Sammanfattning av livechatten från Södertälje tingsrätt.

12:17 11 Sep 2017

Biljettförsäljerskan:

Strax efter att Södertälje tingsrätt åberopat målet mellan åklagaren och den tidigare dömda biljettförsäljerskan så erkände hon alla brott hon stod åtalad för – precis som hon gjorde förra gången hon var uppe i rätten. 
Dock ville hon inte erkänna brottsrubriceringen ”grovt bedrägeri” utan enbart ”bedrägeri” men godkände alla skadeståndsanspråk.
Försäljerskan (Som jag kommer kalla C i fortsättningen) gömde ansiktet i en luvtröja när hon kom i salen och satt på ”bortasidan” av sin advokat så det var svårt att se hennes ansikte men av de glimtar jag kunde få så var hon extremt sammanbiten och tittade ner i golvet.
Inte ens när hon bad målsägande K om ursäkt – en ursäkt som de inte ville höra – så lyfte hon blicken. Först när hon pratat klart tittade hon på henne med snörpt mun.
C var inte speciellt talför och ville inte svara uttömmande på ordförarens frågor men efter att han krävt mer utvecklade svar från henne så berättade hon i princip samma sak som vid förra rättegången:
Att hon styrs av impulser och är kicksökande, att hennes pappas alkohol och spelmissbruk förstört hennes syn på pengar mm, att hon velat köpa saker till barnen men inte haft pengar men att hon nu är förändrad och vill ha hjälp.
Både C och hennes advokat lyfte fram att det var Frivården som beslutat att C inte behövde gå det behandlingsprogram som tingsrätten krävt i den förra domen och rättens ordförande gick hårt åt det beslutet eftersom det strider mot utfärdad dom.

Varken Cs mamma eller pojkvän fanns på plats i rättssalen och på när hennes graviditet kom på tal och rättens ordförande frågade om hon bor ihop med barnets far så svarade hon typ ”nej” och ingenting mer. Så om han fortfarande finns med i bilden förblir en obesvarad fråga som i alla fall jag hade.
C menar på att hon vill börja betala tillbaka sina skulder vilket rättens ordförande inte riktigt tyckte stämde ihop med att hon bett om skuldsanering men C menar att hon inte vet om hon kommer bli godkänd.
Målsägande K – som C lurat på 40 000 kr för en resa till Maldiverna – fanns på plats och skulle ha vittnat, något som inte länge var nödvändigt med tanke på Cs erkännande. Målägande K frågade rätten hur, om och när henne pengar kan komma att betalas tillbaka och fick svaret att ”staten går inte in som garant så finns det inga pengar eller tillgångar så får hon inga pengar”.
C har rest och shoppas för alla pengar hon lurat till sig och inte spenderat dem på någonting av värde som går att sälja, utan det har varit ren konsumtion.
Rättens ordförande ville veta varför hon inte betalat en enda krona av sitt skadestånd och C menar att det är för att hon mått så dåligt och inte kunnat.

C’s advokat lyfter fram Cs graviditet och havandeskapsförgiftning som förmildrande omständigheter och att C kan förlora sitt arbete om hon döms till fängelse. Att hon faktiskt är gravid råder det ingen tvekan om. Jag har sett magen med egna ögon. Jag var sist kvar när rätten tog en paus och då hon gick förbi mig hade hon tagit av sig hoodien och hade ett svart, tight linne på sig och svarta tights. Helt klart gravid!
Rätterns ordförande frågar C hur hon känner inför möjligheten att hon döms till fängelse och hon svarar att hon är livrädd. Vem som ska ta hand om hennes barn under tiden hon eventuellt sitter inne vet hon inte.
Åklagaren yrkar på fängelse och eventuellt skyddstillsyn, samhällstjänst och föreläggande med eventuella böter om det inte blir det förstnämnda.

Rättegången var slut redan 10.10 eftersom C erkände alla brott.
Dom kommer om en vecka – måndag 18/9 kl 11.00.

Här hittar du hela chatten.

Vad tycker ni om det här?
Starta en go fund-me sida eller något?

49 kommentarer | “Sammanfattning av livechatten från Södertälje tingsrätt.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Soffan skriver:

  Ja, jag hade bidragit till det. Offret ska inte behöva dubbelbestraffas. Anledningen till hela rättegången är ju att hon vill få tillbaka pengarna.

 2. M. skriver:

  Jag är på! vet själv hur det är att sitta och vänta på sina pengar för att personen i frågan inte kan betala tillbaka :/

 3. Kakan skriver:

  Tror frågan varit uppe tidigare, bla i FB. Dock har hon inte velat detta har jag för mig. Men är självklart på om det skulle ske!

 4. Anonym skriver:

  Jag hade gärna bidragit så länge jag vet att pengarna verkligen kommer fram till Kerstin.

 5. S. skriver:

  Jag skulle också skänkt till K!

 6. Anja skriver:

  Tusen tack för ditt engagemang, Cam! Vi är oerhört tacksamma!

 7. Henrietta skriver:

  Vad man än behöver pengar till så verkar fundraising funka nuförtiden. Jag bidrar dock inte.

  1. A skriver:

   Du skriver det som att fundraising är något dåligt?

   1. Henrietta skriver:

    Kanske inte dåligt med löjligt ibland. Det finns inga incitament att jobba, spara, lägga budget för ens liv snart när man bara kan dra fram en insamling istället, så kan man både äta kakan och ha den kvar.
    Onekligen bekvämt.
    Äsh, det kanske bara är jag som är dum nog att inte göra samma sak, för allt jag vill ha.

    1. Linda skriver:

     Du har väl en poäng i det. Samtidigt har det, som jag uppfattar det, inte med denna sak att göra. Här handlar det om personer som har sparat ihop till en resa och blivit blåsta på pengarna.

     /Linda

     1. Henrietta skriver:

      Ja, inte alls menat att påpeka just det här fallet. Men folk måste fan börja fatta lite nätsäkerhet snart, det här går inte.
      Ja, jag tycker ett och annat om brottsoffer som ger sina kontouppgifter till en okänd kenyansk släkting på facebook, köper guldsmycken av en okänd längs E4:an, köper biljetter av en privatperson utan att ha sett några…

 8. K skriver:

  Så hon är alltså gravid… 🙄 Känns lite som att hon ville använda sin graviditet till att slippa dyka upp ännu en gång, men att hon ångrade sig i sista sekund och dök upp i alla fall. Jag hoppas barnet får en bra och mer ärlig uppväxt (dvs försörja dem med egna medel och inte andras) än hennes äldre barn!

  1. Madelon skriver:

   Jag tänker mig att graviditeten är ett desperat försök att slippa fängelsestraff. Att försöka skjuta upp en rättegång i det läget vore i så fall nog mer för att magen skulle hinna växa till sig ännu mer.

   1. Hanna skriver:

    En graviditet står inte i vägen för ett fängelsestraff, en får vara både gravid samt ha barnet i fängelset upp till 1 år (även längre om det anses vara bäst för barnet).

 9. K skriver:

  Jag är självklart med.

  Sitter själv och väntar på pengar från ett 8-9år gammalt begrägeri, 2000kr som växt till 11000kr.

 10. Catherine skriver:

  Jag tycker det låter som en bra idé, men funderar på om det skulle kunna skapa svårigheter för dom att få pengar från t ex brottsofferfonden? Men den fonden kanske inte är aktuell när det inte gäller kränkningsersättning utan skadestånd för ekonomisk skada.

  1. M skriver:

   Möjligheten att få brottsskadeersättning för förmögenhetsskada (vilket bedrägeri är) är mycket begränsad.

   För att någon av Catrins brottsoffer ska få brottskadeersättning krävs att:

   1. Catrin varit på rymmen från anstalt när hon begick brotten – vilket hon inte var.

   eller

   2. att skadan inneburit att brottsoffret har svårt att försörja sig och sin familj eller annat ömmande fall.

  2. Suss skriver:

   Man får ej pengar därifrån vid bedrägeri

 11. Koala skriver:

  Jag tycker synd om K och resten av brottsoffren. Här har hon/de lagt ut så mycket pengar till en bedragare, som nu knappt kommer att kunna betala tillbaka. Vilken sur magkänsla för de drabbade. Jag hoppas de kan få upprättelse på ett eller annat sätt.

 12. Maja S skriver:

  Jag trodde att pengar som försnillats skulle betalas tillbaka. Via typ kronofogden som utmäter C ekonomi.
  Har noll koll hur sånt där funkar.

  Och svar ja på insamling till K ❤️

 13. Eken skriver:

  Jag är också gärna med på insamling till K 😊

 14. Isa skriver:

  ”Att hon faktiskt är gravid råder det ingen tvekan om. Jag har sett magen med egna ögon.”

  Kudde under tröjjan kanske? 🙂

  1. Sara skriver:

   Exakt! Vi skrev samtidigt! 👇

 15. Sara skriver:

  Fast att man sett magen behöver ju inte vara samma sak som att den finns. Fejka en gravidmage är ändå rätt lätt.

  OBS säger inte att C fejkar, men man kanske måste ha det i åtanke i alla fall.

  1. Anonym skriver:

   Ja, men svårt att tro att hon skulle kunna fejka en sån sak för sin advokat. Pinsamt för hen i så fall!

   1. Anonym skriver:

    ”fejka graviditet”
    Kan man tycka ,men man får inte glömma att C är just en bedragare. Då har titlar ingen betydelse. Jag vet inte varför men jag har svårt att tro på att hon är gravid.

  2. K skriver:

   Vi har dock fått se ett ultraljud

 16. Anonym skriver:

  Bara inte C tänker ungefär att om brottsoffret ändå får sina pengar så slipper hon att betala det hon är skyldig…?
  (OBS vet ej hur återbetalningen går till rent juridiskt, men innan en insamling görs så måste man nog titta noggrannt
  på alla möjligheter som gör att det kan bli fel i slutändan, eller?) I övrigt är det en bra idé!

  1. Anonym skriver:

   Den tanken fick jag också. Då behöver C ju inte ens försöka betala sina brottsoffer, de får ju pengar ändå…

   1. Suss skriver:

    Hon har inte betalat av ett öre hittills. Betvivlar faktiskt att hon någonsin kommer göra det, oavsett om K får insamlade pengar eller inte.

    Det finns så mycket annat hon uppenbarligen hellre lägger sina pengar på.

   2. Anonym skriver:

    Fast det här är en gåva från de som skänker till K med familj, och gåvan ges inte _istället för_, utan _på grund av_. Eftersom skulder alltid är personliga kan C inte tillgodogöra sig denna gåva som ett medel för att bli av med sin skuld. Skulden är mellan C och K, oberoende av Ks andra förehavanden eller inkomster.

 17. Mira skriver:

  Såklart är jag också med och bidrar. Det jag oroar mig för är att c som alltid är här och läser får reda på det och att det i hennes sjuka värld betyder att hon inte behöver bry sig om att betala tillbaka igen.

  Tycker så synd om henne.. då syftar jag inte på hennes brott – straffas och ifrågasättas och dömas förtjänar hon efter det hon gjort. Men hon måste vara den ensammaste på jorden. Visst, hon har folk runt sig. Men ingen som säger åt henne att ta ansvar, sluta dra till sig uppmärksamhet, sluta lägga ut sina barn till allmän beskådning, inte skaffa barn med en främling i tron om att det påverkar hennes straff osv osv. Ja, hon förtjänar det jag vet.. men hade jag spårat ut hade jag fortfarande haft familj och vänner som kämpat för mig, pushat mig att skaffa hjälp och göra det rätta. Kan detta vara någon sjuk anledning till att hon fortsätter fläka ut sitt liv? För folks kommentarer, bra eller dåliga ger henne känslan av att någon faktiskt bryr sig om henne?

  1. Linda skriver:

   Mira, det låter logiskt. Bättre med någon slags uppmärksamhet, än ingen. Inte helt ovanligt på nätet tycker jag.

   /Linda

  2. Suss skriver:

   Klart att Catrin har läst det både här inne och på fb. Förmodligen har folk skrivit det både på hennes blogg och insta med.

   Hon skiter i det helt enkelt. Hon är hellre ökänd än okänd.

 18. Anonym skriver:

  En tia från bara hälften av läsarna så blir det flera miljoner ! Det är inte illa att få det, grattis till dem !

 19. Helena skriver:

  Vågar vi hoppas på en krona eller två från Die katze herself?

 20. Anonym skriver:

  TACK camcam för idag!!

 21. Anonym skriver:

  Btw så tror jag inte ett smack på hennes havandeskapsförgiftning. Hon försöker bara slippa fängelse

 22. Anonym skriver:

  Kommer bli en lång vecka 🙈 innan domen kommer 👊🏻

 23. Laila skriver:

  Reportern på LT med inslaget från rättegången måste få sparken. Så otroligt usel!!!

 24. Sara skriver:

  Schysst med insamling till de som råkat illa ut. Men är det inte dags att släppa bevakningen av Catrin? Hon finns väl inte ens i sociala medier längre? Hon verkar vara en väldigt trasig människa som har förstört sitt liv och det känns så sorgligt att hundratusentals människor ska och läsa om och kommentera hennes skit.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag kommer nog bara bevaka domen också. Sen finns det nog inte så mkt mer att bevaka..

 25. Anonym skriver:

  Får vi några kommentarer ifrån Costello Och/eller * ?

 26. Linda skriver:

  Får man bo med sitt spädbarn i fängelse? Kul liv Catrin verkar ha. Någon som är avundsjuk på henne? Inte jag. Ekonomisk ruinerad för livet. Hoppas fäderna får vårdnaden nu. Längtar nu tills domen kommer. Karman kommer som Catrin brukar säga. Vända blad…hahaha. Hon är för ekonomiskt körd för att kunna vända blad.

  1. Anonym skriver:

   ”Spädbarn i anstalt

   Intagen som har ett spädbarn, 0-12 månader, kan ha sitt barn hos sig i anstalt om det anses vara till barnets bästa. Det gäller tillfällen då förälderns strafftid är kort, om frigivningen är nära eller om det inte finns någon lämpligare placering för barnet. Kriminalvården och socialnämnden i respektive hemkommun beslutar om det.”

   https://www.kriminalvarden.se/fangelse-frivard-och-hakte/fangelse/foraldraskap-pa-anstalt/

 27. Annie skriver:

  Har C kvar någon blogg? Eller Instagram där man kan läsa ev kommentar från rättegången? Har själv inte Facebook.

 28. Ann skriver:

  Att hon inte vet vad som kommer hända barnen vid fängelse och att det oroar henne är ju bullshit. Hon har flera gånger sagt att det minsann är ordnat vart barnen ska vara i samverkan med myndigheter och hur hon är SÅ nöjd med den lösningen.

  1. Pelle skriver:

   Jag får ont i magen när jag tänker på att barn, födda eller ej, är inblandade i detta. Att sitta gravid(?) på rättegång, på sin sons födelsedag dessutom och riskera fängelse.
   Tänk isåfall bebisen, att behöva spendera sin första tid i livet i ett fängelse. Och även om det inte skulle bli så, att växa upp och få veta sanningen och att det KUNDE ha blivit så…nä fy så tragiskt! Jag får fan tårar😢

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla