PT men ändå inte PT…

09:00 8 Nov 2017

Alexandra Bring:

Hej Alex! Jag läste dina gamla blogginlägg och undrar vad som hände med din PT-skola och att bli PT? Jag har alltid undrat eftersom jag minns att du pluggade mycket!
Svar: Jag gick klart min PT-skola och jag hade aldrig som avsikt att jobba som PT med individuella kunder 🙂 Jag kände att jag behövde det för mitt jobb med min blogg och mina träningsresor. Jag vill lära mig mer och mer om kroppen och se till att jag vet hur den fungerar. Jag vill alltid lära mig mer, och att gå till min kiropraktor, personliga tränare etc hjälper mig också att bli bättre. Det finns så mycket att lära sig och jag vill fortsätta med det hela tiden. Nu fokuserar jag t ex mycket på gravidträning när jag hjälper min syrra på gymmet. Jag älskar att lära mig saker!//Alexandra

När jag läste det här inlägget av Alexandra Bring så slog det mig att det är ganska många av våra influencervänner som utbildat sig till PT men som inte jobbar som det.
Alexandra är en av dem, Annica Englund en annan, My Martens en tredje,  Johanna Toftby en fjärde och Ida Warg en femte.. Varför? Varför lägger man så mycket tid och pengar – så vida man inte är sponsrad så klart *harkel, harkel* – på att utbilda sig till PT om man inte har för avsikt att jobba med det. Jag är intresserad av vin men inte fan kommer jag utbilda mig till sommelier för det.
Eller är det för att utöka sin hobbyverksamhet? Jag utbildade mig inom musik, det kanske är samma sak? Nu har jag ju jobbat med det och fortsätter att göra det även fast jag har bloggen men ändå? Jag är bara nyfiken på hur de kanske tänker? Har ni utbildat er inom någon hobbyverksamhet?

Fast med tanke på min fysiska status så borde jag rent krasst utbilda mig till sjukgymnast så jag slipper åka land och rike runt för att hitta en kompetent en. Jag kommer vara färdigutbildad lagom till jag fyller 50 ungefär…
Men själv är bäste dräng, eller vad säger ni? 🙂

53 kommentarer | “PT men ändå inte PT…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jen skriver:

  Jag tänker att om de inte är utbildade PT så kommer de inte tas lika seriöst. Samma med andra jobb, har du universitetsutbildning tenderar folk att ta dig mer seriöst när du pratar om det ämnet du studerar. Har man istället jobbat till sig erfarenheten utan utbildning så måste man ‘bevisa sig’ mer innan någon lyssnar på ens råd.

  Jag tycker det är bra att träningsbloggare har lite utbildning då de ofta ger tips på övningar och annat relaterat till träning och hälsa, så de undviker att ge felaktiga/farliga råd.

 2. Vicky skriver:

  Bloggerskor som tjänar mycket pengar på sina bloggar hade nog aldrig tänkt sig att det finns jobb som tjänar så dåligt som en pt. My har skrivit att hon aldrig skulle klara sig på den lönen endast. Så jag tror det beror på pengarna.

 3. Anonym skriver:

  Hur jobbar du med musik idag? 🙂

 4. Anonym skriver:

  Hanna Graaf flyttar till Marbella, vad ska hon jobba med?

  1. CC skriver:

   Gissar att hon drar in några kronor på sin blogg samt har en make som försörjer henne

   1. Anonym skriver:

    Ledsen att göra dig besviken, men hon drar in sina egna pengar samt att hon äger och driver företag tillsammans med sin man.

    1. Anonym skriver:

     Du menar han driver företaget hon är bara kassakon. Hennes karl verkar styra allt, han för tom hennes talan emellanåt på bloggen har tom svarat på hennes fb. Hon är bara ett skal verkar inte ha några tankar el åsikter. Hon har inte skrivit ett enda ord om ”me too”.

     1. CC skriver:

      Håller med dig till fullo men tycker dessutom att hon sken av att vara väldigt svag och sårbar (stark ångest,gråtattacker,olika rädslor som dominerar hennes liv) så jag tror att hon måste ha någon (tex en make) i sitt liv som kan styra och dominera henne. Jag hade bivit väldigt förvånad om hon faktiskt uttalat sig om metoo,känns som att yta,materialism och glamour mer är hennes grej.

      1. Exotiska Lisa skriver:

       Hon har nog lite svårt att göra det då hon själv är en av det faktiskt väldigt få kvinnor som ser sexistiskt och rasistiskt på svarta män. Skulle kunna bli ett himla liv om hon gav sig in i Metoo eftersom hon inte står för dom värderingarna. Medvetet eller omedvetet vet jag inte.

       1. Anonym skriver:

        Berätta mer..

        1. Exotiska Lisa skriver:

         Ja du kan ju bland annat kolla hennes insta från när hon var i Västindien.

         1. Anonym skriver:

          Nu pratar vi om Hannah, inte Maggan. God morgon, eller nått.

      2. Jannike skriver:

       Du menar säkert inget illa när du skriver att hon är svag (& sårbar) prg av sin ångest. Men vill bara förtydliga att man absolut inte är en svag människa bara för att man får ångest och panikattacker. Jag trodde innan jag själv åkte på ångest i tid och otid.

       Jag hoppas och tror absolut att du inte menar något illa utmana att formuleringen bara blev lite fel

    2. CC skriver:

     Att bidra med sitt namn är inte riktigt jämförbart med att driva ett företag..

     1. Anonym skriver:

      Har du insyn i deras arbetsfördelning så att du vet att det är enbart mannen som sluter och att hon enbart bidrar ”med sitt namn”?

      1. CC skriver:

       Du har uppenbarligen inte riktigt koll på hur mycket offentliga uppgifter som presenteras om människor.

      2. Anonym skriver:

       Läs bloggen hon gör inte så mycket mer än tar hand om barn, lunchar, shoppar springer hos frissan. Kanske betalar någon räkning.

    3. M skriver:

     Kolla på allabolag.se
     Inte kan man flytta till Marbella och
     leva på det.

    4. Karin skriver:

     Mannen verkar ha en del fastighetsbolag men hon är ju inte anställd där? Det är väl bloggen som är hennes jobb?

  2. K skriver:

   Mäklare har hon skrivit på bloggen…

   1. Anonym skriver:

    Ja den mäklarfirman var smarta massa gratis reklam på bloggen. Tror väl knappast hon skulle bli erbjuden jobbet annars. Hon verkar inte vara ett snille direkt.

   2. Karin skriver:

    Att jobba på mäklarfirma som att vara mäklare är väl inte samma sak? Kan ju vara att svara i telefon, boka kunder och locka nya kunder. Typ sekreterare.

 5. Viktor Den Store skriver:

  Tränar man mycket finns det väl egentligen bara fördelar med att utbilda sig till PT för att maximera kunskaperna om träning. Ju mer man vet desto större sannolikhet att man når sina målsättningar. Hade själv gärna gjort det om jag hade tid och pengar över.

 6. 👩🏻‍🎤 skriver:

  Skriv om att Amir (Youtuber) lägger ut en video (igår) där han stoltserar med hur han ”blåst” MediaMarkt på 28,000kr.

  Han och Rosanna Charles utnyttjade ett kampanjerbjudande och skrev upp sig på fem olika abonnemang för att få högtalare gratis.. för att sedan gå ut ur butiken och ringa direkt för att avsluta abonnemangen.

  Spontant.. visst.. det är inte olagligt.. men är det verkligen något man vill uppmuntra unga läsare till?
  Att ”utnyttja systemet”.

  Amir behöll väl i alla fall sina högtalare.. men Rosanna la direkt ut på Instagram att man kunde köpa dom för 2500kr/styck.

  Åter igen.. att hålla koll på vad sina barn kollar på för ”content” är rackans svårt.. och just detta är väl ett sådant klipp där jag hade velat berätta för mitt barn att det faktiskt inte är okej att göra så.

  Eller, jag tycker i alla fall det inte är något man gör?

  Nog om han köpt en högtalare… men totalt sett gick de därifrån med SJU högtalare för ett butiksvärde utav 28000kr. Absurt.

  1. Anonym skriver:

   Herregud vad pinsamt. Men jag undrar, är det verkligen helt lagligt? Får man inte lämna tillbaka högtalaren om man avslutar abonnemanget under ångerrättsperidoden?

   1. Sara skriver:

    Man tycker ju att om man ångrar abonnemanget, så ångrar man hela köpet och därmed ska lämna tillbaka högtalarna.

  2. Sara skriver:

   Såg videon igår, vände sig i magen. Att tycka det är coolt att utnyttja systemet på det viset..

  3. Anonym skriver:

   Camcam, kan du inte höra av dig till MediaMarkt och fråga hur de ställer sig till detta? 💥

  4. 👩🏻‍🎤 skriver:

   Sen klart.. deras inköpspris kanske är 1000kr styck och de la ut totalt för telefonerna 1400kr.. så totalt sett kanske de gjorde en vinst på 5600kr.

   I vanliga fall behöver man ju lämna tillbaka exempelvis en högtalare.. men i detta fallet såg kampanjen ut såhär:

   Teckna valfritt abonnemang, med valfri telefon och få högtalaren på köpet. Då valde Amir och Rosanna vars sju (!!!) mobiler som då enbart kostar 199kr/styck. Sen valde de ett abonnemang till detta. Så högtalaren på köpet hängde nog mest ihop med själva telefonen (som de som sagt medvetet valde den billigaste för 199kr).

   NU har Mediamarkt ändrat kampanjen till att det enbart gäller om man köper en mobil för minst 2000kr. En ändring de gjort efter att de insett att folk utnyttjar kampanjen.

   Amir skickade ju iväg andra vänner och familjemedlemmar för att medvetet göra samma sak.

   Så jäkla ruttet helt ärligt.

   1. Anonym skriver:

    Så jävla pinsamt och girigt beteende att jag inte finner några ord. Och att sen döpa videon till ”Vi blåste butiken på 28.000 kr”, har de verkligen ingen värdighet? Hoppas inget företag vill göra samarbete med honom hädanefter, visar ju verkligen vilken moral han har.

    Och kommentarerna från barnen: ”kung”, ”iconic”, ”vilken chef du är”, ”smart du är”

    SUCK!

    1. 👩🏻‍🎤 skriver:

     Håller verkligen med om att det visar vart ens moral ligger.. i hans fall i botten 🙄.

 7. Om man tränar för fullt och har tiden så förstår jag att man utbildar sig till PT. Jag är inte den som är den men helt ärligt, hur lång är utbildningen och hur pass avancerad är den…? Jag har svårt att tro att det krävs blod,svett och tårar och flera månader av konstant tentaplugg liknande så som det är att plugga på universitetet.

  1. Frippi skriver:

   Fast man läser väl en del anatomi när man utbildar sig till pt. Inte för att det kanske är jämförbart med en hel kandidatutbildning men det är nog lite mer än vad folk tror

 8. Anonym skriver:

  Bella om abayan: ”jag gillar den”. Så anings- och respektlöst mot alla kvinnor som inte har ett val utan måste bära den vare sig de gillar den eller ej. Tragiska människa.

 9. Anonym skriver:

  Så bitter…

 10. CC skriver:

  PT är inte en auktoriserad titel och utbildningen varken avancerad eller högkvalitativ så kontentan blir att vemsomhelst defacto kan kalla sig PT utan att egentligen ha mer kunskap om kropp och träning än gemene man.

 11. Anonym skriver:

  På tal om My, hur många dagar har hon egentligen varit med sonen nere på Öland? Varannan vecka kan det ju knappast vara….

  1. Awa skriver:

   Jag förstår inte ”flytten” till Öland? Hon är ju typ aldrig där. .

 12. M skriver:

  Ser det som något positivt. Talar man om för folk hur man ska göra olika övningar antingen på en blogg eller på YouTube så tror jag att det är viktigt att man inte gissar sig fram. Finns massor med människor med olika utbildningar som inte jobbar inom det området senare i livet. Tänker speciellt på alla ungdomar som läser Media på gymnasiet…

 13. Vivi the one and only skriver:

  Som förutspått så håller Kissie på att göra en Blondinbella och slopa Kissie… för Alexandra Nilsson.

  1. Anonym skriver:

   Hon försöker tydligen bara sopa namnet Kissie under mattan, för Kissies attityd är kvar i allra högsta grad.

   1. M skriver:

    Isabella lyckades ju inte bli mindre världsfrånvänd bimbo i och med sitt namnbyte heller…

 14. Helena skriver:

  Om jag hade tid och ekonomi för det skulle jag mer än gärna plugga för nöjes skull.

 15. Anonym skriver:

  Komiskt…. läs mitt sista inlägg, så har du svaret gällande mig iallafall….

 16. My Martens skriver:

  Komiskt… läs mitt sista inlägg så har du svaret för mig iallafall.. /My Martens

  1. Anonym skriver:

   Du är komisk! Kan du aldrig bara sätta dig på dina fingrar och låta bli att hugga tillbaka på exakt allt som skrivs om dig? Du skulle göra dig själv en stor tjänst om du gjorde det nämligen. 🐍

  2. Anonym skriver:

   Haha smart My att skriva här och locka in läsare till din blogg, smart men så pinsamt särskilt som du ju skrivit om hur hemsk denna blogg är.. och ändå läser du den och försöker dra fördel av den..eller? Dessutom har du ju redan innan skrivit flera ggr om att du aldrig hade avsikt att jobba som pt men att du ville utbilda dig till pt för det vore bra eftersom du innan varit ”sidekick i träningsbranschen” flera år och varit med på resor som maskot. Men förstår att det kanske inte var så kul att jobba på ett Sats i Märsta varje dag till låg lön, det ger ju inte direkt publicitet i media heller. Sedan anar man ju spons. Blev du färdig licencierad pt?

  3. Karin skriver:

   Hej My, feedback du efterfrågade. Om du vill inspirera och dela med dig av kunskap så vore det bra om du gjorde just det. Det är mkt inlägg med nya sponsrade kläder eller piller men få konkreta tips. Du får ny kost av din morbror, ny kost på annat sätt. Tips av alla de utredningar du går på men om någon frågar så är det alltid individuellt och du kan inte svara. Kolla på Johanna Toftby på tips på att involvera läsare och stötta dem.

   1. Anonym skriver:

    Herrejä….vilket hysteriskt inlägg av My, hon framstår som helt desperat. Tror knappast inläggets syfte var feedback och få svar på frågor hon tidigare ställt, nej syftet var ju att göra reklam för sig själv i första hand (få träningsresor/wellnestidningsjobb) och reklam för pillerföretaget i andra hand. Hon drar ju bara ner stackars Sabina D. Inte första gången som My skriver långt inlägg med snyft som sen avslutas med reklam, tydligen effektivt men absolut inte peppande, tvärtom. Inte första gången heller som hon skriver långt snyftinlägg efter att hon omnämts härinne.

 17. anonym skriver:

  Fast dom kan inte räkna med att blogga hela livet. Nyhetensbehag. Nästa generation kommer. Och då får dom prova på det riktiga arbetslivet.

 18. Sanna L skriver:

  Alexandra ger ju en jätterimlig förklaring? Hon skriver om träning etc. och vill känna att hon verkligen kan det hon gör och tjänar sina pengar på. Precis som att någon som bloggar om matlagning kanske vill läsa en kurs om italiensk gastronomi utan att ha en anställning som kock.

 19. T skriver:

  Ida Warg jobbade väl ändå som PT ett bra tag innan hon började hålla på med youtube och bloggen på heltid. Om jag kommer ihåg korrekt så jobbade hon parallellt med bloggen och som PT i början. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla