Size matters?

15:30 19 Sep 2017

Margaux Dietz:

Igår när jag kom ut från badrummet hos Theo stod Jacob med mina nya skor på sig… 😂
”Funkar dom här på mig?”

Ni är så otroligt många som undrar  om jag tycker att det är jobbigt att Jacob och jag är lika ”långa” och undrar hur jag ställer mig till att majoriteten tycker att det är viktigt att killen är så mycket längre än tjejen.

Jag tycker inte att det är jobbigt snarare tycker jag att det är charmigt att vara på samma nivå så ingen ser ner på den andre hehe. Skämt å sido så skulle jag aldrig välja kille efter längden. Allt funkar bra så länge killen själv är nöjd med sin längd.
[…]
Roligast är att vi har samma skostorlek… Så himla praktiskt!//Margaux

Maggis får frågan om det stör henne att hon och hennes sambo är lika långa och att hon blir längre än honom när hon har klackar på sig.
Svaret på frågan ser ni här ovan och det är nej. Det stör inte henne utan hon tycker mest att det är praktiskt att alltid kunna stjäla en puss utan ansträngning.
Jag håller helt med henne – M är inte så mycket längre än vad jag är men jag har aldrig reflekterat över att vi blir lika långa, eller jag aningens längre när jag har klackar på mig.
Finns det någon som skulle rata en kille på grund av längden? Och vad är i så fall gränsen? Lika långa? Fem cm kortare? En halvmeter kortare?

Men de har alltså samma storlek på skor – det tycker jag är intressant! M har några sjyssta pjucks som jag gärna skulle låna men tyvärr har jag flera storlekar mindre fötter än vad han har, vilket i alla fall betyder att jag får ha mina klackisar ifred men fatta vad praktiskt det hade varit!

Hur ställer ni er till det här med längd?
Bryr ni er om er partner är längre eller kortare än er?

117 kommentarer | “Size matters?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Fjäll-käck-motorsåg skriver:

  Jag har haft ett antal partners som varit 20-30 cm längre än mig och ärligt talat gillar jag inte att ha en bringa i ansiktet i missionären eller att behöva ”hoppa av” när man rider om killen ska kunna kyssa tuttarna… Föredrar min sambo som bara är 10 cm längre än mina 158 cm.

  1. S skriver:

   😂😂😂

  2. Madelon skriver:

   Härligt med ett par exempel på när längden kan ställa till det 😀

  3. 1 skriver:

   Ett till exempel på hur längden kan ställa till det: jag ogillar att skeda med min kille som är någon cm kortare än mig (dvs lika lång som mig, enligt honom) eftersom proportionerna för stora och lilla skeden blir fel. Säger ju sig själv: en sked måste vara stor om en ska kunna vara liten 🙂
   Mer i detalj menar jag att våra kroppar följer inte varandra alls när vi skedar. Det blir glipor mellan oss där det inte ska vara det osv. Men det kanske har mer med proportioner att göra. Jag har långa ben, han har det inte. En kille jag hade som var 185, hans kropp passade mot min som handen i handsken.

 2. Josse 🤰🏻 skriver:

  Eftersom att jag rätt lång för att vara tjej (176-178 typ) så gillar jag att ha en kille som är i alla fall lika lång som mig. Min sambo är 185-190 och det passar mig perfekt.
  Jag är däremot betydligt större än vad han någonsin kommer att bli (jag är bredaxlad och rejäl medan han har fötts med en förbränning som inte är från denna värld..)

  Oavsett längd/storlek/osv så är det ju personligheten som är absolut viktigast.

  1. Jennifer skriver:

   177cm alltså? 🙂

   1. Josse 🤰🏻 skriver:

    Haha! Det är ju det jag inte vet! 🙈
    Kan skilja någon centimeter sedan jag mätte mig sist, vilket var typ i högstadiet.
    Men jag är inte längre än 178 i alla fall 😂 #gravidhjärnaoverload

  2. Madelon skriver:

   Så snyggt med långa tjejer! Alltid varit lite avis på alla som är en bra bit över 170 cm. Känner mig alltid som ett litet marsvin bredvid Bambi typ… :

   1. Sacha skriver:

    Det är riktigt attraktivt tycker jag med långa ståtliga tjejer. Jag är kort och ganska bredaxlad och breda höfter. Ser ut som en liten kubik 😂

 3. A-M skriver:

  Min sambo och jag är lika långa och har samma stl i skor.

 4. J skriver:

  En gång så träffade jag en kille på nätet, han var väldigt trevlig och såg söt ut så vi bestämde träff. När han dök upp var han såpass kort att han gick ungefär till brösten på mig. Säkert kul för honom haha, men där kände jag att gränsen gick. Det blev ingen andra träff.

 5. L skriver:

  Jag har tackat nej till killar som är kortare och smalare än mig för jag vill att min kille ska kännas åtminstone lite manlig (plus vill inte känna mig stor och klumpig själv) men jag tror inte att jag hade brytt mig om det hade varit känslor inblandade.

  Min nuvarande pojkvän är ganska mycket längre än mig och det är inte heller optimalt. Får kramp i nacken av att stå och kyssas och det är inte heller superkompatibelt vid sex.

  1. Anonym skriver:

   Mitt ex var ca. 174 cm till mina 178 cm, jag tyckte inte att det var något problem men han hade enorma och jättejobbiga komplex för sin längd och *det* tyckte jag däremot var jätteosexigt :/. Det finns ju liksom inte så mycket man kan göra åt saken. Min nuvarande kille är ca. 195 och han tycker istället själv att han är för lång, alla hans gamla idoler som Bowie och Springsteen var/är nämligen ca…. 175 cm långa haha. Det är inte lätt när det är svårt. Men det är kul att ha på sig högklackat och gå bredvid honom på stan, vi ser ut som två jättar som strosar fram.

 6. Miss A skriver:

  Jag dejtar inte killar som är kortare än mig, helst inte lika långa heller om jag får vara petig haha!

 7. Det svenska rättssystemet suger skriver:

  Catrin Hedlund har tydligen vänt blad nu och gått vidare. Signaturen Lafven på FB idag:

  I dagens live på instagram suckade hon över de nya skadeståndskraven men verkade rätt obrydd ”läggs i högen till kronofogden”. I nästa mening pratar hon vidare om en resa till solen, avhandlar Egypten och huruvida hon ska resa med eller utan barnen.

  Hon nämner också att folk kommer störa sig som fan på att hon tänker resa utomlands precis efter domen.

  1. Anonym skriver:

   Vad fick hon för dom???

   1. Ceccano skriver:

    Det har skrivits om det i bloggen, längre ner bland inläggen. Minns inte exakt men typ samhällstjänst och betala skadestånd eller liknande. Inte fängelse i alla fall..

 8. Issa skriver:

  För mig är det väldigt viktigt att killen är längre,tänder inte på killar kortare än mig. Men å andra sidan är jag 156cm, så de flesta killar är väldigt mycket längre än mig 🙂 och det gillar jag.

  1. Joanna skriver:

   Håller med dig Issa! Jag är 1.54 cm kort och för mig är det superviktigt att killen är längre än mig med, tänder inte heller på korta killar! 😅

   Men som du säger, det är ju inte så svårt att vara längre än oss så sätt, haha!

   1. Anna skriver:

    Jag hoppas det är m du menar och inte cm 😉 annars är det iofs väldigt svårt att hitta någon kortare än dig.

    1. Sacha skriver:

     Hahaha nej då får man dejta en hamster och det är relativt olagligt med tidelag så 😂

 9. Rebecka skriver:

  Jag hade som enda ”krav” att killar jag dejtar skulle vara längre än mig – sedan träffade jag mitt numera ex, som är två centimeter kortare än jag och helt plötsligt spelade det inte någon roll längre. Han tyckte dessutom att det var svincoolt att vi bröt en så stark norm bara genom att vara med varandra.

 10. Te skriver:

  Har genom åren träffat väldigt få killar som är lika korta som mig (158 cm) och som samtidigt är myndiga. Har idag en kille som är en decimeter längre än mig och killen innan dess var tre decimeter längre än mig. Det spelar inte så stor roll för min del, men det är en klar fördel att jag och min kille kan låna kläder av varandra ibland.

 11. effaeneny skriver:

  Själv ser man upp till alla med sina 150 cm 😂😂

  1. Anonym skriver:

   Sötnos😍

  2. Japp skriver:

   Haha, ååh och jag är så kort att jag skulle få kolla upp på dig! 🐳

 12. Hannah skriver:

  Jag är flera cm längre än min kille, reflekterar inte ens kring det (gjorde jag nog i början, minns inte riktigt). Däremot har han bredare axlar än mig och är muskligare och liksom ”större” så. Tror det får honom att se längre ut. Som lång tjej som alltid var minst en dm längre än alla andra under hela uppväxten var min största önskan att min framtida kille skulle vara mycket längre än mig så jag skulle slippa känna mig som en jätte. Så förstår ändå grejen att vilja ha en kille som är längre.

 13. Anne skriver:

  Min kille är 28 cm längre än jag och har 10 storlekar större skor. Rätt opraktiskt, när jag lånar hans skor för att gå med soporna så tar det dubbelt så länge för att jag liksom måste släpa mig fram i hans kanoter.

  1. Bb skriver:

   Haha!!! Gör samma med min killes (diffar dock bara 7 storlekar) och måste klampa ner för 2 trappor varje gång jag ska ut o röka.. sjukt kul att man varje gång likförbannat tar dom där monstren till skor TROTS mkt jobbigare/tar sån tid

 14. Henrietta skriver:

  För mig spelar längden roll, och massa annat också för den delen. Killen ska vara längre, helst mycket längre. Inga problem oftast då jag är kort.
  Den roligaste skillnaden mellan mig och mannen är våra skor. Hans skor är 10-11 nummer större än mina, så det ser rätt roligt ut när vi står bredvid varandra.

 15. Anonym skriver:

  Min sambo (och blivande man, woo!) är 30 centimeter längre och 40 kilo tyngre än jag. Det enda som är praktiskt är att han kan gömma julklappar och sånt bara genom att lägga det på översta hyllan. I övrigt är det rätt knöligt. Vi tycker aldrig att samma möbler är bekväma, alla speglar hänger fel och hångel leder alltid till nackspärr, haha. Men han är söt 🙂

 16. Anonym skriver:

  Ja, han måste vara längre. Runt 190 helst❤️

  1. Husmor skriver:

   Jaa jag har också haft 190 som ”gräns” typ. Hör ju att det låter dumt men jag har liksom alltid bara tänt på långa killar.

   Den längsta jag dejtat var 205 cm lång men det var faktiskt för opraktiskt med mina 159 cm 🤣

 17. Gabs skriver:

  Har egentligen aldrig brytt mig om längden, utan alltid varit med killar som varit typ samma längd som jag eller lite längre. Sen när jag vart singel denna gång så tänkte jag att ”NU JÄVLAR ska jag dejta någon som är längre än mig”. Träffade en kille som var nästan 30 cm längre än mig, och det var fan inte kul. Nådde ju inte upp för att kyssa människan?? Nu träffar jag en kille som är 20 cm längre och det funkar. Men hade funkat lika fint med en kille som var samma längd. Tycker att det är fint när grabbarna är lite bredare än jag, men personligheten och (framförallt) personkemin väger tyngre!!

 18. Polly skriver:

  Det viktigaste för mig är att killen är starkare. Rent sexuellt så känns det bäst för mig. Sen är jag väldigt petite så min man är 25 cm längre och 40 kg tyngre än mig. Har aldrig stött på en kille kortare än mig, skulle vara en dvärg då 😊.

 19. M. skriver:

  En av mina ex var typ 30cm längre än mig, det var en viss charm i det faktiskt vi höll ändå på fram och tillbaka i 7 år.

  Min make är 20 cm längre och det är perfekt! 👌🏻

 20. SH skriver:

  Min man är precis så lång att han kan stöda hakan på toppen av mitt huvud så perfekt längd 😁
  Eftersom jag är kort (158cm) har det aldrig varit svårt för mig att hitta en längre kille

 21. Anonym skriver:

  Är 5 cm längre än min kille och kanske 10 kg tyngre, klart man ibland känner sig lite stor men det har aldrig varit några problem. Kan också låna hans skor!

 22. Fia skriver:

  Vi är lika långa – han väger 70 och jag 62. Det är inget jag bryr mig om men när jag va gravid å gick upp 30 kg kändes det lite jobbigt. Kände mig som en gigant, typ som att jag inte skulle märka om jag råkade sätta mig på hon.

  Jag brukar dock inte ha klackar, men det har jag aldrig haft. Gillade inte att va lång när jag va liten så jag har liksom aldrig börjat använda det. Får bara ont i fötterna när jag testar så de åker ytterst sällan på

 23. Eli skriver:

  Har haft en kille som var ca 2 cm kortare än mig, var okej, mysigt att ha honom nära. Dock var han väldigt spinkig vilket var en värre sak, försvårade sex betydligt och fick honom att se mycket mindre och yngre ut, under 18 när vi var runt 25.

  Nuförtiden är en kortare längd (än min) en klar nackdel i dejtingsammanhang. Andra sidor måste väga upp för att inte intresset ska falna. Tycker inte det är ytligt. Vi alla har olika smak om vad vi gillar angående utseende, jag vill inte vara med någon som irriterar sig på mitt heller :p.

  1. Malin skriver:

   Hur försvårade spinkigheten?

   1. Loui skriver:

    Som att knulla med skeletor kan inte va najs

    1. The most real of the real skriver:

     Dagens asgarv!

 24. Jonna skriver:

  dejtar endast killar över 185cm. Nu går jag mest på tinderdejts och väljer således från en ”meny”, men hade jag blivit kär i någon som var kort hade jag nog inte brytt mig om längden. Dock är jag själv väldigt kort (162cm) så vi hade kanske sett ut som två småttingar som var ute och gick?

 25. Something skriver:

  Längd kändes ganska viktigt för mig tidigare. Mitt ex var ca 10 cm längre än mig, och lite kraftigare, vilket jag tyckte var väldigt sexigt. Sedan träffade jag min make, som är typ 1 cm kortare än mig och lite tunnare, och jag kunde inte bry mig mindre. Vi klaffar på alla sätt och vis man kan. Jag har dock slutat använda högklackat för jag gillar inte att vara typ 10 cm längre än honom, haha.

 26. Mickan skriver:

  Hade aldrig sett åt nån som var kortare än jag, sen blev jag helt plötsligt superkär i min kompis som är 4 cm kortare än jag, och fyra år senare har vi två barn. SÅ tacksam att vi var vänner först för i en bar eller nåt hade jag avfärdat direkt.

 27. TRS skriver:

  Min ”forever man” (förhoppningsvis) är mycket längre än mig, faktiskt ganska trevligt. Min första pojkvän var inte många centimeter längre än mig, han led av det mer än jag, fick helst inte ha klackar (lol men vi va ju typ 16 så…) skulle inte vilja ha en som är kortare än mig, är faktiskt ganska avtändande för mig, på samma sätt som jag föredrar väldigt spinkiga och beniga killar över tjocka/normalbyggda.

  Är naturligtvis extremt ytligt att säga så och såklart i slutändan är det personkemin som avgör. Men å andra sidan kanske jag aldrig skulle ge en kortis eller tjockis chansen, vem vet…

 28. Olive skriver:

  Är 184 cm lång. Jag har varit med killar som varit något kortare än mig, men skulle (hur hemskt den än låter) aldrig tänka mig att vara tillsammans med någon som är kortare. Jag har inget bra svar på varför. Kanske är det för att jag inte riktigt attraheras åt det mer seriösa hållet. Kanske för att jag ville känna mig liten när jag sedan 14 års ålder varit längst av alla. Men som tur är har jag nu en pojkvän som är längre (4 cm).

  Vill dock påpeka att jag älskar min längd och skulle inte byta bort den! 💪🏻

  1. Olive skriver:

   Vill bara påpeka att jag inte valde honom endast pga att han är längre än mig. Han är världens finaste på alla sätt, så jag kan helt ärligt inte svara på om jag ”tackat nej” till honom bara för att det hade fattats några cm. I don’t know. Men nu är det ju inte så. /mvh vill inte låta ytlig på fel sätt

  2. E skriver:

   1,84 cm här med 👋

 29. Anonym skriver:

  Jag är tjej och nästan 180 och min sambo är 165. Vad spelar det egentligen för roll? Det är ju inget man kan göra åt ändå.

 30. Anna skriver:

  Jag trodde att längd spelade roll för mig, men nu har jag träffat en kille som är max 2cm längre än mig, och inte den biffigaste killen jag har träffat. Men hand charm… Herregud jag är helt såld.

  Nackdelen är att han bor i Göteborg, jag i Karlstad = Inte det lättaste att ses på ett smidigt sätt. Vi snapar varje dag typ, ibland mer vardagligt och ibland mer gulligt.

  Jag skulle på nått sätt vilja säga att jag verkligen gillar honom och vill ses mer, men jag är så jäkla rädd för att skrämma bort honom… Jag har varit singel i 4 år nu, alla killar jag har fallit för har dissat/lämnat mig och jag börjar bli trött på ensamheten nu… 😩

  1. Anna skriver:

   Hans charm**

 31. Anonym skriver:

  Bryr mig inte nämnvärt över längden. Jag är 158 cm och sambon är 177 cm. Hade jag haft en kille som var kortare än mig hade det nog ändå känts lite konstigt. Jag anses ju vara ganska kort redan nu, och de killar som är kortare än mig är ju generellt sett barn… Har nog aldrig stött på en vuxen man som är kortare än vad jag är faktiskt. 🤔

 32. Lejonhjärta skriver:

  Eftersom jag inte är så lång så tycker jag att det är praktiskt, men inte ett måste, om min kille är lite längre än mig. Då kan han ta ner saker jag inte når 😂 Men annars spelar det ingen större roll.

 33. Ceccano skriver:

  Jag är kort (typ 156 cm) så jag vill att en framtida kille ska vara längre än mig. Det är iofs inte vanligt att killar är så korta så kanske inte blir något problem. Men skulle inte dumpa en kille bara för längden skull.😊

 34. Suss skriver:

  Tjej på 185 cm här. Har varit tillsammans med killar runt 175-178 och jag tyckte att det stundtals var jobbigt.

  Senaste gången jag var i Thailand stirrade thailändare på mig som om jag vore någon onaturlig varelse från yttre rymden därför vill jag ha en längre man. Jag känner mig mer kvinnlig med längre män runt omkring mig.

  När jag träffade min man så var det första jag såg att han var längre så det bidrog helt klart till att vi är gifta idag.
  Men så sent som idag pratade vi om det när jag med klackar kysste han Hej då och var då längre. Det tyckte han kändes konstigt men är man 193 så är man inte så van att möta längre tjejer.

 35. Sombromesa skriver:

  Apropå längd – någon som vill byta? Är 167 och har aaaaalltid velat vara kort & liten 😂 Och angående frågan – skulle aldrig kunna dejta någon som är inte åtminstone 10cm längre än mig! 🙂

  1. Anonym skriver:

   Du är ju kort haha

   1. I skriver:

    Hon kanske syftar på att hon vill vara Petite, då är man under 160

    1. Sombromesa skriver:

     Jaa, precis! Liten in my head = petite haha, tack för klargörandet! 😀

  2. Rebecka skriver:

   Eller hur, jag är 176 och ser mig inte som särskilt lång haha … 167 är väl runt genomsnittet?

  3. Ceccano skriver:

   Jag är med!👋 När och var ska vi byta?😂

   1. Sombromesa skriver:

    Nästa fredag Kungsträdgården? Haha! 😂😂😂

 36. Malin skriver:

  Eftersom jag endast är 160 cm så vill jag ha en längre man. Mellan 175-180 passar bäst.

  Smaksak dock, faller man så faller man💥💥💥

 37. Ewah skriver:

  Det är som om något är ”fel” om killen är kortare än en själv.. Tror det beror på deras huvud hamnar i nivå med ens byst vilket känns lite.. iffy.. Sällskapar man däremot med någon som längre så når man ju aldrig riktigt upp plus som flera har skrivit.. Kul att ha en bringa i ens synfält när det blir åka av.. ^^

  En fördel med en lång person är att dom är lätt att hitta igen om man tappar bort varandra, är bara att leta efter längsta huvudet. Som kort så leker man istället kurragömma och försvinner mer eller mindre bland folk och plock.. Vilket även är en nackdel om man vill förbi och fram för folk verkar ju ha svårt att flytta på sig och står oftast ivägen på dom mest olämpliga ställena.. Som zombies.. Fastän man snällt ber dom flytta på sig, ofta får man snea blickar och en massa suck och stön som om det vore en själv som är jobbig, så drygt..

  Så näe, är hellre med någon som är lite längre än en själv utan att det blir för stor höjdskillnad, blir bäst och smidigast på så vis 🙂

 38. K skriver:

  Jag skulle rata en kille som hade varit i min längd eller kortare. Jag är 175 och känner mig som en jätte i högklackat bland mina gnome kompisar. Så då vill jag ha en gigantisk man som kan få mig att känna mig liten så att det jämnar ut sig :))

 39. M. skriver:

  Att det är ingen inne hos Hugo (insta) som reagerar att hans 4,5 åring enbart sitter på kudde och i framsätet. 🙈 Säkerhet före allt! Det bör ju han veta efter han åkt runt med henne på en sovkudde utan bälte..

 40. Nansi skriver:

  Blir glad när jag läser att kvinnor inte bryr sig om att mannen är kortare. Tyvärr gör jag det och är säker på att det endast handlar om rådande normer. Har alltid haft en förkärlek för korta killar men såå svårt att ge efter för den känslan. Känner mig som en jätte och har endast varit orolig för vad omgivningen ska tycka. Nu råkar (?) jag vara tillsammans med en man som är 15 cm längre o 20 kg tyngre, känns bra men varför? Såklart älskar jag just honom men hade jag valt samme man om cm och kg var tvärtom? Nä, tror inte det. Tyvärr. Tänk vad jag missat då!

 41. Andy skriver:

  Jag är över 180 cm lång och vill därför vara med någon som är lika lång som mig eller längre. Mest för att det är praktiskt och så slipper jag ”kolla ner” på hen.

 42. BittesJul skriver:

  Jag och killen är myran och elefanten . Jag 162 han 190.

 43. Kurridutt skriver:

  Jag var extremt brydd och nästan skämdes i början av vårt förhållande. Jag är 1,60 m lång (kort) och min man 1,65 m, dessutom är han bra mycket yngre än mig så det kändes som jag gick omkring med mitt cougar-byte i miniatyr. 🙄
  Skiter i vilket idag, vi är gifta och bättre jäkla karl till man finnes inte! De centimeter han ska ha har han på rätt plats! 😉😊 Är vi två små pygméer hand i hand så är vi två glada sådana! 💃

 44. Anonym skriver:

  Jag vill att killar ska va långa. Är själv 174 och vill att killen ska va 190 och uppåt. Det betyder ju inte att det är dåligt att vara kort, utan att jag gillar långa. Jag gillar manliga män, långa och med muskler och sen finns det dem som gillar korta och mer taniga. Smaken är som baken!

 45. Line, 166 cm skriver:

  Jag blir mer attraherad av långa män. Min kille är 18 cm längre än jag, vilket jag gillar. Men jag skulle säkert kunna vara med en kortare man – när man är kär så är ju inte utseendet viktigast.

 46. Katta skriver:

  Det handlar ju om normer. Kvinnor ska vara just feminina och kvinnliga, gärna petite, medan män ska vara starka och kunna beskydda sin kvinna.
  Lite så. Liksom drömbilden av mannen som med lätthet kan lyfta sin kvinna. Upp med handen alla som känner paret där hon är 160 och han 190.

  Som 176 cm lång med 42 i skor och byggd som en rysk kulstöterska så har jag velat få känna mig åtminstone lite omhuldad och liten så en längre man har nästan varit ett måste.
  Går bra med jämnlånga män men då får de allt vara bredaxlade och muskulösa för att jag inte ska känna mig som en amasonkvinna.

  Jag har fått min kvinnlighet ifrågasatt hela livet, dels pga av mitt utseende men också då jag inte bär vare sig klackar eller kjol/klänning och inte varit bra på att vara tyst, söt och vän.

  Att åtminstone ha haft en längre man har fått mig att känna mig mindre manhaftig.
  När jag träffade min nuvarande sambo (som är en knapp dm längre) var jag helt begeistrad över hans stora händer. Det är jag iof fortfarande. Hehe. En av få män jag träffat som har mycket större händer än mig.

  Sen att vi har samma skostorlek, slåss om hushållets munkjackor, att han fascineras av mina håriga ben (han har nästan inget benhår) och att han vill stjäla mina glittriga my little pony-strumpor är en annan sak. 😉

 47. Ess skriver:

  Haha jag är 155 och min sambo 190. Men det har jag aldrig sett som något problem. Ps. Missionären fungerar perfekt ändå, till er som undrar 😉

  1. Anna B skriver:

   Ingen undrade.

   1. Anonym skriver:

    Sluta va så bitter Boken!

   2. Anonym skriver:

    Jag skulle inte ens vilja ha Ryan Gosling om han var lika lång eller kortare än mig.. så viktig är längden för mig!

 48. EnsamvargISkogen skriver:

  Jag vill ha en lång karl 😎. Lyckats ganska bra med det, jag är 166 cm och sambon är 202 cm. Visst, att köpa en bil som bägge sitter bra i, eller möbler är inte alltid det lättaste men det går 😉.
  Var tillsammans med en kille som var runt 170 cm, tyckte han kändes så ”liten”. Jag är själv stor (då:muskler💪 nu:vilande muskler..🖕) så vill gärna känna mig lite mindre intill karln.. 😉

 49. J skriver:

  Är 163 och maken är 192. Tycker han är för lång (det kan ju inte va jag som e för kort?!) Jag kan aldrig spontanpussa honom och vi kan inte stå upp och kramas o kyssas samtidigt, det saknar jag att kunna göra!! Hade gärna velat att han var typ Max 175. 😂 Sen är det ju SNYGGT att han är lång men inte värt!

 50. Anonym skriver:

  Min kille är 2,07 och jag älskar det 🙂 Jag är 170.

 51. Katniss skriver:

  Jag är 168 cm och min sambo är 173 cm. Hans relativt korta längd var väldigt ovant då alla killar jag varit tillsammans med alltid varit jäkligt långa, hade någon grej att jag bara tyckte långa killar var snygga (190 cm och över typ) tills jag märkte att de bara var långa – inte snygga. Min sambo är ju inte speciellt lång och ser kortare ut då han är extremt bredaxlad och vältränad, så inget negativt där! Han har dessutom störst och tjockast dingdong av de killar jag haft hahah så han vinner med hästlängder (pun intended).

 52. Anma skriver:

  Jag är 180 och min pojkvän är 176. Bryr mig inte alls om längd. Mitt ex var 165.

 53. 🙃 skriver:

  172 och 192 paret här ✊🏼 Jättemysigt att skedas och kramas. Känner mig typ mer trygg när hela han kan omfamna mig 😻

 54. Helenan skriver:

  Jag 157, han 196. Störigt pga speglar, bilkomfort, att jag vill ha grejer lågt och han högt, vid pussar och kramar. Men bra för att han kan göra en massa jag inte kan. Han kan nå och orka och jag hittar honom lätt. Jag har avfärdat alla killar som varit jämnlånga och bara några enstaka cm längre.

 55. Jenny skriver:

  160/180-paret här 👋🏼 Jag älskar att mitt huvud hamnar så perfekt mot hans bröst när vi kramas 🤗 Och att vi passar så perfekt i skeden. Och att han liksom ”sväljer” hela mig med sina armar. Jag hade älskar han lika mycket även om han var kortare än mig❤️

 56. Sacha skriver:

  Jag är 160 och mitt ex 192, aldrig reflekterat så värst över längden. Förutom när man ser bilder när vi står brevid varandra. Haha 😂😂

 57. Linnea skriver:

  Jag är 174 och min pojkvän är 196. Jag har alltid känt mig som ett fyrtorn då mina vänner är runt 160 och för första gången så känner jag mig kvinnlig. Låter det fånigt? Be my guest. Kan ha mina högsta klackar och ändå är jag kortare och mindre.

  Drömmen för en tjej som alltid velat vara 158 hehe

 58. Emmsi skriver:

  Hade en sjukt lång kille förr i tiden, jag är 1.62 och han var 2.01, när vi hade sex kunde han kasta omkring mig lite hur som helst 😂😂 tyckte det var sjukt sexigt men inget som höll så länge (inte pga längd dock). Min nuvarande kille är 1.73, tycker det är helt perfekt 😄

 59. Styrkelyftarn skriver:

  Jag är 184 cm lång, så jag har alltid tänkt att jag inte har någon ”rätt” att vara petig, eller att jag i sådana fall begränsar mig i onödan. Mitt näst längsta förhållande var med ett ex som var 167 cm. Han hade inga komplex för det, så det funkade toppen. Dock är min fästman 195 cm, och jag får ju (motvilligt) erkänna att det är sexigare med en lång man som kan lyfta runt mina 100 pannor lätt som en plätt 🙂

 60. P. skriver:

  Jag är 178 lång och har en sambo som är 173. Inget vi reflekterar så mycket över men jag har kommit på mig själv att jag aldrig har klackskor längre 😘

 61. Amandagust skriver:

  Min sambo är 30 cm längre än mig och det kan vara ganska jobbigt ibland, t.ex han lägger upp saker alldeles för högt upp för mig att nå ibland… Annars märker jag inte så mycket av längdskillnaden 😊

 62. Mona skriver:

  Med tanke på att jag är hyfsat kort själv, 163cm, så föredrar jag män som är längre än jag. Sambon är strax över 180, perfekt för mig.
  Helt ärligt, jag tror inte att jag skulle kunna tända på en man som är kortare än jag… Men hade jag varit lång själv så hade jag nog inte brytt mig om ifall mannen var kortare.

 63. L skriver:

  När jag var yngre Var det jätteviktigt att ha en längre kille, nu är jag hela 180 också. Sen träffade jag mannen i mitt liv, på 169… vad gör man? Jo man skiter fullständigt i sånna ytliga tankar och älskar honom för allt i världen. Vid någon tidpunkt i livet kommer de flesta på vad som är viktigt, och vad man ska skita blanka fan i. 😄

 64. Anonym skriver:

  Jag tror jag ”vinner”… jag är 166 cm lång och dejtade en kille som var 216 (!) cm, dvs bland de längsta i världen typ haha. Det sög med 50 cm längdskillnad! Fick möblera om hemma så han skulle kunna sova i min säng. Nu är jag sambo med en kille som är 173 cm lång, mycket skönare både för nacken och inredningen.

  1. Lärkan skriver:

   Åh, min karl är exakt 37cm längre än mig (jag 162, han 200) och jag tyckte det var stor skillnad haha!

   Vi ser rätt roliga ut brevid varandra, och det är mycket stå på tå för mig när vi pussas.
   Fördelen är dock att han når alla spindlar i taket, han når också till klädesplagg högt upp i affären, och han kan plocka ner paviljongen själv utan att jag ska behöva vingla på en plaststol. 🙂

   1. Lärkan skriver:

    Å inte kan jag räkna heller, talet var FÖR HÖGT!! Haha förstår ni?!? (Läggdags va….)

    38 cm är skillnaden, såklart.

 65. Anonym skriver:

  Har en bekant , en kille, som är 165 cm. Och enligt honom så märks det jättetydligt att längden spelar roll för tjejerna. Han har i stort sett alltid varit singel och blir ratad pga av att han är så kort.

  Tycker det är jättesynd, han ser bra ut, är trevlig och rolig, har ett bra jobb och spännande fritid, väldigt sportig, mm. Samtidigt som jag tyvärr inte heller attraheras av så korta killar (är 1.55 själv så är också kort), vilket gör att jag förstår att tjejerna inte faller för honom. Hoppas på att han snart träffar nån som ser förbi längden …

 66. Sophie skriver:

  Mitt ex var nästan 190, jag själv är 165. Så fruktansvärt jävla jobbigt tbh, nådde honom knappt till axeln liksom. Såg extremt dumt ut och jag hade kontant nackspärr och ont i ryggen, haha. Min nuvarande är typ 12 cm längre än mig bara, det är lagom! Kortare än mig har jag nog svårt att hantera, men lika lång och längre upp till max 180 är ok.

 67. E skriver:

  Jag är 171 och tycker bäst om dem som är lika långa eller kanske typ 5 centimeter längre/kortare. Det är mysigt när man kan kramas och lägga huvudet på varandras axel. ❤

 68. Anonyma skriver:

  Jag är drygt 170 och min kille är 187, jag älskar att kunna krypa in i hans famn och gosa in mig vid hans bröst när vi kramas. Jag dras till långa killar och jag känner mig väldigt osexig som kvinna om jag är längre och ”större” än killen. Då jag är ganska lång för att vara tjej så har jag valt bort ganska många killar pga längd. Nu är jag som sagt i ett förhållande, men hypotetiskt så tror jag dock att personlighet är viktigare för mig än längd 🙂

 69. J skriver:

  Killar runt 1.70-1.75 är ju så satans sexiga, det kan inte hjälpas. Lagom långa och bredaxlade och så om de har lite muskler på det, hoh! Jag är något under 1.60 och min sambo nästan ett huvud längre. Han ler alltid så himla stort när han ser mig och bara ”du är så himla liten, fan vad kär jag blir när jag ser dig”. Haha, alltså, ja… Vi har varit tillsammans i sju år. Jag är så kär i honom så det är hemskt.

  1. J skriver:

   Alltså inte enbart på grund av längden då, haha. 😉

 70. Kattfan skriver:

  Jag är 160 cm o maken är typ 190 cm. Älskar att han är så lång. Efter alla dessa år tillsammans så blir jag fortfarande helt imponerad över hur han kan byta glödlampa i taklampan utan att stå på en stol eller plocka ner saker från översta hyllan i köksskåpet utan att klättra på diskbänken.
  Varje gång jag åker o handlar, på typ Willys, så får jag klättra som en apa på hyllorna för att nå, maken behöver liksom inte ens stå på tå (ba dum tss). Helt galet. Undrar hur det känns att vara så lång…?

  Åh vad kär jag blev nu, måste krama maken lite trots att klockan är 01.30 o han ska upp kl 5.. 💖

  1. Kattfan skriver:

   Jag kan för övrigt inte låna hans skor, jag har stl 37-38 o han stl 46 vilket är synd, han har så många snygga udda Adidassneakers…

 71. 🦊 skriver:

  Längre killar är👌🏼
  Själv är jag 172cm och föredrar ju om en kille är typ 2 meter och gärna lite till så jag kan gå i klackar utan att det känns konstigt

 72. e skriver:

  Det fanns en Playahead grupp som hette ”Riktiga män är över 190”.

  I was a fan.

  Min man är 194 jämte mina 171. Loving that shit. Han kan slänga omkring mig som han vill i sängen, och knäcka min rygg genom att bara lyfta mig under armarna.

 73. Cim skriver:

  Jag gillar långa män. Kan inte riktigt se mig med en kille i min längd då jag är 164 cm. Min man är 190 & jag tycker om just det. Inget ONT om korta killar men jag tittar bara på längre.

 74. Anba skriver:

  Eftersom jag är riktigt lång, 183 aå vill jag ha lite längre killar. Det är så jobbigt att titta ner på dem!

 75. K skriver:

  Jag tänker att eftersom så många här inne som brukar kommentera brukar ge sken av att vara emot normer så känns de som om det kanske är läge att fråga er varför ni måste ha en kille som är länge än er själva? Som någon nämnt ovan så känns det som ett solklart exempel på en norm där kvinnan ska vara liten och vän och skyddas av sin stora starka man. Har vi inte kommit längre än så?
  Min erfarenhet är att jämnlång är mest praktiskt, medan mer än 20 cm längre bara blir bökigt.
  Min man är 7cm längre än mig och jag har klackar när jag känner för det utan att reflektera över det. Jag är en kvinna även om jag inte är en plutt. Eller det är jag väl iofs, 163 cm. Men inte fasen blir jag mindre kvinna och min man mindre man bara för att vi är jämnlånga.

  1. . skriver:

   Det är svårt att förändra vad en attraheras av, jag har ingen lust att gå emot vad jag vill ha bara för att bryta normer åt andra.

   1. K skriver:

    Man behöver inte försöka förändra sina preferenser, men jag kan ändå se det problematiska i det. Om det inte är så att det är biologiskt så lär det bero på normer.

 76. F skriver:

  Min sambo är 165 och jag 166 cm. Enda jag stör mig på är att jag inte är bekväm i klackar bredvid honom. Min pappa är 167 och båda han och min sambo är små män med enorma hjärtan.
  Älskar mina hobbitar!

 77. F skriver:

  Måste tillägga, vi har två pat vita converse i stl 39 och ingen vet vems som är vems hehe

 78. Emma skriver:

  Det där med längd på män man har träffat har verkligen varierat. Jag är själv 174 och har såklart alltid önskat någon som varit ungefär 10-20 cm längre, för att man ska få känna sig ”liten” och feminin bredvid sin älskade.

  Men jag har träffat killar som har varit både runt 195, och sen mitt ex som var typ 175, och nu bryr jag mig inte jättemycket. Men är killen i ungefär samma längd vill jag att han ska vara rätt stark/muskulös på något sätt.

  Dock tycker jag att runt 184-190 någonstans vore perfekt för mig. Längre, utan att det blir krångel.
  Större fötter/händer bryr jag mig inte om, då alla män alltid har haft större fötter och händer med marginal. Föddes med både små händer och fötter, men blev jäkligt lång trots att jag förutspåddes att bli kortare än 165 haha- måste varit hormoner.

 79. Johanna skriver:

  Vi har också samma skostorlek, längd och också klädstorlek, väldigt praktiskt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla