitt emellan hennes påstående och Isabellas.

  1. Lisen skriver:

   Håller med! Filosofi kandidatexamen??? Vet personen inte hur man stavar till sin egen examen?!

 21. Hanna skriver:

  Jag är verkligen inget fan av Isabella. Alls. Tycker som så många andra här att hon är otroligt märklig med sitt storhetsvansinne och ombytlighet. Men, va fan det här inlägget från den sparkade praktikanten… Alltså det finns ju typ flera språkliga fel än rätt. Rörigt, högtravande och med så många stavdel. Så många felaktiga särskrivningar. Så mycket blaj. Så mycket offer. Att anta att hennes PP var lika värdelös känns ju inte super far off. Skulle också lacka om ngn kom med den där skiten om den påstått sig gått ut högstadiet.

  1. Anonym skriver:

   *felaktiga

   Åh, vad jag älskar när de som klagar på en annans skriftspråk gör missar!

   1. Anonym skriver:

    *stavfel menade jag!

    Tji fick jag 🙂

 22. Louise skriver:

  Fjanterier så det skriker om det.

  Säg den som chef/företagare som aldrig drabbas av anställda/praktikanter där det skär sig av olika anledningar och där den ”missgynnade” passar på att gråta ut offentligt.

  1. lina skriver:

   Ang. den nämnda praktikanten har jag ingen åsikt – men det här med att chefer/företagare ska anställa praktikanter oavlönade på 6 veckors praktik för att i slutändan avgöra om det ska bli ett jobberbjudande – känns inte ok..

 23. S skriver:

  CAMCAM!! Likeknappen saknas igen !!!! Please fix <3

 24. M skriver:

  Baserat på praktikantens blogginlägg så anar jag att presentationen nog inte var så bra. Jag hade aldrig hängt upp mig på att någon nämnt att jag ska fokusera på text istället för design i ett sådant här läge. Ska man visa vad man går för och att man förstår ett företags behov så ska man också se till att det arbete man lämnar ifrån sig är språkligt korrekt (hennes svenska i inlägget är under all kritik!), att typsnittet är korrekt och att designen passar sammanhanget och presentationens syfte och publik. Hon visste att presentationen var till en föreläsning! Självklart måste den också se snygg ut!

  Sen ursäktar inte det Isabellas beteende och hennes hårda bemötande, men vi vet ju inte vad som faktiskt hände den där dagen. Kan tänka mig att det inte var eller är skoj att praktisera för Isabella men tycker knappast att inlägget som praktikanten skrev gjorde mycket för att smutsa ner Isabella… praktikanten verkar bara gnällig och okunnig.

 25. Åsa skriver:

  För inte så länge sen ville Bella skaffa sig ”världsherravälde”:
  https://www.breakit.se/artikel/7519/blondinbella-ar-dod-har-ar-isabella-lowengrips-plan-for-varldsherravalde
  Hon påstår sig ha ett ”imperium” och siktar på ”världsherravälde”.
  Är det någon som kan tycka att detta är normalt?

 26. A skriver:

  Någon som vet om Bella opererat näsan eller har den blivit mindre av viktnedgång? Fick aldrig min kommentar godkänd när jag frågade där…

  1. Anonym skriver:

   Men gudars, vilken tyken kommentar! Den skulle jag inte heller släppt igenom … Vad har du eller nån annan med hennes näsa att göra?

 27. anaanna skriver:

  Malin wollin nämner dig på din blogg idag.
  Jag har ingen aning vem människan är, eller hur jag hamnade på hennes blogg. Men där va du 🙄

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag såg det…Problemet är att hon nog aldrig har läst min blogg speciellt ingående för hon vill få det till att det är jag som jämför min blogg med Englas (Om inte jag missförstått henne så klart) när det egentligen är Cissis frågeställning som jag tar upp. Jag har lämnat en kommentar om det på hennes blogg. Vi får se om den släpps igenom. Men kul att hon normalt sett gillar min blogg. =)

 28. M skriver:

  Tycker att denna kommentar från Bellas gamla inlägg om praktikanten passar bra att flika in i denna diskussion. Finns alltid två sidor av ett mynt. Och om ni frågar mig så verkar den där praktikanten inge ha varit en så mysig människa, så jag förstår att Bella snabbt ville göra sig av med henne:

  ”Från minnies.se – när man läser detta börjar åtminstone jag förstå Isabellas reaktion även om jag inte tycker hon agerat särskilt korrekt gentemot praktikanten Matina:
  2011-01-17 19:03:00
  Jag ber om ursäkt för mina inlägg angående Jackie, Rosanna, Hassan och Yousef. Det var fel och lågt av mig och självklart kommer jag inte fortsätta med det. Jag har pratat med några av personerna och bett om ursäkt men ville även göra det på bloggen. Rosanna har förklarat vad dom gjorde den kvällen och det har absolut inget med droger att göra. Till er som skickar mail till mig angående dessa personer och vill att jag ska sprida det vidare, don´t bother, cause i don´t care. Till er som bara läser bloggen för skvaller vill jag säga: move on the show is over. Från och med nu kan ni bara läsa om mig och mitt liv. Yet again förlåt om jag har trampat någon på tårna eller sårat er 🙂 Here comes a bear hug I hope you can accept it.
  2011-01-17 19:03:00
  God morgon puppies Tänkte berätta lite vad jag ska göra i år så att ni har något o se fram emot på bloggen:I slutet av januari får jag veta om jag har kommit vidare i BigBrother castingen och även en annan Tv serie för kanal 5.Jag börjar även min sista termin på programmet jag läser ”International program for politics and economis”Kommer göra klart min ansökan för Vancouver academy or dramatic arts som jag ska studera vid hösten 2011I februari ska jag vara castingansvarig för filmen Need for speed.Jag firar min födelsedag på nattklubben Butler´s i Trollywood, just nu står det 150 personer på gästlistanMars, April och maj ska jag skriva C-uppsats i Irans vackra huvudstad Tehran.Till sommaren hade jag tänkt åka en trip till Los Angeles och Vancouver. Till hösten börjar jag studera på Vancouver academy or dramatic artsTill vintern hoppas jag att jag har fått en agent och några filmjobb så att jag kan söka arbetsvisum till Usa och börja jobba i Los Angeles.Visst har både ja…”

 29. jenny skriver:

  Två MYCKET märkliga saker: Anlita ett företag för att göra en pp-pres? Anställa någon ny för att göra den? Jättemärkliga meningar… det handlar om en pp-pres!!! Hur fel kan den bli?! Förlåt men jag blir knäpp!

  Och Bella borde sluta göra uttalanden som går stick i stäv med den hon vill vara. Vill du framstå som en bra chef och ledare, nämn då inte den lilla incidenten om att en anställd sprungit ut gråtandes. Det blir så dumt 🤔

 30. X skriver:

  Att praktikanten fått vänta så länge på respons är väldigt oprofessionellt, inte bara från Blondinbella utan även (..speciellt) Pingis. Dålig kontakt och dålig kommunikation, och i slutändan är praktikanten bara en praktikant men cheferna chefer med den större ansvarsbördan.

  Kan mycket väl vara så att praktikanten gjort en dålig (ful) presentation, men om den ska användas framför publik kräver det ju att Blondinbella och Pingis ger praktikanten tillgång till logo:s, bilder och annat material i hög upplösning, samt informerar om stil för att möta deras förväntningar. Det går att fixa på en halvtimme om inte mindre, om de hade tänkt på det.

 31. Akademiker skriver:

  Någon med en högskoleutbildning – låt gå för att det är en kand – måste vara från vettet eller riktigt riktigt desperat för att vilja ha en seriös anställning hos en BLOGGARE. Särskilt efter en praktik på en ambassad, det får ens Linkedin-status att störtdyka ju. Man drar inte på sig sexsiffriga studieskulder för att sopa mattan för någon som inte ens gått ut gymnasiet…
  Som arbetsgivare framstår Bella och hennes luftslottsbolag som allt annat än seriösa, hon är väl medveten om vilket kaliber det är på folk som skulle vilja jobba för henne, och drar sig inte för att behandla dem därefter då hon själv aldrig varit anställd.

  1. Det arga biet som smet skriver:

   Undrar över vad du menar med ”låt gå för att det är en kand”?

  2. M skriver:

   Hur vet du att hon har studieskulder? Hon framstår snarare som någon vars föräldrar krattat manegen åt henne. Förbluffande att hon ens tagit sig igenom grundskolan med den usla svenskan.

 32. Nii skriver:

  Tre tankar om detta:

  A) Alltså praktikanten verkar inte ha varit någon topprekrytering, men sen var hon ju just precis det – en praktikant och ingen topprekrytering. En praktikant ska just precis lära sig ett jobb och inte förväntas kunna det innan hon ens börjat på företaget.
  Aldrig att jag skulle låta en praktikant, som dessutom inte är inlärd och kan företaget göra en viktig företagspresentation (så att det motsvarar mina och företagets förväntningar) utan att jag finns nära genom processen och ger feedback regelbundet. Om jag bara ville göra ett test (alltså kolla om hen är bra nog, innan jag anställer) skulle jag aldrig förvänta mig att presentationen kan användas, den är då ett test för att kolla hur hen resonerar och arbetar, vilka prioriteringar som sätts och hur hen kan jobba med deadlines. Allt annat är elakt och rent av dåligt ledarskap. Min uppgift som handledare till en praktikant är att lära hen jobbet. Annars anställer jag proffs. Men även de måste få inarbetningstid.

  B) Det är oansvarigt men inte ovanligt att låta någon jobba gratis. Om man vill in i en bransch man annars inte kommer in i är det något man måste vara beredd att ta. Tycker inte att det är speciellt bra företagsledande om man vill framstå som en modern chef men kanske ingen deal breaker (kommer dock själv från en bransch där det är vanligt och har gjort såna jobb i början av min karriär, så jag är kanske inte rätt person att tycka till).

  C) I slutändan handlar det just dock inte om den här praktikanten utan att Bella – av alla exempel i världen hon kunde tagit upp – just detta för att beskriva sig hur hon är som ledare. Hon läste med all sannolikhet åtminstone de egna citaten innan publicering och tyckte att det var precis så hon ville framstå, innan backlashen kom och hon desperat försökte vända stormen. Det här är ingen branschnykomling, hon vet exakt hur man manipulerar medier. DET framförallt visar på dåligt ledarskap och det är det kritiken egentligen handlar om. Oavsett hur många praktikanter hon nu verkligen fått att gråta.

  1. Anonym skriver:

   Första gången jag kommenterar här, men THIS!

   Det bästa och sakligaste inlägget någonsin! Tack!

 33. K skriver:

  Satte kvällsmackan i halsen. Bella var alltså endast 22 år gammal när detta utspelade sig. Alltså som att någon född 1995 skulle vara chef och bete sig såhär. Får panik på hur världsvan hon vill få sig själv att framstå när hon i själva verket är så ung!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla