Youtubern Bente förlöjligar #metoo

19:00 21 Okt 2017

Bente ”The Bentish” Schramm:

Jag antar att vi inte kommer se Youtubern Bente på Sergels torg i morgon för manifestationen för #metoo?
Hon har nämligen lagt ut följande bild på Snapchat där hon hånar och driver med fenomenet som tagit sociala medier med stor de senaste dagarna.
Jag antar att Bente är heltvförskonad från sexuella övergrepp och trakasserier, så grattis till henne. Inte heller verkar hon ha några vänner som utsatts för något liknande som hon kan sympatisera med, så grattis igen!
Jag vill bo där hon bor så jag också kan gå säker på gatorna.

78 kommentarer | “Youtubern Bente förlöjligar #metoo”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Så sjukt! Förstår inte hur man kan skriva något sådant!

  Och sedan förstår jag inte hur Madlady kan fortsätta att stå bakom Bente! Bente har sagt så mycket rasistiskt, till och med skapat ett konto där hon spred rasistiskt innehåll och ändå väljer Madlady att fortsätta att sponsra henne med grejer. Detta är något som borde komma fram i ljuset, att man inte ska stötta Madlady om man vill köpa från ett företag som tar avstånd från rasism och kränkningar.

  1. Anonym skriver:

   Vad har hon skrivit? Vet inte vem den här personen är. Namnet är i alla fall ett gammalt danskt namn, så tänker på en 70-årig vithårig äldre dam som sitter i sin rullator och skriver rasistiska och sexistiska saker.

  2. Signe skriver:

   Madlady har slutat jobba med henne helt!

 2. Anonym skriver:

  Sorligt att en kvinna skriver så. 💔

 3. Luluna skriver:

  Nej alltså bara nej!

 4. Siri2 skriver:

  Hon försöker ju garanterat vinna pluspoäng hos grabbarna. Aldrig sett en sådan självdestruktiv och skadad person.

  1. Anonym skriver:

   Tycker sånt där beteende är typiskt från tjejer som tror att det enda sättet att bli omtyckt av män är att nedvärdera sig själv.

   Vettiga människor gillar när ens partner har självförtroende och mår bra. Idioter gillar när partnern mår piss och kryper efter dem.

   Trött på kvinnor som säger ”Aaaaaa… Jag är inte feminist för de är bara håriga manshatare!!” och sedan fnittrar och tittar på en kille som flinande trycker upp en snus under läppen och sedan säger att ”Du är en riktigt kvinna du!” och tjejen fnittrar. Ursäkta för exempel taget ur verkliga livet.Trött på män som tror att enda sättet att vara en ”riktig man” är att nedvärdera kvinnor.

 5. Simba skriver:

  När jag läste det hon skrivit så händes det som ett hån. Usch, hoppas verkligen hon tänker till lite även om tänka inte verkar vara hennes starka sida.

 6. Miro skriver:

  Fy vad ledsen jag blir av att man inte förstår allvaret i #metoo.. 😔
  Nej inte ledsen förresten. Det gör mig nog mer arg. Riktigt jävla arg över hur denna kamp kan förminskas, och värst är det när den gör det av våra egna medsystrar 💔

  1. Tongångar skriver:

   Dessa slags medsystrar vill bara få ett ligg. Ser ingen annan anledning till deras idiotiska (förminskande) kommentarer om #metoo.

 7. Em.e skriver:

  Jag har inte sett ett enda vettigt argument från dem som går emot #metoo eller vad man ska kalla det de gör. Nej, det är inte synd om alla kvinnor i hela världen. Jag har valt att inte skriva något under #metoo, men jag blev själv utsatt för ett övergrepp av just en kvinna. Det är inte synd om alla kvinnor i hela världen och kommer aldrig att vara det men vi måste stå upp för alla kvinnor (OCH män) som det är synd om. En enda våldtäkt på jorden är en för mycket.

 8. Daniela skriver:

  Ironin i att Madlady tog bort JSC från sortimentet för att han är rasistisk, men att de fortsätter stå bakom Bente???

  1. Anonym skriver:

   Vem är JSC?

   1. Anonym skriver:

    Jefree Star Cosmetics.

    1. Anonym skriver:

     WHAT?? Hur/var/när är han rasistisk? Vad har jag missat??

     1. N skriver:

      Google is your friend…

  2. Anonym skriver:

   Känner samma! Av någon anledning så väljer dom att stå kvar bakom Bente fastän otroligt många har mejlat dom och ifrågasatt samarbetet. Det Bente skriver går emot det dom själva säger att dom står för, så något är uppenbart fel någonstans. Om dom fortsätter att sponsra Bente så säger dom indirekt att det hon gör är okej. Önskar att Camcam hade kunnat mejla Madlady ang detta och ta upp det i sin blogg. Det kanske hade fått Madlady att vakna.

   1. Anonym skriver:

    Känner inte till henne men låter bedrövligt. Vad är det för rasistiska kommentarer hon lämnat?

    1. Anonym skriver:

     Hon gjorde bland annat ett konto på Instagram för att folk tog så illa vid sig jämt av hennes Snapchats (undrar varför!) och där postade hon vad hon ville. Jag själv följde det inte så vet inte vad som postades, men folk blev otroligt upprörda och sa att hon postade bland annat något i stil med ”du vet att någon är kines när” och så lät hon folk kommentera. Och då kom det kommentarer i stil med ”han har en liten k-k” eller ”någon har små ögon” osv. Minns inte om det var just kines men något i den stilen var det. Så äckligt.

  3. Anonym skriver:

   Tog dem bort det?
   De gjorde ju värsts försvarsinläggen

   1. Daniela skriver:

    Jo de tog bort JSC efter en omröstning!

 9. Anonym skriver:

  Bedrövligt, stå upp för varandra för tusan 👊🏻

 10. Anonym skriver:

  Bente bor väl i Karlstad? Kanske dit man ska flytta då…

 11. Andy skriver:

  Bente är så edgy ju, pinsamt.

 12. Tongångar skriver:

  Låter som att hon bara vill få ett ligg (genom att impa på männen som tycker att #metoo är jobbigt att läsa/lyssna på, vilket också visar på vad för individer de är). Varför skulle hon annars säga något sådant om många kvinnors hemska erfarenheter?

 13. Maria skriver:

  O vem fan är Bente ???

  1. Sanna skriver:

   Youtuber

 14. J skriver:

  #mewtwo

  1. J skriver:

   Mitt pokémon hjärta slog lite extra hårt nu <3

 15. Lord voldemort skriver:

  Inte för att det är okej men vet att hon är diagnoserad med aspberger bla. känns som att de ofta hoppar grodor ur munnen på henne, som hon ofta också får be om ursäkt för.

  1. Anonym skriver:

   Att ha Asperger är ingen ursäkt till att bete sig som hon gör. Menar inte att det är det du säger dock.

  2. Em.e skriver:

   Mitt ex har asperger. De säger saker rakt ut som de menar och har väldigt svårt för att ljuga eller provocera på det sättet då de inte förstår hur andra reagerar. Så har hon det, så sa hon bara vad hon menade. Usch att ha de åsikterna.

 16. Mo skriver:

  Var det inte hon som la upp att hon var självmordsbenägen på snapchat för ett tag sen?
  Tänk om någon hade ba ”jaja det räcker vi fattar”

 17. :) skriver:

  Googlade henne, tittade lite och insåg att det här är en wannabe som lever på att provocera.
  Trist.
  Men hennes åsikter är lika intressanta som hundens senaste bajskorv.

 18. Annie skriver:

  Alltså rummet med en massa sängar och en brasa i mitten som Bella visar upp på instastory! Vad är det för konstigt rum? Hur används det? Lite konstigt att ligga nerbäddad i en säng med främmande människor i sängarna runtomkring.

  1. Anonym skriver:

   Nej det är jättemysigt! Det är en del av YSB SPA-koncept. På kvällen tänder de en stor brasa och sen ligger man där i sin egna (valfria) säng med nya sängkläder och sover/vilar, på kvällar kan man vara tills klockan 00.00 då de stänger. Sååå avslappnande! I need it! Synd det är så jäkla dyr vistelse bara. 🙂

   På morgonen tänds allt istället och hör man ljudet av havet. De har även morgonyoga där.

   Gällande Bella tycker jag snarare det är akward att hon fotar och filmar med blixt. Jag vågade knappt ens ta ett foto för att jag skämdes så mycket. Haha.

  2. Anonym skriver:

   Det är relaxavdelningen på YSB.

 19. Henrietta skriver:

  Varför kommer inte kvinnor ut med flera namn? Och varför bara kändisar? Jag menar, typ alla män har säkert någon gång gått över gränsen…tror jag. Ska vi börja krascha äktenskap och familjer nu, är det nästa move? Som en fd. prostituerad har jag massvis med män, vanliga familjemän, som jag kan outa.

  1. Anonym skriver:

   Kan kaaaaanske ha någonting att göra med att det kan vara olagligt.

   1. Henrietta skriver:

    Jahap. Men det verkar inte gälla nu, inte med kända män i alla fall. Aja, jag kan väl skicka info till fruarna så kan dom göra vad dom vill med den.
    Sexköp lär vara jobbigare att ställas till svars för än förtal ändå.

    1. vvv skriver:

     Jag tycker du borde skicka infon till fruarna, dom kommer tacka dig. Jag skulle det iaf, skulle absolut vilja veta om min snubbe är en torsk så man kan kasta honom sen.(om det nu va så)

   2. Em.e skriver:

    Henrietta skriver bara skit varje gg hon kommenterar, ignorera det bara

    1. Bobo skriver:

     Jag tycker Henrietta har några vettiga tankar som faktiskt kan vara värda att fundera lite på. Hon har kommenterat länge, länge här på BB och skriver inte alls bara skit. Om du nu tycker hon har fel eller bara skriver skit kan du ju i alla fall ”If I am wrong, educate me, don’t belittle me”.

  2. Anonym skriver:

   Du behöver ju inte leka dum och försöka komma med provokationer som ”ska vi krascha äktenskap nu?” #Metoo går inte ut på att upplysa allmänheten om vilka man har legat med, utan det är en upplysningskampanj som innefattar sexuella trakasserier, våldtäkt och liknande. Har du blivit utsatt för det så shoot, upplys fruarna. Gör vad du vill.

   1. Henrietta skriver:

    Sexköp är ett brott. Starkt kopplat till sexualbrott dessutom.

    1. Anonym skriver:

     No shit. Anmäl då.

     1. Henrietta skriver:

      Jag känner mig plötsligt som en mäktig kvinna här. Bara att börja plöja gamla mail och sms då.

       1. Anonym skriver:

        Tror du att det är någon härinne som vill hålla männen som köpt sex om ryggen? Bara att smsa och ringa, varför inte?
        Om du ska provocera kan du väl iallafall göra det bra 😂

      1. vvv skriver:

       Det är exakt vad jag tycker du ska göra. sänk dom äckliga männen som tyckersig ha rätt att köpa sex.

 20. Agnes von K. skriver:

  Vad kan det här vara för inte särskilt trevliga kulturarbetare?

  http://archive.is/xQuy6

  Sedan undrar jag varför alla är så jävla besatta av analsex?

 21. Jannike skriver:

  Jag kan tycka att man skall vara försiktig hur man använder denna # mest för att jag kan tycka att endel förminskar den som varit med om de den varit med om. Ja vill själv hävda att ja aldrig direkt blivit utsatt, inte på samma sätt som mängder av de otroligt hemska berättelser som rent sagt äe vidriga för att människor inte får lov att känna någon trygghet.

  Ja är rätt trygg av mig och närmar sig någon mig, slår mig på rumpan (för att ja borde uppskatta de, typ) så brukar ja slå hårt tillbaka, icke uppskattat men förhoppningsvis tar sig människa aldrig friheten igen. Däremot igår när jag satt hemma och snackade med en på Twitter som sedan ville lägga till mig på Facebook för att fortsätta prata, så insåg ja att de låg ett meddelande i utkorgen/ meddelanden som måste godkännas. Så ser ja att de är från en som frågar om ja har swish, han vill skicka över 3000 och frågar om vi skall ta en kaffe i morgon (idag) ja blev extremt äcklad av hela situationen då ja anser att de är kränkande så någon annan tror att man kan köpa en annan människa från ingenstans.

  Och för alla er som blivit utsatta, helvete va starka ni är som delar med er och även för er som lider i de tysta. Mängder med kärlek till er

 22. Dora skriver:

  Fattar inte varför du ger denna tjej uppmärksamhet, då hon uppenbarligen inte förstår vad #metoo innebär, pinsamt!!

 23. Lea skriver:

  Jag har aldrig blivit sexuellt trakasserad eller upplevt något hotfullt från män, innebär detta att jag är för ful att lägga märke till?

  1. Anonym skriver:

   Verkligen inte.

  2. Winchester skriver:

   Samma här. Är aldrig någon som klappat mig på rumpan eller sagt något korkat. Måste vara att jag är så otroligt ful och oattraktiv att inte ens snuskgubbar kan tänka sig att snudda vid min röv.

   Och nej det är inte så att jag VILL att dom ska göra det, men man undrar ju med tanke på hur andra kvinnor behandlas.. duger inte jag eller?

   1. Anne skriver:

    Det är skrattretande det ni skriver men jag förstår eran tanke för jag brukar tänka samma! Fast sen skjuter jag bort tanken eftersom den är så sjuk.

    Men lite märkligt är det ju att som kvinna lyckas gå 28 år utan att bli trakasserad, det förstår man ju iom #metoo-kampanjen. Vilken sjuk värld vi lever i.

  3. S skriver:

   Samma här Lea! Jag blev typ påhoppad också för att ej ha blivit utsatt, som om de va nåt fel på mig! Så konstigt! En ba vaaa finns det verkligen kvinnor kvar i denna värld som INTE blivit utsatta..ehh ja? både jag och min tonårsdotter har ej blivit utsatta, de tyckte det var ytterst märkligt. Jag kände mig nästan nertryckt. ytterst märkligt!

 24. Em.e skriver:

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Gv3q9/lasse-kroner-om-polisanmalan-det-har-ar-inte-klokt
  Första delen av artikeln kände jag bara uuuuurk äckel gubbe. Sen vände det lite. Jag hoppas verkligen inte att sista delen stämmer, det vore så otroligt fult av tjejen att anmäla nu bara för hon blev nobbad av honom. Kan ju iofs inte vara svårt att bevisa, hade de en relation eller hon ville ha en relation lär det ju finnas sms bevis etc på det.. Usch på båda två isåfl

  1. Hajflickan skriver:

   Jag tycker också hela den historien är oerhört märklig. Får inte ihop det.

   1. Em.e skriver:

    Mm. Först gör han fel, hon godtar ursäkten, de jobbar vidare tillsammans, blir kära, han gör slut… Och nu anmäler hon? Tycker han är vidrig, men får känslan av att hon bara utnyttjar läget och det tycker jag också är vidrigt

    1. Anne skriver:

     Jag fick också en liknande känsla. Typ att hon ville haka på Timell-tåget men det failade lite? Men usch, vill inte att det ska låta som att jag snackat skit om henne! Men liksom, han hade skickat dom där smsen, dom pratade ut, blev ett par i ett års tid, och nu flera år senare anmäler hon smsen? Märkligt.

     1. hej skriver:

      ”Mötet slutade med att Kronér fick en formell varning och han bad om ursäkt. Kronér menar i dag att han levt i tron att saken var utagerad.
      Tvärtom kom han att se dem som ett par.
      – Efter detta så jobbade vi vidare tillsammans i sex månader. När vi sedan träffades något år senare så blev vi tillsammans och hade ett förhållande i över ett år, säger han.
      Enligt 28-åringen var relationen vänskaplig, men blev stundvis av destruktiv sexuell karaktär”

      ”Kvinnan däremot vill polisanmäla för att hon under relationens gång kände sig tvingad till saker hon inte ville vara med om.
      – Jag tycker att alla har rätt att veta vem han egentligen är.”

      Från Expressen som det länkas till i Aftonbladets artikel

  2. hej skriver:

   Klart att han säger att hon är bara sur för att han nobbat henne, så brukar det låta. Eller att dom är ute efter pengar och därför anmäler!

   Alexander Bard passade på att twittra om dom stackars lurade männen igår:

   ”Not a single word heard from Swedish media houses on how cases are to be treated where men are falsely accused of sexual assaults on women.”
   https://twitter.com/Bardissimo/status/921502150529896449

   Gissa vem som likeat den tweeten? FV

  3. Kroner skriver:

   Oavsett om historien låter konstig (vi har ju dock inte riktigt hört hennes version? Jag har inte sett den iaf) så kör ju han exakt samma ursäkter som alla andra.

   Skickar oombedda nakenbilder för ”jag trodde hon var med på det”. Samtycke kanske? Finns det inte så stoppa in kuken i brallan och skicka inte de där jävla bilderna.

   ”– Jag gick för långt utan att jag visste att jag gick för långt. Jag trodde verkligen att vi hade en flört hon och jag. Jag trodde att det var ”cooking”, men jag missbedömde hennes intentioner, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.”

   Det är inte okej att han ”trodde”. Han är lika skyldig som alla andra äckliga snubbar som går över gränsen.

 25. Emman skriver:

  Bente, who ever you are…

  Är du redo att att konfrontera en våldtagen kvinna med ”jag fattar, det är synd om dej”? Du är välkommen hem till mig alla dagar i veckan för ett snack..

  Likaså att ta ett samtal med mig och andra kvinnor på Sergels Torg imorron. Jag välkomnar dig med öppna armar!

 26. 🕵🏼‍♀️ skriver:

  Såg ett metoo -skämt (kopplat till IS dessutom) på Instagram idag. Ingen spec person utan en vanlig Gubbe som på sin profil beskrev sig som ”50+”, enligt bilderna hade hans 18 åriga dotter tagit studenten i år, snacka om blind för sin omvärld 🙄

  aja, poängen: anmälde inlägget, Instagram tog bort de typ på en gång. Blev jätteförvånad. Men de funka 👍🏻 One gubbe down 😂

  1. Verax skriver:

   Anmäla är bättre än att bemöta? Jag gissar att du inte förmådde bemöta på ett stringent sätt och då sprang hem till mamma istället.

 27. sia skriver:

  Idiot!

 28. Hmm skriver:

  Kanske det är så att hon tycker att problemet är mer verkligt än en hashtagg.

  ”… fenomenet som tagit sociala medier med stor de senaste dagarna”… Är det här på allvar eller bara ännu en hashtagg trend?

 29. Fie skriver:

  Madlady har avslutat samarbetet

 30. Anonym skriver:

  Det var såklart dumt skrivet men hon har Asperger? Hon tänkte sig inte för. Är ni nöjda nu när hon har lämnat det offentliga livet?

 31. AGHNN skriver:

  Alla tycker allting är sexuella trakasserier nuförtiden, och de var tvungna att göra detta om sig själva. Att folk skriver om småsaker som t.e.x att någon tyckte att man var snygg och sade och att det var ”sexuella trakasserier” vilket är helt jävla löjligt. Att skriva om sådana småsaker förminskar riktiga offer för denna typen av brott t.e.x våldtäckt. Bente borde verkligen inte få så mycket hat bara för att hon har en annan åsikt än alla andra kvinnor.

 32. 🐍 skriver:

  Asså visst inte bra skrivet… men ni som skriver att ”hon bara vill ha ett ligg” ni är medvetna om att ni hoppar på henne pga hennes åsikter va? Sen så har hon en pojkvänn som ger henne mer kuk än vad hon behöver…
  Hon är bara en extremt impulsiv människa som även har asberger… visst dumt sagt men är ni verkligen bättre själva? Hoppas fan ingen av er är över 20 år för då är det fan sorgligt att leva i denna värld… man kan ba avfölja alla och gå vidare i livet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla