Hållbart?

06:00 1 Nov 2017

Blondinbella:

Bella lyfter fram en intervju med sin allt-i-allo Emma som intervjuats av tidningen Elle där hon går in lite djupare på vad hennes tjänst på Löwengrip Invest innebär.
Ett stycke gav mig ont i magen:

Hur ser en vanlig dag ut för dig på jobbet?

Redan i sängen börjar jag att skrolla igenom gårdagens bilder på Instagram, för att se hur de gått och läser igenom alla kommentarer. Sen vid frukosten börjar jag planera dagens första bild, går även igenom bloggen och snabbläser alla kommentarer där med, det är viktigt för mig att hänga med och försöka bilda mig en uppfattning av vad läsarna/följarna tycker och tänker. Sedan skrollar jag snabbt igenom mailen för att se om det är något brådskande där. Jag och Isabella börjar ofta vår sms-konversation tidigt på morgonen och går igenom dagens outfit eller bollar idéer vi fått under kvällen/natten. Väl på jobbet säger jag god morgon till Sascha som är stylistassistent och vi går igenom dagen och de större events som komma skall. Därefter återgår jag till mailen och börjar svara på allt. Jag får förvånansvärt många mail efter 23-tiden. Men jag är riktigt kvällstrött så efter 21 kan man inte förvänta sig svar från mig! Är dock desto mer morgonpigg så det jämnar ut sig!

– Under dagen har jag cirka 2-3 möten hos andra företag så det blir en del springande på stan för att hinna med, check på dagens motion! När både jag och Isabella har en lucka tar vi en dagens outfit-bild, hinner inte jag hjälper fantastiska Sascha till och tar foton. Och om det är något extra spännande på Isabellas agenda följer jag med och dokumenterar med både kamera och samt filmar till Instagram stories. Och det är ju nästan alltid något extra spännande så det blir mycket av den varan! Strax efter 17 rör jag mig hemåt, handlar mat, lagar mat och sedan börjar jobbpass nr 2. Då sätter jag mig i soffan iklädd mina skönaste och kanske fulaste mjukiskläder, vanligtvis med en ansiktsmask också. Med datorn i knät och Netflix-serien LOVE på i bakgrunden blir det ett skönt extrapass där jag hinner beta av det som jag inte hann med under dagen.

Så, om vi ska bryta ner den här tjejens dag.
Hon börjar jobba redan i sängen så fort hon vaknat och enligt henne själv är hon morgonpigg så vi kan väl gissa på att hennes arbetsdag börjar runt kl 06 – ungefär samtidigt som chefens sms börjar ramla in.
Sedan jobbar hon hela dagen till kl 17 då hon får en lucka för att hinna handla och laga mat. Sen börjar nämligen jobbpass nummer 2 som verkar hålla i sig till dess att hon går och lägger sig.

Hon får alltså en enda lite paus under dagen där hon hinner handla och laga mat?
Resten då? Ni vet, den där återhämtningen som Bella tycker är så onödig för sig själv eftersom hon verkar ha som mål att gå in i väggen en tredje gång innan hon fyller 30. Den ska tydligen inte heller gälla hennes anställda utan de ska med på tåget in i väggen.
Nu vet jag att Emmas sambo också arbetar för Bella så han är väl också del av den här Löwengripska ”sekten” där målet är att arbeta ihjäl sig men vilken annan partner hade accepterat att ens kärleks chef ställde de här kraven på sin anställda? Jag gissar på att Bella inte låter sina anställda ha något kollektivavtal eftersom det här skulle strida mot allt ett kollektivavtal står för.
Därför är det extra intressant att Bella är just Unionens representant och ansikte utåt.
Jag kanske skulle ta och ställa frågan till dem vad de anser om den här arbetssituationen?

111 kommentarer | “Hållbart?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Fuccboi skriver:

  Kontakta gärna Unionen och be om ett svar. Ännu roligare om du ställer frågan anonymt till olika fackförbund…. Anonymisera hennes arbetsdag och skriv till fackförbunden i första person och be om råd. Fackens svar kommer inte vara glada…

  Det som stör mig mest är dels att hon får det att låta som att det är normalt att jobba så här, att svara på mail fram till 21 men ”tyvärr” efter 21 så får du inte svar för hon är kvällstrött. Men också på att hon skriver/svarar på exakt samma sätt som Bella. Ingen egen röst, ingen egen tanke, bara en Bella-klon…

  1. Sch! skriver:

   Mycket bra idé! Gör så, och presentera sedan svaren. Modern anställningsform i all sin prakt.

  2. Anonym skriver:

   Blir väldigt långt att klistra in all text här, men för dom som vill läsa om arbetstidslagen utan att behöva kontakta unionen, kan göra det här.
   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/arbetstidslag-1982673_sfs-1982-673

   Ganska enkelt att inte behöva följa lagen för arbetstid, beroende på vilken slags anställning hon har tex. Ni kan läsa i 2 paragrafen.

 2. Sanningsströssel skriver:

  Får jag gissa så ser Isabella detta som att hon ger Emma en ”möjlighet”. Hon lindar in det så vackert att hennes anställda får jobba efter sina förmågor och att hon inte bryr sig om utbildning utan snarare ambition. Mellan raderna betyder det att ingen utbildad ekonom eller strateg hade ställt upp på hennes cirkus. Allt känns så amatörmässigt på något sätt, allt utom Pingis det vill säga.

  1. Anja skriver:

   Det är väldigt tragiskt att hon manipulerat(?) sina anställda till att tro att det är en bra sak att jobba ihjäl sig, eller åtminstone att skryta om att man har ”såå” mycket jobb som man är igång med från det att man vaknar tills dess att man somnar.

   Just den här artiklen hoppas jag bara är ett skrytinlägg. Det verkar ju trots allt som att Emma gärna vill vara den nya Isabella. Varför man vill det, vet jag tyvärr inte.

  2. V Originalet skriver:

   Fast helt outbildad är ju Emma inte om man läser artikeln.

   1. disrupted skriver:

    Hon har ingen examen. Obildad.

 3. Jennie skriver:

  Gör lite ont i magen av att läsa hennes beskrivning. Jag jobbade på exakt samma sätt när jag var yngre.
  Gjorde allt åt alla, satt kvar tills sen eftermiddag blev sen kväll. Struntade i att kroppen sa ifrån. Ville inte ställa krav på arbetsbörda, tider och annat. Man ville ju inte bli den ”jobbiga” i chefens ögon. Gick in i väggen efter 2 år.
  Jag har aldrig tyckt Isabella tagit hand om sina anställda på ett seriöst sätt. Detta inlägg bekräftar bara min teori 😅😅😣 Hur fasiken kan en arbetsdag se ut så här?!?! Tänker fan kontakta Unionen och fråga hur dom ställer sig till det här. I novembermörkret brukar jag sällan känna mig glad att lunka till jobbet men idag efter att ha läst detta känner jag mig överlycklig.
  Tackar en högre makt för att jag har en chef som respekterar kollektivavtal och vår lediga tid. 😁😁

 4. Annie skriver:

  Undrar hur länge man skulle få vara kvar hos Bella om man skulle kräva 8 timmars arbetsdag (som ju är det lagstadgade).

  1. Sigrid skriver:

   Du får säkert frågan redan vid anställningsintervjun och svarar du inte att du är villig att jobba hårt och inte stirra på klockan så blir du säkert inte aktuell för någon an ställning. Alla ska ju passa in i profilen och gänget 🙂
   Jag har själv sökt jobb i branscher där man förväntas jobba både kvällar och helger (och oftast utan särskild ersättning) i utbyte mot möjligheter till avancemang och goda referenser.
   Många unga och välutbildade får tyvärr gå igenom denna typ av Navy SEAL-utbildning under sina första arbetsår. Vissa klarar det men andra faller ifrån. Naturligt urval.

  2. Madelon skriver:

   Nja, nu är det där med åttatimmarsdagen en sanning med modifikation. Man kan ha längre arbetspass utan att det bryter mot lagen. Arbetstidslagen har regler om hur mycket man får arbeta per dygn och per vecka.

   Inom säkerhetsbranschen är det vanligt med 12 timmars arbetsdag.

   Det är dygnsvilan och veckovilan som räknas.

  3. Anonym skriver:

   Jag känner ingen som arbetar med administrativa uppgifter som gör 8 timmar utan att ta övertid. Själv jobbar jag över varje dag och då jobbar jag statligt. Kulturen ser ut så på många arbetsplatser.

   1. Johanna skriver:

    Vill man göra karriär är det något som man får förvänta sig, att arbeta under de förhållandena, men samtidigt så är kanske inte LCC eller Löwengrip Invest i det stadiet att de kan erbjuda karriärmöjligheter som motsvarar arbetet de anställda lägger ner. Det är skillnad om personen arbetar inom ban och finans, juridik eller liknande på stora företag. Visserligen arbetar de kanske än mer än Emma, men deras utvecklingsmöjligheter är ju än större än hennes.

 5. Anna skriver:

  Här borde ju Bella som chef gå in och kräva att hon drar ner på tempot för att inte gå in i väggen, men det lär väl inte hända. Hoppas att Emma inte måste lära sig den hårda vägen att jobbet och bloggbubblan inte är viktigare än hälsan.

  Det är farligt att älska sitt jobb så mycket som Emma antagligen gör, speciellt när man styrs av en blind chef.

  1. Linda skriver:

   Lol är ju det sista bella skulle göra!

 6. Malin skriver:

  Det som skrämmer mig mest i artikeln om Emma är det här: ”Vad har du för råd till unga människor som vill jobba med det du gör?


  – Var inte rädd för hårt arbete och att ibland kanske till och med jobba gratis, om man har möjligheten, bara för att få erfarenheten. Det blir lätt moment 22 annars, – har man inte erfarenhet kan man inte få jobb..”

  Unionen har alltså Bella, Emmas chef, som sitt ansikte utåt och såvitt jag vet så förespråkar inte unionen att man ska arbeta gratis! Är det så det ser ut på Bellas kontor, att folk arbetar gratis för att få tillfälle att visa vad de går för?
  Jag blir förskräckt. Hur kan man gå ut och säga till yngre i början av sin yrkeskarriär, att de inte ska vara rädda för att arbeta gratis – om man har möjligheten – för annars kommer ni inte få någon erfarenhet och då hamnar ni i moment 22! Suck suck

  1. F skriver:

   Eeeexakt! Det allra värsta – att de vänder sig till unga tjejer som är just de som jobbar gratis och utnyttjas utan att få något tillbaka.

  2. Malena skriver:

   Emma är säkert begåvad men hon verkar manipulerad och styrd av Isabella. Isabella använder sig av människor så länge hon behöver dem men sedan överger hon dem. Tänk hennes pappa, Angelica, Odd och även Fanny verkar ha försvunnit. I något skede kommer också Pingis och Emma att bytas ut. En dag spricker Blondinbellas bubbla…

 7. Stina skriver:

  Farligt för hennes hälsa. olagligt. Djupt oetisk av den här Bella. Hur kan man sätta facket att granska hennes verksamhet som arbetsgivare? Eller det här borde ju vara ett ämne för Uppdrag granskning/Kalla fakta/pressen! Dags för lite grävande journalistik kring dessa influensers sätt att hantera assistenter osv.

 8. M skriver:

  Kontakta gärna unionen! Detta låter ju absurt.

  1. Hanna skriver:

   Det här är inte sunt :-/

 9. Anonym skriver:

  Det låter helt vansinnigt, för någon som står utanför och inte åker med i Blondinbellas karusell. Jag tycker det är riktigt dåligt att inte erbjuda sina anställda bra arbetsvillkor, kollektivavtal eller ej.

 10. Sara skriver:

  Djävulen bär flattered. 🙄

  (Om man som jag blivit drabbad av en dålig chef en gång är det SÅ jobbigt att läsa om Bellas chefsegenskaper, jag mår dåligt av det. Hon fattar inte själv hur mycket som står på spel)

  1. Sbb skriver:

   Djävulen bor i Flattered. 😆

   (Sedan nån skrev att det låter som ett ortsnamn, kan jag inte läsa det på annat sätt än på sträv göteborska)

   1. sunshowers skriver:

    Sbb, nu kan jag inte läsa det på något annat sätt heller XD tack tack!

   2. Anonym skriver:

    Hahaha! Nu kommer jag ju också tänka ortsaktigt uttal hädanefter. Flattered, Ullared, Angered, Gislaved… 😅

    1. S skriver:

     Går spårvagnen till Triggered eller Angered?:
     https://www.instagram.com/p/Ba6bbZHDwnA/?taken-by=varmkorvboogie

 11. LindaP skriver:

  Men vad är detta för vansinne. kontakta gärna facket ja! Så långa arbetsdagar och dessutom förespråkar hon att arbeta gratis? Verkligen inte förebild utan snarare ett rop på hjälp.

  Själv gör jag hus i helvete och kräver övertidsersättning så fort jag klockar över mer än en timma. Hoppas Emma börjar göra detsamma!

  1. Sofia skriver:

   Helt rätt.
   Verkligen inga bra förebilder för unga.

  2. O skriver:

   Ojoj kräver Emma det lär hon ryka snabbare än snabbast😁

 12. Edit skriver:

  Men när det gäller Emma så enligt Bellas blogg är ”hon på väg och ska starta eget för att kunna hjälpa andra bolag med samma sak.”
  Av det kan man väl dra slutsatsen att det inte är så länge till som Emma kommer att leva under dessa slavliknande förhållanden?
  Om Bella fortsätter att hjälpa Emma att förverkliga sig själv så bör hon förhoppningsvis fortsätta att stötta Emma även sedan hon blivit egenföretagare.
  Men vi har tyvärr sett tidigare hur det kan gå för Bellas vänner om de visar verklig eller upplevd illojalitet.
  Hoppas Emma inte drabbas av den Löwengripska glömskan. Bella har ett stort nätverk och hon kan hjälpa eller stjälpa någon i karriären.

  1. LindaP skriver:

   Men Bella som så gärna påpekar att hon skapar så mycket jobb – borde inte hon anställa två assistenter? Uppenbarligen behöver hon Hjälp ca 15h/dygn, perfekt för två heltidstjänster! Svårt att se varför Bella är snäll som låter Emma jobba dubbelt.

  2. E skriver:

   Om Emma är ”på väg att starta eget” så kanske det kan vara så att en del av allt det hon gör under dagen är jobb för sin egen verksamhet?

   1. rebecka skriver:

    nej allt detta jobb hon nämner är ju för bella. så hur hon ska ha tid att starta eget fattar jag inte..

 13. Sofia skriver:

  Skrev detta på Bellas Blogg
  Emma verkar vara en härlig människa. Bella har oftast supersnygga outfits. Men jag blir lite rädd om detta är förebilden för unga idag. Dubbla arbetspass, alltid jobb på kvällen. Inte undra på att psykiskt ohälsa/utbrändhet verkar öka. När ha de tid för återhämtningen. Ser det som dagens träningspass att springa mellan möten?! Uppmuntrar även att jobba gratis för att komma vidare i karriären. Detta rimma väldigt illa med Bellas inblandning i Unionen. Hallå Unionen dags att ni vaknar och ifrågasätter denna inställning. Sen är Emma en positiv människar och det kommer man långt med . Men långt ifrån alla klarar av detta. Bella är en glad och lekfull ledare. Toppen!

 14. Sofia skriver:

  Varför kommer min kommentar inte med?

 15. Sofia skriver:

  Emma verkar vara en härlig människa. Bella har oftast supersnygga outfits. Men jag blir lite rädd om detta är förebilden för unga idag. Dubbla arbetspass, alltid jobb på kvällen. Inte undra på att psykiskt ohälsa/utbrändhet verkar öka. När ha de tid för återhämtningen. Ser det som dagens träningspass att springa mellan möten?! Uppmuntrar även att jobba gratis för att komma vidare i karriären. Detta rimma väldigt illa med Bellas inblandning i Unionen. Hallå Unionen dags att ni vaknar och ifrågasätter denna inställning. Sen är Emma en positiv människar och det kommer man långt med . Men långt ifrån alla klarar av detta. Bella är en glad och lekfull ledare. Toppen!

 16. Jenny skriver:

  Nu har Bella skrivit djupt och insiktsfullt inlägg om behovet av att varva ner. Det var inte länge sedan som hon skammade livet ur alla oss som gillar Netflix-serie på kvällen.

  1. Annie skriver:

   Ja precis, läste inlägget. Kändes ju väldigt ”lägligt”.

 17. Sofia skriver:

  Emma verkar vara en härlig människa. Bella har oftast supersnygga outfits. Men jag blir lite rädd om detta är förebilden för unga idag. Dubbla arbetspass, alltid jobb på kvällen. Inte undra på att psykiskt ohälsa/utbrändhet verkar öka. När ha de tid för återhämtningen. Ser det som dagens träningspass att springa mellan möten?! Uppmuntrar även att jobba gratis för att komma vidare i karriären. Detta rimma väldigt illa med Bellas inblandning i Unionen. Hallå Unionen dags att ni vaknar och ifrågasätter denna inställning. Sen är Emma en positiv människa och det kommer man långt med . Men långt ifrån alla klarar av detta. Bella är en glad och lekfull ledare. Toppen!

 18. Sofia skriver:

  Skrev detta på Bellas blogg: Emma verkar vara en härlig människa. Bella har oftast supersnygga outfits. Men jag blir lite rädd om detta är förebilden för unga idag. Dubbla arbetspass, alltid jobb på kvällen. Inte undra på att psykiskt ohälsa/utbrändhet verkar öka. När ha de tid för återhämtningen. Ser det som dagens träningspass att springa mellan möten?! Uppmuntrar även att jobba gratis för att komma vidare i karriären. Detta rimma väldigt illa med Bellas inblandning i Unionen. Hallå Unionen dags att ni vaknar och ifrågasätter denna inställning. Sen är Emma en positiv människa och det kommer man långt med . Men långt ifrån alla klarar av detta. Bella är en glad och lekfull ledare. Toppen!

 19. Anonym deluxe skriver:

  Jäklar vad ont i magen jag fick av detta inlägget.
  Har själv varit i en liknande situation, men då var det inte ens fråga om att jobba dygnets alla timmar, utan att man illa tvunget skulle vara kontaktbar 24 timmar om dygnet & komma in med det samma om så behövdes. Givetvis utan någon form av beredskapstjänst eller ersättning. Om man var bortrest under sina lediga dagar skulle detta meddelas i god tid, så cheferna visste att man inte kunde hoppa in just då (hallå privatliv!?). Och fy farao vad ”bara” detta tärde på mig. Hade jag vart kvar några månader till hade jag garanterat kraschat in i väggen, så som flera kollegor innan mig redan gjort.
  När jag inte längre orkade jobba extra/vara kontaktbar hela tiden pga helt slutkörd, fick jag gång på gång höra att jag var självisk & inte brydde sig om vårdtagarna (jobbade inom vården). Fick slutligen sparken för att jag under en ledig helgdag valde att stänga av mobilen, för att jag verkligen inte orkade med alla samtal och sms…

  1. maskrosbarn skriver:

   Fullständigt oacceptabelt ❤️

 20. Ida skriver:

  Låter inte bra alls! Skulle vara väldigt intressant att höra vad unionen säger.

 21. Anonyma skriver:

  Usch nä det här låter ju inge vidare :/ Unionen bör nog fundera på om de vill bli associerade med det här. Sjukt hur BB lyckats bli en frontperson till att börja med?! Sorgligt också när det enda dessa personer värdesätter är jobbet, vad gör man då när man går in i väggen/sjuk? Känns knappast som att detta är ngt stöttande företag.
  Man blir väl slängd på tippen när man inte kan producera i raketfart 😔

  1. Marja skriver:

   Unionen försöker locka till sig egenföretagare och är det nåt egenföretagare inte har så är det reglerade arbetstider och villkor. Man får göra det som krävs för att hålla företaget igång. Så tycker allt att Unionen har lika stor dubbelmoral här. För övrigt fick jag mycket positivare syn på Emma efter artikeln, hon verkar driven och beredd att jobba hårt vilket är två egenskaper som behövs för att komma någon vart. Fackföreningarna i Sverige har gjort mycket gott men de har också skapat ett folk som tror att man kan få ett jobb som oerfaren 18-åring och förvänta sig i princip samma lön som utbildade personer med lång erfarenhet, något som få arbetsgivare har råd med.

   1. Anna skriver:

    Det stämmer ju för själva egenföretagaren, men absolut inte för en anställd!

    1. Marja skriver:

     Ja, och då är det ju rätt mycket dubbelmoral som fackförbund att först förhandla och driva vissa frågor för vissa människor och sedan ha en annan grupp medlemmar där man tycker att helt andra villkor är ok.

     1. Ƭĥe real Hmm skriver:

      Marja: Du får nog fundera lite på hur du menade för om du driver eget så ska Unionen alltså då förhandla åt dig med…..dig själv?

      1. Marja skriver:

       🙂 Nu vet jag inte hur du tolkade min kommentar för det var det jag försökte få fram. Men uppenbarligen lyckades jag inte. Dock får man bara vara med i Unionen egenföretagare om man inte har några anställda. Tycker ändå att det är märkligt att Unionen går in på den sidan där arbetsgivarna normalt står, dvs de som startar företag. Sedan ser jag ingen motsättning mellan att vara arbetsgivare och att de anställda ska ha bra arbetsmiljö och villkor.

       1. Ƭĥe real Hmm skriver:

        Jag ser inte heller någon motsättning.

        Nä allltså jag förstår inte heller varför du som egenföretagare har fördel att vara med i ett fack men de har kanske funderar ut något eller så inser de att det kommer bli vanligare och vanligare att man inte är anställd längre och de måste hitta nya kassakor att mjölka så ett de inte förtvinar. 🙂

   2. Amanda skriver:

    Jag har all respekt för egenföretagare, utan dem skulle det inte vara mycket bevänt med det här landet. Men samtidigt måste man som både egen- och storföretagare att det är skillnad mellan att jobba kvällar och helger för sin egen idé, sin egen passion, och att kräva samma sak av en anställd.

    Företagare tar en stor risk och förtjänar all eventuellt vinst de lyckas göra. Anställda har en betydligt säkrare situation men har heller inte del i vinst och annat. Det är val man gör, men då vare sig kan eller ska man förvänta sig samma passion och tillgänglighet från den anställde.

    Sen bör tryggheten för småföretagare absolut byggas ut, sjukförsäkringsvillkor och annat är under all kritik, men jag är rätt less på överentusiastiska entreprenörer som inte tar ansvar för sina anställda och arbetsgivare som förväntar sig att alla ska ge upp lika mycket för deras företag som de själva gör – för standardlön och den stora glädjen att få spela en biroll i deras framgångssaga.

    1. Marja skriver:

     Håller med dig. Tycker också att det är tråkigt att det förekommer många oseriösa arbetsgivare, varje vettig arbetsgivare vet att man inte bygger en framgångsrik verksamhet genom att behandla anställda illa. Sedan finns det ju tyvärr branscher/jobb där upplärningstiden är kort och där det ”funkar” att hela tiden ta in nya personer som man sedan låter gå när/om de börjar ställa krav. Tycker bara att den här diskussionen är lite trist, att man demoniserar personer som brinner för sitt jobb och är ambitiösa och genast gör det till arbetsgivarens ansvar att balansera deras tillvaro. Arbetsgivaren har ett omfattande ansvar för anställdas arbetsmiljö, men det är också många anställda som vill ta chansen vill visa vad man går för och komma vidare i karriären. Alla vill inte det och det är ok, men många vill jobba hårt för att uppnå det man drömmer om och det måste ju också vara ok så länge det inte är arbetsgivaren som tvingar en att jobba 12 timmar om dagen.

 22. rebecka skriver:

  om det är så här mycket jobb nu, efter att sascha tillkommit som emmas assistent, tänk hur mycket jobb det var INNAN i så fall.. för nästan inga pengar 🤔

  det fulaste stora företag som tjänar multum kan göra är att överyga folk att jobba gratis för exponering. ”du får inte betalt men ditt namn kommer synas för miljoner människor, bra va?!?” 😡

  undrar hur mycket jobb det var när hon jobbade som bellas nanny..

 23. Laura skriver:

  Jag håller med om att man borde kontakta unionen. Samtidigt kan jag inte låta bli att tro att jobbet egentligen är rätt glidigt och att den här tjejen vill bara försöka framstå som viktig typ. Hon har ju på når sött en lite skrytig ton? Och hur jobbigt är det förresten att kolla igenom kommentarer? Det gör jag också på bussen, på väg till jobbet:p

  1. rebecka skriver:

   ja men du har inget ”tvång” på dig att göra det på bussen, emma måste ju det pga arbetsuppgift och kan inte välja att skippa det en morgon..

   1. Lina skriver:

    Lite så är det ju. Har en privat insta och en för mitt företag. På den privata är det aldrig jobbigt att läsa/svara på kommentarer men på företagets kan det kännas sjukt drygt :p men oftast är det bara kul, väldigt roligt att kunna interagera med kunder 🙂

 24. rebecka skriver:

  det knäppaste i denna soppa är ju att emma inte inser hur sjukt detta är! att hon faktiskt ser det som en ”fantastisk möjlighet”. SNÄLLA VAKNA och börja sätta ner foten

 25. Lina skriver:

  Eftersom Unionen har Isabella som ansikte utåt förutsätter jag att de har kollat att hennes företag har kollektivavtal, allt annat vore ju jättemärkligt? Som att någon vegan skulle slå sig ihop med McDonalds typ.

  Jag ska anställa för första gången nästa år, jag är rätt glad över att ha haft idiotchefer, för nu vet jag hur jag inte ska behandla mina anställda..

 26. Aa skriver:

  Vet inte hur många år Alltiallo Emma, har jobbat hos Bella eller hur många dagar i veckan. Jag fick hjärklappning av att läsa, hur Emmas jobbdag ser ut. En kort period i livet, kan man nog jobba så. Men i längden är det inte hållbart. Vore intressant att höra vad olika fack, har att säga om det. Själv har jag känslan av att Unionen är en ”svag” fackförening.

 27. Li skriver:

  Och som ett brev på posten kommer ett inlägg om hur viktigt det är att varva ner som försvar. Ja det är det och det är ju tur för Bella att hon har möjlighet att resa iväg på spa och weekends jämt (Räknas förresten Netflix som nedvarvning för Bella tro?). Har hennes anställda som också verkar jobba lika mycket, eller mer, tid till samma sak? Emmas jobb låter roligt och glassigt, men ohälsosamt!

 28. Ella skriver:

  South Park reklamen som går igång av sig själv när jag läser via datorn är skitjobnig när man försöker smygläsa på arbetstid!

  1. Magda skriver:

   GAH! Flög högt igår kväll när jag surfade lite när sambon gått och lagt sig.

  2. L skriver:

   Ladda ner adblock till webbläsaren 🙂

 29. Linda skriver:

  Varför är någon förvånad? Sista inlägget var nog inte ens skrivet av Bella utan assistenten.
  De kollar kommentarer och planerar bloggen i minsta detalj utifrån dem för att få max effekt. Och så skriver folk ”Det ääääär sååå myyysigt att du är personlig igeeeen bella!”
  Kräks.
  Bella lever för sina cash och att lura på sina följare ditt och datt.

 30. V Originalet skriver:

  Du då Camilla, som håller koll på kommentarerna i princip all vaken tid. Och läser bloggar/kollar insta och skriver inlägg. Enda skillnaden är väl att du har kontoret med dig hela tiden.

  1. Ida skriver:

   Stora skillnaden är väl om man själv är företagare eller anställd. Inte för att jag vet hur Camillas kontrakt med Nöjesguiden ser ut.

   I Finland står det åtminstone klart och tydligt i arbetstidslagen att lagen inte gäller för företagare, eller anställda familjemedlemmar (alltså om det är ett familjeföretag).

 31. Ellie skriver:

  Ja precis, varför är ni förvånade och förskräckta? Det där var typ det jag hade förväntat mig. Lite synd att du inte tar med delen där hon beskriver Bella som chef. Där framgår det att hon i princip har fått skapat sin egen tjänst och att hon tycker Bella är en fantastiskt chef.

 32. Sofia skriver:

  Har hon ens kollektivavtal. Zug AB det är väl där alla är anställda som jobbar hos Bella. Har de avtal?

 33. L skriver:

  Och stackars bella som nyss hade perfekt balans i liv har magsår, dags att ta fram styrkekram-burken igen

  1. Sara skriver:

   Man får inte magsår av stress.

   1. Ƭĥe real Hmm skriver:

    Det kan absolut vara en orsak jo.

    1. Emma skriver:

     Nej det är en vanlig missuppfattning men det kan man inte! Magkatarr ja, men inte renodlade magsår. De beror nästan uteslutande på antingen 1) Helicobacter pylori som är en bakterie eller 2) NSAIDs, det vill säga värktabletter som ipren, voltaren.

     Sen är för mycket stress såklart inte bra för kroppen ändå, men tänkte bara reda ut den detaljen 🙂

 34. m skriver:

  Låter som vilken dag som helst i restaurangbranschen. Förutom att du inte få komma hem.

  1. Ida skriver:

   Är du ”vanlig anställd” inom restaurangbranschen och tvingas jobba 12-14 timmar per dag varje dag utan möjlighet att åka hem så är det nog något som inte är som det ska..

   1. M skriver:

    Det låter som en helt vanlig arbetsdag inom restaurang. Jobbar du själv i branschen så borde du veta det?

   2. Lina skriver:

    Är väl det som är sk långpanna?

   3. m skriver:

    Jag brukar vanligtvis jobba runt 12-14 h per dag runt 20 minuters rast totalt. Rekordet är 16 h

   4. Salta katten skriver:

    Långpannor är vardagsmat inom restaurang- och krogbranchen. 10-14 timmar är standard. Med knappt OB.

 35. Snape skriver:

  Men skulle inte denna Emma starta eget?

  1. rebecka skriver:

   jo men hur ska hon ha tid till det när all denna tid hon beskriver är för jobbet hos bella? fast hon kanske använder sina helger till det.. om hon ens är helt ledig på helger 🤔

 36. J skriver:

  Oavsett vad man tycker om andras arbetssituation så är den just det, Andras.. Sen hoppas man ju att hon får lön som motsvarar hennes insats(er)

 37. Anonym skriver:

  Och Bella framhäver hur duktig hon är som hämtar barnen tidigt, att hon kan ta ledigt bara sådär en dag och gå på lekland, resa iväg på weekends hela tiden. Inte så konstgt att det går om hennes anställda istället får jobba dygnet runt..

 38. Veritas skriver:

  Har skrivit nu till Unionen om detta. Återkommer med svar 🙂

 39. Jossan skriver:

  Det värsta är väl att Isabella tycker det här är fullkomligt normalt, att allt annat är att vara ”lat” eller att man, om man inte jobbar fram till läggdags, inte är ambitiös eller en riktig entreprenör. Tycker unga, driftiga personer som driver företag ska lyftas, men när man har noll erfarenhet i ledarkunskaper eller hur ett företag med välmående anställda mår, är det ju bara sorgligt…

 40. Jenny skriver:

  Jobba gratis??

  Men jisses. Är hon helt pantad i hela skallen?

  LO mfl går ut VARJE sommar på sina ungdomsgrejer att ALDRIG jobba gratis..

  Ren slavhandel rakt igenom och otroligt utnyttjande.

 41. Mickan skriver:

  Kanske är det så de som ”lyckas” nu för tiden måste göra… 😐

  1. Linda skriver:

   Nej.

 42. Amanda skriver:

  Men så less på den här attityden att arbete är allt och man ska vara så himla ambitiös jämt. Jag är kapitalist, tjänar bra, brinner för mitt (/mina) jobb, jobbar hårt och mycket, men hela den här American Psychogrejer är så töntig.

  Ingen blir imponerad över att du inte kan prioritera. Semester, vänner och familj är VIKTIGT, oavsett hur mycket du vill göra karriär. Att vara en hel människa är viktigt, inte minst för karriären.

  Att chilla framför Nextflix då och då är för övrigt också viktigt, om du vill förbli kreativ och produktiv. Tolv till fjorton timmar per dag på kontoret är bara slöseri med tid, annat än under tillfälliga arbetstoppar. Ingen förmår vara produktiv så länge. Och då ägnar du bara tid åt att flamsa i korridorerna och dricka för mycket kaffe istället för att lägga den på verklig återhämtning och människorna som betyder något.

  1. X skriver:

   Amanda, spot on!

  2. N skriver:

   Precis så! Har en familjen som har varit så extremt produktiv och trött att han inte behöver mer än 3h sömn per natt som nu ligger på psyket pga kortslutning i hjärnan. Han har tyckt att Han ska passa på att fortsätta köra på eftersom han kemtvätt han hade energi. Nu började han hallucinera och trodde att han var Jesus.

   Hjärnan behöver koppla av. (Obs Bella kopplar ju av rätt ofta hos frisör, spa, naglar osv… Men hennes anställda kanske inte har sånt på arbetsschemat).

  3. E skriver:

   Väldigt bra kommentar. Tummen upp:)

 43. Vad är det med folk skriver:

  Men vad är det med folk egentligen? Ett fritt jobb innebär att man jobbar när man behövs. Jag jobbar t.ex. just nu så jag hinner inte läsa alla imbecilla kommentarer från bortskämda tonåringar här. Kan dock säga att ha ett fritt jobb utan egentliga tider att passa är det absolut bästa. Sedan om du i slutändan ändå kanske ”jobbar” fler timmar än 8 per vardag – ja vad fanken – så länge du har kul så är det ju ingen fara. Denna ”bloggbevakning” jobbar väl oxå i stort sett dygnet runt men det kanske är flera personer. Vad vet jag…

  1. Victoria skriver:

   Problemet med ett fritt jobb utan egentliga tider är väl att det väldigt ofta slår över och blir för mycket. Jag tror inte folk som skriver här är lata, utan inser att man behöver återhämtning även om jobbet är kul. Jag har ett ”fritt jobb”, men det innebär i praktiken att jag alltid förväntas vara tillgänglig. Kvällar, helger, semestrar, när jag är sjuk. Det ”fria jobbet” innebär extremt sällan att jag kan flexa ut någon timme tidigare, däremot ofta att jag måste jobba 15 timmar eller mer om dagen. Jag tycker mitt jobb är världens roligaste, men det spelar ingen roll för till slut orkar man inte! Jag är så extremt trött och gråter av stress nästan varje dag. Allt jag vill är att bara få någon vecka i fred utan en mobil som plingar konstant. De flesta av mina vänner jobbar inom liknande branscher och alla har det så här i olika grad. Så lägg ner snacket om att man är en imbecill bortskämd tonåring för att man tycker att en arbetsgivare borde ta sin roll på allvar och se till så att det sätts gränser för de anställda.

   1. Vad är det med folk skriver:

    Jäkla kul detta! Här sitter du och gnäller över att du jobbar 15 timmar om dagen och håller på att dö på grund av det…

    Mä…vad gör du här då? Är ditt jobb att sitta och lägga långrandiga inlägg på olika bloggar? Ja i så fall kan jag förstå att du måste jobba 15 timmar om dagen. Om inte – logga ut och gå och jobba istället så ska du se att du säkert klarar av dina uppgifter på typ 7 timmar. Testa en dag bara för kul vettja!

    1. Victoria skriver:

     Nej, mitt jobb är affärsjurist och jag skrev ovanstående kommentar i taxin från en klientlunch. Eftersom du verkar intresserad av hur jag hinner lägga några minuter om dagen på att läsa bloggar kan jag ju berätta att jag just ju befinner mig på t-banan till en middag.

     Intressant att du tycker att jag skulle kunna hinna klart med mina uppgifter snabbare. Poängen med min kommentar var ju just att många med dagens flexibla arbetstider aldrig blir ”klara för dagen”, utan man förväntas jobba när det kommer arbetsuppgifter, oavsett om det är kväll och man redan jobbat 8 timmar om dagen.

    2. Ella skriver:

     Sluta vara så sjukt osympatisk. Du har ingen aning om hur Victorias arbetssituation eller arbetstider ser ut. Du sitter ju själv inne på bloggbevakning kl 13, du ska inte ta och jobba och bidra till samhället lite själv? Kanske du kan börja med att jobba på din attityd och inte förutsätta eller tro saker om folk, eller slipa bort lite av din arrogans. Testa för en dag, vettja. Kanske blir trevligare för alla i din omgivning.

 44. Mens skriver:

  Undrar vad facket skulle säga om titeln vs arbetsbeskrivningen. Denna Emma sliter som nån sorts hovdam åt Isabella och ska samtidigt ”ta fram koncept”…?! Och har en lång titel som absolut inte stämmer med det hon gör. Oinfriade löften om en mer affärsutvecklande roll lyser liksom igenom. Samtidigt så är detta ett strukturellt problem. Även i film- och tv-branschen tex så jobbar en massa praktikanter och assistenter helt orimliga pass och ofta utan att få betalt. De lovas ”en bra merit” eller ”exponering”. Vi måste alla börja säga ifrån och våga ifrågasätta de här utbrännande hierarkierna och våga säga stopp. Det finns en så himla röd tråd som binder samman unga kvinnors utbrändhet, unga kvinnors utsatthet för slemmiga män, och många kultur- och mediekvinnors brist på pensionspoäng.

  Jag skulle aldrig ifrågasätta Isabella som mamma och hatar när folk letar fel hos kvinnor bara för att trycka ner. Så jag är emot mkt som skrivs i ffa kommentarer på denna blogg.

  Men. Att Isabella framställs som så himla duktig ledare och så sund ang ekonomi, samtidigt som hon har en oprofessionell organisering och ett arbetssätt som bara skriver ”utbrända anställda inom kort”… det ska ifrågasättas tycker jag. Men också sättas i perspektiv. Nöjesguiden har samma issues. Alla tidningar. Alla produktionsbolag. Osv.

 45. VI MÅSTE STOPPA DET HÄR skriver:

  DU GÅR ÖVER LIK CAMILLA. DU BIDRAR TILL SÅ MYCKET MOBBNIBG OCH KRÄNKNINGAR. DU SNACKAR OM KÄLLKRITIK OCH HUR VIKTUGY DET ÄR. DU SNACKAR OM HUR BINGO SKREV OM SIN DOTTER. DU KONSPIRERAR UPP ATT BINGO ÄR EN VÅLDTÄCKTSMAN SOM NU DOTTERN SKA SITTA OCH LÄSA OM? DU MÅSTE STOPPAS!!!! NI ALLA SOM LÄSER DET HÄR!!! VI MÅSTE GÖRA NÅGOT VI KAN INTE STÅ LCH SE PÅ!!! VI ÄR DÅ EN DEL AV DET HÄR FATTAR NI INTE DET? KAN INTE NÅN STARTA EN FACEBOOK GRUPP STOPPA BLOGGBEVAKNIBG SÅ KAN VI PRATA OCH HJÄLPAS ÅT? ALLA HÅN OCH RYKTEN LIGGER KVAR PÅ NÄTET I EVIGHET OCH CAMILLA OCH VI SOM LÄSER FÖRSTÖR FOLKS LIV!

  1. Vad gapar du om?
   Andas. Skriv en rad och andas igen.

 46. sofie skriver:

  Jag förstår ärligt talat inte riktigt hur de här arbetstiderna kan ses som så kontroversiella. I min värld är det något helt normalt att man utöver sitt vanliga pass gör extraarbete på kvällen i soffan. Framförallt om man inte har några barn och vill satsa hyfsat hårt på karriären. Jag tycker att det är så egenföretagare brukar göra, och folk med kreativa yrken/assistenter inom kreativa yrken (typ fotoassistenter), frilansare, lantbrukare, forskare med flera.

 47. Maggie skriver:

  Hon kanske brinner för och älskar sitt jobb. Har ni tänkt på det? Alla människor går inte in i väggen för att de gör många saker om dagarna. Hon kanske trivs med sin situation. Alla älskar inte att släppa framför tv i soffan och göra ingenting.

 48. Anonym tant skriver:

  Antar att de flesta här inne inte drar på åldern och absolut inte har en tanke på att ett arbetsliv består av många många år och hur mycket du än tycker om ditt jobb och offrar gratistimmar mm så kan jag garantera att efter 40 år ute i arbetslivet så tar åldern ut sin rätt.
  Att vara ung och ambitiös är inget ovanligt men glöm inte att en dag sitter du kanske med skägget i brevlådan och funderar på vad du egentligen fick ut av det hela. Förhoppningsvis så kan du leva på pensionen, har en kropp som fungerar och ett huvud som kan lägga ihop 1+1. Om inte så kanske det där med att jobba ihjäl sig får en annan innebörd. Är det ingen som har hört talas om 8×3?
  Å jag vet, trodde inte heller att jag nånsin skulle bli ”gammal”

 49. Anonym skriver:

  Ingen tvingar henne. hon väljer själv?

 50. Anonym skriver:

  Liiiite kul är det att emma säger i intervjun att hon alltid har en steamer med sig. När hon själv står och posar i en rynkig blus

 51. Yes yes yes skriver:

  Jag jobbade helt gratis på mitt första riktiga jobb (jag själv som erbjöd mig det), sen fick jag motsvarande studiemedlet 7000kr i månaden (arbetsgivaren erbjöd mig det efter 2 månader). Sen bytte jag jobb och fick normal lön. I fjol hade jag högst inkomst av alla jag känner. Mitt råd är att aldrig arbeta enbart för att få en lön utan för att skaffa dig erfarenhet/merit inom det område du i framtiden vill arbeta med. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla