Bonnier svarar på Hannah Widerstedts kritik.

16:00 18 Okt 2017

Jocke Lundell/Hanna Widerstedt:

Hej Camilla.

Tack för ditt mejl. Det är jag som är förläggare. Vi har inför släppet av boken diskuterat precis de här frågorna och i samrådande med författarna valt en linje. De partier i boken som rör Hanna finns det ett flertal andra personer som kan styrka händelseförloppet. Men oavsett så förstår jag att det trots det självklart kan vara jobbigt att det hamnar i en bok. Men som Joakim skriver i slutet av boken.
Det är alltså så här som jag har upplevt det- och som jag minns det.

I just detta fall så var det fler personer som minns det på samma sätt. Vi som förlag försvarar hans rätt att berätta sin historia.

Varma hälsningar

Anders

Igår skrev jag om att Hanna Widerstedt kommer anmäla Joakim Lundell för förtal efter det som står i hans bok. Hon skrev även att hon kontaktat hans förlag för att se hur de ställer sig det till.
Eftersom jag vet vem som är hans förläggare så ställde jag själv frågan till honom och fick svaret som är publicerat här ovan.
Jag har givetvis tillåtelse att publicera svaret men undrar verkligen hur Hanna ställer sig till det.
Är det värt att dra vidare för Hanna eller ska hon bara lägga ner och inse att de var lika bra kålsupare båda två när det begav sig? Jocke var ”Dagens runk” och Hanna var ett konstprojekt.
Behöver jag säga mer?

58 kommentarer | “Bonnier svarar på Hannah Widerstedts kritik.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. M skriver:

  Varför kan Anders inte skriva ordentligt? Känns lite sådär med tanke på hans jobb.

  1. K skriver:

   Vad syftar du på?

  2. Helenan skriver:

   ”Men som Joakim skriver i slutet av boken.
   Det är alltså så här som jag har upplevt det- och som jag minns det.”
   Kolon? Citationstecken? Inte? Nähe.

   1. M skriver:

    Japp, samt denna hemmasnickrade mening: ”De partier i boken som rör Hanna finns det ett flertal andra personer som kan styrka händelseförloppet.” Det är inte en fullständig mening. Han saknar ett ”gällande” t.ex. och ett ”så”.

   2. K skriver:

    Även om det lämpar sig bäst med de alternativen kan man skriva som han gör där. Fri indirekt/direkt anföring kallas det då.

  3. Emma skriver:

   ”Men som Joakim skriver i slutet av boken”.

   Man tror att man hamnat på Anna Books instagram eller liknande 🙂

   1. Anonym skriver:

    På tal om Anna vill så har hon stängt av kommenteringen på sitt ”#metoo” inlägg..

 2. Anonym skriver:

  Hannas sk ”konstprojekt” var ju bara ett sätt för henne att skylla ifrån sig alla händelser och hur hon levt/betett sig tidigare. Att det hela skulle vara ett medvetet ”projekt” har jag otroligt svårt att tro.

  1. Emma skriver:

   Exakt. Att spela en roll dygnet runt i Big brother-huset under en längre tid är nog väldigt svårt.

   1. I skriver:

    Fast man märkte ju att hon gjorde sig dummare än hon var samt sa vissa åsikter bara för att provocera. Hon var inte en superbra skådespelerska direkt. Men tydligen gick folk på det.

    1. I skriver:

     Så jag tror absolut inte hon var sig själv där inne.

    2. Hej skriver:

     Eller så är hon bara korkad? Hon tog ju droger, söp och k*ullade med jockiboi och flera under en längre tid… Vem går så långt för ett ”projekt”, som ledde… Vart? Nä, tror också att det bara är ett sätt för henne att ta tillbaks allt. Oavsett vad så låter det inte vidare intelligent i mina öron.

     1. I skriver:

      Fast nu syftade jag på hur hon spelade med personligheten och gjorde till rösten. Efteråt har man ju sett klipp och videos där hon varit helt normalt. Däremot kan man ju inte kalla handlingar som att supa och knulla för skådespel.

 3. Anonym skriver:

  Förlåt för OT men ett litet tips… mediamannen fru har som ni säkert sett lagt upp #metoo men nu till min fundering… incheckad som miss? Slump? Mitt hjärta är hos henne och barnen och alla kvinnor därute som är så modiga💕

  1. Emma skriver:

   Bildens komposition talar ju för att det inte är någon miss :/ all kärlek till henne och barnen ❤️

  2. Ellinor skriver:

   Vet någon vad det är för papper hon fotat och skrivit på?

   1. Li skriver:

    Ja det är från ett notisblock på hotellet hon är på, Chateau Marmont i LA.

  3. Em.e skriver:

   Hon låter även kommentarerna om honom ligga kvar, rätt tydlig markering ❤

   1. Mens skriver:

    Nej det gör hon inte. De är borta. Alltså ni måste förstå att det är inte news för henne. Alla vi i Sthlms medievärld har känt till ryktena om att mannen varit på CW mfl.

    1. Anonym skriver:

     Nej kvar på ig

  4. Jen skriver:

   Förkortingen Ms. används både för miss och mrs, så säger inget speciellt.

   1. Emmis skriver:

    Precis, Ms. säger ingenting, används när namn men ej civilstånd är känt. Dock hoppas jag att hon lämnat honom

    1. Anonym skriver:

     Sant men känns som ett statement

  5. Mens skriver:

   Ms är kort för både mrs och miss. Karolina har raderat alla kommentarer om hennes man. Karolina har i alla år troligen känt till att fler än CW anklagar FV för saker eftersom det är känt i mediekretsar.

   Tycker man ska låta henne vara.

 4. Daniella skriver:

  Fast även om det var flera där som kan styrka de jockeboi skrivit så är det ju fortfarande Hanna det handlar om och drabbat. Hade det varit tvärtom så hade han garanterat vallag ur totalt.

  1. Anonym skriver:

   Klart jockes kompisar håller med honom och det han säger, de vågar väl inget annat! Så tycker verkligen inte detta är en rättvis anledning

   1. Anonym skriver:

    De kanske smeker medhårs pga rädslan att själv bli uthängd. Hans vänner?

  2. Anonym skriver:

   Felet är själva sättet Jockiboi hänger ut Hanna på utan att fråga. Och varför de ens var värt att nämnas är en gåta. Mer än att han själv vill sätta sig bättre dager. Hämnd.
   Han har gjort fel och detta sätter en livs lång terror på Hanna som äntligen kommit ifrån lite av deras rykte ihop. Tror ingen fattar hur Jockiboi terra henne med pikar och hans fans. Vilka glåpord och könsord som kastats på henne.
   Hon har haft så mycket skit emot sig av personer som beundrat och haft Jockiboi som idol. De har skrivet helt vidriga saker efter deras tid. Allt han gjort får Hanna fortfarande ta skit för. För nu har han makt.
   Nu ska hon få leva i helvetet.
   Tycker hans försvar att man ska stå för saker brister. Med tanke på att han vill ha allas förlåtelse så han kan gå vidare. Men ger andra inte samma chans. Då straffas att få leva i sitt förflutna. Han förblir en person jag aldrig kommer se en ödmjuk varmhjärtad människa i. Hans fel och brister skiner igenom för tydligt och de blor otäck då han når ut till miljoner med ett klick. Inse hatet efter den printen fästes.

   Han är för ego. Han pratar om sig själv 24/7. Undra om han ens har koll på någon som helst nyhets uppdatering som handlar om andra än sig själv. Han trodde med sin hybris att han bara skulle få spy ur sig sin upplevelse och alla skulle godta han. Men de funkar inte så. Han blandar in andra på ett knepigt uthängande sätt att de liknar mer en hämnd.

   Vilken annan självbiografi får denna uppståndelse. Denna stämpel att de blir förtal. Vem gör reklam likt Jockiboi med hat snap inför boksläppet som han gjort och nu efter fortsätter go banans. Han har pikar sönder varje detalj att där ser du mamma, detta är tillägnat dig mamma. Kalla henne fullblods psykopat och hennes sambo för Sveriges största homofob och rasist. Oavsett om så är, varför skriver man så. De plockar ner respekten och de hamnar på sandlåda nivå.
   Alltså listan går att skrivas i bibel format som han matat på. Om han tror detta skulle leda till någon slags förståelse eller erkännande med de sättet han går tillväga på, då är de inte lätt att heta Jockiboi.

   Ingen annan med en dysfunktionell uppväxt har fått så stormig runt sitt boksläpp. KaNike för att de sätter punkt då boken går i tryck medans Jockiboi fortsätter. De blir så fel.

   Jag hoppas de som känner sig kränkt och utsatt för förtal står upp för sig själv nu. De räcker med dessa uthängningar för att du har makt på sociala medier. De finns fler som också vill leva och har familj och vänner. Sluta måla ut andra och försonas med dig själv. Blir så besviken vad han sänder ut för signaler. Tack och hej.

 5. Therese skriver:

  Även om uppgifterna är riktiga kan det ju ändå vara förtal.

 6. Linn skriver:

  Varma hälsningar…. Anders!
  Ha! Säger väl allt! Än en gång en man som håller en annan man om ryggen. Fyfan alltså !

 7. E2 skriver:

  Först skriver Expressen om mediamannen och nu om anklagelser mot M.T!!!! https://www.expressen.se/noje/anklagelserna-mot-tv4–stjarnan-martin-timell/

  1. Madelon skriver:

   Det är inte en minut för tidigt. Bra att Expressen visar ryggrad och lyfter fram det här – till slut. Det har kokat på Facebook, Twitter, Instagram och säkert i de flesta fikarum runt om i landet i ett par dygn nu så ÄNTLIGEN!!

   1. LindaE skriver:

    Eller hur? Jag hoppas, hoppas att herr Timell inte kommer undan denna gången också – hur han är som medarbetare har varit känt i så många år.

    /Linda

  2. Anonym skriver:

   ”Det är så himla lågt” Putte…

  3. J skriver:

   Bra! Expressen tar upp flera personers berättelser, det är bra.

   Varför namnger de MT men inte FV? Det finns ju en anmälan mot FV om våldtäkt, även om förundersökningen lades ner så Expressen borde (och bör!) namnge FV. Precis som de gjorde med Borg.

 8. Anonym skriver:

  Men såklart jockes vänner och de som var med säger att Jocke har rätt, de vågar såklart inte gå emot honom för då kanske de själva blir uthängda i boken. Det är ingen hemlighet att Jocke styr och ställer med folk.

 9. Anonym skriver:

  Ser sjukt oproffsigt ut av avsluta med ”skickat från min iphone” i jobbsammanhang.

  1. wleaf skriver:

   HAHA tänker så varje gång man får ett sånt mail som ändå bör vara någorlunda proffsigt. Bara att radera det sista om man nu skriver från telefonen…?

   Skickat från min iPhone.

   1. Anonym skriver:

    Hahaha 😂😂😂 skrattade nästan så jag kissade på mig när jag läste det sista i din kommentar!

   2. Joanna skriver:

    När jag har svarat/skickat mail från min iPhone så kan jag faktiskt inte ens se att det står ”skickat från min iPhone”, så det har inte gått att ”sudda bort” när man skrivit klart sitt mail. Men om ni vet hur man gör, vill ni dela med er? 🙂

    1. Nina G skriver:

     För mig kommer det upp? Liksom så fort jag börjar på ett nytt mail står det ”skickat från min Iphone”.

    2. 🐥 skriver:

     Inne på inställningar/E-post/Signatur (finns längst ner) kan du själv redigera texten alternativt ta bort den helt 👍🏻

 10. I skriver:

  Och oavsett vad som stämmer och inte stämmer så frågar man väl innan man döper ett kapitel till någons namn. Jocke påstod ju att han hade frågat alla i boken om det vsr ok och att de själva fick bestämma om deras riktiga namn skulle stå med, tydligen var inte detta sant. Och han påstår att han står för vad han gjort och då kalla alla andra göra det också. MEN det är skillnad att stå för hur man varit och att behöva stå för det genom att bli uthängd i hans bok och med hans ord.

 11. Anonym skriver:

  Okej chock när jag såg vem mediamannens fru är. Älskar hennes böcker ju :((( vill inte att hon ska må dåligt, usch blev lite ledsen nu för hennes skull.

  1. E5 skriver:

   Vem vem vem??? Jag läser jättemycket och vill stödja henne genom att köpa sjuhelvetes många av hennes böcker!!

   1. Hajflickan skriver:

    Hon verkar vara en fin och intelligent kvinna. Vill inte skriva ut hennes namn här på grund av sökmotorer men det står på hans Wikipedia.

   2. Anonym skriver:

    Flickvännen och den vita staden är jättebra. MIna favoriter av hennes böcker.

    1. K. skriver:

     Hon var med Babel i söndags, när de pratade om boken ”fittstim”.

 12. M skriver:

  Expressens första sida nu. Tv4 om Timell

 13. Anonym skriver:

  Hanna Friberg ber sina följare på insta att skicka idéer eller bilder på deras favoritplagg så hon kan designa likadana till hennes nya kollektion hos Nakd. Kul med egen fantasi och något nytt :))

 14. Emmis skriver:

  Snälla skriv om expressens artikel om Timell, inte nådig precis

 15. Mens skriver:

  Varför blir det inte anmälan om förtal om ngn blir utgångs i en bok? Vad är skillnaden?

  1. Mens skriver:

   blir uthängd*

 16. Anonym skriver:

  Jag tycker att detta börjar spåra ur. Har vid ett flertal tlllfällen kommit hem och hört mitt småsyskon sitta och lyssna på denna jockiboi – senast satt han och kallade sin mamma för äcklig människa och för skabb. Frågade vartifrån han fått höra om denna jockiboi och fick till min förvåning höra att minsann hela klassen är insatt i detta drama. Vi pratar om årskurs 6. Vart finns censuren? Har förstått att denna människa vill få det att framstå som att majoriteten av hans följare är vuxna men är det inte uppenbart att det faktiskt är barn som sitter och dyrkar honom? Blir helt ärligt livrädd över att min lillebror ska tro att det är okej att kalla sin mamma för äcklig, barn förstår väl inte vad det är jockiboi babblar om kring socialutredningar, psykisk misshandel m.m? Räcker det inte att prata ut på forum som nyhetsmorgon och nå ut till en mer mogen publik än att sitta och gapa på snapchat?

  1. Anonym skriver:

   Jag kan inte minnas att han skulle kalla sin mamma för äckligt skabb i någon av sina videos och då har jag ändå sett alla samt följer hans snap.

   1. Anonym skriver:

    Titta på hans snap från ikväll, satt i soffan på besök hemma hos familjen och hörde hans uttalanden mycket tydligt från syskonets telefon därav denna arga kommentar skriven i stundens hetta.

 17. Linda skriver:

  Den där Lundell, vilket spån!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla