Vad var det nu Magnus Uggla kallade dem för nu igen?

06:00 13 Sep 2017

Annica Englund:

Annica har stött på en av de där sköna bönorna som Magnus Uggla hyllade redan 1989 i sin sång ”P-F” (Piss fi**or för den som missat denna fantastiska dänga)
Hon fick syn på den lilla gula lappen under vindrutetorkaren när hon var på väg för att köpa en blomkruka och beklagade sig – som sig bör – när man får en P-bot.
Det är väl ingen som ser den och som känner att ”Ja, den förtjänade jag verkligen idag!”. Man lever väl på hoppet så länge det går även om man står på tvären i en rondell, eller?
Hoppet är verkligen det sista som överge en när det kommer till parkeringsböter. Parkeringsböter och online-casinon. Där lever hoppet ända till det står en stor, fet nolla och skriker åt en i saldofönstret att man var en dåre som satsade hela studiebidraget på rött!
Så att Annica beklagar sig är väl en mänsklig reaktion, eller?
Tydligen inte för den tjej som skickade det här meddelandet till Annica. Ja, Annica…vad var anledningen? Stod du också på tvären i en rondell?
I hate when that happens!!!!

Sen kunde man ju önskat att Annica hade låtit bli att hänga ut tjejen på sin Instastory, men skriver man någonting till någon så får man väl stå för det, eller hur?
Eller vad tycker ni?
Jag vet inte om jag tycker att tjejen – vars namn och bild jag täckt över – avreagerade sig på Annica men har man blivit attackerad av en Magnus Ugglisk parkeringsvakt så är det klart att man är lite modstulen och känner sig påhoppad.

Här har ni den…
Hur fan kunde en sån här låt ens få släppas? Visst var det ingen som fick göra om en på ”Så mycket bättre?”

Pissfitter av och med Magnus Uggla

Jag ser från fönstret på gatan hur en
blåklädd infantil,
en sån som tror sig göra sitt jobb
har satt en p-bot på min bil.
Rusar ut och ber henne vänligt
riva sönder biljetten då svarar hon strängt
och robust
nej det går inte, kan inte, vill inte,
får inte, har inte lust.

Jag drömmer jag kör bil
varje gång jag ser en sådan ful profil.

I drömmen kör jag på alla blåklädda
pissfitter.
En sur blir mör när hon hamnar bland
bensin, plåt och glassplitter.
En får andningsnöd, en hjärtattack
när dom landar upp på huven och
förstör min lack.
Min dröm förgör.
Dom får en vanlig, fredlig, snäll bilist
tänka som en terrorist.

Det verkar va ett krav för att
bli parkeringsvakt.
Taskig feja, liten och tjock och
kroniskt människoförakt.
Hon ska älska att skriva ut böter hålla hårt
på lagen va’ stolt för sin fina licens.
Och vad det gäller hennes charmiga sätt
kan man tro att hon ständigt har mens.
Jag drömmer jag kör bil
varje gång jag ser en sådan hemsk profil.
I drömmen kör jag på alla blåklädda
pissfitter.
En sur blir mör ser lysmaskar, månar
och stjärn-glitter.
Jag kör på ett par vid fotbollsplan
så det regnar böteslappar över stan.

Min dröm förgör.
Dom får en vanlig, fredlig, snäll bilist
tänka som en terrorist.

Hellre fick min fru gå pass och städa
gamla dass.
Va dansös på naken klubbar och där
nyttjas utav gubbar.
Än att leva med den skam
att hon som lapplisa tar sig fram.

Jag drömmer jag kör bil
råkar köra på en lisa när jag byter fil.
I drömmen kör jag på alla blåklädda
pissfitter.
En sur blir mör vad jag myser när hon
plågas och nerv-spritter.
Hon blir mosad mot min högerskärm
När jag söker köra över hennes bötespärm.

Min dröm förgör.
Varenda gång jag får en p-kupong
sjunger jag min sång.

Tack för tips, Therese!

35 kommentarer | “Vad var det nu Magnus Uggla kallade dem för nu igen?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sandra skriver:

  Haha håller väl med den som kommenterat lite ändå, varför gnälla på någonting som i allra högsta grad är självförvållat och väldigt lätt att åtgärda liksom.

  Sedan förstår jag inte behovet att skriva det till Angelika i en orimligt aggressiv ton. Blir man genuint upprörd av det? Well well. Annica får väl hänga ut bäst hon vill, det är bara bra om folk lär sig att bete sig.

  1. 🐿 skriver:

   Jag fick böter en gång när de höll på att bygga om min parkering och jag därför stod på besöksparkeringen… eftersom jag bor i huset fick jag inte stå på den tydligen = böter. Tyckte väl inte att det var så himla självförvållat, vart skulle jag stå annars liksom. Slutade med att jag fick ha bilen på jobbet 5 mil bort och åka buss i 3 månader, var lagomt irriterad där i slutet faktiskt (när de dessutom ville ha betalt för min parkering som jag inte fick använda).

   1. Anonym skriver:

    Fast det är ju ditt bostadsbolags fel. Inte parkeringsvakten. De har ett program i sin PDA eller en app i telefonen där de söker på ditt regnummer och då kommer din adress upp. Är din bostadsadress samma eller i anslutning till adressen där du står måste de bötfälla dig om du står på besöksparkeringen.
    Man kan alltid försöka överklaga en p-bot

    1. 🐿 skriver:

     Ja absolut det förstår jag ju 🙂 poängen var att ibland kan man få böter som man i början inte tänkt sig. Alla står inte i en rondell liksom.

     1. Anonym skriver:

      Själv missade jag städdagarna var 3e vecka ett par ggr. Surt, men blev ju inte direkt förbannad på någon mer än mig själv.

     2. 🐿 skriver:

      Anonym, vet inte vad du menar nu men jag blev såklart inte irriterad på den som lappade min bil. Det som var irriterande var ju 1) vägarbetet på den förhyrda parkeringen som tog 3 månader och 2) hyresvärden som under den tiden skulle ha pengar för parkeringen jag inte fick använda, då jag samtidigt fick lov att lämna bort bilen och åka buss för att det inte fanns nånstans att parkera hemma förutom besöksparkeringar. Kanske var otydlig. Poängen var fortfarande att man ibland inte vet att man gör fel.

   2. Hedda H skriver:

    Så det fanns inga parkeringsplatser på 5 mils radie? Vilken värld lever du i? Själv har jag bott centralt i flera storstäder och det går alltid att hitta parkering. Ibland måste man betala lite men än sen?

    1. 🐿 skriver:

     Bodde ganska ödsligt, ja. Det fanns mitt bostadsområde med lägenheter med en gemensam parkering där den förhyrda delen skulle byggas om och resten var besöksparkeringar. Resten av byn var villor osv där man inte heller kunde stå på gatan hursomhelst. Civilisationen låg ca 3 mil bort sen låg mitt jobb ytterligare 2 mil därifrån. Förstår inte varför du har en sån otrevlig ton? Alla bor inte i storstäder.

 2. Lilith skriver:

  Tjejens namn syns fortfarande, Camcam! Det står 2 gånger. 🙂

 3. Anonym skriver:

  #teamtjejen

 4. Anonym skriver:

  Haha, vilken fruktansvärd låt. Har så svårt för folk som blir arga på p-vakter. Det SUGER att få böter men det är ju deras jobb att sätta böter på felparkerade bilar. Tips till alla som mår skit över böter är att överklaga den, om det inte är heeelt ens eget fel. Jag överklagade senast när vi skrivit in fel regnummer i parkeringsappen, alltså en bokstav fel, och fick faktiskt tillbaka pengarna! Trots att p-vakten gjort rätt, det fanns ju ingen betalning på mitt reg.

  Apropå p-vakter så tänker jag osökt på den jävla liraren i Calle Schulmans pod pojkdrömmar (det enda intressanta han någonsin gjort?). Han intervjuade en p-vakt som var för extra alltså. Han trodde han var polis och ville vara anonym pga hotbild (även fast få vågar säga nåt till honom eftersom han är ”så biffig”) och sa också att han typ räddar samhället. Klart de fyller en funktion men denna kille var så jävla rolig… tog sitt jobb på det största allvaret.

  1. Anonym skriver:

   Jag har jobbat som väktare och under vissa pass ingick det även att lappa bilar. Alla hatade det. Stod bilar helt tokfel, typ på en ambulansutfart eller något lappade vi, annars brukade vi bara sätta en varningslapp. Det är ett litet rött kort där det typ står ”ajabaja nu fick du nästan böter, tänk efter nästa gång du parkerar”. De flesta känner sig lite taskiga när man lappar och dessutom är det skitjobbigt pappersarbete 😛

 5. Josse skriver:

  Har aldrig förstått varför man ska gnälla över p-böter? Finns det ingen laglig plats får man helt enkelt välja att gå några 100 meter eller ta en smäll på några 100kr. Varför bryta mot lagen och gnälla när man får konsekvenser?
  Har själv fått en p-bot en gång och det var jag som hade missförstått reglerna för just den parkeringen. Bara att betala och se glad ut, och läsa noggrannare till nästa gång.
  Nej, jag postar inte för snabbt!

 6. Karin skriver:

  Jag jobbade i receptionen på ett hotell förr i tiden och var lite av en expert att lyckas bestrida hotellgästernas p-böter, lyckades varje gång när kollegorna misslyckats. Vet inte varför. Det kunde handla om utländska gäster som inte förstod eller andra missuppfattningar, men de blev avskrivna varje gång jag ringde.

 7. Kristin skriver:

  På min födelsedag för ett par år sen skulle jag och min man handla lite och började tjafsa om man behövde betala där vi ställde oss. Jag visste med 99% säkerhet att han hade fel, att det var en betalparkering men han insisterade på att jag hade fel, trots att jag har körkort och inte han. Så tillslut sa jag typ Jaja om du är säker så. Och när vi kom ut igen hade vi fått böter. Så värt dom pengarna för att han krypande skulle erkänna att han hade fel. Boten sitter på kylen som en ständig påminnelse om denna händelse 🙂

 8. Maja S skriver:

  Lapplisorna gör bara sitt jobb
  Parkerar du fel så får du skylla dig själv

 9. Silverräven skriver:

  Jag blir nästan lite förbannad när folk klagar på lapplisor, testa att köra tung trafik i Stockholm och du inser hur viktigt det är att folk parkerar ordentligt. En felparkerad bil på en trång gata och lastbilen måste backa hela gatan tillbaka för den inte kommer förbi. Alla bakom måste backa, det blir kaos och jävligt sura miner… bara för att en röv inte orkar parkera där man får. Eller brandbilen som inte kommer in på gården till huset som brinner för någon ställt sig på infarten.

  Nä tack till parkeringsvakterna, ni gör ett viktigt jobb.

 10. M skriver:

  Min bror fick böter på julafton för några år sedan i mammas bostadsområde. Inte för att han felparkerat men för att det snöat så att att när vakten kom så lappade han/hon trots att han betalt och lagt kvittot i fönstret som anvisat… det gick bara inte att se under snön. Då tyckte vi att det var lite väl dumt, för pappersarbetet blev ju dubbelt när de skulle plocka bort boten också. Lättast hade varit att putta lite på snön på rutan istället för att utgå ifrån att han nog inte hade betalt sin parkering.

  1. Anonym skriver:

   Tjänstefel. Vi måste ta bort snö och löv om det skymmer delar av framrutan. Tur att ni överklagade 🙂

 11. M skriver:

  Förskräcklig sång. Det är ju jättebra att det finns parkeringsvakter, tänk vilken anarki det hade varit annars.

 12. Fredrik skriver:

  Jag fick en bot en gång mesans jag var och köpte parkeringsbiljett i automaten som var kanske 50 meter bort. När jag konfronterade parkeringsvakten sa hon att hon hade varit förbi här innan och sett min bil, vilket var omöjligt eftersom jag precis kommit dit? Boten togs bort men det är
  faktiskt något av det sjukaste jag varit med om, när hon stod och ljög mig rakt upp i ansiktet.

  Annars har jag inget emot parkeringsvakter, de gör ju sitt jobb liksom.

  1. Anonym skriver:

   Konstigt. Man måste bevaka bilen i tio minuter av just den anledningen.

   1. Fredrik skriver:

    Exakt, just därför är det så himla märkligt.

 13. Anonym. skriver:

  Fattar inte heller varför folk klagar. Lär er att parkera rätt i stället. Inte speciellt svårt. ”Jag hade bråttom” – åk hemifrån lite tidigare om du vet om att det är svårt att hitta parkering just dit du ska.

  Folk som parkerar fel stör ju för andra. Kanske var det en lastplats eller handikappsplats. Om de skulle betala så hade det ju funnit andra personer som velat parkera som var villiga att betala avgiften. Fick man bara stå två timmar men du stod fyra? De där extra två timmarna var ju egentligen ‘någon annans’. Man skymmer sikt eller blockerar någons utfart, gör så stora fordon inte får plats… du tror att du inte stör någon, men jo det gör du.

 14. G skriver:

  Eeh en där låten gjorde ju sig inte sådär görbra 2017. Riktigt ofräsch och rätt off brand med vad den här bloggen annars (lite svajigt) försöker förmedla.

  Håller för övrigt med alla som är på parkeringsvakternas sida, parkera rätt eller skaffa cykel.

  1. Maija skriver:

   Mmm, tänk på alla andra ”fräscha” låtar som kom under nittiotalet. Ronny och Ragge? Markoolio (kolla in texten på ”sommar och sol”)? Magnus Uggla har nog bidragit med fler härliga texter.. Inte annat än att man blir lite matt.

   1. 👶 skriver:

    Nu är jag gravid så kan bero på det, men man blir ju lite lätt illamående.

   2. Elin skriver:

    Men herregud hörrni, ta ut pinnen ur rumpan och ha lite humor!

 15. Whoops skriver:

  Jag skulle nog passa som p-vakt. Får spader på alla som felparkerar hos mig men när de väl får böter så blir jag varm i hjärtat.

 16. Valentina skriver:

  Vilken vidrig låt-text!!

  Folk får väl lära sig parkera enligt bestämmelserna! Jag blir så trött på folk som tycker sig stå över andra och över vanlig lag och ordning dvs hyfs, och ställer sina bilar som dom själva tycker, dvs ofta ivägen för andra. SÅ svårt är det inte. Lite får man väl anstränga sig för att tillvaron ska flyta för alla?!?

 17. Ellen skriver:

  Parkeringsvaktenas uppgift är att hålla vägarna fria och säkra, tänk själv om ambulansen inte skulle kunna ta sig fram eller onödiga trafikolyckor som sker pga dålig sikt.

  Tycker att hon kan bita ihop och betala, precis som alla andra dödliga gör. 🙂

 18. Johanna skriver:

  Vilken bedrövlig skitlåt! Fruktansvärt malplacerad år 2017. Hur tänkte du nu????

  1. Elin skriver:

   Men lugn. Låten är rolig! Du behöver inte ta den på så blodigt allvar.

   1. Johanna skriver:

    Du får gärna förklara det roliga i:

    ”Jag drömmer jag kör bil
    råkar köra på en lisa när jag byter fil.
    I drömmen kör jag på alla blåklädda
    pissfitter.
    En sur blir mör vad jag myser när hon
    plågas och nerv-spritter.
    Hon blir mosad mot min högerskärm
    När jag söker köra över hennes bötespärm.”

 19. Hedda H skriver:

  Sedan fattar jag inte vad folk gnäller om. Klart det blev lite lärpengar innan jag fattade alla regler. Nuförtiden är det sällan jag får böter. När man började kräva betalt på vissa parkeringsplatser runt mitt jobb blev livet mycket enklare för numera slipper man snurra runt och leta.

  Sedan kan jag stoltsera med att jag en gång lyckades låna pengar av en lapplisa när min kompis var försenad på jobbet. Kompisen var försenad och dör stod lapplisan och skrev. Jag frågade om det gick bra att jag betalade för kompisens parkering. Hon rev lappen och jag kom på att jag inte hade några pengar. Då fick jag en femma av henne 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer