Det händer lite på Instagram

09:00 13 Okt 2017


Shiiit!! Alla får flickor helt plötsligt känns det som! De kommer i stim! I fittstim hehe…
Alla från GabJoss till Foki och Vicky T.
Och Cissi Wallin sitter på the fucking sko-facit samtidigt som Sanna Bråding vägrar bry sig om vad folk tycker om att hon ammar sin äldste son.
Hur ska dagen sluta?

96 kommentarer | “Det händer lite på Instagram”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andy skriver:

  När jag var yngre så fick jag höra att ifall man väntar en flicka så var sexet dåligt när barnet blev till. Även om jag vet att det förmodligen inte alls är så, så har detta borrats in i mitt huvud och det är vad jag tänker på när någon ska få en flicka, haha.

  1. L skriver:

   Löjligt och lätt mans-chauvinistiskt. Fick världens bästa orgasm när min dotter blev till.

   1. L skriver:

    Hur vet man ens det? Har man sex så sällan att man kan räkna ut när man blir gravid eller känner man det på något annat vis? Har alltid undrat när folk säger att där och då blev barnet till.

    1. Hajflickan skriver:

     Du har ju själv koll tydligen? 🙂

     1. L skriver:

      Haha, såg när jag postat att vi använde samma bokstav när vi kommenterar, blev lite konstigt i sammanhanget.

      Kul med svaren iaf, ser att det kan finnas olika orsaker till hur man kan veta.

    2. harriey skriver:

     Man vet ju på ett ungefär när man har ägglossning men har man sex flera ggr i veckan är det nog svårt att veta exakt. Vi vet när minsta blev till för just den månaden var min man bortrest och vi fick bara till det en gång och lyckades bli (oplanerat men välkommet) gravida.

    3. L skriver:

     Vår dotter var planerad. Så vi hade sex varannan dag runt tiden för min ägglossning. Två dagar innan ägglossningen och samma dag som jag hade ägglossning fick jag feta orgasmer. Så, nu vet du 🙂

     Oavsett hur ofta man har sex så är det ju bara några få dagar i månaden som man kan bli gravid. Men det vet du säkert?

   2. Andy skriver:

    Haha! Men alltså, det är något jag bara har hört, du behöver ej rättfärdiga dig.

    1. L skriver:

     Rättfärdiga mig? Vad menar du?

  2. Camimami skriver:

   Kors då… då har vi haft två dåliga sex i detta huset. 🙂

  3. Bulle i ugnen skriver:

   Och för min del var det mest en ruskigt obekväm upplevelse när lillebror blev till. Kan ha haft något att göra med att jag låg i en gynstol (superkissnödig med en sån där ultraljudspryl tryckt mot magen) och fick ett embryo återfört.
   mvh, ivf-morsan

   1. 🐭 skriver:

    Haha! Vilken fantastisk självdistans du påvisar (för jag antar att inlägget var skriver med glimten i ögat med tanke på hur du lägger upp det så att slutklämmen är oväntad), hatten av 😃😂

    Lycka till med graviditeten!

    1. Bulle i ugnen skriver:

     Jodå, nog var det skrivet med en viss glimt i ögat! 😉 Reflekterade dock inte helt över hur det kunde uppfattas innan man läst klart när jag skrev det.

     Tack! Har ungefär 15 veckor kvar, dvs. ungefär en och en halv evighet!

  4. 🦄 skriver:

   Själv har jag hört att spermier som blir pojkar orkar simma kort men fort och spermier som blir flickor simmar långsammare men längre. Så har mannen kortare snopp blir det en flicka för spermien måste simma längre 😂 Det är det enda jag kan tänka på när folk berättar kön

   1. L skriver:

    Har din pappa kort snopp då?

   2. 🌷L skriver:

    Det med spermier stämmer, däremot spelar det ingen roll på hur lång snoppen mannen har.
    /Blivande uska.

   3. 🐖 skriver:

    De som får minst en av varje då? Är penisen längre vissa gånger och kortare andra?

 2. MissJ skriver:

  Kul med bloggbebisar! <3

  Vet inte varför men jag känner mig triggad av sannas bild. Är nyfiken på varför man vill "amma" en så stor pojk… Kanske bara min invanda syn som tycker att det inte ser rätt ut. Men hade aldrig klarat att amma ett "riktigt" medvetet barn.

  http://nouw.com/missj

  1. MissJ skriver:

   Varför är jag satt på mod? Har aldrig skrivit något elakt eller stötande?

  2. Sanne skriver:

   Förstår vad du menar, håller med dig! 🙂 samtidigt som vi har vår syn på det har hon en annan syn på amning. Tror inte man ska lägga så mkt värdering i det utan alla kör väl på det man tror på och passar sin familj och situation bäst.

  3. Kristina E. skriver:

   Som det står citerat i tidningen ”om han vill ligga vid mitt bröst” så verkar det väl vara så att hon ammar så länge barnet vill och så länge man inte har starka önskemål att sluta amma så rullar det nog bara på. Är ju absolut lättast och smidigast så😊 Jag hade nog också ammat min dotter och om hon själv inte tvärslutade när hon var ett år, JAG var absolut inte redo😂

  4. Marja skriver:

   Du triggas antagligen för att det är inte normen i vårt samhälle. Jag hajar också till av en massa saker som man normalt inte ser på bild, t ex väldigt håriga kvinnoben eller barn som är över gängse amningsåldern. Tar det som en chans att ifrågasätta de normer vi matas med hela tiden, istället för att bli provocerad. En treåring som ammas skadar ju liksom ingen. Försöker istället att bli provocerad av vanliga bilder som bidrar till den skadliga normen, t ex våldsromantik, att så många bilder av kvinnor ska vara sexualiserade, bara visa kvinnor som är smala, släta och retuscherade, gärna i en underlägsen ställning.

 3. L skriver:

  Både Elsa Billgren och Sandra Beijer ska på Influenser-galan ikväll. Och båda går med sina mammor.

  1. Ellen skriver:

   Haha jaha? Eller är det en ”grej” att gå med sin mamma. Fattar inte vad du vill få fram.

 4. Hon är säkrad Gamla Bettan skriver:

  När jag var gravid så sa ultraljudsteknikern att jag skulle få en tjej med 95% säkerhet. Ut kom en kille med världens största pung! Sen dess tar jag detta med kön vääääldigt kritiskt om det inte är säkrat genom typ blodprov.

  1. Andy skriver:

   ”Ut kom en kille med världens största pung!” Hahahahaha!! Fyfan vad jag garvade.

  2. Matilda skriver:

   Fast just att det är en flicka är ju svårt att bekräfta 100%. Ser de däremot att det är en pojke är det mer säkert även om jag inte vågar säga 100%

   1. Hon är säkrad Gamla Bettan skriver:

    Nä så är det ju. Tydligen har pungen en skiljevägg som kan se ut som de tre strecken om det ligger klämt som visar att det är en tjej. Detta var vad barnmorskan sa till mig när jag frågade hur det kunde bli så fel.

    Min magkänsla sa dock hela graviditeten att det var en pojke så blev egentligen inte alls förvånad eller chockad när det faktiskt kom ut en pojke.

   2. Jonir skriver:

    Jag har två kompisar som båda väntade pojkar enligt ultraljudet. Bägge fick flickor. De fick förklarat för sig att de kunde ha att göra med hur navelsträngen låg. Eller så hade de sköterskor med nedsatt syn, vad vet jag 🙂

  3. M skriver:

   😬😬😬😬😬

 5. Anonym skriver:

  Har jag missat något, eller varför är det ”Fuck! Folk får flickor!” ??

  1. Bloggbevakning skriver:

   Nä, det är mer at shiiit, alla får flickor helt plötsligt så jag ändrade till det.

   1. Anonym skriver:

    Aaah 👍 Satt och funderade om du ordnat med en ”grattis till sonen-presenter” och så får alla flickor haha

    1. S skriver:

     Hahahaha fick upp den i huvudet nu när du skrev det, hade ju vart så typiskt xD

 6. Anonym skriver:

  Mäktig och fin bild på Sanna.

  1. S skriver:

   Ammar min dotter på 2,5 år och blir SÅ.JÄKLA.GLAD av att se Sannas bild! 👊😍💕

 7. Jen skriver:

  Rebecca Stella ska ju få en pojke (och Margaux och Tess Montgomery fick ju det) så nååågra pojkar blir det allt. Sanne Alexandra får nog också en pojke så det blir jämnt.

 8. Linnea skriver:

  Sanne Alexandra pratar om, fotar, smeker och drar upp tröjan för att visa sin ”bump” i sina storys på Instagagram och hon är fortfarande i princip helt platt. Alltså på riktigt platt.
  Vi veeeeeet att du är gravid.Tack det räcker.

  1. Issa skriver:

   Men låt henne få vara glad och stolt 🙂 för henne är ju den där magen hela världen just nu!

  2. Anonym skriver:

   Hon är ju bara i tredje månaden drygt, så inte så konstigt.

  3. M skriver:

   Ingen aning om vem människan är men hon kanske har kämpat länge med att bli gravid eller fått höra att hon nog inte kan bli med barn? Då kanske det är så pass speciellt för henne att hon inte kan låta bli?

  4. Lejonhjärta skriver:

   Följer inte henne så hade inte en aning, men jätte kul att hon är gravid 😊

 9. Mango skriver:

  Anna Book-tok ska vara med i Anita Schulmans ”show”, inspelningen sker idag🎉

  1. Anonym skriver:

   Då blir det väl ”The Anna Book show” då 😉

 10. Madelon skriver:

  Men urrrk, tycker inte det känns naturligt att amma så stora barn. Särskilt inte i ett land där vi har tillgång på mat i överflöd. Och barn får tänder vid en viss ålder av en anledning.

  Om inte annat borde man slutat amma när ungen kan springa fram till kylskåpet, öppna och själv plocka fram vad den vill äta.

  1. L skriver:

   Barn får mjölktänder ja. Sedan när de får permanenta tänder kan de inte amma längre. Så länge de har mjölktänder går det bra.

   Min dotter fick tänder vid tre månaders ålder. Skulle jag ha slutat amma henne då? Sprid inte såna myter!

   1. Madelon skriver:

    Sprider myter?
    Du kan bog bromsa in lite kan jag tycka. Eftersom jag har två barn känner jag till det här med mjölktänder och permanenta tänder.

    Dessutom tror jag du väljer att missförstå mig med flit och att du mycket väl är medveten om vad jag försökte säga. Det var inte tänderna det handlade om så vi släpper det. Ha en fin dag.

    1. Mrs T skriver:

     Mjölktänder är just de tänderna barnet har så länge det ammas. Dvs biologisk amningslängd är 3-5 år ev lite längre. Så föregående skribent har en poäng. Dina normer är inte baserade på fakta utan är just normer. Snäva normer är ofta rädsla och okunskap.

  2. Anonym skriver:

   Men vad spelar det dig för roll? Låt henne göra det. Ingen tvingar dig att göra samma sak liksom. Men man behöver inte vara så dömande bara för att någon annan väljer att göra något man själv inte hade kunnat tänka sig att göra.

   1. Madelon skriver:

    Wow, sitt ner i båten nu. Jag har samma rätt till min åsikt som du och alla andra.

    Jag har väl inte påstått att jag inte låter henne göra det? Var har du fått det ifrån? Skrev jag att det borde vara olagligt? Svar: nej. För min del kan kvinnor få amma en 12-åring om de så vill men ingen kan få mig att tycka att det är ett naturligt beteende.

    Jag anser inte att barn över en viss ålder bör ammas och tycker att det känns helt fel. Och så är det inte mer med det.

    1. Issa skriver:

     Fast Madelon, du skrev väldigt nervärderande och använde ord som ”urk”. Självklart har du rätt till din åsikt. Men det är tråkigt att folk ska vara så dömande bara. Du behöver ju egentligen inte ens tycka till om hur länge andra mammor ammar.

     1. Madelon skriver:

      Varför får jag inte tycka till om det? Varför skulle bara en åsikt anses vara den rätta? Om alla tyckte precis lika om allt i samhället skulle det stagnera och ingen utveckling framåt skulle ske.

      Det här är ett forum där man får tycka till. Däremot finns tydliga regler för vad som bedöms som olagligt, stötande osv. Jag är helt övertygad om att jag håller mig inom ramarna. Skulle jag inte göra det är jag den första att vilja be om ursäkt och tänka över hur jag bemöter andra.

      1. M skriver:

       Du får tycka, men du måste ju kunna hantera att bli ifrågasätt. Rätten till åsikt innebär inte immunitet mot kritik. Du tycker att någon annans val att amma sitt barn är urk. Du fattar ju säkert själv att det är provokativt. Du måste ju kunna hantera kritiken utan att ta det som att någon försöker ta ifrån dig din yttrandefrihet. Det blir ju bara tramsigt.

       1. Madelon skriver:

        Jag tycker ni blåser upp det hela en aning. Jag kan absolut hantera kritiken och att bli ifrågasatt. Ifrågasätt på ni 🙂

        Det jag vänder mig mot här är märkliga antaganden om komjölk, kemikalier eller att jag skulle vara emot amning. Saker som jag inte sagt när jag sade ”urk” om att amma större barn. Jag har ammat båda mina barn oh förespråkar amning för bebisar, i den mån det fungerar.

        För min del kan man amma hur man vill och hur länge man vill. Precis som vuxna människor givetvis får ha vilken kosthållning de vill eller det sexliv de känner sig tillfreds med. Därmed inte sagt att JAG behöver tycka att deras val känns naturliga eller sunda i mina ögon.

        Sist men inte minst undrar jag var ni anser att gränsen går. Känns det okej för er om jag ammar mitt 10-åriga barn? Och fortsätter när han är 12 år? Om ni säger ja till 10 år men nej till 12 år så vore det intressant att veta varför.

        1. Marja skriver:

         Tror det blir svårt att hitta en 10-åring som VILL amma, det hinner hända enormt mycket på de åren i ett barns utveckling. Rätt onödigt att dra till med den typen av jämförelser som är väldigt osannolika. Ungefär som när jag (vegetarian) fick frågan av en mycket provocerad kollega ”Men om du får ett barn som BARA kan äta kött, låter du det svälta ihjäl då eller?”. Vad är sannolikheten för att det ens ska inträffa och varför blir man så provocerad av min kosthållning (som jag INTE predikar om för övrigt)?

    2. Marja skriver:

     Du har rätt till din åsikt. Det är skillnad på att säga att ”jag gör så här och det tycker jag är rätt” och att tala om för andra vad de BORDE göra.

  3. M skriver:

   Känns dock mer naturligt än att sluta amma och ge ungen komjölk – som ju är för en helt annan art helt och hållet.

   1. Madelon skriver:

    Vem har pratat om komjölk?
    Mina barn var allergiska mot mjölkprotein under sina första 5-6 levnadsår och kunde enbart äta mjölkfria alternativ. Under den tid jag ammade fick jag naturligtvis också hålla mig till en helt mjölkfri kost.

    1. M skriver:

     Jag menade rent generellt. Långt de flesta barn växer ju upp på mjölk även efter att de inte ammas mer. Om man ska tala naturligt och onaturligt så är ju ammande i alla fall definitionen av naturligt.

     Toppen om dina barn inte fick dricka mjölk tänkt till kalvar men det är ju inte så att majoriteten gör så idag. Som sagt, det var en generell kommentar om naturligt vs onaturligt, som inte hade med just exakt dina barn att göra.

  4. Anonym skriver:

   Exakt vad är det som är äckligt? Jag ska berätta en hemlighet, alla barn som ser stora ut kan och vill inte äta mat. Är det bättre att ge de en mix av kemikalier och palmolja (som det är i näringsdryck)?

   Om det ger barnet tröst, närhet och näring, vad är problemet.

   PS. Bröstmjölk motverkar karies, bara så du vet.

   1. Det arga biet som smet skriver:

    Fast om du ska argumentera för amning kan du väl ändå undvika att få de föräldrar som ger sina barn näringsdryck osv att känna sig dåliga? Jag hade inget annat väl än att ge mitt barn det. Och helt ärligt, om det vore en massa kemikalier och det var dåligt för barn så skulle vi inte få ge dem det. Tror knappast att sjukvården rekommenderar den typen av näring till exempelvis sjuka barn om det skulle försämra deras hälsa.

    1. Anonym skriver:

     Det var inte meningen att såra någon, jag ber om ursäkt. Jag ger också mitt barn näringsdryck, för jag har inget val. Svårt att lämna jobbet och amma när hon är på förskolan.

   2. Madelon skriver:

    Tänk att det inte finns något annat att ge barn än kemikalier och palmolja om man inte vill eller har fysisk möjlighet att amma. Det låter otäckt och är något Livsmedelsverket borde ta tag i omgående.

    Jag är inte emot amning och tycker det är oslagbart att amma bebisar men det här handlar ju inte om amning i sig utan om att amma stora barn. Och så stora barn livnär sig väl ändå inte enbart på bröstmjölk utan äter redan riktig mat…

    Barn som har svårt för övergång till riktig mat brukar få gå i matterapi på öppna dagvården på ett barnsjukhus. Alternativt behövs sondmatning som hjälpmedel.

    1. harriey skriver:

     Nej, stora barn livnär sig inte på bröstmjölk utan det är tröst och närhet för dom. Varför skulle amningen övergå till något konstigt för att barnet blir större? Det är fortfarande samma mamma och samma barn men bara lite äldre, det är någon konstig grej att man bara ska amma så länge barnet inte är medvetet. Men medvetet om vad? Att bröst egentligen är till för män och att dom är sexuella?

     1. Madelon skriver:

      Bra fråga! Jag känner inte att det är någon låsning kring kopplingen mellan bröst som barntröst och sex. Det känns inte så eftersom det inte var ett problem när barnen föddes och det kändes naturligt att amma dem då och synen på brösten ändrades inte i det avseendet.

      Det känns bara fel och anstötligt att amma så stora barn. För mig går det emot den naturliga utvecklingen. Detta sagt utan att vilja provocera och jag anser fortfarande att det är toppen att vi kan göra vår egna val utifrån vad som känns rätt.

      1. Lotta skriver:

       Konstigt att du tycker att det går emot den naturliga utveckligen då människans biologiska avvänjning från amning är mellan 2,5-7 år.

       Ammar min snart 4 åring och min 1 åring. De får i sig skräddarsydd mjölk med det näringsinnehåll med precis vad de behöver just då och får samtidigt tanka närhet och trygghet.

  5. Moa skriver:

   Vilken okänslig mamma du är! Du borde tänka på anknytningen mellan dig och dina barn. Amningen är superviktig i minst 2 år. Varför skulle det annars vara en rekommendation? Typiskt svenska mammor!

 11. Birgit skriver:

  Casa Läckberg for sale:
  https://www.notar.se/kopa-bostad/objekt/4M6BS0G3EVFS7TM5
  Passa på att kika hur hon och Simon bor 🙂

  1. Emelie skriver:

   Undrar varför de inte har anlitat någon stylist?

   1. Birgit skriver:

    Förmodligen för att hon tycker att det är onödiga pengar att lägga ut på ett hus som ändå kommer att säljas snabbt som blixten. Men jag undrar om inte Camilla Läckberg överskattar attraktionskraften i detta objekt. Det ligger inte precis i ett AA-område och 13 mkr är ganska mycket pengar för att få bo där en deckarförfattare (aka Nicke Lilltroll) bott 🙂

    1. M skriver:

     Många villor i Enskede är ganska små. Tror att kombinationen villa + tomt + Enskede + 10 rum (7 sovrum) absolut kan locka någon till att betala 13 mkr!

     1. Anton skriver:

      Jag kollade lite snabbt på avslut i området senaste två åren och hus något mindre än detta har gått för 11-12 mkr.
      Utgångspriset är alltså marknadsmässigt.
      Sen beror det på hur köparen känner nu eftersom det finns indikationer på att priserna stabiliserats och köparna tar längre tid på sig.
      Men det vore märkligt om inte detta hus skulle bli sålt ganska snabbt för åtminstone begärt pris. Tror nog att det kan hamna på 15 mkr om det finns ett par sugna spekulanter 🙂

  2. Hon är säkrad Gamla Bettan skriver:

   Inredningen på sista bilderna på källarvåningen får mig att tänka på the red room of pain!

   1. Bloggbevakning skriver:

    Hahaha!! Samma här! Jag frågade henne om det var Camilla och Simons 50 Shades of Grey-inspirerade lekrum men det visade sig vara dotterns rum som råkar gilla hästar – därav tränsen. =)

    1. gmrlsögra skriver:

     Är det lampslingan på svarta band som avses? Om så är fallet kan jag säga att det inte är träns. Läderremmar, sure, men det är inga träns.

     1. Bloggbevakning skriver:

      Hahaha! Nä, det ser jag ju nu… kanske var därför som Camilla inte riktigt fattade min kommentar om att det bara är unga tjejer som kan komma undan med ett träns i sovrummet.. Derp!

  3. Mona skriver:

   Huset köptes i april 2009 för 7,5 mkr.
   Det var nog ganska dyrt då om man begär 13 mkr åtta år senare. Priserna i Stockholmsområdet har förmodligen ökat mer än så i genomsnitt.

 12. Alexandra skriver:

  Jag kan bara inte tänka mig att den där killen kommer vara särskilt nöjd på sin mamma när hon visar den där bilden åt honom när han är äldre.. Hon säger att vem är hon att vägra honom att suga på tutten när han vill det, men tänk om han skulle vilja det hela livet? Nånstans måste man ju dra en gräns annars skulle vi sitta med nappar i munnen hela bunten eftersom ingen tvingat oss att sluta.
  Det är osunt att suga på mammas tutte när man är så gammal…. varsågoda att gå i taket nu kära mödrar men detta beteende är EGOISTISKT. Låt era barn växa upp för guds skull. ☺

  1. harriey skriver:

   Man behöver inte tvinga barn att sluta med något, det kommer naturligt. Det är därför vi inte går runt med nappar

   1. Alexandra skriver:

    Kommer naturligt? Så småbarnen slutar själva med blöja och hoppar upp på toastolen? Barnen slutar amma och börjar äta vanlig mat helt själva? Det låter ju helt fantastiskt att barnen kan utvecklas helt själva utan någon hjälp av föräldrarna. Varför är det så mycket diskussioner av föräldrar hur man får barnet att sluta med napp? Tydligen vet ju barnet själv vad som är bäst för sig!

    1. J skriver:

     Alexandra, for the record jag slutade med blöja… själv! Tänka sig va :O Innan jag ens fyllt ett visade jag tydligt att jag inte ville ha blöja, jag avskydde (enligt pappa) blöja och drog av mig den så fort den kom på. Istället visa jag tydliga tecken vad som var på gång och mina föräldrar kunde guida mig till pottan/toaletten. Alltså ha ha, jag behöver inte ens skriva detta, men tänkte att du kanske ville höra en liten anekdot.

  2. M skriver:

   Varför skulle han ta illa upp av bilden senare i livet? Det går snabbt att få distans till barndomen. Det är fortfarande ett litet barn, ingen pubetal tonåring mitt i sin frigörelse från föräldrarna. Att han skulle vilja det hela livet är inget att bekymra sig för. Barn har en mycket stark strävan mot självständigt, det har de i sig naturligt. Beklämmande om du tror att trygghet på något sätt hämmar barn och att självständighet måste forceras fram.

  3. Kristina E. skriver:

   Tror inte du förstår hur obildad och inskränkt du låter med din kommentar. Konstigt att jag slutade amma, slutade sova i mellan mina föräldrar, flyttade hemifrån? Det var ingen som tvingade mig till något av det😊 Och varför skulle jag eller Sannas son skämmas över att vi ammade/-s länge? Det är knappast varken onaturligt eller ovanligt! Det är isåfall sådana som du som skuldbelägger det hela som gör att vissa känner skam. DET är sorgligt och egoistiskt av dig, för allvarligt talat, vad spelar det dig för roll hur länge Sanna och hennes söner ammar?

  4. M skriver:

   Det är fysiologiskt och biologiskt omöjligt att amma hela livet. När mjölktänderna tappas och permanenta tänder växer ut förloras förmågan att kunna amma.

   Okunskapen kring detta är enorm.

  5. Lotta skriver:

   Människans biologiska avvänjningstid för amning är 2,5-7år. Så ja, de slutar av sig själva.

 13. Anonym skriver:

  Du glömde att blurra barnens ansikten, eftersom du alltid gör det 😉

 14. K. skriver:

  Sneak peek heter det väl ändå och inte sneak peak?

 15. Maj skriver:

  Gud vad trött jag är på bilder där en morsa ammar en eller två ungar och glor ut kameran. Det var väl vouge som började för typ 2-3 år sedan. Nu har jag tappat räkningen på hur många copys det finns. Skiter i amningsdebatten. Den är överproblematiserad. Bara jävligt less på den här typen av ”starka bilder”. Snark. Har själv tre barn och två bröst (ett par) om ngn bryr sig.

 16. lisa skriver:

  Väntar med intresse på publicering av forskningsresultat av BUP-patienter som ammats in absurdum(> 1-års ålder). Separations-och generell ångestproblematik
  verkar överrepresenterat. Intelligenta kvinnor med ett bekräftelsebehov att ha ett barn vid bröstet långt efter att det finns bevis för det är till gagn för barnet. Ett barn får trygghet och tillit utan att behöva ett bröst.

  1. Lotta skriver:

   Vilken hjärndöd kommentar av dig. Läs på om människans biologi! Den biologiska avvänjningstiden av amning för människan är 2,5-7år.

  2. Anonym skriver:

   Hur skulle något som är tryggt för barnet samtidigt kunna skapa otrygghet? För övrigt är det långt ifrån alla barn som vill äta några större mängder mat vid 1-års ålder. Vad ska man göra med alla dessa bebisar om de dessutom inte gillar nappflaska? Tänker du tvångsmatning isf?

  3. Em skriver:

   lisa- Forskning visar faktiskt att hög utbildning och högt intellekt går hand i hand med att amma länge dvs upp till ca 3-4 år. Klart det går att anknyta utan bröst osv men det verkar inte vara nån flux att det just är intelligenta kvinnor som stoltserar på bilder med långtidsammade barn.

   1. hej skriver:

    Det finns mycket forskning, men forskning som menar på att amning och högt intellekt hör ihop kritiseras ofta också för att inte ta hänsyn till exempelvis socioekonomiska faktorer eller föräldrarnas iq

  4. Es skriver:

   Nu har ju människor ammat sina barn i dess naturliga längd som är ca 2-7år sedan urminnes tider. Så håll inte andan om du hoppas på bevis på att de skulle vara skadligt. Det är snarare se senaste hundra åren som varit helt sjuka i amningssammanhang, för då började man allvarigt inskränka på amningslängd. Sverige har en inskänkt och fientlig kultur mot både mödrar och barn. Med ideer som att amning skulle skämma bort och barn istället skulle skrika och trösta sig själva, detta är tyvärr det som ger långsiktiga skadliga konsekvenser på barn. Att vara lyhörd till barnets behov och amma 4-5år ökar istället chansen för bättre mental hälsa.

   Eller har du ens funderat på hur det kan komma sig att ångsetsjukdommar liknande är så utbrett idag samtidigt som Sverige är bland de sämsta i världen på amning?

   I andra delar av välden anses det helt normalt att skära bort blygdläppar och klitoris på flickor, att ej ha ett omskuret underliv är otänkbart. I sverige är det istället amningen som förvirrat någ anses som något bebisar bör göra någon månad. Tänk om vi kunde fokusera på vad som är bäst för människan och inte fastna i vår egen kultur som måttstock.

  5. J skriver:

   Du har inte funderat på all den forskning som visar att amning är ett grundläggande biologiskt behov som barn behöver avsluta själva för att faktiskt få nytta av det. Då pratar jag inte direkt om att immunförsvaret inte är färdigt förrän vid 5-6 års ålder och att bröstmjölken innehåller olika immunologiska faktorer som barnet drar nytta av eller att det finns alla näringsämnen och spårämnen som även ett större barn behöver vid sjukdomsperioder och annat utan kanske att vårt folk verkar ”lida av” diverse magåkommor som vuxna kanske pga allt mjöl som vi tycker är utmärkt att hälla i våra barn från späd ålder eller kanske alla som tycker att cigaretter eller tuggummituggande eller vad som helst som folk stoppar i munnen för att de är stressade eller vad fan folk skyller på?! Du har aldrig funderat på vad forskningen säger om den biologiska amningstiden och vilka konsekvenser den får om vi väljer att avbryta den?! Att avbryta den för att folk som du skammar mammor som valt att följa sina barn och sin magkänsla.

   Läs på och återkom i ärendet! Och när du verkligen läst på så tar du oxå och ber alla ammande mammor (och andra föräldrar som ammar) om ursäkt för att du både varit dum och okunnig!

 17. V Originalet skriver:

  Brådings barn är inte blurrade?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla