Hemliga svampställen

15:00 12 Sep 2017

Paula:

Åh, jag tycker genuint synd om människor som aldrig hittar svamp i skogen – om det nu är vad man leta efter. Letar du efter någons gamla, utplacerade porrtidningar så hoppas jag givetvis att även din jakt får ett lyckligt slut.
Jag har aldrig riktigt förstått Catten af Täljes snack om kickar men om jag nu ska prata om det närmaste jag någonsin kommit så måste det varit när jag kom över ett krön i skogen och det bredde ut sig som en gyllene matta vid mina fötter. *kick*
Pulsen ökade och jag blev alldeles fuktig på överläppen. Det slutade att jag låg på alla fyra och plockade kantareller så mossan yrde, samtidigt som jag morrade dovt för att skrämma bort eventuella inkräktare som kommit för att stjäla all min svamp. Detta trots att jag var ensam i skogen. (Nu förstår jag hur min förra Golden Retriever kände sig när hon fick ett märgben som valp och mamma fick kasta en telefonkatalog på henne för att få bort henne från det då hon låg och tuggade fradga och morrade på sin egna svans. Kick?)
Ja, ett och annat vildsvin finns så klart alltid lite för nära för att jag ska känna mig helt bekväm men de får man skrämma bort med en gäll variant av ”My heart will go on”.
”Neeeeeeeeeeaaaaaar, faaaaaaaaaaaaaaar, where eeeeeeeever you aaaaaaaaaaaaaare…”


Normalt sett brukar det sitta en katt och stirra på högen och vänta på småkryp men hon var väl ute och patruellerade ägorna eller något. (Med ägorna menar jag avståndet mellan ytterdörren och uteplatsen.)

Så Pulkan! Ni får hänga på till mina föräldrar så ska du få plocka svamp till du baxnar! Det här är dagens skörd efter ungefär en timme i skogen. Det tar en timme att plocka och fyra att rensa. =) Men man får dricka ”svamprensningsvin” under tiden man rensar så det gör det hela aningens mer upplyftande. Tur att knivarna är slöa. =)

Och på tal om kickar – ingen har väl glömt när Ellen Bergström var med i bandet ”Kick”?

Fan, jag borde få medalj i ”röd tråd” med det här inlägget! Jag har överträffat mig själv.

 

44 kommentarer | “Hemliga svampställen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Nu har Booken gråtfest på liven på instagram, som omväxlings skull!

 2. Kneja skriver:

  Gah, ge mig!!!

 3. Camilla skriver:

  Mmmm kantareller

 4. Amanda skriver:

  Haha, de sista meningarna 😂😂😂 Camcam rules 🙏

 5. LinneaAC skriver:

  Haha, älskar såna här inlägg, fan vad rolig du är Camilla! 🍄🍄🍄

 6. Jennifer skriver:

  Åh vilken dröm att hitta så mycket kantareller!! Är det ute i Gustavsberg eller var bor dina föräldrar? Jag hittade typ 5 svarta kantareller som jag stekte omsorgsfullt med lite smör och åt i en och en halv tugga, var så nöjd att jag åtminstone hittat något…

 7. S skriver:

  Vad konstigt, här finns likeknappen men inte på senaste inlägget om bella :S

 8. Camimami skriver:

  Jag tror att vi har plockat runt 200 liter i år… och om några dagar ska vi ut igen.
  Gladast är Camcam och hennes storasyster… då får nästan allt.

  1. Jennifer skriver:

   Åh kan ni inte dela med er vilken skog ni bor nära? Snälla snälla?

   1. Camimami skriver:

    N.E.V.E.R.!
    🙂

   2. Camimami skriver:

    Eller jo.
    Man kör först till höger… sen svänger du in till vänster på en grusväg. Sväng av på första skogsväg… och när man tror att man intekan köra längre… gör man det ändå… och där står svampen så mjäll och fin.

    1. JenPen skriver:

     🤣🤣🤣🤣

 9. Ted skriver:

  Nu är Anna Book live och sitter och lyssnar på Julio Iglesias (stavning…..) och storgråter😳

 10. JT skriver:

  Kolla Anna Books live just nu, hon sitter på någon av sina föräldrars grav och livar och gråter. Uppmärksamhet till vilket pris som helst…

  1. Anonym skriver:

   Eller så kanske hon är ledsen 🤔

   1. Daniella skriver:

    Fast sitter man verkligen o livar på instagram då? Vid sina föräldrars grav?

 11. Anonym skriver:

  Alltså, dessa svenska ”celebs”, varför tränar de och gör massa annat när barnen är på förskolan? Får man det i Stockholms stad? För där jag bor räknas det som fritid och är man ledig skall barnet vara det också. Kan du inte forska lite i detta? Hugo och Paula tränar ju jämt när barnen är på förskolan. Bingo la upp på insta att han bytte batteri i rambos leksak idag? Det jobbar han ju inte med iallafall, eller?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag vet inte…kanske om det ingår in ens jobb att vara fit och se bra ut?

  2. J skriver:

   Det får man göra här i Stockholms kommun. Förskolan skiter blankt i vad man gör under dagarna.

   1. R skriver:

    Det gör vi inte alls det. Barnen ska endast vara på föris när föräldrarna jobbar, pluggar eller söker jobb, med vissa undantag förstås. Men att de ska träna, fika osv? Nope. Lathet och utnyttjande av system kallas det.

    Vänligen,
    Förskolepedagog

    1. svr skriver:

     Är det förskolornas ansvar att hålla koll på enskilda familjers situation/behov i Stockholm?

     Här(Göteborg) är det förskoleadministrationen som bestämmer såväl rätt till förskola som antal timmar per vecka som barnet får vistas där. Vår familj utgör ett av de undantag du nämner som har rätt till förskola och jag skulle inte alls känt mig bekväm i att förklara för förskolepedagogerna varför vi är i behov av förskola. Deras jobb är ju att ta hand om mitt barn under tiden hen är på förskolan, vad jag gör under tiden och varför har de ingenting med att göra.

 12. - skriver:

  Måste vara en syn för gudar,QC liggandes på knä och vråla Ticanics ledmotiv….Mina kantareller får jag tyvärr köpa på marknaden.(mina kickar får jag leta någonannanstans för i skogen finns dom inte). OT,Monas U börjar fundera över om dom ev ÄR utsända av Gud när dom hjälper fattiga människor i Peru med glasögon?Hur var det nu med modefotograferingen på kyrkogården?

 13. Camimami skriver:

  Jag glömmer aldrig när Millan LÅG och plockade svamp. Jag tror hon var på besök i Sverige, när hon pluggade ”Over there”. Jag tror t.o.m. att hon dreglade lite… förutom morrningarna. 🙂

  Men sjungandet i skogen är mycket viktigt, för vi har, förutom vildsvin… både varg och lodjur i närområdet. Men om de bara hör att man är på gång, flyr de för sina liv.

  Liten anekdot: För en månad sedan sprang en ungvarg över vår tomt. Jag gick ut, för jag trodde det var en vilsesprungen jakthund. Jag lockade på den… och den drog iväg som en stressad gnu. Det var ingen jakthund… det var en ungvarg.

 14. Erica skriver:

  Varför i hela friden skulle man kasta en telefonkatalog på en valp för att få den att släppa benet? Reagerade tidigare på uttalandet om att katter inte mår bra av att fara runt, dom är inte som hundar. (Inte direkt citat, orkar inte bläddra tillbaka.) Jag har förstått att ni haft otur med hundtränare tidigare som tjatat om dominans men skulle ni vara sugna kan jag rekommendera bra instruktörer i både Nybro och Stockholm. En Golden är ju så rolig att arbeta med!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Okej, inte på..bredvid…och det var lokaldelen om det hjälper… men för att få henne att lämna benet. Hon hade inte lämnat ifrån sig det och var liksom helt stollig…Liten valp…

   1. Erica skriver:

    Men, varför inte bara gå fram och hämta benet? Jag förstår om en fullvuxen hund kan vara skrämmande men en liten valp brukar ju vara rätt harmlös.☺️

    1. Bloggbevakning skriver:

     Valptänder kan vara jävligt vassa.. Men det är 30 år sedan och jag har ingen aning om hur min mamma resonerade…

     1. Erica skriver:

      Det förstås, det var ju ett tag sen. Det stack bara ut ur texten för en hundnörd.😂

 15. HannaMontana skriver:

  3 inlägg ifrån Bella idag – bara reklam🤦🏼‍♀️ också rätt Nice hur hon är på en ”fitting” inför sin Hongkong resa för där är ju varmt, ja vilken problematik… vad sägs om att ta något av dom andra 50000 sommarplaggen du har?

  En sak till: Om nöjesguiden ska envisas med att köra inlägg när man scrollar kan det väl åtminstone vara nya inlägg? Att få upp att Schulmans går ut med graviditet från hösten 2016 är väl inte jätteaktuellt… 🤷🏼‍♀️

 16. HannaMontana skriver:

  Och vad fa-aaaa-aaaasiken sysslar Boken med? Det är skittrist att hon är ledsen, men varför sitter hon på en kyrkogård och lyssnar på spansk musik samtidigt som hon filmar sig själv där hon tittar upp mot himlen?

  Gud vad jag har för mycket fritid idag märker jag 😂

  1. Bloggbevakning skriver:

   Så kände jag också när jag såg det. Det handlar inte om att trivialisera någons sorg eller göra sig lustig över den men vad är syftet med att filma sig själv vid föräldrarnas grav när hon gråter och samtidigt låtsas som att hon typ ”smygfilmas” – inte låtsas om kameran? Det tar liksom ifrån det genuina att sörja sina föräldrar.

   1. HannaMontana skriver:

    Håller helt med dig att det tar bort det genuina.
    Hon är säkert superledsen och det vill jag inte förminska eller håna henne för, däremot då förstår jag inte varför hon väljer att göra det hon gör – det är för mig helt ofattbart att hon sitter där helt ensam, filmar sig själv, låtsas inte se kameran, lyssnar på hög musik..

    Tror verkligen hon hade behövt att prata med någon, för att kanske komma underfund med hur hon mår – istället för att agera ut som hon gör på sociala medier..

    1. Bloggbevakning skriver:

     Ja, jag håller med dig. Jag hade först tänkt lägga ut en film på det men där gick fan min gräns. Det var BARA tragiskt att se och gjorde mig nedstämd. Jag vill inte ens publicera det här.

  2. Kalops skriver:

   Samtidigt torkar hon sina tårar med sin pappas näsduk…

   Hon borde allvarligt talat gå och prata med någon.

 17. Mija skriver:

  Jag tror Tooken sörjt klart sina föräldrar. Det känns lite så när man gör på det viset.

 18. Borde skaffa mig en hobby skriver:

  Någon som vet vad Booken heter på Periscope? Kan inte hitta henne 🙁

  1. M skriver:

   Tror inte hon använder Periscope längre.

   1. Borde skaffa mig en hobby skriver:

    Tack för svar! När hon kör live är det bara på Instagram isf? 🙂

    1. M skriver:

     Ja exakt, tror hon helt har bytt ut Periscope till Instagram faktiskt.

 19. Sch! skriver:

  Vad man än tycker om dina objekt är du ett humorgeni ibland! 😀

 20. Anonym skriver:

  Det var en värmländsk duo. Ellen blev medlem när Elena hoppade av. Ellen var dansare för gruppen.

 21. E skriver:

  Angående Ellen Bergström. Tyvärr verkar de ju ha skitit sig igen mellan henne och Mike. Och känns som mycket pikar på deras instagram och instastories 😳 Någon som vet mer?

 22. Elin skriver:

  OMG HUR KAN JAG MISSAT DETTA (Ellens sångkarriär)?!! Älskade den sången när jag var yngre, så nu ska jag allt lägga till den på min nostalgi-spellista.

 23. Anonym skriver:

  Har ni kört med vattenspridare i den småländska skogen? 🙂
  För här i Stockholm där jag bor har det inte kommit så mycket regn och knappt någon svamp heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer