Jag trodde att #metoo var för alla kvinnor

08:15 22 Okt 2017

#metoo:

Tydligen gäller #metoo och evenemanget alla kvinnor och alla kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier och övergrepp så länge de inte är Sverigedemokrater.
Så inte riktigt alla kvinnor då ändå…
Jag trodde i min enfald att det var alla(!) kvinnor och inte bara vissa men jag hade tydligen fel. Tror man att dessa kvinnor kommer kliva upp på scenen och propagera för sitt parti eller varför är de inte välkomna? Är de ens välkomna till själva manifestationen?
Är inte deras trauman lika mycket värda helt plötsligt? Vilka är vi att dela in sexuella övergrepp i olika godkända grupper helt plötsligt? Är en våldtagen kvinna som röstar på Sverigedemokraterna inte lika traumatiserad än någon som röstat på Moderaterna?
Det måste väl ändå vara att gå Sverigedemokraternas ärende egentligen? Att dela in folk i grupper om mer eller eller mindre värda? Är inte det vad DE vill?

Jag anser inte att #metoo är en politisk fråga utan en kvinnosaksfråga. Som gäller ALLA kvinnor.. Jag tänker inte börja värdera olika kvinnors sexuella övergrepp i mer eller mindre värda för att passa en politiks agenda för då är det ingen kvinnosaksfråga längre.

230 kommentarer | “Jag trodde att #metoo var för alla kvinnor”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Erika skriver:

  Tycker de gör rätt! Sverigedemokraterna ska inte få kränka andra människor med sina åsikter…oavsett om vi har yttrandefrihet eller ej.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Men hur är det att kränka andra människor med sina partipolitiska åsikter om en kvinna vill dela med sig av sina erfarenheter som sexuellt utnyttjad? Om hon håller sig ifrån att prata politik?

   1. Em.e skriver:

    Dummaste jag hört att utesluta en hel grupp kvinnor. När skulle det annars vara accepterat att göra så? ”Kom till xxxxx. Obs! Du är inte välkommen om du är svart” Fyyyyyyfan vad irriterad jag blev på det här, hoppas ingen kommer dit. Alla utsatta kvinnor, och män, har samma rätt att få berätta sin historia i det här oavsett vad de röstar på eller har för åsikter i övrigt. Hoppas ni som tänkt gå bojkottar det där i Uppsala!

   2. Sigrid skriver:

    Hur är det en kränkning? Ingen har RÄTT att tala på en demo. Arrangören bestämmer vilka som talar. Ordna en egen SD-kvinnordemo om denna inte passar er.

    1. Schannie Boye skriver:

     Du är rätt smart Sigrid, nä vänta nu, jag ljög!
     Knald i loget som vi säger i Skåne och Danmark!

    2. Anita skriver:

     Du måste ju vara tappad i golvet då du föddes!!! Hur kan du ens svara så? Så du menar att de är helt okey att utesluta kvinnor som inte ”passar” Er? De kallar jag jävligt trångsynt!!! Lider dom mindre då? Alltså väx upp och tänk lite!!!

    3. Blair skriver:

     Men Sigrid, ser du vad du själv skriver? Att SD-kvinnor ska ordna en egen demonstration? Du resonerar ju själv som SD när du vill utesluta människor. Äckligt beteende.
     ALLA kvinnor har rätt att få tala om vad de varit med om.

  2. Emelie skriver:

   Fast hon är ju inte där för att tala om sina politiska åsikter, utan för att tala om de sexuella utnyttjanden hon utsatts för. De blir väl inte mindre relevanta att prata om bara för att hon råkar vara sverigedemokrat? Det är inte politik #metoo handlar om.

  3. Sandra skriver:

   Alltså fucking skämtar du med mig?

   Problemet handlar inte om att fina flickor som egentligen inte vill ha sex blir våldtagna. Alla typer av kvinnor blir våldtagna.
   SDare, kvinnor som gått med i ISIS, stenkastande AFA-aktivister, prostituerade, homofober etcetc.

   Räknas inte dessa kvinnor? Varför ska bara kvinnor som kommer från bättre förutsättningar få tala om de systematiska brott som sker mot dem?

   Jag har inte mycket över för Sverigedemokrater men att neka kvinnan att berätta om det sexuella greppet pga partitillhörighet säger fan mer om er och arrangörerna än vad det gör om henne.

   Blir fan äcklad att kvinnor här inne sitter och försöker tysta ännu en våldtagen kvinna. Som om vi inte har tillräckligt med män som redan försöker göra det.

   1. M skriver:

    TACK❤❤❤

   2. Tess skriver:

    Hejt korrekt. Äckligt fult!

  4. Rune skriver:

   Har du ont i huvudet?

  5. Schannie Boye skriver:

   En till som värderar allas lika värde 😊
   Kom ihåg de om Du råkar ut för något liknande.
   Då kan du stå långt utanför skaran och undra vad Du gjorde för fel.
   Indoktrinerade är för alltid indoktrinerade.

  6. Jag skriver:

   Men herregud du, Erika! Wtf! Inte blir man kränkt av andras åsikter? Alla har rätt att uttrycka sin åsikt oavsett. Det kallas yttrandefrihet och finns i en av våra grundlagar. Du kan ogilla SD hur mkt du vill, de får ändå säga vad de tycker. Sen kan de självklart inte uttrycka sina åsikter hur de vill. Men det är inte vad #metoo handlar om! Det har inget med politiska åsikter att göra.

  7. Moa skriver:

   I samma mening har du bevisat vem du är och detta kallas dubbelmoral! Läs om det vettja😉 yttrandefrihet är för alla. Manifestationen har som sagt inget att göra med vad man har för politisk bakgrund eller syftet var inte så men nu vet vi att det är FI och vänstern som ligger bakom och att det finns en politisk agenda😷 pinsamt!

  8. Göran Asplund skriver:

   Jisses.. på vilket sätt menar du att SD-kvinnor som blivit sexuellt utnyttjade, utsatta för sexuella övergrepp och våldtäkter går emot era åsikter??? Är inte deras åsikt just att den typen av brott är avskyvärda och skall straffas hårt? De som blivit utsatta för dessa, tror du inte dom delar era åsikter i detta?

   Eller handlar det om några ANDRA åsikter än sexuella övergrepp på kvinnor?

   Nää, detta är verkligen helt sinnessjukt det ni håller på med i ddndetta fallet, för er är INTE ALLA kvinnor lika mycket värda, vad fan ni än påstår, ni är bara en samling jävla hycklare, antagligen djupt hjärntvättade vänsterflummare!

   #GA

  9. Stefan skriver:

   Erika, plötsligt så är dina åsikter fel, då skall du vara tyst… det är det du säger med att godkänna gå emot yttrandefrihet.

   Har du funderat på läsa BRÅ 2005, se vilka som är överrepresenterade vid våldtäkter.
   Eller lyssna på polisutredaren, Peter Springare?
   Eller fortsätt blunda!!

  10. Maya skriver:

   Du är dummare än 100 poliser Erika!!!

  11. Paulie skriver:

   Men snälla marxisten. #MeToo har inget med politik att göra (eller borde inte ha det då det rör sig om våldtäkter), så varför borde då inte sverigedemokrater få delta? Finns ett ord för det du förespråkar. Kallas mobbning. Det är exakt vad det är. Du är vedervärdig som stödjer det

  12. Ove skriver:

   Borde inte vänstern och FI bannlysas också? Så vitt som jag vet så kränker de andra människor och deras åsikter lika mycket? Eller Miljöpartiet som skulle komma och skylla på att de sexuella trakasserierna är miljön och klimatets fel. Eller rent av Löfven som inte har gjort ett piss för Sverige. Borde inte dessa också tystas ner i sådana fall? Antingen får alla tala eller så får ingen tala.

 2. Saltmacka skriver:

  Jag tycker också det är helt rätt dissa Sverigedemokraterna. Med tanke på vad de står för lär hon väl börja skylla på invandringen efter sitt intro på talet.

  Helt. Fucking. Rätt.

  1. L skriver:

   Och jag tycker inte muslimer ska få tala. Med tanke på vad de står för kommer de säkert bara skylla på det sekulariserade samhället som föder våldtäkter.

   Fattar du hur dumt det låter? Ingen ska behöva bli våldtagen. Varken nazister, muslimer, sverigedemokrater eller vänsterpartister.

   1. A-K skriver:

    Bra sagt.

   2. Saltmacka skriver:

    Fast vi pratar ju inte bara om våldtäkter? Vi pratar om sexuellt ofredande / trakasserier. #metoo sträcker sig från allt om att en kvinna tagit illa vid sig när någon sagt ”schyssta tuttar” till våldtäkt. Och nej jag kan inte jämställa dessa två

  2. 🐥 skriver:

   Och hur ver du vad kvinnan hade tänkt att säga i sitt tal? Vem har sagt att hon ska prata om invandringen och annat så SD står för? Och hur vet du varför hon valt att rösta på SD? Man kan inte anta att folk gör si eller så, det är bättre att fråga. För när man antar lägger man in sina egna värderingar och upplevelser på en annan. Och ingen annan än kvinnan själv vet svaret.

  3. Johan skriver:

   Innan du börjar kackla så kanske du skulle kolla upp vilka grupper som är överrepresenterade när det gäller Sexuellt våld.
   Statistik från Norge, Danmark och Finland visar exakt samma sak.

   1. hej skriver:

    Jo, all statistik/information säger samma sak. Att det är ett fåtal som anmäler

    Här är lite om Norge

    Det romslige anslaget viser hvor kompleks og uviss den reelle voldtektssituasjonen er i Norge.Mange alvorlige tilfeller av seksuelle krenkelser og overgrep skjer i kjæresterelasjoner. Kripos sin statistikk for anmeldte saker i 2012 viser at i over 50 % av sakene kjente offer og gjerningsperson hverandre i større eller mindre grad. Jo tettere bånd det er mellom partene, jo vanskeligere vil det føles for et offer å gå til politiet med en anmeldelse.

    – Kripos Taktisk etterforskningsavdeling Voldtektsgruppa februar 2013

    Voldtektssituasjoneni Norge 2015
    Kripos Taktisk etterforskningsavdeling

    Gjerningspersoner fordelt på statsborgerskap.
    Afrika (6 %)
    Asia (7 %)
    Europa forøvrig (7 %)
    Norge (80 %)
    Nord-Amerika (0,4 %)
    Oseania (0,1 %)
    Statsløs (0,3 %)
    Sør-Amerika (0,4 %)

    Gjerningspersoner fordelt på fødeland
    Afrika (10 %)
    Asia (15 %)
    Europa forøvrig (9 %)
    Norge (64 %)
    Nord-Amerika (1 %)
    Oseania (0,1 %)
    Sør-Amerika (1 %)

    Andelen gjerningspersoner født utenfor Europa utgjør om lag 25 %, noe som kan indikere en overrepresentasjon i forhold til befolkningssammensetningen. For å konkludere om overrepresentasjon er det vanlig å korrigere for faktorer som man vet henger sammen med utøvelse av kriminalitet, så som alder, kjønn, bosettingsmønster og inkludering i arbeidslivet. SSB har undersøkt betydningen av enkelte slike variabler opp mot registrert kriminalitet generelt. De fant at en betydelig del av innvandreres overrepresentasjon i kriminalitetsstatistikken forsvant da de korrigerte for andre faktorer, særlig kjønn, alder og sysselsetting.

    1. Johan skriver:

     Så 64% av 90% av befolkningen är norrmän? 🙂 Ganska lite…

     1. hej skriver:

      Av befolkningen? Med tanke på att du tog upp överrepresenterade grupper och sexuellt våld i Norge så trodde jag du hade läst det här. Statistiken handlar om 1098 personer. I Sverige uppskattar BRÅ att 22% av alla sexualbrott polisanmäldes 2015. Det går inte att säga något om vilka våldtäktsmännen eller sexualförbrytarna egentligen är baserat på anmälda brott eftersom anmälningsbenägenheten är så låg. Men du verkar ha annan info angående just sexuellt våld i Sverige, Norge, Danmark och Finland?

      ”I de 1367 voldtektsanmeldelsene i 2015 er 1098 unike personer registrert som mistenkt, siktet eller domfelt. I 238 (17,4%) av sakene er det ikke registrert noen mistenkt eller siktet. Tilsvarende prosentandel i de kategoriserte sakene er 16,3 %. Variablene knyttet til gjerningspersonen i dette kapitlet er altså basert på informasjon om gjerningspersoner i knapt 83 % av de registrerte sakene i STRASAK og knapt 84 % av de kategoriserte sakene”

      ”I en rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress hevdes det at av 229 kvinner som hadde opplevd voldtekt, anmeldte 10,5 % saken selv til politiet. Thoresen og Hjemdal. 2014, s. 18”

    2. Björn skriver:

     Så 64% är födda i Norge men ca 25% är av utländsk härkomst? Förklara gärna…

  4. Jonas skriver:

   Märkligt fenomen att dessa som tycker illa om Sd, verkar vara allt som de tycker Sd står för…

  5. Stefan skriver:

   Prova läs BRÅ 2005, eller lyssna på polisutredare Peter Springare när han pratar med GW Persson, det är ingen hemlighet om vilka som är GIGANTISKT överrepresenterade. Men du kan alltid välja köra ned huvudet i sanden, men hjälper inte tjejerna.

   1. hej skriver:

    Ja, som alltid skriver dom även år 2005 såhär

    ”Det faktiska antalet brott är större än antalet
    polisanmälda brott

    Brottets grovhet och den sociala relationen mellan offer och gärningsman är två faktorer som påverkar benägenheten att anmäla ett våldsbrott eller sexualbrott. Benägenheten att anmäla sådana brott till polisen ökar ju grövre våld offret blivit utsatt för och minskar ju närmare offer och gärningsman står varandra socialt. Benägenheten att anmäla ett tillgreppsbrott beror även det på hur grovt brottet är men också på värdet av det stulna föremålet och om det är försäkrat (Dolmén, 2004). Sammantaget innebär detta att den anmälda brottsligheten inte kan ses som ett representativt utsnitt av den totala brottsligheten, utan inrymmer en större del av det reella antalet brott inom vissa kategorier än inom andra.”

 3. Anonym skriver:

  Man måste kunna skilja på partipolitik och den större sakfrågan. Jag är emot allt SD står för men detta är en kvinna som vill dela med sig av sina privata upplevelser förstår inte hur det är relevant.

  1. Anonym skriver:

   Hur kan du vara emot allt som SD står för när dom står för samma som både höger och vänsterpaetier i olika frågor?
   Just saying.

 4. Silverräven skriver:

  Tycker det är fel. Att exkludera dem sådär gör dem bara ännu mer bittra på samhället.
  Sen undrar jag en sak, SD har många väljare, alla lär inte sympatisera med rasism eller nazism. Vad är då den stora skillnaden på att rösta på tex M eller KD?

  1. Jag skriver:

   Ja precis, taktiken som riksdagspartierna kört med SD sen de kom in i riksdagen är att exkludera dem, vilket nu visat sig vara helt fel, då SD ökade till Sveriges tredje största parti. Så för att hantera SD behöver de släppas in i dialogen. Tyvärr så sitter de i vår riksdag men genom att exkludera dem kommer vi ingenvart.

 5. anonym skriver:

  Jag har inte mycket till övers för SD, men i det här fallet tycker jag verkligen inte att det har med saken att göra vilket parti någon tillhör eller röstar på. Väldigt illa att inte alla kvinnors erfarenheter av sexuella övergrepp räknas.

  Nä, usch.

 6. Anonym skriver:

  Katastrof. Det är ju jättebra att en kvinna som äntligen har tagit mod till sig att prata om det blir tystad igen.
  För helvete alltså. Kanske om hon känt stöd från alla kvinnor så hade hon inte känt sig så utanför i samhället / livet som många SDare gör.

 7. Lilo skriver:

  Alltså för det första, yttrandefrihet betyder INTE att alla alltid måste bli inbjudna överallt. Arrangörerna har ingen som helst skyldighet att låta henne tala.

  För det andra, vem vinner på att fokus flyttas från att gälla alla män till att gälla en viss grupp män, som jag tänker att sd-kvinnan kommer att peka ut? Eller ska hon kanske påpeka sexismen i sitt eget parti och deras väljare? I en feministisk demo finns det absolut INGEN plats för sverigedemokrater, som dagligen hatar, våldtäktshotar och trakasserar framförallt kvinnor online. Herregud Camilla, du måste kunna göra en bättre analys än den du gjort här. Pinsamt.

  Men för all del, upplys mig gärna om hur särbeskattning, inskränkt aborträtt och en partiledare som inte har något att säga när han i en partiledardebatt blir frågad om sexismen i samhället, hur detta rimmar med den feministiska kampen.

  1. Bloggbevakning skriver:

   Jag anser inte att #metoo är en politisk fråga utan en kvinnosaksfråga. Som gäller ALLA kvinnor. Om det är pinsamt, ja, då får det stå för dig. Jag tänker inte börja värdera olika kvinnors sexuella övergrepp i mer eller mindre värda. Gör det du om du mår bra av det..

   1. Lilo skriver:

    Newsflash, ”kvinnosaken” är i allra högsta grad politisk. Alltså är det en politisk fråga, vare sig du tycker det eller inte.

    1. Bloggbevakning skriver:

     Just #metoo anser jag inte är det. Det är en partitaktisk fråga i mina ögon som gäller oavsett politisk inriktning.

     1. Salta katten skriver:

      Det ÄR i allra högsta grad en politisk fråga att belysa sjuka samhällsstrukturer och söka krossa patriarkatet (som jag hoppas #metoo söker) om än ickebunden till något parti.

      1. Em.e skriver:

       Är det då in as bra rent ut sagt att kvinnor från alla partier vill vara med och prata om det?

    2. M skriver:

     Men då borde ju KD stå överst på den svarta listan. Deras åsikter skrämmer mig om något, de tycker ju inte ens att kvinnor ska få göra abort.

     1. K skriver:

      Fast det där stämmer inte, jag är medlem i KD och för aborten!

      1. Em.e skriver:

       Från kds egna sida och svar om abort – ”Bästa möjliga hjälp ska erbjudas så att inte praktiska, ekonomiska eller sociala svårigheter hindrar en kvinna att fullfölja sin graviditet.” Så om du är för abort, varför röstar du på ett parti som i det stora hela vill ‘betala’ kvinnorna för att behålla barnet?

     2. Anonym skriver:

      Är du opåläst eller ljuger du med flit?

  2. Linnea skriver:

   Ja, precis, hur rimmar särbehandling med den feministiska kampen?

   Jag är långt ifrån sverigedemokrat men det blir oerhört mkt dubbelmoral när man argumenterar så som du gör.

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Den rimmar inte så bra med feminismen men särbehandling ligger helt i linje med vänstern …

  3. Bfjflflsöaödlirb skriver:

   Om detta skulle gå under politisk flagg och man ska utesluta folk då får man faktiskt ta och skriva ut det! Att det arrangeras i samarbete med de partierna osv. Inte kapa en hashtag och i smygundan förbjuda folk att delta när man utåt visar att det är för alla.

   Jag tycker det rimliga är att ha det partipolitiskt obundet och tala om för alla som vill tala att man håller talet till att prata om övergreppen och nedtystandet av dessa. Försöker man dra politiska poänger stängs micken av. Detta skulle gälla samtliga politiska ståndpunkter.

   Jag skulle känna mig lurad om jag kom dit för den allmänna hashtagen och så börjar de prata vänsterpolitik t.ex.

  4. Anonym skriver:

   Nu har det ju dock kommit fram att även PK-eliten hatar, våldtar och kränker dagligen. Blir förbannad på att du ”vet” vad hon kommer att prata om. Snacka om att du förminskar kvinnan.

  5. Agelica Nord skriver:

   Kommentarerna här visar att hela #metoo är splittrat. Vissa vill skilja ut en grupp kvinnor och utesluta de som inte delar deras politiska åsikter, och det verkar som de tagit över #metoo redan så då handlar det inte om kvinnor längre utan om bara om radikalfeminism, kulturrelativism, manshat och HBTQ-frågor. Vi övriga 90 % av alla kvinnor förtjänar tydligen att våldtas. Hoppas ingen kommer till er AFA-demonstration.

   1. Göran Asplund skriver:

    WORD!!! Bästa inlägget..

    #GA

 8. Suck skriver:

  Så om man ska resonerar som några av er, att denna kvinna inte ska få prata om sina erfarenheter pga politisk tillhörighet, så går det fan emot allt #metoo står för. Ska vi börja rangordna vilka vi ska ta på allvar och kanske t.o.m utesluta de vi inte håller med i andra frågor? För då är vi långt ifrån snyftet. SD är sämst men vafan,hon kan väl ändå ha fruktansvärda erfarenheter som hon vill och behöver ventilera. Gaaaah.

  1. U skriver:

   Vad står #metoo för då? Alla kvinnor bidrar inte till kvinnosaksfrågan och det finns kvinnor som främjar patriarkatet, kvinnor som lobbar för SD ska inte stå och tala inför andra kvinnor då dom inte tror på feminismen. Vill hon lyfta #metoo och sexuella övergrepp kan hon börja i sitt eget parti.

   1. L skriver:

    Muslimska kvinnor tror inte heller på feminismen. Men de kan bli våldtagna ändå! Eller får inte muslimska kvinnor heller tala? Bara för att de står för patriarkala strukturer i samhället? För att de inte tror att man kan våldta inom äktenskapet?

    Nä precis. Självklart ska även muslimska kvinnor få tala om sexuella övergrepp.

    1. Sara skriver:

     Varför likställer du en hel religion med ca 1,5 miljarder troende med ett parti?

     Och dessutom på vilket sätt främjar muslimska kvinnor patriarkatet?

     Mvh, muslimsk feminist

     1. L skriver:

      Jag likställer inte, jag jämför. Och som muslimsk feminist (oxymoron?) borde du vara både påläst och medveten om islams patriarkala struktur och utbredda kvinnoförtryck i världen. Men bra att du som muslim uppmärksammat det och arbetar mot det.

     2. Elin skriver:

      Men åh, lär dig att skilja mellan jämföra och likställa. Skillnadenr stor.

     3. O u m skriver:

      Om du är muslimsk och feminist så går du emot hela religionen då en man och kvinna är lämpade för olika sammanhang och den ene har större rättighet än den andre i olika sammanhang. Det innebär inte att kvinnor har det sämre, det handlar om att man och kvinna skapades olika och passar inte alltid för samma sak. Så om du tycker att en kvinna tvunget måste jobba för att försörja familjen (såsom en muslimsk man MÅSTE) så har du nog för lite kunskaper inom din egen religion…

      Mvh stolt muslimsk KVINNA💪✊

      1. Mimi skriver:

       *highfive* 🙂 / stolt svensk SD kvinna

      2. # skriver:

       Oum, så muslimska KVINNOR som förvärvsarbetar gör fel enligt dig?

   2. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Nu var det inte i form av att vara representant för feminismen som me too startade utan en kändis från Hollywood som ville representera ALLA kvinnor, inte några utvalda.

    Jag slår vad om att de som röstar på Trump i USA inte stöts bort där borta från Me too.

    Blir så trött på vissa som alltid vill kidnappa en fråga. (Vissa läses som V)

    1. Masha skriver:

     Ursäkta men den startades INTE av en kändis i hollywood

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Jasså? Vem menar du på startade #me too?

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

       Svarar mig själv.

       Tarana Burke så du har faktiskt rätt. Me too inkluderar inga andra kvinnor är afroamerikaner.

     2. A-K skriver:

      Men berätta då hur det startade än att bara skriva att Hmm har fel. Vad får du ut av det kan man undra; ”Du har fel men jag skriver inte vad som är rätt”.

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

       Det är lugnt. Jag tog reda på det själv.

      2. Masha skriver:

       Men googla, tarana burke

  2. Lilo skriver:

   Hon får absolut prata om sina erfarenheter och jag hoppas hon blir trodd när hon gör det. Detta gäller huruvida hon måste få prata JUST DÄR. Och nej, det måste hon inte.

   1. Suck skriver:

    Men då begränsas ju ändå kvinnors rätt att tala om övergrepp?! Vem har rätten att bestämma vad som är ”okej” eller inte? Jag försöker se förbi den politiska tillhörigheten just för att KVINNOR ska komma ut i ljuset och sprida hur verkligheten ser ut. Och nej, alla bidrar inte till kvinnosaksfrågan men ska vi skamma dem?
    Vill kvinnor tala om det så låt dem göra det utan att trycka ner pga andra faktorer.

    1. Masha skriver:

     Vadå skamma? Att inte låta en kvinna som står för ett parti som sprider rasism och kvinnohat tala på en demo med hastagen #metoo som är skapad av en svart kvinna är inte att skamma henne. Det är att stå upp för alla kvinnors rätt att tala om sina övergrepp oavsett härkomst, att låta en sd:are att prata under hastagen hade varit motsägelsefullt

     1. JanneN skriver:

      Jaha.. Nu är SD inte bara rasister då, utan kvinnohatare oxå. Vad kommer dom bli efter det ?

   2. Mikael skriver:

    Och vad är det som säger att du eller någon av de som talar på den här sammankomsten har rätt att prata om inte en annan tjej får prata för att hon röstar på SD?

    Jag är en kille som ALDRIG har ofredat någon, sexuellt antastat någon eller på annat sätt utnyttjat någon tjej sexuellt mot hennes vilja. Jag är inte uppfostrad på det viset. Min uppfostran säger mig att BÅDA parter har precis samma rättigheter och skyldigheter. Och säger en part nej så är det NEJ!!!
    Därför så blev jag oerhört glad när #metoo startade och jag har även gått med i en grupp i Göteborg som kommer att arbeta för precis detta.

    Men när jag läser den här sms-konversationen så blir jag uppriktigt skrämd!
    Att det finns kvinnor som vill utesluta en annan kvinna från att tala på en #metoo sammankomst bara för att hon röstar på ett annat parti visar bara EN sak. Och det är att dom själva inte alls är intresserade av att lyfta upp denna viktiga fråga som #metoo är. Hade dom varit det minsta intresserade av att #metoo kampanjen skall uppfylla sitt syfte så hade dom inte brytt sig för fem öre om vilket parti en enskild person röstar på. De kvinnor som här på sidan tycker att det är bra att inte den här tjejen fick tala eftersom hon är SD:are tycker jag skall ägna sig åt något helt annat. För det ni gör är att SKADA hela syftet med #metoo.
    Jag kommer även att ta upp detta till diskussion i gruppen här i Göteborg och jag kommer att göra allt jag kan för att det skall komma ut vad det är för falskt hyckleri som pågår i Uppsala.

    1. Eva skriver:

     Bra skrivet Mikael! Om detta stämmer så är det fullständigt sjukt. Att starta upp något för att hjälpa och sedan bara se till sina egna intressen? Inte ok! Har du möjlighet att kolla i din grupp och möjligtvis återkomma om det stämmer? Ville dela på fb men vill inte svärta ner om det visar sig vara ett falskt inlägg.

 9. J skriver:

  Hur kan man garantera att kvinnan inte kommer skylla på invandrare? (Vilket är troligare från någon i SD än någon med andra politiska åsikter) Ska man ge restriktioner i hennes upplevelse? Om andra människor befinner sig där, som känner sig illa till mods av Sverigedemokrater, då är det helt rätt att inte ha med dessa.

  Å andra sidan är det synd på ett sätt också, eftersom kvinnan annars kanske fått förståelse för att invandrare inte är problemen till allt ont. Män gör dessa saker, oavsett nationalitet.

  1. Sandra skriver:

   Ja, kanske hade man kunnat, du vet, fråga henne innan.
   Berätta att drev mot folkgrupper inte tolereras på det eventet.
   Problemet löst, alla glada.

   1. J skriver:

    Så ge henne restriktioner? ”Hej, nu var det ju en invandrare som gjorde detta mot dig men du får inte nämna det eftersom du är en Sverigedemokrat.” Ska det finnas en punktlista som kvinnan ska gå efter?

    1. Sandra skriver:

     Jag får en känsla av att du försöker göra ett problem av ett icke-problem just nu.

     Sverigedemokrater är vana med att möta fördomar och allra troligast skulle hon vara helt ok med att arrangörerna nämner att demonstrationen ska vara ”safe space” för alla kvinnor där, så länge hon får berätta sin historia.

     1. Masha skriver:

      Vana att möta fördomar? Vilka kan det vara? Att dom är rasister och kvinnohatare?

      1. Sandra skriver:

       Ja, exakt de fördomarna.

       1. Masha skriver:

        Det är inga fördomar. Vet du vem som skapade #metoo och varför och hur rimmar en sd:are ihop med det budskapet?

        1. Sandra skriver:

         Jag har noll procent lust att sitta och försvara SD som parti då jag inte har något över för dem (något som det känns som att du försöker få mig att göra).
         Däremot vill jag försvara kvinnan som vill komma till tals då kvinnor ska stå enade på sexuella övergrepp, oavsett vad deras bakgrund är.

         So what om hon är rasist. Hon måste få berätta om sin våldtäkt.
         På samma sätt som jag skulle omfamna, inkludera och stötta djupt religiösa och våldtagna kvinnor som tycker jag är en hora.

         Det vi har gemensamt, vår utsatthet måste vara starkare än våra olikheter. Vi MÅSTE stå enade för att vinna det här.

         1. Masha skriver:

          Vadå om hon är rasist? Du skriver ju att vi måste stå enade så där har du svar på din fråga och så tycker jag att du ska googla tagens ursprung.

          1. Sandra skriver:

           Fram tills att du kan styrka att just den här kvinnan uttalat sig rasistiskt kommer jag skriva ”om”. Jag gillar nämligen inte fördomar.

           Och sluta utgå från att jag inte vet taggens ursprung.

           Och angående att jag skrev ”so what om hon är rasist” så syftar jag på just denna händelse.
           Självklart är antirasism viktigt men det är också en annan fråga. Ta inte mina meningar ut ur sammanhanget tack.

          2. Masha skriver:

           Jag utgår från att du inte vet så länge du anser att det är ”so what om hon är rasist” och talar under hastagen #metoo när den handlar om just det. Hur tog jag det ur sitt sammanhang?

         2. TM skriver:

          Jag stödjer inte SD men metoo-arrangörerna hade lätt kunnat säga till henne att hon inte får göra partipolitik av sitt tal och hetsa mot vissa folkgrupper. Hon kanske inte vill tala med de premisserna men då hade arrangörerna iaf gjort sin hemläxa genom att informera henne.

          SD är ett hemskt parti som gång på gång aktivt ursäktar mäns våld mot kvinnor så länge de inte får koppla det till invandring. Att skriva ”So what om hon är rasist” är en del av problemet med mainstream feminism. If you don’t deal with racism, feminism won’t work.

        2. Mikael skriver:

         Masha.

         Du pratar just nu om saker du inte har den minsta aning om.

         Så för att SD hade rasister och kanske till och med folk med nasistiska sympatier i sitt parti i slutet på 80-talet så har det ingenting att göra med var dom står idag. Eller vill du att folk som röstar på sossarna inte heller skall få prata på denna demo? Dom har ju faktiskt förföljt Judar och propagerat för att Judar skall stämplas i olika papper (t.ex i passen).
         Visst det var inte det partiet som styr idag, men dom har det i sin historia.
         Eller är det just DU Masha som skall dra gränsen för hur många år tillbaka vi skall gå?
         Sedan så envisas folk med att häva ur sig att SD står för kvinnoförtryck mm!?
         Redan för 10 år sedan gick SD ut och sa att straffen MÅSTE skärpas nu för våldtäkt och liknande brott. Då sa både sossarna och Moderaterna att, nej då. Det behövs inte för att det är inte rätt väg att gå!?

         Och NEJ, jag är ingen Sverigedemokrat!!!
         Men jag har god lust att bli när jag läser era idiotiska inlägg.

         M.V.H.
         Mikael

       2. J skriver:

        Okej, ”fördomar”.

        Nej, jag anser att exakt alla övergrepp är övergrepp. Oavsett vem som begår dem och också vem som blir utsatt. Oavsett. Kvinnor som stannar kvar i destruktiva relationer, kvinnor som lämnar destruktiva relationer, kvinnor som känner förövaren, kvinnor som inte känner förövaren, kvinnor som blir utsatta i sina hem, kvinnor som blir utsatta på nätet, jobbet, krogen, stan, bussen, skolan, i kyrkan och alla ställen däremellan. Oavsett om förövaren är en främling, en känd person, en bror, en syster, en farbror, en morbror, en faster, en moster, en mamma, en pappa, en lärare, en chef, en bekant, en vän, en kollega. Alla övergrepp är övergrepp. Allas historier är verkliga upplevelser. Och de bör också få berättas som de är. Utan restriktioner.

        Frågan är om allas historier bör få berättas var som helst? Ja, det tycker jag.

        Kan någon som politiskt står för kvinnofientlighet stå upp för alla kvinnor? Nja.

        1. Ƭĥe real Hmm skriver:

         J är man alltid representant för sitt parti? Är man aldrig utanför den rollen och måste man stå för allt i sitt parti?

         (Vet inte själv hur jag ser på ang om man inte alltid representerar sitt parti. Men då ska alla politiker hållas till den måttstocken inte enbart SD)

         1. J skriver:

          En bra fråga som jag inte har ett konkret svar på. Men om så är fallet håller jag med dig – det ska vara lika för alla politiker, oavsett parti.

          Men tänker att det också handlar om vilka frågor och ideal man driver och står bakom? En svensk artist sa häromdagen att eftersom han själv har blivit dömd för sexuellt ofredande (med sitt nekande men han ville ändå poängtera att det är hennes upplevelse som räknas) så kan han inte uttala sig om denna metoo-kampanj. Det faller liksom lite illa.

          Jag tänker att det handlar om trovärdigheten i sin helhet. Om en person som ofta uttrycker sig sexistiskt säger att hen backar metoo-kampanjen tror jag att många med mig skulle känna att det inte känns genuint. Det blir för motsägelsefullt.

  2. Rebecca' skriver:

   Javisst, men om det var en invandrare som våldförde sig på henne ska hon väl få berätta det?

   1. Anonym skriver:

    Vad har det ens för relevans?

    1. Rebecca' skriver:

     Relevans och relevans. Vad har något för relevans när man återger en händelse? Vi kan ju inte låta bli att berätta att det var en invandrare bara för att ingen ska kränkas? Tror att en hel del talare kommer att understryka att förövaren minsann var svensk, varför inte säga att han inte var det?

    2. Anonym skriver:

     Sätt ihop statistisk, lös problemet. Mer utbildning
     I de överrepresenterade grupperna. Man måste se ett problem för att kunna lösa det.

  3. Johan skriver:

   Hur kan man garanterat att Vänster som vanligt inte kommer att skylla på SD i sina tal.

   Det är bara tragiskt att ni gör en kvinnofråga till ett torgmöte för olika vänster rörelser.

 10. S skriver:

  Är delad i min uppfattning.
  På ett sätt så -Ja absolut ska man få dela sina upplevelser i denna såååå viktiga fråga.
  På ett annat sätt -Nej, tysta ner dessa bedrövliga sverigedemokrater, oavsett anledning till deras åsikt.
  Svårt. 😔

 11. Siri skriver:

  Men nej vafan vi skulle ju äntligen förena ALLA kvinnor. Så fegt!! Även om hon skulle stå där på scen o skylla på invandrare så skulle hon ju berätta sin historia!! Så fegt!! Om hon säger nåt man inte gillar får man väl bua? De här åsikterna försvinner ju inte för att man låtsas att de inte finns. Vi måste ju lyssna och bemöta.

  Röstar själv på Vänsterpartiet.

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Tack för att du visar mig att det finns undantag. 💚

   1. Jossan skriver:

    Det gör det, lovar. Alltid röstat v men vissa aspekter avskyr jag, t.ex. identitetspolitiken.

   2. + skriver:

    Eller så slutar du vara så fördomsfull TRH…

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Men + nu är det inte min fördom att V sysslar med identitetpolitik utan något de själva statuerar.

     Jag vet vilka som jag tycker är mest fördomsfulla sett generellt till de politiska spektrat.

     1. + skriver:

      Är också V, hatar också identitetspolitik, anser inte att alla som röstar SD är rasister – men ok, ditt meta-påstående görs säkert rimligt nånstans i världen…

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

       Att du som röstar V inte står för allt partiet står för eller de som dem som är högljuddast på nätet gör ju inte dig till huvudgruppen utan motsatsen. Att jag generaliserar ang ett partis väljare när det dessutom är det som de själva öppet står för, kan du omöjligt kalla för fördom. Då skulle det lita mycket vara en fördom att de flesta som röstar M är för kapitalism, eller hur?

       Det var inte meta, det var ett eko. 😉

       1. + skriver:

        Fast det var ju inte alls vad du sa. Du specificerade aldrig vad som ansågs motbevisas, utan bara att du blev motbevisad. Hela den här diskussionen börjar kännas lite löjlig och meningslös. Ville mest mana till eftertanke, trots att jag sedan länge är medveten om att du hellre gapar högst än att lyssna.

        1. Ƭĥe real Hmm skriver:

         Förstod du själv vad du skrev nu sist? För jag förstår inte alls vad du syftar till utan låter mest som att du ville ha något att säga utan att veta vad där skulle stå (förutom då att du ville få sagt att du anser att jag aldrig lyssnar). Lite som din uppmaning till eftertanke heller aldrig var motiverad här och nu. 😉

         1. + skriver:

          Point proven…

          1. Ƭĥe real Hmm skriver:

           Instämmer. 😃

 12. Mary skriver:

  Jag misstänker att man är orolig över att hon ska kapa demon och börja prata att y-män utför alla våldtäkter osv. Det är faktiskt ett reellt problem, att SD/andra främlingsfientliga använder sådana här arrangemang för att göra sina platformar mer rumsrena. Säger inte att just denna tjej skulle göra det, men förstår misstankarna.

  1. Lilo skriver:

   Exakt.

  2. Anonym skriver:

   Då hade man kunnat skriva typ ”jag ser att du är SD och vill försäkra mig om att du inte tar upp invandring i ditt tal då demon inte ska handla om det” hade SD-kvinnan inte gått med på det då hade det varit en annan fråga.

 13. Andj skriver:

  Bottom line så är det arrangörerna som bestämmer huruvida talarnas värdegrund överensstämmer med vad de vill framföra tycker jag. Deras demo, de som bestämmer.

  1. A-K skriver:

   Då ska hon ge fan i taggen #metoo och köra ett helt eget race.

  2. A-K skriver:

   Dessutom skulle hon ha gått ut jävligt hårt med att denna manifestation endast gäller vissa kvinnor beroende på vilket parti de tillhör. Tror inte att uppslutningen blir så stor ifall den sanningen hade förmedlats innan de uppmanande folk att delta. Ruttet är vad det är.

  3. 🐥 skriver:

   Och hur vet de vilka partier alla som talar röstar på? Ska de fråga alla innan och be om underskrifter där man lovar att man absolut inte röstar på SD? och varför har det ens en betydelse?

 14. Anonym skriver:

  En snabb scrollning av arrangörtjejens profil visar att hon skulle kunna göra en postkolonial könsmaktsanalys av en omgång midsommarkubb (och komma fram till att det är en del av patriarkala heteronormen). SD-kvinnan har tur som slipper spektaklet.

 15. Moa... The real, real Moa skriver:

  Kanske hennes historia inkluderar män från annat ursprung. Vad vet vi? Är det därför hon är SD:are?

  Kanske hon, genom att delta i upproppet #metoo får insikten att även ”vita kränkta män” står för sexuella övergrepp, kränknngar och en generellt rutten kvinnosyn?

  Jag vet inte, men tycker det är förbannat illa om att detta blir en politisk fråga där några ”självutnämnda” lagledare bestämmer vilka kvinnorshistorier är värda att berättas eller inte.

  Såvitt jag vet, finns det inte en enda politisk åsiktskoppling till förövarna så varför, i hela friden ska den kopplingen göras till offren?

  Ska fundera en stund till på om jag verkligen ska delta i manifestationen, i dag. Det känns inte lika självklart längre.

  Mobbing har aldrig varit svar på några problem, tidigare, det kommer det, tack och lov inte vara i detta fall heller.

  Moa

 16. Anonym skriver:

  Älskar att detta som du säger såklart kommer från dig som är en vit kvinna med priviliger, antar att du aldrig känt hur Sverigedemokrater anser oss icke vita vara smuts. Så nja så mycket som dem exkluderar andra så kan dem nog ta lite själva.

  1. Anonym skriver:

   Är det nån som tycker någon är smuts så är det hitflyttade från MENA som tycker det om västerlänningar. 💩

  2. Moa... The real, real Moa skriver:

   @Anonym 09.18

   Nu försvarade jag väl inte SD?

   Läs om läs rätt!

   Jag försvarar varje kvinnas rätt, även din, att få äga sin historia, berätta den och att få respekt för det.

   Om du tycker att du är exkluderad av SD, så säger inte jag emot. Din rätt och dina känslor.

   Nu är inte manifestationen någon politisk sammanslutning.

   Den gemensamma nämnaren är sexuella övergrepp/kränkningar, det är uppenbart så, med tanke på spridningen av #metoo, att det inte är politiskt.

   Så självklart ska även SDkvinnor få delta.

   Moa

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    He he…

    Moa jag tror anonym kl 09,18 riktade sig till CamCam, inte dig. 🙂 😉

    1. Moa... The real, real Moa skriver:

     @TRH

     Så klart… Behöver nog en kopp kaffe till. 🙂

     Sen Sergeltorg, trots allt!

     Ha det!

     moa

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Vi behöver nog alla mer kaffe så här på söndagen. 🙂

      Ta vara på dig där ute. 💚

   2. JanneN skriver:

    Fast uppenbarligen är det en politisk manifestation då, eftersom dom exkluderar folk från SD. Det går inte att komma ifrån…

  3. Anonym skriver:

   Ibland känner jag att det är ni själva som skapar skillnaderna mellan oss. Ni tar för givet att vi ser er på ett annat sätt.

  4. Agelica Nord skriver:

   Ja på Sergels torg är det bara vita så det verkar inte vara något för rasifierade, bara vita som säger sig tala för dig eller om dig https://y.cdn-expressen.se/images/16/78/1678d904265f486492403ff8b768c5a5/16×9/original.jpg

  5. Sombromesa skriver:

   Och alla de invandrare som anser att de som inte skyler sig själva med hijab är smuts, då? BÅDE woc,muslimer och vita västerlänningar.

   För ja, de finns.

 17. Tivedshambo skriver:

  Hur ska det kunna ske en förändring om vi hänger upp oss på sånt här och börjar bråka om nåt som tar fokus från själva kampanjen? Arrangörerna får självklart göra som de vill, men jag hade förklarat för talaren att rasism inte tolereras. Hade talaren ändå börjat prata invandringspolitik hade jag bara puttat av henne från scenen eller dragit ur sladden till mikrofonen.

  Det känns lite som att det t ex inte skulle gå att bjuda in en talare som jobbar som metereolog eftersom det då finns en risk att hen står och kallpratar om vädret.

  Ja, jag likställer Sverigedemokrater och rasism med lågtryck och växlande molnighet. Eller, näe… Inte riktigt.

  1. TM skriver:

   Vilken konstig och verklighetsfrånvänd jämförelse. Snacka om att bagatellisera rasism… Metereologer har som yrke att prata om vädret och SD:are röstar medvetet för en politik som diskriminerar icke-vita, kvinnor och folk som är LGBT+.

   Det finns ingen risk för att meteorologen talar om vädret på ett sånt här event men definitivt en stor risk att en SD:are endast pratar om sexuella brott som har begåtts av människor med icke-vit bakgrund och ignorera eller bortförklara brott begångna av ”vita män”.

   1. Tivedshambo skriver:

    Du uttrycker det som att ”konstigt” och ”världsfrånvänt” skulle vara något negativt. Jag känner mig faktiskt lite kränkt. Jag som konstig och världsfrånvänd borde i ärlighetens namn ha tolkningsföreträde gällande konstiga och världsfrånvända åsikter utan att bli påhoppad så där… 🙁

    1. TM skriver:

     Ok…?

  2. A skriver:

   Word på den. Kan inte annat än skratta åt detta och skämmas över att vara tjej. Feministeliten ska försöka vara PK och förena alla kvinnor och heja systerskap blaha blaha. Sen kommer det ”ne du får inte vara med i #metoo du gillar ju inte rosa” ”och du får inte vara med du är ju KD anhängare” osv osv. Inte konstigt att saker är som de är

 18. Mjau skriver:

  En anledning till att jag inte stöttar kampanjen. Jag tror på demokrati och människors lika värde.

 19. Rebecca skriver:

  Småsint och patetiskt! Känns som att det är en sak som bara kan hända i Sverige. Me too verkar ha förenat kvinnor och fått dem att våga erkänna och berätta. Men nu ska man tydligen stänga ute vissa grupper av kvinnor pga deras politiska tillhörighet. Fy skäms tycker jag!!!

 20. Rebecca' skriver:

  Jaja. Muslimer ska iaf inte få tala, det vet vi ju alla vad dedär har för kvinnosyn.

  1. L skriver:

   Eller kristdemokrater! Eller hemmafruar. Eller moderater, eller hästtjejer, eller prostituerade, eller pingstmedlemmar, eller blondiner, eller…. för alla vet ju att de bara kommer skylla på det sekulerade samhället/arbetslinjen/bidragstagare/hästbranchen/polisen/invandrare/rasism.

   Eller så låter man alla utsatta kvinnor tala och skyller på… män som våldtar?

 21. Masha skriver:

  Intressant att frågan påstås kapas av antirasiter när den i själva verket har kapats från mörka. 👌🏼😩👏🏼 Ironin är så stark i denna debatt

  1. Ƭĥe real Hmm skriver:

   Det håller jag med dig om men kan inte låta bli att känna ironin om att inte vilja inkludera alla oavsett hudpigmentering. Att självmant forsätta sätta sig själv i ett fack istället för att inse att vi alla finns i samma ett. Sorligt tycker jag då.

   1. Masha skriver:

    Hur tänker du där? Pop osynliggörs konstant och du tycker att dom sätter sig i ett fack? (#metoo är ett bevis på det bl.a.) Orättvisor uppstår inte när man belyser dom. Jag sätter mig inte i ett fack för att jag skapar något enbart för kvinnor utan jag gör det för att jag sitter i ett fack, jag skapar inte klyftor för att jag skapar en grupp för ensamstående mammor utan jag ger dom ett rum att mötas i (tex). Hur tänker du kring minoriteter?

    1. Ƭĥe real Hmm skriver:

     Nej men jag instämmer ju att det blev så, att jag m fl inte visste bättre är ju ett bevis på det.

     Men just den här gången så växte det till något bra och även att pop kan känna att de är lika mycket värda (elller snarare att alla kvinnor oavsett hudpigmentering är lika mycket ovärda när de kommer till sexism). Just den här # uppfattar jag att den tog fart så att den kan ses som allinkluderande. Tror du inte det kan lyfta pop till att känna att problemen här i detta inte har att göra med att de är pop och att allas skam (som ingen egentligen har) är exakt lika mycket värd som alla andra? Att man är precis i samma skor som dem med ljus pigmentering? Ett unik systerskap som sträcker sig förbi precis allt. Politik, ekonomisk status, var du bor mm (även om så klart geografi ökar på frekvensen och sannolikheten för att bli utsatt).

     Jag ser gärna att vi lyfter grupper som behöver det, men oavsett om de är i majoritet eller minoritet. Tar vi Brasilien tex så lever majoriteten i fattigdom och ca 10% är de som har kapital och då ett enormt överflöd som en extrem kontrast till övriga landet. Här är ju inte minoriteten de som behöver lyftas, eller hur? Mao bara för att man är i minoritet så är man inte per automatik i underläge eller diskriminerad. (Detta gäller även grupper i Sverige som får mycket undantag pga minoritet som som blir helt felriktad i perspektiv till övriga värderingar som Sverige säger sig ha).

     Blev det luddigt eller förstår du hur jag menar?

     1. Masha skriver:

      Jag förstår hur du menar men jag tycker att själva syftet med allinkluderande systerskap försvinner när man kapar en hastag och glömmer bort men som skapade den. Jag tycker att #metoo har gjort något fantastiskt men samtidigt visat hur skevt det fortfarande är för andra grupper. För att vara allinkludernade så behövs det i så fall något nytt och separat på samma satt som det skulle behövas något separat från #metoo om man ska inkludera män.

      1. Ƭĥe real Hmm skriver:

       Håller både med och inte för hade en ny # skapats så hade det varit värre för då hade man plagierat och helt gömt undan upphovsmakare. På det här viset så blev det ju credd till henne även om media glömde bort att berätta hela historien och att det tog en kändis för att den skulle ta fart.

       Jag tror faktiskt inte alls Allysia menade att kidnappa den utan det var ignoransen får övriga som gjorde att det blev så samtidigt som att det faktist slutade att vara ett vi-dom med # utan alla kvinnor inte bara vissa och inte bara i USA utan precis hela världen.

       Hade vita kvinnor skapat en en egen # så hade det inte blivit så tror jag, utan återigen en i-lands # och inte global som nu. Tror du inte?

       1. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Jag ser dessutom ingen skillnad på hur en kvinna blir antastad av släktingar eller andra män skiljer sig beroende på hudpigmentering men att det skiljer sig mycket på hur en man blir antastad från en kvinna.

        1. Masha skriver:

         Jag menade inte att vi skulle inkludera män som utsatts för övergrepp utan som skulle hjälpa till i arbetet mot övergrepp, men skitsamma. Jag tror inte heller att hon menade att kapa det utan jag tycker bara att det är skevt att man tycker att det skulle vara ok att en sd:are skulle få tala på en demo med den hastagen och säga att det är för att man ska inkludera alla. Det går inte ihop i min värld.

         1. Ƭĥe real Hmm skriver:

          Ok fattar hur du tänker.

          Även om inte hon är allikluderande då hindrar det inte oss från att vara det tänker jag.

          Tack för dialog. 💚

 22. Harmagedon skriver:

  Jag kan inte låta bli att tro att det som hände var precis det SD-kvinnan hoppades på hela tiden.

  1. Louise skriver:

   Jo så är det säkert. För självfallet kan inga kvinnor som röstar/sympatiserar med SD ha erfarenheter av sexuella övergrepp.

   /facepalm

  2. TM skriver:

   Hon vinner knappast något på att fejka sexuella övergrepp och trakasserier. Vänligen ta av dig foliehatten.

 23. S skriver:

  Det här känner man igen från debatten i allmänhet, t.ex vid frågor om invandring. Det är inte viktigt vad någon säger så länge rätt person säger det. Skrämmande.

 24. Mirella skriver:

  Helt galet!

  Är inte SD Sveriges andra eller tredje största parti? De ligger väl runt 18-20% av röster?

  Det är helt vidrigt att göra en kvinnofråga till sin politiska agenda. Fyfan vad lågt, gäller detta bara metoo i Uppsala?

  Sara Fälting som verkar va den som står bakom detta i Uppsala och förmodligen skrivit det ovan borde fan skämmas.

 25. Linda skriver:

  Men vad är det frågan om. Alla ska väl få komma till tals? Det kan väl aldrig bli partpoltik av denna fråga. Hoppas verkligen ingen skyller på invandrare i deras tal idag. Det är Människor i behov av kontroll och makt samt utan respekt för den de trakasserat som gör detta . Både män och kvinnor!

 26. Lena skriver:

  I mina ögon är största syftet med #metoo att påvisa hur utbrett sexuella trakasserier och våld i alla dess former är. Att ALLA kan råka ut för det, och många har det. Oavsett etnicitet, ålder, socialgrupp, religion eller politisk tillhörighet. Skälen till att kvinnan är med i SD kan vara otaliga och förhoppningsvis kommer hon till insikt, men inte är hennes upplevelse mindre värd? Ska vi börja gradera upplevelserna?
  Är helt övertygad om att om SD kvinnan skulle göra politik av det hela i sitt tal skulle det få totalt motsatt effekt, och slå negativt på SD.

  1. Alexandra skriver:

   Fast tror du verkligen det? Nu vet jag inte vem SD kvinnan är men förmodligen kanske bara någon som röstar SD eller på sin höjd är med i någon kommunstyrelse. Känns tveksamt att hon skulle försöka kuppa sig in för att sprida politik ensam på scen i sitt 5 min tal inför massa människor hon vet förmodligen inte skulle backa det. Hon kanske bara är en helt vanlig kvinna som ville berätta sin historia? Alla är inte så hårt färgade av sin politiska tillhörighet att man behöver hävda den genom allt.

   1. Lena skriver:

    Tror vi menar ungefär samma lika, att arrangörerna gör en höna av en fjäder. Men framförallt att jag tycker att alla kvinnor har rätt att berätta sin historia i detta

  2. 3456 skriver:

   Du är övertygad att hon skulle göra politik av det ? Men blev du övertygad är frågan? Tog du ens tiden att träffa henne och läsa hennes tal hon skrev att hon gärna visar för ett innan så det känns ok med respekt för ert event ? Jag tycker inte att hon på något sätt indikerat att hon kör sitt egna race och skiter i era regler tvärtom hon ville vara överens med er hon visade ödmjukhet och uppskattning att få hålla talet som ni antagligen inte har en aning om hur det skulle sett ut. Har jag fel Lena?

 27. Fialotta skriver:

  OT: behöver man inte reklammärka ett blogginlägg om det är en pressresa, detta är vad Mona säger. Är det riktigt?

  1. Bloggbevakning skriver:

   Om det är en pressresa utan krav på motprestation och utan ersättning så stämmer det men frågan är hur många gånger det är det..
   Men skulle jag exempelvis få en inbjudan till öpnnandet av Gröna Lund och skriver om det så är det inte reklam för jag väljer själv om jag vill gå och om jag vill skriva om det. Är överenskommelsen däremot att jag får komma OM jag skriver om det så är det reklam.

 28. Alexandra skriver:

  För övrigt är denna bloggen fasiken det enda nyhetsmedia man behöver nu för tiden…..

 29. P skriver:

  Men för f-n sluta hymla och mörka att invandrade män begår otroligt mycket brott i Sverige och kommer undan med det just för att de är invandrare.Att i tid o otid ställa sig på barrikaderna och skrika ut att svenska män minsann också våldtar/begår övergrepp/är kriminella är enbart löjligt.SAMTLIGA män som inte kan bete sig och begår brott förtjänar att hängas ut,polisanmälas och dömas.Som jag uppfattar det så är det alltså bara PK att berätta om övergrepp som gjorts av svenska män.Eller???Och ni har ingen aning om vad el av vem SD-kvinnan blivit utsatt för övergrepp av.Att diskriminera folk utifrån partipolitisk tillhörighet hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.Procentuellt sett så utesluter ju det en ganska stor del av sveriges befolkning då eftersom SD har många sympatisörer….Det är alltså bara vissa kvinnor/brottsoffer som förtjänar sympati,inte alla?

  1. Moa... The real, real Moa skriver:

   @ P

   Nu handlar inte den här manifestationen om männen.

   Den handlar om kvinnor och kvinnors utsatthet över hela världen.

   Kan vi stanna där?

   Moa

  2. Tjej skriver:

   Tack för den enda vettiga kommentaren hittills!

  3. hej skriver:

   ”och kommer undan med det just för att de är invandrare”

   Jaså. Är det därför så få vågar anmäla, för att invandrarna ändå kommer undan med det?

   1. Sombromesa skriver:

    Många som faktiskt blir anmälda kommer undan med det ändå.

 30. Katta skriver:

  Jag tycker att frågan är både politisk och inte politisk.

  För våra politiker måste få upp ögonen för vad som sker i vårt land.

  Börjar hon prata om sd/invandrare så får hon väl helt enkelt rivas ner från scenen.

  Annars låt henne berätta.

 31. E skriver:

  Ursäkta men jag blir förbannad. Självklart ska hon få berätta sin historia, som kvinna, som människa. Hur ska vi kunna jobba för ALLA kvinnors rätt om vi väljer att tysta. Att anta att hon skulle ”kuppa” eller liknande är för mig helt befängt. Skulle jag ta mod till mig och vilja berätta min historia i en sådan viktig fråga och bli bemött som att den inte var lika viktig för att jag har en viss partitillhörighet och dessutom bli misstänkliggjord hade varit helt fruktansvärt. Oavsett vad det partiet står för handlade det nu om övergreppen som hon blivit utsatt för som kvinna. Övergrepp som sker oavsett partitillhörighet eller annat. Vi måste kunna skilja mellan de två.

 32. Carolina skriver:

  Jag håller faktiskt inte med. Sverigedemokrater har generellt på agendan att få sexuella övergrepp till en fråga om etnicitet och kultur, när våldtäkter och övergrepp i själva verket begås av män inom alla religioner, alla kulturer och från alla länder.
  Sverigedemokraterna har dessutom en kvinnofientlig politik som av naturliga skäl rimmar extremt illa med denna kampanj.
  Jag tycker att de gör helt rätt, för det ÄR faktiskt skillnad på Sverigedemokraterna och ALLA andra partier i riksdagen. INGET annat parti har en kvinnofientlig politik och INGET annat parti försöker få denna fråga till någon slags vi/dom-problematik.

  1. Marja skriver:

   Håller med till 100%. SD bedriver en rent kvinnofientlig politik så frågan är vad denna kvinna ville komma till i sitt tal. Tror absolut att sd-kvinnor är lika drabbade som andra kvinnor och ska få berätta om det, däremot är detta inte tillfället för dem att få sprida sin propaganda. Hur kom man ens fram till hennes partisympatier? Antar att hon i så fall gärna lyfter fram sin partitillhörighet och då kan man även misstänka att hon kan använda tillfället för att sprida främlingsfientliga åsikter. Hon hade väl fått garantera i förväg att hon inte skulle använda det som ett tilfälle att propagera för främlingsfientlighet.

   1. JanneN skriver:

    Hur kan du ta för givet att hon skulle ”propagera” för SD ? Är det något du vet ingen annan vet ?

   2. MIC2theG skriver:

    Angående SD som sexistiskt parti.
    Befolkningspolitik
    ”Vi behöver rikta ekonomiska incitament för att få den svenska delen av befolkningen att föda barn”.
    ‎Istället för att lösa en åldrande befolkning med massinvandring av folk från MENA området.

    ”Vi ser med stor oro på de höga aborttalen. Vi vill få till stånd en nationell handlingsplan för att minska aborttalen. Partiet förordar, liksom de flesta länderna i Europa, fri abort fram till den 12:e graviditetsveckan. För abort efter den 12:e veckan till följd av medicinska eller andra tungt vägande skäl ska det krävas tillstånd av Socialstyrelsen.”
    Så en liknande politik som resten av EU då?
    Feminister hävdar då att detta endast är en fråga om att inskränka på kvinnans rätt till sin egen kropp.
    Really?

    Arbetsmarknadspolitik
    Heltid eller deltid och att få välja själv.
    ”Som förklaring till deltidsarbetet uppger drygt 120 000 kvinnor att de inte vill heltidsarbeta och det är den tredje största gruppen. Den näst största gruppen på drygt 140 000 kvinnor uppger vård av barn som skäl, och den allra största gruppen, ca 200 000 kvinnor, uppger att de söker heltid eller att heltidsarbete inte finns. Av biologiska skäl eller arbetsmarknadspolitiska skäl eller genom genusmärkningen av de olika yrkesområdena tvingas kvinnor alltså inte bara arbeta deltid utan mer eller mindre också arbeta för mindre lön.
    På kort sikt leder detta till att kvinnor får en mindre inkomst och på lång sikt påverkas även deras pension.”
    Här blandas abstrakta subjekt så som genusmärkning med biologi.
    Ska självbestämmande inskränkas?
    Idag när medborgaren har mer och mer eget ansvar över saker som de egentligen borde slippa, då ska staten styra över saker som de inte borde….

    Jämställdhet
    Citat:
    Vi vill se en avveckling av det skattefinansierade stödet till genuspedagogik och annan verksamhet där staten, med utgångspunkt i mycket svagt vetenskapligt förankrade politiska teorier, försöker experimentera med, eller ändra på, våra barns och ungdomars beteendemönster och könsidentitet

    Sätter man det här i ett sammanhang där Sverigedemokraterna ser kärnfamiljen som ett måste och alla förändringar i könsidentiteterna som ett hot mot den så får vi ett parti som verkligen vill att män ska vara män och kvinnor kvinnor. De hävdar att könstillhörighet är något nedärvt och det är tydligt att de egenskaper de anser vara kvinnliga ska komplettera mannens egenskaper. Vi har alltså olika uppgifter här i livet.

    Som tidigare nämnts är det Sverigedemokraternas uppfattning att det existerar medfödda skillnader mellan de flesta män och de flesta kvinnor som går bortom det som kan observeras med blotta ögat. Vi är också av den uppfattningen att de manliga och kvinnliga egenskaperna i många fall kompletterar varandra…

    Paula Bieler som är Sverigedemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson förklarar i citatet nedan vilka skillnader vi har

    Jag är fullständigt övertygad om att rent evolutionärt så har kvinnor en större tendens att söka sig till omsorgsbranscher och mer känslomässiga argument. Män är mer rationella och har mer jägarinstinkter. Även om vi inte lever i den verkligheten i dag så har det betydelse och påverkar vilka val vi gör

    Ja, det finns väl grundad forskning som faktiskt bevisar detta.
    Att bryta mot ett biologiskt arv kan ge bakslag.

    Könskvotering
    Sverigedemokraterna är emot könskvotering av flera skäl, men ett av dom är att de anser att individen ska väljas på grund av deras kompetens och inte deras kön.
    Frågor på det?

    Feminism
    När det kommer till feminism så har inte sverigedemokraterna samma syn som den resterande feministiska rörelsen. De tror på en särartsfeminism och den skiljer sig på så sätt att hävdar att vi är medfött biologiskt olika och på så sätt även har olika förutsättningar och behov. Detta leder till att vi också ska ha olika positioner i samhället och vardagen.
    Vad är alternativet? Schyman taliban-feminism?
    Att ta på sig en fittmössa som en solidarisk gest?
    Vi ÄR medfött olika. Den fria viljan hos individen ska inte inskränkas av politisk dogma. Om man vill låta sina barn utvecklas, styrda av deras biologiska styrning, går det idag?
    Nej, inte om man inte vill hemskola dem….

    Så, om igen, sexistiskt parti? För att de är en motpol till Fi och Mp?
    Jag är djävulens advokat här, men jag avskyr när PK styrd debatt i samhället får företräde över en sund debatt.

 33. A skriver:

  Väl talat CAM!

 34. Martin skriver:

  Helt sjukt hur Sveriges näst största parti i OU inte får vara med.

  Tokvänstern slår till igen!

  Alla (normala) vet hur sjukt invandrare från MENA är överrepresenterade när det gäller våldtäkt.

  Detta blundar vänstern för. Det är alltid vita mäns (som byggt samhället) fel.

  1. TM skriver:

   Och det är denna rasism (att endast fokusera på MENA-män) som blundar för sexuella brott som begås av män med eurpeisk etnicitet som väldigt många av oss är oroliga kommer att hända. Det löser inget.

  2. Marja skriver:

   Tokvänster… är ni sd:are toknassar då? Poängen med metoo är att visa hur kvinnor blir utsatta för övergrepp av män, män i alla åldrar, samhällsgrupper och av alla nationaliteter. Oavsett vad ni toknassar tror så har våld och sexuella övergrepp varit en realitet för kvinnor i alla tider, t.o.m. när Sverige nästan bara bestod av renrasiga fina svenska hyvens män.

   1. Anonym skriver:

    Du menar som på vikingatiden, då det inte fanns ett bidragssystem?

  3. Anonym skriver:

   Alla (normala) vet att SD-are blev tappade med huvudet före i golvet som små

   1. Agelica Nord skriver:

    Hur kan de hela tiden öka i antal då? tappas de retroaktivt när de blir SD-are?

   2. JanneN skriver:

    Fast det kanske är bättre att bli tappad än att födas med navelsträngen runt halsen. Du vet, syretillförseln är ganska relevant för att hjärnan ska funka bra.

 35. sofie skriver:

  Jag kan ändå fatta att arrangörerna blir oroliga i ett sådant läge. Sverigedemokraterna har en kraftig tendens att skylla precis allt på invandring och de kommer väldigt ofta med påståenden om att invandring leder till ökad otrygghet för kvinnor. Hur ska de veta att inte den här tjejen kommer att ställa sig upp och säga precis det och på så sätt sprida partiets rasistiska budskap? Och hur skulle det i så fall kännas för de invandrarkvinnor som tagit sig till manifestationen? Som dessutom ofta är utsatta i dubbel bemärkelse både som kvinnor och icke-svenskar?

 36. Brukar heta annat skriver:

  Jag röstar på sd. Jag har blivit våldtagen, tafsad på, sexuelltkränkt och blivit kallad det ena och det andra och det endast av sk nysvenskar. Får jag skylla mig själv eller? Fy fan!!!!

  1. vvv skriver:

   Nej men varför vill du inskränka dina rättigheter mer? SD är långt ifrån kvinnostöttande. Om man röstar på ett parti som tycker att alla är olika värda och inte tycker kvinnor har rätt att bestämma över sin egen kropp är det då konstigt om alla ifrågasätter din feministiska kamp…jag tycker faktiskt inte det.

  2. Jupp skriver:

   Jag har växt upp i mer norra delen av landet och där syntes inte invandringen förrän senaste 5-10 åren, har de svenska vita männen under min uppväxt varit respektfulla mot mig och alla jag känner? I helvete heller, vita händer och vitt sexuellt våld överallt hela tiden, MEN, skulle jag gå ut själv som tjej på gatorna i huvudstaden NU, då hade jag haft tur om jag inte blir överfallen / nerslagen / gruppvåldtäkt med pistoler, där det finns stora grupper invandrare riskerar du att bli skadad eller dödad, men vi får aldrig nämna att det är invandrare.

   Så min slutsats? Döm inte folk efter var de kommer ifrån, döm var och en för vad de visar i handling, döm inte dig själv för att du undviker risker, jag är inte rasist för att jag inte håller käften om utseendet på varenda förövare jag haft oturen att möta, vita som svarta som bleka som solbrända, och jag är inte en rasist för att jag springer åt motsatt håll så fort jag ser en grupp på 10-15 män som talar okänt språk och särskilt inte när de bär vapen. Jag kan undvika vem jag vill när jag vill, det är jag som ansvarar för mitt liv. Du för ditt.

   Vilket parti stödjer min syn? Inte riktigt SD men samtidigt vi hade redan nog mycket våld innan invandringen, som ingen gjorde något åt så vissa punkter inom SD kan jag signa upp på just vad gäller att vi har nog förstört land med grisar till män och mobbning och maktmissbruk och mördare och självmordsbenägna och psykfall och allt fanskap, som sopats under mattan, så sjukt dålig timing att då komma på idén att ta in MER människor = mer problem. Skulle jag diagnostisera Sverige nu hade det varit Bipolär sjukdom. Kluvet land med svaga individer som lägger krutet på att få bort ”rasism” när det vi verkligen borde få ordning på är människors trygghet i sitt land.

 37. Andj skriver:

  #metoo är f ö myntat av Tarana Burke redan 2006 och var riktat mot POC-kvinnor, SD bör således inte inkluderas imo. En rörelse som grundats i färgade kvinnors kamp får inte överröstas av SD, oavsett om det är kvinnor eller män.

  1. Anonym skriver:

   Med din ”logik” borde inga vita inkluderas dårå. 😝

   1. MIC2theG skriver:

    Förvirrad vänsteraktivist som blandar ihop rasism och feminism i någon identitetspolitisk ångest.

 38. vvv skriver:

  Jag fattar inte varför någon inom sd ens vill vara med, det är ju raka motsatsen till deras partiprogram med jämställdhet. Speciellt kvinnors rätt. Har hon inte läst partiprogrammet?

 39. :) skriver:

  ”Eftersom eventet är oberoende och frågan sträcker sig bortom partipolitik har våra talare gått med på att tala i form av privata individer. ”

  Så står det i stockholmseventet. Antar att Uppsala tog ett avsteg ifrån detta?

 40. debbi skriver:

  Personligen är jag emot allt vad SD står för, MEN de har trots allt blivit invalda i riksdagen med demokratiska metoder. Därför är det fel att exkludera dem från aktuella samhällsfrågor.

  Jag tycker det är fel att neka henne möjligheten att berätta om sina erfarenheter om sexuella övergrepp.

  Då blir ju hela MeToo-konceptet diskriminerande, dvs en måste tillhöra ett visst politiskt parti för att folk ska hennes erfarenheter om sexuella övrgrepp på allvar? Det strider ju emot allt som demokratin och den svenska yttrandefriheten står för.

  För att uppnå bättre jämställdhet måste man därför jobba över partigränserna.

  Skärp er MeToo Uppsala – låt tjejen tala.

 41. Sigrid skriver:

  Blanda inte ihop yttrandefrihet med rätten att delta i alla fora. Fälting har all rätt att tacka nej till talaren. SD är kvinnohatare som vill inskränka aborträtten och återinföra sambeskattning

  1. debbi skriver:

   @Sigrid: Med det resonemanget måste du i så fall exkludera alla KD-anhängare från MeToo också.

   Så där faller ditt argument.

   1. Sigrid skriver:

    Fälting har all rätt att välja sina talare själv, det här är inte riksdagen där alla har rätt till ett visst antal talarminuter. Om ni sverigedemokrater och kristdemokrater vill ordna en egen demonstration med rasistisk agenda: be my guest! Camcam kanske vill underhålla. Gör det och låt oss andra ha en demo där kvinnor inte används som slagträn i er rasistiska debatt.

    1. JanneN skriver:

     Är man kvinnohatare, som kvinna ? Då har SD väldigt många kvinnliga kvinnohatare…

     #vänsterlogik

 42. Anonym skriver:

  Men vad sjukt. Ska man inte ha rätt att ha olika åsikter?.

  1. Sigrid skriver:

   Jo. Vi har yttrandefrihet. Alla har däremot inte rätt att ställa sig på Stora torget i Uppsala och hålla ett tal. Arrangören har all rätt att välja vilka talare hon vill.

   1. Sigrid skriver:

    Förtydligande: alla har såklart rätt att tala på torg, men i just det här arrangemanget ska ju såklart arrangören sätta det program hon vill

 43. Anonym skriver:

  Jag är sverigedemokrat , men förstår verkligen inte vad det har med ” metoo” att göra överhuvudtaget !!!!
  Otroligt hur en del kan få till de …!!!!
  Sorgligt !!!

 44. hmm skriver:

  Inte konstigt att det är krig i världen.
  Trodde i min enfald att detta var alla kvinnors möjlighet att berätta om sexuella övergrepp.
  Än en gång sitter nån och bestämmer vems röst som ska höras, skrämmande nog så är det denna gång kvinnor som nekar andra kvinnor. Snacka om dubbelmoral och feghet att gömma sig bakom de egna politiska ståndpunkter.
  Lämna politiken utanför i detta läge så kan man ta frågan vidare i nästa steg. Just nu är väl alla övergrepp lika hemska och lika viktiga att få höra om oavsett vem som står fram?

 45. Ana-Maria sanchez skriver:

  Detta är kränkande särbehandling av värsta sort! Värst därför att det är hyckleri och osanning det meetoo påstår sig så upp för: alla kvinnors lika värde. Visst de snackar om värde jämte männens, men uppenbarligen inte jäme alla kvinnor. Detta är riktigt illa.

 46. Björn skriver:

  Och där tappade #metoo mycket trovärdighet.

 47. Mikael Andersson skriver:

  Det är inte bara SD kvinnor som blir diskriminerade och mobbade Många kvinnor i förorterna törs inte svara på #metoo

 48. Anonym skriver:

  Trevligt systerskap i kommentarerna, fy fan.

 49. Dendär skriver:

  Snälla, kolla bara på kommentarerna här. Å ena sidan är det folk som sakligt förklarar faran i att få det att handla om endast vissa män, och å andra sidan är det arga sdare som försöker skylla allt på invandrare. Ingen försöker förminska någons upplevelse. Det är bara idiotiskt att sdare alltid ska kidnappa huvudfrågan.

  1. Illwill skriver:

   Fast det är ingen som har gjort det? #metoo handlar inte om överfallsvåldtäkter, handgranatsattacker etc, utan om lättare former av övergrepp där vita män faktiskt finns representerade. Det folk reagerar på är att smygkommunisterna väljer att utesluta kvinnor som har ”fel” politiska åsikter. Vidare så kan jag glädja dig med att det är väldigt många fler än Sverigedemokrater som är fruktansvärt trötta på den grupp i samhället som står för >90% av våldtäkterna och är ett reellt hot mot kvinnor i samhället (svenska och utländska kvinnor, även om de flesta från vänster sk*ter blankt i den senare gruppen).

   SD – flest invandrade representanter av riksdagspartierna

   SD – tredje största parti bland invandrare

   /en första generationens invandrare (dock inte från en efterbliven kultur) som aldrig har begått ett sexuellt övergrepp på någon, men som är vit, man och därmed sedd som hin onde av vänstern/femenazisterna

 50. Carte blanche skriver:

  Arrangören gör ”strukturellt” självmål och med omisskänlig tydlighet påvisar varför få anmäler övergrepp och kränkningar. När ‘systerskapets’ godhetsapostlar som säger sig #fatta #backadig och #prataomdet, dömmer ut dina upplevelser på subjektiva grunder och dubbelbestraffar för dom gillat inte dig helt enkelt, vad kommer då inte ”neutrala” rättsväsendet göra?

  Med sådana empatiska ‘medsystrar’ på sin sida behöver man inga fiender så att säga.

  Läser man kommentarerna här, som ändå får sägas vara mer balanserade än på respektive fb-tråd så framträder följande konsensus från kvinnokampskrigare: ”Våldtäkt räknas bara som våldtäkt om det utförs av politiskt korrekt förövare på politiskt godkänt offer. Ni andra kan gå och ha erat parallellsamhälle nån annanstans, stadens offentliga rum är inte till för er.” Ridå.

 51. Louise skriver:

  Det är ta mig tusan rent skamligt att vissa anser detta vara ok. Att göra partipolitik av denna fråga. Detta handlar om övergrepp, inget annat.

  Sedan se detta återkommande dravvel om ”vi står för allas lika värde” Jo tjena, så långe du delar politiska åsikter vi gillar …

  Ni som tycker att det bara är den ”goda sidan” som är välkomna, jag är rätt säker på att ingen av er misstänker Viirtanen för att vara SD. En person som hitils betraktas som ”den goda sidan”

  Fy fan för er som tycker det är rätt att förmiska en annan kvinnas erfarenhet på detta sätt. Skämmes.

 52. CHarlotte skriver:

  Kan det vara så att de oroade sig för att hennes tal skulle kränka ngn folkgrupp?
  Många SDare är ju ganska öppna med att problematiken kring sexuellt ofredande i princip bara beror på invandringen – även om vi de senaste dagarna sett motsatsen….

 53. ronny nilsson skriver:

  Erica du tycker det e okej att sdkvinnor blir utsatta för övergrepp, fy fan vilket äckel du e

  1. 🐥 skriver:

   Man kan skriva att man inte håller med men att skriva att någon är äcklig, hoppa på någons person, är aldrig ok. Man behöver inte hålla med alla och man får tycka annorlunda men man behöver inte skriva/kommentera som du gör. Väx upp!

 54. Tommy skriver:

  ja ddet är väl en jäkla tur att detta fruntimmer inte jobbar som polis eller läkare, då hade hon ju dels nekat en en patient vård om de varit SD,are eller om hon som polis fått in en våldtäktsanmälan, då hade ju anmälan direkt hamnat i ”runda arkivet” för att våldtäktsoffret är SD,are…
  sa hon inte nåt om ”allas lika värde” ?, ja nu vet man ju vad det uttrycket är värt…

 55. Ullabella skriver:

  Fy F-n så mycket skit från så kallade räntorna kvinnor. Skönt att inte ha en berättelse. Har alltid blivit just behandlad.

 56. Robban skriver:

  Största problemet är ju ni kvinnor som sviker era med systrar, för att ni har olika åsikter, bakgrunder och viljor!?

  Skäms på er, håll ihop för en jäkla gång!

  /En man.

 57. Lisa skriver:

  Herregud vilken sjuk diskussion.
  Man blir mörkrädd för mindre.

 58. Mens skriver:

  Sedan SD fick mer makt har allt fler börjat våga visa ren rasism öppet. Det är alltså mer otryggt för den som ej är vit att gå ut på stan än innan. Det är också så att kvinnor som inte är vita är dubbelt rädda, man är rädd både för våldtäktsmän och nazister. SD är ett parti med nazirötter, ett parti som vill begränsa kvinnors rättigheter (se även på vad liknande partier gjort i Europa ang abort etc). Och ett parti vars troll-svans ofta skickar våldtäktshot till feministtjejer som ej är blonda/har svenska namn.

  Så JA för att vi ska vara trygga så behöver SD hållas borta från scenen på ett event om kvinnors trygghet. Däremot som privatperson som ej tar upp politik alls så välkomnar jag alla inkl de SD-kvinnor som dagligen gör min tillvaro mindre trygg genom att sprida myter som skapar hat. Jag står på deras sida medan de kränker mig. Men om ngn är officiellt kopplad till SD så ska man ha rätt att neka dem.

  Ni har ingen aning. Att åka t-bana en fredagskväll har alltid varit otryggt men folk känner att deras rasism har legitimerats sen SD blev normaliserat. Man får så mkt skit. Så mkt hat. Hot om våld. Hot om sexuellt våld

  Att inte känna sig otrygg bland SD-pöbeln är ett privilegium för många men alla kan inte välja att blunda för vad SD:s väljare gör

 59. S skriver:

  Hej!
  Jag känner arrangörerna och jag var även på plats på Uppsalas demonstration. Anledningen till varför de inte tillät SD:are var för att det var b.la. muslimska och icke etniska svenska kvinnor som skulle tala. Och de kände sig helt enkelt inte trygga med SD:are på plats, vilket jag tycker är väldigt förståeligt…

  1. JanneN skriver:

   Vilket då innebär att vi skippar enskilda grupper, för att vi ska tänka på att dom utländska grupperna ”inte känner sig trygga” ? Vad trodde dom ? Att en kvinna, som är SD:are, som står och berättar om sina upplevelser, sen skulle hoppa på dom å slå ihjäl dom lr nåt ? Jävla idiotiskt tänk… Jag skulle inte känna mig trygg om jag gick ensam på stan om det är en massa muslimer i gäng som härjar där. Kan jag då på nåt vis bli av med dom då, så jag får känna mig trygg ?

  2. 🐥 skriver:

   Och HUR vet de att andra SD:are INTE fanns på plats? Det är ju inte så att det syns utifrån vilket parit man tillhör/röstar på. SD är en av Sveriges största partier, vilket betyder att ganska många faktist röstar på dem. Trams!

  3. Mariam skriver:

   Hoppas innerligt att du inte menar vad du skrev…
   Detta innebär alltså att 15-20% av alla tjejer INTE får tala??? Varför är ett tal från en kvinna med utländsk bakgrund mer värt än från en kvinna med svensk bakgrund?
   NÄ FY!!! RASISM på högsta nivå!!!
   Om än omvänd sådan!!! Men det är det ingen som törs tala Om!!!
   USCH!

 60. Anonym skriver:

  SÅ DEN SOM BLIVIT SEXUELLT UTNYTTJAD AV EN SOCIALDEMOKRAT- KRISTDEMOKRAT FÅR TALA FRITT OCH DET ÄR OKEY?

 61. Alex Olsson skriver:

  I slutändan är vi alla ika värda som människor.
  Du kan fördömma en människas åsikt och handling men inte människan själv.
  Att bli sexuellt utnyttjad är fan ingen jag skulle önskat min värsta fiende och det borde inte andra göra heller.
  Peace be with you <3

 62. Tove Happonen skriver:

  Så osysterligt och hänsynslöst. Beklagar att de gjorde så här mot dig.

  De tog sig rätten att tysta en kvinna på ett event som handlar om att kvinnor äntligen vågar tala om övergrepp och trakassering. De borde skämmas.

 63. Me skriver:

  Välkommen till landet lättkränkt, gör som vi säger så blir allt bra, gå emot oss eller hua råka tillhöra nåt som inte passar trots att #metoo inte är en politisk # så gör vi mos av dig och blandar in politik och allt annat vi kan gräva fram om vederbörande. Låt kvinnan tala!!!

  SUCK

 64. Mariam skriver:

  Åh… man blir så trött…
  Nu är det ju ändå bara denna tjej som vet VAD hon tänkte tala OM. Vem säger att det är en man med utländskt påbrå hon blivit utsatt av???
  Om en tjej, med annan politisk bakrund (ex. V) under #metoo talet berättar om hur hon blivit utsatt av en icke svensk man… Hur ställer sig arrangören till det???

 65. Lilla L skriver:

  ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” säger jag bara. För att citera Madelaine Albright, och även en boktitel av Liza Marklund och Lotta Snickare

 66. Lena Andreassen skriver:

  Hva f ? Hun får ikke delta fordi hun har ett annet politisk syn? Det er jo rasisme . Jeg er målløs . Hvis det er noen trøst de oppfører seg like ille her .

 67. Lollo skriver:

  Frågar dem alla kvinnor som kommer dit vilken politisk inriktning dem har, ska dem sätta staket o inte släppa in dem?? Bland det löjligaste jag hört. Snacka om diskriminering och vad är vissa rädda för när det gäller politik? och vad har politik med sexuella övergrepp o mee too vågen att göra?? Snälla håll isär begreppen dem som sitter o fördömer!

 68. Molle skriver:

  Min tes om att det bara är Vänsterextremistiska kvinnor som blir sexuellt utnyttjade besannas av denna amatörarrangören. För enligt henne kan inte en kvinna som röstar på ett parti hon inte stödjer bli sexuellt utnyttjad.

  Själv är jag antifeminist och älskar när feminismens sammanhållning krackelerar så här. Det visar att det inte bara är män som kränker kvinnor, oftast kränks de av andra kvinnor.

  Sen tycker jag det är tragikomiskt att hon skriver ”Jag tog ett blixtbeslut vid på lunchen” för att ta åt sig ära när det är positiv anda som faller på. När hon senare måste avböja en talar på oseriösa grunder måste hon kalla på förstärkning i form av ”Vi, jag och de andra arrangörerna tycker inte…”

  Jag säger bara #metoo

 69. Boom skriver:

  Obehagligt att se hur de som påstår sig stödja varenda kvinnas rätt över sin kropp ger förbud om du är fel sorts kvinna och projicerar de värderingar ni stolt står för, är inte SD som diskriminerar någon i er manifestation, det gör ni HELT själva era hycklare.

  Tur att jag aldrig var till eventet, fega hycklare förtjänar inte att få hålla i event, ni borde polisanmälas för kränkning av en människas värde, (när allt hon skulle göra var att dela med sig om hennes övriga kränkningar, grattis nu kanske ni finns med i hennes nästa berättelse)

  PS: alla som röstat SD ni har inte samma rättigheter som andra, det är inte rasistisk diskriminering att förbjuda er från vad som ska finnas för alla och därför är det okej enligt väldigt många andra ”bra” partister.

  Jag bryr mig inte om SD vet inte vad de pysslar med, men vet definitivt vad de som står bakom detta event har för värderingar det visade ni tydligt och klart här och det räcker för att veta att SD är inte det parti jag ska akta mig för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer