Hela jäkla alfabetet!!

06:00 14 Sep 2017

My Martens:

Normalt sett brukar jag kunna slänga mig med floskler som att ”har man sagt A så får man säga B” men här vet jag inte riktigt vad jag ska kalla det. ”Har man sagt hela alfabetet så får man börja sätta ihop ord av detta alfabet”?
My har nämligen slängt sig med hela jäkla alfabetet utan att klämma ur sig vad det är hon ska syssla med till hösten. Hon lämnade A och B bakom sig någon gång i juni tror jag.
Snart åker jag och parkerar min knotiga röv utanför hennes port och följer efter henne så jag till slut kan få reda på vad denna never ending cliffhanger handlar om.
Kanske borde jag göra det iklädd banankostym för ökad effekt?

Jag behöver en SNYGG jobb rock inför vintern/hösten. Fest jackor har jag hur många som helst. FÖR många, men nu behöver jag en jobb-rock!//My

Hon behöver alltså en snygg ”jobb-rock”.
En jobbrock..vad kan det betyda?
Eftersom jag inte tror att hon ska knäcka extra som blottare så undrar jag om hon inte ska gå i samma spår som Dessie – alltså att plugga och jobba med fastighetsmäkleri (fastighetsmäklande?).
Hon är ju väldigt intresserad av inredning och som mäklare måste man ju ha en snygg rock, eller hur? 🙂

Jag inser att jag framstår som deltagarna i ”På spåret” som börjar kasta ur sig ortsnamn så fort de får se en banval täckt av grus men gissa får man väl?
Så ensam som jag känner mig här i in dressin, så nånting kul ska man väl få ha?
Det skulle förresten kunna vara Lars Winnerbäcks nya singel ”Ensam här i min dressin”…

You are welcome, buddy!
Jag vill ha minst 25% av upphovsrätten för det!

Tillägg: Så det VAR fastighetsmäklare hon skulle bli! Jag har sagt det förr och jag säger det igen – jag är bloggvärldens Saida!!! 😂😂😂

64 kommentarer | “Hela jäkla alfabetet!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. CHarlotte skriver:

  Säg på Bokens IG att hon hade fikat med Boken igår i 7 timmar (!!!) och det hela avslutades med ”det här kommer bli såååå bra” (och såklart massa emojis)….?

  1. Mia skriver:

   Tror de sitter och funderar på hur man trevligast svarar på ”elaka” kommentarer… De har ju ungefär samma inställning och nivå där…

 2. ill skriver:

  Drog du på 10p? Grattis isf! Hon har uppdaterat!

  1. Bloggbevakning skriver:

   WIIHOOO!

 3. Jempa skriver:

  OT- var är dessie? Är hon fortfarande i Paris? Vart är då hennes son? Jo jag vet att han har en pappa men hon brukar annars lägga upp en hel del om honom. Verkar som att Paris-resan var rätt jäkla lång..

  1. I skriver:

   Nej hon är väl tillbaka i Sverige sen längesen?

  2. C skriver:

   Hon är väl hemma men fortsätter lägga ut bilder från resan.

   1. Jempa skriver:

    Aha… inte svårare än så alltså 🙂

 4. Anonym skriver:

  Katrin Zs medverkan i Breaking News där hon listade ”dödsfrukt” och menade att vindruvor är sämre än coca Cola. Någon som såg? Och hur störd är kvinnan som menade att det är lika illa att äta frukt som att äta godis? Tar någon Katrin på allvar och kan Matgeek snälla göra en video och bemöta detta?

  1. Anonym skriver:

   Kanske inte lika illa men faktum är att vindruvor är fulla med kemikalier. Det är sen gammalt.

   1. KA skriver:

    Sanslöst ute att skriva ”sen gammalt”.

    1. AA skriver:

     Skulle vara intressant att höra från dig vad du tyckte att dem kommentaren tillförde? Mer än en elakhet då alltså. Onödigt.

     1. Anonym skriver:

      Ja för det gjorde inte den ursprungliga kommentaren? Inte alls som vet hur pass besprutade druvor är…inget mer bakom. Ok?!

    2. Anonym skriver:

     Nä, det är väl ett vedertaget begrepp? Så skriver man sen gammalt 🙂

  2. A skriver:

   Vindruvor är superbesprutade

   1. Anonym skriver:

    Just vindruvor är kända för att vara fulla av bekämpningsmedel och hör hemma i matbutikens städhylla. Extremt sällan jag äter det och då går jag inte på någon sektbaserad diet. Ekologiska vindruvor är däremot okej, om man vill pröjsa uppemot 50 kr.

  3. Anonym skriver:

   Läs på lite om socker, så finner du en del svar 🙈

   1. Susawoo skriver:

    Då hoppas jag att du också har koll på alla sockerarter. Kemisk uppbyggnad kan skilja sig en del. Hur de påverkar kroppen, hur kroppen hanterar olika sockerarter, var de kommer från, vad är bra, vad är dåligt, vilka brister är farlig, vilka tillsatser är farliga, på vilka sätt de är farliga… 🙂

    1. Anonym skriver:

     Susawoo: är det du som är Susanne Wollter? Tookans nr 1 kommentator på insta.

     1. Susawoo skriver:

      Nej, det är inte jag 🙂

    2. Anonym skriver:

     Jodå det har jag, därför undviker jag mycket skräp 😊

   2. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Till trådstartaren. Ja jag såg och satt och skakade på huvudet hela inslaget. 🤦‍♀️

    Susawoo: Precis. 👍😊

  4. Limpa skriver:

   Det handlade inte ett dugg om besprutningar utan enbart socker. Eftersom vindruvor innehåller mer socker per 100 gram än Coca Cola är det värre med vindruvor i Katrins värld.
   Att det är raffinerat socker i Coca Cola och fruktsocker i vindruvor var inte så viktigt.

 5. Jeanette skriver:

  Hur ska My kunna vara mäklare??? Dyslexi och usel på att uttrycka sig i text. Jobba varannan vecka som mäklare??? Och visningar på helger som det är i 99% av fallen. Skulle inte va vilja köpa miljonlägenhet av henne, sitter på Öland varann vecka?! Känns ogenomtänkt som allt annat i hennes värld. God natt

  1. Tessa skriver:

   Varför skulle dylexin stoppa henne? Tycker mest det är din kommentar som är ogenomtänkt

   1. Anna skriver:

    Dyslexi behöver så klart inte alls stoppa henne, men det måste finnas något slags uppbackning i så fall. När vi sålde vår lägenhet visade det sig att mäklaren hade dyslexi. Vi som kunder fick påpeka stavfelen i annons och prospekt och det kändes ärligt talat inte så proffsigt. Det borde funnits en rutin på mäklarbyrån att någon kollega kollade hennes texter innan de gick ut till kunderna.

  2. Anonym skriver:

   För att vara mäklare behöver du inte vara särskilt smart. Kanske för enorma villor och gods men lägenheter säljer sig själv medan mäklare tror att dom är så duktiga och hovar in cash. Dom svarar i telefon och hjälper till att skriva ut kontrakten.

   1. Anonym skriver:

    Tänk så lite du vet om vad det innebär att vara mäklare 🙂
    Gamla fördomar.

  3. Malin skriver:

   Passa tider är också viktigt

 6. Cookie skriver:

  Är det ett tidsinställt inlägg eftersom My skrev redan igår kväll att hennes nya karriär var att bli fastighetsmäklare. Säga vad man vill om My men ambitioner har hon iaf och ligger inte direkt på latsidan som många andra gör!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Haha.. ja, jag orkar helt enkelt inte kliva upp kl 05 för att leverera dagens första inlägg. 🙂

 7. Anonym skriver:

  Är mäklare det nya bloggyrket?
  Det är långt ifrån något flashigt yrke som vissa har fått för sig. 99% sliter som djur för att få ihop en månadslön som är provisionsbaserad och man arbetar i princip måndag-söndag.

  1. Anonym skriver:

   Folk är naiva och tror att det är som på tv-serien med Eklund. De flesta svenska mäklare jobbar jämt och tjänar inte särskilt mycket om man slår ut det per arbetstid/timma.

 8. Jenny skriver:

  Kolla ”dietz_goals” som är en fanpage för margaux gjort av några småtjejer. Där har de lagt upp ett print när Margaux skriver ”tjejer, orkar ni rösta lite extra idag?”

  Hon är ju nominerad till årets influencer, känns det inte lite fult att ge småtjejerna massa bekräftelse för att få så mkt röster som möjligt? Kanske jag som överreagerar men fick en olustig känsla

  1. En annan Sara skriver:

   Jag såg med det… och tyckte det var så sjukt töntigt av margaux! Som du skriver, ger dessa småtjejer bekräftelse för att vinna!

 9. KC skriver:

  Älskar Leif GW Person!! En kommentar han har om Alex Schulman:

  ”Han måste vara sjuk i huvudet. Det är väl ingen som tror på det där. Har du hans nummer så ska jag ringa upp honom? Eller så åker jag hem till karln och piskar upp honom. Jag skiter i Schulman, han är ett kommatecken i världsalltet. Han är så jävla självupptagen att det trotsar all beskrivning”

  hahahhaha vilken jävla kung Leif!

  1. Anonym skriver:

   Haha GW <3 Gällande vad skrev han detta?

    1. Anonym skriver:

     HAHA! Tack!

     ”Alex Schulman berättade i sin talkshow att du bjudit honom på middag och …

     – Sa han det? Det stämmer inte, det är ett rent jävla påhitt. Aldrig i helvete att jag skulle bjuda honom på något.”

    2. Anonym skriver:

     Om Paradise Hotel:

     ”Ett antal ungdomspsykopater som för säkerhets skull är på fyllan. //…// Jag måste säga att jag aldrig träffat några tjugoåringar som är så enastående dumma i huvudet.”

 10. Anonym skriver:

  Har funderat på att studera till mäklare (har panik över att vara 23 och inte börjat studera än och satsa på en karriär inom det man då har i ryggen). Men när man ser hur bloggare glider räkmacka in på yrket utan vare sig utbildning eller tidigare arbetslivserfarenheter så får det mig att fundera…
  Är det så simpelt att ta sig in i den branschen och borde jag verkligen ha detta yrke i åtanke?

  1. M. skriver:

   Aldrig försent att börja plugga, precis gått in på termin 3 av ekonomprogrammet och fyllde 26 för 1,5 vecka sen 😊 bästa jag gjort! Känner mig lite mer redo för att plugga på högskola nu än vad jag gjorde vid 19/20.

   1. Gammal Tant skriver:

    Tycker så synd om alla unga människor och kraven de har på sig. Bestämma sig för vad man vill bli I livet innan de ens gått ut gymnasiet. Inte undra på att många mår dåligt. Och man FÅR ändra sig. Läs till mäklare och om du sen hittar något annat du hellre vill så gör det i stället. Utbildning är aldrig bortkastat. Dessutom är det rätt tröttsamt att plugga ihop på högskolan med oerfarna unga som aldrig vistats på en arbetsplats så det borde införas en undre åldersgräns på högskolan på typ 21 år.

   2. Salta katten skriver:

    Exakt. Började själv på universitetet när jag var 26, har några år kvar så kommer vara 32 när jag är färdig. Verkar finnas många positiva aspekter med att plugga lite senare – ex att hjärnan mognar och växer färdigt.

  2. Karin skriver:

   Det är aldrig försent att börja studera!
   Jag är 33 och har jobbat ända sedan gymnasiet, har nu tagit tjänstledigt för att läsa upp mina betyg och skaffa högskolebehörighet för att sedan kunna läsa vidare.
   Räknar med att vara klar när jag är 37 någonting, och då kommer jag ju få jobba i minst 30 år till!

  3. En annan Sara skriver:

   Jag var 26 när jag började plugga en fyraårig linje, min bästa pluggkompis var 35 år. Bästa jag gjort! Är så glad att jag jobbade en del innan jag började plugga då man kunde relatera mycket av det man pluggade till sitt tidigare arbetsliv.

   Sen helt ärligt, försomsfullt kanske men skulle jag sälja min bostad hade jag aldrig anlitat en mäklare under 25! Så i den branschen tror jag att du har fördel att vara lite äldre. Det är ändå ett av det största affärerna man gör i livet!

 11. Mp skriver:

  Men hur tänker dessa ungar, ensamstående tjejer (My, Dessie) att de ska kunna jobba som mäklare? Mina kollegor jobbar ca 8-22 på vardagar och sen visningar på helgen. De hade en veckas semester var i somras. Slår du ut timönen så är den inte speciellt bra. Känns som många har en väldigt snedvriden bild av yrket =(

  1. A skriver:

   Beror väl på vad man har för anställningsavtal. Min mamma jobbade halvtid som mäklare och kunde styra tiden mycket själv. Andra halvan kanske bloggen räcker till i My’s fall.🙂

   1. Mp skriver:

    Då var nog hon unik, de allra flesta mäklare har 100% provisionsbaserad lön och förväntas dra in mesta möjliga antal affärer. Det går såklart i teorin att jobba mindre, men kunderna kommer fortfarande ringa dig dygnets alla timmar, visningar ska vara kvällar/helg osv. Erik Olsson där hon ska jobba är ju dessutom en av de tuffare byråerna på det sättet.

  2. Anonym skriver:

   Dessa tjejer/bloggerskor drar ju in en stor lön på bloggandet. My drar nog in 50 tusen per månad och ska nog bara jobba halvtid el mindre som mäkare el mäklarssisten eller vad det nu är. Så de klarar sig bra ändå. Men Erik Olsson känns inte som en seriös mäklarfirma nu, jag menar My har inte den högsta trovärdigheten och har kört ett företag i botten och verkar inte så bra med varken bokstäver eller siffror och minnet verkar svikta, jag skulle aldrig lita på henne i rollen som mäklare. Men hon kan säkert prata för sig, charma och övertyga. Hon är bra på att manipulera och dupera.

 12. AL skriver:

  Hur kan hon redan ha fått en anställning hos mäklaren? Eller blandar hon ihop det med praktiken som måste göras? Känns skumt att komma in på högskolestudier utan att ens ha gått gymnasiet. Såg att Bobby kommenterat nåt om att hon skulle trivas där med Jimi och övriga kollegor. Något samband att han hjälpt in henne kanske?

  1. Anonym skriver:

   Hon går säkert en intern utbildning på företaget som typ inte kräver att man ens slutfört grundskolan…

   1. AL skriver:

    Fast då blir hon ju inte registrerad mäklare om hon saknar vissa ämnen?

    1. A skriver:

     Hon är ju inte licensierad PT heller, hon klarade inte uppskrivningen så hon fick inte licensen.

   2. E skriver:

    Det finns uppdragsutbildningar på några högskolor där mäklarfirmorna betalar för att deras nyanställda ska bli utbildade. Dock kan ju en känna att grundläggande högskolebehörighet är viktig även där.

  2. Tess skriver:

   Mäklarassistent förmodligen, hon får ju inte slutföra affärerna själv utan mäklarlegitimation.

  3. Karin skriver:

   Mäklare köper platser. Hon får jobba av det genom att sitta och boka visningar i 1,5 år.

 13. C skriver:

  Det borde ju kännas betydligt bättre att ha genomfört samma utbildning som ens kollegor…och framförallt för att känna sig trygg och kapabel i sin yrkesroll..men vad vet jag.

 14. Awa skriver:

  Hm. . Undrar om detta är så genomtänkt av henne. Förstår inte riktigt hur det ska funka. Misstänker att flytten till Öland är tillfällig och att hon snart återvänder till Sthlm permanent. Men låt oss hoppas att hon vet vad hon gör.

 15. Elli skriver:

  Kanske hon blivit inspirerad av Bisse(Jannike Ebbing)? Har för mig att de är kompisar.. Om jag nu inte minns helt fel. 😁 Hon är iaf en duktig mäklare på Edward & Partners.

  1. Anonym skriver:

   På Edward & Partners sitter de fulaste mäklarna i stan. Fusk och slinger i 99% av fallen.
   / Mäklare

   1. Ofe skriver:

    På vilket sätt fuskar dom? Nyfiken!

 16. Anonym skriver:

  Jag tror då inte att My klarar utbildningen till mäklare. En hel del tuffa bitar att ta sig genom. Dessutom är lönen provisionsbaserad. Som ny mäklare får du ofta objekt i mindre attraktiva områden att sälja.

 17. X skriver:

  Alla, ALLA företag som beblandar sig med Myggan känns oseriösa i mina ögon. Är tämligen säker på att hon inte kommer att fullfölja utbildningen. Kommer nog ett snyftinlägg om det framöver 🙊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla