Död åt Facebook-människorna

21:00 21 Sep 2017

Magnus Betnér/Facebook:

Säger inte Magnus Betnér det vi alla tänker om dessa Facebook-människor?

 

56 kommentarer | “Död åt Facebook-människorna”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anja skriver:

  Varför nämner du ingenting om Gabriellas inlägg om deras hund Dexter, som tydligen är aggressiv och har bitit hennes son? Hade det varit en annan bloggare tror jag redan det hade kommit något inlägg om det by now. Lite tråkigt, men jag känner att det beror på att ni numera är vänner. Jag kan ha fel.

  Trots ovanstående frågar hon sina läsare vad hon ska göra. Är det ens en fråga? Jag vet att många människor älskar sina djur ofantligt mycket och hade offrat allting, men för mig finns det inga ursäkter om min (oexisterande) hund hade börjat bita mitt barn och barnets vänner. Hade det dessutom varit mitt barns väns hund som bitit mitt barn hade jag aldrig våga ha mitt barn där någonsin igen.

  https://gabriellajoss.me/2017/09/20/jag-bryter-ihop-snart/

  1. bonnie skriver:

   Usch vad irriterad jag blir. Människor som bara skaffar ”sällskapshundar” och tror att det inte behövs någon tränng eller uppfostran?! Tror tyvärr att det är den inställningen många har när de skaffar små hundar, ”det är lättare och mindre jobb”. Tro fan att små raser blir smutskastade när ägarna inte tar sitt ansvar…
   Det är tyvärr alldeles för enkelt att skaffa djur </3

   1. KC skriver:

    Precis, och inte bara det. Om hennes hund är aggressiv kring barn och hon inte har orken att ta itu med det så behöver den ändå inte avlivas. Hon kan väl ge bort den till ett hem som inte har barn?

  2. E skriver:

   Kan förstå att du skriver denna kommentar, men samtidigt förstår jag det inte, eftersom du inte har någon hund, och kan inte förstå den kärlek man känner för den.
   Vet att ingen tycker man kan jämföra, men har så många kompisar vars barn biter varandra, ganska illa har det varit, slår och drar varandra i håret, men det är okej.
   Försvarar det inte, en hund ska verkligen inte göra något sådant, trots att de får mer stryk av barn än man tror. Men som sagt, det är inte okej alls, inte alls. Har tyvärr själv varit i situationen, mina föräldrars hund bet min syster illa i ansiktet, mina föräldrar orka inte följa med att avliva, men han var opålitlig, mem fortfarande en varm, snäll hund som gav så mycket kärlek, så jag tog han till veterinären, det är fortfarande en av de hemskaste minnen jag har, och då har jag förlorat nära anhöriga i cancer, men det var inte något jag kunde styra över, men den smärtan, när hunden ligger på bordet, och det är jag som bestämmer att du ska dö, den är fruktansvärd, och inte så enkelt som du får det att låta! Du måste förstå, att det gör fruktansvärt ont, att ta bort ens kamrat. Så snälla, det är en fruktansvärd sak som hänt, och även om du tänker svart eller vit, så är det ett fruktansvärt beslut, vilket du hade förstått om du haft hund själv.

   1. E skriver:

    Alltså poängen är att nej, jag hade också känt att mina barn inte skulle vara i närheten av en hund som är aggresiv, och vi var de som tog beslutet att avliva en vovve pga av det, men det gjorde och gör fortfarande fruktansvärt ont, så varför skriva ett inlägg om det, var det jag mena med hela min roman.

   2. Sarah skriver:

    Tur att du avlivade hunden, ändå stört att du och dina föräldrar verkar sörja detta aggressiva djur mer än vad ni verkar bry er om din stackars syster…😨 Hoppas att din syster är ok och att dina föräldrar inte äger fler djur!!! WOW alltså…😑

    1. sia skriver:

     Du är ju knäpp!! Barn brukar ju hålla.på och jävlas och sånt så självklart kan en hund då nog också!

     1. KC skriver:

      Exakt, där jag bodde innan med min hund fanns där en rottweiler som var hur go som helst. Ägarna skulle resa iväg och lämnade bort hunden under veckan till några vänner som hade en son på 5 år hemma. När de kom tillbaka var hunden avlivad. Veterinären berättade för ägarna att man EFTER avlivningen hade hittat 21 häftstift på hundens kropp, och till och med veterinären grät över att man hade avlivat hunden i onödan. Den hade alltså tagit 20 häftstift INNAN den bet barnet.
      Och detta för att föräldrar inte anser att man måste uppfostra sina barn i hur de ska handskas med djur utan tror att det endast är djuret som ska uppfostras hur det ska handskas med barn.

   3. Madelon skriver:

    Beklagar att du fick ta ansvar för något som dina föräldrar borde ha tagit hand om. Föräldrar måste ta ansvar för barns fysiska och psykiska hälsa, det är vad själva föräldraskapet innebär.

    Men man kan aldrig jämföra ett barn som biter med en hund som bits. Lika lite som man kan jämföra ett litet barn som slåss med en vuxen som slåss.

   4. Marja skriver:

    ”Jag har kompisar vars barn biter varandra”, okej, och hur många gånger har du läst om barn som biter varandra så att de hamnar på akuten, får livslånga skador eller dör? För det är ju lite skillnad på den skada ett barn resp. en hund kan orsaka? Jag älskar min hund men skulle hon bita min son så ska hon bort, jag skulle aldrig lita på henne igen. I första hand skulle jag försöka omplacera men i andra hand avliva. Att ha ett djur som man vet kan attackera är helt ohållbart, önskar att fler kände mer ansvar för sina hundars beteende (ja, jag vet, det är sällan hunden det är fel på, oftast fel person som har fel hund. I agree). På samma sätt som jag inte vill ha pedofiler, misshandelsmän eller mördare på gatan så vill jag inte heller träffa på ”farliga” hundar. Det är vårt ansvar som föräldrar och medmänniskor.

  3. Anonym skriver:

   Vilken passivt aggresiv passning där om att de är vänner 😂
   Lugn, hunden behöver hjälp och ägaren och då löser det sig. Hon verkar ha fått många vettiga svar på inlägget. Jag känner en katt som brukar göra utfall mot ungar som vill klappa, ibland behöver djuren lite space och ibland behöver de djurpsykolog men oftast är det ägaren som behöver lära sig att hantera djuret. Hoppas det löser sig för dem.

  4. Ajlin skriver:

   När jag var liten hade vi en hund som nafsade efter både min pappa och min bror utan att mina föräldrar ansåg att hunden behövde avlivas. Det var ju en jakthund och de ska ju vara lite kärva och inga knähundar! Hunden avlivade vi först efter att den hade bitit mig i ansiktet. Hade ju varit rätt gött att slippa 20 stygn i nyllet om vi hade avlivat hunden från början. Fick visserligen 20.000 av försäkringskassan för sveda och värk. Pengar som 13åriga jag spenderade på luvtröjor från Champion och Eros Ramazottis samlade katalog, thank you very much.

  5. Lisa skriver:

   Alla hundar behöver en fast hand och att man som ägare är konsekvent. Fel beteende ska tillrättavisas och bra beteende ska berömmas. Om en hund är på ett visst sätt måste man ta reda på orsaken. Är den stressad? Är den understimulerad? Har den blivit felbehandlad? Förstår mig inte på det resonemang som du har alls. Det gör mig illamående när jag vet om hur många inkompetenta hundägare det finns där ute.

  6. 🦄 skriver:

   När jag var liten fick jag lära mig att låta djuren vara, inte bråka på dom, dra dom i svansen osv. Aldrig klappa okända djur utan att fråga om man fick först och gick djuret undan så lät man djuret vara ifred även om det var världens gosigaste, gulligaste. Min poäng här är att det är bra att lära barnen hyfs runt djur med och inte bara skylla på djuret. De få gånger jag blivit nafsad efter, riven eller vad det nu var har jag vetat att det var mitt eget fel som inte respekterade när djuret signalerade när det var nog.

   1. Marja skriver:

    I de här fallet har hunden betett sig så här länge och t.o.m. nafsat på gäster. Så det är inte barn som är problemet, hunden har något problem (säger inte att hunden ÄR problemet, kanske det är situationen) som funnits länge. Kan tycka att många hundägare med små hundar resonerar lite konstigt när de verkar tycka att det inte är ett problem att den lilla hunden nafsar på gäster, bara för att den är liten då eller? De borde ha åtgärdat detta för länge sedan. I övrigt håller jag med om att föräldrar har ett stort ansvar för att lära sina barn att respektera djur. Och att lämna småbarn oövervakade med djur gör man inte för man vet aldrig vad de kan hitta på (barnen alltså). Djuren har all rätt att försvara sig men det kan ju tyvärr ge tråkiga konsekvenser = du som förälder har alltid ansvaret!

  7. M skriver:

   Äh, ge bort ungen och då är problemet löst.

  8. Melussa skriver:

   Många verkar seriöst mena att de ska avliva hunden?! Jag hade aldrig gjort det om min hund bet mitt barn. Hade anlitat en hundexpert som hade fått ge tips om hur vi kunde lära om hunden, men absolut inte avliva!!! Har för övrigt både småbarn och hund.

   1. Emelie skriver:

    På riktigt? Om din hund bet något av dina barn såpass illa att hen behöver sjukhusvård, så skulle du ändå behålla hunden i ditt hem?

    1. Lisa skriver:

     Om hunden aldrig har visat några aggressiva tendenser tidigare så ska den inte avlivas då ägarna är de som har gjort fel och som gör att hunden biter.

     1. Isla skriver:

      Ja men föräldrarna har alltid ansvar för sitt barns säkerhet och bästa, och om man inte kan säkra sig om att ha kombo hund+barn säkert, så ja, då ska man inte ha hund. Jag är själv supernoga och försiktig med våra hundar och barn! Jag tror inte heller att våra hundar skulle ens bita, men man vet ju aldrig – de är djur. Och om det nu skulle hända att en av våra hundar skulle ens nafsa mot ett barn så är det bara hejdå hund!

     2. Lisa skriver:

      Isla: Ja precis – föräldrarna. Djur ska aldrig behöva lida för att föräldrarna inte håller ordning på sina barn. Scrolla en bit upp och läs den kommentaren så får du se.

  9. L skriver:

   Ja tänk om Tyra eller Catten skrivit ett inlägg om att deras hund bitit ett barn. Hade blivit ramaskri här och anmälningar till socialen.

 2. Ellen skriver:

  Men nej! Har Betnér gått och blivit en hipster? Han som var så snygg i rakat…

  1. sia skriver:

   40 års kris det går över!!

   1. J skriver:

    Krisen går alltså över om 40 år..?!

 3. Anonym skriver:

  Orkar inte ens lyssna på Betnér 🙉

 4. sia skriver:

  Energi är kung!

  1. Johanna skriver:

   ……oooooookaaaaj

 5. Anonym skriver:

  Facebook, fattar inte hur folk orkar sitta på Facebook överhuvudtaget. 🙈 Själsdödande.

  1. Anonym skriver:

   Men bloggbevakningen livar upp själen?;)

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    I förhållande till fb, absolut ja.

 6. Anonym skriver:

  Alltså.
  Jag hade glömt bort min gamla kärlek Betne’r men här är han ju! Jag är fortfarande kär. Så jäkla bra kille!

  1. Sofie skriver:

   Tycker du? Hur är han härlig?

   1. Anonym skriver:

    Hans humor släpper lös en jävla massa kul saker. Jag mår toppen av hans show…sen drämmer jag nog till med snögger också!

    1. Linda skriver:

     Jag håller med dig. Han är en härlig kille med många åsikter. 🙂 Har inte sett något från honom på jättelänge så jag tackar för tipset, Camilla.

     /Linda

  2. J skriver:

   Han är galet sexig 🤗🤗🤗

 7. L skriver:

  Nån mer som fått känsla att egoina och hennes kille gjort slut??

  1. Anja skriver:

   Varför?

   Tror inte jag. Senast den 17:e sept. skrev hon om att de checkat ut från hotell. Sedan dess har hennes farmor tyvärr gått bort, så jag tror det kan vara anledningen till att det inte kommit så mycket mer om hennes F.

  2. Broccan skriver:

   Varför tror du det?

   1. L skriver:

    Hon skrev att 2 hemska saker hade hänt och att det var skönt att hon slapp vara ensam den morgonen… men ser nu i det senaste inlägget att hon nämnde F, så börjar tro att jag har helt fel..

    1. Broccan skriver:

     Jaha okej, hoppas inte det är så, de verkar ha det så bra ihop. Som du sa, hon nämner honom i senare inlägget så tror också att det är något annat

 8. 👩🏼‍💻 skriver:

  Oj, hade du inte skrivit att det är Magnus Betnér i videon så hade jag nog aldrig känt igen honom. Hur fan ser han ut?????

 9. Amanda skriver:

  Paow är med i OpinionLive för att prata om vården efter misslyckade plastikoperationer.

  1. Anja skriver:

   Vilka av hennes operationer anser hon för att vara misslyckade? 🤔

   1. J skriver:

    Enklare att säga vilken som varit lyckad..

 10. Kajsa skriver:

  BOOKEN PÅ INSTA😱😱😱

  1. Anonym skriver:

   Den är privat nu 😭😭😭

 11. Sofie skriver:

  Vad har hänt med Bretner? Känner inte igenom honom längre alls. Trist, han var min favorit och jag har försökt söka fram nya klipp, men det här var ju ganska tragiskt dåligt 🙁

 12. Kaktus skriver:

  Bloggar, blablabla, rota i offentliga människors privatliv, blablabla…

  Ingen aning om vad som hänt med Bretner. Betnér däremot kör väl på som vanligt. Tycker för övrigt att han är rätt bra i det där klippet. Har sett showen och måste säga att det är bland det bästa han gjort.

 13. M skriver:

  Radarparet Myggan och Boken är på en miniresa tillsammans. Båda har dessutom satt sin IG på privat…

  Jag har iaf laddat med massvis med popcorn 🍿

  1. mi skriver:

   Radarpar? Ha ha… Men poppar du popcorn för att de varit i Malmö/Köpenhamn över dagen?? Smart av My att se till att börja hänga med Booken nu när hon är så ”i ropet och het i massmedier” haha Myggan är slug.

 14. Sverige har aldrig varit tryggare skriver:

  Oj – trodde inte att han kunde sjunka lägre än där han redan höll på att drunkna. Det han pratar om är bloggare och inte FB-användare. Självklart är det tråkigt med kattbilder, recept och vad man tittar på för TV-program, ja finns hur mycket som helst tråkigt på FB men väldigt få där förhäver sig själva och brer ut sig så som bloggare. Kanske är det lättare att ge sig på typ halva Sverige där hälften av dom bara har ”spionkonton” på FB och sitter och gluttar utan att dela med sig av något. Vad vet jag.

  Men ja – så länge han känner sig trygg och känner att även hans familj kan vara det så kan han väl köra på. Förstår om han måste rikta sin uppmärksamhet mot annat nu.

  PS!
  Blev lätt illamående och orkade bara se cirka 2 minuter. Han är absolut ingen favorit här. Synd dock att han ser så sjuk och trött ut.

  1. Kaktus skriver:

   Ja, han ligger verkligen och plaskar på botten i det där klippet. Otroligt lågt att driva med ett gäng muppar som skriver om sina ointressanta hjälteinsatser på ICA.

   Var det där ett passivt aggressivt hot?

   Se hela showen innan du skriver en halv bok om hur dålig han är. Mm, det framgår verkligen att du tycker jättesynd om Betnér. Så synd att du till och med måste skriva ”PS” och allt. #omtänksam

 15. mi skriver:

  I detta klipp var Betnér ganska bra, gillar inte honom så mycket annars, tycker att Johan Glans är döskön däremot.
  Och så skön Magdalena Graaf är, läste just hennes blogg ha ha… Hon är nog skönaste bloggaren.

 16. Anonym skriver:

  Jag kan inte sova… 🙁

 17. Kristina H skriver:

  Betnér var en av mina favoriter när han hade sin storhetstid, dessvärre har han de senaste åren dekat ner sig betydligt och känns (tyvärr) nu för tiden mest som en alkoholiserad tomte som uttalar sig om saker utan att ha särskilt mkt på fötterna och i affekt. Tycker det är tråkigt att många svenska komiker blir så jäkla politiska. Vad fan, kan ni inte strunta i att ta ställning och fortsätta hålla er neutrala genom att driva om alla. 🙂

  Klipptips: https://www.youtube.com/watch?v=cGbS2N3khNU&index=6&list=LLPpqaxQ4AU_stLNdzM6dK5A

  Betnér när han var i sitt esse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla