Hjälp K och hennes man få sin resa till slut

17:15 11 Sep 2017

INLÄGGET KOMMER LIGGA KVAR HÖGST UPP MED DE NYA UPPDATERINGARNA UNDER!

Ett varningens finger! Jag vill inte veta om en massa skuldbeläggande eller liknande mot K och hennes familj! Absolut inte! Nix, nope, nej!

Uppdatering – Jag ger mig..
Ni som verkligen inte vill donera på annat sätt än swish – swisha mig på 0761678090 och märkt det ”Resa till K” så gör jag en donation på hela beloppet. =)

Efter att rättens ordförande talat om för målägande K att om bedragerskan inte har några tillgångar så kommer hon aldrig se de 40 000 kr hon betalat henne för en resa till Maldiverna.
På uppmaning av er har jag startat den här insamlingen till dem. Kanske kan vi hjälpa dem en bit på vägen?


KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL INSAMLINGEN!

Jag har uppdaterat insamlingen för till skillnad från andra liknande sidor så får man behålla alla pengar även om man inte når det uppsatta målet. Så jag satte de 40 000 kr som C lurade av dem.

229 kommentarer | “Hjälp K och hennes man få sin resa till slut”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Mäl skriver:

  Kan man swisha till dig ist?

  1. KC skriver:

   Sidan är säker. Alla USA kändisar använder den vid sina donationer nu till stormen i Florida så du behöver inte känna dig orolig (om det var det du tänkte på) 🙂

  2. Bloggbevakning skriver:

   Tyvärr inte, det blir så rörigt och kan bli problem rent skattemässigt.

 2. Anja skriver:

  ❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Anja skriver:

   Man märker jag är ledig idag. LOL. 😁 Följer inläggen slavisk!

   1. Hoppla skriver:

    Jag ”jobbar” hemifrån idag… 🙈

 3. M skriver:

  Till alla målsäganden i Catrin-härvan: Där viktigt att ni ansöker om verksällighet hos Kronofogden efter att domen vunnit laga kraft. Alltså, om det beslutas att du ska få skadestånd så ska du vända dig till Kronofogden. De kommer att hjälpa dig att driva in skadeståndet från Catrin.

  Att Catrin redan har skyhöga skulder hos Kronofogden är en annan femma. Skuldsanering kommer inte att ske för skadestånd, de kommer att ligga kvar på Catrin ända tills hon betalar.

  Ett annat råd jag har (och som även Unicorn påpekat ett flertal gånger) är att begära att försätta Catrin i personlig konkurs. Detta kan alltså endast en fordringsägare göra och skulle kunna påskynda ev utmätning för Catrin.

  1. En annan Emma skriver:

   Att försätta C i personlig konkurs kommer troligen inte göra varken från eller till iom att hon inte har några tillgångar? Beloppet C är skyldig lär vida överstiga de få, om några, tillgångar hon har och som fordringar som ex K har mot C blir oprioriterade i en konkurs. Så dessvärre är det ingen större hit att ansöka C i konkurs i det här läget.

   1. Anonym skriver:

    En personlig konkurs gör att Catrin inte kan förfoga över sin egna ekonomi och hela sina inkomster. Det ökar chansen för att iaf någon fordringsägare kan få tillbaka pengar – om hon jobbar ska tilläggas.

    Som det är nu får ingen tillbaka ett korvöre.

  2. Lalaloveyou skriver:

   Nej, skulder pga skadestånd undantas inte från en skuldsanering. Var har du fått det ifrån? Se 30-31 paragraferna skuldsaneringslagen (Sfs 2016:675). Brott och skadestånd kan däremot göra att en person inte beviljas skuldsanering pga att det är oskäligt enligt 9 paragrafen, men det är en helt annan sak än att skadeståndsskulderna skulle undantas.

   1. Lalaloveyou skriver:

    Och jag borde väl formulerat mig så att det _kan vara_ oskäligt, inte att det nödvändigtvis är det 🙂 man kan alltså få skuldsanering trots att man har skulder pga brott och skulderna ingår då i skuldsaneringen. Så. När man bedömer om det är skäligt med skuldsanering trots brott tittar Kronofogden bl.a. på brottets art (där ekonomisk brottslighet talar emot), omfattning, de skadelidandes inställning, hur nära i tiden brottet är begånget (självklart är det sämre ju nyare brottslighet det handlar om) och vilka försök gäldenären har gjort att betala på skadestånden.

   2. M skriver:

    Korrekt, uttryckte mig fel.

    Skadestånd kan skuldsaneras. Men i dagsläget ser det mycket mörkt ut för Catrin då hon inte öht visat på att hon har försökt att betala av dem – vilket är ett krav för att beviljas skuldsanering.

   3. Lejonhjärta skriver:

    Jag kan inget om detta och har aldrig hört att man kan få skuldsanering. Varför har vi en lag i Sverige som tillåter att man kan få en skuldsanering på skadestånd som man ska betala? Hur kan man komma undan på det viset? Blir riktigt förbannad. Tycker att hon ska ha alla sina skulder hos kronofogden och betala av de med ränta, om de så tar 50 år att göra så ska inte det spela någon roll.

    1. Vvv skriver:

     Fast man får väll inte skuldsabering om skulderna uppståt genom brott (förutom vissa undantagsfall). Vet en som fick det efter ha tvingats till att vara målvakt, men då var ju även han utsatt för brott (olaga hot, misshandel osv). Och det är ju endast efter att du betalat av delar av det.

     1. Sacha skriver:

      Jag är så himla imponerad över att ni här vet så mycket om så mycket. Jag själv bara läser och hänförs över hur mycket information ni har i era huvuden 😊 Helt fantastiskt! Man lär sig massor här inne. Det gillar jag.

 4. Catt skriver:

  Väldigt fint initiativ! Om C läser detta vill jag ändå upplysa henne om att denna insamling inte på något sätt innebär att hon kan betrakta skulden som avskriven. C’s skuld kvarstår ända fram till att hon betalat tillbaka, med ränta!

  Man vet aldrig hur hon resonerar och vrider och vänder på sanningen, den tokan.

  1. Anna skriver:

   EXAKT! Väldigt viktigt att påpeka.

   Underbart intiativ Camcam, kommer bli en blygsam summa från mig men bättre än inget och tillsammans kan vi skramla ihop några slantar <3

 5. Emmis skriver:

  Bra idé, har donerat. Bumpa gärna detta inlägg med jämna mellanrum

 6. KC skriver:

  Tips till Camcam: För pengarna som kommer in tycker jag att du borde köpa ett presentkort hos något av resebolagen då jag tycker att just dessa pengar ska öronmärkas till en resa då det var det de blev lurade på.
  Inte för att jag tror att K och familj är dåliga personer men syftet är att samla ihop till en resa som de aldrig fick. Hoppas ni förstår vad jag menar och inte tar det negativt 🙂

  1. Bloggbevakning skriver:

   Mycket bra idé.. så får vi hoppas att jag inte knåpar ihop ett i paint och tar pengarna själv och köper bacon för hela slanten. =)

   1. KC skriver:

    Alltså… så länge du delar med dig av baconen så är det lugnt.. typ grillfest för alla bloggläsare hemma hos dig? Ska vi säga i början på oktober någongång? 😛

    1. Bloggbevakning skriver:

     LÄTT! Ska se om jag kan få spons på några bibbor rosé också!

     1. Anja skriver:

      Kanske Odd kan bjussa på sin famösa rosa dryck. 😉

  2. .... skriver:

   Jag tycker inte pengarna ska öronmärkas. Det är deras pengar. Jag bryr mig inte om de gör något annat för pengarna. Det var en stor summa pengar de blev lurade på och kanske blev något annat lidande pga det.

   1. KC skriver:

    Absolut förstår hur du tänker, men då de betalade för en resa måste de ju ha tänkt att de har råd med just den resan. Hur skulle då denna situationen ha påverkat dem ekonomiskt? (mentalt pratar jag då absolut inte om)
    Men de måste ju ha ansett att de har råd att lägga just dessa pengar på en resa varför i alla fall jag tycker att de ska gå till en resa.
    Däremot bryr jag mig inte JÄTTEmycket om de nu inte skulle gå till det. Det var bara en tanke från min sida

    1. Sofiaa skriver:

     Dom kanske har sparat en längre tid för att få råd med resan??

     1. KC skriver:

      Ja antagligen, det gör väl de flesta som planerar att resa?

   2. Catt skriver:

    Håller med dig. Syftet då, år 2015, var att använda pengarna till en resa. Idag kanske behoven och orken ser annorlunda ut. Inte alls säkert att de villta sig ut på en lång resa idag. Förutsättningarna kan ändras. Att utsättas för brott och gå igenom hela rättscirkusen med C och samtidigt få vardagen att rulla på tär nog mer än vad man kan föreställa sig.

    1. KC skriver:

     Mycket möjligt att det är så. Har aldrig varit i den situationen själv så jag kan inte uttala mig om hur påfrestande det är för psyket att vara med om en sådan rättsprocess. Som sagt bara en tanke, inget krav 🙂

  3. ia skriver:

   Tycker inte dom ska öronmärkas. Vi kanske inte får ihop tillräckligt för en resa och man kan inte tvinga de att behöva lägga till egna pengar. Dessutom har de förlorat 40000kr, oavsett.

  4. Anna skriver:

   Inte öronmärkas! Resan blir ju begränsad till ett resebolag. Ving, apollo och fritidsresor har trots allt olika resmål, hotell, etc. Inte nog med det så var planen att resa 2015. Efter allt som hänt så kanske de inte ens vill åka iväg på en sådan resa längre eftersom minnen kan väckas i samband med det. Långsökt men möjligt.

   Cash is king! Dessutom fick K utstå kränkning när C ringde hennes arbetsgivare.
   De kommer aldrig att se skymten att pengarna igen men vinner C mot förmodan (sannolikheten är 0) på lotto och betalar tillbaka summan så kan de se det som en fin ränta och skadestånd för vad de fått utstå.

   1. KC skriver:

    Det där med arbetsgivaren hade jag helt missat!! Hade Catrin ringt Ks arbetsgivare?

    1. Anna skriver:

     Ja! Från rättegången/chatten:

     ”Det vittne som kallats är den kvinna som lurades på en resa värd 40 000 kr och vars arbete C ringde och talade om att kvinnan var psyksjuk.”

     1. KC skriver:

      Ja man känner väl andra som man känner sig själv.. herregud vilken människa. Märkligt att det inte yrkades skadestånd på den psykiska påfrestning det måste orsakat.
      Tänk att behöva ha den diskussionen med sin chef?! Usch och fy

     2. Anonym skriver:

      K-C: Svarar här för det gick inte att svara på din kommentar.
      K:s make åkte hem till C för att få kvitto utskrivet som C lovat, och efter lite slingrande och förhalning vet du vad C gör? Ringer polisen…!
      Set är ju så man skäms å hennes vägnar… 🙈

  5. A skriver:

   Nej öronmärk inte! Vi har ingen aning om de kan ut och resa nu. 2015 hade jag gärna åkt till Maldiverna. Idag har jag två små barn som jag INTE vill resa med, det får vänta några år 😏

   1. Anna skriver:

    Precis. Själv hade jag storslagna planer för 2017 men hamnade istället i en vidrig depression i somras. Om så någon hade gett mig en gratis resa till Maldiverna hade jag inte kunnat förmå mig att åka nu.

    1. Louise skriver:

     Hoppas du mår bättre snart!

   2. T skriver:

    Man kan väl isf bara göra en önskan om öronmärkning? Typ, isf skriva ”vi som skänker dessa pengar hoppas att ni använder dem till en resa eller något annat som gör er lika glada!” så de får en spark i baken att använda pengarna till något roligt till sig själva 🙂

 7. Anonym skriver:

  Vilket bra initiativ! 🙂

  Som ung och fattig student blev jag lurad på 600 kr som var en stor summa för mig då. Det var också nån jävla skojare som lyckades lura en massa folk, hen gjorde det via Tradera. Jag fick aldrig mina pengar tillbaka. Fast summan inte var större än så kändes det för jävligt. Jag kan bara ana hur Kerstin och hennes man känner och mår efter allt Catten har utsatt dem för, därför deltog jag i insamlingen. Hoppas att dom får sin resa till slut!

 8. Lisa skriver:

  Tycker detta är problematiskt, har någon frågat K om hon ens vill detta? Hon har enl Flashback uttryckt att ”hon vill bli lämnad ifred” ungefär

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag pratade med henne och hennes man idag. =)

   1. Lisa skriver:

    Då är det ju helt fantastiskt! 🙂

  2. Anonym skriver:

   Fick du tänka länge innan du hittade något ”problematiskt” med detta eller kommer sånt naturligt för dig, Ebenezer?

 9. Anonym skriver:

  Fast förlåt mig varför ska VI betala av Cattens skuld???!!!!
  Visst att man vill hjälpa men att vanliga människor ska betala av hennes skuld för att folk till höger och vänster swichar pengar utan att kolla upp något överhuvudtaget.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det gör vi inte. Dessa pengar är utöver det hon är skyldiga dem men som hon aldrig kommer betala… Detta är en gåva till K och hennes man för den som vill bidra..

   1. Sofiaa skriver:

    Så fint och omtänksamt av dig att starta upp denna insamling. Hoppas de kommer glädja familjen

  2. Anonym skriver:

   Eh ok…?

  3. KC skriver:

   Vi betalar inte hennes skuld. Skulden finns kvar? Detta är en donation, Cattens skuld skrivs inte av på grund av detta. Vi hjälper bara personer som blivit lurade och sedan inte får hjälp av staten att få tillbaka sina pengar.
   Men kriminella gängmedlemmar som sitter häktade men blir släppta för att bevisen inte är tillräckligt starka kan få upp till 150 000 kr i skadestånd för att de suttit häktade men inte kunnat dömas.

  4. Anonym skriver:

   Vi betalar inte hennes skuld. Som redan skrivits så Cattens skuld inte blir avskriven i.o.m. denna insamling.

   Jag donerade eftersom jag har varit där själv (dock inte alls så stor summa), och vet hur jävligt det är. Du behöver inte donera nåt om du inte vill. Simple as that.

 10. Blod-svente skriver:

  Varför har du tagit bort kommentarer i inlägget om att finest är hackat? Har fröken Lauren hört av sig?

 11. Frida skriver:

  Fan så bra! Slängde in en slant. Tycker det är det minsta man kan gör när man gottat sig i hela Catrin-härvan…

 12. M skriver:

  Och där kom första ”snyftinlägget”!

  ”Ångestattacker, sömnproblem, irritation osv…”
  ”Nu vänder vi blad och går vidare…”

  https://www.facebook.com/catrin.hedlund.73/posts/246689162521098

  Sjuka ord från en sjuk människa.

  1. Anna skriver:

   Hon är ju fantastisk! Ser det bara ur sitt eget perspektiv och inte för fem öre vad hennes brottsoffer har fått genomgå. Sjukt beteende!

  2. Annelie skriver:

   Stackars Catten…Hon har inte förändras något sen förra domen, blir så äcklad av hennes beteende!!! men tror att allt hon gjort kommer bita henne i rumpan så fort hennes barn blir läskunniga och ser allt på nätet då kan vi snacka ångest.

  3. Anna skriver:

   Intressant också att Jeanette Bouvin, Frank Anderssons exfru, kommenterar stöttande på Cattens fb-inlägg. ”Vad händer nu då gumman?”

  4. Mikaela skriver:

   Vad i HELA FRIDEN?! Vi har en gemensam vän på FB..!! måste undersökas… Så otippad också

   1. C skriver:

    Mm, vi hade också det men han är vän med många (på fb) efter många år runt stureplan så hon är säkert en lös bekant. Hon har nu blockat sin sida så nu ser man inget längre, varken bilder eller gemensamma vänner.

    1. Jahopp skriver:

     Nej då, hon har bara bytt profil (igen)
     ”Då var det över!
     Det var den värsta väntan i mitt liv!
     Rättegången är äntligen över men vägen hit har inte varit lätt!
     Ångestattacker, sömnproblem, irritation osv är bara lite av vad som har hänt tills idag.
     Den här stressen över att ordna ”snabba cash”, för att inte tala om kicken utav det..
     Jag återföll i brott förra året, blev anhållen men släppt vid häktningsförhandling.
     Idag har jag fått gå in i en rättssal med luva för ansiktet, media som bevakar varje steg man tar, och en jävla stress över att erkänna framför allt och alla…
     Var det värt pengarna? Absolut inte!
     Men, jag kan äntligen säga; nu vänder vi blad och går vidare! Känns som ett helt berg rasat från mina axlar… Den känslan… 🙏🏽
     Om 1v meddelas domen!”

  5. Anonym skriver:

   Jag kan inte se inlägget, jag är inte blockad då jag kan gå in på hennes konto men inga inlägg dyker upp. Någon som har printscreen eller nåt? 🙂

   1. Lily skriver:

    Hon har visst gjort den privat. Jag minns inte ordagrant men ungefär:

    Väntan på rättegången har typ varit det värsta hon varit med om. Hon har legat sömnlös om nätterna, inte kunnat äta och haft ångest. Men hon frågar sig om det HON fått genomlida (sömnlöshet, aptitlöshet, ångest inför rättegången) var värt pengarna och konstaterar att det inte var det. Ny ska hon börja på en ny kula.

    Obs det var på ett ungefär, minns inte ordagrannt så någon annan får gärna fylla i. Men offerkofta deluxe över hela inlägget.

    1. Jahopp skriver:

     Jag svarade på fel inlägg 😀

     Nej då, hon har bara bytt profil (igen)
     ”Då var det över!
     Det var den värsta väntan i mitt liv!
     Rättegången är äntligen över men vägen hit har inte varit lätt!
     Ångestattacker, sömnproblem, irritation osv är bara lite av vad som har hänt tills idag.
     Den här stressen över att ordna ”snabba cash”, för att inte tala om kicken utav det..
     Jag återföll i brott förra året, blev anhållen men släppt vid häktningsförhandling.
     Idag har jag fått gå in i en rättssal med luva för ansiktet, media som bevakar varje steg man tar, och en jävla stress över att erkänna framför allt och alla…
     Var det värt pengarna? Absolut inte!
     Men, jag kan äntligen säga; nu vänder vi blad och går vidare! Känns som ett helt berg rasat från mina axlar… Den känslan… 🙏🏽
     Om 1v meddelas domen!”

  6. Krista skriver:

   Alltså verkligen stackars henne och all irritation hon känner.

 13. Hoppla skriver:

  Otroligt fin gest! 💕 Bidrar givetvis!
  Som brottsoffer själv vet jag att lite kärlek får en att tro på mänskligheten igen.
  Catrin däremot hoppas jag sitter och skäms i någon hörna, men så mycket moral besitter hon väl inte…
  Tack Cam-Cam för ett ypperligt jobb, inlägg och intiativ idag!👍

 14. Rebecca' skriver:

  Förlåt en trög en, men vaddå pengarna som går över gränsen på 10 000? Vem får de första 10 000 då? 😀

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag satte 10 000 kr som gräns och K och hennes man får allt upp till 40 000 kr. Efter det går pengarna till andra brottsoffer.

   1. Petra skriver:

    Fattar inte heller 🙁 Gräns för vad?

   2. Blod-svente skriver:

    Varför svarar du inte på min kommentar lite högre upp om varför du tagit bort kommentarer i finest inlägget om Jessica Lauren.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Anna har inte kontaktat mig om det.. gör hon det ang några kommentarer så tar jag mig givetvis en titt..

     1. Blod-svente skriver:

      Tack för svar.

     2. Blod-svente skriver:

      Ser att hon bett dig redigera mina kommentarer med😂

  2. Em.e skriver:

   Vi vill ge 10000:- men eftersom det doneras så kan det bli en högre summa, upp till 40000:- går till dem. Blir det mer än så går det till andra 🙂

   1. Bloggbevakning skriver:

    Exakt. Eftersom man måste nå sin gräns för att få tillgång till pengarna så satte jag en längre gräns än 40 000kr helt enkelt.

    1. Rebecca' skriver:

     Jaha det är så det funkar 🙂

    2. Ofe skriver:

     Men vad händer med pengarna om man inte når ”gränsen” då? Var försvinner dom?

     1. Bloggbevakning skriver:

      Oj, jag hade tydligen fel. PÅ den här sidan får man behålla alla donationer även om man inte når målet. På andra sidor går pengarna tillbaka till de som donerat men här får de pengar i vilket fall. Så jag ska höja gränsen till de 40 000 kr jag hoppas få in! Bra att du frågade! 🙂

 15. Anna skriver:

  Och där blev det bekräftat att hon endast erkände för egen räkning och inte alls för att hon tagit sig i kragen och mirakulöst fått insikt i sina gärningar.

  På instaliven som precis sändes meddelade hon och A rätten att hon tänkte erkänna idag. Detta pga att hon hade blivit hårt grillad vid förra rättegången av åklagaren och ville undvika detta.

 16. Gabs skriver:

  Donerat! Tycker att detta är ett oerhört fint initiativ <3

 17. Annelie skriver:

  Självklart bidrar jag med en liten slant så K med make inte helt tappar tron om mänskligheten!

 18. Emma skriver:

  Går det inte att ordna med Swish istället? Vill inte lämna ut kortuppgifter och det är mkt smidigare med Swish. Tror att det skulle komma in mkt mer pengar då.

 19. Sanna skriver:

  Måste säga att detta är riktigt fint gjort. Även om man inte når orginal summan så är det otroligt omtänksamt och fint gjort. Trodde själv att mänskligheten var vidrig men många här har faktiskt hjärtat på rätt ställe och visade att jag hade fel!

  Heder till alla som donerat/vill, eller ska. Och till den person som kom på iden och till Cam som fixade iordning alltsammans. Kan vara gravid hormoner från min sidan men jag blev fan riktigt rörd av er innsats även om det inte är till mig, haha.

 20. Anonym skriver:

  Nu har jag oxå donerat, trots att jag själv har skuldsanering och lever på existensminimum med tre barn, så om Catten verkligen hade velat betala tillbaka till sina brottsoffer så går det, ett litet steg i taget!

  1. Bloggbevakning skriver:

   Alla bidrag är lika viktiga och uppskattade! Tack snälla du! Men NÅGON måste sätta i någonting och 3 kr. Den där ojämna siffran ger mig utslag. 🙂

   1. Anonym skriver:

    Tack själv, det du gör är så fint! Och jag gav 50:- så 3 kronan var inte från mig 😬

    1. Bloggbevakning skriver:

     Nä, någon som vill jävlas med mig satte in 27 kr. =)

     1. Anonym skriver:

      Jaha 😆

     2. Lily skriver:

      Don’t wörry! Jag fixar till den alldeles strax med min lilla blygsamma donation som CSN bidrar till ✨

   2. Lily skriver:

    Jag var visst inte den enda som ville avrunda till det 😂

    1. Bloggbevakning skriver:

     ha…jag såg det…. *kapitulerar*

 21. Rebecka skriver:

  Donerat liten slant via Swish. Mycket fint och bra initiativ!

  1. Emma skriver:

   Men hur swishar man? Var står numret?

   1. Bloggbevakning skriver:

    Högst upp i inlägget. 07616780980

 22. C skriver:

  Har swishat, kul att kunna hjälpa till. 🙂

 23. Josephine skriver:

  Fäst inlägget högst upp! 🙂

 24. Soffan skriver:

  Också betalat! Blygsamt, men många bäckar små…

 25. Ingela O skriver:

  Så himla bra initiativ! Skänkte en slant också! Hoppas att de kommer iväg på en resa.

 26. Sandra skriver:

  Alltså nej nej nej!!’ Klart hon kommer få pengarna, dom kan dras av lönen
  ! Nån gång lär hon få ett jobb!!! I slutändan hjälper ni henne att betala skulden!!

  1. M skriver:

   Lugna dig, Sandra. Vad menar du? Förklara gärna vad du menar med att ”hjälper henne att betala skulden”.

   1. Anonym skriver:

    Lugna dig själv. Du frågar för mycket, oftast i provocerande syfte.

  2. Ceccano skriver:

   Vi betalar inte alls Catrins skuld. Om jag är skyldig dig 50€ och du får samma summa av din mamma i gåva, då är jag fortfarande skyldig dig 50€, även om du fått samma summa pengar av någon annan.

   Risken är stor att Catrin aldrig kommer betala tillbaks till sina offer då hon har så mycket skulder och även om hon betalar tillbaka så är detta en gåva och då får K både pengarna som C är skyldig och de pengar vi ger.

   1. Ceccano skriver:

    Skrev i euro av ren vana, men typ 500kr då..

    1. r skriver:

     Först!
     Av allt man kan samla in pengar till…haha

     Sen,
     Dåren som tycker pengarna ska öronmärkas till resa.
     – vi samlade in det vi kunde av det du blev lurad på men vill bestämma vad du gör med kulorna!

     Och vad händer om hon faktiskt FÅR sitt skadestånd oavsett om de är är från den där C (som jag har exakt noll koll på vem det är) ell

    2. Anonym skriver:

     Först!
     Av allt man kan samla in pengar till…haha

     Sen,
     Dåren som tycker pengarna ska öronmärkas till resa.
     – vi samlade in det vi kunde av det du blev lurad på men vill bestämma vad du gör med pengarna!

     Och vad händer om hon faktiskt FÅR sitt skadestånd oavsett om de är är från den där C (som jag har exakt noll koll på vem det är) eller om det är staten, vad händer då?

     Då har ju herr och fru K fått en massa extrapengar (minimum typ 10.000) och plötsligt är det jävligt lite synd om dom.

     För vi vet ju faktiskt inte om hon får det

     1. KC skriver:

      Är jag en dåre för att jag tycker att pengarna ska gå till det de var ämnade till från början?
      Tacka Gud då att du tydligen inte haft så sjuka människor kring dig i livet då och känn dig j*vligt lyckligt lottad haha
      Mindre bitterhet och mer helgligg så ska du se att du blir lite muntrare i livet

 27. Jennie skriver:

  Undrar om Catrin är med och swishar?

  1. Anonym skriver:

   Höll på att spotta ut klunken vin jag nyss satte mig i soffan med!!! Om Catrin donerar – eh, tror inte det! Flyger grisar? Har kastruller ben? Har Catrin ett samvete??? 🙄

   1. Mick skriver:

    Hahaha! Roligaste jag läst på länge 😅 knycker de tre sista meningarna för de var klockrena!

  2. C skriver:

   Tror hon har gjort de 😱😱😱 666kr !??

   1. Anonym skriver:

    Nån skojar och har använt hennes namn. Man kan skriva vilket namn som helst på domationssidan, det kollas inte upp att du verkligen heter det som du har angett som ditt namn.

   2. Anja skriver:

    Och du tror verkligen det är Catrin? 🙈😂

 28. Nina skriver:

  Bra att det går att swisha, en slant är på väg!
  Heja dig Camcam 💜

 29. Bella skriver:

  Nu har Catrin öppnat upp sin insta 😳

  1. Frokenfraken skriver:

   Länk?

  2. Cookie skriver:

   Och nu har Catrin stängt sin IG!

 30. Lily skriver:

  Haha VEM är så underbar som har angett hennes namn och donerat 666? Du är min idol!

  https://www.gofundme.com/en-resa-till-k

  1. Tres skriver:

   Alltså, jag skulle PRECIS skriva samma sak.
   Det är fan humor 😁

  2. Mankind skriver:

   Tydligen nån från Flashback 😂👍

 31. Linda skriver:

  Så himla bra idé och gillar att det är så många som bidrar. Hoppas verkligen att de får komma iväg på en drömresa.

 32. Bettan skriver:

  Vil påpeka att det er hyfsat dyrt att resa til Maldivenrna…fick lägga 60 000 själv..

  1. M skriver:

   Jaha?! Vad vill du säga med det?

   1. Anonym skriver:

    Tråkig fråga. Du verkar bara vilja bråka eller vara förarglig med alla frågor överallt på bloggen.

    1. M skriver:

     Nu får du nog backa några steg och tänka ett varv till. Tror du på fullaste allvar att det endast finns en M i hela detta kommentarsfält?

     Jag förstår fortfarande inte Bettans kommentar. Varför skulle det vara relevant med vad hon betalat för en resa till Maldiverna? Det står klart och tydligt, både en och två gånger, att insamlingen mest troligen inte kommer att räcka till en ny resa till Maldiverna men förhoppningsvis någon annanstans i världen (eller till valfritt ändamål).

     Är det någon kommentar som är tråkig så är det väl Bettans (och din!) som på ett pessimistiskt sätt måste understryka något vi alla redan vet om. Party pooper!

  2. Kneja skriver:

   So? Oavsett om K tänkt lägga pengarna på kexchoklad så är 40.000 den summa som hen betalade till Katten för att få det hon ville ha….

  3. Ymi skriver:

   Jag betalade ”bara” 23′ för min – så visst skulle de kunna åka för omkring 40′!

  4. S. skriver:

   I know. Varit där 2 ggr (paradiset på jorden 😍), men en resa som kan landa på minst 100 000. Då menar jag all inklusive och utebliven inkomst osv.
   Beror också vilken atoll du vill bo på.
   Ska dig i dec, ska också ”skänka” en slant för hennes beteende är inte OK på något sätt och vis. Punkt.

 33. Christine skriver:

  För en timme sedan så donerade en ”Catrin Hedlund” 666 kr…

 34. Astrid skriver:

  Människor dör av svält i många länder, för att de saknar mat. De har förorenat vatten som sprider sjukdomar (om det ens finns vatten). Finns inga mediciner, resurserna till sjukvård är så gott som noll och människor attackeras och dör i krigshärjade områden
  men här i Sverige… Här samlar man in pengar till semesterresa.

  Jag förstår verkligen inte…

  1. a skriver:

   Fast du vet ju inte hur många av de som hjälper till med ”semesterpengarna” som skänker pengar till hjälporganisationer.

   1. Astrid skriver:

    Det vet jag såklart inte men…
    I min värld går överlevnad före semester så MIN uppfattning är att ge där det behövs bäst.
    Tycker du annat?

    1. daniel skriver:

     Då förmodar jag att du lägger alla pengar du har över efter att du ätit dig mätt på bistånd till folk som är fattigare än dig? Allt annat är hyckleri från din sida.

     1. FitterBittan skriver:

      @Astrid

      Det där är ju en grymt provocerande tes och det är inte särskilt ofta jag blir provocerad på riktigt. Hur tycker du att vi skall hantera ekobrott generellt? De kan ju omöjligt ens vara intressanta att gå vidare med, för ingen har ju dött eller lidit mer än materiell skada. Sedan är ju barn värda mer än tex hemlösa katter, vi borde alltså lägga ner alla föreningar som arbetar ideellt med ALLT som inte har med Vidriga Världen att göra och tvinga alla att byta hobbyer och särintressen. Så de istället kan göra något som är bättre (dock oklart vad eller vem som skall agera måttstock).

      Om Camilla hade valt att inte fixa insamlingen i enlighet med önskemål från läsare, hade dina hypotesbarn magiskt fått rent vatten då?

      I den bästa av världar borde alla i hela världen vara trygga, ha mat och rent vatten och inte leva med bomber vinande runt öronen. Vi lever inte i den bästa av världar.

      Det här är en fin gest, helt oavhängigt alla andra hemskheter i världen kommer fortsätta vara en fin gest. Förbanne mig det finaste jag hört sen jag konfirmerades.

      #PayItForward

    2. Anonym skriver:

     Jag står för att jag tycker annat! I min värld går min semesterresa före 1000 svältande barns liv. Det är till och med så att det där doftljuset på IKEA går före hundra doser malariavaccin. rent krasst är det så. Och det är så för dig med, oavsett hur helig du försöker framstå. Tönt.

  2. debbi skriver:

   Fast insamlingen är inte bara att ersätta för en semesterresa. Den är en signal att det är fel att begå brott, att lura en intet ont anande kvinna och hennes man på pengar.

  3. Anonym skriver:

   Vad sitter du här för? Sälj datorn och åk och volontärjobba eller nåt.

  4. :) skriver:

   Men har du missat hur många miljarder av skatten du, jag och alla andra betalar som går till bistånd i utlandet? För att inte tala om alla miljarder som går till invandringen?
   Vi har redan dragit vårt strå till stacken så låt oss göra vad vi vill för resten av våra ihoparbetade pengar utan moralgnäll tack.

  5. S. skriver:

   Valet står dig fritt.
   Skänk dina pengar till bättre behövande, men vi andra kanske redan skänker till välgörenhetsorg? Orkar inte med detta seende och jämförande, unna nu dessa människor denna resa! Eller vad de nu vill göra med pengarna (ringa? summan de får.) Missunsamhet klär ingen och vi kan inte rädda hela världen, däremot kan vi göra så gott vi kan.

 35. debbi skriver:

  Intressant att Callesto fortfarande loggar in på fb med jämna mellanrum (senast 11/9 kl. 15:19). Men numera är hen tyst som en mus.

  1. :) skriver:

   Vi all vet att det är Catrin 😄 hon försökte men gjorde bort sig.

  2. i skriver:

   Är väl Cattskrället som kollar av om hon fått några PM 😉

 36. Emma skriver:

  Tilläggas bör att K och C bor i samma lilla by. Att K litade på C är inte konstigt. Det är så synd om K & jag hoppas hon får sin resa tillslut.

 37. J skriver:

  Inser att jag låter lite bitter nu men jag skulle aldrig få för mig att skänka nåt till denna insamlingen. För mig är 40.000 kronor groteskt mycket pengar att lägga på en resa och då jag lever på existensminimum med småbarn kommer jag förmodligen aldrig någonsin ha råd att lägga så mycket pengar på en resa. För det andra,OM jag hade det så skulle jag aldrig betalat denna sjukt höga summa till en privatperson på nätet i hopp om att de ska skicka biljetter till mig. Man får väl ändå tänka till lite själv eller? Tycker faktiskt det är konstigt hur det finns insamlingar för allt möjligt nu för tiden, men det är väl bara jag som är avundsjuk och bitter 😉 Men i min värld är 40.000 på en resa bara så extremt mycket pengar, kan inte ens förstå det. Det finns definitivt dem som behöver de här pengarna bättre, som aldrig kommer ha råd att göra såna här resor.

  1. Cookie skriver:

   Jag är inte ett dugg bitter eller avundsjuk men begriper inte hur man kan vara så naiv och betala ut så mycket pengar till en privatperson!? Näe denna insamling är inget jag tänker vara med och bidra till. Finns massor av människor som skulle behöva dessa pengar mycket mer!

  2. Anonym skriver:

   Min resa till Maldiverna gick på 75.000 kr, och det tyckte vi till och med var ”bra pris”. Att någon litar på en ”reseguide” som genom sitt arbete hittat en billig och bra resa för 40.000 kr., samt skickar med pass och övriga upplysningar tycker jag inte är naivt. De trodde väl att de gjorde ett bra köp, men insåg tyvärr för sent att de blivit lurade. Sluta blame:a offret. Det är precis det som Catrin tyvärr gör.

   1. J skriver:

    Inte alls meningen att skuldbelägga offret, just den delen var kanske dumt skriven då jag inte alls är insatt i Catrin Hedlund eller hela denna historien. Och jag unnar dem verkligen att få tillbaka de pengar de blev lurade på, jag tycker bara inte det skadar med lite perspektiv på tillvaron. Somsagt, jag lever själv på existensminimum med barn och kan inte ens drömma om att lägga så mycket pengar på en resa, och i min värld tyder det ändå på att man har det rätt gott ställt om man väljer att göra det. Då tycker jag absolut att det finns många som behöver de pengarna bättre, som någon skrev människor, barn,svälter och dör varje dag och lever i krig och misär. Även här i Sverige finns det många som verkligen hade behövt pengarna, inte för resor utan kanske bara för att kunna göra nån utflykt med sina barn eller bara köpa vinterkläder till dem. Nu har jag tyvärr inget att skänka men om jag hade haft det hade jag ändå valt att ge till någon av dessa istället.

    1. Lily skriver:

     Det tyder verkligen inte på att man har det gått ställt. Hur vet du om de inte lagt undan 500 kr i månaden i 6-7 år för att unna sig en resa? De börjar närma sig pensionsåldern och har haft god tid på sig att samla ihop en summa ägnad åt detta ändamålet. 40.000 kr är långt ifrån en extrem summa för två personer.

     Otroligt onödigt att komma med nedsättande kommentarer på en gärning som visar lite medmänsklighet. Varför inte bara ignorera det?

     1. J skriver:

      För att jag trodde man hade rätt att uttrycka sin åsikt på detta forumet. Konstigt ändå att folk verkar kunna skriva vilken skit som helst här, se till exempel valfri tråd om Anna Book, där man hånar henne och hennes utseende, utan att någon reagerar. Men om man kommer med en kritisk åsikt som inte är elak eller har personangrepp, utan endast ifrågasättande, så är det ”onödigt”. Jag har väl rätt till min åsikt precis som du har till din?

     2. J skriver:

      Och jo, kan man lägga undan 500 kr i månaden som går till en resa så har man det ganska bra. Du kanske ska gå utanför din lilla bubbla och se hur verkligheten är för många människor?

     3. Lily skriver:

      Man har det gott ställt om man är två personer och lägger undan 500 kr i månaden? 250 kr per skalle?

      Min inkomst ligger på ca.10.000 kr (CSN). Har en hyra på 6000 kr och räkningar på cirka 1000 kr. Jag lyckas alltid lägga undan minst 500 kr för ett specifikt ändamål genom att spara på annat. Hade någon sedan blåst mig på dessa pengar hade jag blivit riktigt ledsen vill jag lova.

      Så det är ingen fantastibubbla jag lever i. Med en årsinkomst på 120.000 kr är jag Sveriges definition på låginkomsttagare.

     4. M skriver:

      Att man kan lägga undan 500kr per månad är verkligen inget kvitto på att man har det gott ställt. Den som tror det är själv fast i sin egen bubbla.

     5. J skriver:

      Vad ni hakar upp er på summan 500 kr, det är ju bara en påhittad summa dessutom,ingen som vet om de sparat 50 år eller cashat hela resan direkt. Ja för mig tycker jag det är att ha det gott ställt, eftersom jag och många med mig inte kan spara 500 kr efter allt är betalt och då lever vi ändå snålt. Hade vi kunnat spara hade det dessutom varit till mer nödvändiga saker, som tex kläder till barnen, reparera bilen osv. Så ja jag tycker man har det ganska bra om man kan lägga undan den summan för resor, för det är många som inte kan.

    2. Linda skriver:

     Blir så ledsen över hur småaktiga, missunnsamma och avundsjuka människor kan vara. Hur din ekonomiska situation ser ut är faktist inte relevant i detta fall, för det handlar inte om dig, utan det handlar om att tillsammans kan man flytta berg. Avundsjukans fula tryne tycker jag att du ska gräva ner.
     Ingen tvingar dig att bidra, och att du lever på existensminimum är tråkigt för dig och dina barn, men inte vårat problem. Vad var och en gör med sina egna pengar är var och ens privatsak, har ingen redovisningsskyldighet inför dig.
     Finns ingen rättvisa, men för det, missunna ingen lite kärlek och värme.

     1. Anonym skriver:

      Linda, så uppfattar inte jag kommentarerna ftån ”J”, men alla är fria att tolka som man vill.
      Ett exempel på en annan illvillig tolkning av händelser är att Kerstin och hennes make såg möjligheten att göra ett klipp, genom att köpa en resa med hjälp av ”kuponger” (kommer inte ihåg engelska uttrycket) som snart skulle förfalla och bli värdelösa. Andra har skrivit att enl. FUP’en,
      var resan värd 180.000 kr. Då kan man elakt tolka detta som att den korta ”hållbarhetstiden” utnyttjades av BO. De prutade också ned priset från 60.000 kr.

      Förstår du då vad jag menar med illvillig tolkning av sakernas tillstånd?

     2. J skriver:

      Jaha, har inte kommenterat mycket innan och kommer definitivt inte göra det i fortsättningen heller. Här blir man kallad både det ena och det andra för att man uttrycker sin åsikt. Du kanske ska börja med att läsa det jag faktiskt skrivit. Har inte någonstans sagt att det är synd om mig, att folk inte får skänka pengar dit de vill eller att de har redovisningsskyldighet.
      Jag är verkligen så långt ifrån en missunsam och avundsjuk person som man kan komma, som jag skrev tidigare så unnar jag dem verkligen att få tillbaka pengarna, men själv kommer jag inte skänka (hade inte haft inte möjlighet till det ändå). Det var aldrig meningen att skuldbelägga någon, jag var helt enkelt irriterad på alla dessa insamlingar som dyker upp överallt till det ena och det andra och skrev min åsikt om detta, men det skulle jag väl inte gjort;-)
      Ha en trevlig kväll och du kanske själv ska tänka lite på hur du uttrycker dig om andra människor som du inte ens känner, för du framstår inte direkt som en sympatisk och supertrevlig person själv 😉

     3. J skriver:

      denna kommentaren var alltså till Linda.

     4. Anonym skriver:

      @ J

      Jag svarar ”J”, fast svarsknappen ligger hos ”Linda.”

      De som har varit kritiska, kanske är det på jävelskap och för att trycka till dig för att du har en annan åsikt. Det verkar också vara dåligt med deras läsförståelse, om de inte medvetet misstolkar. Du har inte skrivit ofta, säger du, men om du följt bloggen en tid, så händer sådant här då och då.

      De som ogillar dig har ju lyckats skrämma dig ifrån att kommentera om du nu drar dig tillbaka och inte skriver något under kommande inlägg. Så lätt ska man väl inte låta dem komma undan? Vi är olika känsliga, men kom igen nu för fan! Jag kan inte lova oändligt stöd i all framtid, beroende på att det verkliga livet också måste levas. Tiden räcker ibland inte till för att käfta med folk på nätet.

      P.S. Du kan ju svara på denna kommentar, för det är nog ganska ofarligt.

     5. Anonym skriver:

      @ J

      Svar til ”J” (igen), trots att svarsknappen sitter hos …

      Kan man inte söka bistånd eller liknande från olika stiftelser? Vet inte själv hur sådant fungerar, bara att det finns stiftelser man kan söka medel ifrån för olika behov och det är inget att skämmas över. Det är stiftelsers uppdrag, att fördela medel bland de som ansöker om hjälp. Googla. Det borde finnas där.
      Nu måste jsg återgå till verkliga livet.

    3. F skriver:

     Mäh kom igen!! Vi lever inte i en kommuniststat. Utbildning har alla möjlighet till, likaså valet att skaffa barn eller inte = mer pengar i plånkan. Om jag utildar mig i flera år så att jag får ett välbetalt jobb och har råd att lägga 100 000 kr på en resa – då tycker du att jag ska tänka på folk som lever på existensminimum och skänka bort mina slantar? Jag dömer inte dig och dina val – var snäll och döm inte folk som har det bättre ställt ekonomiskt än du. Bara för att man lägger fantasisummor på lyx betyder det inte att man inte t ex ger till välgörenhet. Dessutom finns det de som sparar länge för att göra en once in a lifetime-resa.
     Mvh skattebetalare & välgörare som åker på dyra resor

     1. J skriver:

      Men snälla nu får ni väl ge er? Vad vet du om min eventuella utbildning? Är 99% säker på att jag är högre utbildad än dig, om det nu är det som är viktigt 🙂 Och det är inte synd om mig, jag är hur nöjd som helst med mitt liv, jag lever bra utan resor för 40.000 🙂 Vet att många har det mycket värre än mig, och den dagen jag börjar jobba heltid så kommer jag att skänka pengar till dem som har det sämre. 🙂 Vem du skänker till bestämmer du själv, har aldrig påstått nåt annat 🙂

     2. J skriver:

      Dessutom kan jag ju tillägga att jag i mitt liv troligtvis rest mer än både dig och de allra flesta, eftersom nu så många verkar vilja få diskussionen att handla om mig 🙂 Och jag missunnar absolut ingen att resa, men för mig kommer jag aldrig välja att lägga så mycket pengar på en resa, eller skänka till någon annan så att de kan resa. Men alla är vi också fria att uttrycka våran åsikt 🙂

     3. J skriver:

      Saknades en mening i min sista kommentar, det skulle vara: Men alla är fria att lägga sina pengar på vad de vill. Men alla är vi också fria att uttrycka vår åsikt.

     4. F skriver:

      Bekräftelsebehov much?

     5. J skriver:

      Haha du som skröt om din utbildning, dina dyra semesterresor och hur duktig du är som skänker till välgörehet och betalar skatt 😉 Vem är det som har bekräftelsebehov egentligen 😉

     6. F skriver:

      Nej, jag konstaterade att jag gjort vissa val i livet för att ha råd, t ex utbildning och inga barn – inte en gång skröt jag haha… Finns mååånga som tjänar mer än jag – och vissa av dem föredrar tältsemester (hemska tanke). Jag har ingen åsikt om folk som väljer annorlunda och tycker inte att jag är varken bättre eller sämre. Men jag tycker att ditt första inlägg dröp av missunnsamhet, och den attityden stöter jag på då och då, att den som har pengar bör skänka dessa till fattiga barn i Afrika. För mig är det ologiskt tänkande. De flesta anpassar omedvetet sitt liv efter sin budget, alltså är en resa för 40 000 kr inte något jättekonstigt för den som har råd. Jag har alltid tyckt att den som har råd ska hjälpa, men det ena utesluter inte det andra.

      Du gjorde det här om dig eftersom du påpekade hur din egen ekonomi ser ut. Det blev ett oj vad det är synd om mig-inlägg istället för är ni galna som reser för så mycket-inlägg. Världen är inte en kommunistisk stat och tack gode gud för det. Folk tjänar olika och i Sverige har ändå de allra flesta det bra, trots inkomstskillnader.
      Hoppas du repar dig (om det är sjuk du är) så du kan börja jobba igen!

     7. J skriver:

      Du tog för givet en massa saker om mig eftersom jag skrev att jag har låg inkomst + barn, t.ex att jag har dålig inkomst för att det är självvalt, inte har utbildning, inte jobbar osv. Därför ville jag påpeka att det inte stämmer ,snarare har jag dålig inkomst just eftersom jag väljer att kämpa och satsa på min utbildning just nu och jobbar deltid. Och ja, det är kanske mitt val, men jag måste också få tycka att det är irriterande med alla dessa insamlingar där jag och andra med låg inkomst förväntas ge pengar till de som har betydligt mer? Ja, ursäkta mig, men det är något som stör mig. Förstår inte varför jag ska bli lynchad för att jag har den åsikten? Uppenbarligen är det ju en hel del andra som också tycker likadant.

     8. F skriver:

      Nja, jag försökte väl mer motivera hur och varför jag kan lägga pengar på resor. Men du har rätt i att vem som helst kan hamna i sitsen där man inte har många kronor över. Oftast när anklagelserna riktas mot mig är det dock från personer som valt en annan väg i livet.

      Du har naturligtvis rätt till din åsikt men jag fattar inte varför du måste uttrycka den, superneggo som den är. Ingen tvingar ju dig att skänka? Sen kan det ju vara så att de som blev av med sina pengar hade sparat jättelänge och inte alls har det särskilt gott ställt. Jag brukade skänka pengar även när jag pluggade och jag tycker synd om de här människorna som blev lurade. 40 000 kronor är 40 000 kronor oavsett vem som drabbas. Men visst, Bill Gates hade väl klarat sig utan en insamling.

      Intressant är att det ofta är de med minst cash som skänker till insamlingar för fattiga barn osv, t ex pensionärer. Men ingen TVINGAR ju dem.

  3. Hulken skriver:

   Du borde skämmas som beskyller K för att vara dum. Jag har själv varit med om personer som Catrin och dom får det verkligen att se ut som om dom bryr sig om -dig- och hur bra -du- kommer få det när dom hjälpt dig. Dom spär även på med hur många andra dom hjälpt. Och som många av Catrins offer sagt, dom trodde inte att en ensamstående mamma med två barn skulle göra något sådant här. Att hon är mamma ger intrycket av att hon är en person med omtanke för personer som inte kan försvara sig själva och det är väl knappast den personen man förväntar sig kommer hota och trakassera dig? En omtänksam mamma skulle inte riskera att förlora sina barn genom att begå brott.

   När man inser att man blivit lurad och försöker få sina pengar tillbaka blir man hotad och kränkt. Jag mår riktigt illa av hur du får detta att bli K’s fel, läs på om Catrin och se hur snäll hon är medan hon säkrar pengarna och hur vidrig hon blir när hon vet att offren inte kan ta pengarna ifrån henne. K ska inte behöva oroa sig för att någon ska bedra henne på pengar och hon ska inte behöva tänka att när hon delar med sig av sin önskedröm sitter Catrin hemma och hånflinar över att hon lurat ännu en person och bokar in sin egen semester istället för K’s. Det är äckligt. Den enda person som gjort fel i detta fall är Catrin. Det finns ingen ursäkt för det Catrin gjort och det finns ingen anledning att beskylla K för att ha blivit utnyttjad. Tycker du inte hon mår tillräckligt dåligt än att sparka på någon som redan ligger ner?

   1. J skriver:

    Va? Vet inte om denna kommentar är till mig men jag har inte kallat någon dum?
    Jag erkände att jag inte är insatt i hela Catrin Hedlund historien och jag skulle inte ha kommenterat detta, men i övrigt står jag för att jag tycker det finns många andra som behöver pengarna mer och jag tänker då inte skänka pengar till nåns semesterresa. Du får nog läsa det jag skrivit en gång till, så kanske du mår lite mindre illa 😉 Kanske inte bra att läsa kommentarerna om man är så känslig för att nån uttrycker sin åsikt?

    1. Hulken skriver:

     ”För det andra,OM jag hade det så skulle jag aldrig betalat denna sjukt höga summa till en privatperson på nätet i hopp om att de ska skicka biljetter till mig. Man får väl ändå tänka till lite själv eller?”

     Du tycker inte detta är att beskyllda K för att vara dum?

     Du låter som personer som beskyller kvinnor för att bli våldtagna, för kvinnor som ”tänker lite” borde väl veta att man klär sig på ett visst sätt och inte accepterar drinkar ifrån någon alls? Skulden ligger ju uppenbart inte hos Catrin och våldtäktsmän med ditt resonemang, hade kvinnor vare ”lite smartare” hade dom inte blivit utnyttjade.

     Lär dig att visa medkänsla istället för att beskyllda offer som blir utnyttjade.

     1. J skriver:

      Ja detta var dumt skrivet då jag inte är insatt, vilket jag också skrev senare.
      Jämförelsen med våldtäkt är så dum så jag tänker inte ens svara på den, hemskt att beskylla någon för att försvara våldtäktsmän. Vad är det för fel på dig?

    2. Hulken skriver:

     ”För det andra,OM jag hade det så skulle jag aldrig betalat denna sjukt höga summa till en privatperson på nätet i hopp om att de ska skicka biljetter till mig. Man får väl ändå tänka till lite själv eller?”

     Är inte detta att dumförklara offer i dina ögon?
     Visst vore det enkelt om kvinnor bara ”tänkte till lite” så blir dom inte utnyttjade av andra? ”Klä dig inte utmanande, acceptera inte drinkar, ge inte pengar till någon annars får du skylla dig själv.”

     Lägg inte skulden på offren.

     1. Anonym skriver:

      Så uppfattade jag inte alls kommentarerna från ”J”. Du vill kanske bara bråka genom att tolka det till att skuldbelägga offer.

      I förundersökningen framkom att resan hade ett värde av 180.000 kr och först ville Catrin Hedlund ha 60.000 för den. Ett mycket gammalt, generellt råd är att om något verkar vara för bra för att vara sant, så är det inte det.

    3. Anonym skriver:

     Heja ”J”, jag stöttar dig. Här ska man helst hålla med majoritetsåsikten och inte ha en avvikande mening.
     Folk har sympati för Kerstin å ena sidan, men kan inte förstå att någon som lever på exist.minimum tycker att 500 kr är en ansenlig summa och att det finns viktigare saker att lägga pengar på än resor.

     1. J skriver:

      Precis, tack 🙂 skönt att någon förstår vad man menar. Inte kul att bli anklagad för att försvara våldtäksmän, vad det nu har med diskussionen att göra :/
      Nu lämnar jag denna diskussionen, tycker den börjar spåra ur.. trodde man fick ha en åsikt här men tydligen inte.

     2. Anonym skriver:

      @ J

      Just det, spårat ur. Nicket ”Hulken” har i alla fall jag lagt märke till flera gånger tidigare för tendenser att vilja piska upp stämmningen.

      … och nä man ska inte låta sig skrämmas bort från att skriva i kommentarsfältet. Du skulle veta all skit jag fått på sociala medier genom åren och det roligaste är att jag blir inte påverkad av det.

      Bara kom igen med flera kommentarer framgent!

     3. Lily skriver:

      Lär dig läsa, Anonym.

      ”Folk har sympati för Kerstin å ena sidan, men kan inte förstå att någon som lever på exist.minimum tycker att 500 kr är en ansenlig summa och att det finns viktigare saker att lägga pengar på än resor.”

      Jag skrev att det inte betyder att man har det gott ställt för att man lägger undan 500 kr i månaden (jag lever ju själv UNDER existensminimum). Alla prioriterar olika i livet, vissa får över och andra inte. Min nyexaminerade bästa vän har en ingångslön på 33.000 kr och inte en krona över till sparande, trots att hon har det bra ställt.

     4. Anonym skriver:

      @ Lily

      Jag hade inte alls dig i åtanke när jag skrev, utan kände att ”J” blev lite illa till mods och som hen skrev att man tydligen inte fick ha en åsikt (som är avvikande).

      Vad syftar uppmaningar om att lära sig läsa till? Det är ju trams och förargar bara, inte mig personligen, men det ser larvigt ut.

     5. Yasmin skriver:

      Ja håller absolut med bor man i samma stad tydligen en liten håla så kan man väl gå hem till personen och kolla så allt stämmer och då överföra eller swisha säljaren pengarna på plats vad e de svåra med de? För dom kunde tydligen gå hem till C och hämta biljetterna eller kvitto eller vad de va kunde dom inte göra detta från första början??? Har själv köpt saker på blocket som legat på 2-3000kr och åkt en timme för hämta min vara och swisha säljare på plats!! Ingen e avundsjuk på deras resa all väljer och lägga sina pengar på olika saker men tycker detta va verkligen korkad av dom sorry o sen sitta Samla in pengar till dom? Ja men då
      Kanske du kan starta insamling till alla hennes offer varför göra skillnad även om dom betalat 1000kr för en biljett eller ngt?? Ja tycker betalar man in 40.000kr till en person som bor i samma stad och du kan googla upp hennes namn så får är man bara korkad så e de bara

 38. Maria skriver:

  Såg precis att en ”Catrin Hedlund” skänkt 150kr till insamlingen

 39. Erika skriver:

  Haha älskar att ”Catrin Hedlund” skänkt 150kr 😀

  1. Bloggbevakning skriver:

   Hon är galet generös! =)

  2. Anonym skriver:

   Skönt att se hon kan skänka pengar samtidigt ha råd att äta ”wifey” lunch på stan enligt insta 🙏 Vilken hel ylle tjej ❤️❤️

  3. Sofia skriver:

   Tarzan W har visst också satt in pengar, humor på hög nivå!

 40. Emelie skriver:

  Det är väl knappast DEN Catrin Hedlund som donerat 150kr?🤔

  1. K. skriver:

   Självklart inte. Säkert människor som tycker det är en rolig grej att döpa sitt namn till Catrin.

 41. Anonym skriver:

  Ang. Monas Universum som kommer hem till fattiga och skriver att det luktar urin. Nu har hon skrivit ett inlägg om några äldre damer och fått en kommentar om de också luktar urin. Mona spelar dum, klart som tusan hon har läst om det här. Hon skriver tillbaka och undrar om kommentatorn ”mår bra”.

 42. Anonym skriver:

  Nedanståene skriver jag INTE för att skuldbelägga något offer, utan som inledning till mitt ämne. Jag tyckte Kerstin såg ledsen och sorgsen ut vid rättegången, eller? Tråkig historia.

  I förundersökningen framkom att resan hade ett värde av 180.000 kr och först ville Catrin Hedlund ha 60.000 för den. Ett mycket gammalt, generellt råd är att om något verkar vara för bra för att vara sant, så är det inte det.

  Jag föreslår att om någon är osäker på något, så ställ en OT-fråga om saken i random kommentarsfält på Bloggbevakning. Här är många som kan mycket och har erfarenhet. Visserligen finns det folk som ogillar off topic, men det kan man väl skita i.

  1. Elin skriver:

   En liten parentes: Det heter ”Om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det”, d.v.s. ta bort ”inte”. Poängen är ju att det då är FÖR bra för att vara sant.

   1. Anonym skriver:

    Ja, så klart. Tack för hjälp, men jag har svenska som första språk och då blir det så (skämt). Tänkte väl fel, typ att är det för bra, då är det INTE sant.

    Huvudämnet var att puffa för off topic, så att ingen drar sig för att fråga kommentarsfältet om råd, även om det inte har med inlägget i fråga att göra.

 43. Kattfan skriver:

  Jag kan inte bidra med några pengar förän den 19:e… hoppas på att insamlingen är kvar tills dess.

  1. Vvv skriver:

   Vi helt jävla panka får tänka att det är tanken som räknas och hjälpa till nästa gång annars ☺ kan iof donera mina 7kr men känns lite onödigt haha. (Har bunkrat upp i frysen så jag överlever. Om nån nu fick ångest av mitt saldo)

   1. Anonym skriver:

    Det får jag (ångest) för att det verkar finnas så många s.k. fattiga i landet. Borde inte finnas det i ett välfärdssamhälle. Politikerna vi valt har för fan misslyckats helt.

 44. Annelie skriver:

  Help me!!!

  Jag forsoker fora over pengar fran England men det fungerar inte 🙁

  Vet nagon hur man gor?

  1. Anonym skriver:

   Går det inte att betala med ditt kort?

   1. Annelie skriver:

    Jag forsokte men jag kom inte vidare med betalningen. Det har aldrig varit nagra problem tidigare.

    1. Anonym skriver:

     Du kanske behöver öppna ditt kort? Det behöver jag göra vid vissa köp.

 45. Minna skriver:

  Tycker det är en fin gest att hjälpa till så mycket man kan och där det behövs men när en familj har råd att lägga 40 000 kr på en semester så tycker jag inte det att de verkar i så stort behov av hjälpen. Finns säkert folk med större behov där Camcams blogg kan vara mer till nytta och hjälpa mer. Semestra är bara rent nöje, inget nödvändigt behov. Tycker att det var en underlig insamling. SPeciellt om de kan få pengarna via Kronofogden. Och ändå gick man åt hårt åt Lady Dahmer när hon bad om pengar för en ny data….

  1. Bloggbevakning skriver:

   Det handlar inte om att om en semester utan att de precis fått reda på av tingsrätten att de förmodligen aldrig kommer se sina pengar igen. Och tillräckligt många av mina läsare bad om en insamling och den som vill ger en slant. Den som inte vill låter blir.

  2. Anonym skriver:

   Det här kommentarsfältet är knappt aktuellt längre men var tvungen.

   Lady Dahmer hade inte blivit lurad på pengar från början, utan tiggde ihop pengar som hon enligt egen utsago inte hade (för att köpa en dator).

   Lite skillnad faktiskt.

  3. M. skriver:

   Fast man får inte bara pengar från Kronofogden sådär! Jag har ett skadeståndyrkande mot en person på över 250 000kr, varje gång han får ett jobb eller någon inkomst drar Kronfogden pengar från honom och sen delas det ut procentuellt över alla hans målsägande. Vilket har lett till att sen domen föll 2009, har jag ganska fått MAX 3000kr, vissa månader får jag 100kr och andra 250kr. Nu har han inget jobb längre = jag får inga pengar.

 46. E skriver:

  Skämtar ni eller? Att ens ifrågasätta den här insamlingen och peka på Ks möjliga inkomst eller hennes del i det är så vridet. Vem som helst kan väl även ha en åsikt men det betyder inte att man måste hålla med er, att vissa av er nästan begär medhåll här är riktigt weird. Det här är inte ditt kompisgäng där du kan skriva vad som helst och sen ska alla snällt bjuda in dig till konversationen och lyssna – om det du säger låter konstigt så kommer folk säga det.

  Jag tycker det låter som ett riktigt lågt argument att säga ”det finns ju bättre saker att samla in pengar för”. Sen när är ni moralpoliser med måttstock över vem som behöver mest? Sen när måste Camcam rädda världen för att hon startat en insamling till ett offer av en bedragerska? Vet inte vilken värld ni lever i men det låter som ett riktigt konstigt sätt att tänka.

  Tråkigt att vissa av er har det knapert och inte kan bidra, det här är dock ingen tävling i vem som är fattigast. Jag lever i exakt samma situation som er men känner inte att det måste färga hela mitt synsätt när det kommer till den här fantastiska insamlingen som Camcam har startat för den här kvinnan. Det är avundsjuka och ”rättvisetänk” som sipprar fram hos er och det är riktigt tråkigt.

  Slut på den här uppsatsen nu.

  1. .... skriver:

   👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  2. Anonym skriver:

   Bra skrivet E. 🙂

 47. Anonym skriver:

  Bra jobbat Milla! Förstår att det blir lite merjobb för dig med Swish men det är det värt.

 48. Torgny skriver:

  Enligt skärmdumparna i FUPen så blev ju C och K tillräckligt goda vänner så K bjöd hem C med barn att hänga i trädgården. Så får en del kanske lite mer förståelse hur K litade på C. Och att de bor i samma by med mindre än 10 000 invånare.

  K hade en inredningsbutik i samma by som nyligen tyvärr fick stänga, så nej jag tycker inte heller pengarna ska öronmärkas.

  1. Emms skriver:

   Butiken är öppen igen 🙂

 49. Yasmin skriver:

  Ja håller absolut med bor man i samma stad tydligen en liten håla så kan man väl gå hem till personen och kolla så allt stämmer och då överföra eller swisha säljaren pengarna på plats vad e de svåra med de? För dom kunde tydligen gå hem till C och hämta biljetterna eller kvitto eller vad de va kunde dom inte göra detta från första början??? Har själv köpt saker på blocket som legat på 2-3000kr och åkt en timme för hämta min vara och swisha säljare på plats!! Ingen e avundsjuk på deras resa all väljer och lägga sina pengar på olika saker men tycker detta va verkligen korkad av dom sorry o sen sitta Samla in pengar till dom? Ja men då
  Kanske du kan starta insamling till alla hennes offer varför göra skillnad även om dom betalat 1000kr för en biljett eller ngt?? Ja tycker betalar man in 40.000kr till en person som bor i samma stad och du kan googla upp hennes namn så får du all info..tycker man bara korkad så e de bara tyvärr synd om dom men korkat!

  1. Ceccano skriver:

   Nästan högst upp i inlägget står detta:

   Ett varningens finger! Jag vill inte veta om en massa skuldbeläggande eller liknande mot K och hennes familj! Absolut inte! Nix, nope, nej!

  2. E skriver:

   Men förstår du inte att det är exakt det som är grejen – i förundersökningsprotokollet står det att K kände Catrin, eller att dom iallafall var bekanta. Catrin utnyttjade sin förtroendeposition och skickade bild på sitt egna pass samt ett kvitto på hela dealen för att luras. När K insåg att hon blivit lurad så ringde Catrin till hennes arbetsplats och trakasserade henne, dessutom har hon ringt till polisen för att anmäla hennes man/henne. Det är verkligen ett speciellt ruttet fall där någon man litade på uppsåtligen utnyttjade ens relation för att luras och trakassera. Det är inte en tusenlapp dessutom, det är 40 000 och Cam gör helt rätt som försöker ge den här kvinnan någon form av rättvisa.

   Det är ju coolt av dig att snacka om hur smart du själv är men när din polare i gänget blåser dig på en telefon eller pengar och sen trakasserar dig så är man inte lika cool längre. Detta är inte heller Blocket så varför jämför du det med detta? Där är man ju okänd för varandra sen innan och K kände ju Catrin och litade på henne – skulle du gå hem till din polare och begära att få swisha vid dörren eller? Sorry, men korkat!

   1. Yasmin skriver:

    Ja Vrf trakassera inte dom tillbaka da?? Va tror du folk skiter på sig når dom blivit blåsta på pengar bara för att bedragaren ringer runt o trakassera dom de hade gjort mig ännu argare och gått gett en smäll på käften menar Du allvar me din kommentar???? Och om de e inte va blocket samma skit väl dom har blivit lurade och då ger man väl fan sig inte så lätt för den ben rageln Hedlund.. ja jag skulle gå hem till min polare om ja visste att denna va en bedragare en bedragare kan även lura sin morsa utan att bry sig.. bekanta och bekanta då borde dom väl veta att hon är dömd för liknande brott tidigare eller???

    1. Suss skriver:

     De åkte hem till Catrin för kräva tillbaka pengarna, men hon öppnade inte dörren och ringde polisen istället. Och om de hade ”slått henne få käften” hade de förmodligen fått på sig en anmälan om misshandel.

     Du verkar inte direkt stabil, de flesta personer vill inte ens utsätta sig för en sådan risk. Kanske jobbar de med något där man begär utdrag ur personregistret med jämna mellanrum?

     Och snälla du, använd ett ”?”. Din text är redan rörig som den är.

 50. Anonym skriver:

  Kan du uppdatera vad summan står på så man vet?

  1. Ceccano skriver:

   Om du klickar på länken till insamlingen så står summan där.😊

  2. Bloggbevakning skriver:

   Orkar du inte klicka på länken? =)

   1. Lina skriver:

    Oj ibland låter du lite väl dryg? Summan som swishas stå väl inte där, eller?

    1. Bloggbevakning skriver:

     Den donerar jag flera gånger om dagen så alla pengar finns där.

   2. Magda skriver:

    Äh, håller med Ceccano. Handlar inte om att inte orka. Skulle se ganska snyggt ut; om du ändå väljer att ”låsa fast” inlägget högst upp skulle det vara trevligt med en aktuell siffra/räknare. Antingen att den uppdateras manuellt en-två ggr/dag eller att det är en interaktiv räknare.

    När det är uppdaterat så känns det mer ”genuint” eller vad man ska säga. Nu får man (jag) känslan av att det är inaktuellt och att insamlingen inte är aktuell. Ja, det står i klartext att den ligger kvar så länge den är aktuell, men du vet, en bild säger mer än tusen ord. 😉

    Kram på er, fint initiativ av er, alla som var inblandade 🙂

    1. Magda skriver:

     *håller med Anonym

 51. Frida skriver:

  Sorgligt att det finns så många missunnsamma människor här i tråden. Ni borde se detta som en triumf, denna gång ni råkar illa ut kanske vi kan hjälpa er istället?

  Jag skänkte till denna insamling, men har under de senaste månaderna också skänkt till en tjej som behöver en handikappanpassad bil, till en kvinnojour, till WWF osv. Brukar med jämna mellanrum även skänka till UNHCR och Läkare utan gränser.

  Det är inte som att de 150 kronorna jag lagt på denna insamling annars skulle gått till svältande barn. De hade väl gått till öl eller nån jävla lunch på stan. Ja, så empatilös är man som medborgare i ett I-land. Tänk om man avstått ALLT utom mat på bordet och tak över huvudet. Inget internet, ingen telefon, ingen shopping, ingen utemat osv. Och skänkt alla pengar till typ Röda korset.

  Men hur många gör det? Ingen av oss gör det, så varför kasta skit på dom som försöker hjälpa NÅGON? Hur kan det vara ett större problem än att hjälpa ingen?

  Istället för att klaga på att folk skänker till ditt eller datt, skänk dit DU vill. Och sprid budskapet om det, så kommer andra inspireras att göra detsamma. Denna insamling tar inte mat ur munnen på svältande barn i Etiopien mer än vad din dator eller mobil som du just nu läser detta på gör.

 52. Sofia skriver:

  Så himla fint av dig att starta den här insamlingen <3

 53. Linda skriver:

  Du är en ängel som gör detta! Alltså POWER är DU!
  Stora kramar!

 54. Anna skriver:

  Det börjar mattas av lite nu va? Stått på 15 000 rätt länge.

 55. Anonym skriver:

  Skänk pengar till mig istället så jag kan få åka till Disneyland med mina barn 🙂

 56. H skriver:

  Kanske kan ta bort den där insamlingen från toppen nu? Jobbigt att scrolla förbi och ingen skänker mer.

  1. Femma skriver:

   Jaaaa! Har inget emot insamlingen, men uppenbarligen har summan stannat av, och det är bara irriterande att skrolla förbi ett så långt inlägg varje gång man går in.

 57. Anonym skriver:

  Jag är bekant med K (kund i hennes butik, så alltså inte bästa vän/väninna) och har inget med denna insamling att göra och har ingen annan åsikt än att det är fint gjort av Camcam att starta den.
  Vill klargöra att K definitivt inte kände CH och hade inte hört talas om henne innan hon blev lurad. Hon köpte först en annan sak av CH, via en köp- & säljgrupp, och åkte då hem till henne för att hämta och betala på plats. Därefter hade de fortsatt kontakt, då CH erbjöd K att köpa presentcheckar för den omtalade resan. CH stressade K med att det var bråttom att betala osv.
  Allt detta och fortsättningen finns att läsa i FUP:en.
  Eftersom K hade träffat CH och t o m varit hem till henne för att köpa den första saken, så litade hon på henne.
  Läser ni FUP:arna från åtalen/rättegångarna (2016 och 2017), finns en genomgående röd tråd: att CH är manipulativ, ger ett ärligt och trevligt intryck, stressar fram en transaktion och som efter att lurendrejeriet avslöjats blivit hotfull.
  Jag tror tyvärr att mörkertalet som blivit lurade av CH är enormt, men att de inte orkar eller vågar anmäla.

 58. Jahopp skriver:

  Skrivet 12/9 alltså dagen efter rättegången.
  Utelunch….

  ”Lunch med wifey, kontroll av bebis och allt såg prima ut utöver sammandragningarna.. 👌🏽❤️❤️
  #icanstillseemyshoes ”

 59. Marie skriver:

  Såg nu att någon donerat med namnet ”catrin Hedlund” känns väldigt osmakligt om det är någon annan som använt hennes namn och väldigt konstigt om det skulle vara Catrin själv =/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer