Retouch, retouch, retouch..

11:00 13 Okt 2017

Kissie:


En bild från Kissies blogg och en bild från hennes pojkväns instagram. Ni kan ju gissa vilken som är vilken. 

Inte ens en bild tagen på håll från lite strandlel får vara oretucherad i Kissies värld. Till och med då är hon så pass missnöjd med hur hon ser ut att hon går in och retucherar magen smalar och rumpan större.

Egentligen är det inte den här lilla modifieringen i sig som gör mig upprörd utan meddelandet det skickar ut till barn och ungdomar: Att var aldrig nöjd med din egna kropp! Aldrig någonsin! Inte ens när du busar på stranden borde du slappna av för då kanske din mage fastnar på bild mitt i en utandning som gör att du ser tjock ut och om rumpan är för liten? Skandal!!!

Så tragiskt och så sorligt.
Jag undrar hur många barn som går sönder varje dag på grund av sån här skit?

Tack för tips!

44 kommentarer | “Retouch, retouch, retouch..”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Och Kissie som sagt hon inte gör sådant längre..
  Fler sådana här retuscheringsinlägg. Blir själv förblindad av vad som visas på sociala medier.

 2. Anonym skriver:

  Jag trodde att hon slutat med sånt 🙁 Förstår inte varför hon känner att hon behöver göra så, men antar att hennes dåliga sjävkänsla är svår att bli av med.

 3. anonym skriver:

  Konstigt att du aldrig skriver något om Annica E.Bara en sån sak som att låta läsarna bet. hennes p.böter –kanske dags att du börjar en insamling till henne också.

  1. Anonym skriver:

   Läsarna hade ett eget val. Dessutom betalade de inte ur egen ficka. Antagligen såg hon det som en rolig grej där och då. Bara för att man är offentlig gör man inte alltid det som är pk och ”rätt”. Och just detta var väl inte speciellt allvarligt 😅 Släpp det nu.

  2. Bloggbevakning skriver:

   What? Har hon gjort det? Jag skrev för övrigt om henne för några dagar sedan och hon har en egen kategori här inne men jag ytar givetvis gärna emot tips om man ser något som jag kan ha missat. Det händer, Bloglovin´ till trots.. =)

   1. J skriver:

    I hennes instastory kom hon ut och hade fått böter på 1200. Hon hängde med Daniel Paris. Hon suckade åt att hon fick böter (men sa att det inte var någon idé att klaga då det var hennes eget fel). I slutet av en story sa hon väldigt skämtsamt ”nån som vill swisha?” Lite senare sa hon i en story ”vad gulliga ni är som vill swisha mig!” och ”hmmm ska jag utnyttja detta eller inte?” -tänk dig en blandning av emojisarna ”😜” och ”😏”.

    Jag följer inte henne utan går bara in då och då så vet inte om hon sedan tog emot swish (eller tog emot, jobbigt att swisha tillbaka om det är flera kanske haha) eller vad hon nu gjorde 🙂

    1. Annie skriver:

     Men VEM swishar till henne? Hur är man då funtad? Om man väljer att lägga pengar på Annicas p-bot?

     1. Anonym skriver:

      Annica sa att om man swipa upp på hennes instastory tillräckligt många gånger så skulle något företag betala hennes böter…..

      1. Bella skriver:

       Det var en reklamlänk. Hon får väl ett par kronor per visning från företaget. Jag uppfattade det endast som ett skämt. Ingen betalade egna pengar, bötern i sig blev betald, hon tjänade in de pengarna på reklamvisning. Förstår faktiskt inte riktigt varför det skulle vara en stor grej. 🙂

       1. Lottta skriver:

        Med tanke på hur snabbt hon raderade sina InstStories, en där hon ber sina läsare hjälpa hennes med att ”swipa upp” så att hon kan få sin p-bot betald och en där hon skryter med att hon fick ihop tillräckligt med pengar innan hon ens hunnit avsluta sin lunch, samt att hon raderat många (inte alla) kommentarer på sin blogg där folk tycker det är grisigt av henne att tigga om pengar till sina böter så ger hon ju intrycket av att hon inte ens själv kan stå för det hon gjort. Hon parkerar fel och ber sina läsare betala för henne. Oavsett om dom betalar ur egen ficka eller om dom boostar hennes linkar spelar väl ingen roll? Lär dig parkera rätt eller betala dina egna böter.

        1. Bella skriver:

         Som sagt, jag upplevde det inte alls som skryt, bara att de drev. Det kan väl knappast vara så ovanligt att skratta åt att det blir fel ibland, det gör jag också 🙂

 4. Anonym skriver:

  USCH för henne och hennes gelikar!! Och så låtsas hon vara femonist.

  1. Issa skriver:

   Man kan vara feminist oavsett! Detta har ju med hennes självförtroende att göra. Det är synd att hon känner att hon inte duger som hon är.

 5. Mickan skriver:

  Fy fan vilken hycklare.

 6. M skriver:

  Vad otroligt jobbigt det måste vara att ha en kombination av den osäkerheten och blogg-karriär. När folk öser komplimanger över henne och hennes bilder/kropp, har hon då i bakhuvudet att hon lurat folk eller tar hon åt sig av smickret som om det var verkligheten hon förmedlat? Känns bara så onödigt komplicerat. Hade aldrig orkat fundera på sånt där hela dagarna.

  1. S skriver:

   Min tanke också. Jag skulle nog vara smårädd för att hela tiden uppfattas om annorlunda i verkligheten jämfört med bild. ”Jaha, är det SÅDÄR du ser ut egentligen” typ så. Katrin Z sa väl t.om nån gång att Kissie inte alls såg ut som på bild när de möttes.

   Haha jag själv tänker ju nog till en gång extra när jag lägger upp en mer smickrande selfie på mig själv. Kan jag stå för denna bild, jag är ju osminkad och knappast sådär snygg varje dag?

   1. I skriver:

    Fast det var förr när Alexandra photoshoppade hela utseendet som Katrin påstod detta. Ett antal år sedan. En sån här förändring av kroppen lär nog inte märkas i verkligheten. Dessutom lägger ju kissie/Alexandra upp videos på youtube och där kan man ju se hur hon ser ut 🙂

    1. I skriver:

     Men tycker självklart att det är synd att hon photoshoppar kroppen fortfarande. Men hon har ju haft någon typ av ätstörningar samt alltid haft dåligt självförtroende när det gäller hur hon ser ut, och sådant är inte lätt att bli av med :/

  2. Anonym skriver:

   En kompis till mig såg Engla på en djurpark och sa att hon såg VÄLDIGT annorlunda ut mot på bloggen.
   Vet inte om Engla retuscherar så mycket men hon väljer verkligen vilka vinklar, ljus, poser och miner så till den milda grad att min kompis kände igen hennes barn före hon kände igen Engla själv.

 7. Helene skriver:

  Nejmen newsflash Kissie retusherar sina bilder! Snacka om att alla är fina hit och dit, sen sitter hon där och fixar till. ALLT med henne är på låtsas.

 8. Anonym skriver:

  Jag reagerade på den här bilden, hur får hon till gropen i sidan mot ryggen? 🤔
  https://instagram.com/p/BX-TnwbjykC/

  1. Sofia skriver:

   Är den inte äkta så är den förmodligen gjord med dodge/burn i photoshop 🙂

 9. S skriver:

  Hela hennes resa med A tycks bara handla om att hitta den perfekta par- eller strandbilden. Tyvärr känns det bara som att hon försöker FÖR mycket. Och så med retuscheringen på det, det blir oäkta och definitivt inte genuint. Hon visar ju själv på bloggen hur hon kan ta ett antal bilder för att sedan möjligen en blir bra. Fan, kan hon inte bara vara och leva? Pojkvännen verkar ju glatt vara med på det hela iaf.

 10. Anonym skriver:

  KissIE eller ska man säga kisse, kissekatten kanske 🙂

 11. S skriver:

  Bellas instastory och Mias senaste video? Gud…

  1. Anonym skriver:

   Bella bimbo eller bimba.
   Vem är Mia?

   1. Anna skriver:

    Skäringer väl, eller? Hon trippar runt, svänger med håret och skiftar sedan karaktär…

  2. Anna skriver:

   Berätta! Jag har inte instagram, så jag kan inte se instastory. Vad gör BB? Mias video har jag sett. 😄

   1. S skriver:

    Bella har laddat upp en bild på henne och mia med texten ”friends again”.

 12. Anna skriver:

  Och så fort någon läsare anklagar henne för att retuschera sina bilder förnekar hon att hon att hon gör det. Möjligtvis att hon ändrar lite på ljus och färger för att göra bilderna bättre, men hon ändrar ABSOLUT inget på sin kropp. Hade varit lite roligt att höra hur hon själv skulle kommentera t ex denna bilden. Lite svårt att förklara bort. Om folk vill retuschera sina kroppar för att dom tycker att som ser bättre ut då, så får dom gärna göra det för min del……men att förneka något som alla kan se är ju bara löjligt.

  1. E75 skriver:

   Hon förstår fortfarande inte att det är en tydlig giveaway när midjan är mycket mindre än huvudet.

 13. FA skriver:

  Vem som är vem, tack.

 14. Hatar barn rakt av!! skriver:

  Själv ser kag endast en bild

  1. bonnie skriver:

   Det är bara en bild, men den rör ju på sig. Kolla noga på Kissies rumpa…

   1. Bloggbevakning skriver:

    Det är en giiiiiiiiiiif! Som jag gjort själv! *väntar på applåder*

 15. Thomas skriver:

  Det är inte Kissies fel, det är patriarkatet. Den smyger in och redigerar alla bilderna på nätterna. Lite grann som tandenfén fast med Photoshop.

  1. Henrietta skriver:

   Jag har hört talas om den. Tillhör släkten hustomtar faktiskt. Dom tjuvar den andra strumpan, gömmer nycklarna och den nyare generationen tjuvredigerar också ens selfies.

 16. Ina skriver:

  Tror jag måste gå till optikern… jag SER ingen skillnad!?!
  😣

  1. Ceccano skriver:

   Mage in, rumpa ut! ✔

  2. Anonym skriver:

   Gjorde inte heller det först, för bilden är så liten på mobilen – men om du zoomar in så ser du att midjan gjorts mindre på vänster sida och rumpan på höger putats ut lite (på Kissie alltså, hon verkar inte ha redigerat sin pojkvän i alla fall!)

 17. anonym skriver:

  Är så ego att visa upp sej och förminska sej på bild. Yta och åter yta är det som gäller för en del bloggare. I dont like it. 😠

 18. Marie skriver:

  Älskar detta inlägg! (Fast innerst inne vill jag veta hur hon gör när hon retuscherar, hemskt… )

  1. Anonym skriver:

   ”Liquify” verktyget i Photoshop 🙂

 19. Anonym skriver:

  Inte samma bilder exakt, men jämför man strandbilderna där han håller henne (de båda har lagt ut olika versioner) så är det uppenbart attt hennes bild är redigerad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla