Äntligen!!

11:00 12 Okt 2017

Sociala Medier/Facebook:

Internet har inte haft en ordentlig härdsmälta på ett tag – inte sedan klänningen vars färg världen inte kunde komma överens om gjorde entré – men nu är det dags igen.
Jag har precis givit upp och insett att mitt liv på nätet mest skulle bestå av olika gråskalor, videos på söta kattungar och en och annan Paradise Hoteldeltagare med foten i munnen när det här hände.
Vi har en sko! En sko med oklar färg!
(Rachel: It’s like all my life everybody keeps telling that I’m a shoe. You’re a shoe, you’re a shoe, you’re a shoe! But what if I don’t want to be a shoe anymore? Maybe I’m a purse, or a hat… I don’t want you to buy me a hat, I’m saying I am a hat! It’s a metaphore, daddy!)

Så samla alla du känner – skapa gärna ett event på Facebook så ingen missar det –  poppa popcorn och visa fram den här bilden med frågan:
Är skon turkos och grå eller rosa och vit?

Och när ni ändå är samlade – visa den HÄR bilden och fråga om katten är svart eller vit!

92 kommentarer | “Äntligen!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Issa skriver:

  Grå och turkos är den!

  1. Anonym skriver:

   Jag ser också grå och turkos. Förstår inte hur man kan tycka att den ser vit och rosa ut 😮

   1. Issa skriver:

    Förstår inte heller, men den där bilden på klänningen som spreds för ett antal år sedan kunde jag ibland se i den ena färgen och ibland den andra färgen (trots att det var samma bild jag kollade på) så något sjukt är det 😝

    1. Rebecka skriver:

     Skon är grå och blå för mig på en gång. Men tittar jag på den nån minut blir den vit och rosa.

   2. Anonym skriver:

    Den är helt klart rosa och vit och jag förstår inte hur man kan se något annat? Klänningen var givetvis vit och guld, fattade inte där heller

    1. Bläckvard skriver:

     Fenomenet har att göra med dina fotoreceptorer (Strukturer som aktiveras av ljusstimuli och som skickar signaler vidare till hjärnan) som sitter i ögat och hur din hjärna tolkar signalerna när de aktiveras. Hjärnan kan tolka samma signal på olika sätt och det är därför vissa ser en sak helt glasklart, medan andra ser en helt annan sak. Ljuset i din omgivning under tiden du tittar på bilden kan också påverka.

     Just i den här bilden ser jag att själva skon är grå och att snören/ränder är turkosa, men samtidigt ser jag också ganska tydligt att nedre delen av skon är rosa och att partierna runt varje snör-hål också är rosa. Så det är förståeligt att man kan tolka bilden på olika sätt, när alla färgerna egentligen finns i bilden från första början.

   3. Masha skriver:

    Titta på handen som håller i skon och sen på skon igen

  2. !! skriver:

   På mobilen var den helt klart grå och turkos. På datorn är den nu rosa och vit…. arghh

 2. Malin skriver:

  Rosa och vita! Jättefina, måste köpa! 💸

 3. Masha skriver:

  Rosa och vit

 4. Isabel skriver:

  Grå och turkos!

 5. MiaD skriver:

  Grå och turkos

 6. BAAM 👟 BAAM 👟 BAAM 👟 skriver:

  ROSA OCH VIT HALLÅ 👀👀👀

 7. M skriver:

  Rosa och turkos?!

  1. Tant Majsan skriver:

   Japp, det tycker jag också. 👍🏼

 8. Ceccano skriver:

  Jag ser båda, grå och turkos är starkast och det ser jag störst del av tiden men om jag koncenterar mig kan jag se dem som vita och rosa också. 😊

 9. Anonym skriver:

  ser bara turkos och grå. På klänningen kunde man ändra fokuspunkt och se båda färgerna, men kan inte det här..

 10. Hajflickan skriver:

  Grå och turkos!

  Här är en förklaring till varför vi uppfattar olika färger: https://www.hd.se/2015-02-27/fargforskaren-darfor-ser-vi-klanningen-olika

 11. 💁 skriver:

  Rosa och vit!!!

 12. Inte igen skriver:

  Åh nej, inte detta igen! Haha jag förståååååår inte att folk tycker detta är rosa och vitt. Det är faktiskt ännu värre än att mena att klänningen var i vitt och guld. Klänningen ÄR blå och svart och dessa skor ÄR grå och turkos. Det är fakta. Ni andra blir lurade av era hjärnor 😉 😉 😉

  1. Panda skriver:

   Fast nja. Klänningen var blå och svart ja, men dessa skor är rosa och vita 🙂

   1. s skriver:

    Hur vet man vilken färg som är rätt? Försökt googla men hittar inte ursprungsinlägget.

    Vägrar acceptera att de är vita och rosa haha! hade rätt på klänningen så vill inte ha fel nu 🙁

  2. Camillo skriver:

   Haha, jag tycker att klänningen är vit o guld, o skon är grå o turkos🤔😂.. men om jag tittar länge på skon blir den rosa med turkost streck o kanter!

 13. Emma skriver:

  Ser båda beroende på hur jag vinklar skärmen

 14. 🦊 skriver:

  Rosa och turkos

 15. Chili skriver:

  Ser bara vit/rosa kan inte se något annat men ska kolla igen om en stund. Nu sitter jag i ett mörkt rum, kan se annorlunda ut i ljust rum eller ute.

  Klänningen tyckte jag var blå och svart men kunde se vit/guld ibland.

  1. Chili skriver:

   Nu i ett ljust utrymme var skon solklart grå och turkos. 😳

   Men den är snyggare som rosa/vit.

 16. Gabs skriver:

  Grå och turkos!

  Camcam du borde ju ha en omröstning längst ner i inlägget jööö! 🙂

 17. Anonym skriver:

  Jag kan nästan förstå hur rman kan få skon till lite rosa-grå-aktig…men snörena, randen och sulan ÄR starkt turkost!!

  1. Anonym skriver:

   Fast de som ser rosa och vit ser verkligen rosa och vitt och inget grått eller turkost.

   1. J skriver:

    Jaha okej

  2. Hanna B skriver:

   Samma här! Kan få nedre delen av skon till lite rosa, men kanten är så turkos så det finns inte! 😉

 18. Amanda skriver:

  Helt OT men ni brukar ju ha så bra koll på allt: jag behöver en ny locktång för inte jättemycket pengar. Har fint men mycket hår som inte gärna håller styling så en som blir ordentligt varm. Typiskt nordiskt, går strax nedanför axlarna men är på utväxt.

  Har en Babyliss Curl Secret (sån som rullar upp håret i en spole inuti) som är jättebra men tar för mycket tid och blir ‘för mycket’ till vardags, vill bara kunna fixa topparna lite så där snyggt Hollywood-korkskruvade.

  Har kollat in en Cerawand som fått mycket positiv kritik på bloggar och så, men efter att ha hängt här inne ett tag vågar man ju inte lita på ett ord som skrivs… Så, är det nån som har en sån och gillar/ogillar? Eller har något annat tips? Och vilken storlek ska man ha?

  1. M skriver:

   Har långt, tjockt hår med självfall och tycker att det är lättast att locka med plattången till vardags. Så det får bli mitt tips. Hitta en bra plattång istället som blir riktigt varm.

   1. Amanda skriver:

    Tycker det är så svårt bara, både att locka med plattång och att hitta en bra till vettigt pris…

  2. Linlin skriver:

   Jag har en Cerawand och är supernöjd! Det enda jag irriterar mig över är att det är lätt att råka komma åt av- och påknappen under användning men resultatet blir jättebra så helt klart prisvärd!

  3. Linlin skriver:

   Jag har största storleken, har samma längd som dig ungefär 🙂

 19. Lisa skriver:

  Turkos och grå såklart!

 20. K skriver:

  Omg ser BARA rosa och vitt hur jag än försöker!!

 21. N skriver:

  Rosa och vit!! 100% 😬😬😬

 22. Hacki Hälinen skriver:

  Rosa och turkos

 23. Mai skriver:

  Rosa och vit!

 24. Mia skriver:

  Suck. Den är grå och turkos. Men koncentrerar mig som fan för att försöka se rosa o vit… tillslut såg jag lite rosa fram på skon.. Typ som en rosa mask som ålade sig frampå skon. Men det turkosa blir det ingen skillnad på.

 25. Imra skriver:

  Vet inte vad som stämmer men jag ser båda varianterna. Bara att tänka på den man vill se och så är det klart. Ibland får jag iofs kisa lite om jag vill byta färg på dem.

 26. Ljuva Julia skriver:

  Det är en rosa och vit sko. Sedan kan folk ha olika perception och ”se” grå och turkos i bilden och då SER de ju självklart det.

  RÄTT svar är dock rosa och vit, sedan kan man tycka sig se vad man vill.

  Och det är enkelt att lista ut i och med att Vans Old Skool inte har gjort en grå och turkos sko, däremot flera grå/vita och självklart – som dessa skor – rosa/vita.

  1. Anonym skriver:

   För mig är skon verkligen turkos och grå, jag ser inget vitt eller rosa alls. varken när jag kollar på bilden på datorn eller mobilen. Har även försökt ljusa upp skärmen men ser fortfarande grått och turkos xd

   1. Ljuva Julia skriver:

    I get it, det jag menar är att skon – den riktiga fysiska som är fotad – är rosa och vit. Vilka färger folk ser på bilden är ju högst individuellt. Men SKON är rosa och vit.

    Jag är den som är den.

 27. Maja skriver:

  Min kompis ser rosa/vit och bad mig ljusa upp min skärm. Så gick jag från att se grå/turkos till rosa/vit

  1. M, skriver:

   Åh gjorde de där nu, gick från mörk skärm till ljus och såg hur bilden ändrade sig från turkos till rosa 🤔

 28. M, skriver:

  Gick in här när inlägget precis skrivits – såg vit och rosa.
  Gick in nu igen – såg gråt och turkos.

  Tror bilden ändrar sig på något sätt 🤔

  1. M, skriver:

   …. grå*

  2. Vemvetintejag skriver:

   Samma för mig!
   Såg grå/turkos imorse när jag vaknade men nu vid lunchtid är den vit/rosa.😌

 29. Filippa (inte odds) skriver:

  ni som skriver att skon är rosa och vit måste SKÄMTA? snälla säg att ni skriver så för att mindfucka oss andra. den är så tydligt turkos och grå???

  1. Hajflickan skriver:

   Haha jag såg också bara grå/turkos men nu, efter att ha ljusat upp skärmen till max, ser jag rosa/vit och förstår inte hur jag kunde se något annat innan!

  2. Hajflickan skriver:

   (Alltså även om jag går tillbaka till min ”vanliga” ljusstyrka. Ser inte ALLS det turkos-gråa längre)

  3. Amalia skriver:

   Haha, känner exakt samma om er! Jag ba’ wtf, dom som skriver grå och turkos måste ju vara gravt sadistiska som kan mindfucka oss så! Kan inte ens fatta hur man inte kan se att dom är rosa och vita…?!

 30. Anonym skriver:

  Grå o turkos!
  OT: nudelvågorna i Lilla Snöbolls päls?! 😍😁

 31. sofia skriver:

  Sitter med datorn och hade högsta husstyrka och sänkte till minsta och höjde igen och den ändrar färg då haha. från grå till rosa

 32. M skriver:

  Skon är grå och turkos. Kan i någon vinkel få den till smutsrosa, men det turkosa står sig starkt oavsett vinklar och ljus. Dock ser den onaturlig ut i grått och turkos. Jag köper att den är rosa och vit men min hjärna hänger inte med.

 33. Ellie skriver:

  Jag ser dom som grå och turkosa om jag tittar på dom rakt framifrån, om jag vinklar mobilen kraftigt åt höger eller vänster så man tittar på dem från sidan ser de rosa och vita ut 😮

 34. Kattfan skriver:

  Jag ser rosa o vit, min ena dotter ser turkos o grå. Hur fan är det möjligt?!?!

 35. Amalia skriver:

  Kan inte fatta hur man kan se nånting annat än rosa och vit?!

 36. MissJ skriver:

  Alltså, jag har satt mig i ett mörkt rum, i ett ljust rum, ändrat styrkan på skärmen… Vinklat skärmen.

  Ser BARA turkost och grått. Förstår inte hur man kan se något annat?

  Klänningen är guld och vit. Såg inget annat än det. 😛

  http://nouw.com/missj

 37. Annelie skriver:

  Grå & turkos såklart!

 38. Frizzen💇🏼 skriver:

  OT:

  Ni alla som är så kloka, vad är era bästa tips för fint hår? Schampo, balsam, hårinpackning, produkter osv..

  Lång historia kort: Alltid haft väldigt fint och tjockt hår fram tills några år sedan då en frisör förstörde det, har sedan dess gått igenom varenda produkt på marknaden känns det som och även om håret är bra så är det inte i närheten av vad det var tidigare (håret har dock växt ut igen och är inte det ”skadade”).

  Tycker mitt hår förr var x10 bättre men då bara med vanliga schampo från matbutiken, men trots jag försökt gå tillbaka till de så är det utan resultat. Testat alla produkter i dyrare väg känns det som och ingen förbättring.

  Jag har tjockt hår men väldigt torrt, det är väldigt frissigt och lockigt (inga fina lockar utan mer frissiga sträva) så därför har hårfön+plattång varit mina bästa vänner sedan 15 år tillbaka, det är enda chansen för att få det ”lent”.

  Jag sover ibland med hårinpackning, klipper mig ofta, noga med värmeskydd, olapex behandlingar etc men det räcker typ inte till..

  Jag vet jag borde lägga plattång/fön på hyllan men jag klarar inte av att låta håret bara vara, inte ens att sätta upp det när det är ofixat för det är åt alla håll.

  Har såklart pratat med frisörer och försökt googla men alla frisörer rekommenderar såklart deras produkter och Google är inte mycket till hjälp..

  Är de någon av er kloka som har tips på BRA produkter och tips?

  Mvh frizzen

  1. Madelon skriver:

   Tycker du ska köpa på salong och rådfråga en frisör angående vilka produkter de rekommenderar för just din hårtyp. Jag varvar mellan Kerastase, Matrix och L’Oreal Expert. Alla fungerar superbra och håret blir mjukt, glansigt och silkeslent.

   Till barnen köper jag Urtekram Coconut schampo + balsam och använder dem själv någon gång emellanåt. Tycker det är absolut bästa budgetalternativet.

  2. Amanda skriver:

   Det enda som mitt hår pallar är Redkens Curvacious shampo och balsam, låglöddrande och ganska oljigt. Gör inpackningar med Moroccan Oil och har hårolja i längderna direkt efter dusch.

   Just olja, av rätt typ, är faktiskt guld för torrt och frissigt hår. Man tror det ska bli fett och tungt men så är det inte, det finns sorter tom för fint hår.

   Kan vara värt att se över vad man äter också, en multivitamintablett och några omega 3-kapslar kan göra underverk för hår (och naglar) på lite sikt.

  3. Joho skriver:

   Jag har många tunna hårstrån, fet hårbotten samt torra och frissiga längder. Har försökt med så många schampon (Pureology, Redken, Kusco-Murphy, Kérastase mfl), balsam, inpackningar, Olaplexbehandlingar och precis allt min frisör föreslagit. Tvättat sällan, undvikit värmeredskap etc, men inget har funkat något vidare. Testade New Wash från Hairstory efter att Cecilia Blankens talat om det flera gånger i podden, och ja, det funkar verkligen. Rekommenderar det så mycket!

  4. Em.e skriver:

   Hade samma problem som dig, och låter som vi har samma hårtyp också. Jag har lockigt hår men det ville aldrig bli fina lockar utan blev bara frizz som stod utåt istället för neråt. Efter att ha varit ute i lite fuktigt väder hade jag kunnat vara ett syskon till bröderna fluff.

   Idag har jag långt, fint, lockigt hår utan frizz även efter blåst och fukt och behöver inte klippa mer än var tredje månad. Får aldrig höra att det är slitet av frisör utan det är mer jag som vill hålla frisyren så att säga.

   Det har tagit mig två år så tålamod är verkligen a och o. Ett skadat här går ju inte att rädda tyvärr så man måste ju vänta på nytt friskt.
   Jag använder bara maria nilas repair shampoo och balsam. Använder aldrig några andra hår produkter. Never. Viktigt att skölja ur shampoot väl och länge medans man masserar hårbotten för det innehåller så mycket protein så man annars lätt får eksem liknande utslag i hårbotten. Vet många som fått det och jag med när jag slarvat, men så länge du sköljer ordentligt är det lugnt. Har du inte tålamodet kör på soft seriens shampoo och repair seriens balsam.
   Jag slängde alla värmeverktyg, här kommer tålamodet in – Jag kan erkänna att första året var lite av en kamp men ändå värt det idag. Hade alltid uppsatt i knut.
   Jag slutade färga håret helt. Jag antar att man kan färga om man går till frisör, men jag skulle ändå avråda dig tills håret mår bra igen.
   Jag slängde alla tofsar och investerade i tofsar a la 90 talet, sånna där med fluffigt tyg? Vanliga bryter av hårstrået, även utan metall, så kör så skonsamt som möjligt.

   En till två ggr i veckan kör jag i kokosolja i torrt hår och låter det vara i någon timma innan duschen. Upplever inte att det gör så mycket just för hårets kvalitet men lockarna blir fina hållbara lockar utan frizz så något hjälper det ju till med. Utan kokosoljan får jag ändå fina lockar, men de håller inte ihop lika bra utan blir mer vågor efter någon dag medans jag med kokosolja har korkskruvar till nästa tvätt.

   Innan håret fick längd var det som sagt rätt jobbigt men så fort längden kom, med friskt hår bör tilläggas, så kom också tyngden i håret och då blev det genast mycket roligare att ha lockigt hår

   Jag tvättar två ggr i veckan ungefär, oftast om det behövs men om jag utgår från när håret själv blir fett så räcker det

   Ledsen för stavfel, blev lite mycket text och har problem med synen just nu pga sjukdom så kanske stavat galet någonstans 😛

 39. M skriver:

  Såg på aftonbladet att ca 12% svarade att de såg rosa och vitt och de andra grå och turkos så det verkar vara vanliga att man ser grå och turkos.

 40. Frida skriver:

  När jag kollade på den klassiska klänningen ändrade den färg framför mina ögon. Det var väldigt talande för att det inte handlar om vilken färg den faktiskt har. Tycker dessa fenomen är jättebra, då kanske folk fattar att vad de uppfattar med sina sinnen inte är 100% sanning.

  1. Wyy skriver:

   Fast nu så är ju dina sinnen det ända sättet du kan uppfatta saker på. Visst är det inte alltid som det först verkar men för att få reda på det rätta svaret använder vi ju ändå våra sinnen.

 41. Tova. skriver:

  Nu har jag kollat flera gånger och GRÅ och TURKOS 🙂

  Camcam vad är det för ras på dina katter?
  De påminner om s.k nakenkatter men har lite mer päls än de… Är de s.k allergivänliga?

  1. Bloggbevakning skriver:

   De är Cornish Rex så de har bara den lockiga underpälsen – eller borde ha – THK är mer klädd i sammet. De ska vara mer eller mindre allergivänliga men vi adopterade dem när den förra ägaren blev just allergisk. Men de fäller inte vilket är ett stort plus! =)

   1. Tova. skriver:

    TACK 🙂 måste googla dem och läsa. Nä om man ÄR allergisk så är det nog dumt att skaffa katt för jag tror inte på att det finns några helt säkra. Har en son som är lite känslig, brukar fixa vissa raser och nu bor inte han hemma längre utan pluggar i annan stad så min kattdröm har liksom väckts till liv lite igen. Har hund som han tål (givetvis) men katter verkar vara värre, och jag vill ju att han ska kunna komma hem till mamsen och hälsa på så ofta som möjligt. Fastän han har lite annan uppfattning men det brukar jag inte ta så mycket hänsyn till 😉

    1. Bloggbevakning skriver:

     Du kan få komma och sniffa lite på dem och se om det går bra.. 🙂

     1. Em.e skriver:

      Jag är inte allergisk men vill också så vad blir våran deal camcam? Jag får sniffa på dina, så får du sniffa på mina bondisar?

      1. Bloggbevakning skriver:

       YES!

 42. Hm skriver:

  Jag såg grå-turkos tills jag reste mig från datorn och råkade se bilden från en annan vinkel och då blev skon plötsligt rosa-vit!!

 43. Wyy skriver:

  Efter att ha läst turkosa så många gånger lädte jag till slut ”turk rosa”

 44. BAAM 👟 BAAM 👟 BAAM 👟 skriver:

  Haha men bilden är utbytt nu?! Nu är den ju grå!!! Innan var den jätterosa🤷🏼‍♀️🤣

 45. ellen skriver:

  Skulle säga ”smutsrosa” och turkos:)

 46. Anja skriver:

  Alltså. Ni skojar va? Skon är ju rosa och vit? 😂 Hur ser ni ens grå och turkos? Det skomärket gör inte ens grå-turkosa färger ihop. 😩

 47. Anonym skriver:

  Ånej inte igen! Klänningen såg jag som vit och guld. Sen tittade jag nästa dag på samma bild och då var den svart och blå. Den här skon ser jag som grå och turkos men den är rosa längst bak?!

 48. Line skriver:

  Som någon annan kommenterat ändras det beroende på skärmens vinkel. Rakt framifrån ser jag grå och turkos. Om jag drar upp ljusstyrkan till max och vinklar mobilen jättemycket till höger ser jag rosa och vitt. Kul att kunna se båda varianterna 🙂 med klänningen kunde jag aldrig se nåt annat än blått och svart.

 49. Tova. skriver:

  Men va faaan, jag var HELSÄKER grå och turkos både på mobilen och datorn. Nu såg jag bilden på en annan sida och ser rosa vit så jag gick tillbaka och ser nu BARA rosa o vit!! Jag brukar kunna kisa och se båda, stirra länge osv på kodade saker men inte detta förut. Men nu bara rakt av.

  1. Anna skriver:

   Exakt samma här. Jag prövade allt förut, olika vinklar, olika ljusstyrka, tänt och släckt i rummet men skon var grå och turkos. Såg bilden igen nu flera timmar senare på Instagram men då var den rosa och vit. Tänkte att det är en annan bild, går tillbaka hit och ser bara rosa och vit här också nu.

 50. Em.e skriver:

  Vad för rosa ser ni? Gammelrosa typ? Väldigt svårt att se något rosa i den

  1. Lejonhjärta skriver:

   Ja gammelrosa såg jag efter ett tag.

 51. Lejonhjärta skriver:

  Känner mig totalt mindfucked. Först var den grå och turkos, sen vickade jag på telefonen och helt plötsligt var den vit och rosa.

 52. Emily skriver:

  Jag ser rosa (puderrosa) och vit! Min man säger turkost och grått. Ser verkligen inte det turkosa hyr jag än vrider och vänder på bilden..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla